Bäst i test: Bäst måltidsersättning 2021

Med rätt måltidsersättning får du ett komplett näringsintag med minimalt med kalorier. De bästa måltidsersättarna ska vara lätta att dricka och ge en mättnadskänsla utan att tillföra onödiga karlorier. Vi har granskat några av marknadens främsta måltidsersättare och valt ut 5 testvinnare som vi rekommenderar till dig som vill satsa extra på att gå ner i vikt.

Vilken måltidsersättning är bäst?

Måltidsersättning kan du ta en eller flera gånger per dag eftersom de täcker hela ditt näringsbehov. De har ofta tillskott av mineraler, vitaminer och ämnen som ytterligare påskyndar viktnedgång. Kom ihåg att bara äta måltidsersättning under en begränsad tid. I vårt test har vi tittat närmre på följande punkter:

 • Näring – Det är otroligt viktigt att måltidsersättningen verkligen innehåller alla de vitaminer och mineraler du behöver för att må bra och för att kroppen ska fungera som den ska.
 • Energi – Din kropp behöver energi, i matväg kallar vi detta kalorier. Om du får i dig fler kalorier än du gör av med så lagras de i kroppen i form av fett. Ett enkelt sätt att se till att du får i dig färre kalorier än du gör av med är genom att räkna kalorier och att använda en måltidsersättare. En måltidsersättare ska alltså inte innehålla för många kalorier och om de dessutom innehåller en jämn mängd kalorier blir det enklare att räkna.
 • Smak och blandning – God smak och enkel blandning underlättar hela processen och är det något som får oss att fortsätta med nya rutiner så är det smidighet. Vissa återförsäljare erbjuder även smakgaranti vilket vi värderar högt. Eftersom det kostar en del att köpa in flera måltidsersättare så vill man vara säker på att de är drickbara och goda.

Längre ner på sidan finns vår köpguide. Där kan du se fler faktorer som ingått i vår utvärdering av måltidsersättare och förhoppningsvis kan den även hjälpa dig till rätt val av ersättare.

 1. 1. Diet Shake
  9,7/10
  Diet Shake
  Bäst i test
  Mängd
  420 g
  Pris / portion
  15,27 kr
  kcal / portion
  94 kcal
  Protein / portion
  14.2 g
  Till Butik
  229 kr
 2. 2. Core Frukost Meal
  9,5/10
  Core Frukost Meal
  Mängd
  350 g
  Pris / portion
  11,29 kr
  kcal / portion
  199 kcal
  Protein / portion
  20 g
  Till Butik
  79 kr
 3. 3. Core Perfect Meal
  9,2/10
  Core Perfect Meal
  Mängd
  700 g
  Pris / portion
  19,86 kr
  kcal / portion
  412 kcal
  Protein / portion
  32.2 g
  Till Butik
  139 kr
 4. 4. Nutrilett Smart Meal Bar
  9,1/10
  Nutrilett Smart Meal Bar
  Mängd
  1200g
  Pris / portion
  19,45 kr
  kcal / portion
  228 kcal
  Protein / portion
  14 g
  Till Butik
  389 kr
 5. 5. Diet Protein
  8,8/10
  Diet Protein
  Mängd
  525 g
  Pris / portion
  8,71 kr
  kcal / portion
  92 kcal
  Protein / portion
  16.1 g
  Till Butik
  183 kr

mattband ersaettare content

Köpguide till bästa måltidsersättningen

En måltidsersättnings uppdrag är att göra dig mätt på färre kalorier än en måltid förser dig med. Inte en helt enkel uppgift, fler kalorier brukar innebära bättre mättnadskänsla och att då försöka dra ner på den ena så mycket som möjligt utan att påverka den andra är svårt. Därför är det inte alltid helt lätt att hitta rätt måltidsersättare, nedan finner du punkter vi tycker är väsentliga när det kommer till att göra ett bra val av måltidsersättare.

