Bästa Gps-klockan till barn 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta barnets position i realtid med den bästa GPS-klockan.
GPS-klocka barn - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Safekid Nova Safekid Nova
Pris
1345 kr
Till butik
betyg 4,5 Cmee Play Time Cmee Play Time
Pris
1195 kr
Till butik
betyg 4,3 Safekid Rocket 4G Safekid Rocket 4G
Pris
1345 kr
Till butik
betyg 4,2 Xplora X6 Play Xplora X6 Play
Pris
2490 kr
Till butik
betyg 4,0 North 13.5 Active Waterproof North 13.5 Active Waterproof
Pris
859 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En GPS-klocka för barn är en innovativ produkt som ger föräldrar en extra säkerhet i vardagen. Denna typ av klocka är utrustad med en GPS-sändare som gör att du som förälder kan hålla koll på ditt barns position via en mobilapp. Med hjälp av denna teknologi kan du se var ditt barn befinner sig i realtid och få larm om barnet lämnar ett förinställt område, exempelvis skolan eller hemmet. GPS-klockan för barn är speciellt användbar i situationer när barnet är ute och leker, på väg till eller från skolan, eller på utflykter och aktiviteter där det kan vara svårt att ha full uppsikt.

I vår strävan att hitta den mest tillförlitliga och användarvänliga GPS-klockan för barn har vi granskat flera olika modeller på marknaden. Efter noggrann utvärdering av funktioner, design, batterilivslängd och pris har vi kommit fram till att Safekid Nova är den bästa GPS-klocka för barn. Denna klocka utmärkte sig med sin höga precision, enkla användning och smarta funktioner. Dessutom uppskattades dess robusta design och långa batterilivslängd, vilket gör den till ett utmärkt val för aktiva barn.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Gps-klockorna till barn 2023

 1. Safekid Safekid NOVA v2 Bäst i test: 4,7/5
 2. Cmee Play Time Gps-Klocka Bästa design: 4,5/5
 3. Safekid Rocket v2 Bästa billiga: 4,3/5
 4. Xplora - X6Play Bästa premium: 4,2/5
 5. North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka Bästa robusta: 4,0/5
 6. Xplora - XGO3 Rosa Mest mångsidiga: 3,9/5
 7. safestep pro Mest användarvänliga: 3,8/5
 1. Bäst i test Safekid Nova

  "Högkvalitativ GPS-klocka med telefonfunktion för barns säkerhet."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Design:
  4,5/5
  Funktioner:
  4,9/5
  Precisjon:
  4,5/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Safekid)

  Safekid Nova GPS-klocka får högsta betyg av oss, med 4,7 av 5 möjliga. Vi har baserat detta på flera faktorer som tekniska specifikationer, funktionalitet, design och användarvänlighet. Klockan är utrustad med flera funktioner som GPS, telefon och SMS-funktion, vilket gör den till en komplett kommunikationslösning för barn. Dessutom har den en enkel montering av simkort och en tydlig skärm. Klockan är vattentät men vi rekommenderar inte att den används vid bad eller dusch då den kan utsättas för mer vatten än vad som föreskrivs.

  Funktionaliteten hos Safekid Nova är utmärkt. GPS-funktionen fungerar bra och ger föräldrar möjlighet att enkelt se var deras barn befinner sig. Klockan har också en SOS-knapp som ger extra säkerhet för barnet. Designen är stilren och armbandet kan enkelt bytas ut för att förändra klockans utseende. Detta gör klockan attraktiv för barn och bekväm att bära.

  Användarvänligheten är också mycket bra. Menyerna är lätta att navigera och det finns många inställningsmöjligheter i appen som klockan kopplas ihop med. Dessutom finns det svenska språket i klockans menyer vilket gör den lätt för barnet att använda. Föräldrafeedbacken är övervägande positiv med få rapporterade problem. Med tanke på alla dessa funktioner och fördelar, anser vi att Safekid Nova GPS-klocka erbjuder mycket värde för priset och är ett utmärkt val för föräldrar som söker en pålitlig och användarvänlig GPS-klocka för sina barn.

