Bästa Pulsklockan 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Utforska pulsklockornas värld och optimera din träning med rätt redskap.
Pulsklocka - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Garmin Vivoactive 5 Garmin Vivoactive 5
Pris
3747 kr
Till butik
betyg 4,5 Garmin Forerunner 965 Garmin Forerunner 965
Pris
8049 kr
Till butik
betyg 4,3 Amazfit GTR 4 Superspeed Amazfit GTR 4 Superspeed
Pris
2699 kr
Till butik
betyg 4,2 Amazfit GTS 4 mini Amazfit GTS 4 mini
Pris
1290 kr
Till butik
betyg 4,0 Hama FitWatch 4910 Hama FitWatch 4910
Pris
499 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Pulsklocka, även känd som hjärtfrekvensmätare, är ett oumbärligt redskap för den aktiva individ. Oavsett om du är en dedikerad maratonlöpare, en passionerad cyklist, en fitnessentusiast eller bara någon som vill hålla koll på sin hälsa och kondition, kommer en pulsklocka att bli din bästa vän. Dessa smarta apparater mäter din puls och hjälper dig att förstå hur ditt hjärta reagerar på olika typer av ansträngningar. De kan ge dig insikter i din träning, hjälpa dig att optimera dina träningspass och till och med varna dig om överdriven ansträngning. En pulsklocka är inte bara en lyxvara för elitidrottare - den är ett kraftfullt verktyg för varje person som bryr sig om sin hälsa och vill förbättra sin prestanda.

Vi har granskat en mängd olika modeller och märken på marknaden, men det finns ett namn som står ut från mängden. Garmin Vivoactive 5 är den bästa pulsklockan vi har stött på hittills. Detta är inte bara ett uttalande - det är resultatet av noggranna tester och jämförelser. Garmin Vivoactive 5 kombinerar precision i pulsmätning med en rad andra funktioner som gör det till mer än bara en pulsklocka. Det håller koll på din aktivitet 24/7, erbjuder personliga träningsråd, och kan till och med övervaka din sömn. Men mer om detta senare. För nu, låt oss dyka djupare in i världen av pulsklockor och se vad det är som gör Garmin Vivoactive 5 till en sådan framstående enhet.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Pulsklockorna 2024

 1. Garmin Vivoactive 5 Träningsklocka Bäst i test: 4,7/5
 2. Garmin Forerunner 965 Black Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Amazfit GTR 4 Superspeed Bästa multisport: 4,3/5
 4. Amazfit GTS 4 mini Aktivitetsarmband med GPS Bästa hälsofunktioner: 4,2/5
 5. Hama FitWatch 4910 Smartklocka Bästa billiga: 4,0/5
 1. Bäst i test Garmin Vivoactive 5

  "Högpresterande pulsklocka med många användbara funktioner."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Design:
  4,7/5
  Funktionalitet:
  4,3/5
  Precision:
  4,7/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Batteritid:
  4,9/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Garmin Vivoactive 5 imponerar stort som pulsklocka med sin precisionsnoggrannhet. Den mäter hjärtfrekvensen på ett exakt och konsekvent sätt, oavsett om det är vid olika övningar eller vid olika tidpunkter på dagen. Det är en stor fördel för att kunna övervaka din hälsa och träning på ett tillförlitligt sätt. Denna modell erbjuder också imponerande extrafunktioner som sömncoach, energiövervakning med Body Battery, över 30 sportappar och möjligheten att ladda ner musik från populära streamingtjänster som Spotify, Deezer och Amazon. Dessa funktioner förhöjer upplevelsen och ger konsumenten en hög grad av bekvämlighet och användbarhet.

  För att prata om användarvänligheten är Garmin Vivoactive 5 enkel att använda och navigera. Displayen är ljus och lätt att läsa under alla förhållanden, vilket gör det möjligt att enkelt hålla koll på dina framsteg under träningen. Att sätta på och ta av klockan är enkelt och smidigt, vilket gör den mycket användarvänlig. Dessutom har den en utmärkt batteritid på upp till 11 dagar vid kontinuerlig användning, vilket minskar behovet av frekventa laddningar och ger dig mer tid att fokusera på dina aktiviteter.

