Bästa Bedside crib 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Optimera din nyfödda babys sömn med den perfekta bedside crib.
Bedside crib - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Moweo Bedside Crib Trä Moweo Bedside Crib Trä
Pris
1799 kr
Till butik
betyg 4,5 Troll Bedside Crib Oslo Troll Bedside Crib Oslo
Pris
2169 kr
Till butik
betyg 4,3 2Me Bed side crib 2Me Bed side crib
Pris
1495 kr
Till butik
betyg 4,2 JLY Future 2in1 Bedside Crib JLY Future 2in1 Bedside Crib
Pris
1599 kr
Till butik
betyg 4,0 BabyDan Bedside Multi Crib BabyDan Bedside Multi Crib
Pris
2199 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Ett bedside crib är en perfekt lösning för nyblivna föräldrar som söker en bekväm och trygg sovplats för deras nyfödda barn. Med sin öppna sida kan den placeras direkt bredvid föräldrarnas säng, vilket gör det enkelt att nå barnet under natten utan att behöva kliva upp. Detta underlättar både amning och flaskmatning, samt ger föräldrar en nära kontakt med sitt barn. Bedside crib kan användas från det att barnet är nyfött upp till cirka sex månaders ålder, beroende på modellens storlek och barnets utveckling.

I vårt omfattande test av olika modeller på marknaden har vi kommit fram till att Moweo Bedside Crib Trä är det bästa bedside crib. Denna modell har visat sig ha en utmärkt kombination av hög kvalitet, smarta funktioner och god säkerhet. Dessutom uppskattas den för sin stilrena design i trä som passar in i de flesta hem. Moweo Bedside Crib Trä bidrar till en trygg och bekväm sömn för både barn och föräldrar, vilket är oerhört viktigt under de första månaderna av barnets liv.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Bedside crib 2023

 1. Moweo Bedside Crib Trä Bäst i test: 4,7/5
 2. Troll Bedside Crib Oslo Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. 2Me Bed side crib/Vagga Bästa billiga: 4,3/5
 4. JLY Future 2in1 Bedside Crib Bästa justerbara: 4,2/5
 5. BabyDan Bedside Multi Crib Bästa 2-i-1: 4,0/5
 6. Joie Roomie Glide Bedside Crib och Resesäng Bästa 3-i-1: 3,9/5
 7. Fillikid Bedside Crib Cocon (Vit) Bästa flexibla: 3,8/5
 1. Bäst i test Moweo Bedside Crib Trä

  "Robust, justerbar säng för bebisar med hög säkerhet och komfort."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,7/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Funktion:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Moweo Bedside Crib Trä är en utmärkt produkt när det kommer till säkerhet. Tillverkad av robust trä och MDF, är denna bedside crib byggd för att vara hållbar och pålitlig. Dessutom inkluderar den en varning om vältrisken, vilket visar att tillverkaren tar barnets säkerhet på allvar. Sängen har fem olika höjdlägen, vilket innebär att den kan justeras för att passa nästan vilken säng som helst, vilket gör den mycket funktionell. Dessutom väger den bara 10,5 kg, vilket gör den lätt att flytta runt i hemmet.

  När det gäller komfort, levereras Moweo Bedside Crib med en madrass som ska ge ditt barn en bekväm sömn. Sängklädseln är lätt att ta av och tvätta, vilket gör det enkelt att hålla sängen ren och fräsch. Dock bör man notera att tvättrådet endast rekommenderar handtvätt, vilket kan vara mindre bekvämt för vissa föräldrar.

  Med tanke på dess kvalitet och funktioner, kan priset på 1799 kr anses vara rimligt. Det är en investering i ditt barns sömn och säkerhet. Sammantaget ger vi Moweo Bedside Crib Trä ett betyg på 4,7/5 baserat på dess överlägsna kvalitet, höga funktionalitet och rimliga pris.

