Bästa Amningskudden 2024

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Upptäck den ultimata komforten och stödet med vår topprankade amningskudde.
Amningskudde - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 bbhugme Stone bbhugme Stone
Pris
1799 kr
Till butik
betyg 4,5 Najell gravid- & amningskudde Najell gravid- & amningskudde
Pris
1295 kr
Till butik
betyg 4,3 Doomoo Amningskudde Doomoo Amningskudde
Pris
679 kr
Till butik
betyg 4,2 Filibabba Amningskudde Filibabba Amningskudde
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,0 Beemoo CARE Gravid- & Amningskudde Beemoo CARE Gravid- & Amningskudde
Pris
559 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Amningskudde är ett hjälpmedel som blivit allt mer populärt bland föräldrar, inte minst för de som nyligen fått barn. Den är utformad för att ge stöd och komfort under amningstillfällena, vilket kan vara en stor lättnad för många mammor. Amningskudden placeras runt midjan för att skapa en mjuk och stabil yta där bebisen kan ligga på under amning. Detta gör att man som mamma kan undvika onödig belastning på rygg och nacke och istället fokusera på den nära kontakten med barnet. Dessutom kan kudden användas vid flaskmatning och som stöd när bebisen börjar lära sig att sitta.

I vår jakt på den perfekta amningskudden har vi testat flera olika modeller på marknaden. Vi har beaktat faktorer såsom komfort, design, materialval och praktiska funktioner. Efter noggranna överväganden har vi landat i att bbhugme Stone är det bästa amningskudde. Med sin ergonomiska design, högkvalitativa material och innovativa funktioner sticker denna modell ut från mängden. Men låt oss inte stanna vid det - dyk ner med oss i detaljerna kring varför just bbhugme Stone toppar vår lista.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Amningskuddarna 2024

 1. bbhugme Gravid- och Amningskudde Bäst i test: 4,7/5
 2. Najell gravid- & amningskudde Bästa flexibilitet: 4,5/5
 3. Doomoo Amningskudde Randig Mest hygienisk: 4,3/5
 4. Filibabba Amningskudde Botanical Love (Rosa) Bästa ekologiska: 4,2/5
 5. Beemoo CARE Gravid- & Amningskudde Bästa billiga: 4,0/5
 1. Bäst i test bbhugme Stone

  Högkvalitativ, komfortabel amningskudde med utmärkt användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,8/5
  Säkerhet:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Anpassningsbarhet:
  4,7/5
  Stöd:
  4,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  bbhugme Stone får toppbetyg i vårt test med en totalpoäng på 4,7 av 5 möjliga, vilket gör den till den bästa amningskudden på marknaden. Kudden utmärker sig genom sin exceptionella komfort och användarvänlighet. Designad och utvecklad av tre norska, kvinnliga kiropraktiker specialiserade på muskel- och skelettbesvär hos barn och gravida, erbjuder kudden ett säkert, mjukt och bekvämt stöd under både graviditet och amning. Kuddens material är behagligt mot huden och tack vare dess formbarhet anpassas den enkelt efter kroppen. Användarvänligheten förstärks av att kudden är lätt att justera och placera, samt att den med fördel kan tas med till andra platser.

  När det gäller kvalitet levererar bbhugme Stone höga poäng. Materialen som används är både miljövänliga och hållbara. Kudden har ett avtagbart överdrag som är gjort av 100% Oeko-Tex Standard 100-certifierad bomull, vilket hjälper till att garantera långvarig användning och hygien då det kan maskintvättas vid 40 grader. Ändarna på kudden, som är gjorda av BPA-fritt silikon, fördubblas som bitringar för barnet. Kuddens fyllning består av mikropärlor med antibakteriella- och antisvamp-egenskaper, vilket ger extra trygghet.

