Bäst i test: Bästa pulsklockan 2021

Medvetenheten kring träning och hälsa ökar kontinuerligt, och likaså intresset kring den dagliga eller veckovisa framgången. Med en pulsklocka som mäter ett flertal intressanta värden som puls, steg, sömnvärden, kaloriförbränning och mycket mer blir det inte bara roligare att träna, utan man får svart på vitt statistik på den kontinuerliga utvecklingen. Vi har testat en mängd olika puls- och träningsklockor och kommit fram till att den bästa pulsklockan 2021 är Garmin Venu GPS-klocka. Utöver vinnaren i vårt test finns ett flertal starka kandidater som också kan passa dig på olika sätt.

Vilken pulsklocka är bäst?

Att träna utan att se några resultat är inte roligt. En pulsklocka kommer snabbt att visa även små skillnader som ögat och sinnet kanske missar, och kan därför fungera som en god motivator till att fortsätta träna och utvecklas. En bra pulsklocka visar basvärden som puls och steg, men är man ute efter den bästa pulsklockan vill man ha fler funktioner som också fungerar bra. Längre ner i artikeln har vi gått igenom punkter som vi har tagit hänsyn till i vårt test och när vi utsåg Garmin Venu GPS-klocka till den bästa pulsklockan.

 1. 1. Garmin Venu GPS-klocka
  9,6/10
  Garmin Venu GPS-klocka med pulsmätning
  Bäst i test
  Batteritid
  5 dagar
  Skärmupplösning
  390x390 pixlar
  Vattentålig
  Ja (50 meter)
  Träningsfunktionalitet
  Hög
  Till Butik
  3690 kr
 2. 2. Amazfit Bip U Smartklocka
  9,4/10
  Amazfit Bip U Smartklocka
  Batteritid
  9 dagar
  Skärmupplösning
  302x320 pixlar
  Vattentålig
  Ja (50 meter)
  Träningsfunktionalitet
  Medel
  Till Butik
  699 kr
 3. 3. Garmin Forerunner 45 GPS-klocka
  9,3/10
  Garmin Forerunner 45 GPS-klocka med pulsmätning
  Batteritid
  7 dagar
  Skärmupplösning
  208x208 pixlar
  Vattentålig
  Ja (50 meter)
  Träningsfunktionalitet
  Hög
  Till Butik
  1935 kr
 4. 4. Xiaomi Mi Band 5 Aktivitetsarmband
  9,1/10
  Xiaomi Mi Band 5 Aktivitetsarmband
  Batteritid
  14 dagar
  Skärmupplösning
  -
  Vattentålig
  Ja (50 meter)
  Träningsfunktionalitet
  Medel
  Till Butik
  449 kr
 5. 5. Fitbit Charge 4
  9,0/10
  Fitbit Charge 4 - Black
  Batteritid
  7 dagar
  Skärmupplösning
  -
  Vattentålig
  Ja (50 meter)
  Träningsfunktionalitet
  Hög
  Till Butik
  1490 kr

traning kvinna pulsklocka

Din köpguide till den bästa pulsklockan

Har man bestämt sig för att träna hårt kan man slå på stort. Är man ute efter enklare data från promenader är man inte i behov av de absolut dyraste klockorna. Köper man dock en dyrare klocka vill man också få värde för pengarna, vilket vi har tagit reda på om man faktiskt får eller inte med vårt test. Är man däremot osäker på vad man behöver och vad man ska tänka på vid köp av en pulsklocka har vi sammanfattat de viktigaste punkterna.

 • trapport

  Träningsnivå

  Tränar man intensivt eller planerar att göra det vill man få med så många funktioner som möjligt. Genom att följa den loggade data kan man snabbt se inom vilka områden förbättringar eller förändringar behöver ske. Vid enklare motionering där man mer är ute efter att upprätthålla sin kondition räcker det fint med basfunktionerna som steg, distans och puls.
 • gps2

  GPS

  Så gott som samtliga moderna pulsklockor, och de som vi har testat har idag någon form av GPS funktion. Med GPS kan man enkelt följa avståndet man har rört sig istället för att med hjälp av en stegräknare försöka räkna ut ungefärliga värden.
 • somn

  Sömn

  En god utveckling från träningen hör till stor del samman med god sömn. Pulsklockorna kommer därför inte bara till användning vid träningen, utan även på natten när de mäter sömnkvalitet. Får man för lite, eller för dålig sömn kommer man inte att få alls samma resultat som man annars hade fått. En avancerad pulsklocka mäter skillnader och störningar i hjärtrytmen och genom data kan man få reda på om man behöver mer sömn, eller bättre sömn.
 • puls