  Med tanke på priset på 3747 kr kan det verka lite dyrt för vissa. Men med tanke på alla de avancerade funktioner och prestanda som Garmin Vivoactive 5 erbjuder, anser vi att det är ett pris värt att betala. Det är en investering som betalar sig med tanke på den noggrannhet, bekvämlighet och användarvänlighet den levererar. I slutändan är Garmin Vivoactive 5 en briljant pulsklocka som lever upp till sina löften och levererar överlägsen prestanda på alla områden.

  Fördelar

  • Exakt pulsmätning
  • Många extrafunktioner
  • Användarvänlig och lättläst display
  • Utmärkt batteritid
  • Stöd för musikstreaming

  Nackdelar

  • Högt pris
  • Kan vara för teknisk för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  3747 kr
 2. Bästa premiumvalet Garmin Forerunner 965

  "Avancerad pulsklocka med exakt mätning och överlägsen GPS-noggrannhet."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Design:
  4,6/5
  Funktionalitet:
  4,1/5
  Precision:
  4,2/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Till butiken
  (Outdoorexperten)

  Garmin Forerunner 965 får höga poäng i vårt test med ett betyg på 4,5/5. Den utmärker sig genom att erbjuda en högkvalitativ pekskärm samt traditionella knappar, vilket gör den otroligt användarvänlig. Displayen är ljus och lättläst, vilket underlättar under träningspass eller tävlingar. En annan stark punkt är dess batteritid, som varar upp till 23 dagar i smartwatch-läge och upp till 31 timmar i GPS-läge. Detta är betydligt längre än många andra modeller på marknaden och gör den idealisk för långa träningspass eller multi-dagsevenemang.

  Garmin Forerunner 965 erbjuder även en mängd extrafunktioner som hjälper dig att optimera din träning och din hälsa. Funktionen Träningsberedskap ger användaren insikt om när det är bästa tidpunkten för ett produktivt träningspass, medan sömn- och återhämtningsspårning bidrar till att försäkra en optimal balans mellan träning och vila. Dessutom levereras klockan med inbyggda kartor i färg och fler än 30 inbyggda aktivitetsprofiler, vilket gör den till en utmärkt partner oavsett vilken typ av träning du föredrar. Klockans exakthet och precision i mätningarna är också imponerande, vilket är avgörande för att ge en korrekt bild av din prestationsnivå och framsteg.

  Trots dess höga prislapp på 6899 kr anser vi att Garmin Forerunner 965 ger valuta för pengarna med tanke på dess avancerade funktioner, högkvalitativa byggkvalitet och utmärkta batteritid. Sammantaget är den en utmärkt investering för seriösa idrottare och fitnessentusiaster som vill ha en pålitlig, robust och högpresterande pulsklocka. Den lite större boetten gör den dock lite mindre populär som en dam pulsklocka.

  Fördelar

  • Högkvalitativ pekskärm och knappar
  • Ljus och lättläst display
  • Lång batteritid
  • Många extrafunktioner för träning och hälsa
  • Exakt och precist mätningssystem

  Nackdelar

  • Hög prislapp
  • Kan vara för avancerad för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  8049 kr
 3. Bästa multisport Amazfit GTR 4 Superspeed

  "Smart klocka med hälsomätning, inbyggd GPS och lång batteritid."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Design:
  4,6/5
  Funktionalitet:
  4,1/5
  Precision:
  3,9/5
  Användarvänlighet:
  4,5/5
  Batteritid:
  4,5/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Amazfit GTR 4 Superspeed imponerar direkt med sin 1,43 HD AMOLED-skärm som gör det enkelt att navigera i olika menyer och läsa notiser även under intensiva träningspass. Precisionsnoggrannheten är mycket tillfredsställande, den mäter puls, blodsyrenivåer och stress på ett exakt sätt både under träning och hela dagen. Den erbjuder 150 olika sportlägen med smart detektering av 8 olika träningslägen, vilket ger en bredd i användningen som passar för alla typer av träning.

  Användarvänligheten är en av de starkaste punkterna hos den här klockan. Den är enkel att sätta på och ta av, och tack vare den tydliga displayen blir det lätt att följa ditt träningspass i realtid. Navigeringen i menyn fungerar smidigt, vilket gör det lätt att hitta de funktioner du behöver. Dessutom har den inbyggd GPS vilket gör att du kan lämna mobilen hemma under träningspass.