  Designmässigt är bbhugme Stone stilren och snygg, vilket gör att den kan passa in i de flesta hem. Trots det något högre priset på 1389 kr, står det i rimlig proportion till kuddens kvalitet och prestanda. Recensioner från användare bekräftar också dess värde, och många betonar hur kudden förbättrat deras sömn under graviditeten och givit stöd under amningstiden. I sammanfattning är bbhugme Stone en högkvalitativ, praktisk och komfortabel amningskudde som trots sitt högre pris erbjuder god valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Exceptionell komfort och användarvänlighet
  • Miljövänliga och hållbara material
  • Avtagbart, maskintvättbart överdrag
  • Formbar och lätt att justera
  • Antibakteriell och antisvamp fyllning

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan uppfattas som stor och otymplig
  Produkten finns att köpa här:
  1799 kr
 2. Bästa flexibilitet Najell gravid- & amningskudde

  Flexibel, användarvänlig kudde för graviditet och amning med hög kvalitet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,8/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Anpassningsbarhet:
  4,8/5
  Stöd:
  4,8/5
  Till butiken
  (BabyV)

  Najell gravid- & amningskudde får höga poäng i vårt test och är definitivt värd sitt betyg på 4,5/5. Vad som verkligen sticker ut med denna kudde är dess flexibilitet och användarvänlighet. Den unika 3-i-1 lösningen gör att du kan använda kudden både under graviditeten, under amning och senare för att stödja barnet vid nackträning eller inlärning av sittande position. Designen med två kuddar som kan separeras är smart och praktisk, och det är enkelt att justera kuddens hårdhet efter behov. Dessutom bidrar mikrokulorna till ökad komfort genom att de formar sig efter din och ditt barns kropp.

  Kvaliteten på Najell gravid- & amningskudde är också imponerande. Materialet består av 95% GOTS certifierad ekologisk bomull, vilket ger en mjuk och behaglig känsla mot huden. Det faktum att överdraget dessutom kan tvättas i maskin är ett stort plus, det gör det enkelt att hålla kudden ren och fräsch. Designen är stilren och neutral, vilket gör att kudden passar in i de flesta hemmiljöer.

  Även om priset på 1039 kr kanske kan verka högt för en amningskudde, tror vi att Najell gravid- & amningskudde ger valuta för pengarna. Med tanke på dess mångsidighet, höga kvalitet och utmärkta användarvänlighet, anser vi att den är väl värd investeringen. Vi rekommenderar Najell gravid- & amningskudde till alla blivande och nyblivna föräldrar som är ute efter en praktisk, bekväm och hållbar lösning för både graviditet och amning.

  Fördelar

  • Unik 3-i-1 lösning
  • Användarvänlig och flexibel
  • Justérbar hårdhet
  • GOTS certifierad ekologisk bomull
  • Maskintvättbart överdrag

  Nackdelar

  • Hög prislapp
  • Neutral design kanske inte passar alla
  Produkten finns att köpa här:
  1295 kr
 3. Mest hygienisk Doomoo Amningskudde

  Högkvalitativ, komfortabel och hygienisk amningskudde med flexibel användning.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Anpassningsbarhet:
  4,1/5
  Stöd:
  4,1/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Doomoo Amningskudde gör ett starkt intryck med sitt betyg på 4,3 av 5, vilket inte är överraskande med tanke på dess kvalitet och design. Komforten är oöverträffad tack vare prasselfria kulor som anpassar sig efter dig och ditt barns behov för maximal bekvämlighet. Överdraget av mjuk certifierad jersey bidrar ytterligare till kuddens komfort och mjukhet. Dessutom har EPS-kulorna, som kudden är fylld med, antibakteriella egenskaper som minskar risken för bakterier, vilket gör produkten hygienisk och säker att använda.

  Användarvänligheten hos Doomoo Amningskudde är också utmärkt, med sin flexibilitet som möjliggör snabba justeringar och anpassningar. Kudden är säker att sitta runt midjan för att ge ett tryggt amningsstöd och skapa en avslappnad känsla och nära upplevelse mellan mamma och barn. Dessutom kan kuddens form användas som ett sittstöd när barnet börjar lära sig att sitta, vilket ökar dess värde och livslängd.

