Bästa Hängmatta 2023

Av: Jörgen Lundström • Senast uppdaterad:
Hitta ultimat avkoppling och äventyr med marknadens bästa hängmatta.
Se alla testvinnare

En hängmatta är en fantastisk produkt för de som älskar att koppla av utomhus, antingen i trädgården, på stranden eller mitt i naturen. Den ger dig möjligheten att njuta av en god bok, ta en tupplur eller bara luta dig tillbaka och beundra himlen ovanför. Hängmattan är också ett utmärkt verktyg för äventyrare som vill resa lätt, då de är lätta att packa ner och sätta upp när du hittar den perfekta platsen. Denna produkt är inte bara för sommaren, du kan även använda den inomhus för att skapa en mysig läshörna eller ett unikt sovutrymme.

Våra rigorösa tester har lett oss till slutsatsen att Ticket to the Moon Original Hammock är den bästa hängmattan på marknaden idag. Den kombinerar komfort, hållbarhet och funktionalitet på ett sätt som få andra produkter kan matcha. Dessutom levereras den i en mängd olika färger, vilket gör det möjligt för dig att välja en som bäst passar din personliga stil. Oavsett om du är en erfaren friluftsmänniska eller bara letar efter ett nytt sätt att koppla av i trädgården, kommer ticket to the Moon Original Hammock att överträffa dina förväntningar.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Hängmatta 2023

 1. Ticket to the Moon Original Hammock Bäst i test: 4,7/5
 2. Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Ticket to the Moon Compact Hammock Bästa billiga: 4,3/5
 4. Eagle Nest Outfitters JungleNest Hammock Bästa komfort: 4,2/5
 5. Ticket to the Moon Original Pro Hammock 325x200 Bästa för äventyr: 4,0/5
 1. Bäst i test Ticket to the Moon Original Hammock

  Högkvalitativ, rymlig hängmatta med stor bärkapacitet och portabilitet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Komfort:
  4,8/5
  Storlek:
  4,5/5
  Enkel att montera:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Ticket to the Moon Original Hammock får höga betyg i vårt test, vilket inte är överraskande givet den höga kvaliteten på hängmattan. Tillverkad i OEKO-TEX®-certifierat material, denna hängmatta är både hållbar och miljövänlig. Dessutom är den maskintvättbar vilket gör den lätt att rengöra efter frekvent användning. Med en maxlast på 200 kg, kan denna hängmatta lätt rymma två personer samtidigt, vilket gör den idealisk för par eller familjer som vill koppla av tillsammans.

  När det gäller komfort, får Ticket to the Moon Original Hammock också höga betyg. Kunder rapporterar att hängmattan är rymlig och erbjuder tillräckligt med plats för en person att sträcka ut sig bekvämt. Användare uppskattar också hängmattans bredd, vilket gör det möjligt att ligga diagonalt för optimal komfort. Samtidigt har vissa användare noterat att hängmattan kan vara lite sval på ryggen under kyligare kvällar, så ett extra underlag eller filt kan behövas.

  När det kommer till användarvänlighet och portabilitet, skiner Ticket to the Moon Original Hammock verkligen. Trots sin stora storlek och kapacitet, väger hängmattan endast 600 gram och levereras med en praktisk packpåse för enkel transport. Dessutom är hängmattan enkel att sätta upp och plocka ner, vilket sparar tid och ansträngning. Med tanke på dess pris på 695 kr, erbjuder Ticket to the Moon Original Hammock definitivt god valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och hållbar
  • Miljövänlig, OEKO-TEX®-certifierad
  • Maskintvättbar
  • Maxlast på 200 kg
  • Rymlig och bekväm

  Nackdelar

  • Kan kännas kylig vid kallt väder
  • Relativt högt pris jämfört med Compact-modellen
  Produkten finns att köpa här:
  695 kr
 2. Bästa premiumvalet Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip

  Högkvalitativ, robust hängmatta med komfort, hållbarhet och användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Komfort:
  4,3/5
  Storlek:
  4,6/5
  Enkel att montera:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Hängmattan Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip är en kvalitetsprodukt som utmärker sig med sin hållbarhet och robusta design. Den asymmetriska formen, i kombination med det avtagbara regnskyddet och myggnätet, gör hängmattan lämplig för flera olika miljöer och väderförhållanden. Sömmarna och finishen är av hög kvalitet och det vävda materialet ser ut att stå emot slitage väl. Dessutom kommer hängmattan med vävda tree hugger band som skyddar trädens bark vid upphängning – en väl genomtänkt detalj.