  Batteritiden för Amazfit GTR 4 Superspeed är imponerande, med upp till 14 dagars användning vid normal användning. Inkluderingen av extrafunktioner som Golf Swing-läget, Track Run-läget, styrketräningsläget samt en mängd olika urtavlor som kan justeras efter personlig smak ger ett stort värde till klockan. Dess pris på 2699 kr kan anses vara rimligt med tanke på dess prestanda och de extrafunktioner som den erbjuder. Totalt sett är Amazfit GTR 4 Superspeed ett utmärkt val för den som söker en kraftfull, användarvänlig och välutrustad pulsklocka.

  Fördelar

  • 1,43 HD AMOLED-skärm
  • Precision i mätning av vitala tecken
  • 150 olika sportlägen
  • Användarvänlig och enkel navigering
  • Lång batteritid upp till 14 dagar

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Ingen information om vattentålighet
  Produkten finns att köpa här:
  2699 kr
 4. Bästa hälsofunktioner Amazfit GTS 4 mini

  "Högkvalitativ pulsklocka med imponerande batteritid och avancerade funktioner."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Design:
  3,8/5
  Funktionalitet:
  3,8/5
  Precision:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  4,5/5
  Batteritid:
  4,5/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Amazfit GTS 4 mini är en utmärkt pulsklocka för den aktive, med en rad olika funktioner och ett mycket attraktivt pris. Pulsmätaren ger noggranna och konsekventa resultat, vilket är viktigt för att hålla koll på din kondition och hälsa. Dessutom har klockan en inbyggd GPS-funktion, vilket är ett stort plus för löpare och cyklister som vill kartlägga sina rutter. Klockan har även möjligheten att mäta puls, blodsyrenivåer och stress 24/7, vilket ger en mer heltäckande bild av din hälsa.

  När det gäller användarvänlighet får Amazfit GTS 4 mini höga poäng. Den färgrika 1,65” HD AMOLED-skärmen gör den lätt att läsa och navigera. Vissa recensioner nämner dock att det kan vara lite krångligt att hitta i menyerna, vilket kan vara något att tänka på för de som föredrar en mer simpel design. Batteritiden är imponerande, med upp till 15 dagar vid normal användning och upp till 45 dagar med energisparläge. Detta betyder att du inte behöver ladda klockan så ofta, vilket ger mer tid för träning och mindre tid vid laddaren.

  Amazfit GTS 4 mini erbjuder en mängd extrafunktioner, inklusive sömnanalys, smart detektering av 7 träningslägen och notifieringar för inkommande samtal och textmeddelanden. Klockan har även inbyggd Amazon Alexa för enkel kommunikation. Med tanke på alla dessa funktioner, tillsammans med dess noggranna pulsmätning och användarvänlighet, så är priset på 1290 kr mycket rimligt. Amazfit GTS 4 mini har ett utmärkt värde för pengarna och får därför vårt betyg 4,2/5.

  Fördelar

  • Noggrann och konsekvent pulsmätning
  • Inbyggd GPS-funktion
  • 24/7 mätning av puls, blodsyre och stress
  • Lång batteritid
  • Inbyggd Amazon Alexa

  Nackdelar

  • Kräver viss tid för att lära sig menyerna
  • Priset kan vara högt för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  1290 kr
 5. Bästa billiga Hama FitWatch 4910

  "Smartklocka med hälsomätningar, flera träningslägen och lång batteritid."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Design:
  3,7/5
  Funktionalitet:
  3,9/5
  Precision:
  4,3/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Hama FitWatch 4910 är en prisvärd smartklocka med flera användbara funktioner. Det som först och främst står ut är dess förmåga att mäta både puls och blodsyrenivåer, vilket ger en djupare insikt i träningens effekt och användarens allmänna hälsotillstånd. Den inbyggda sömn-appen ger också en bra överblick över sömnkvaliteten. Dessutom har den stöd för populära hälsoappar som Google Fit, Apple Health och Strava, vilket gör det möjligt att samla all hälsoinformation på ett ställe och få omfattande analyser.

  När det gäller användarvänlighet får Hama FitWatch 4910 goda betyg. Med en skärmstorlek på 1,09 tum är displayen tillräckligt stor för att lätt kunna se och navigera genom de olika funktionerna. Gränssnittet är användarvänligt och klockan i sig har en stilren och diskret design som passar till de flesta tillfällen. IP68-klassningen gör att du även kan bära den i regn eller när du simmar.