  Med tanke på materialet, prestandan och användbarheten hos Doomoo Amningskudde, är priset på 549 kr mycket rimligt. Det är mindre dyrt jämfört med andra kuddar i testet, men presterar lika bra eller bättre än de dyrare alternativen. Dessutom har kudden fått GOTS-certifiering, vilket bekräftar dess höga kvalitet och miljövänliga produktion. Med allt detta i åtanke, är Doomoo Amningskudde ett utmärkt val för både blivande och nyblivna föräldrar.

  Fördelar

  • Hög komfort med prasselfria kulor.
  • Mjukt och bekvämt överdrag.
  • Antibakteriella egenskaper.
  • Flexibel och användarvänlig.
  • Kan användas som sittstöd för barnet.

  Nackdelar

  Produkten finns att köpa här:
  679 kr
 4. Bästa ekologiska Filibabba Amningskudde

  Ekologisk, bekväm och lättanvänd amningskudde med hög kvalitet.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Anpassningsbarhet:
  4,4/5
  Stöd:
  4,4/5
  Till butiken
  (Babyland)

  Filibabba Amningskuddes design och kvalitet gör verkligen intryck. Med en fyllning av polyester och ett yttertyg av 100% ekologisk bomull, erbjuder denna amningskudde ett mått på komfort som är både uppskattat av både mor och barn. Kudden är mjuk och bekväm för barnet att ligga på, samtidigt som den ger tillräckligt med stöd för att skydda förälderns nacke och axlar. Den tål maskintvätt vid 30 grader, vilket gör rengöringen enkel och bekväm.

  När det kommer till användarvänlighet är Filibabba Amningskudde enkel att justera och placera, vilket gör amningen mindre ansträngande för föräldern. Dess dimensioner på 70 x 43 cm gör den också relativt lätt att ta med till olika platser ifall man behöver amma på språng. Detta bidrar till dess övergripande användarvänlighet, och gör den till en praktisk produkt för alla nyblivna mammor där ute.

  Överlag, med tanke på produktens kvalitet, komfort, användarvänlighet och pris på 249 kr, tycker vi att Filibabba Amningskudde är ett utmärkt val för alla blivande eller nyblivna föräldrar. Den kombinerar kvalitetsmaterial med en genomtänkt design och erbjuder en härlig balans mellan komfort och funktionalitet. Med ett betyg på 4,2/5, rekommenderar vi definitivt denna amningskudde.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och komfort
  • Fyllning av polyester och ekologisk bomull
  • Tål maskintvätt vid 30 grader
  • Lätt att justera och placera
  • Lätt att ta med på språng

  Nackdelar

  • Relativt dyr jämfört med andra produkter
  • Kan vara för mjuk för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 5. Bästa billiga Beemoo CARE Gravid- & Amningskudde

  Komfortabel, användarvänlig och kvalitativ gravid- och amningskudde.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  3,7/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Anpassningsbarhet:
  4,2/5
  Stöd:
  4,2/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo CARE Gravid- & Amningskudde får ett betyg på 4,0/5 i vårt test. Kudden får höga poäng för sin komfort, med en superflexibel utformning som ger ett stabilt stöd både under graviditet och vid amning. Materialet, en blandning av bomull och elastan, känns mjukt och behagligt mot huden. Dessutom är den lätthanterlig med sin avtagbara klädsel och lättviktiga fyllning av mikropärlor.

  Kudden imponerar också med sin användarvänlighet. Den är lätt att placera och justera efter behov, vilket gör den till en utmärkt partner både i sängen och på andra platser där man kan behöva amma. Den ger även ett skönt stöd när man använder en bröstpump. Detta är en produkt som verkligen underlättar i vardagen för alla blivande och nyblivna föräldrar.

