Bästa Babyskyddet 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
"Guiden till det bästa babyskyddet för optimal trygghet och bekvämlighet."
Babyskydd - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Britax Primo Babyskydd Britax Primo Babyskydd
Pris
5690 kr
Till butik
betyg 4,5 Bugaboo Owl Bugaboo Owl
Pris
7494 kr
Till butik
betyg 4,3 Cybex Cloud Babyskydd Cybex Cloud Babyskydd
Pris
2845 kr
Till butik
betyg 4,2 Beemoo Babyskydd Beemoo Babyskydd
Pris
1529 kr
Till butik
betyg 4,0 Maxi-Cosi Pebble Pro Maxi-Cosi Pebble Pro
Pris
2395 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Babyskydd är en viktig del av barnets första tid i livet, och är designade för att skapa en säker och trygg miljö för de allra minsta under bilresor. Dessa skydd, som ofta är användbara från barnets första dagar upp till ett års ålder, är utformade för att skydda barnet vid eventuella kollisioner eller plötsliga rörelser. De fungerar genom att hålla barnet i en bakåtvänd position, vilket är den säkraste positionen vid eventuell påkörning. Att välja rätt babyskydd kan vara en utmaning, då det finns många olika modeller på marknaden, alla med sina egna unika funktioner och fördelar.

Under vårt noggranna testande och utvärdering av flera modeller kom vi fram till att Britax Primo Babyskydd är det bästa babyskyddet på marknaden. Detta skydd kombinerar oöverträffad säkerhet med komfort och användarvänlighet, vilket gör det till ett utmärkt val för alla föräldrar. Britax Primo ger inte bara optimalt skydd för ditt barn, utan dess intuitiva design gör också installationen snabb och smidig. Så om du letar efter ett babyskydd som erbjuder både trygghet och bekvämlighet, så har du hittat rätt med Britax Primo.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Babyskydden 2023

 1. Britax Römer Primo Babyskydd Bäst i test: 4,7/5
 2. Bugaboo Owl med 360 ISOFIX Base by Nuna Bästa säkerhetsfunktioner: 4,5/5
 3. Cybex Cloud T i-size Sepia Black Bästa komfort: 4,3/5
 4. Beemoo Babyskydd Inkl. Bas Bästa budgetval: 4,2/5
 5. Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Essential Black Bästa anpassningsbarhet: 4,0/5
 6. BeSafe iZi Go Modular X1 iSize Cloud Melange Mest innovativa: 3,9/5
 7. Doona+ Babyskydd Mest unika: 3,8/5
 1. Bäst i test Britax Primo Babyskydd

  "Högkvalitativt, säkert och flexibelt babyskydd med utmärkt bekvämlighet."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,6/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Enkelhet:
  4,9/5
  Justering:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Britax Primo Babyskydd är en utmärkt produkt som uppfyller alla de viktiga kriterierna för ett kvalitetsbabyskydd. Med ett betyg på 4,7/5 i vårt test, erbjuder det otvivelaktigt en hög nivå av säkerhet och bekvämlighet för ditt barn. Detta babyskydd har genomgått rigorösa tester och har visat sig prestera väl i både frontal- och sidokollisioner. Dessutom är det mycket anpassningsbart med en mängd olika monteringsalternativ som passar alla typer av bilar.

  En annan fördel med Britax Primo Babyskydd är dess bekvämlighet. Det har en profilerad stöddyna som är perfekt för mindre barn, samt ett smart utformat solskydd. Dessutom kan klädseln tas bort och tvättas, vilket gör det enkelt att hålla babyskyddet rent och fräscht. Trots dessa högkvalitativa egenskaper, har produkten ett rimligt pris, vilket gör den till ett utmärkt val för föräldrar som letar efter ett prisvärt men ändå högkvalitativt babyskydd.

  Slutligen, den största styrkan med Britax Primo Babyskydd är dess flexibilitet. Det kan lätt konverteras till ett travelsystem med hjälp av Britax Click & Go-system, vilket gör det till ett utmärkt val för föräldrar på språng. Sammantaget, med sin höga säkerhetsklassning, bekvämlighet och flexibilitet, är Britax Primo Babyskydd definitivt en produkt som vi rekommenderar för alla föräldrar.