  När det gäller komfort, får Explorer Deluxe Zip höga poäng. Den är rymlig och ger bra stöd för ryggen och nacken, vilket gör den idealisk för en god natts sömn i naturen. En recensent nämner att hängmattan till och med tillåter sidoläge vilket inte alltid är fallet med andra hängmattor. Dock har vissa användare upplevt att det kan bli lite kyligt om ryggen i kallare väder, något att tänka på om du planerar att använda hängmattan under kyligare årstider.

  Explorer Deluxe Zip är lätt att montera och demontera, vilket ger höga poäng för användarvänlighet. Portabilitet är också en stark punkt, med en totalvikt på 1590 g och ett packmått på 13 x 20 x 30 cm, vilket gör den lätt att ta med sig på vandringar eller campingturer. Priset ligger på 2995 kr, vilket kan tyckas högt i jämförelse med andra hängmattor på marknaden, men med tanke på dess utmärkta kvalitet, komfort och hållbarhet, kan Explorer Deluxe Zip definitivt anses ge valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet och robust design
  • Asymmetrisk form med avtagbart regnskydd
  • Inkluderar myggnät
  • Ger bra stöd för rygg och nacke
  • Lätt att montera och demontera

  Nackdelar

  • Kan bli kyligt i kallare väder
  • Högre pris jämfört med andra hängmattor
  Produkten finns att köpa här:
  2995 kr
 3. Bästa billiga Ticket to the Moon Compact Hammock

  Högkvalitativ, bekväm och portabel hängmatta till överkomligt pris.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Komfort:
  4,3/5
  Storlek:
  3,7/5
  Enkel att montera:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Ticket to the Moon Compact Hammock får högt betyg på de största punkterna i vårt test, vilket gör det till ett utmärkt val för den som söker en prisvärd och högkvalitativ hängmatta. Hängmattan imponerar med sin kvalitet och hållbarhet, speciellt med tanke på priset. Tillverkat av OEKO-TEX®-material, gör den hängmattan både snabbtorkande och tvättmaskinsvänlig. Den har också en maxlast på 200kg, vilket är imponerande för en hängmatta av denna storlek och vikt.

  Komforten är också mycket bra med denna hängmatta. Recensioner från verifierade köpare tyder på att den är mycket bekväm att ligga i, med tillräckligt utrymme för en person att sträcka ut sig bekvämt. Dessutom är dess användarvänlighet ett annat stort plus. Den är lätt att montera och demontera, vilket gör den perfekt för både vandring och avkoppling i trädgården. Dock är det viktigt att notera att upphängningsremmar inte ingår, vilket kan vara ett litet minus för vissa användare.

  När det gäller portabilitet är Ticket to the Moon Compact Hammock svår att slå. Med en vikt på bara 480g och ett packmått på 37x10 cm, är det en av de mest portabla hängmattorna på marknaden. Slutligen erbjuder denna hängmatta utmärkt valuta för pengarna. Med ett pris på endast 495 kr, får du en högkvalitativ, bekväm och portabel hängmatta som kommer att hålla i många år framöver.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbarhet
  • Snabbtorkande och tvättmaskinsvänlig
  • Maxlast på 200kg
  • Bekväm och rymlig
  • Lätt att montera och demontera

  Nackdelar

  • Upphängningsremmar ingår inte
  Produkten finns att köpa här:
  495 kr
 4. Bästa komfort Eagle Nest Outfitters JungleNest Hammock

  Högkvalitativ, bekväm och portabel hängmatta för äventyr och avkoppling.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Komfort:
  4,5/5
  Storlek:
  4,1/5
  Enkel att montera:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Eagle Nest Outfitters JungleNest Hammock uppfyller alla kriterier för ett toppbetyg i vårt test. När det kommer till kvalitet, sticker den här produkten ut med sin slitstarka konstruktion. Den är tillverkad av 40D NewWave™ Nylon och SkyWeave™ Lite Mesh-material, vilket garanterar både hållbarhet och en behaglig känsla. Den är utformad för att klara en maxlast på 136 kg, vilket gör den tillräckligt stark för de flesta användare.

  En av de mest framstående faktorerna med denna hängmatta är dess komfort. Tack vare dess generösa storlek och smarta design, ger den utmärkt stöd för ryggen och nacken. Dessutom bidrar den medföljande spridningsstången till en mer rymlig upplevelse, eftersom den hjälper till att hålla myggnätet utspänt. Användarvänligheten är också hög, med självlysande dragkedjor som kan öppnas enkelt både inifrån och från utsidan.

