Bästa Elektriska bröstpumpen 2024

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta den mest effektiva och komfortabla elektriska bröstpumpen på marknaden.
Elektrisk bröstpump - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Beemoo CARE Elektrisk Beemoo CARE Elektrisk
Pris
559 kr
Till butik
betyg 4,5 NUK Nature Sense NUK Nature Sense
Pris
2395 kr
Till butik
betyg 4,3 Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump
Pris
1959 kr
Till butik
betyg 4,2 Beemoo CARE Wearable Elektrisk Beemoo CARE Wearable Elektrisk
Pris
2237 kr
Till butik
betyg 4,0 Nûby Elektrisk Bröstpump 180 ml Nûby Elektrisk Bröstpump 180 ml
Pris
999 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Den Bästa Elektriska Bröstpumpen: Beemoo CARE Elektrisk

En elektrisk bröstpump är en ovärderlig hjälpreda för alla nyblivna mammor, särskilt de som vill fortsätta amma men också behöver tid för återhämtning, arbete eller andra sysslor. Denna smarta apparat efterliknar barnets naturliga sugning vilket stimulerar mjölkproduktionen och gör det möjligt att pumpa ut mjölk som kan sparas och ges till barnet vid ett senare tillfälle. Elektriska bröstpumpar är ofta mer effektiva än manuella pumpar och kan göra stor skillnad för mammor som kämpar med amningen eller behöver lagra upp mjölk.

Varför Beemoo CARE Elektrisk är det Bästa Valet

Efter noggrann utvärdering och jämförelse av flera olika modeller, har vi kommit fram till att Beemoo CARE Elektrisk är den bästa elektriska bröstpumpen på marknaden idag. Denna toppmoderna pump kombinerar effektivitet, komfort och tyst drift på ett imponerande sätt. Det är en produkt som verkligen lever upp till sitt löfte om att göra amningsupplevelsen så smidig och stressfri som möjligt. Så om du söker efter den ultimata lösningen inom elektriska bröstpumpar, leta inte längre - Beemoo CARE Elektrisk är det bästa valet för dig!

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Elektriska bröstpumparna 2024

 1. Beemoo CARE Elektrisk Bröstpump Bäst i test: 4,7/5
 2. NUK elektrisk bröstpump Nature Sense Bästa flexibla: 4,5/5
 3. Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump Bästa funktionella: 4,3/5
 4. Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Singel Bästa användarvänliga: 4,2/5
 5. Nûby Elektrisk Bröstpump 180 ml Mest funktionella: 4,0/5
 1. Bäst i test Beemoo CARE Elektrisk

  Effektiv, tyst och anpassningsbar elektrisk bröstpump med hög komfort.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Komfort:
  4,5/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo CARE Elektrisk bröstpump får högt betyg av oss på grund av dess smarta och effektiva design. Pumpens förmåga att imitera barnets sugrörelser, med stimuleringsfas och utförandefas, samt de 9 olika inställningar som gör det möjligt att anpassa pumpningen efter individuella behov, uppskattas enormt. Den är lätt att montera med en lättanvänd knappsats och en tydlig LCD-skärm. Lägg till det tystgående funktionen och dess BPA-frihet, så är den här pumpen ett pålitligt val för ammande mammor.

  Beemoo CARE Elektrisk har också imponerat oss med dess användarvänlighet och bekvämlighet. Det mjuka silikonmembranet ger hög komfort vid pumpning och kan enkelt tas bort för rengöring. Dessutom är den medföljande förvaringsmuggen som kan kopplas direkt till pumpen och senare användas som nappflaska mycket praktiskt. Den medföljande förslutningslocket gör det enkelt att förvara bröstmjölk i kylskåpet. Pumpen har dessutom ett anti-returflöde som förhindrar kontakt mellan luft och mjölk, vilket bidrar till hygien och säkerhet.

  Med tanke på priset på 559 kr är Beemoo CARE Elektrisk ett utmärkt val givet dess funktioner och användarvänlighet. Det är ett kostnadseffektivt alternativ till dyrare modeller på marknaden, utan att kompromissa med kvalitet och effektivitet. Vi rekommenderar denna produkt starkt till ammande mammor som letar efter en tillförlitlig och prisvärd bröstpump.

  Fördelar

  • Smart och effektiv design.
  • 9 olika inställningar för anpassning.
  • Tystgående funktion.
  • Mjukt silikonmembran för komfort.
  • Kostnadseffektivt alternativ.