  Batteritiden på upp till 144 timmar (eller 6 dagar) är imponerande för denna prisklass. Detta gör att du kan använda klockan för kontinuerlig spårning under flera dagar utan att behöva ladda den. För dem som prioriterar pris över mer avancerade funktioner, är Hama FitWatch 4910 ett utmärkt val. Även om den kanske inte har alla funktioner som de dyrare modellerna har, erbjuder den ändå en hel del för sitt pris på 499 kr och uppfyller de grundläggande behoven för en pulsklocka.

  Fördelar

  • Mäter puls och blodsyrenivåer
  • Inbyggd sömn-app
  • Stöd för hälsoappar
  • Användarvänligt gränssnitt
  • Lång batteritid

  Nackdelar

  • Begränsade avancerade funktioner
  • Mindre kändt varumärke
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Pulsklocka Design Funktionalitet Precision Användarvänlighet Batteritid Totalbetyg Pris
Garmin Vivoactive 5 Träningsklocka 4,7/5 4,3/5 4,7/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
3747 kr
Garmin Forerunner 965 Black 4,6/5 4,1/5 4,2/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
8049 kr
Amazfit GTR 4 Superspeed 4,6/5 4,1/5 3,9/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
2699 kr
Amazfit GTS 4 mini Aktivitetsarmband med GPS 3,8/5 3,8/5 4,4/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1290 kr
Hama FitWatch 4910 Smartklocka 3,7/5 3,9/5 4,3/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
499 kr
viktiga faktorer för att välja rätt pulsklocka

Så hittar du bästa pulsklocka

Att hitta den bästa pulsklockan kan kännas som en utmaning. Marknaden är fylld med olika märken, modeller och tekniska specifikationer att ta hänsyn till. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig att navigera genom denna djungel. Här följer de viktigaste kriterierna du bör tänka på när du väljer en pulsklocka.

Precision i Pulsmätning

Det absolut viktigaste kriteriet för en pulsklocka är naturligtvis dess förmåga att mäta pulsen korrekt. De bästa pulsklockorna använder optiska hjärtfrekvensmätare som mäter pulsen direkt från handleden. Detta gör det möjligt att få en kontinuerlig avläsning av din puls under hela dagen, inte bara under träningspassen. För att verifiera precisionen i pulsmätningen bör du jämföra resultaten från pulsklockan med de från en traditionell bröstbältesmätare eller en annan pålitlig källa.

Extra Funktioner

En bra pulsklocka är mer än bara en hjärtfrekvensmätare. Den kan också erbjuda andra användbara funktioner som stegräknare, kaloriräknare, pulsoximeter, sömnövervakning och GPS-spårning. Vissa modeller kan även ge dig personliga träningsråd baserade på din nuvarande kondition och dina träningsmål. Det är viktigt att välja en pulsklocka som har de funktioner som passar dina specifika behov och livsstil.

Användarvänlighet

En pulsklocka ska vara enkel att använda och intuitiv att förstå. Displayen bör vara tydlig och lättläst, även i direkt solljus. Menyerna bör vara logiska och lätt att navigera igenom. Knapparna bör vara stora nog att trycka på, även med svettiga fingrar. Och slutligen, klockan bör sitta bekvämt på handleden, utan att skava eller klämma.

Batteritid

En lång batteritid är en annan viktig faktor att tänka på. En bra pulsklocka bör kunna hålla igång i minst en hel dag utan att behöva laddas. Om klockan har GPS-funktion bör den kunna spåra din position i minst 8 timmar på en enda laddning. Kom ihåg att batteritiden kan variera beroende på hur du använder klockan, så var alltid beredd på att ladda den regelbundet.

Vattentäthet

Om du planerar att använda din pulsklocka under simning eller andra vattensporter, är det viktigt att den är vattentät. De flesta pulsklockor är åtminstone stänksäkra, men för att verkligen kunna använda dem i vattnet behöver de ha en vattentäthetsklass på minst IPX7. Detta innebär att de kan tåla att bli nedsänkta i vatten på upp till 1 meter djup i upp till 30 minuter.

Pris

Sist men inte minst, priset är alltid en viktig faktor att tänka på. En dyrare pulsklocka kommer ofta med fler funktioner, bättre byggkvalitet och kanske även ett mer känt varumärke. Men det betyder inte nödvändigtvis att den är bättre. Det finns många prisvärda alternativ på marknaden som erbjuder utmärkt prestanda och tillförlitlighet. Gör alltid en noggrann jämförelse innan du bestämmer dig.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner innan du köper. Dessa kan ge dig en verklig inblick i hur pulsklockan fungerar i praktiken. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild. Kom ihåg, ingen produkt är perfekt och vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

traning kvinna pulsklocka

Hur Använder Man en Pulsklocka på Rätt Sätt?