 • cash paymentPris
  När det kommer till pris är den viktigaste aspekten att tänka på hur många måltidsersättare du får för pengarna. Det vill säga hur många kronor är det per portion? Dosering och pris kan skilja rätt mycket mellan produkterna, så kolla gärna i vår topplista efter pris / portion för att se hur mycket du får för dina pengar. En dyrare produkt är inte alltid dyrare per portion.
 • customer satisfactionKundrecension & Betyg
  En av de bästa indikationerna på att kvaliteten på produkten och vad du kan förvänta dig för resultat och vilka eventuella problem konsumenterna upplevt är kundrecensioner och betyg. Många betyg och recensioner innebär att kunder verkligen lagt ner tid till att gå tillbaka och kommentera produkten, det är alltid en bra indikator på kundens nöjdhet eller besvikelse. Är du osäker på en produkt kan du alltid vända dig till andra konsumenters åsikter.
 • caloriesNäring & Energi
  Den absolut viktigaste aspekten i en måltidsersättare är innehållet. Du vill ha ett brett tillskott av väsentliga vitaminer och mineraler eftersom du helt kommer att ersätta måltider som innehåller dessa. Du ska även alltid se över hur många kalorier en portion innehåller, de brukar ligga mellan 100-300 kalorier vilket innebär att det är ganska stora skillnader mellan olika produkter. Om du vill köpa en i pulverform rekommenderar vi en med lågt kalorivärde, då det nästan alltid är godare att blanda med mjölk än vatten och mjölk tillför cirka 100 kalorier. En måltidsersättning i bar format har ofta fler kalorier än en pulverprodukt men upplevs mer som en riktig måltid.
 • yummymanMättnad
  En av de viktigaste aspekterna i en måltidsersättare är att du får en mättnadskänsla. Annars är det svårt att motstå att småäta mellan dagens måltider. Dels är småätande inte bra för viktnedåtgång men om det äts efter användningen av en måltidsersättare så fallerar konceptet med ersättning totalt. Leta därför gärna efter en bra fibernivå i din måltidsersättare, eftersom fibrer ger mättnadskänsla. Fundera gärna även över att blanda ut med mjölk istället för vatten. Det ökar mättnadskänslan och tillsätter endast cirka 100 kalorier vilket fortfarande är mycket färre kalorier än en hel måltid och minskar risken för hunger mellan måltider.
 • tasterSmak
  Mat är ofta något vi njuter av och om vi ska ersätta ett sådant njutningstillfälle med något annat är det viktigt att behålla så mycket som möjligt av den njutningen. Här är smaken en stor del av upplevelsen. Fundera på vilka smaker du uppskattar och välj en ersättare därefter. Vi rekommenderar choklad eller vanilj eftersom det blandar sig och smakar bra med både vatten och mjölk.
 • foodTyp och konsistens
  Det finns många typer av måltidsersättare men de flesta kommer i pulver eller bar format. Det kan vara väldigt individuellt vad man föredrar. En bar kan kännas mer som en vanlig måltid och uppskattas därför av vissa, medan ett utblandat pulver kan kännas mer fyllande och därför föredras av andra. Det är bäst att ta sig en funderare över vad du tror du föredrar, eller för all del testa båda sorterna. Vi kan dessutom rekommendera att blanda pulverersättare med mjölk för en godare smak, fylligare konsistens och bättre mättnadskänsla.

Vanilga frågor om måltidsersättning

Vilken är den bästa måltidsersättaren?

Vi har valt ut Diet Shake till vinnare i vårt test. Det finns dock många faktorer att tänka på och det är inte säkert att den passar dig, läs gärna igenom vår köpguide för att hjälpa dig göra ett mer informerat val av ersättare.

Hur effektivt är måltidsersättare?

Om du är överviktig, eller har oönskat fett på kroppen, är en måltidsersättare ett fantastiskt komplement för att komma i form och tappa kilon. Det gör det lättare att räkna kalorier och kontrollera hur mycket och vad du konsumerar. Bäst fungerar en måltidsersättare om du använder det i kombination med träning och en annars balanserad diet. Ersättaren kommer inte vara lika effektiv om du ersätter frukost och lunch men sen ändå käkar pizza och dricker läsk till middag.

Blir man mätt av måltidsersättare?

Innehåller de mycket fibrer brukar de vara väldigt mättande. De kommer dock inte fylla magen lika bra som en stort mål mat. Desto större portioner du är van vid desto fler måltidsersättare behövs för att få liknande mättnadskänsla.

Är måltidsersättare goda?

Måltidsersättning finns i många goda smaker såsom choklad, vanilj, olika bär och frukter. Om du köper en ersättare i pulverformat så rekommenderar vi att blanda med mjölk i stället för vatten, då blir de mycket godare.

Testvinnare - Bäst Måltidsersättning

 • Diet Shake
 • Core Frukost Meal
 • Core Perfect Meal
 • Nutrilett Smart Meal Bar
 • Diet Protein
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
25 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-26 11:55:01