Bäst i test: Bästa måltidsersättning 2023

Uppdaterad 2 mars 2023

Med rätt måltidsersättning får du ett komplett näringsintag med minimalt med kalorier. De bästa måltidsersättarna ska vara lätta att dricka och ge en mättnadskänsla utan att tillföra onödiga kalorier. Vi har granskat några av marknadens främsta måltidsersättare och valt ut 5 testvinnare som vi rekommenderar till dig som vill satsa extra på att gå ner i vikt.

Testvinnare - Bästa Måltidsersättning 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Måltidsersättningarna 2023:

 • Diet Shake - Bäst i test
 • Core Diet Protein
 • Core Perfect Meal
 • Nutrilett Smart Meal Bar
 • Core Frukost Meal - Bästa billiga

De 5 bästa Måltidsersättningarna i Juni 2023

 1. 1. Diet Shake- Bäst i test

  9,7/10
  "Mycket kalorisnål måltidsersättning som mättar förvånansvärt bra".
  Diet Shake
  Bäst i test
  Mängd
  420 g
  Pris / portion
  17,27 kr
  Kcal / portion
  94 kcal
  Protein / portion
  14.2 g
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket kalorisnål
  • God smak och bra konsistens
  • Rik på mineraler och vitaminer
  • Hög proteinhalt
  Nackdelar
  • Mättnadskänslan går över efter ett par timmar

  Recension

  Diet Shake är måltidsersättningen som har fått toppbetyg av kunder. Den tillverkas av Svensk Hälsokost som är en pålitlig och populär aktör inom kosttillskottsvärlden. Diet Shake kommer som pulver i flera olika smaker som du enkelt blandar med vatten eller mjölk. Med knappt 100 kalorier per portion så är Diet Shake är en av de kalorisnålaste måltidsersättningarna på marknaden och du kommer med stor sannolikhet att börja tappa kilon snabbt.

  Goda smaker

  Smakerna håller alla bra kvalitet. Vi rekommenderar choklad, jordgubb och blåbär & vanilj, de smakar naturligt och inte allt för sött. Apelsin och jordgubb & banan fick sämre betyg till följd av en något artificiell eftersmak. Svenskt Hälsokost rekommenderar att drycken kyls en stund innan du dricker den, och det gör verkligen stor skillnad för både smak och konsistens. Vi föredrog att blanda med mjölk för att göra shakern ännu godare, men kom ihåg att mjölk innehåller runt 50 kalorier per dl. Testpanelen bytte ut en måltid om dagen med Diet Shake och samtliga tappade vikt på bara en vecka. Samtliga i testpanelen tränar regelbundet och har i övrigt en balanserad kosthållning, vi vill understryka att ditt resultat kan komma att se annorlunda ut.

  Diet Shake får mycket bra betyg av oss baserat på innehållet, smaken och resultatet. Shakern innehåller flera mineraler och vitaminer som är särskilt viktiga att få i sig vid viktnedgång och kaloriunderskott. Ämnena är i rätt kemisk form för bästa möjliga upptagning i kroppen.

 2. 2. Core Diet Protein

  9,6/10
  "Omatchad smak och konsistens och väldigt bra proteinhalt".
  Core Diet Protein
  Mängd
  525 g
  Pris / portion
  10,90 kr
  Kcal / portion
  92 kcal
  Protein / portion
  16.1 g
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Hög proteinhalt
  • Riktigt goda smaker
  • Bra pris
  Nackdelar
  • Gör sig mindre bra med vatten

  Recension

  Diet Protein är ett proteinpulver som agerar som måltidsersättare. Det innehåller hela 64 % protein och ett fullt av mineraler, vitaminer och ämnen som hjälper dig att behålla energin vid kaloriunderskott och träning. Det gör att du kan ta Diet Protein som mellanmål, lätt lunch eller efter träningen som ett proteintillskott. Diet Protein innehåller flera av de viktiga mikronutrienter som du behöver för att bibehålla energi, god hälsa och muskelmassa vid viktnedgång.