Att bara ha en pulsklocka på handleden är inte tillräckligt. För att verkligen dra nytta av alla dess funktioner och fördelar måste du lära dig hur man använder den på rätt sätt. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du använder din pulsklocka.

Förstå Din Maximala Hjärtfrekvens

För att effektivt använda din pulsklocka bör du först förstå vad din maximala hjärtfrekvens (MHR) är. Din MHR är det högsta antal slag ditt hjärta kan slå per minut under maximal ansträngning. Detta värde varierar beroende på ålder, kön och kondition, men en allmän tumregel är att subtrahera din ålder från 220. Att känna till din MHR hjälper dig att sätta upp zoner för träning med olika intensiteter, vilket i sin tur kan hjälpa dig att uppnå olika träningsmål effektivare.

Använd Träningszoner

Träningszoner baseras på procentandelar av din MHR och används för att styra intensiteten i dina träningspass. Till exempel, om du vill göra ett lugnt, återhämtningspass, bör du sikta på att hålla din puls i zonen som motsvarar 50-60% av din MHR. Om du däremot vill förbättra din kondition och uthållighet, bör du sikta på zonen som motsvarar 70-80% av din MHR. Din pulsklocka kan hjälpa dig att övervaka din puls och se till att du håller dig inom rätt zon under hela träningspasset.

Övervaka Din Vilopuls

Din vilopuls, eller hjärtfrekvens i vila, är antalet hjärtslag per minut när du är i vila. En lägre vilopuls indikerar ofta bättre kondition och mer effektiv hjärtfunktion. Genom att regelbundet mäta din vilopuls med din pulsklocka kan du få en inblick i din allmänna hälsa och kondition. Om du ser att din vilopuls börjar stiga över tid, kan det vara ett tecken på överträning eller stress, vilket kan vara en signal om att du behöver ta det lugnt ett tag.

Använd Pulsklockan för Återhämning

Många pulsklockor erbjuder funktioner som hjälper dig att övervaka och hantera din återhämning efter träning. Till exempel kan de mäta hur snabbt din puls återgår till normal efter ett intensivt träningspass, vilket kan ge en indikation på din konditionsnivå. Vissa modeller kan också ge dig en återhämtningsrådgivare som berättar hur lång tid du bör vänta innan ditt nästa hårda träningspass, baserat på din aktuella återhämtning och tidigare träningshistorik.

Integrera Med Andra Appar och Enheter

För att få ut det mesta av din pulsklocka, bör du överväga att integrera den med andra hälsorelaterade appar och enheter. Till exempel kan du koppla den till din smartphone för att få detaljerade analyser av dina träningspass, eller till en smart våg för att mäta och övervaka dina kroppsmått och vikt, vilket kan hjälpa dig att följa dina framsteg och anpassa dina träningsplaner effektivare. Kombinera gärna pulsklockan med andra verktyg för att göra din träning roligare och enklare, som till exempel ett par bra löparskor eller en viktväst.

Vem Har Nytta av en Pulsklocka?

Pulsklockor har länge varit populära bland idrottare och träningsentusiaster, men de är inte bara för dem. Faktum är att nästan vem som helst kan dra nytta av att använda en pulsklocka. Låt oss ta en titt på några specifika grupper som kan ha särskilt stor nytta av en pulsklocka.

 • Träningsentusiaster: För dem som regelbundet tränar, oavsett om det är löpning, cykling, simning eller någon annan form av träning, kan en pulsklocka vara ett ovärderligt verktyg. Den hjälper till att övervaka och spåra prestanda över tid, ger insikter om hur effektivt hjärtat arbetar under olika intensiteter av träning och hjälper till att planera och justera träningsprogram baserat på faktiska data snarare än gissningar.
 • Hälsomedvetna individer: Om du är intresserad av att hålla koll på din hälsa, kan en pulsklocka ge värdefull information. Den kan mäta din vilande hjärtfrekvens, vilket kan vara ett tecken på din allmänna hälsa och välstånd. Den kan också hjälpa dig att hålla koll på hur många kalorier du bränner under dagen, vilket kan vara användbart om du försöker gå ner i vikt eller bara vill leva en mer aktiv livsstil.
 • Äldre personer och personer med medicinska tillstånd: För äldre personer eller personer med vissa medicinska tillstånd kan en pulsklocka vara ett viktigt övervakningsverktyg. Den kan hjälpa till att identifiera ovanligt höga eller låga hjärtfrekvenser, vilket kan vara tecken på potentiella hälsoproblem. Den kan också hjälpa användare att hålla koll på deras aktivitetsnivå och uppmuntra dem att leva en mer aktiv livsstil.