  Fördelar

  • Hög säkerhetsklassning.
  • Anpassningsbar och passar alla bilar.
  • Profilrad stöddyna för mindre barn.
  • Avtagbar och tvättbar klädsel.
  • Kan konverteras till ett travelsystem.

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt.
  • Kan vara tungt att bära runt på.
  Produkten finns att köpa här:
  5690 kr
 2. Bästa säkerhetsfunktioner Bugaboo Owl

  En i-Size-bilbarnstol med överlägsen säkerhet och komfort från födsel till fyra år.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Enkelhet:
  4,4/5
  Justering:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Bugaboo)

  Bugaboo Owl by Nuna är en i-Size-bilbarnstol som erbjuder överlägsen säkerhet och komfort för ditt barn. Den är vändbar och kan användas från födseln upp till cirka fyra år. Dess vikt på 7,42 kg är rimlig med tanke på dess robusta konstruktion och de många funktionerna den erbjuder. Den inkluderade 360 ISOFIX Base by Nuna gör det lätt att få ditt barn i och ur bilen, vilket ökar bekvämligheten för både barnet och föräldern. Dessutom, med en maxvikt på 18 kg och en minlängd på 40 cm (bakåtvänd), erbjuder den en långvarig användning, vilket gör den till ett kostnadseffektivt val.

  En av de mest imponerande aspekterna av Bugaboo Owl är dess säkerhetsfunktioner. Den uppfyller de senaste i-Size-säkerhetsförskrifterna ECE R129/03, vilket innebär att den har genomgått rigorösa tester för att säkerställa dess säkerhet vid kollisioner. Dess kraftiga skal, energiabsorberande EPP-skum och stötabsorberande Tailor tech™-minnesskum i nackstödet ger extra skydd för ditt barn. Dessutom har den ett avtagbart skydd mot stötar från sidorna, vilket skapar en extra säkerhetszon som skyddar ditt barn.

  Även om Bugaboo Owl ligger i högre prisklass, levererar den värde för pengarna med tanke på dess höga kvalitet, långvariga användning och överlägsna säkerhetsfunktioner. Dess ytterklädsel och innerklädsel är tillverkade av 100% polyester, vilket ger mjukhet och hållbarhet. Dessutom är inlägget för spädbarn tillverkat av merinoull, vilket ger extra komfort och skydd för ditt nyfödda barn. Slutligen är underhållet enkelt, med de mjuka delarna som kan tvättas med kallt vatten under 30 °C och basen och plastdelarna som kan torkas rena med milt rengöringsmedel och fuktig trasa.

  Fördelar

  • Överlägsen säkerhet och komfort
  • Vändbar och långvarig användning
  • Inkluderad 360 ISOFIX Base
  • Uppfyller i-Size-säkerhetsförskrifterna
  • Lätt att underhålla

  Nackdelar

  • Högre prisklass
  • Tung vikt på 7,42 kg
  Produkten finns att köpa här:
  7494 kr
 3. Bästa komfort Cybex Cloud Babyskydd

  "Högkvalitativt babyskydd med utmärkt bekvämlighet och säkerhet."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,0/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Enkelhet:
  4,3/5
  Justering:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  Cybex Cloud Babyskydd är en högkvalitativ produkt som erbjuder utmärkt bekvämlighet och säkerhet för din baby. Den erbjuder en mjuk och behaglig känsla för barnet, med inbyggda ventilationssystem som garanterar en behaglig åktur även under heta sommardagar. Dess justerbara nackstöd och ergonomiska viloläge gör den mycket anpassningsbar och praktisk för olika situationer. Den kan enkelt monteras på de flesta barnvagnar, vilket gör den mycket lätt att transportera.

  Monteringen av Cybex Cloud Babyskydd är relativt enkel och kräver inte några extra tillbehör för att garantera säkerheten. Dess energiabsorberande skal och linjära sidokrockskydd ger ytterligare säkerhet vid eventuella kollisioner. Dessutom, med hjälp av Cybex vridbara isofixbas (som köps separat), kan säkerheten för barnet öka ytterligare.

