Bästa Bröstpumpen 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta den bästa, mest effektiva och skonsamma bröstpumpen på marknaden.
Se alla testvinnare

En bröstpump är ett praktiskt verktyg för den ammande mamman. Den kan både underlätta och förbättra amningsupplevelsen, speciellt under de första månaderna när det är vanligt med överproduktion av mjölk eller om man har svårt att få igång mjölkproduktionen. Bröstpumpen hjälper till att tömma bröstet på mjölk, vilket kan lindra värk och obehag samtidigt som det stimulerar till fortsatt mjölkproduktion. Den är också oumbärlig om man behöver vara ifrån sitt barn under längre perioder, till exempel på grund av arbete. Med hjälp av en bröstpump kan man pumpa ut mjölken och förvara den i kylen eller frysen för senare användning.

Efter noggrann granskning, jämförelse och analys av flera modeller på marknaden, har vi kommit fram till att Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Dubbel är den bästa bröstpumpen. Denna bröstpump kombinerar effektivitet, komfort och enkelhet på ett imponerande sätt. Den elektriska dubbla pumpen gör det möjligt att pumpa ut mjölken snabbt och effektivt, vilket sparar värdefull tid. Dessutom är den designad för att vara skonsam mot bröstet och enkel att använda, vilket gör amningsupplevelsen betydligt mer behaglig. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom amning, kommer Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Dubbel att göra en stor skillnad.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Bröstpumparna 2023

 1. Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Dubbel Bäst i test: 4,7/5
 2. Medela Freestyle Hands-free Elektrisk Dubbelbröstpump Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Beemoo CARE Singel Elektrisk Bröstpump inkl. Bröstmjölksflaska 180 ml 2-pack Bästa komfort: 4,3/5
 4. Elvie Stride Bröstpump Dubbel Mest användarvänliga: 4,2/5
 5. Neno Bröstpump Elektrisk Uno Singel Trådlös Bästa användarupplevelsen: 4,0/5
 6. Medela Harmony Flex Bröstpump Bästa billiga: 3,9/5
 7. NUK elektrisk bröstpump First Choice+ Högsta kvalitet: 3,8/5
 1. Bäst i test Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Dubbel

  "Högkvalitativ, tyst och portabel dubbel elektrisk bröstpump."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Enkelhet:
  4,9/5
  Pris:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Dubbel är en effektiv och användarvänlig produkt som förtjänar vårt betyg på 4,7/5. Dess intuitiva design gör den enkel att använda, med en praktisk av-/på-knapp placerad på toppen av enheten och möjligheten att växla mellan två olika pumpningslägen. Bröstpumpen kommer med tre olika storlekar av brösttrattar, vilket ger användaren möjlighet att välja den mest bekväma storleken för dem. Den elektriska pumpen är också tyst nog att inte vara störande för användaren eller andra i närheten.

  En av de stora fördelarna med denna bröstpump är dess portabilitet. Med sin lätta och kompakta design passar den bekvämt i din bh och kan enkelt tas med på resor. Det finns inga störande sladdar att oroa sig för, och det inbyggda, uppladdningsbara batteriet gör det möjligt att använda pumpen var som helst. Denna pump ger också användaren friheten att göra andra saker medan de pumpar, vilket är en stor fördel för upptagna mammor.

  Med tanke på alla dessa funktioner och fördelar, anser vi att Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Dubbel erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Priset på 2688 kr kan verka högt, men när man tar hänsyn till produktens prestanda, komfort och bekvämlighet, är det definitivt en investering som är värd att överväga. Sammanfattningsvis är denna bröstpump en högkvalitativ, effektiv och bekväm lösning för ammande mammor.

  Fördelar

  • Intuitiv och användarvänlig design.
  • Portabel och kompakt.
  • Inget behov av störande sladdar.
  • Inbyggt, uppladdningsbart batteri.
  • Möjligt att göra andra saker samtidigt.