  När det gäller portabilitet, väger JungleNest Hammock endast 570g och har ett kompakt packmått som gör den lätt att ta med sig på resan. Trots att remmarna måste köpas separat, anser vi fortfarande att hängmattan erbjuder god värde för pengarna givet dess högkvalitativa material och genomtänkta funktioner. Med ett pris på 1695 kr, är JungleNest Hammock ett utmärkt val för dem som söker en högkvalitativ, bekväm och portabel hängmatta för både avkoppling och äventyr.

  Fördelar

  • Slitstark konstruktion med kvalitetsmaterial
  • Maxlast upp till 136 kg
  • Hög komfort och stöd för rygg och nacke
  • Självlysande dragkedjor för enkel användning
  • Lätt och portabel med kompakt packmått

  Nackdelar

  • Remmar måste köpas separat
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  1695 kr
 5. Bästa för äventyr Ticket to the Moon Original Pro Hammock

  Högkvalitativ, bekväm hängmatta med smarta detaljer och insektsskydd.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Komfort:
  3,8/5
  Storlek:
  4,1/5
  Enkel att montera:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (Outnorth)

  Ticket to the Moon Original Pro Hammock utmärker sig verkligen när det gäller kvalitet. Tillverkad av slitstarkt och snabbtorkande nylon, det klarar väder och vind utan problem. Den inbyggda ridgeline organisatören och förvaringsväskan för insektsnät och annan utrustning är smarta detaljer som höjer hela upplevelsen. Dock ingår inte upphängningsremmar, vilket kan ses som en nackdel för vissa användare.

  När det kommer till komfort har denna hängmatta överträffat våra förväntningar. Med mått på 325x200 cm är det gott om plats att sträcka ut sig och relaxa. Den har fyra blixtlåshuvud för bekväm åtkomst från båda sidor och det medföljande insektsskyddet bidrar till en bekväm sömn utomhus. Användarvänligheten är också hög, trots att upphängningsremmar inte ingår, är hängmattan lätt att montera och demontera.

  Med en totalvikt på bara 550 gram är denna hängmatta mycket portabel och lätt att ta med sig på camping eller backpacking äventyr. Prisvärdheten är dock lite ifrågasatt, priset på 1445 kr kan anses vara lite högt jämfört med andra modeller på marknaden. Men med tanke på dess höga kvalitet och bekvämlighet, ger Ticket to the Moon Original Pro Hammock fortfarande god valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och slitstarkt material.
  • Smart inbyggd organisatör och förvaringsväska.
  • Stor och bekväm med fyra blixtlåshuvud.
  • Inkluderar insektsskydd för bekväm sömn.
  • Mycket lätt och portabel.

  Nackdelar

  • Upphängningsremmar ingår inte.
  • Priset kan anses vara högt.
  Produkten finns att köpa här:
  1445 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Hängmatta Totalbetyg Pris
Ticket to the Moon Original Hammock Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
695 kr
Hennessy Hammock Explorer Deluxe Zip Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2995 kr
Ticket to the Moon Compact Hammock Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
495 kr
Eagle Nest Outfitters JungleNest Hammock Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1695 kr
Ticket to the Moon Original Pro Hammock 325x200 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1445 kr
viktiga faktorer för att välja rätt hängmatta

Så hittar du bästa hängmatta

Att hitta den bästa hängmattan kan vara en utmaning, särskilt med det stora antalet alternativ som finns på marknaden idag. Men med rätt kriterier att bedöma efter, blir det mycket enklare att hitta en som passar dina behov och preferenser. Nedan går vi igenom några viktiga faktorer som du bör överväga när du jämför olika hängmattor.

Material

Ett av de mest grundläggande kriterierna för att bedöma kvaliteten på en hängmatta är materialet den är tillverkad av. Hängmattor tillverkas vanligtvis av bomull, nylon eller polyester. Bomull är mjukt och bekvämt, men det är inte lika slitstarkt eller väderbeständigt som nylon eller polyester. Nylon och polyester är båda lätta och mycket hållbara, vilket gör dem till ett bra val för camping eller backpacking. Du bör också överväga materialets tjocklek och vävning, eftersom dessa faktorer kan påverka både komforten och hållbarheten.