  Fördelar

  • Tillverkad av robust trä och MDF
  • Fem olika höjdlägen
  • Lätt att flytta (10,5 kg)
  • Inkluderar en madrass
  • Lätt att rengöra sängklädseln

  Nackdelar

  • Sängklädseln endast handtvätt
  • Relativt högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  1799 kr
 2. Bästa premiumvalet Troll Bedside Crib Oslo

  "Smart designad, flexibel och säker spjälsäng för nyfödda."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,6/5
  Funktion:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Troll Bedside Crib Oslo imponerar med sin smarta design och funktionalitet. Den fällbara långsidan och de justerbara höjdinställningarna ger flexibilitet och gör att du kan anpassa sängen till dina specifika behov. Med tio olika lägen kan du alltid hitta den perfekta höjden för din bebis. Dessutom är dessa cribs utrustade med praktiska hjul, vilket gör det enkelt att flytta sängen från rum till rum. Detta är en stor fördel för föräldrar som behöver en flexibel lösning som kan anpassas efter deras livsstil.

  När det gäller säkerhet och komfort, levererar Troll Bedside Crib Oslo. Den är utformad för att skapa en säker och bekväm sovmiljö för din nyfödda. Den erbjuder tillräckligt med utrymme för barnet att röra sig, vilket är viktigt för barnets komfort och välbefinnande. Dessutom ger den nära placeringen av babyen föräldrarna en känsla av trygghet, samtidigt som det underlättar nattliga matningar och blöjbyten.

  Trots alla dessa högkvalitativa funktioner, är priset på Troll Bedside Crib Oslo mycket rimligt. Med tanke på produktens kvalitet och funktioner, anser vi att priset på 1899 kr ger ett bra värde för pengarna. Slutligen, det bör noteras att denna produkt inte bör användas av barn som kan sätta sig eller ställa sig upp på egen hand på grund av vältrisken. Men för nyfödda, är det en utmärkt val. Således ger vi Troll Bedside Crib Oslo ett betyg på 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Smart design och funktionalitet
  • Fällbar långsida och justerbar höjd
  • Utrustad med praktiska hjul
  • Säker och bekväm för nyfödda
  • Rimligt pris

  Nackdelar

  • Kan inte användas av barn som kan sitta eller stå upp själva
  • Risk för att välta om barnet rör sig mycket
  Produkten finns att köpa här:
  2169 kr
 3. Bästa billiga 2Me Bed side crib

  "Säker och komfortabel bedside crib med justerbar höjd och låsbara hjul."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Funktion:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  2Me Bed side crib erbjuder en fantastisk kombination av säkerhet och komfort, vilket gör den till en utmärkt val för föräldrar. Sängen uppfyller säkerhetskraven med sina låsbara hjul och förmågan att justera höjden, vilket ger extra säkerhet vid användning som en bedside crib. Den nedfällbara sidan gör det enkelt att nå barnet under natten, vilket bidrar till en trygg och stressfri upplevelse för både föräldrar och barn.

  Komforten för barnet är också väl genomtänkt i denna produkt. Madrassen är mjuk och stödjande, vilket ger en behaglig sömnupplevelse för barnet. Dessutom erbjuder sängen tillräckligt med utrymme för barnet att röra sig, vilket är viktigt för barnets utveckling och komfort. Funktioner som vaggfunktionen ökar dessutom komforten och kan hjälpa till att lugna ett oroligt barn.

  Med tanke på kvaliteten och funktionerna i 2Me Bed side crib, är priset på 1271 kr mycket rimligt. Produkten är gjord av robusta material, vilket tyder på att den kommer att hålla länge. Dess justerbarhet och låsbara hjul gör att den lätt kan flyttas mellan rummen, vilket ökar dess funktionalitet och värde. Sammantaget ger 2Me Bed side crib ett högt värde för pengarna och vi ger det ett betyg på 4,3 av 5.

  Fördelar

  • Säker med låsbara hjul
  • Justerbar höjd
  • Nedfällbar sida för enkel åtkomst
  • Mjuk och stödjande madrass
  • Rimligt pris för kvaliteten

  Nackdelar

  • Kan vara svår att montera
  • Storlek kanske inte passar alla rum
  Produkten finns att köpa här:
  1495 kr
 4. Bästa justerbara JLY Future 2in1 Bedside Crib

  "Ett säkert, funktionellt och prisvärt val för barns sovplats."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,6/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Funktion:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Med ett betyg på 4,2/5 är JLY Future 2in1 Bedside Crib ett utmärkt val för föräldrar som söker en bekväm och säker sovplats för sina barn. Den dubbla funktionen som både säng och lekhage ger den extra poäng i funktionalitet, och dess justerbara höjd gör att den kan anpassas efter föräldrarnas säng. Dessutom inkluderar den en madrass med avtagbart överdrag och en praktisk förvaringsväska, vilket ytterligare ökar dess värde.