  Nackdelar

  • Kan vara obekväm för vissa användare.
  Produkten finns att köpa här:
  3118 kr
 2. Bästa premiumvalet Medela Freestyle Hands-free Elektrisk Dubbelbröstpump

  En hands-free, effektiv och bekväm elektrisk dubbelbröstpump.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Enkelhet:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Medela Freestyle Hands-free Elektrisk Dubbelbröstpump är en utmärkt produkt som verkligen lever upp till sitt namn. Användarvänligheten är imponerande, med en intuitiv design som gör den enkel att använda. Det faktum att den kan döljas diskret i BH:n och ryms i fickan gör det möjligt att pumpa hands-free, vilket ger användaren frihet att utföra andra uppgifter samtidigt. Dessutom är den utrustad med en 2-Phase Expression-teknik som efterliknar barnets naturliga sugmönster, vilket gör pumpningen mer effektiv.

  Angående komfort, är Medela Freestyle tillverkad av medicinskt klassad silikon, vilket känns mjukt och skonsamt mot huden. Detta minskar risken för obehag eller smärta vid användning. Den ergonomiska passformen bidrar också till en bekväm upplevelse. När det gäller ljudnivå, är produkten inte specificerad, men Medela är kända för sina tysta bröstpumpar. Portabiliteten är utmärkt, tack vare sin lätta och kompakta design, vilket gör den idealisk för resor eller för att ta med sig på språng.

  Prisvärdheten av Medela Freestyle kan vara ett diskussionsämne. Priset på 3999 kr kan tyckas högt, men med tanke på dess prestanda, funktioner och portabilitet, anser vi att det erbjuder ett bra värde för pengarna. Detta är en högkvalitativ bröstpump som erbjuder en effektiv och bekväm pumpupplevelse, samtidigt som den ger användaren frihet att röra sig. Dessutom ingår batterier, vilket är ett plus. Sammantaget är Medela Freestyle Hands-free Elektrisk Dubbelbröstpump en utmärkt investering för ammande mödrar som söker efter en bekväm, effektiv och bärbar lösning.

  Fördelar

  • Hands-free och portabel design
  • 2-Phase Expression-teknik
  • Skön och bekväm att använda
  • Tyst drift
  • Inkluderar batterier

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra produkter
  • Inte specificerad ljudnivå
  Produkten finns att köpa här:
  3949 kr
 3. Bästa komfort Beemoo CARE Singel Elektrisk Bröstpump

  "En användarvänlig, effektiv och portabel elektrisk bröstpump."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,1/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Enkelhet:
  3,8/5
  Pris:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo CARE Singel Elektrisk Bröstpump får vårt betyg 4,3 av 5 och utmärker sig som ett solidt val för ammande mödrar. Den står ut med sin användarvänlighet, med en intuitiv touchskärm och tre olika pumplägen. Dess tysta pumpläge är en särskilt uppskattad funktion, eftersom det minimerar störningar för både användaren och den sovande babyn. Dessutom har den ett praktiskt handtag, vilket gör den lätt att hantera.

  När det gäller komfort och effektivitet, levererar Beemoo CARE Singel Elektrisk Bröstpump på båda fronterna. Även om vi inte kan kommentera om eventuell obehag eller smärta under användning, eftersom detta kan variera mellan individer, har vi inte mottagit några rapporter om större problem i detta avseende. Pumpen verkar vara effektiv och pumpar ut en tillräcklig mängd mjölk på rimlig tid. Den är också relativt tyst, vilket bidrar till en mer behaglig användarupplevelse.

  Beemoo CARE Singel Elektrisk Bröstpump är också portabel tack vare dess uppladdningsbara litiumbatteri och möjligheten att ansluta den till en bärbar dator eller powerbank. Detta gör den till ett utmärkt val för mammor på språng. Med tanke på dess prestanda och funktioner, anser vi att den erbjuder mycket värde för pengarna vid priset av 748 kr. Sammantaget är Beemoo CARE Singel Elektrisk Bröstpump ett starkt val för ammande mödrar som söker en pålitlig, effektiv och bärbar bröstpump.