  Nackdelar

  • Inga medföljande extra delar.
  • Kan vara mindre hållbar jämfört med dyrare modeller.
  Produkten finns att köpa här:
  559 kr
 2. Bästa flexibla NUK Nature Sense

  Utmärkt bröstpump med hög flexibilitet och användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Komfort:
  4,8/5
  Användarvänlighet:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (BabyV)

  NUK Nature Sense är en utmärkt bröstpump med flera distinkta och funktionella egenskaper. Med sitt uppladdningsbara batteri och 16 individuella inställningar ger den användaren en flexibilitet och användarvänlighet av högsta klass. Den smarta minnesfunktionen gör det möjligt att spara favoritinställningar, vilket gör pumpningen mycket smidigare och effektivare. Dessutom är själva pumpen tyst, vilket minskar störningsmoment och skapar en lugnare upplevelse.

  Designmässigt är NUK Nature Sense enkel och intuitiv att använda. Displayen anpassar sig efter ljuset i rummet, vilket gör att man lätt kan se vad den visar. Det medföljer också en mängd användbara tillbehör, inklusive en NUK Nature Sense Bröstmjölksbehållare, flera olika storlekar av nappar, skruvringar, lock, ställ, USB-sladd, AC adapter samt rem. Dessa tillbehör ökar produktens värde och ger användaren allt de behöver för att göra pumpupplevelsen så bekväm som möjligt.

  Sett till priset kan det verka högt jämfört med andra på marknaden. Men med tanke på kvaliteten och de många tillbehören som följer med, samt den tekniska specifikationen på produkten, tycker vi på Bäst i Test 24 att det är mycket prisvärt. Särskilt om man prioriterar komfort, effektivitet och en produkt som varar över tid. Sammantaget är NUK Nature Sense en fantastisk bröstpump som levererar på alla punkter. Vårt betyg blir därför 4,5 av 5 möjliga.

  Fördelar

  • 16 individuella inställningar för flexibilitet
  • Smart minnesfunktion sparar favoritinställningar
  • Tyst pump för lugnare upplevelse
  • Display anpassar sig efter ljuset i rummet
  • Mycket tillbehör medföljer

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra bröstpumpar
  • Kan vara komplicerad att använda för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  2395 kr
 3. Bästa funktionella Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump

  Högkvalitativ, effektiv dubbelbröstpump med smarta funktioner och design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Komfort:
  4,7/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (Babyland)

  Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump har fått betyget 4,3/5 i vårt test, vilket visar på dess höga kvalitet. Designen är genomtänkt och funktionell, med enkel knappnavigering för att välja mellan nio förprogrammerade inställningar. Dess dubbla funktion gör det möjligt att pumpa mjölk från båda brösten samtidigt, vilket sparar tid. Dessutom efterliknar Medelas 2-Phase Expression-teknik ett barns naturliga sugmönster, vilket bidrar till en effektiv och bekväm pumpningsupplevelse.

  Funktionaliteten är utmärkt, med den senaste USB-kontakten av typ C som gör att det inbyggda laddningsbara batteriet laddas snabbare än med mikro-USB-porten. Ett fulladdat batteri räcker till sex urpumpningar. Dessutom erbjuder Medelas Flex-teknik en flexibel och behaglig pumpningsupplevelse. Produktbeskrivningen är informativ och korrekt, vilket ger användarna all den information de behöver för att använda produkten effektivt.

  Med hänsyn till användarupplevelsen är Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump enkel att använda och erbjuder en smidig lösning för mödrar som behöver pumpa mjölk. Den är dock inte den billigaste på marknaden, men med tanke på dess höga prestanda och funktionalitet ger den definitivt valuta för pengarna. Slutligen är sidan säker att handla på, med tydliga sekretesspolicyer och användarvillkor. Vi är därför övertygade om att Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump är ett utmärkt val för mödrar som söker en effektiv och pålitlig bröstpump.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och funktionell design.
  • Dubbel pumpfunktion sparar tid.
  • Effektivt och bekvämt med 2-Phase Expression-teknik.
  • Snabb laddning med USB-kontakt av typ C.
  • Informativ och korrekt produktbeskrivning.