  Säkerhetsaspekten är väl omhändertagen då produkten inte rekommenderas att användas av barn som kan sätta sig eller ställa sig upp på egen hand, vilket minskar vältrisken. Materialen som används i tillverkningen, inklusive metall, plast, MDF och polyester, tyder på en robust och hållbar produkt. Dessutom kan den enkelt förflyttas tack vare sina fyra hjul, vilket ger extra poäng för funktionalitet.

  Priset på 1399 kr kan anses vara rimligt med tanke på de många funktionerna och den höga kvaliteten på denna bedside crib. Med tanke på dess säkerhetsfunktioner, komfort, funktionalitet och kvalitet är JLY Future 2in1 Bedside Crib definitivt ett bra köp. Den enda nackdelen kan vara att madrassen endast kan handtvättas, men det är en mindre detalj jämfört med alla dess andra fördelar.

  Fördelar

  • Dubbel funktion: säng och lekhage
  • Justérbar höjd
  • Inkluderar madrass och förvaringsväska
  • Robust och hållbar konstruktion
  • Lätt att förflytta med hjul

  Nackdelar

  • Madrassen kan endast handtvättas
  • Inte lämplig för barn som kan sitta upp
  Produkten finns att köpa här:
  1599 kr
 5. Bästa 2-i-1 BabyDan Bedside Multi Crib

  "En 3-i-1 spjälsäng med hög kvalitet, funktionalitet och säkerhet."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  4,2/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Funktion:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  BabyDan Bedside Multi Crib får höga poäng när det kommer till funktionalitet och kvalitet. Dess 3-i-1 design gör den otroligt praktisk, eftersom den kan användas som spjälsäng, sidosäng och lekhage. Den justerbara höjden gör att den passar de flesta sängar, vilket är ett stort plus. När det gäller kvalitet, verkar BabyDan ha använt robusta material i tillverkningen av denna bedside crib. Madrassen som medföljer är både mjuk och stödjande, vilket gör att barnet kommer att sova bekvämt.

  Säkerhetsaspekten av BabyDan Bedside Multi Crib är också imponerande. Tillverkaren har inkluderat ett smart insektsnät för att skydda barnet från myggor och insekter under natten, vilket är en fantastisk funktion. Dock bör man notera att sängen inte bör användas av barn som kan sätta sig eller ställa sig upp på egen hand, på grund av vältrisken. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd som föräldrar bör vara medvetna om.

  Priset på BabyDan Bedside Multi Crib kan tyckas vara lite högt för vissa, men med tanke på produktens kvalitet, funktionalitet och säkerhetsfunktioner, anser vi att det är rimligt. Detta är en produkt som kommer att vara i flera år och kan användas på flera olika sätt. Sammantaget är BabyDan Bedside Multi Crib en utmärkt produkt och vi ger den ett betyg på 4,0/5.

  Fördelar

  • 3-i-1 design (spjälsäng, sidosäng, lekhage).
  • Justérbar höjd för olika sängar.
  • Högkvalitativa, robusta material.
  • Mjuk och stödjande madrass.
  • Inkluderar smart insektsnät.

  Nackdelar

  • Kan vara för dyr för vissa.
  • Olämplig när barn kan sitta/ställa sig upp.
  Produkten finns att köpa här:
  2199 kr
 6. Bästa 3-i-1 Joie Roomie Glide Bedside Crib och Resesäng

  "Säker, bekväm och funktionell bedside crib med resesängsfunktion."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Komfort:
  4,0/5
  Säkerhet:
  3,3/5
  Funktion:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Joie Roomie Glide Bedside Crib och Resesäng är en väldesignad och funktionell produkt som erbjuder en rad fördelar för både föräldrar och barn. Den är utrustad med en rad säkerhetsfunktioner, inklusive ett One-Touch glidlås som håller sängen stadigt på plats, gungrörelser som kan låsas med en knapp och fyra låsbara, gummitäckta hjul för lätt förflyttning. Dessa funktioner, tillsammans med produktsäkerhetscertifiering, ger föräldrarna sinnesro när det gäller barnets säkerhet.