  Med tanke på dess höga kvalitet och de många funktionerna, är Cybex Cloud Babyskydd definitivt prisvärt. Även om det kan vara dyrare än andra modeller på marknaden, får du mycket för pengarna med denna produkt. Med tanke på dess säkerhetsklassning, bekvämlighet, anpassningsbarhet och extra funktioner, skulle jag rekommendera Cybex Cloud Babyskydd till alla föräldrar som söker ett pålitligt och högkvalitativt babyskydd för sina barn.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och bekvämlighet.
  • Inbyggt ventilationssystem.
  • Anpassningsbart nackstöd och viloläge.
  • Enkel montering på barnvagnar.
  • Extra säkerhet med energiabsorberande skal.

  Nackdelar

  • Isofixbas måste köpas separat.
  Produkten finns att köpa här:
  2845 kr
 4. Bästa budgetval Beemoo Babyskydd

  "Ett prisvärt, säkert och bekvämt babyskydd med hög kvalitet."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,6/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Enkelhet:
  4,6/5
  Justering:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo Babyskydd är ett utmärkt val för föräldrar som söker både säkerhet och komfort för sina nyfödda och småbarn upp till 13 kg. Produkten är designad med ett mjukt huvudstöd, dyna och stoppade selar för att ge optimal komfort åt barnet. Det greppvänliga bärhandtaget, den smidiga justeringen av bälte och dynor, samt den mjuka suffletten som enkelt kan fällas ut vid behov, ger en hög grad av bekvämlighet och gör denna produkt till ett utmärkt val.

  I termer av anpassningsbarhet och montering är Beemoo Babyskydd mycket imponerande. Med en avtagbar klädsel, möjligheten att montera med bilens trepunktsbälte eller ISOFIX-bas, samt en medföljande ISOFIX-bas, är denna produkt flexibel och anpassningsbar till olika situationer. Detta gör det enkelt att transportera barnet tryggt och säkert, oavsett vilken typ av bil du har.

  Prisvärdheten hos Beemoo Babyskydd är också tilltalande. Med ett pris på 1529 kr får du en produkt som inte bara lever upp till sin prisnivå utan även överträffar den med sin höga kvalitet och funktioner. Sammantaget är Beemoo Babyskydd ett prisvärt, säkert och bekvämt val för föräldrar som vill ha det bästa för sitt barn.

  Fördelar

  • Säker och bekväm för barnet.
  • Greppvänligt bärhandtag.
  • Smidig justering av bälte och dynor.
  • Mjuk sufflett som kan fällas ut.
  • Anpassningsbar montering och avtagbar klädsel.

  Nackdelar

  • Kan vara tung att bära runt på.
  • Kan vara svår att montera för förstagångsanvändare.
  Produkten finns att köpa här:
  1529 kr
 5. Bästa anpassningsbarhet Maxi-Cosi Pebble Pro

  "Ett säkert och bekvämt babyskydd med hög anpassningsbarhet."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  4,0/5
  Säkerhet:
  3,9/5
  Enkelhet:
  3,5/5
  Justering:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Essential Black är ett babyskydd som levererar på flera fronter. Säkerhetsmässigt är den godkänd enligt den senaste bilstolsföreskriften i-Size (R129) och har stötabsorberande material på de övre sidovingarna för att öka barnets komfort och säkerhet vid sidokollisioner. Används babyskyddet tillsammans med basen FamilyFix3, köpt separat, så erbjuds även optimal säkerhet med ISOFIX och ett mycket praktiskt click & go-system. Dessutom är den godkänd för att användas i flygplan vilket ger ytterligare flexibilitet.