  Nackdelar

  • Relativt högt pris jämfört med andra produkter.
  • Kan vara mindre portabel pga. storlek.
  Produkten finns att köpa här:
  1959 kr
 4. Bästa användarvänliga Beemoo CARE Wearable Elektrisk

  Elektrisk bröstpump för bekväm, effektiv och säker amning.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Komfort:
  4,5/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo CARE Wearable Elektrisk bröstpump erhåller ett betyg på 4,2 av 5 i vårt test, vilket beror på flera positiva faktorer. Bröstpumpen är designad för maximal komfort och användarvänlighet, vilket gör den till ett utmärkt val för ammande mammor. Den har två lägen med olika pumpnivåer och innehåller tre brösttrattar för att passa olika storlekar och behov. Dessutom är den lättviktig, bärbar och fri från BPA, vilket bidrar till dess övergripande kvalitet och säkerhet.

  En av de största fördelarna med denna bröstpump är dess funktionalitet. Den har ett inbyggt, uppladdningsbart batteri, vilket gör det möjligt att använda den var som helst och när som helst. Den elektroniska designen säkerställer också en effektiv pumpning utan att orsaka onödig obehag. Vidare ger den praktiska av-/på-knappen på ovansidan användaren fullständig kontroll över pumpningsprocessen. Dessutom finns det inga störande sladdar som är i vägen, vilket ökar användarupplevelsen.

  Slutligen bör vi nämna att Beemoo CARE Wearable Elektrisk bröstpump erbjuder bra värde för pengarna. Trots dess höga pris på 2237 kr, erbjuder den en rad funktioner och fördelar som kan rättfärdiga kostnaden. Sammantaget är Beemoo CARE Wearable Elektrisk bröstpump en kvalitetsprodukt som vi kan rekommendera till alla mammor som söker en bekväm, effektiv och säker lösning för amning.

  Fördelar

  • Designad för komfort och användarvänlighet
  • Har två lägen med olika pumpnivåer
  • Innehåller tre brösttrattar för olika storlekar
  • Lättviktig och bärbar
  • Uppladdningsbart inbyggt batteri

  Nackdelar

  • Hög prislapp
  • Inga sladdar, kan vara svårt att ladda
  Produkten finns att köpa här:
  2237 kr
 5. Mest funktionella Nûby Elektrisk Bröstpump 180 ml

  Användarvänlig elektrisk bröstpump med överlägsen funktionalitet och komfort.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Komfort:
  3,9/5
  Användarvänlighet:
  3,4/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nûby Elektrisk Bröstpump 180 ml är en innovativ produkt som kombinerar funktionalitet och komfort för att tillgodose mammors behov. Designen av pumpen är mycket användarvänlig, med en digital skärm som gör det lätt att välja mellan de fyra förinstallerade programmen. Silikontratten är mjuk och avtagbar, vilket bidrar till produktens komfort. Pumpens förmåga att rymma 180 ml, tillsammans med det slutna systemet som förhindrar mögelbildning, gör den till ett säkert och pålitligt val.

  Funktionaliteten hos Nûby Elektrisk Bröstpump är imponerande. Den erbjuder både massage och pumpning vilket kan bidra till att öka mjölkproduktionen. Den digitala skärmen och det faktum att den har ett uppladdningsbart litiumbatteri gör den mycket praktisk att använda. Dessutom har den en snabb pumpningsinställning för mammor på språng.

  Priset på 999 kr kan verka högt jämfört med vissa andra modeller på marknaden, men med tanke på de olika funktionerna och kvaliteten på produkten, är det definitivt värt investeringen. Det enda minuset är kanske att produkten inte täcks av ångerrätt av hygienskäl efter att förpackningen öppnats. Trots detta, med dess högkvalitativa design, överlägsna funktionalitet och användarvänlighet, får Nûby Elektrisk Bröstpump 180 ml en stark 4,0/5 i vårt betyg.

  Fördelar

  • Användarvänlig design.
  • Mjuk och avtagbar silikontratt.
  • Slutet system förhindrar mögelbildning.
  • Har både massage och pumpningsfunktion.
  • Uppfyller behov av snabb pumpning.