  När det gäller komfort och funktionalitet uppfyller Joie Roomie Glide Bedside Crib och Resesäng också förväntningarna. Den har en justerbar botten och 11 olika höjdnivåer, vilket gör det möjligt att anpassa den till de flesta sängar och divaner. Den har också dubbla nätfönster för god ventilation, vilket ökar barnets komfort. Madrassen är avtagbar och klädseln kan tvättas, vilket underlättar rengöring och underhåll.

  Med tanke på kvaliteten och funktionaliteten som denna bedside crib erbjuder, är priset på 1995 kr rimligt. Ramen är gjord av lätt men stark aluminium, vilket indikerar att produkten är robust och hållbar. En praktisk förvaringsväska ingår också i priset, vilket ger extra värde. Sammantaget, med ett betyg på 3,9/5, är Joie Roomie Glide Bedside Crib och Resesäng ett bra val för föräldrar som söker en säker, bekväm och funktionell produkt för deras barn.

  Fördelar

  • Säkerhetsfunktioner för barnets trygghet
  • Justering av botten och höjd
  • Dubbla nätfönster för ventilation
  • Avtagbar madrass och tvättbar klädsel
  • Robust och hållbar konstruktion

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Eventuellt komplicerad att montera
  Produkten finns att köpa här:
  1995 kr
 7. Bästa flexibla Fillikid Bedside Crib

  "Robust och flexibel bedside crib med justerbar långsida."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Komfort:
  3,5/5
  Säkerhet:
  3,7/5
  Funktion:
  3,6/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Babyland)

  Fillikid Bedside Crib är en robust och funktionell produkt som erbjuder föräldrar och barn både säkerhet och komfort. Den justerbara långsidan gör det möjligt att använda sängen antingen bredvid föräldrarnas säng eller fristående, vilket ger flexibilitet i dess användning. Dessutom förstärker den medföljande fästremmen säkerheten genom att stabilisera sängen när den används som en bedside crib. Hjulen som går att bromsa är också en viktig funktion, vilket gör det lätt att flytta sängen mellan rummen.

  När det kommer till komfort kan Fillikid Bedside Crib vara lite bristfällig då madrassen måste köpas separat. Detta kan vara ett problem för dem som vill ha en allt-i-ett lösning. Men å andra sidan ger detta föräldrarna frihet att välja den madrass de anser bäst för deras barn. Sängens mått är också ganska rymliga, vilket ger barnet tillräckligt med utrymme för att röra sig.

  Med tanke på kvaliteten och funktionaliteten hos Fillikid Bedside Crib, är priset på 1395 kr rimligt. Produktens robusta konstruktion och flexibilitet i användningen garanterar dess hållbarhet och kan därför betraktas som en god investering. Sammantaget får Fillikid Bedside Crib betyget 3,8/5, vilket gör den till ett bra val för föräldrar som söker en säker och funktionell bedside crib.

  Fördelar

  • Robust och funktionell design
  • Justérbar långsida för flexibilitet
  • Inkluderad fästrem för extra säkerhet
  • Bromsbara hjul för enkel förflyttning
  • Rymliga mått för barnets komfort

  Nackdelar

  • Madrass måste köpas separat
  Produkten finns att köpa här:
  1395 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Bedside crib Totalbetyg Pris
Moweo Bedside Crib Trä Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1799 kr
Troll Bedside Crib Oslo Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2169 kr
2Me Bed side crib/Vagga Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1495 kr
JLY Future 2in1 Bedside Crib Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1599 kr
BabyDan Bedside Multi Crib Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
2199 kr
Joie Roomie Glide Bedside Crib och Resesäng Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
1995 kr
Fillikid Bedside Crib Cocon (Vit) Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1395 kr
viktiga faktorer för att välja rätt bedside crib

Så hittar du bästa bedside crib

För att hitta det bästa bedside crib för dina behov är det viktigt att ta hänsyn till flera olika faktorer. Detta inkluderar allt från säkerhet och bekvämlighet till design och pris. Nedan följer en utförlig genomgång av de viktigaste kriterierna att tänka på när du ska välja ett bedside crib.