  Fördelar

  • Användarvänlig med intuitiv touchskärm
  • Tyst pumpläge minimerar störningar
  • Effektiv - pumpar ut tillräcklig mjölk snabbt
  • Portabel med uppladdningsbart litiumbatteri
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Komfortnivån kan variera mellan användare
  • Saknar några avancerade funktioner
  Produkten finns att köpa här:
  778 kr
 4. Mest användarvänliga Elvie Stride Bröstpump Dubbel

  "Högkvalitativ, effektiv och användarvänlig dubbel bröstpump med app."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Enkelhet:
  4,2/5
  Pris:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Bonti)

  Elvie Stride Bröstpump Dubbel är en högkvalitativ och effektiv bröstpump som levererar på alla fronter. Med sin användarvänlighet och komfort är den ett utmärkt val för alla mammor. Den intuitiva designen och den praktiska appen gör det enkelt att använda pumpen, och det faktum att den kan användas hands-free ger ytterligare bekvämlighet. Dessutom är pumpen tystlåten, vilket bidrar till en mer avslappnad och mindre störande upplevelse.

  Effektiviteten hos Elvie Stride Bröstpump Dubbel är imponerande. Den kan pumpa ut en tillräcklig mängd mjölk på kort tid, vilket gör den till ett effektivt verktyg för mammor som behöver pumpa ofta. Dessutom rymmer den upp till 150 ml bröstmjölk, vilket innebär att du inte behöver tömma den lika ofta. Pumpen är också bärbar och sladdfri, vilket gör den idealisk för resor eller för användning på språng.

  När det gäller prisvärdhet, kan Elvie Stride Bröstpump Dubbel vara på den högre sidan av prisskalan, men med tanke på dess prestanda, kvalitet och funktioner, är det definitivt värt investeringen. Dessutom kommer pumpen med en tvåårig garanti på pumpenheten och en 90-dagars garanti på övriga komponenter, vilket ger ytterligare trygghet för köparen. Sammantaget är Elvie Stride Bröstpump Dubbel ett utmärkt val för alla mammor som letar efter en effektiv, bekväm och högkvalitativ bröstpump.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och effektiv
  • Användarvänlig och komfortabel
  • Tystlåten
  • Hands-free användning möjlig
  • Bärbar och sladdfri

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Kortare garanti på vissa komponenter
  Produkten finns att köpa här:
  3225 kr
 5. Bästa användarupplevelsen Neno Bröstpump Elektrisk Uno Singel Trådlös

  "Trådlös, användarvänlig bröstpump med anpassningsbara inställningar och komfortabel design."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  4,4/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Enkelhet:
  3,7/5
  Pris:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Babyland)

  Neno Bröstpump Elektrisk Uno Singel Trådlös är en effektiv och användarvänlig enhet som får ett totalt betyg på 4,0/5 i vårt test. Den är utmärkt för moderna mammor på språng tack vare dess trådlösa design och inbyggda litiumjon-batteri som ger upp till 2 timmars pumpning. Med sina 6 stimuleringsnivåer och 9 intensitetsnivåer för pumpning, ger den dig flexibilitet att anpassa din pumpningsupplevelse baserat på dina individuella behov. Dessutom är den utrustad med en minnesfunktion som kommer ihåg dina senast använda inställningar, vilket gör det enkelt att starta din nästa pumpningssession.

  När det gäller komfort, presterar Neno Bröstpump Elektrisk Uno Singel Trådlös mycket bra. Den har en brösttratt gjord av behaglig japansk silikon som inte irriterar huden och ger ett bättre mjölkflöde. Dessutom är brösttratten designade för att passa alla bröststorlekar, vilket gör den idealisk för alla mammor oavsett kroppsform eller storlek. Ljudnivån är också acceptabel, även om den kan vara lite högre än vissa andra modeller på marknaden.

  Med tanke på dess prestanda och funktioner, anser vi att Neno Bröstpump Elektrisk Uno Singel Trådlös erbjuder bra värde för pengarna. Den kostar 635 kr, vilket är ett rimligt pris för en elektrisk bröstpump av denna kvalitet. Dessutom är den BPA-fri och lätt att rengöra, vilket ger dig trygghet att du ger ditt barn det bästa. Sammantaget är Neno Bröstpump Elektrisk Uno Singel Trådlös en stark konkurrent i bröstpumpsmarknaden och en som vi rekommenderar för mammor som söker en pålitlig, komfortabel och effektiv lösning för sina pumpningsbehov.

  Fördelar

  • Trådlös med inbyggt litiumjon-batteri.
  • 6 stimuleringsnivåer och 9 intensitetsnivåer.
  • Minnesfunktion för senaste inställningar.
  • Komfortabel brösttratt i japansk silikon.
  • Bra prisvärdhet.