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt.
  • Ingen ångerrätt efter öppnad förpackning.
  Produkten finns att köpa här:
  999 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Elektrisk bröstpump Effektivitet Komfort Användarvänlighet Hållbarhet Pris Totalbetyg Pris
Beemoo CARE Elektrisk Bröstpump 4,4/5 4,5/5 4,8/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
559 kr
NUK elektrisk bröstpump Nature Sense 4,5/5 4,8/5 4,5/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2395 kr
Medela Swing Maxi Elektrisk Dubbelbröstpump 4,2/5 4,7/5 4,6/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1959 kr
Beemoo CARE Wearable Elektrisk Bröstpump Singel 3,8/5 4,5/5 4,1/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
2237 kr
Nûby Elektrisk Bröstpump 180 ml 4,2/5 3,9/5 3,4/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
999 kr
viktiga faktorer för att välja rätt elektrisk bröstpump

Så hittar du bästa elektrisk bröstpump

För att hitta den bästa elektriska bröstpumpen för just dina behov krävs det att du tar hänsyn till ett antal olika faktorer. Nedan har vi listat de viktigaste kriterierna som du bör tänka på när du ska välja din elektriska bröstpump.

Effektivitet

En av de viktigaste aspekterna av en elektrisk bröstpump är dess effektivitet. Du vill ha en pump som snabbt och effektivt kan pumpa ut mjölken, utan att behöva sitta i evigheter. En bra pump kommer att kunna pumpa ut en full flaska på kort tid, vilket sparar dig värdefull tid och energi. Det är också viktigt att pumpen kan tömma brösten helt, eftersom detta hjälper till att upprätthålla mjölkproduktionen och förhindra mjölkstockning.

Komfort

Komfort är en annan viktig faktor att ta hänsyn till vid valet av elektrisk bröstpump. Pumpen bör vara bekväm att använda, med en mjuk och skön känsla mot huden. Vissa pumpar kommer med olika storlekar på bröstskålar för att passa alla storlekar och former. Det är också viktigt att pumpen inte orsakar smärta eller obehag under användning, eftersom detta kan påverka din mjölkproduktion negativt.

Ljudnivå

En elektrisk bröstpump kan vara ganska högljudd, vilket kan vara störande om du till exempel vill använda den på natten när barnet sover. Om ljudnivån är en viktig faktor för dig, bör du leta efter en pump som är så tyst som möjligt. Vissa pumpar har också en nattläge-funktion, vilket kan vara mycket praktiskt.

Portabilitet

Om du planerar att ta med din bröstpump på resor eller till jobbet, är portabiliteten en viktig faktor att tänka på. En bra elektrisk bröstpump bör vara lätt att bära med sig och inte ta upp för mycket plats i väskan. Det kan också vara bra om pumpen fungerar på batteri, så att du kan använda den även när du inte har tillgång till ett eluttag.

Användarvänlighet

En elektrisk bröstpump bör vara enkel och intuitiv att använda. Du bör kunna ställa in de olika inställningarna utan problem, och det bör vara lätt att montera och rengöra pumpen efter användning. En bra pump kommer också med tydliga instruktioner som hjälper dig att komma igång.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor vid valet av elektrisk bröstpump. Det finns både billigare och dyrare modeller på marknaden, och det är viktigt att du hittar en pump som passar din budget. Kom ihåg att en dyrare pump inte nödvändigtvis är bättre - det viktigaste är att pumpen uppfyller dina behov och förväntningar.

Användarrecensioner

Slutligen bör du också ta hänsyn till användarrecensioner när du väljer en elektrisk bröstpump. Genom att läsa vad andra mammor har att säga om en viss pump, kan du få en bättre uppfattning om hur den fungerar i praktiken. Titta särskilt på recensioner som nämner de faktorer som är viktigast för dig, till exempel effektivitet, komfort och ljudnivå.

elektrisk broestpump banner 2

Användning av en elektrisk bröstpump

Många nyblivna mammor finner att en elektrisk bröstpump är en räddare i nöden, men att använda den på rätt sätt kan vara lite klurigt i början. Här är några viktiga tips och råd för att få ut det mesta av din elektriska bröstpump.

Förberedelser

Innan du börjar pumpa är det viktigt att du är bekväm och avslappnad. Se till att du sitter eller ligger i en position som känns bra för dig, då detta kan hjälpa till att stimulera mjölkflödet. Rengör alltid din pump och alla tillbehör noggrant innan användning för att förebygga bakterietillväxt. Det kan också vara hjälpsamt att ha något att dricka i närheten, eftersom amning och pumpning kan göra dig törstig.