Det är dock viktigt att komma ihåg att en pulsklocka inte är ett nödvändigt verktyg för alla. Om du inte är särskilt aktiv, inte bryr dig om att spåra din hjärtfrekvens eller inte har några specifika hälsomål, kanske du inte har någon större nytta av en pulsklocka. Dessutom bör personer med vissa medicinska tillstånd, såsom de med pacemakers, rådfråga sin läkare innan de använder en pulsklocka.

 

vanliga frågor om Pulsklocka

FAQ: Vanliga frågor om Pulsklocka

Kan jag lita på pulsmätningen från min pulsklocka?

De flesta moderna pulsklockor använder optiska hjärtfrekvensmätare, vilka generellt sett är ganska exakta. Men det är viktigt att komma ihåg att de kan påverkas av olika faktorer, såsom hur tätt klockan sitter runt handleden, hudfärg och till och med temperatur. För maximal noggrannhet, bör du se till att klockan sitter bekvämt men säkert på handleden, inte för löst eller för tätt. Om du vill ha den mest exakta pulsmätningen möjligt, kan du överväga att använda en pulsklocka i kombination med ett bröstbälte.

Är det nödvändigt att träna inom en viss pulszon?

Pulszoner är ett effektivt verktyg för att styra intensiteten i din träning och hjälpa dig att uppnå olika träningsmål. Till exempel, om du vill förbättra din uthållighet, bör du sikta på att träna inom zonen som motsvarar 70-80% av din maximala hjärtfrekvens. Men det är inte nödvändigt att alltid träna inom en viss pulszon. Faktum är att det kan vara bra att variera intensiteten i din träning för att utmana kroppen på olika sätt och förhindra uttråkning.

Kan jag simma med min pulsklocka?

Det beror på modellen. Många pulsklockor är vattentäta och kan användas under simning. Men det är viktigt att kontrollera tillverkarens specifikationer innan du hoppar i poolen med din klocka. Även om en klocka är vattentät, kanske den inte är designad för att mäta pulsen under vattnet. Om du regelbundet simmar och vill övervaka din puls under dina simpass, bör du leta efter en pulsklocka som specifikt är designad för detta ändamål.

Kan jag använda min pulsklocka för att spåra min sömn?

Ja, många pulsklockor har sömnspårningsfunktioner. De kan mäta hur länge du sover, samt kvaliteten på din sömn genom att övervaka din hjärtfrekvens, rörelser och ibland även din blodsyrenivå. Denna information kan ge dig insikt i din sömnhälsa och hjälpa dig att identifiera eventuella problem, som sömnapné eller regelbunden sömnbrist.

Kan jag använda en pulsklocka om jag har en pacemaker?

Det beror på typen av pacemaker och pulsklocka. Vissa pulsklockor kan störa funktionen hos en pacemaker. Om du har en pacemaker och överväger att använda en pulsklocka, bör du först rådgöra med din läkare eller hjärttekniker. De kan bedöma din specifika situation och ge dig råd om det är säkert för dig att använda en pulsklocka.

Behöver jag alltid ha min pulsklocka på mig?

Inte nödvändigtvis. Det beror på vad du vill mäta och övervaka. Om du bara är intresserad av att spåra din puls under träningspass, behöver du bara ha på dig klockan när du tränar. Men om du vill övervaka din puls kontinuerligt, inklusive din vilopuls och sömn, bör du bära den mestadels hela tiden. Kom ihåg att ta av den regelbundet för att ladda batteriet och rengöra bandet.

Kan jag använda pulsklockan som en vanlig klocka?