Storlek

Storleken på din hängmatta kommer att påverka både komforten och hur lätt den är att transportera. Enkelhängmattor är perfekta för en person, medan dubbelhängmattor ger mer utrymme och kan vara bekvämare för två personer eller de som vill ha mer utrymme att sträcka ut sig. Men kom ihåg att större hängmattor också kan vara tyngre och svårare att packa ner, så du måste hitta en balans mellan komfort och bärbarhet.

Upphängningssystem

Ett annat viktigt kriterium att tänka på är upphängningssystemet. Vissa hängmattor kommer med rep eller remmar för upphängning, medan andra kräver att du köper dem separat. Remmar är generellt sett ett bättre val än rep, eftersom de är skonsammare mot träd och ger mer flexibilitet när det gäller var du kan hänga upp din hängmatta. Oavsett vilket system du väljer, bör det vara lätt att använda och tillräckligt starkt för att stödja din vikt.

Komfort

Komforten är en av de mest subjektiva aspekterna av en hängmatta, men också en av de viktigaste. Faktorer som påverkar komforten inkluderar materialet, storleken, formen och designen på hängmatten. Vissa människor föredrar en plattare och mer stabil hängmatta, medan andra föredrar en djupare och mer svängande design. Det bästa sättet att bedöma komforten är att faktiskt prova hängmatten om möjligt, men om det inte är möjligt, läs recensioner och kundfeedback för att få en idé om hur bekväm en viss hängmatta är.

Viktgräns

Viktgränsen för en hängmatta är en annan viktig faktor att beakta. De flesta hängmattor har en viktgräns på mellan 100 och 500 pund, men det varierar beroende på design och material. Om du planerar att använda hängmattan med mer än en person, eller om du tar med tung utrustning, bör du leta efter en hängmatta med en högre viktgräns.

Pris

Priset på en hängmatta kan variera kraftigt beroende på faktorer som material, storlek, märke och tillbehör. Även om du kanske lockas att gå för det billigaste alternativet, kom ihåg att du ofta får vad du betalar för. En billig hängmatta kan vara mindre hållbar och mindre bekväm än en dyrare modell. Så istället för att bara titta på priset, överväga vilket värde du får för dina pengar.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner ett utmärkt verktyg för att bedöma kvaliteten på en hängmatta. Tidigare köpare kan ge insikter om hur produkten presterar i praktiken, inklusive dess hållbarhet, komfort och användarvänlighet. Men kom ihåg att ta recensioner med en nypa salt, eftersom olika människor har olika förväntningar och preferenser.

man dricker kaffe i hangmatta i skogen

Hur använder man en hängmatta?

Att använda en hängmatta är enkelt när man vet hur man gör, men det finns några viktiga saker att tänka på för att maximera komforten och säkerheten. Här är några steg och tips för att hjälpa dig göra det mesta av din hängmattaupplevelse.

1. Hitta lämpliga upphängningspunkter

Den första och kanske mest kritiska delen av att använda en hängmatta är att hitta två lämpliga upphängningspunkter. Träd är det mest traditionella valet, men stolpar, klippor eller till och med ditt eget fordon kan fungera. Punkterna bör vara tillräckligt starka för att stödja din vikt och tillräckligt långt ifrån varandra för att hängmattan ska kunna hänga på ett säkert sätt. Men var försiktig så att du inte skadar träd eller annan vegetation när du sätter upp din hängmatta.

2. Häng upp hängmattan på rätt höjd

När du har hittat dina upphängningspunkter är nästa steg att faktiskt hänga upp hängmattan. Den bör vara tillräckligt hög över marken för att förhindra att du rullar ut, men inte så hög att det blir svårt att kliva in och ut ur den. Generellt sett bör den vara ungefär på höjd med dina höfter när du inte ligger i den. Detta ger dig en bra balans mellan komfort och säkerhet.

3. Anpassa hängmattans lutning

Lutningen på din hängmatta kan också påverka hur bekväm den är. En del människor föredrar en djupare lutning för en mer sängliknande känsla, medan andra föredrar en flackare lutning för att ligga plattare. Du kan justera lutningen genom att ändra avståndet mellan upphängningspunkterna eller genom att justera upphängningsremmarna. Prova dig fram för att hitta vad som fungerar bäst för dig.

4. Lägg dig rätt i hängmattan

När du lägger dig i hängmattan, försök att ligga diagonalt snarare än rakt på längden. Detta gör att din rygg kan ligga plattare, vilket minskar risken för ryggsmärtor och gör det mer bekvämt att sova över natten. Det kan kännas lite konstigt till en början, men de flesta människor vänjer sig snabbt vid det och finner det mycket bekvämare.