  Smaken är något som utmärker Diet Protein, både choklad & vanilj samt jordgubb & banan är riktigt goda. Drycken är krämig och len och passar utmärkt att mixas med frysta bär eller blandas med dina favoritingredienser för en perfekt smoothie. Vi rekommenderar att du blandad med mjölk snarare än vatten, både konsistens och smak blir bättre. Mättnadskänslan kommer omedelbart och håller i sig i flera timmar (mycket beroende på individens aktivitet och kosthållning överlag).

 3. 3. Core Perfect Meal

  9,2/10
  "Neutrala smaker, rik på näringsämnen och krämig konstistens".
  Core Perfect Meal
  Mängd
  700 g
  Pris / portion
  22,71 kr
  Kcal / portion
  412 kcal
  Protein / portion
  32.2 g
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Rik på vitaminer och mineraler
  • Berikad mer probiotika
  • Snäll mot magen
  Nackdelar
  • Något dyrt portionspris
  • Kan upplevas mastig

  Recension

  Core Perfect Meal är en fulländad måltidsersättning som passar utmärkt till både lunch och middag. Den har en jämn fördelning mellan protein och kolhydrater och innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler. Proteinet kommer från tre olika källor (vassle, ägg och mjölk) och den har berikats med probiotika.

  Core Perfect Meal är med sina 400 kcal en mättande produkt som håller dig borta från småätande i flera timmar. Konsistensen är något tjock men går bra att späda ytterligare och smaken är ganska neutral. Varken choklad, mango eller blåbär vanlij är sliskig eller påtagligt artificiell men smaken är heller inte särskilt framträdande. Det rika innehållet på fibrer märks på både konsistens och mättnadskänsla. Det är mastigt att dricka en hel portion i ett svep men mättnaden kommer direkt och håller i sig längre än hos andra måltidsersättare som vi har testat.

 4. 4. Nutrilett Smart Meal Bar

  9,1/10
  "Bra innehåll, smidig förpackning men ganska högt pris".
  Nutrilett Smart Meal Bar
  Mängd
  20 st
  Pris / portion
  19,95 kr
  Kcal / portion
  228 kcal
  Protein / portion
  14 g
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Toppbetyg i smak
  • Perfekt som mellanmål
  • Höga näringsvärden
  Nackdelar
  • Ganska låg mättnadskänsla

  Recension

  Nutriletts Smart Meal Bar är fullproppad med nyttiga mikronutrienter, allt du behöver för att ersätta en måltid men ändå få i dig de näringsämnen som kroppen behöver. Barsen innehåller bara 228 kalorier per bar så du kan utan problem äta dem som mellanmål eller efter träningen om du behöver extra energi. Men de är framtagna för att ersätta en hel måltid utan att du ska gå miste om näringsämnen.

  Vi ger Nutrilett Smart Meal Bar sitt höga betyg tack vara smak, näringsinnehåll och låga kaloriantal. Barsen är goda och smidiga måltidsersättare som får höga betyg i smak av testpanelen. Båda smakerna är riktigt bra, nästan så goda att det blir svårt att inte äta för många. Mättnadskänslan är inte lika hög som hos de shakes vi har provat men ändå tillräcklig för att hjälpa dig begränsa  ditt småätande. Det låga kaloriantalet gör att du verkligen kan få hjälp att gå ner i vikt. Men de i testpanelen som ersatte en hel måltid med bara en bar kände sig snart hungriga igen på eftermiddagen. Baren gör sig därför perfekt som lätt lunch eller mellanmål.

 5. 5. Core Frukost Meal- Bästa billiga

  8,9/10
  "Lång mättnadskänsla och ett innehåll som passar dig som tränar".
  Core Frukost Meal
  Bästa billiga
  Mängd
  350 g
  Pris / portion
  14,14 kr
  Kcal / portion
  199 kcal
  Protein / portion
  20 g
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Rik på protein
  • Innehåller probiotika
  • Lång mättnadskänsla
  Nackdelar
  • Små förpackningar
  • Något grynig konsistens

  Recension

  Svenskt Kosttillskotts Core Frukost Meal är en smidig måltidsersättare för frukosten. Frukosten är ju ett mål som många ofta har svårt med och att bara blanda ihop en shake och dricka upp gör hela morgonrutinen lättare. Att shaken därtill är näringsriktig och proteinrik gör produkten ännu bättre. Core Frukost kan beskrivas som just en proteinshake som agerar som måltidsersättare. Den ger dig ett bra intag av protein, flera olika mineraler och många goda bakterier. Probiotikan (bakteriekulturen) som finns i Core Frukost är perfekt som start på dagen, det kan nämligen lindra magbesvär och gör att matsmältningen fungerar bättre under dagen.