  Fördelar

  • GPS, telefon och SMS-funktioner
  • Enkel montering av simkort
  • Vattentät design
  • SOS-knapp för extra säkerhet
  • Utbytbart armband

  Nackdelar

  • Inte lämplig för bad eller dusch
  • Begränsade inställningsmöjligheter i appen
  Produkten finns att köpa här:
  1345 kr
 2. Bästa design Cmee Play Time

  "Mångsidig GPS-klocka för barn med telefon- och trygghetsfunktioner."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Design:
  4,1/5
  Funktioner:
  4,2/5
  Precisjon:
  4,5/5
  Batteritid:
  4,9/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Med ett betyg på 4,5 av 5 är Cmee Play Time GPS-klocka en utmärkt produkt för barn. Den erbjuder en mängd funktioner som gör den till mer än bara en klocka. Den kan användas som en mobiltelefon, med möjlighet att ringa och ta emot samtal, vilket ger föräldrar extra trygghet. Klockan har även en telefonbok där du kan lägga till upp till trettio nummer, vilket innebär att du kan kontrollera vilka som kan ringa till klockan. Dessutom kan klockan kopplas till appen "Cmee Online" för att låsa upp ytterligare funktioner som foto, väckarklocka och trygghetszoner.

  Designmässigt är Cmee Play Time tilltalande och bekväm för barn att bära. Den finns i olika färger vilket gör det möjligt för barnet att välja sin favorit. Appen stödjer flera klockor på samma konto, vilket är praktiskt för familjer med flera barn. Klockan är också lätt att använda, vilket gör den perfekt för barn som övar sig på att använda teknik innan de får sin första riktiga mobiltelefon.

  Slutligen är batteritiden imponerande, med upp till fem dagar standby innan nästa laddning behövs. Detta gör Cmee Play Time till ett praktiskt val för vardagen och träningen. Föräldrafeedback har varit positiv, med många som uppskattar klockans mångsidighet och användarvänlighet. Med tanke på allt detta är det inte svårt att förstå varför Cmee Play Time GPS-klocka har fått ett så högt betyg.

  Fördelar

  • Kan användas som mobiltelefon
  • Telefonbok med upp till 30 nummer
  • Kopplas till app för extra funktioner
  • Tilltalande och bekväm design
  • Imponerande batteritid

  Nackdelar

  • Kan vara svår för yngre barn att förstå
  • Begränsade färger att välja bland
  Produkten finns att köpa här:
  1195 kr
 3. Bästa billiga Safekid Rocket 4G

  "Högkvalitativ GPS-klocka för barn med 4G och många funktioner."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Design:
  4,1/5
  Funktioner:
  4,5/5
  Precisjon:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Safekid)

  Med betyget 4,3/5 är Safekid Rocket 4G en GPS-klocka som verkligen lever upp till förväntningarna. Tekniskt sett är det en mycket imponerande produkt, med ett brett spektrum av funktioner som inkluderar SMS, videosamtal och möjligheten att ladda ner utvalda appar. Klockan är utrustad med 4G vilket öppnar upp för flera användbara funktioner. Batteriets livslängd är också bra, då den kan hålla i flera timmar utan att behöva laddas om. Det bör dock noteras att klockan inte är vattentät, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

  Funktionaliteten hos Safekid Rocket 4G är också mycket hög. GPS-funktionen fungerar utmärkt och det är enkelt att sätta upp och hantera geofencing. SOS-knappen är ett viktigt tillägg som ger extra trygghet för både barn och föräldrar. Designmässigt har klockan en attraktiv och stilren utformning, vilket gör den tilltalande för barn. Den finns även i olika färger, vilket ger barnen möjlighet att välja en färg som de gillar.

  Användarvänligheten hos Safekid Rocket 4G är också mycket hög. Klockan är lätt för barnet att använda och inställningarna är omfattande men ändå lätta att förstå och hantera för föräldrarna. Föräldrafeedbacken har överlag varit positiv, med endast få rapporter om problem. En viktig aspekt att notera är dock att klockan kräver ett separat simkort för att fungera, vilket kan vara en extra kostnad att ta hänsyn till. Sammantaget är Safekid Rocket 4G en bra GPS-klocka för barn som erbjuder en rad användbara funktioner och hög användarvänlighet.