  Babyskyddet är även anpassningsbart och bekvämt med sitt spädbarnsinlägg som ger ökad säkerhet och komfort för nyfödda, samt en snabbjusterad 3-punkts sele. Den har även inbyggt solskydd vilket är mycket praktiskt och uppskattat. Klädseln kan tas av och tvättas i maskin vilket underlättar vid eventuella spill eller olyckor. Dock kan det vara värt att notera att bilbasen FamilyFix3 eller FamilyFix2 behöver köpas separat vilket kan vara en extra kostnad att ta i beaktande.

  Prismässigt ligger Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Essential Black i mellansegmentet och med tanke på säkerhetsfunktionerna, komforten och dess flexibilitet så levererar den upp till sin prisnivå. Den har även fått utmärkelsen "Bäst i test 2022" av bäst-i-test.se vilket styrker dess kvalitet och prestanda. Sammanfattningsvis är Maxi-Cosi Pebble Pro ett högkvalitativt och säkert val för den som söker ett babyskydd med hög komfort, säkerhet och anpassningsbarhet.

  Fördelar

  • Godkänd enligt senaste bilstolsföreskriften
  • Stötabsorberande material för extra säkerhet
  • Användbar med ISOFIX-system
  • Godkänd för flygplansanvändning
  • Inbyggt solskydd och tvättbar klädsel

  Nackdelar

  • Bilbasen behöver köpas separat
  Produkten finns att köpa här:
  2395 kr
 6. Mest innovativa BeSage iZi Go Modular

  "Högkvalitativt babyskydd med innovativa säkerhetsfunktioner och hög anpassningsbarhet."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Komfort:
  3,7/5
  Säkerhet:
  3,9/5
  Enkelhet:
  3,6/5
  Justering:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Bonti)

  BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size är ett högkvalitativt babyskydd som erbjuder flera funktioner för både säkerhet och komfort. Dess bekvämlighet beror på den nya BeSafe Newborn HuggerTM som ger nyfödda en bättre position under den första tiden. Den har också ett vadderat 5-punktsbälte som ger barnet optimalt stöd. Dess anpassningsbarhet är också imponerande, då du kan anpassa babyskyddet när bebisen växer genom att ta bort Newborn HuggerTM och enkelt höja nackskyddet och internselens höjd.

  När det gäller montering, kan du välja att montera babyskyddet med bilens 3-punktsbälte eller på den ISOfix-monterade iZi Modular i-Size basen (säljs separat). Denna flexibilitet gör att monteringen blir enkel och säker. Dessutom har Babyskyddet den senaste BeSafe-innovationen - Dynamic Force AbsorberTM i sidovingarna, som fungerar som en trampolin som fångar upp barnet och skyddar det i en sidokollision.

  Prisvärdheten för denna produkt är relativt hög med tanke på dess kvalitet och funktioner. Med ett pris på 2299 kr, får du ett babyskydd med innovativa säkerhetsfunktioner, hög komfort och bra anpassningsbarhet. Dessutom är BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size godkänt enligt det nyaste reglementet för bilstolar UN R129 (även känt som i-Size), vilket ger extra förtroende för dess säkerhet. Sammantaget ger vi BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size betyget 3,9/5 för dess utmärkta prestanda inom alla testade områden.

  Fördelar

  • Hög säkerhet och komfort.
  • Anpassningsbar för växande barn.
  • Enkel och säker montering.
  • Innovativa säkerhetsfunktioner.
  • Godkänd enligt nyaste reglementet.

  Nackdelar

  • Hög kostnad.
  • ISOfix-bas säljs separat.
  Produkten finns att köpa här:
  2299 kr
 7. Mest unika Doona+ Babyskydd

  "Innovativt babyskydd och barnvagn i ett med hög säkerhet."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Komfort:
  4,0/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Enkelhet:
  4,2/5
  Justering:
  3,4/5
  Hållbarhet:
  3,4/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Doona+ Babyskydd är en innovativ produkt som kombinerar funktionerna av ett babyskydd och en barnvagn. Detta ger en unik bekvämlighet för föräldrar som kan växla mellan de två funktionerna med ett enkelt knapptryck. Produkten är designad för att vara ergonomisk, vilket innebär att den har en mjuk och skön stoppning och ett huvudstöd som både ger extra stöd och förstärker sidokollisionsskyddet. Dessutom finns det en spädbarnsinsats som ger extra säkerhet och komfort för nyfödda.