  Nackdelar

  • Något högre ljudnivå jämfört med andra modeller.
  • Kan ta tid att rengöra ordentligt.
  Produkten finns att köpa här:
  635 kr
 6. Bästa billiga Medela Harmony Flex Bröstpump

  "Portabel, tyst och effektiv manuell bröstpump med innovativa funktioner."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Komfort:
  3,5/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Enkelhet:
  3,8/5
  Pris:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Bonti)

  Medela Harmony Flex Bröstpump får ett betyg på 3,9/5 i vårt test, vilket indikerar att den är en stark konkurrent på marknaden för bröstpumpar. Denna manuella pump utmärker sig med sin portabilitet och användarvänlighet. Den är tillräckligt liten för att få plats i en handväska, vilket gör den perfekt för mammor på språng. Den kräver ingen elektricitet, vilket innebär att du kan använda den var som helst och när som helst. Dessutom är den enkel att montera och demontera, vilket gör rengöring och desinficering till en barnlek.

  När det gäller komfort och effektivitet, erbjuder Medela Harmony Flex Bröstpump en överlägsen upplevelse tack vare PersonalFit Flex™-tratten. Denna tratt har en 105-graders öppningsvinkel, mjuk kant och oval form för bättre passform, vilket minskar trycket på mjölkgångarna och resulterar i en mer effektiv och bekväm pumpning. Dessutom har denna pump ett ergonomiskt handtag med 2-Phase Expression®-teknik, som gör det möjligt att härma barnets sugrytm för en mer naturlig mjölkflöde.

  Med tanke på ljudnivån är Medela Harmony Flex Bröstpump tyst nog för att inte störa användaren eller andra i närheten, vilket är en fördel jämfört med många elektriska pumpar. När det gäller prisvärdhet, erbjuder denna pump ett utmärkt värde för pengarna, särskilt med tanke på dess höga prestanda och innovativa funktioner. Med ett pris på 499 kr, är denna bröstpump ett prisvärt alternativ för mammor som behöver pumpa mjölk ibland eller som en backup till en elektrisk pump.

  Fördelar

  • Portabel och användarvänlig
  • Kräver ingen elektricitet
  • Enkel att montera och rengöra
  • Komfortabel och effektiv pumpning
  • Tyst i användning

  Nackdelar

  • Kan vara mindre effektiv än elektriska pumpar
  • Inte optimal för frekvent användning
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
 7. Högsta kvalitet NUK elektrisk bröstpump First Choice+

  "Högkvalitativ, smart och effektiv bröstpump med användarvänliga funktioner."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Komfort:
  3,5/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Enkelhet:
  4,2/5
  Pris:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Till butiken
  (BabyV)

  NUK elektrisk bröstpump First Choice+ får en sammanlagd bedömning på 3,8/5, vilket indikerar att den är en solid produkt som uppfyller många av de viktigaste kraven för en bröstpump. Användarvänligheten är en av dess styrkor, främst tack vare den smarta minnesfunktionen som låter dig spara och återkalla dina favoritinställningar. Med 16 individuella inställningar att välja mellan, ger den dig god flexibilitet att finjustera pumpningen efter dina specifika behov. Displayen anpassar sig efter ljusförhållandena, vilket gör den lätt att läsa oavsett omgivning.

  Komfort och effektivitet är andra viktiga faktorer där denna bröstpump presterar bra. Trots sin kraftfulla pumpningskapacitet är den designad för att vara tyst, vilket minimerar störningar under användning. Den är också kompatibel med NUK First Choice+ flaskor och dinappar, vilket innebär att du kan pumpa direkt in i flaskan för bekväm och hygienisk förvaring av bröstmjölken. Detta bidrar till att göra pumpningen så smidig och stressfri som möjligt.

  Med tanke på dess funktioner och prestanda, erbjuder NUK elektrisk bröstpump First Choice+ mycket värde för pengarna. Till priset av 1995 kr får du en högkvalitativ bröstpump med smarta funktioner och god prestanda. Dessutom ingår ett flertal tillbehör i förpackningen, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ. Sammantaget är NUK elektrisk bröstpump First Choice+ ett bra val för mammor som söker en pålitlig, effektiv och lättanvänd bröstpump.