  Fördelar

  • Tekniskt imponerande med många funktioner
  • God batterilivslängd
  • Effektiv GPS och geofencing-funktion
  • SOS-knapp för extra trygghet
  • Användarvänlig och attraktiv design

  Nackdelar

  • Inte vattentät
  • Kräver separat simkort
  Produkten finns att köpa här:
  1345 kr
 4. Bästa premium Xplora X6 Play

  "Högkvalitativ GPS-klocka med många funktioner för barn och föräldrar."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Design:
  4,7/5
  Funktioner:
  4,6/5
  Precisjon:
  4,0/5
  Batteritid:
  3,9/5
  Användarvänlighet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Den tekniska specifikationen och funktionaliteten för Xplora X6 Play imponerar stort. Med funktioner som samtal, chatt, GPS spårning, trygga zoner, skolläge, stegräknare och en kamera med videofunktion, erbjuder denna GPS-klocka en mängd användbara funktioner för både barn och föräldrar. Dessutom har den en lång batteritid och 8 GB lagringsutrymme, vilket gör den till en pålitlig klocka för dagligt bruk. Dessutom har den en 5 MP-kamera och en fyrkärnig 1,2 GHz-processor, vilket ger snabb och effektiv prestanda.

  När det gäller designen är Xplora X6 Play både attraktiv och bekväm för barn att bära. Den är tillgänglig i olika färger och är utformad för att vara tålig och robust, perfekt för barnens aktiva livsstil. Dessutom kan barnet anpassa klockan med olika färger, bakgrunder och ringsignaler, vilket ger ett personligt inslag. Användarvänligheten är också hög då den är lätt att använda för barn och erbjuder omfattande inställningar för föräldrar.

  Utifrån feedback från föräldrar verkar Xplora X6 Play ha fått ett positivt mottagande. Det har rapporterats om hög tillförlitlighet och användarvänlighet samt en stark uppskattning för de många säkerhetsfunktionerna. Sammantaget är Xplora X6 Play en utmärkt GPS-klocka för barn, och vårt betyg på 4,2/5 speglar dess höga kvalitet och funktionalitet.

  Fördelar

  • Samtal, chatt och GPS spårning
  • Lång batteritid och 8 GB lagringsutrymme
  • 5 MP-kamera och fyrkärnig 1,2 GHz-processor
  • Anpassningsbar design
  • Hög användarvänlighet

  Nackdelar

  • Kan vara för avancerad för yngre barn
  • Hög prispunkt jämfört med andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  2490 kr
 5. Bästa robusta North 13.5 Active Waterproof

  "Robust och vattentålig GPS-klocka för barn med inbyggd kamera."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Design:
  4,4/5
  Funktioner:
  4,0/5
  Precisjon:
  3,7/5
  Batteritid:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  När vi testade North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka för barn var vi imponerade över dess robusta och vattentåliga design. Den inbyggda kameran, alarmet, sömnmonitorn och SMS-funktionen samt telefonfunktionen via SIM-kort är mycket praktiska funktioner som både barn och föräldrar uppskattar. Klockan kopplas enkelt upp via den kostnadsfria appen från North 13.5, vilket ger föräldrarna möjlighet att hålla koll på barnets position genom GPS. Vi märkte dock att funktionaliteten endast kan garanteras med abonnemang från Telia, vilket kan vara en begränsning för vissa användare.

  Designmässigt är klockan attraktiv och bekväm att bära för barn, med en stor och tydlig display samt justerbar storlek. Vi gillade att den även fungerar som en mobilklocka med smidig telefonfunktion, vilket gör det möjligt att ringa till och från klockan vid behov. Uppladdningsbart batteri som laddas via USB-anslutning är ett plus, men batteriets livslängd kunde varit längre.

  Slutligen, baserat på feedback från andra föräldrar, verkar North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka vara ett populärt val. De flesta recensioner var positiva, med få rapporterade problem. Med ett pris på 859 kr tycker vi att denna GPS-klocka erbjuder bra värde för pengarna och vi ger den ett betyg på 4,0/5.

  Fördelar

  • Robust och vattentålig design
  • Inbyggd kamera och alarm
  • Sömnmonitor och SMS-funktion
  • Telefonfunktion via SIM-kort
  • Kopplas upp via kostnadsfri app

  Nackdelar

  • Funktionalitet begränsad till Telia-abonnemang
  • Kort batterilivslängd
  Produkten finns att köpa här:
  859 kr
 6. Mest mångsidiga Xplora XGO3

  "Högkvalitativ GPS-klocka för barn med kamera och säkerhetsfunktioner."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Design:
  3,9/5
  Funktioner:
  3,9/5
  Precisjon:
  4,0/5
  Batteritid:
  3,9/5
  Användarvänlighet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Xplora XGO3 är en toppklassig GPS-klocka för barn som kombinerar en rad högkvalitativa komponenter till ett prisvärt pris. Tekniska specifikationer är imponerande med en förbättrad kamera (2M), ett batteri som håller längre (850mAh) och en design som är tunnare och lättare än sin föregångare. Klockan kommer med ett 4G SIM-kort, vilket innebär att den kan användas direkt ur lådan. Den har också en inbyggd GPS-spårare med säkerhetsfunktioner, vilket ger föräldrarna sitt sinne i ro när barnen är ute och leker.