Absolut! De flesta pulsklockor har en tidsvisningsfunktion och kan fungera som en vanlig klocka när de inte används för pulsmätning eller andra träningsrelaterade funktioner. Vissa modeller erbjuder även smartklockfunktioner, såsom meddelanden, väderinformation och musikkontroll. Men kom ihåg att användningen av dessa extra funktioner kan dränera batteriet snabbare.

Kan pulsklockor mäta EKG?

Ja, vissa pulsklockor kan mäta EKG (elektrokardiogram). Dessa avancerade klockor använder speciella sensorer för att övervaka hjärtats elektriska aktivitet. En pulsklocka med EKG är användbar för att upptäcka oregelbunden hjärtrytm, såsom förmaksflimmer. Det är dock viktigt att komma ihåg att en pulsklockas EKG inte ersätter professionell medicinsk utrustning, utan snarare fungerar som ett verktyg för första insikt och övervakning av hjärtats hälsa.

Vad är några relaterade produkter till pulsklockor och varför behöver jag dem?

Det finns flera produkter som är relaterade till pulsklockor, och var och en av dem har sina unika fördelar och användningsområden. Här är några exempel:

 • Löparskor herr: Dessa är skor som är utformade specifikt för löpning. De är lätta, flexibla och erbjuder stöd och dämpning för dina fötter. Du behöver dessa för att skydda dina fötter under din träning och för att förbättra din prestanda.
 • Pulsklocka dam: Precis som pulsklockor för män, dessa enheter mäter din hjärtfrekvens under träning. De kan också erbjuda många andra funktioner, inklusive stegmätare, sömnspårning, kaloriförbränning och mer. Om du är kvinna och vill hålla koll på din fitnessnivå kan du kolla in vår jämförelse av pulsklockor för damer.
 • Pulsklocka med EKG: Dessa avancerade enheter gör inte bara mäter din hjärtfrekvens, men kan också ge dig ett elektrokardiogram (EKG) läsning. Denna information kan vara mycket användbar för att identifiera eventuella hjärtproblem tidigt. Vi rekommenderar att du tittar på vår recension av pulsklockor med EKG.
 • Pulsklocka för löpning: Om du är en löpare, kanske du vill ha en pulsklocka som är speciellt designad för löpning. Dessa enheter kommer med funktioner som GPS-spårning, intervalltimers och träningsprogram för löpning. Du kan läsa mer om dessa klockor i vår guide till bästa pulsklockor för löpare.
 • Pulsklocka med spotify: Om du gillar att lyssna på musik när du tränar kan du vara intresserad av en pulsklocka som kan synkronisera med Spotify. På detta sätt kan du lyssna på dina favorit spellistor direkt från din klocka. Se vår bästa pulsklockor med Spotify stöd.
I tillägg till detta finns det många andra produkter som kan komplettera din träning, som proteinpulver, vitaminer och kosttillskott. Du kanske också vill överväga andra träningsredskap, som hantlar eller yogamattor.

Om vårt test

För att hitta den bästa pulsklockan har vi genomfört en serie noggranna tester och utvärderingar. Vi har testat en mängd olika märken och modeller för att säkerställa att vi täcker en bred marknad. Vårt team har använt varje klocka i olika situationer, från träning på gymmet till långa löprundor i skogen, för att simulera så verklighetstrogna situationer som möjligt. Förutom praktiska tester har vi också granskat tekniska specifikationer och jämfört pris mot prestanda.
 • Precision: Hur exakt mäter pulsklockan puls och andra hälsodata? Ger den konsekvent korrekta resultat?
 • Användarvänlighet: Hur intuitivt är gränssnittet? Är det enkelt att navigera i menyer och justera inställningar?
 • Funktioner: Vilka funktioner erbjuder pulsklockan? Har den GPS, stegräknare, sömnspårning och andra tränings- och hälsorelaterade funktioner?
 • Komfort: Hur bekväm är klockan att bära under längre perioder? Är bandet justerbart och tillräckligt mjukt för att inte irritera huden?
 • Batterilivslängd: Hur länge håller batteriet vid aktiv användning? Hur snabbt laddas det upp igen?
 • Prisvärdhet: Är priset rimligt med tanke på klockans kvalitet, funktioner och prestanda?

Genom att noggrant utvärdera alla dessa aspekter har vi kunnat bedöma vilka pulsklockor som ger mest värde för pengarna. Vår ambition är att ge en så heltäckande och opartisk bild som möjligt för att hjälpa dig att hitta den bästa pulsklockan för just dina behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
84 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.