  Doona+ Babyskydd visar en hög grad av anpassningsbarhet. Den kan monteras med hjälp av Isofixbas eller bilens säkerhetsbälte, vilket ger flexibilitet för olika typer av bilar. Dessutom inkluderar produkten flera tillbehör såsom ett spädbarnsinlägg och centrerande fästen. Den väger 7,35 kg, vilket kan vara lite tungt att bära för vissa, men detta kompenseras av att den kan rullas fram som en vagn.

  När det gäller prisvärdhet, har Doona+ Babyskydd mottagit flera utmärkelser och positiva kundrecensioner, vilket indikerar att den lever upp till sin prisnivå. Dessutom erbjuder den hög säkerhet med sitt förstärkta sidokollisionsskydd och spädbarnsinsats. Dock finns det ingen specifik information om produkten har genomgått och klarat några säkerhetstester, vilket är en viktig faktor att överväga när man köper ett babyskydd. Sammantaget får Doona+ Babyskydd ett betyg av 3,8/5 baserat på dess bekvämlighet, anpassningsbarhet och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Kombinerar babyskydd och barnvagn
  • Ergonomisk design
  • Extra säkerhet för nyfödda
  • Anpassningsbar till olika bilar
  • Hög säkerhet med sidokollisionsskydd

  Nackdelar

  • Tung (väger 7,35 kg)
  • Oklar information om säkerhetstester
  Produkten finns att köpa här:
  6294 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Babyskydd Totalbetyg Pris
Britax Römer Primo Babyskydd Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
5690 kr
Bugaboo Owl med 360 ISOFIX Base by Nuna Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
7494 kr
Cybex Cloud T i-size Sepia Black Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
2845 kr
Beemoo Babyskydd Inkl. Bas Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1529 kr
Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size Essential Black Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
2395 kr
BeSafe iZi Go Modular X1 iSize Cloud Melange Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
2299 kr
Doona+ Babyskydd Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
6294 kr
viktiga faktorer för att välja rätt babyskydd

Så hittar du bästa babyskydd

För att hitta det bästa babyskyddet är det viktigt att ta hänsyn till ett antal kriterier. Dessa kriterier kan vara specifika för just babyskydd, men det finns också generella faktorer som bör beaktas. Nedan följer en utförlig beskrivning av de viktigaste kriterierna att titta på när du ska välja ett babyskydd.

Säkerhet

Säkerheten är den absolut viktigaste faktorn när det kommer till babyskydd. Det är essentiellt att skyddet uppfyller alla säkerhetsstandarder och har genomgått rigorösa tester. Babyskydd ska vara bakåtvända, då detta är den säkraste positionen för barnet vid eventuell påkörning. Dessutom bör man undersöka hur väl skyddet klarar sidokollisioner, eftersom dessa typer av olyckor också är vanliga. Det kan också vara bra att titta på hur stabilt skyddet sitter i bilen, då detta också påverkar säkerheten. Ett bra babyskydd ska inte kunna röra sig mer än några centimeter i sidled eller framåt när det är korrekt installerat.

Komfort

Komforten är en annan viktig faktor att titta på när du väljer ett babyskydd. Barnet kommer att spendera mycket tid i skyddet, så det är viktigt att det är bekvämt och ergonomiskt utformat. Kolla in kuddar, huvudstöd och andra delar av skyddet som kommer i kontakt med barnet. Dessa bör vara mjuka och stödjande, men samtidigt ge tillräckligt med stöd. Det kan också vara bra att titta på hur mycket utrymme det finns i skyddet. Barnet ska inte kännas instängt, men samtidigt ska det inte vara för mycket utrymme, eftersom detta kan minska säkerheten.

Användarvänlighet

En annan viktig faktor att titta på är hur användarvänligt babyskyddet är. Detta inkluderar hur enkelt det är att installera och ta bort skyddet från bilen, hur lätt det är att justera remmar och huvudstöd, och hur enkelt det är att rengöra skyddet. Ett bra babyskydd bör vara intuitivt att använda, så att du snabbt och enkelt kan få barnet säkert på plats, även i stressade situationer.