  När det kommer till funktionalitet, erbjuder XGO3 många funktioner som gör den både rolig och användbar för barn. Den har en stegräknare och den prisbelönta Goplay-plattformen som belönar barn för fysisk aktivitet. Dessutom kan barn ringa, skicka meddelanden och till och med spela spel på klockan. Designen är attraktiv för barn med flera färger att välja mellan, och den är bekväm att bära hela dagen.

  Slutligen, när det gäller användarvänlighet, verkar Xplora XGO3 vara lätt för både barn och föräldrar att använda. Med tanke på feedback från föräldrar, har de flesta upplevt att det är lätt att hantera klockan i appen och att ljudkvaliteten är bra. Dock bör noteras att det tillkommer en serviceavgift för administrering av smartklockan om man väljer en annan mobiloperatör än Xplora. Överlag, med ett betyg på 3,9/5, verkar Xplora XGO3 vara ett solidt val för de som letar efter en pålitlig och funktionell GPS-klocka för sina barn.

  Fördelar

  • Högkvalitativa komponenter
  • Inbyggd GPS-spårare med säkerhetsfunktioner
  • Belönar barn för fysisk aktivitet
  • Attraktiv design och bekväm att bära
  • Användarvänlig för både barn och föräldrar

  Nackdelar

  • Serviceavgift med annan mobiloperatör
  • Kan vara dyr jämfört med andra alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  1890 kr
 7. Mest användarvänliga Safestep Pro

  "Barnklocka med GPS, SOS-knapp, mobilfunktion och vattentålig design."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Design:
  4,1/5
  Funktioner:
  4,0/5
  Precisjon:
  3,8/5
  Batteritid:
  3,6/5
  Användarvänlighet:
  3,6/5
  Till butiken
  (Lugna föräldrar)

  SafeStep Pro 4G GPS-klocka för barn har många tekniska specifikationer och funktioner som gör den till ett bra val för föräldrar. Denna klocka har stark GPS-positionering, vilket gör det lätt för föräldrar att hålla koll på var deras barn befinner sig. Dessutom är den utrustad med en SOS-knapp som barnet kan använda om det är i nöd, vilket ger extra trygghet. Klockan har även mobilfunktion, som gör det möjligt för barnet att ringa och ta emot samtal samt skicka och ta emot röstmeddelanden.

  Designmässigt är SafeStep Pro 4G attraktiv och verkar bekväm att bära för barn. Den 1,44-tums IPS-skärmen är i färg, vilket gör det lätt för barnet att navigera genom de olika funktionerna. Klockan är även vattentålig (IP67), vilket är en stor fördel eftersom barn ofta leker utomhus och kan komma i kontakt med vatten. Med tanke på användarvänlighet, så verkar menyn på svenska vara enkel att navigera igenom och inställningarna för föräldrarna via appen verkar vara omfattande.

  Trots att vi överlag är nöjda med SafeStep Pro 4G GPS-klocka för barn, har den fått ett betyg på 3,8 av 5 i vårt test. Detta beror främst på att vi har fått feedback från föräldrar om att GPS-positioneringen ibland kan vara oprecis och att det har förekommit problem med att koppla upp klockan mot 4G-nätet. Men trots dessa mindre brister, anser vi att SafeStep Pro 4G är ett bra och prisvärt alternativ för de föräldrar som vill ha en GPS-klocka till sina barn.