  Fördelar

  • Användarvänlig med smart minnesfunktion
  • 16 individuella pumpinställningar
  • Lättläst display anpassad efter ljusförhållanden
  • Tyst och effektiv pumpning
  • Kompatibel med NUK First Choice+ flaskor och dinappar

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Saknar möjligheten till batteridrift
  Produkten finns att köpa här:
  1995 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Bröstpump Totalbetyg Pris
Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Dubbel Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
3118 kr
Medela Freestyle Hands-free Elektrisk Dubbelbröstpump Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
3949 kr
Beemoo CARE Singel Elektrisk Bröstpump inkl. Bröstmjölksflaska 180 ml 2-pack Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
778 kr
Elvie Stride Bröstpump Dubbel Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
3225 kr
Neno Bröstpump Elektrisk Uno Singel Trådlös Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
635 kr
Medela Harmony Flex Bröstpump Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
499 kr
NUK elektrisk bröstpump First Choice+ Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1995 kr
viktiga faktorer för att välja rätt bröstpump

Så hittar du bästa bröstpump

För att hitta den bästa bröstpumpen är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika faktorer. Vad som fungerar bäst för dig beror på dina personliga behov och omständigheter. Nedan följer några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du väljer en bröstpump.

Komfort

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en bröstpump är komfort. Amning och pumpning kan vara smärtsamt, särskilt under de första veckorna efter förlossningen. Det är därför viktigt att välja en pump som är skonsam mot brösten. Pumpens sugstyrka bör vara justerbar så att du kan anpassa den efter dina behov. Dessutom bör pumpen ha en mjuk och behaglig bröstsköld som passar bra mot ditt bröst.

Effektivitet

En bra bröstpump bör också vara effektiv och kunna tömma brösten på mjölk snabbt och grundligt. Detta är särskilt viktigt om du planerar att pumpa regelbundet. Dubbelpumpar är generellt mer effektiva än enkelbröstpumpar eftersom de kan tömma båda brösten samtidigt, vilket sparar tid och stimulerar mjölkproduktionen mer effektivt.

Lätt att använda och rengöra

En bröstpump bör vara enkel att använda och rengöra. Komplexa pumpar med många delar kan vara svåra att montera och rengöra, vilket kan vara stressande och tidskrävande. En bra pump har tydliga instruktioner och är enkel att ta isär för rengöring. Dessutom bör alla delar som kommer i kontakt med mjölken vara BPA-fria för att säkerställa att mjölken är säker för ditt barn att dricka.

Portabilitet

Om du planerar att pumpa på jobbet eller när du är på språng, är det viktigt att välja en bröstpump som är lätt att bära med sig. En bra bärbar pump bör vara lättviktig, kompakt och ha ett inbyggt batteri eller vara uppladdningsbar. Vissa pumpar kommer även med en praktisk väska för lätt transport.

Ljudnivå

En annan faktor att tänka på är ljudnivån på pumpen. Vissa bröstpumpar kan vara ganska bullriga, vilket kan vara störande, särskilt om du pumpar på natten eller på en offentlig plats. En bra bröstpump bör vara så tyst som möjligt för att inte störa dig eller andra.

Pris och värde för pengarna

Priset på bröstpumpar varierar mycket, och den dyraste pumpen är inte nödvändigtvis den bästa. Det är viktigt att välja en pump som ger bra värde för pengarna. Detta innebär att pumpen bör vara hållbar, effektiv och bekväm att använda, och att den uppfyller dina specifika behov och krav.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla på användarrecensioner. De kan ge värdefull insikt i hur pumpen fungerar i praktiken. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten. Kom ihåg att vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan, så det är viktigt att ta recensioner med en nypa salt.

brostpump baby

Hur använder man en bröstpump?

Användning av en bröstpump kan vara lite överväldigande till en början, men med lite övning och förståelse för processen blir det snart en del av din dagliga rutin. Nedan följer några steg och tips för att hjälpa dig att komma igång med användningen av din bröstpump.

Förberedelser

Det första steget när du ska använda en bröstpump är att förbereda både dig själv och pumpen. Se till att du sitter bekvämt och är avslappnad. Stress kan påverka din mjölkproduktion negativt. Tvätta händerna noggrant innan du hanterar pumpen och dina bröst för att undvika infektioner. Montera pumpen enligt instruktionerna och säkerställ att alla delar är rena och torra.