Vikt och storlek

Vikten och storleken på babyskyddet är också viktiga faktorer att titta på. Ett tungt och klumpigt babyskydd kan vara svårt att hantera, speciellt om du ofta behöver flytta det mellan olika bilar. Samtidigt bör skyddet vara tillräckligt stort för att kunna skydda barnet ordentligt. Om skyddet är för litet kommer barnet inte att vara tillräckligt skyddat, och om det är för stort kan det vara svårt att få det att passa ordentligt i bilen.

Material

Materialet i babyskyddet är också viktigt att titta på. Det bör vara hållbart och tåligt, så att det kan stå emot slitage och hålla barnet säkert. Samtidigt bör materialet vara mjukt och behagligt mot barnets hud. Det kan också vara bra att titta på om materialet är lätt att rengöra, eftersom olyckor kan hända.

Pris

Priset är en annan faktor som kan påverka valet av babyskydd. Det finns babyskydd i alla prisklasser, från budgetalternativ till lyxmodeller. Det är viktigt att komma ihåg att ett högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet. Det bästa är att hitta ett babyskydd som uppfyller alla dina krav och passar inom din budget.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner. Dessa kan ge en inblick i hur babyskyddet fungerar i praktiken, och kan hjälpa dig att få en känsla för dess styrkor och svagheter. Titta på både positiva och negativa recensioner, och försök att få en balanserad bild av produkten. Kom ihåg att alla har olika erfarenheter, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

baby i babyskydd

Hur använder man ett babyskydd?

Babyskydd är en viktig del av barnets säkerhet under bilresor, men det kan vara lite klurigt att veta exakt hur man ska använda dem. Nedan följer en utförlig beskrivning av de viktigaste punkterna att tänka på när du använder ett babyskydd.

Installation

En korrekt installation är avgörande för babyskyddets funktion. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner noggrant för att säkerställa att skyddet är ordentligt fastsatt. Olika bilsäten kan ha olika installationsmetoder, så det är viktigt att kontrollera vilken metod som passar bäst för ditt specifika babyskydd och bil. Vissa babyskydd kan installeras med bilens säkerhetsbälte, medan andra kräver en speciell bas som installeras separat. När skyddet väl är installerat, ska det sitta stadigt och inte kunna röra sig mer än några centimeter i någon riktning.

Placering av barnet

När barnet placeras i babyskyddet bör det alltid vara i en bakåtvänd position, vilket är den säkraste positionen vid eventuell påkörning. Barnets huvud bör vara ordentligt stöttat och inte hänga framåt. Remmarna ska vara ordentligt fastspända, men inte så strama att de skaver mot barnets hud. De ska ligga platt mot barnet och inte vara vridna eller hopknutna. Den övre kanten av huvudstödet bör vara i linje med barnets öron för att ge bästa möjliga stöd vid en eventuell kollision.

Justering av remmar

Remmarna på babyskyddet bör justeras så att de passar ordentligt runt barnet. De ska vara tillräckligt strama för att hålla barnet på plats, men inte så strama att de blir obekväma. En bra tumregel är att du ska kunna få in två fingrar mellan remmen och barnets bröst, men inte mer. Om remmarna är för lösa kommer de inte att ge tillräckligt skydd vid en eventuell kollision, och om de är för strama kan de orsaka obehag för barnet.

Rengöring

Babyskydd behöver rengöras regelbundet för att hålla dem fräscha och hygieniska. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner när det gäller rengöring, eftersom olika material kan kräva olika rengöringsmetoder. Generellt sett bör du undvika att använda starka kemikalier eller blekmedel, eftersom dessa kan skada materialet och minska dess skyddande egenskaper. Ofta går det bra att ta av klädseln och tvätta den i maskin, men kontrollera alltid instruktionerna först.