  Näringsriktig och god

  Förutom mineraler, vitaminer och probiotika innehåller Core Frukost hela fem olika proteinkällor (vassle i två former, kasein, ägg och havre). Det skapar en rik aminosyraprofil och goda förutsättningar att orka med en aktiv dag trots ett kaloriunderskott. Core Frukost fungerar också utmärkt som mellanmål. I våra tester presterade Core Frukost Meal över förväntan. Det är ju egentligen inte en regelrätt måltidsersättning, utan en frukost- och mellanmålsersättning. Med det rika innehållet gör att det är en produkt som passar dig som vill tappa några kilon men ändå fortsätta att träna hårt. Vi har testat alla tre smaker och tycker att de är likvärdiga i smak och konsistens. Konsistensen är något grynig och smaken har en viss artificiell sötma till sig. Om du blandar med lättmjölk och bär så får du en riktigt god och nyttig smoothie.

mattband ersaettare content

Köpguide till bästa måltidsersättningen

En måltidsersättnings uppdrag är att göra dig mätt på färre kalorier än en måltid förser dig med. Inte en helt enkel uppgift, fler kalorier brukar innebära bättre mättnadskänsla och att då försöka dra ner på den ena så mycket som möjligt utan att påverka den andra är svårt. Därför är det inte alltid helt lätt att hitta rätt måltidsersättare, nedan finner du punkter vi tycker är väsentliga när det kommer till att göra ett bra val av måltidsersättare.

 • gymnast diet

  Näring & energi

  Den absolut viktigaste aspekten i en måltidsersättare är innehållet. Du vill ha ett brett tillskott av väsentliga vitaminer och mineraler eftersom du helt kommer att ersätta måltider som innehåller dessa. Du ska även alltid se över hur många kalorier en portion innehåller, de brukar ligga mellan 100-300 kalorier vilket innebär att det är ganska stora skillnader mellan olika produkter. Om du vill köpa en i pulverform rekommenderar vi en med lågt kalorivärde, då det nästan alltid är godare att blanda med mjölk än vatten och mjölk tillför cirka 100 kalorier. En måltidsersättning i bar format har ofta fler kalorier än en pulverprodukt men upplevs mer som en riktig måltid.
 • eating

  Mättnadskänsla

  En av de viktigaste aspekterna i en måltidsersättare är att du får en mättnadskänsla. Annars är det svårt att motstå att småäta mellan dagens måltider. Dels är småätande inte bra för viktnedåtgång men om det äts efter användningen av en måltidsersättare så fallerar konceptet med ersättning totalt. Leta därför gärna efter en bra fibernivå i din måltidsersättare, eftersom fibrer ger mättnadskänsla. Fundera gärna även över att blanda ut med mjölk istället för vatten. Det ökar mättnadskänslan och tillsätter endast cirka 100 kalorier vilket fortfarande är mycket färre kalorier än en hel måltid och minskar risken för hunger mellan måltider.
 • price tag4

  Pris 

  När det kommer till pris är den viktigaste aspekten att tänka på hur många måltidsersättare du får för pengarna. Det vill säga hur många kronor är det per portion? Dosering och pris kan skilja rätt mycket mellan produkterna, så kolla gärna i vår topplista efter pris / portion för att se hur mycket du får för dina pengar. En dyrare produkt är inte alltid dyrare per portion.
 • shaker2

  Smak 

  Mat är ofta något vi njuter av och om vi ska ersätta ett sådant njutningstillfälle med något annat är det viktigt att behålla så mycket som möjligt av den njutningen. Här är smaken en stor del av upplevelsen. Fundera på vilka smaker du uppskattar och välj en ersättare därefter. Vi rekommenderar choklad eller vanilj eftersom de smakar bra med både vatten och mjölk.
 • whey3

