Bäst i test: Bästa gravidkudden 2021

Vi har testat de populäraste gravid- och amningskuddarna på marknaden. Samtliga av våra testfavoriter håller hög kvalitet och är mycket populära bland kunder. Vinnaren i vårt test är Bbhugme gravid- och amningskudde, en gravid- och amningskudde som du kommer att älska. Den är snygg, bekväm och ergonomiskt perfekt för både graviditet och vid amning.

Vilken gravidkudde är bäst?

En gravidkudde är perfekt för belastade nackar, ryggar och sömnlösa nätter. Det finns idag flera olika modeller som är särskilt anpassade för antingen graviditet, amning eller båda. En stor del av att välja rätt gravidkudde är såklart personlig smak och tycke. Men om du väljer en kudde från vår lista så får du definitivt en bra produkt som möter höga förväntningar. Vi har testat följande punkter:

 • Anpassning – En gravidkudde ska vara enkel att forma och anpassa efter behov, och behovet varierar ju så den ska vara smidig att justera.
 • Stöd – Gravidkudden ska ge ett bra stöd för mage, bäcken, ryggslut och ben. Den ska vara mjuk och bekväm men stum nog att ge bra stöd.
 • Material – Materialet ska vara slitstarkt, bekvämt och flexibelt. Vi föredrar naturmaterial som bomull, de brukar andas bra, men även polyester fungerar mycket väl i gravidkuddar.
 • Pris – Priset varierar mellan omkring 200 kr och upp till 2000 kr. Det är oftast en material- och kvalitetsfråga. Men du behöver inte köpa en dyr kudde för att få en bra produkt. Även billigare varianter kan hålla mycket god kvalitet.
 • Flexibilitet – En del kuddar är stela i formen och används enbart som amnings- eller graviditetskudde. Det finns däremot modeller som kan användas till båda och till och med förvandlas till ett ”babynest” om du skulle behöva det. Formen på kuddarna varierar mycket men de mest flexibla och anpassningsbara kuddarna kan användas i alla positioner och lägen.

 1. 1. Bbhugme gravid- och amningskudde
  9,4/10
  bbhugme gravid- och amningskudde
  Bäst i test
  Mått
  150 x 20 cm
  Överdrag
  Bamboo
  Fyllning
  Nylon / spandex
  Till Butik
  1595 kr
 2. 2. Doomoo Amning- och gravidkudde
  9,1/10
  Doomoo Amning-Gravidkudde Large (Grå Giraff)
  Mått
  180 x 28 cm
  Överdrag
  Öko-tex
  Fyllning
  EPS-kulor
  Till Butik
  899 kr
 3. 3. Candide Multirelax Air
  8,9/10
  Candide Multirelax Air
  Mått
  180 x 40 cm
  Överdrag
  Bomull
  Fyllning
  Polyester
  Till Butik
  1399 kr

gravidkudde

Köpguide: hitta den perfekta gravidkudde

Gravidkuddar kommer i lite olika former och storlekar. Innan du köper en gravidkudde så är det därför bra att veta vad du behöver den till. Ställ dig själv följande frågor:

 • Var behöver du stöd? Påfrestning och belastning varierar från person till person. Några får väldigt ont i ryggen medan andra får ont i nacken eller magen. De olika formerna och storlekarna passar nämligen olika behov.
 • När behöver du kudden? När, hur och vad ska du använda kudden till? Behöver du den under graviditeten eller primärt under amning? Gravidkuddar och amningskuddar har lite olika egenskaper och dess olika form är till för olika användningsområden.

Storleken

Storleken varierar ganska mycket och de olika kuddarna fyller olika funktioner. Det finns alltifrån långa och smala till korta och tjocka, orm-liknande form eller tredelade kuddar. Storleken handlar mycket om vad du är ute efter. Vill du ligga som i ett gigantiskt babynest så ska du köpa en stor, U-formad kudde. Om du vill ha stöd på flera ställen men inte bygga en kuddmur mot din partner så fungerar smala, långa kuddar perfekt. Mindre kuddar brukar vara lättare att använda som amningskuddar.

Formen

Det finns generellt tre olika former: U-form, C-form och tredelad.

U-form: U-formen är väldigt bekväm, förmodligen den mest bekväma av alla former. Och de är lika sköna under som efter förlossning. De ger ett rejält stöd för nacke och överkropp och du ligger stabilt och bekvämt i sängen. Nackdelen är att de U-formade är lite bökiga att flytta runt på, om du vill vända dig på sidan istället så måste du nästan resa dig upp i sängen och flytta runt kudden, som tenderar att vara väldigt stor.

C-form: Den C-formade gravidkudden fyller samma funktion som den U-formade men de brukar vara mindre och mer formbara. De är utmärkta att använda som punktstöd för till exempel ryggen, mellan benen eller under nacken. Och tack vara deras smidiga storlek så är det väldigt enkla att använda som amningskuddar.

Tredelade: Tredelade kuddar ger stor flexibilitet. De påminner om en stor C-formad kudde men med extra stöd mitt på som kan fungera som stöd för rygg eller mage. Vissa av dessa tredelade kuddar har separata delar som sitter fast med kardborre så att du kan anpassa kuddens design helt efter din egen kropp.

Vanliga frågor om gravidkuddar

Vad är en gravidkudde?

En gravidkudde är en stor kudde med lite annorlunda form som är framtagen för att ge avlastning och stöd för gravida. De stöttar mage, rygg eller nacke på ett bekvämt sätt och låter dig vila och sova bättre. Gravidkudden används oftast mellan knäna, under benen eller magen eller bakom ryggen. De används alltså inte som vanliga huvudkuddar (även om det också går utmärkt och faktiskt är väldigt skönt).

Vad är en amningskudde?

Gravidkuddar och amningskuddar är ganska lika varandra. Oftast kan samma kudde användas för båda ändamålen. Gravidkudden brukar dock vara lite större och ämnad för mammans sömns och vila. Medan amningskudden är ett stöd vid just amningen så att du kan slappna av i nacke, axlar och armar. Amningskudden är ofta C-formad och lägger sig mjukt runt magen så att både barn och mamma sitter bekvämt.

När ska jag använda gravidkudden?

Tanken är ju att gravidkudden ska avlasta under graviditeten. Men det är helt upp till dig när du behöver använda den. Vissa tycker till och med att gravidkudden är så bekväm att de använder den långt efter förlossningen också. Men använd den när du känner att din kropp behöver avlasning, om du är anstängd i rygg, mage eller axlar.

Hur använder jag en gravidkudde?

Det är helt upp till dig hur du använder kudden. Designen har alltid en baktanke och det rekommenderas att du börjar använda kudden så som den är tänkt för att sedan experimentera och hitta de perfekta lägena för dig. Kom ihåg att det oftast är bäst att ligga på sidan när du är gravid för att inte belasta ryggen eller försämra blodcirkulationen.

Testvinnare - Bäst Gravidkudde

 • bbhugme gravid- och amningskudde
 • Doomoo Amning-Gravidkudde Large (Grå Giraff)
 • Candide Multirelax Air
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
38 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-31 11:13:20