Kontroll av babyskyddet

Det är viktigt att regelbundet kontrollera babyskyddet för eventuella tecken på skador eller slitage. Om du märker något som inte verkar rätt, bör du omedelbart sluta använda babyskyddet och kontakta tillverkaren eller en expert. Detta inkluderar saker som sprickor i plasten, trasiga remmar eller skadade spännen. Även om babyskyddet ser bra ut vid en första anblick, kan det ha skadats på ett sätt som inte är synligt och kan därför utgöra en risk för barnets säkerhet.

LÄS MER: Bästa Bilbarnstol

barn i babyskydd

Vem har nytta av ett babyskydd?

Babyskydd är en viktig del av barnets säkerhet under bilresor, men det är kanske inte alla som har nytta av dem. Nedan följer en lista över olika grupper som kan ha särskild nytta av ett babyskydd.

 • Föräldrar till nyfödda: Föräldrar med nyfödda barn har mest nytta av babyskydd. Från första dagen hem från sjukhuset och upp till ett års ålder, är babyskydd den säkraste transportmetoden för spädbarn under bilresor. Babyskydd ger optimalt skydd för barnets känsliga nacke och ryggrad vid eventuella kollisioner eller plötsliga rörelser. Dessutom kan många babyskydd kopplas direkt på barnvagnens chassi, vilket gör det enkelt att transportera barnet utan att väcka det.
 • Föräldrar som reser mycket med bil: För familjer som ofta är på väg och reser mycket med bil, är ett babyskydd en oumbärlig del av utrustningen. Det gör det möjligt att säkert och bekvämt transportera barnet, oavsett hur lång eller kort resan är. Med ett babyskydd kan föräldrarna vara trygga i vetskapen om att deras barn är säkert och bekvämt under hela resan.
 • Föräldrar till flerbarnsfamiljer: I flerbarnsfamiljer, där det redan kan vara mycket att hålla reda på, kan ett babyskydd vara en livräddare. Med ett babyskydd kan det yngsta barnet säkert och bekvämt transporteras, medan föräldrarna har händerna fria för att ta hand om de äldre barnen. Dessutom kan ett babyskydd fungera som en tillfällig sovplats för barnet när familjen är på språng.

Å andra sidan, om du sällan reser med bil eller om ditt barn har passerat det stadium där ett babyskydd är lämpligt (vanligtvis runt ett års ålder), kanske du inte har lika mycket nytta av ett babyskydd. Äldre barn behöver en bilstol som är anpassad för deras storlek och vikt, och för dessa barn är inte ett babyskydd det bästa alternativet. Slutligen, om du bor i en storstad och främst reser med kollektivtrafik, kanske du inte heller behöver ett babyskydd.

LÄS MER: Badbalja bäst i test

vanliga frågor om Babyskydd

FAQ: Vanliga frågor om Babyskydd

Vad är ett babyskydd?

Ett babyskydd är en speciell typ av bilstol designad för att skydda spädbarn under bilresor. Babyskydd är utformade för att hålla barnet i en bakåtvänd position, vilket är den säkraste positionen vid eventuell påkörning. Babyskydd används vanligtvis från barnets första dagar upp till ett års ålder, beroende på barnets storlek och vikt. Många babyskydd kan också kopplas direkt på en barnvagn, vilket gör det enkelt att transportera barnet utan att behöva väcka det.

Hur länge kan mitt barn vara i ett babyskydd?

Generellt rekommenderas att barn inte ska sitta i ett babyskydd i mer än två timmar åt gången. Detta beror på att den bakåtvända positionen kan sätta press på barnets ryggrad och andningsvägar om de sitter där under en längre period. Det är därför viktigt att ta regelbundna pauser under långa bilresor för att låta barnet röra på sig och ändra position. Dock bör detta råd alltid vägas mot risken att ta ut barnet ur skyddet under färd, vilket kan vara farligt om en olycka skulle inträffa.

Hur installerar jag ett babyskydd?

Installationen av ett babyskydd kan variera beroende på modell och bil, men generellt sett bör du följa tillverkarens instruktioner noggrant. De flesta babyskydd installeras antingen med bilens säkerhetsbälte eller med en speciell bas som är anpassad för babyskyddet. När babyskyddet väl är installerat, bör det sitta stadigt och inte kunna röra sig mer än några centimeter i någon riktning. Om du är osäker på hur du ska installera ditt babyskydd, kan det vara bra att be en expert om hjälp.