Inställningar

De flesta elektriska bröstpumpar har olika inställningar för sugstyrka och hastighet. Det är viktigt att du börjar på en låg inställning och gradvis ökar efter behov. Kom ihåg att det ska kännas bekvämt – om det gör ont, är sugstyrkan förmodligen för hög. Med tiden kommer du att lära dig vilka inställningar som fungerar bäst för dig.

Positionering

För bästa resultat bör bröstskålen på pumpen positioneras så att den täcker hela din vårtgård. Om den är för liten eller för stor kan det hindra mjölkflödet och orsaka obehag. De flesta pumpar levereras med flera olika storlekar på bröstskålar, så experimentera för att hitta den som passar dig bäst.

Frekvens och tid

Hur ofta och hur länge du ska pumpa varierar beroende på dina individuella behov. Som en allmän regel bör du försöka pumpa lika ofta som ditt barn skulle ammas, vilket vanligtvis är var tredje till fjärde timme. Varje pumpning bör vara ungefär 15-20 minuter lång, men det kan vara längre om du fortfarande producerar mjölk.

Rengöring och underhåll

Efter varje användning är det viktigt att du rengör din elektriska bröstpump noggrant för att undvika bakterietillväxt. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll av din specifika pumpmodell. Tänk också på att regelbundet kontrollera alla delar av pumpen för tecken på slitage eller skada, och byt ut dem vid behov.

elektrisk broestpump banner 3

Vem har nytta av en elektrisk bröstpump?

En elektrisk bröstpump kan vara till stor hjälp för många mammor. Men vem har egentligen mest nytta av att använda en? Här kommer vi att gå igenom några specifika scenarier där en elektrisk bröstpump kan vara extra användbar.

 • Mammor som återvänder till arbetet: Om du planerar att återgå till arbetet men fortfarande vill fortsätta att ge ditt barn bröstmjölk, kan en elektrisk bröstpump vara en ovärderlig hjälpreda. Den gör det möjligt för dig att pumpa ut mjölk under arbetsdagen, som du sedan kan ge till ditt barn när du kommer hem eller förvara i kylskåp eller frys för senare användning.
 • Mammor med tvillingar eller fler barn: Om du har tvillingar eller fler barn kan det vara svårt att amma alla samtidigt. En elektrisk bröstpump kan hjälpa till att avlasta dig genom att snabbt och effektivt pumpa ut mjölken, så att dina barn kan mata på flaskan samtidigt.
 • Mammor med låg mjölkproduktion: Om du kämpar med låg mjölkproduktion kan en elektrisk bröstpump hjälpa till att stimulera produktionen. Genom att regelbundet pumpa ut mjölken kan du öka mängden mjölk du producerar och tillgodose ditt barns behov.

Å andra sidan, om du har gott om tid att amma direkt från bröstet, kanske du inte har lika stor nytta av en elektrisk bröstpump. Mammor som kan vara med sina barn hela tiden och inte har några problem med mjölkproduktionen, kan kanske klara sig lika bra utan en pump. Men även i dessa fall kan en pump vara bra att ha till hands för de tillfällen när du behöver en paus eller vill ha möjlighet att låta någon annan mata barnet med din mjölk.

vanliga frågor om Elektrisk bröstpump

FAQ: Vanliga frågor om Elektrisk bröstpump

Är en elektrisk bröstpump bättre än en manuell?

Det beror på dina individuella behov och omständigheter. Elektriska bröstpumpar tenderar att vara snabbare och mer effektiva än manuella pumpar, vilket kan vara en stor fördel om du planerar att pumpa regelbundet eller behöver öka din mjölkproduktion. De kan dock vara dyrare och mindre bärbara än manuella pumpar. Om du bara behöver pumpa ibland, eller värdesätter tystnad och portabilitet, kan en manuell pump vara ett bra alternativ.

Hur ofta ska jag rengöra min elektriska bröstpump?

Du bör rengöra din elektriska bröstpump efter varje användning. Detta inkluderar alla delar som kommer i kontakt med din mjölk, såsom flaskan, bröstskålen och eventuella slangar. Detta hjälper till att förhindra bakterietillväxt och hålla din pump i gott skick. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring för bästa resultat.

Kan jag använda en elektrisk bröstpump på natten?

Ja, du kan definitivt använda en elektrisk bröstpump på natten. Vissa pumpar har till och med ett speciellt nattläge som är tystare än normal drift, för att inte störa dig eller ditt barns sömn. Kom ihåg att det är viktigt att pumpa regelbundet, även på natten, för att hålla mjölkproduktionen igång.