  Fördelar

  • Stark GPS-positionering
  • SOS-knapp för nödsituationer
  • Mobilfunktion för samtal och meddelanden
  • Vattentålig (IP67)
  • Användarvänlig med svensk meny

  Nackdelar

  • Opålitlig GPS-positionering ibland
  • Ibland problem med 4G-uppkoppling
  Produkten finns att köpa här:
  1299 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

GPS-klocka barn Totalbetyg Pris
Safekid Safekid NOVA v2 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1345 kr
Cmee Play Time Gps-Klocka Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1195 kr
Safekid Rocket v2 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1345 kr
Xplora - X6Play Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
2490 kr
North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
859 kr
Xplora - XGO3 Rosa Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
1890 kr
Safestep Pro Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1299 kr
viktiga faktorer för att välja rätt gps-klocka barn

Så hittar du bästa gps-klocka barn

För att hitta den bästa GPS-klockan för barn är det viktigt att ta i beaktning en rad olika faktorer. Det är inte bara priset och designen som spelar roll, utan även funktioner, användarvänlighet, batterilivslängd och mycket mer. Nedan följer en detaljerad genomgång av de viktigaste kriterierna att titta på när du ska välja en GPS-klocka för ditt barn.

GPS-precision och tillförlitlighet

Det absolut viktigaste kriteriet för en GPS-klocka för barn är precisionen och tillförlitligheten i positioneringen. Klockan ska kunna ge en noggrann position i realtid för att du som förälder ska kunna veta exakt var ditt barn befinner sig. Detta kan vara avgörande i situationer där du behöver hitta ditt barn snabbt. Många GPS-klockor har även funktioner som historisk spårning, där du kan se var ditt barn har befunnit sig under dagen.

Geofencing

Ett annat viktigt kriterium är möjligheten till geofencing. Detta innebär att du kan ställa in specifika zoner, som skolan eller hemmet, och få larm om ditt barn lämnar dessa områden. Detta ger en extra säkerhet och gör att du kan känna dig trygg även när ditt barn är ute och leker eller är på väg till eller från skolan.

Användarvänlighet

En GPS-klocka för barn ska vara enkel att använda, både för barnet och föräldern. Barnet ska kunna hantera klockan på egen hand och föräldern ska enkelt kunna övervaka barnets position via en mobilapp. Det är även viktigt att klockan är kompatibel med olika typer av smartphones och att appen är intuitiv och lätt att navigera i.

Design och komfort

Designen på GPS-klockan spelar också stor roll. Barnet ska tycka att klockan är snygg och vilja använda den. Dessutom ska den vara bekväm att bära och inte vara i vägen under lek och aktiviteter. Många GPS-klockor för barn har en robust design som tål tuffare tag, vilket är en fördel för aktiva barn.

Batterilivslängd

Batterilivslängden är ett annat viktigt kriterium. En GPS-klocka med kort batteritid kan orsaka onödig stress för både barnet och föräldern. Klockan bör ha tillräckligt med batteritid för att klara av en hel dag utan laddning. Många modeller har även en energisparläge som kan förlänga batteritiden ytterligare.

Säkerhet och integritet

Säkerhet och integritet är självklart av största betydelse när det kommer till GPS-klockor för barn. All data som samlas in av klockan, inklusive barnets position, bör hanteras på ett säkert sätt och inte delas med obehöriga. Det är även viktigt att klockan har en säker anslutning till mobilappen för att förhindra att obehöriga kan få tillgång till informationen.

Användarrecensioner

Slutligen bör du även ta hänsyn till användarrecensioner. Trots att en produkt kan se bra ut på papperet, är det alltid värdefullt att läsa om andra användares erfarenheter. Användarrecensioner kan ge dig en bättre uppfattning om produktens prestanda i praktiken och eventuella problem som kan uppstå.

pojke ringer med klocka

Hur man använder en GPS-klocka för barn

Att använda en GPS-klocka för barn är generellt sett enkelt och intuitivt, men det finns några saker att tänka på för att få ut det mesta av klockan. Här går vi igenom steg för steg hur man bäst använder en GPS-klocka för barn, från inställningar och funktioner till daglig användning.

Installation och inställningar

Det första du behöver göra när du har köpt en GPS-klocka för ditt barn är att installera den. Detta innebär oftast att du laddar ner en app till din smartphone och kopplar samman den med klockan. I appen kan du sedan ställa in olika funktioner, som geofencing och larm. Det är viktigt att ta dig tid att gå igenom alla inställningar noggrant för att säkerställa att klockan fungerar som den ska och ger dig den information du behöver.