Hur vet jag när det är dags att byta från babyskydd till bilstol?

Det är dags att byta från babyskydd till bilstol när ditt barn har nått den högsta viktgränsen för babyskyddet (som oftast ligger runt 13 kg), eller när barnets huvud når över toppen av babyskyddet. Det är viktigt att inte byta för tidigt, eftersom den bakåtvända positionen i ett babyskydd ger bästa skyddet vid en eventuell påkörning. Men det är heller inte bra att vänta för länge, eftersom ett för litet babyskydd inte kommer att ge tillräckligt skydd för ett större barn.

Får man ta med ett babyskydd på flyget?

Det beror på flygbolaget. Vissa flygbolag tillåter att man tar med ett babyskydd ombord som handbagage, medan andra kan kräva att det incheckas. Om du planerar att ta med ditt babyskydd på flyget, bör du alltid kontrollera med flygbolaget i förväg. Du bör också kontrollera att ditt babyskydd uppfyller de internationella säkerhetsstandarderna för flygtransport, vilket oftast anges på en etikett på skyddet.

Är det säkert att köpa ett begagnat babyskydd?

Generellt sett rekommenderas det att köpa ett nytt babyskydd. Detta beror på att det kan vara svårt att veta om ett begagnat babyskydd har varit med om en olycka, vilket kan påverka dess säkerhet. Dessutom kan äldre babyskydd sakna de senaste säkerhetsfunktionerna och kanske inte uppfyller de nuvarande säkerhetsstandarderna. Om du ändå väljer att köpa ett begagnat babyskydd, bör du alltid kontrollera att det inte har några synliga skador och att det inte har passerat sitt utgångsdatum.

Hur rengör jag mitt babyskydd?

Det är viktigt att regelbundet rengöra ditt babyskydd för att hålla det fräscht och hygieniskt. De flesta babyskydd har avtagbara klädsel som kan tvättas i maskin, men du bör alltid kontrollera tillverkarens instruktioner först. Om klädseln inte kan tas av, kan du försöka torka av den med en fuktig trasa eller använda en mild tvållösning. Var försiktig med att inte använda starka kemikalier eller blekmedel, eftersom dessa kan skada materialet och minska dess skyddande egenskaper.

glatt barn sitter i babyskydd

Om vårt test

Att hitta det bästa babyskyddet kan vara en utmaning, men vi på Bäst i Test 24 har noggrant testat och utvärderat en rad olika babyskydd för att göra valet lättare för dig. Vi har utfört en rad olika tester med varje produkt för att säkerställa dess säkerhet, komfort och användarvänlighet. Vi har även tagit hänsyn till faktorer som pris och produktens livslängd.

 • Säkerhet: Hur bra är babyskyddet på att skydda barnet vid en eventuell kollision? Är det testat och godkänt enligt europeiska säkerhetsstandarder? Har det sidokrockskydd?
 • Komfort: Hur bekväm är stolen för barnet? Är det tillräckligt med stöd för huvudet och ryggen? Är det tillräckligt med utrymme för barnet att växa i stolen?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är det att installera och ta bort stolen från bilen? Är det enkelt att justera selen och huvudstödet?
 • Pris: Är priset rimligt i förhållande till de funktioner och kvalitet som produkten erbjuder? Kommer produkten med några extra tillbehör som kan bidra till dess värde?
 • Livslängd: Hur länge kan produkten användas? Kan den användas för barn i olika åldrar och viktklasser? Är det material av hög kvalitet som kommer att hålla under en längre tids användning?

Genom att bedöma varje babyskydd på dessa punkter, har vi kunnat identifiera de bästa produkterna på marknaden. Vår strävan är att ge dig den mest omfattande och tillförlitliga informationen för att hjälpa dig att göra ett informerat val när det gäller din babys säkerhet och komfort.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Betyg: 4.5 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.