  Beemoo CARE Gravid- & Amningskudde får också goda betyg för sin kvalitet. Materialet känns hållbart och tål maskintvätt, vilket är en stor fördel med tanke på hur intensivt en amningskudde ofta används. Priset hamnar mitt i spannet jämfört med andra produkter i testet, men vi anser att det står väl i proportion till kuddens prestanda på alla områden. Sammantaget är detta en mycket bra amningskudde som vi varmt kan rekommendera.

  Fördelar

  • Superflexibel och stabil utformning
  • Mjukt och behagligt material
  • Avtagbar klädsel och lättviktig fyllning
  • Lätt att placera och justera
  • Hållbart material som tål maskintvätt

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Inte topprankad i testet
  Produkten finns att köpa här:
  559 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Amningskudde Komfort Säkerhet Hållbarhet Anpassningsbarhet Stöd Totalbetyg Pris
bbhugme Gravid- och Amningskudde 4,8/5 4,8/5 4,5/5 4,7/5 4,7/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1799 kr
Najell gravid- & amningskudde 4,8/5 4,0/5 4,2/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1295 kr
Doomoo Amningskudde Randig 4,2/5 4,6/5 4,6/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
679 kr
Filibabba Amningskudde Botanical Love (Rosa) 4,4/5 4,2/5 3,7/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
249 kr
Beemoo CARE Gravid- & Amningskudde 3,7/5 4,3/5 3,7/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
559 kr
viktiga faktorer för att välja rätt amningskudde

Så hittar du bästa amningskudde

För att hitta den bästa amningskudden är det viktigt att ta hänsyn till flera olika aspekter. Det handlar inte bara om pris och design, utan även om funktioner, materialval och hur skön kudden är att använda. Här nedan går vi igenom några av de viktigaste kriterierna som bör beaktas när du letar efter den bästa amningskudden.

Komfort

Det första och kanske mest avgörande kriteriet är komfort. En bra amningskudde ska vara mjuk och skön, men samtidigt ge tillräckligt med stöd. Den ska kunna avlasta armar, axlar och nacke under amningstillfällena, så att du kan fokusera på ditt barn istället för att behöva anpassa din kroppsställning. Komfort kan variera beroende på material och design, så det kan vara en god idé att prova olika modeller innan du bestämmer dig.

Design och form

Designen på amningskudden spelar också en stor roll. Vissa kuddar är utformade som en halvmåne, andra är mer rektangulära. Valet beror på vad du själv finner mest bekvämt. Formen på kudden bör även passa din kroppstyp och storlek. Det kan vara värt att tänka på hur pass stor kudden är, om den har ett justerbart band för att hålla kudden på plats och om den har en kurva eller vinkel som gör det lättare att hålla barnet nära bröstet.

Material

Amningskuddens material är också viktigt att tänka på. Det bör vara mjukt mot huden, men samtidigt hållbart och lätt att rengöra. Många amningskuddar har avtagbara och tvättbara överdrag, vilket kan vara praktiskt om det skulle bli spill eller fläckar. Material som andas och inte blir för varma är också att föredra, speciellt under de varmare månaderna.

Flexibilitet och användningsområden

En bra amningskudde bör vara flexibel och ha flera användningsområden. Förutom att användas vid amning, kan den också komma till nytta som stöd när barnet ska börja sitta, som kudde vid flaskmatning eller som mysplats för barnet. Med andra ord, ju mer flexibel kudden är, desto bättre.

Säkerhet

Säkerhet är alltid av yttersta viktighet när det gäller produkter för barn. Kontrollera därför om amningskudden uppfyller alla säkerhetskrav och standarder. Kudden bör inte innehålla några lösa delar eller snören som kan utgöra en kvävningsrisk. Dessutom bör den vara tillverkad av icke-allergiframkallande material.

Användarrecensioner

Även om en produkt ser bra ut på papperet, är det alltid en god idé att läsa användarrecensioner. Dessa kan ge en mer verklighetstrogen bild av hur kudden fungerar i praktiken. Försök att hitta recensioner som är detaljerade och som tar upp både positiva och negativa aspekter av produkten.