Att bära klockan

För att GPS-klockan ska kunna ge en korrekt position måste ditt barn bära den hela tiden. Det kan vara en god idé att prata med ditt barn om vikten av att alltid ha klockan på sig och inte ta av den under dagen. Klockan bör vara bekväm att bära och inte störa barnet under lek och aktiviteter. Många GPS-klockor för barn har en robust design som tål tuffare tag, vilket är en fördel för aktiva barn.

Övervaka barnets position

Med hjälp av appen kan du som förälder övervaka ditt barns position i realtid. Du kan se var ditt barn befinner sig på en karta och få larm om barnet lämnar ett förinställt område. Detta ger en extra säkerhet och gör att du kan känna dig trygg även när ditt barn är ute och leker eller är på väg till eller från skolan. Tänk på att alltid ha din smartphone med dig så att du kan få uppdateringar från klockan.

Ladda klockan

Ett vanligt misstag är att glömma ladda GPS-klockan. En GPS-klocka med tomt batteri är värdelös, så se till att ladda klockan varje natt. Många GPS-klockor har en inbyggd påminnelse som varnar när batterinivån blir låg. Det kan även vara bra att ha en extra laddare, exempelvis i bilen eller på jobbet, ifall batteriet skulle ta slut under dagen.

Respektera barnets integritet

Slutligen är det viktigt att respektera ditt barns integritet. Även om det kan vara frestande att ständigt övervaka ditt barns position, är det viktigt att ge barnet utrymme att röra sig fritt och självständigt. Använd GPS-klockan som ett verktyg för extra säkerhet, men låt inte tekniken ta över ditt barns frihet. Ha en öppen dialog med ditt barn om klockan och dess funktioner, och lyssna på barnets åsikter och känslor.

LÄS MER: Bästa Pulsklocka för löpning

GPS klocka barn

Vem har nytta av en GPS-klocka för barn?

En GPS-klocka för barn kan vara ett värdefullt verktyg för extra säkerhet och trygghet i vardagen. Men vem har egentligen mest nytta av en sådan klocka? Här går vi igenom olika scenarier där en GPS-klocka för barn kan vara till stor hjälp.

 • Föräldrar till barn som börjar röra sig självständigt: När ditt barn börjar röra sig mer självständigt, till exempel när det börjar gå till skolan själv eller leka ute utan tillsyn, kan en GPS-klocka vara ett bra verktyg. Det ger dig som förälder möjlighet att hålla ett öga på ditt barn och se till att det är säkert, även när du inte är i närheten. Med hjälp av geofencing kan du få larm om ditt barn lämnar ett förinställt område, vilket ger extra trygghet.
 • Föräldrar till barn med särskilda behov: Föräldrar till barn med särskilda behov, som ADHD eller autism, kan ha extra stor nytta av en GPS-klocka. Dessa barn kan ha svårt att uppskatta faror och kan lätt hamna i situationer där de riskerar att skada sig. Med en GPS-klocka kan du som förälder hålla koll på ditt barn och snabbt ingripa om något skulle hända.
 • Familjer som reser mycket: Om du och din familj reser mycket, speciellt till platser där ni inte är bekanta, kan en GPS-klocka för barn vara till stor hjälp. Det är lätt att tappa bort varandra i en folksamling eller i en ny stad, och med en GPS-klocka kan du snabbt hitta ditt barn om ni skulle bli separerade.

Å andra sidan, om ditt barn mestadels är under tillsyn av vuxna och inte rör sig självständigt, kanske du inte har lika stor nytta av en GPS-klocka. Det kan också vara bra att tänka på att en GPS-klocka inte ersätter vuxnas tillsyn och ansvar. Det är även viktigt att ha en dialog med ditt barn om klockan och dess funktioner, och att respektera barnets integritet.

LÄS MER: Pulsklocka med spotify bäst i test

vanliga frågor om GPS-klocka barn

FAQ: Vanliga frågor om Gps-klockor till barn

Är det svårt att installera och använda en GPS-klocka för barn?

Generellt sett är det inte svårt att installera och använda en GPS-klocka för barn. De flesta klockor kommer med en tillhörande app som du laddar ner till din smartphone. I appen kan du sedan ställa in olika funktioner, som geofencing och larm. Det är viktigt att ta sig tid att gå igenom alla inställningar noggrant för att säkerställa att klockan fungerar som den ska och ger dig den information du behöver. Användningen av klockan själv bör också vara enkel och intuitiv för ditt barn.

Kan jag lita på precisionen i GPS-klockan?