Säkerhet

Säkerheten är av största vikt när det kommer till att välja ett bedside crib. Du bör leta efter en modell som uppfyller alla relevanta säkerhetsstandarder. Detta inkluderar bland annat att den har en stabil konstruktion, att den är tillverkad av säkra material och att den inte har några farliga utskjutande delar. Dessutom bör du se till att bedside crib har lämpliga säkerhetsfunktioner, såsom justerbar höjd och möjligheten att låsa fast den vid din säng.

Bekvämlighet

En annan viktig faktor är bekvämligheten för både föräldrar och barn. Detta inkluderar bland annat hur enkelt det är att ta i och ur barnet ur sängen, samt hur bekväm madrassen är. Ett bra bedside crib bör även vara lätt att rengöra, eftersom små barn ofta kan vara kladdiga.

Design

Designen på ditt bedside crib kan också spela en stor roll. Inte bara för hur väl det passar in i ditt sovrum, men också för hur praktiskt det är att använda. Till exempel kan en design med en avtagbar sida göra det lättare att nå barnet under natten. Dessutom kan vissa modeller ha extra funktioner som förvaring för blöjor och andra nödvändigheter.

Storlek och vikt

Storleken och vikten på ditt bedside crib kan också vara avgörande faktorer. Ett mindre och lättare bedside crib kan vara lättare att flytta runt, vilket kan vara praktiskt om du vill ha barnet nära dig i olika rum. Däremot bör du också se till att sängen är tillräckligt stor för att barnet ska kunna växa i den.

Längd på användning

Det är också viktigt att tänka på hur länge du planerar att använda ditt bedside crib. Vissa modeller kan bara användas under de första månaderna, medan andra kan omvandlas till en vanlig spjälsäng när barnet blir äldre. Om du planerar att ha flera barn kan det också vara värt att investera i en modell av högre kvalitet som håller längre.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor. Ett dyrare bedside crib är inte nödvändigtvis bättre än ett billigare alternativ. Det viktigaste är att hitta en modell som passar dina behov och budget. Kom ihåg att kvalitet och säkerhet alltid bör vara de viktigaste prioriteringarna.

Användarrecensioner

Slutligen bör du också ta hänsyn till vad andra användare har att säga om de olika bedside crib som finns på marknaden. Användarrecensioner kan ge dig en bra bild av hur en produkt fungerar i praktiken, och kan hjälpa dig att undvika de modeller som har visat sig vara mindre tillförlitliga eller mindre praktiska än vad tillverkaren påstår.

colorful interior design children39s room decorated with pastel colors ai generative

Användning av Bedside Crib

Att använda en bedside crib kan verka överväldigande till en början, speciellt för förstagångsföräldrar. Men med rätt kunskap och förståelse kan du maximera din och ditt barns komfort och säkerhet. Här är några viktiga saker du behöver veta när du använder en bedside crib.

Montering

Bedside crib kommer oftast i delar och kräver montering. Följ tillverkarens anvisningar noggrant för att säkerställa att alla delar är korrekt monterade. Se till att alla skruvar och fästen är ordentligt åtdragna för att säkerställa stabilitet och säkerhet. Om du känner dig osäker, tveka inte att söka professionell hjälp. Korrekt monterad bedside crib är avgörande för ditt barns säkerhet.

Placering

Placeringen av din bedside crib är också viktig. Den ska placeras på ett säkert ställe där den inte riskerar att välta eller flyttas av misstag. Placera den helst bredvid din säng på den sida där du vanligtvis sover. Detta gör det enkelt för dig att nå ditt barn under natten utan att behöva stiga upp. Se till att det inte finns några lösa föremål eller sladdar i närheten som ditt barn kan dra i.