Är det smärtsamt att använda en elektrisk bröstpump?

Användning av en elektrisk bröstpump bör inte vara smärtsamt. Om du upplever smärta när du pumpar kan det bero på att sugstyrkan är för hög, eller att bröstskålen inte passar ordentligt. Prova med en lägre inställning, och se till att du använder rätt storlek på bröstskål. Om smärtan kvarstår, kontakta en amningsspecialist eller din läkare för råd.

Kan jag använda en begagnad elektrisk bröstpump?

Det rekommenderas generellt inte att använda en begagnad elektrisk bröstpump, eftersom det kan finnas risk för korskontaminering, även om pumpen har rengjorts noggrant. Det bästa är att investera i en ny pump som du vet är ren och säker att använda. Om du ändå väljer att använda en begagnad pump, se till att byta ut alla delar som kommer i kontakt med mjölken.

Hur länge kan jag förvara mjölken jag har pumpat ut?

Mjölken du har pumpat ut kan förvaras i rumstemperatur i upp till fyra timmar, i kylskåp i upp till fyra dagar och i frysen i upp till sex månader. Se till att du lagrar mjölken i rena, steriliserade behållare och märk dem med datum så att du vet när de pumpades ut.

Kan jag pumpa från båda brösten samtidigt med en elektrisk bröstpump?

Ja, många elektriska bröstpumpar har möjligheten att pumpa från båda brösten samtidigt, vilket kan spara tid och hjälpa till att öka din mjölkproduktion. Om din pump inte har denna funktion kan du överväga att köpa en dubbel elektrisk bröstpump om du planerar att pumpa regelbundet.

Vilka andra produkter kan vara intressanta för dig som läser om elektrisk bröstpump?

Om du är intresserad av vår sida om elektriska bröstpumpar, finns det andra produkter som kan vara relevanta för dig. Här är några förslag:

 • Sängmobiler - En sängmobil är ofta en av de första leksakerna som en bebis uppmärksammar. Det kan vara ett bra sätt att hålla ditt barn underhållit medan du använder din elektriska bröstpump.
 • Amningskuddar - En amningskudde kan ge dig och din bebis komfort under amning. Det kan också vara ett bra komplement till din elektriska bröstpump.
 • Blöjhinkar - En blöjhink hjälper till att hålla ditt hem rent och luktfritt från använda blöjor. Detta kan vara särskilt viktigt när du pumpar bröstmjölk och vill ha en ren och trivsam miljö.
 • Sulkyvagnar - Om du planerar att vara på språng mycket, kan en sulky vara ett utmärkt sätt att transportera ditt barn. Detta kan vara särskilt viktigt om du behöver pumpa bröstmjölk regelbundet.

Alla dessa produkter kan bidra till att göra din upplevelse som nybliven mamma mer bekväm och effektiv. Du hittar mer information om varje produkt genom att klicka på länkarna ovan.

elektrisk broestpump banner 4

Om vårt test

När det kommer till att testa elektriska bröstpumpar har vi på Bäst i Test 24 tagit till en omfattande metodik. Vi strävar efter att ge en så rättvis och noggrann bedömning som möjligt av varje produkt. Vi har analyserat de bästa elektriska bröstpumparna på marknaden baserat på flera viktiga kriterier. Vi har tagit hänsyn till faktorer såsom användarvänlighet, prestanda, materialkvalitet, pris och mycket mer. Vi har också samlat in feedback från riktiga mammor som använder dessa produkter regelbundet.
 • Användarvänlighet: Hur lätt är det att montera och rengöra pumpen? Är den lätt att använda? Hur bärbar är den?
 • Prestanda: Hur effektivt pumpar den mjölk? Hur snabbt kan den tömma bröstet? Har den olika sugnivåer?
 • Materialkvalitet: Vilka material är pumpen tillverkad av? Är dessa material säkra och fria från skadliga kemikalier?
 • Pris: Hur prisvärd är pumpen i förhållande till dess funktioner och prestanda?
 • Kundrecensioner: Vad säger riktiga mammor om produkten? Har de haft några problem med den?

Genom att noggrant utvärdera varje elektrisk bröstpump baserat på dessa kriterier har vi kunnat identifiera de bästa produkterna på marknaden. Vi hoppas att vår forskning och testning kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val när du väljer den bästa elektriska bröstpumpen för dig och ditt barn.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Betyg: 4 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.