Pris

Sist men inte minst bör du naturligtvis även ta hänsyn till priset. En dyrare amningskudde är inte nödvändigtvis bättre än en billigare modell. Det viktigaste är att kudden uppfyller dina behov och förväntningar. Kom dock ihåg att en bra amningskudde kan vara en god investering som sparar dig tid och energi i längden.

amningskudde banner 2

Hur använder man en amningskudde?

Att använda en amningskudde kan verka självklart för vissa, men det finns faktiskt flera saker att tänka på för att maximera både din och ditt barns komfort. Nedan följer fem viktiga punkter att ha i åtanke när du använder din amningskudde.

Placering av kudden

Den första punkten att tänka på är hur du placerar amningskudden. Placera kudden runt din midja, så nära kroppen som möjligt. Detta ger ett bra stöd och gör det lättare att positionera barnet rätt. Se till att kuddens höjd är anpassad efter din sittställning, så att barnet når bröstet utan att du behöver luta dig framåt eller lyfta barnet med armarna. Detta minskar belastningen på nacke och axlar och gör amningen mer bekväm.

Positionering av barnet

Nästa steg är att positionera barnet korrekt på kudden. Barnets hela kropp ska vila mot kudden och vara vänd mot dig med magen mot din mage. Detta underlättar för barnet att svälja och minskar risken för luft i magen. Huvudet ska vara i höjd med bröstet och näsan fri från bröstet för att säkerställa fria luftvägar. Genom att ha armbågen som stöd för barnets huvud kan du lättare styra barnets position vid bröstet.

Byte av amningssida

När det är dags att byta amningssida, är det viktigt att flytta barnet och inte bara vrida huvudet mot det andra bröstet. Då kan barnet hamna i en obekväm position och det kan bli svårare för barnet att svälja. För att underlätta bytet kan du lyfta upp barnet, flytta kudden till den andra sidan och sedan lägga ner barnet igen på kudden i rätt position.

Användning vid flaskmatning

Amningskudden kan också användas vid flaskmatning. Precis som vid amning placeras kudden runt din midja och barnet ligger på kudden med hela kroppen vänd mot dig. Flaskan hålls i en vinkel så att nappen alltid är fylld med mjölk, vilket minskar risken för att barnet sväljer luft. Detta underlättar matningen och gör det mer bekvämt både för dig och ditt barn.

Övrig användning

Utöver amning och flaskmatning kan amningskudden användas på flera andra sätt. Den kan fungera som stöd när ditt barn börjar lära sig att sitta, som en bekväm plats för ditt barn att ligga på eller som en mysig kudde när ni läser böcker tillsammans. Genom att utnyttja kuddens flexibilitet kan du få mycket användning av den, även efter att amningsperioden är över.

amningskudde banner 3

Vem har nytta av en amningskudde?

En amningskudde kan vara till stor hjälp för många människor, inte bara för de som ammar. Nedan följer några exempel på personer som kan ha stor nytta av en amningskudde.

 • Nyblivna mammor: För nyblivna mammor kan en amningskudde vara ovärderlig. Amning kan initialt vara en utmaning och det kan ta tid att hitta rätt position och teknik. En amningskudde kan ge det stöd och den komfort som behövs för att göra amningen mer behaglig. Det kan också minska belastningen på nacke, axlar och armar, vilket är särskilt viktigt under de första veckorna och månaderna efter förlossningen när kroppen fortfarande återhämtar sig.
 • Pappor och andra familjemedlemmar: Även pappor och andra familjemedlemmar som hjälper till med matningen kan dra nytta av en amningskudde. Kudden kan användas vid flaskmatning för att ge barnet ett bekvämt stöd och avlasta den som matar. Dessutom kan användning av en amningskudde bidra till att skapa en nära och mysig stund mellan barnet och den person som matar.
 • Barnet: Sist men inte minst har självklart barnet stor nytta av en amningskudde. Kudden ger barnet en stabil och bekväm plats att ligga på under matningarna. Dessutom kan kudden användas som stöd när barnet börjar lära sig att sitta, vilket ger en extra trygghet och minskar risken för att barnet ska tippa omkull.