5. Ta med extra utrustning

Även om en hängmatta kan vara bekväm som den är, finns det extra utrustning som kan göra din upplevelse ännu bättre. Ett myggnät kan skydda dig från insekter, medan en tarp kan ge skydd mot regn eller sol. En sovsäck eller ett underlakan kan ge extra värme på kalla nätter, och en kudde kan göra det bekvämare att ligga i längre perioder. Tänk på vad du behöver för din specifika situation och omständigheter.

LÄS MER: Bästa Vandringstält

pappa och dotter njuter i hangmattan

Vem har nytta av en hängmatta?

Hängmattor är otroligt mångsidiga och kan vara till stor nytta för en mängd olika människor, oavsett om du är ute efter en plats att koppla av i trädgården eller letar efter ett lätt och bekvämt sätt att sova på din nästa campingtur. Här är några exempel på personer som kan dra stor nytta av att äga en hängmatta:

 • Friluftsentusiaster: Hängmattor är ett fantastiskt alternativ till tält för de som älskar att campa, vandra eller backpacka. De är lätta, tar upp lite plats i packningen och kan sättas upp nästan var som helst, så länge det finns något att hänga dem på. Dessutom kan de vara mycket bekvämare än att sova på marken, särskilt på ojämna eller steniga ytor.
 • Trädgårdsägare: Om du har en trädgård och gillar att spendera tid utomhus, kan en hängmatta vara ett utmärkt tillskott. Den ger dig en bekväm plats att koppla av, läsa en bok, ta en tupplur eller bara njuta av den friska luften. Dessutom kan den fungera som ett attraktivt visuellt element som bidrar till din trädgårds övergripande estetik.
 • Studenter och ungdomar: Hängmattor är också populära bland studenter och ungdomar, särskilt de som gillar att hänga ut utomhus med vänner. De är lätta att sätta upp och ta ner, vilket gör dem perfekta för tillfälliga sammankomster i parker eller på campus. Dessutom kan de vara ett roligt och unikt alternativ till traditionella sittplatser.

Å andra sidan, om du föredrar fastare stöd när du sover eller vilar, eller om du har svårigheter med balans eller rörlighet, kanske en hängmatta inte är det bästa valet för dig. Även om de kan vara mycket bekväma för många människor, erbjuder de inte samma stabilitet som en traditionell säng eller stol, vilket kan göra det svårt för vissa att komma in och ut ur dem. Dessutom kan de kräva mer arbete att sätta upp och ta ner än andra typer av utemöbler.

LÄS MER: 4-mannatält bäst i test

vanliga frågor om Hängmatta

FAQ: Vanliga frågor om Hängmatta

1. Är hängmattor skadliga för träd?

Om de inte används korrekt kan hängmattor faktiskt skada träd. Rep och tunna linor kan skära in i barken och skada trädet. För att förhindra detta, använd alltid breda, trädvänliga remmar när du hänger upp din hängmatta. Dessa remmar sprider belastningen över en större yta och minskar risken för skador. Dessutom bör du alltid välja robusta, levande träd som kan stödja din vikt, och undvik att hänga din hängmatta på svaga grenar eller döda träd.

2. Är det bekvämt att sova i en hängmatta?

För många människor kan det vara mycket bekvämt att sova i en hängmatta. Detta beror delvis på att de kan anpassas efter din kropp och ge stöd där du behöver det mest. Många människor finner också att den lätta gungningen av en hängmatta är avkopplande och hjälper dem att somna snabbare. Dock kan detta variera beroende på personliga preferenser och hur hängmattan är upphängd, så det kan vara värt att experimentera lite för att hitta den mest bekväma positionen.

3. Hur högt ska jag hänga min hängmatta?

En bra tumregel är att hänga din hängmatta så att den är ungefär på höjd med dina höfter när du inte ligger i den. Detta gör det enklare att kliva in och ut ur hängmatten utan att riskera att falla. Höjden kan dock behöva justeras beroende på hängmattans längd och det avstånd du har mellan dina upphängningspunkter.

4. Kan jag använda min hängmatta året runt?

Med rätt utrustning kan du definitivt använda din hängmatta året runt. Under varmare månader är allt du kanske behöver en liten kudde eller ett lakan. Under kallare månader kan du dock behöva extra utrustning som en sovsäck, ett underlakan eller en tarp för att hålla dig varm och skyddad från elementen. Kom ihåg att aldrig använda din hängmatta i farliga väderförhållanden som åskstormar, starka vindar eller snöstormar.