  Puls

  Att kontinuerligt få upp sin puls vid träning och försöka nå en normal vilopuls utanför träningen med hjälp av en hälsosam livsstil kommer att förlänga livet. De bästa pulsklockarna skiljer sig inte speciellt mycket vid mätning av puls i normaltillståndet, men när man börjar svettas kan vissa billigare modeller ibland bli mindre noggranna. Gillar man raska promenader och har det som sin främsta källa till motion klarar man sig utmärkt med en lite billigare pulsklocka.
 • fotavtryck

  Stegräknare

  Stegräknare finns i alla puls- och träningsklockor. Stegräknare kan i vissa fall vara smidigare när man ska se hur aktiv man har varit jämfört med exempelvis avstånd beräknad av GPS. Springer man mycket i trappor blir GPS avståndet fel med vissa klockar för att man har rört sig i höjdled istället för sidled.
 • display

  Display

  Det primära med en pulsklocka är kanske inte displayen, om den har touch-funktion eller om den är stor med bra kontrast. Det kan däremot vara väldigt skönt att ha en bra display om man har ett flertal funktioner som man styr direkt från klockan istället för från mobilen.
 • batteri2

  Batteri

  Batteritiden är något som varierar kraftigt från modell till modell. Eftersom en vanlig mobil idag laddas varje, eller varannan dag brukar vi rekommendera att en pulsklocka bör hålla minst dubbelt så länge, dvs fyra dagar. Då har man marginal och klarar sig om man ska ut på färd och inte kommer att ha möjlighet att ladda klockan på ett par dagar. I övriga fall kan man passa på att ladda mobilen och klockan samtidigt såvida man inte använder pulsklockans sömnfunktion om den har en sådan.
 • vattentatt

  Vattentät

  Man undviker sällan svett och vatten när man tränar. En pulsklocka ska både kunna användas under svettiga träningspass och i vattnet, och det kan man allt som oftast. Pulsklockor är vanligtvis vattentåliga ner till 50 meters djup, med undantag för vissa billigare modeller. Har man en äldre pulsklocka rekommenderas det att vara något försiktig i vattnet. Allting slits och efter många års användning kan sprickor ha uppstått som kan släppa in vatten om man sänker pulsklockan helt och hållet i djupare vatten.
 • app2

  Vanliga appar

  De flesta pulsklockor av det billigare slaget har inte möjligt att använda andra appar än de som följer med och som gör att pulsklockan kan användas tillsammans med mobilen. Något som däremot hör ihop med träning är musik, och därmed spotify. Har man alltid med sin mobil när man tränar kan möjligheten att använda övriga appar på klockan kännas överflödiga, men har man inte det vill man ha en pulsklocka som kan köra fler appar.
 • forbud mobil

  Lämna mobilen hemma

  Vissa pulsklockor är rena träningsklockor och kräver mer eller mindre att man tar med mobilen om man också vill lyssna på musik eller liknande. Det finns lyckligtvis pulsklockor som delvis kombinerar pulsklocka och mobil i ett, och som därmed kan spela musik direkt via klockan till hörlurarna.

Vanliga frågor om pulsklockor

Vilken pulsklocka är bäst?

Vinnaren i vår bäst i test-tävling blev Garmin Venu GPS-klocka men vi rekommenderar självklart alla 5 pulsklockor som vi har tagit med på listan.

Vilka fördelar finns det att träna med pulsklocka?

Med pulsklocka kan man väldigt enkelt följa sin träningsprogression. Man får också hjälp och tips på vidare utveckling och vad man behöver fokusera på.

Kan jag bada med en pulsklocka?

Den stora majoriteten av pulsklockor är vattentäta och går att bada med. Undantag kan förekomma.

Kan en pulsklocka räkna hur många kalorier man har bränt?

Dyrare modeller kan räkna hur många kalorier som man har bränt. Billigare modeller visar oftast bara grundläggande träningsstatistik som steg, puls och avstånd.

Vad är skillnaden mellan en smartklocka och en pulsklocka?

En smartklocka liknar mer en vanlig mobil medan en pulsklocka har bättre och noggrannare sensorer och har specifikt tagits fram för träning och hälsa.

Kommer min träning att bli bättre med en pulsklocka?

Många upplever att motivationen blir högre när man tydligt kan se siffror på framgång, men det gäller självklart att fortsätta träna hårt för att nå de målen man har.

Testvinnare - Bäst Pulsklocka

 • Garmin Venu GPS-klocka med pulsmätning
 • Amazfit Bip U Smartklocka
 • Garmin Forerunner 45 GPS-klocka med pulsmätning
 • Xiaomi Mi Band 5 Aktivitetsarmband
 • Fitbit Charge 4 - Black
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
30 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-02 13:48:40