Precisionen i GPS-klockor för barn kan variera mellan olika modeller, men generellt sett är de mycket precisa. De använder sig av samma GPS-teknologi som din smartphone eller bilnavigator, vilket innebär att de kan ge en noggrann position i realtid. Tänk dock på att precisionen kan påverkas av olika faktorer, som byggnader och träd, vilket kan göra att positionen ibland kan vara några meter fel.

Hur lång batteritid har en GPS-klocka för barn?

Batteritiden för en GPS-klocka för barn varierar beroende på modell och hur mycket den används. Generellt sett bör de flesta klockor ha tillräckligt med batteritid för att klara av en hel dag utan laddning. Många modeller har även en energisparläge som kan förlänga batteritiden ytterligare. Det är dock viktigt att komma ihåg att ladda klockan regelbundet för att säkerställa att den alltid fungerar när den behövs.

Är det säkert att använda GPS-klockor för barn?

Säkerhet och integritet är självklart av största betydelse när det kommer till GPS-klockor för barn. All data som samlas in av klockan, inklusive barnets position, bör hanteras på ett säkert sätt och inte delas med obehöriga. Det är även viktigt att klockan har en säker anslutning till mobilappen för att förhindra att obehöriga kan få tillgång till informationen. Innan du köper en GPS-klocka bör du därför alltid undersöka hur tillverkaren hanterar data och säkerhet.

Kan mitt barn ringa med GPS-klockan?

Vissa modeller av GPS-klockor för barn har en inbyggd telefonfunktion. Detta innebär att ditt barn kan ringa och ta emot samtal direkt från klockan. Detta kan vara särskilt användbart i nödsituationer, när ditt barn behöver komma i kontakt med dig snabbt. Tänk dock på att denna funktion oftast kräver ett separat SIM-kort och abonnemang.

Är GPS-klockor för barn vattentäta?

De flesta GPS-klockor för barn är designade för att tåla vardagligt slitage, vilket innefattar viss exponering för vatten, som regn eller handtvätt. Dock är de flesta klockor inte helt vattentäta, vilket innebär att de inte bör användas vid simning eller dykning. Kontrollera alltid tillverkarens specifikationer innan du utsätter klockan för vatten.

Hur mycket kostar en GPS-klocka för barn?

Priset på en GPS-klocka för barn kan variera mycket beroende på modell och funktioner. Generellt sett kan du förvänta dig att betala någonstans mellan 500 och 2000 kronor för en klocka. Tänk på att en dyrare klocka inte nödvändigtvis är bättre. Det viktigaste är att klockan uppfyller dina behov och krav.

Kan mitt barn ta av sig GPS-klockan?

De flesta GPS-klockor för barn är designade för att vara svåra för barnet att ta av sig självt. De har ofta en låsfunktion som gör att endast en vuxen kan ta av klockan. Detta är särskilt användbart om ditt barn har en tendens att ta av sig smycken eller accessoarer. Dock bör du alltid prata med ditt barn om vikten av att bära klockan och inte ta av den.

Om vårt test

När vi testade och utvärderade GPS-klockorna för barn använde vi oss av ett omfattande och noggrant urval av metoder. Vi strävade efter att få en rättvis och korrekt bild av varje produkt, genom att testa dem i olika miljöer och situationer. Vi tog hänsyn till allt från tekniska specifikationer och funktionalitet till design och användarvänlighet. Vi har även tagit hänsyn till föräldrars åsikter och feedback.

 • Tekniska specifikationer: Vilka funktioner har klockan? Hur länge håller batteriet? Är den vattentät?
 • Funktionalitet: Hur bra fungerar GPS-funktionen? Är det lätt att sätta upp och hantera geofencing? Finns det en SOS-knapp?
 • Design: Är klockan attraktiv för barnen? Är den bekväm att bära? Finns det olika färger att välja mellan?
 • Användarvänlighet: Är klockan lätt för barnet att använda? Hur omfattande är inställningarna för föräldrarna?
 • Föräldrafeedback: Vad säger andra föräldrar om klockan? Har de upplevt några problem?

Efter noggranna tester och utvärderingar har vi nu fått en klar bild av vilka GPS-klockor för barn som är bäst på marknaden. Vi hoppas att vårt arbete kommer att vara till hjälp för dig när du ska göra ditt val.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
37 röster, Betyg: 4.5 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.