5. Hur rengör jag min hängmatta?

De flesta hängmattor kan rengöras genom att handtvättas med milt tvål och vatten. Se till att skölja noggrant för att ta bort all tvål och låt den sedan lufttorka helt innan du packar ner den. Undvik att använda blekmedel eller andra hårda rengöringsmedel, eftersom dessa kan skada materialet. Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner innan du rengör din hängmatta.

6. Är hängmattor säkra?

Ja, hängmattor är generellt säkra att använda, så länge du följer några grundläggande säkerhetsregler. Häng alltid upp din hängmatta på en säker höjd och se till att upphängningspunkterna är tillräckligt starka för att stödja din vikt. Kontrollera också regelbundet din hängmatta och dess upphängningssystem för eventuella tecken på slitage eller skada, och ersätt eventuella skadade delar omedelbart. Slutligen, kliv aldrig in i en hängmatta som är felaktigt upphängd eller överbelastad.

7. Vilket material är bäst för en hängmatta?

Bomull och nylon är två av de mest populära materialen för hängmattor. Bomull är mjukt och bekvämt, vilket gör det till ett bra val för avkoppling eller korta tupplurer. Nylon å andra sidan är lättare, mer hållbart och mer väderbeständigt, vilket gör det till ett bättre val för camping eller backpacking. Vilket material som är bäst för dig beror på hur och var du planerar att använda din hängmatta.

8. Behöver jag ett myggnät för min hängmatta?

Om du planerar att använda din hängmatta utomhus, särskilt i områden med mycket insekter, kan ett myggnät vara en bra investering. Det kan hjälpa till att skydda dig från myggor, flugor och andra irriterande insekter, vilket gör din hängmattaupplevelse mer bekväm. Vissa hängmattor kommer med inbyggda myggnät, medan andra kräver att du köper dem separat.

hangmatta test

Om vårt test

För att hitta den bästa hängmattan på marknaden, har vi genomfört ett omfattande och noggrant test. Vi har granskat olika märken, modeller och typer av hängmattor för att kunna erbjuda en bred och allsidig utvärdering. Vi har även tagit hänsyn till olika användningsområden – allt från avkoppling i trädgården till camping i vildmarken.

 • Kvalitet: Hur hållbar är hängmattan? Vilket material är den gjord av? Hur bra är sömmarna och finishen?
 • Komfort: Hur bekväm är hängmattan att ligga i? Hur bra stöd ger den för ryggen och nacken? Är det tillräckligt med plats för en person att sträcka ut sig bekvämt?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är hängmattan att montera och demontera? Är det enkelt att justera höjden och vinkeln på hängmattan? Kommer den med instruktioner eller installationshjälp?
 • Portabilitet: Hur lätt är hängmattan att packa ihop och bära med sig? Levereras den med en bärbar väska eller fodral?
 • Prisvärdhet: Är priset rimligt för vad du får? Erbjuder hängmattan god valuta för pengarna?

Sammanfattningsvis har vi utvärderat varje hängmatta utifrån dess kvalitet, komfort, användarvänlighet, portabilitet och prisvärdhet. Vi har jämfört och granskat dessa aspekter för att kunna ge en rättvis och balanserad bedömning. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta den bästa hängmattan för dina behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Betyg: 4.5 / 5
jorgen lundstrom2
Jörgen Lundström
Friluftslivsexpert

Jörgen Lundström är en passionerad äventyrare och skribent, vars livsverk är djupt förankrat i friluftslivets magiska värld. Hans resa började med enkla vandringar i de lokala skogarna och har utvecklats till en livslång äventyrssökning i naturen. Jörgens ständiga strävan efter nya utmaningar har fört honom till några av världens mest avlägsna och vackra platser.

Hans särskilda förmåga är att förmedla komplexa kunskaper om överlevnad, navigation och miljövänliga friluftspraktiker på ett sätt som är både tillgängligt och praktiskt. Detta har gjort honom till en ovärderlig guide för de som vill utforska naturen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Jörgens entusiasm för friluftsliv smittar av sig i hans skrivande, vilket inspirerar läsare att upptäcka naturens under och värna om dess skörhet.

Genom sina texter och guidade turer visar Jörgen att friluftsliv inte bara handlar om fysisk utforskning, utan även om en inre resa mot självupptäckt och harmoni med naturen. Hans djupa förståelse för och respekt för miljön lyser igenom i allt han gör, vilket uppmuntrar andra att följa hans exempel.