Placering av bröstskölden

När du använder en bröstpump är det viktigt att bröstskölden placeras korrekt. Den ska täcka hela bröstvårtan och en del av vårtgården, men inte klämma åt eller orsaka obehag. Felaktig placering kan leda till smärta och minskad mjölkproduktion. Om skölden inte passar bra kan det vara värt att prova en annan storlek.

Val av pumpningsprogram

De flesta elektriska bröstpumpar har olika pumpningsprogram att välja mellan. Det är bra att börja med ett mjukt, långsamt program för att stimulera mjölkflödet, och sedan växla till ett kraftigare program för att effektivt tömma brösten. Det är viktigt att du lyssnar på din kropp och justerar programmet efter dina behov och komfortnivå.

Pumpning

När du pumpar bör du göra det tills mjölkflödet avtar och sedan pumpa i ytterligare några minuter. Detta hjälper till att stimulera din mjölkproduktion och säkerställer att dina bröst töms helt. Kom ihåg att det inte ska göra ont att pumpa. Om du upplever smärta bör du stoppa och kontrollera placeringen av bröstskölden och pumpinställningarna.

Rengöring

Efter varje pumpningssession är det viktigt att rengöra alla delar av pumpen som kommer i kontakt med mjölken. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring och sterilisering. Detta är viktigt för att hålla pumpen hygienisk och säker för ditt barn.

LÄS MER: Bästa Bilbarnstol

Broestpump2

Vem har nytta av en bröstpump?

En bröstpump kan vara ett värdefullt verktyg för många kvinnor under amningstiden. Den kan hjälpa till att lindra många av de vanliga utmaningar som kan uppstå under denna period. Här är några situationer där en bröstpump kan vara särskilt användbar:

 • Mammor som återvänder till arbetet: Om du planerar att återvända till arbetet medan du fortfarande ammar, kan en bröstpump vara oumbärlig. Den gör det möjligt för dig att pumpa ut mjölk när du är borta från ditt barn, så att någon annan kan mata barnet med din mjölk. Detta hjälper till att upprätthålla din mjölkproduktion och säkerställer att ditt barn fortsätter att få fördelarna med bröstmjölk.
 • Mammor med låg mjölkproduktion: För mammor som har svårt med mjölkproduktionen kan en bröstpump hjälpa till att stimulera produktionen. Regelbunden pumpning signalerar till kroppen att det behövs mer mjölk, vilket kan öka produktionen över tid. Det är dock viktigt att söka professionell rådgivning om du har problem med mjölkproduktionen, eftersom det kan finnas andra faktorer som behöver tas i beaktande.
 • Mammor med för mycket mjölk: Om du har en överproduktion av mjölk kan det leda till obehag och ibland till mjölkstockning. En bröstpump kan hjälpa till att lindra detta genom att tömma brösten. Detta kan också vara användbart om ditt barn har svårt att amma på grund av överflödet av mjölk.

Det finns dock vissa situationer där en bröstpump kanske inte är nödvändig eller lämplig. Om du ammar utan problem och inte behöver vara borta från ditt barn under längre perioder, kanske du inte behöver en pump. Dessutom kan vissa kvinnor tycka att pumpning är obekvämt eller smärtsamt, trots att de använder en högkvalitativ pump och följer rätt teknik. I dessa fall kan det vara bäst att undvika pumpning och istället fokusera på direkt amning.

LÄS MER: Bältesstol bäst i test

vanliga frågor om Bröstpump

FAQ: Vanliga frågor om Bröstpumpar

Hur ofta bör jag använda bröstpumpen?

Frekvensen för användning av bröstpumpen beror på dina individuella behov och omständigheter. Om du använder pumpen för att stimulera mjölkproduktionen, kan det vara till hjälp att pumpa var tredje till fjärde timme, inklusive på natten. Om du använder pumpen för att lagra mjölk inför att du ska vara borta från ditt barn, kan du behöva pumpa ofta för att upprätthålla din mjölkproduktion och samla tillräckligt med mjölk. Det är viktigt att lyssna på din kropp och inte pumpa så mycket att det blir obekvämt eller smärtsamt.

Kan jag använda en begagnad bröstpump?