Höjdjustering

De flesta bedside cribs har en höjdjusteringsfunktion. Det är viktigt att justera höjden så att den är i nivå med din säng. Detta gör det inte bara enklare för dig att nå ditt barn, utan minimerar också risken för att barnet rullar ut ur sängen. När ditt barn börjar sitta upp på egen hand, bör du sänka sängen till lägsta nivå för att förhindra att barnet klättrar ut.

Säkerhet

Säkerheten är det viktigaste när du använder en bedside crib. Se till att alla säkerhetsfunktioner är aktiverade, till exempel låset för att fästa cribben vid din säng. Använd aldrig kuddar eller täcken i cribben eftersom de kan öka risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS). Lämna heller inte några leksaker eller andra föremål som kan utgöra en kvävningsrisk.

Rengöring och underhåll

Regelbunden rengöring och underhåll av din bedside crib är nödvändigt för att hålla den i bästa skick och förlänga dess livslängd. Följ tillverkarens anvisningar för rengöring. Använd milda, icke-irriterande rengöringsmedel och var noga med att skölja av alla rengöringsmedel noggrant. Kontrollera regelbundet att alla delar är ordentligt fastsatta och att det inte finns några tecken på skada eller slitage.

LÄS MER: Bästa Skötbädd

high angle woman playing with baby

Vem har nytta av en Bedside Crib?

En bedside crib kan vara en värdefull tillgång för många olika typer av familjer. Dess unika design och funktioner gör det till ett utmärkt val för specifika behov. Låt oss ta en titt på några av de personer som särskilt kan dra nytta av att använda en bedside crib.

 • Förstagångsföräldrar: Att bli förälder för första gången kan vara både spännande och skrämmande. En bedside crib kan ge nyblivna föräldrar en extra trygghet. Den möjliggör nära kontakt med barnet under natten, vilket underlättar amning och gör det enklare att trösta barnet om det vaknar. Detta kan hjälpa förstagångsföräldrar att känna sig mer säkra och bekväma under de första månaderna av barnets liv.
 • Föräldrar med små bostäder: För de familjer som bor i mindre bostäder eller har begränsat utrymme, kan en bedside crib vara den perfekta lösningen. Dess kompakta storlek gör att den inte tar upp mycket plats, men ger ändå ditt barn en trygg och bekväm sovplats. Dessutom kan vissa modeller lätt flyttas mellan rummen, vilket ger föräldrarna flexibilitet att ha barnet nära, oavsett var i hemmet de befinner sig.
 • Föräldrar som ammar: För mammor som ammar, kan en bedside crib göra nattliga matningar mycket enklare. Istället för att behöva kliva upp och gå till barnets rum, kan mamman enkelt nå över till bedside crib för att mata eller trösta barnet. Detta kan bidra till mindre störningar av sömnen, vilket är särskilt värdefullt under de första månaderna när barnet ofta vaknar för att äta.

Även om en bedside crib har många fördelar, är det inte det bästa valet för alla. Till exempel, om ditt sovrum inte har tillräckligt med utrymme för att säkert rymma en bedside crib, eller om din säng inte är kompatibel med designen av bedside crib, kan det vara bättre att överväga andra alternativ. Dessutom bör familjer som har husdjur som kan hoppa in i sängen, eller äldre syskon som kan klättra in i cribben, också tänka på säkerhetsriskerna innan de bestämmer sig för en bedside crib.

LÄS MER: Babyskydd bäst i test

vanliga frågor om Bedside crib

FAQ: Vanliga frågor om Bedside crib

Är en bedside crib säker för mitt barn?

Ja, en bedside crib är säker för ditt barn, förutsatt att den används korrekt. De flesta modeller är designade med säkerhetsåtgärder som stabil konstruktion, låsbara hjul och justerbara höjdfunktioner. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för installation och användning, och att alltid övervaka ditt barn när det sover i bedside crib. Undvik att lägga in kuddar, gosedjur eller täcken i cribben, då dessa kan utgöra en kvävningsrisk.

Hur länge kan mitt barn sova i en bedside crib?

De flesta bedside cribs är lämpliga från födseln upp till cirka sex månader, eller tills ditt barn kan sitta upp, krypa eller dra sig upp på egen hand. Varje modell varierar dock, så det är bäst att kolla med tillverkaren för specifika riktlinjer. När ditt barn börjar visa tecken på att kunna röra sig mer självständigt, är det dags att flytta dem till en större spjälsäng för deras säkerhet.