Det finns dock vissa personer som kanske inte har lika stor nytta av en amningskudde. Om du sällan sitter ner under matningarna, till exempel om du oftast matar på natten när du ligger ner, kan du kanske klara dig utan en amningskudde. Dessutom kan vissa mammor tycka att det är mer bekvämt att amma utan kudde, särskilt om de har en mindre kroppstyp. Det är alltid bäst att prova olika metoder och se vad som fungerar bäst för dig och ditt barn.

vanliga frågor om Amningskudde

FAQ: Vanliga frågor om Amningskudde

1. När börjar man använda en amningskudde?

En amningskudde kan börja användas direkt efter barnets födelse. Det är särskilt hjälpsamt under de första veckorna och månaderna när både du och ditt barn lär er tekniken och rutinerna kring amning. Amningskudden kan bidra till att skapa en bekväm och avslappnad miljö för både dig och ditt barn, vilket kan underlätta amningsprocessen. Dessutom kan kudden hjälpa till att minska belastningen på din rygg, nacke och axlar, vilket är särskilt viktigt under denna tid när din kropp fortfarande återhämtar sig efter förlossningen.

2. Hur rengör man en amningskudde?

Rengöringen av en amningskudde kan variera beroende på modell och material. Många amningskuddar har avtagbara och tvättbara överdrag, vilket gör det enkelt att hålla kudden ren. Om kudden inte har ett avtagbart överdrag, kan du oftast torka av den med en fuktig trasa och mild tvål. Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner innan du rengör din amningskudde för att säkerställa att du inte skadar materialet eller färgen.

3. Hur länge kan man använda en amningskudde?

Det finns ingen bestämd tidpunkt för hur länge man kan använda en amningskudde. Så länge du och ditt barn har nytta av den kan ni fortsätta att använda den. Vissa mammor använder sin amningskudde under hela amningsperioden, medan andra kanske bara använder den under de första månaderna. Dessutom kan amningskudden användas för andra ändamål, som till exempel stöd när barnet börjar lära sig att sitta, vilket kan förlänga dess användningstid.

4. Är en amningskudde nödvändig?

Om en amningskudde är nödvändig eller inte är en personlig fråga och beror på dina individuella behov och preferenser. Vissa mammor finner att en amningskudde är ovärderlig för att skapa en bekväm och avslappnad miljö för amning, medan andra kanske tycker att de klarar sig lika bra utan. Om du upplever smärta eller obehag i rygg, nacke eller axlar när du ammar, eller om du har svårt att hitta en bekväm position, kan en amningskudde vara till stor hjälp.

5. Kan man sova med en amningskudde?

Amningskuddar är inte designade för att sova med och det rekommenderas inte att sova med en på grund av risken för kvävning. De är utformade för att ge stöd och komfort under matningarna, men bör inte användas som sovkudde för varken mamma eller bebis. Om du behöver extra stöd när du sover, särskilt om du har ont i ryggen eller höfterna, kan det vara bättre att investera i en särskild graviditetskudde.

6. Kan en amningskudde användas under graviditeten?

Ja, en amningskudde kan definitivt användas under graviditeten. Många gravida kvinnor finner att en amningskudde kan ge extra stöd och komfort när de ligger eller sitter. Du kan till exempel placera kudden under magen när du ligger på sidan för att avlasta ryggen och höfterna, eller använda den som ryggstöd när du sitter. Men kom ihåg att amningskuddar inte är designade för detta syfte, så om du behöver mer stöd kan det vara värt att överväga en särskild graviditetskudde.

