Bäst i test: Bästa detox 2023

Uppdaterad 16 augusti 2023

En detoxkur är ett klassiskt sätt för att avgifta kroppen och till exempel öka sin energi, minska sitt sötsug eller bidra till viktnedgång med. Effekten kommer dock att variera med vilket tillskott du tar och hur länge du använder det. De detox-produkter som vi har testat var alla effektiva, i varierande utsträckning, men vissa var helt klart bättre än övriga. De 5 bästa detox-alternativen recenserar vi nedan och vår favorit bland dessa, Healthwell Detox Greens, är bästa detox. Detta tillskott är både effektivt, prisvärt och är lätt att svälja och blanda ut.

Testvinnare - Bästa Detox 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Detox 2023:

 • Bäst i test: Healthwell Detox Greens
 • Bästa premiumvalet: Detoxkur 14 dagar
 • Bästa billiga: Healthwell Super Greens
 • Healthwell Detox Näringspulver
 • Healthwell Detoxkapslar Kväll

De 5 bästa Detox i September 2023

 1. 1. Healthwell Detox Greens- Bäst i test

  9,7/10
  "Perfekt för kortare eller längre detox".
  Healthwell Detox Greens
  Bäst i test
  Portioner
  28
  Pris / portion
  9,96 kr
  Storlek
  196 g
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
 2. 2. Detoxkur 14 dagar- Bästa premiumvalet

  9,5/10
  "Få allt-i-ett med detta detox-paket".
  Detoxkur 14 dagar
  Bästa premiumvalet
  Portioner
  28
  Pris / portion
  40,32 kr
  Storlek
  14 dagar
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
 3. 3. Healthwell Super Greens- Bästa billiga

  9,2/10
  "Billig och näringsrik mix av olika greens".
  Healthwell Super Greens
  Bästa billiga
  Portioner
  40
  Pris / portion
  4,73 kr
  Storlek
  200 g
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
 4. 4. Healthwell Detox Näringspulver

  9,0/10
  "Effektivt pulver med vegetabiliskt protein".
  Healthwell Detox Näringspulver
  Portioner
  14
  Pris / portion
  24,93 kr
  Storlek
  840 g
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
 5. 5. Healthwell Detoxkapslar Kväll

  8,8/10
  "Smidiga kapslar för den som inte gillar pulver".
  Healthwell Detoxkapslar Kväll
  Portioner
  14
  Pris / portion
  10,64 kr
  Storlek
  28 kapslar
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
fresh made green smoothie bottle 3

Köpguide: Hitta rätt detox

Detoxkurer kommer i många varianter och det är viktigt att du tittar på innehållet innan du bestämmer dig för vilket tillskott du ska ha. Här punktar vi upp de delar som du behöver ha koll på för att välja rätt detox.

Innehåll & sammansättning

Tillskott som har som syfte att rena och avgifta kroppen innehåller ofta flera olika ingredienser för att ge en så bra effekt som möjligt. Vilken sammansättning som används kommer att spela roll för vilken påverkan detox-kuren har på kroppen. Du vill ha en effektiv rensning, men som inte medför alltför besvärliga bieffekter. Nedan går vi igenom några vanliga ingredienser i detox-pulver och detox-kapslar.

 • Ashwagandhaextrakt 

  Inom ayurvedisk medicin har ashwagandha används i tusentals år. Örten används bland annat för att öka kroppens uthållighet och motståndskraft och den har även en renande effekt.
 • Maskrosextrakt 

  De flesta betraktar maskrosen som ett ogräs, men faktum är att den har en utrensande effekt på kroppen. Hela växten kan användas och den innehåller bitterämnen som bland annat är bra för levern.
 • Gurkmejaextrakt 

  Många känner säkert till att gurkmeja är nyttigt. Denna starkt gula rot innehåller det potenta ämnet curcumin som har en utdrivande effekt i kroppen - prefekt vid detox. 
 • Avokadoextrakt

  Avokadon har ett högt näringsvärde med ett innehåll av flera vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den innehåller även bra fibrer och nyttiga fetter. Dessa kompletterar detoxen och ger kroppen näring.
 • Vitamin C

  C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning och ett normalt immunförsvar. Det är även en antioxidant som förhindrar att kroppens celler åldras eller skadas.
 • Mineraler