Kan jag använda en bedside crib om jag inte ammar?

Absolut! Även om en bedside crib ofta marknadsförs som en bra lösning för ammande mammor, kan alla föräldrar dra nytta av dess fördelar. Den nära placeringen kan göra nattliga flaskmatningar enklare och mindre störande för både föräldrar och barn. Dessutom kan den nära kontakten hjälpa till att stärka bandet mellan föräldrar och barn, oavsett om du ammar eller ger flaska.

Är en bedside crib lätt att montera?

Monteringen av en bedside crib varierar beroende på modell, men de flesta är relativt enkla att sätta ihop. De kommer oftast med detaljerade instruktioner och alla nödvändiga delar. Det kan vara hjälpsamt att ha en extra person till hands för att hjälpa till med monteringen, särskilt om det är första gången du sätter ihop en sådan produkt. Om du har några problem eller frågor, tveka inte att kontakta tillverkaren för hjälp.

Kan jag flytta min bedside crib från rum till rum?

Det beror på modellen. Vissa bedside cribs har hjul och är lätta att flytta, vilket kan vara praktiskt om du vill ha ditt barn nära dig i olika rum i ditt hem. Andra modeller är dock mer stationära och är avsedda att stanna på ett ställe. Kontrollera produktbeskrivningen eller kontakta tillverkaren om du är osäker.

Behöver jag köpa en madrass separat?

De flesta bedside cribs levereras med en madrass som är speciellt utformad för att passa sängen. Om du dock vill ersätta madrassen, eller om din modell inte inkluderar en, är det viktigt att du köper en som passar exakt för att säkerställa säkerheten. En madrass som är för liten kan lämna luckor där ditt barn kan bli fast, och en som är för stor kan vara obehaglig och osäker.

Kan jag använda en bedside crib om jag har ett högt sängbord?

Det beror på höjdjusteringsfunktionerna på din specifika bedside crib. Många modeller har justerbara ben eller baser som kan ändras för att passa olika sänghöjder. Det är viktigt att titta på produktens specifikationer innan du köper för att försäkra dig om att den kommer att passa med din säng.

Vad ska jag göra om mitt barn inte gillar att sova i sin bedside crib?

Det är inte ovanligt att barn behöver tid för att vänja sig vid sin nya sovplats. Du kan prova att spendera tid vid bedside crib under dagen, leka och interagera med ditt barn där, så att de associerar det med positiva upplevelser. Om ditt barn fortfarande har svårt att sova i sin bedside crib efter flera försök, kan det vara värt att rådfråga en barnläkare eller sömnkonsult.

bedside crib test

Om vårt test

För att hitta den bästa bedside criben har vi genomfört en omfattande utvärdering där vi har tagit hänsyn till flera olika faktorer. Vi har testat ett flertal modeller från olika märken och jämfört dem mot varandra baserat på specifika kriterier som vi anser är viktiga för en bedside crib. Vårt mål har varit att hitta den produkt som erbjuder bäst kvalitet, funktion och komfort till ett pris som är rimligt för de flesta föräldrar.

 • Säkerhet: Hur säker är produkten? Har den någon form av säkerhetscertifiering? Vilka säkerhetsfunktioner har tillverkaren inkluderat?
 • Komfort: Hur bekväm är produkten för barnet? Är madrassen mjuk och stödjande nog? Finns det tillräckligt med utrymme för barnet att röra sig?
 • Funktionalitet: Hur lätt är det att använda produkten? Är den justerbar? Hur lätt är det att flytta den från rum till rum?
 • Kvalitet: Vilka material har använts i tillverkningen av produkten? Hur hållbart och robust verkar det vara?
 • Pris: Är priset rimligt i förhållande till produktens kvalitet och funktioner?

Genom att noggrant granska varje produkt baserat på dessa kriterier, har vi lyckats hitta den bästa bedside criben på marknaden. Vi är övertygade om att vår utvärdering kommer att hjälpa dig att göra ett välgrundat köpbeslut och hitta den bästa produkten för dina behov och din budget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Betyg: 4.7 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.