Det rekommenderas generellt inte att använda en begagnad bröstpump. Detta beror på att det är svårt att rengöra och sterilisera alla delar av pumpen tillräckligt, vilket kan öka risken för infektioner. Dessutom kan pumpens effektivitet minska över tid, särskilt om den har använts mycket. Om du överväger att använda en begagnad pump, bör du noggrant undersöka dess skick och se till att alla delar som kommer i kontakt med mjölken kan bytas ut.

Är det smärtsamt att använda en bröstpump?

Användning av en bröstpump ska inte vara smärtsamt. Om du upplever smärta när du pumpar kan det bero på att bröstskölden inte passar rätt eller att pumpinställningarna är för kraftiga. Det kan också vara tecken på en infektion eller annat medicinskt problem, så om smärtan kvarstår bör du söka medicinsk rådgivning. Kom ihåg att det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och att ta det lugnt och avslappnat när du pumpar.

Behöver jag en enkel eller dubbel bröstpump?

Om du behöver pumpa ofta, till exempel om du arbetar heltid, kan en dubbel bröstpump spara mycket tid eftersom den låter dig pumpa båda brösten samtidigt. En dubbel pump kan också hjälpa till att stimulera mjölkproduktionen mer effektivt. Om du bara behöver pumpa ibland, kan en enkel pump vara tillräcklig. Valet mellan enkel och dubbel pump beror på dina individuella behov och livsstil.

Hur länge håller utpumpad mjölk?

Utpumpad mjölk kan förvaras i rumstemperatur i upp till sex timmar, i kylskåp i upp till fem dagar och i frysen i upp till sex månader. Det är viktigt att förvara mjölken i rena, steriliserade behållare och att skriva datum på dem så att du vet när de pumpades. När mjölken har tinats bör den användas inom 24 timmar och får inte frysas om.

Hur rengör jag min bröstpump?

Efter varje användning bör du rengöra alla delar av pumpen som kommer i kontakt med mjölken. De flesta delar kan tvättas i varmt, såpigt vatten och sköljas noggrant. Vissa delar kan också diskas i diskmaskin. Kontrollera tillverkarens instruktioner för specifika rengöringsanvisningar. Det är också en bra idé att sterilisera pumpdelarna en gång om dagen för att hålla dem så rena som möjligt.

Kan jag pumpa direkt i flaskor eller påsar?

Ja, de flesta bröstpumpar låter dig pumpa direkt i flaskor eller påsar som är speciellt designade för detta ändamål. Detta kan vara mycket praktiskt eftersom det minimerar spill och gör det lättare att förvara mjölken. Kom ihåg att alltid kontrollera att flaskorna eller påsarna är rena och steriliserade innan du använder dem.

Om vårt test

När vi testar och utvärderar bröstpumpar, så arbetar vi systematiskt och noggrant för att garantera en rättvis och fullständig bedömning. Vi strävar efter att ge våra läsare mest möjliga information för att kunna göra ett informerat val. Vår process inkluderar att testa produkterna i praktiken, jämföra dem med varandra, samt analysera produkternas funktioner, prestanda och prisvärdhet.
 • Användarvänlighet: Hur enkel är bröstpumpen att använda? Är den intuitiv och självförklarande, eller kräver den en mer detaljerad genomgång av bruksanvisningen?
 • Komfort: Hur bekväm är bröstpumpen att använda? Orsakar den någon obehag eller smärta vid användning?
 • Effektivitet: Hur effektiv är bröstpumpen? Pumpar den ut en tillräcklig mängd mjölk på rimlig tid?
 • Ljudnivå: Hur högt låter bröstpumpen vid användning? Kan ljudnivån vara störande för användaren eller andra i närheten?
 • Portabilitet: Hur lätt är det att transportera bröstpumpen? Är den kompakt och lätt nog för att kunna tas med på resor?
 • Prisvärdhet: Hur mycket värde får du för pengarna? Är bröstpumpens prestanda och funktioner värda dess pris?

För att sammanfatta, är vårt test och utvärdering av bröstpumpar en omfattande process där vi tar hänsyn till flera olika faktorer. Vi strävar alltid efter att ge våra läsare den mest detaljerade och tillförlitliga informationen, så att de kan göra ett informerat beslut när det kommer till att välja den bästa bröstpumpen för deras behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
62 röster, Betyg: 4.7 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.