  Typ och konsistens 

  Det finns många typer av måltidsersättare men de flesta kommer i pulver- eller barformat. Det kan vara väldigt individuellt vad man föredrar. En bar kan kännas mer som en vanlig måltid och uppskattas därför av vissa, medan ett utblandat pulver kan kännas mer fyllande och därför föredras av andra. Det är bäst att ta sig en funderare över vad du tror du föredrar, eller för all del testa båda sorterna. Vi kan dessutom rekommendera att blanda pulverersättare med mjölk för en godare smak, fylligare konsistens och bättre mättnadskänsla.
 • review

  Kundrecension & betyg 

  En av de bästa indikationerna på att kvaliteten på produkten och vad du kan förvänta dig för resultat och vilka eventuella problem konsumenterna upplevt är kundrecensioner och betyg. Många betyg och recensioner innebär att kunder verkligen lagt ner tid till att gå tillbaka och kommentera produkten, det är alltid en bra indikator på kundens nöjdhet eller besvikelse. Är du osäker på en produkt kan du alltid vända dig till andra konsumenters åsikter.

Vårt test av måltidsersättning

Måltidsersättning kan du ta en eller flera gånger per dag eftersom de täcker hela ditt näringsbehov. De har ofta tillskott av mineraler, vitaminer och ämnen som ytterligare påskyndar viktnedgång. Kom ihåg att bara äta måltidsersättning under en begränsad tid. I vårt test har vi tittat närmre på följande punkter:

 • Näring – Det är otroligt viktigt att måltidsersättningen verkligen innehåller alla de vitaminer och mineraler du behöver för att må bra och för att kroppen ska fungera som den ska.
 • Energi – Din kropp behöver energi, i matväg kallar vi detta kalorier. Om du får i dig fler kalorier än du gör av med så lagras de i kroppen i form av fett. Ett enkelt sätt att se till att du får i dig färre kalorier än du gör av med är genom att räkna kalorier och att använda en måltidsersättare. En måltidsersättare ska alltså inte innehålla för många kalorier och om de dessutom innehåller en jämn mängd kalorier blir det enklare att räkna.
 • Smak och blandning – God smak och enkel blandning underlättar hela processen och är det något som får oss att fortsätta med nya rutiner så är det smidighet. Vissa återförsäljare erbjuder även smakgaranti vilket vi värderar högt. Eftersom det kostar en del att köpa in flera måltidsersättare så vill man vara säker på att de är drickbara och goda.

Längre ner på sidan finns vår köpguide. Där kan du se fler faktorer som ingått i vår utvärdering av måltidsersättare och förhoppningsvis kan den även hjälpa dig till rätt val av ersättare.

Vanilga frågor om måltidsersättning

Vilken är den bästa måltidsersättaren?

Vi har valt ut Diet Shake till vinnare i vårt test. Det finns dock många faktorer att tänka på och det är inte säkert att den passar dig, läs gärna igenom vår köpguide för att hjälpa dig göra ett mer informerat val av ersättare.

Hur effektivt är måltidsersättare?

Om du är överviktig, eller har oönskat fett på kroppen, är en måltidsersättare ett fantastiskt komplement för att komma i form och tappa kilon. Det gör det lättare att räkna kalorier och kontrollera hur mycket och vad du konsumerar. Bäst fungerar en måltidsersättare om du använder det i kombination med träning och en annars balanserad diet. Ersättaren kommer inte vara lika effektiv om du ersätter frukost och lunch men sen ändå käkar pizza och dricker läsk till middag.

Blir man mätt av måltidsersättare?

Innehåller de mycket fibrer brukar de vara väldigt mättande. De kommer dock inte fylla magen lika bra som en stort mål mat. Desto större portioner du är van vid desto fler måltidsersättare behövs för att få liknande mättnadskänsla.

Är måltidsersättare goda?

Måltidsersättning finns i många goda smaker såsom choklad, vanilj, olika bär och frukter. Om du köper en ersättare i pulverformat så rekommenderar vi att blanda med mjölk i stället för vatten, då blir de mycket godare.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
72 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5