7. Kan man använda en vanlig kudde istället för en amningskudde?

Det är möjligt att använda en vanlig kudde istället för en amningskudde, men det kanske inte ger samma nivå av stöd och komfort. Amningskuddar är speciellt utformade för att ge optimalt stöd under matningarna och är oftast mer stabila och hållbara än vanliga kuddar. Dessutom är de ofta formade på ett sätt som gör det lättare att positionera barnet korrekt vid bröstet. Så även om en vanlig kudde kan fungera i viss mån, kan en amningskudde vara ett bättre alternativ för många mammor.

8. Hur stor ska en amningskudde vara?

Storleken på en amningskudde kan variera beroende på modell och design, men den bör vara tillräckligt stor för att ge stöd åt både dig och ditt barn under matningarna. Den ska passa runt din midja och ge en stabil yta för ditt barn att ligga på. Om kudden är för liten kanske den inte ger tillräckligt med stöd, medan en för stor kudde kan vara otymplig och svår att hantera. Många amningskuddar är justerbara, vilket gör det möjligt att anpassa storleken efter dina individuella behov.

Vilka produkter är relaterade till amningskudde och vad används de till?

Det finns många produkter som är relaterade till amningskudde och som kan vara användbara för den som ammar eller planerar att amma. Här är några exempel:

 • Elektrisk bröstpump: En elektrisk bröstpump kan vara ett bra hjälpmedel för att pumpa ut bröstmjölk. Det kan vara särskilt användbart för mammor som har svårt att amma direkt från bröstet, eller för de som behöver vara ifrån sitt barn under längre perioder. Du kan läsa mer om detta i vår jämförelse av elektriska bröstpumpar.
 • Gravidsmycke: Ett gravidsmycke kan vara en fin present till den blivande mamman. Det är inte bara ett vackert smycke, utan det kan också ha en lugnande effekt på det ofödda barnet. Läs mer om detta i vår recension av gravidsmycken.
 • Resesäng: En resesäng är praktisk när du och ditt barn är på resande fot. Den ger barnet en trygg och bekväm plats att sova på. Kolla in vår recension av resesängar för mer information.
 • Barnvagnsfläkt: En barnvagnsfläkt kan vara ett bra tillbehör att ha under varma sommardagar. Den hjälper till att hålla ditt barn svalt och bekvämt i barnvagnen. Läs vår jämförelse av barnvagnsfläktar för att hitta den bästa.
 • Sulky: En sulky är en lätt och smidig barnvagn som är perfekt för snabba ärenden eller resor. Kolla in vår jämförelse av sulkys för att hitta den bästa för dina behov.

Det finns även andra relaterade produkter som amningskläder, amningskuddar, amningsnappar och amningsbh:ar, men vi har tyvärr inte skrivit om dessa ännu.

amningskudde banner 4

Om vårt test

När vi på Bäst i Test 24 bestämde oss för att hitta den bästa amningskudden på marknaden, visste vi att det skulle krävas noggranna tester och utvärderingar. Vi ville hitta en amningskudde som inte bara var bekväm för både mor och barn, utan också hållbar, lätt att rengöra och prisvärd. Vår testprocess innefattade flera steg och olika aspekter.
 • Komfort: Hur bekväm är kudden att använda? Känns den stödjande och mjuk? Är formen anpassad så att den ger bra stöd för både mor och barn?
 • Hållbarhet: Hur håller kudden för frekvent användning? Förlorar den sin form eller komfort över tid? Är tyget och fyllningen av hög kvalitet?
 • Rengöring: Är kudden lätt att rengöra? Har den ett avtagbart och maskintvättbart överdrag?
 • Pris: Hur mycket kostar kudden i jämförelse med andra liknande produkter på marknaden? Ger den värde för pengarna?

I slutändan fann vi flera amningskuddar som uppfyllde våra krav och förväntningar. Vi har jämfört dem alla noggrant för att kunna ge dig en objektiv och välgrundad rekommendation. Oavsett vilken amningskudde du väljer, hoppas vi att vår tester och utvärderingar hjälper dig att göra ett informerat val.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Betyg: 4 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.