  Så gott som alla mineraler har en funktion i kroppen. I detox-kurer hittar vi ofta magnesium, mangan, zink och selen. Magnesium bidrar till muskel- och nervfunktionen, mangan är en antioxidant, zink är viktigt för hormonproduktionen och är en antioxidant och även selen är en viktig antioxidant.
 • Algerpulver

  Det finns flera olika alger som kan inkluderas i detox-tillskott. Bland de vanligare hittar vi dock mikroalgerna spirulina och chlorella. Dessa är klorofyllrika och näringstäta och hjälper till att rena kroppen.
 • Blåbärspulver

  Skogens guld - blåbäret - rensar kroppen och stöttar de naturliga processerna genom att tillföra starka antioxidanter och flera vitaminer och mineraler. 
 • Piperin

  Svartpeppar innehåller piperin som förstärker effekten av andra ämnen som det kombineras med. Det är ett bra sätt att boosta din detox.
 • Inulin

  Inulin är ett fiber i lättlöslig form som ger näring åt de goda tarmbakterierna. En frisk mage och tarm skapar de bästa förutsättningarna för att göra sig av med gifter på ett bra sätt. 

Pulver eller kapslar?

Valet mellan detox i pulverform eller kapslar handlar mest om vad som känns bäst.

Kapslar har fördelen att vara enkla att dosera och de är dessutom fria från smak.

Pulver är lätta att blanda i mat eller dryck och kostar ofta mindre per mängd än kapslar.

Om du ska göra din detox under en längre period kan det vara bäst att använda pulver. Detta kan vara effektivast och mest prisvärt. Kapslarna innehåller inte alltid lika många ingredienser som pulvren gör.

Biverkningar

Inledningsvis kan det ge biverkningar, eller avgiftningseffekter, när du börjar med en detox. Detta beror på att kroppen gör sig av med slaggprodukter och ämnen som inte behövs. Ju mer kroppen renas, desto mindre biverkningar får du. Kombinationen av innehåll i detoxtillskott kan också vara avgörande för hur du reagerar på det. Efter någon vecka, eller några dagar, brukar dock de flesta reaktioner ha avtagit.

Att undvika

Under tiden som du kör en detox bör du undvika sådant som du försöker att göra dig av med. Koffein, socker och tillsatsämnen kan vara bra att inte få i sig. Undvik givetvis också detox-tillskott med ingredienser som du är allergisk mot.

Vårt test av detox

När vi testade olika detox-tillskott gjorde vi det under 14 dagar. Två veckor, där man är strikt i sin kosthållning och verkligen försöker att stötta processen, brukar räcka för att märka ett resultat. Det vi gjorde var att testa produkterna på olika personer och se hur de uppfattade effekten. Vi provade både pulver och kapslar för att se vilka som var lämpligast. Frågorna nedan var de vi utgick från.

 • Effekt - Märkte vi någon påtaglig effekt? Hur snabbt märkte vi denna? Kände vi oss renare/fräschare efter testperioden? Hur var sötsuget?
 • Avgiftningssymptom - Fick vi några biverkningar? Hur kraftiga var reaktionerna? Upplevde vi obehag?
 • Prisvärdhet - Är produkten värd sitt pris? Motsvarar detox-tillskottet våra förväntningar?

Vanliga frågor om detox

Vad händer i kroppen vid detox?

De effekter som en detox kan bidra med är bättre matsmältning, minskat sötsug och en "lättare känsla" i kroppen. En lever som har haft mycket att jobba med, till exempel vid högt intag av alkohol, kan förbättra sin funktion efter en detox.

Går jag ned i vikt av detox?

Om du använder dig av en detoxkur under en längre period kan du gå ned i vikt. Detta förutsätter dock att du undviker sådant som är skadligt för kroppen, i så stor utsträckning som möjligt. När kroppens fettmängd minskar frigörs även gifter ur fettvävnaden, vilket kan hjälpa till att rena kroppen.

Behöver jag en detox?

Denna fråga går inte att svara ja, eller nej på. Det beror helt enkelt på ditt allmäntillstånd. Om du är trött, energilös och känner dig svag under en längre period, och det inte föreligger någon sjukdom, kan en detox hjälpa till med att göra dig piggare. Effekten kommer dock att variera från person till person.

Hur länge ska jag köra en detox?

Längden på en detox kan variera. Överlag räcker det med några dagar upp till 14 dagar. Följa anvisningarna för respektive detox-tillskott som du köper.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Genomsnitt: 4.2 / 5