Bästa Resesäng 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta resesängen med överlägsen funktionalitet, komfort och användarvänlighet.
Resesäng - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Bugaboo Stardust Bugaboo Stardust
Pris
2899 kr
Till butik
betyg 4,5 BabyBjörn Resesäng BabyBjörn Resesäng
Pris
2699 kr
Till butik
betyg 4,3 Beemoo CARE Lux Resesäng Beemoo CARE Lux Resesäng
Pris
999 kr
Till butik
betyg 4,2 BabyDan Resesäng BabyDan Resesäng
Pris
995 kr
Till butik
betyg 4,0 Beemoo Resesäng Beemoo Resesäng
Pris
799 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Resesängar är en praktisk och oumbärlig komponent för familjer på språng. Oavsett om det är en semesterresa, ett besök hos mormor och morfar eller bara ett snabbt besök till vänner, erbjuder en resesäng en portabel och bekväm plats för ditt barn att sova och leka. Resesängar är lätta att sätta upp, enkla att transportera och skapade med säkerhet i åtanke. De är speciellt designade för att vara lätta och kompakta, men ändå tillräckligt robusta för att ge ditt barn en säker och bekväm plats att sova.

I vår omfattande granskning av olika resesängar, har vi kommit fram till att Bugaboo Stardust är den bästa resesängen på marknaden. Detta val grundar sig på dess överlägsna funktionalitet, användarvänlighet och komfort. Bugaboo Stardust har visat sig vara ett pålitligt alternativ som levererar hög kvalitet och samtidigt erbjuder enastående bekvämlighet för både föräldrar och barn. Med sin innovativa design och smarta funktioner ger den en trygg och bekväm miljö för ditt barn att sova i, oavsett var ni befinner er.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Resesäng 2023

 1. Bugaboo Stardust Bäst i test: 4,7/5
 2. babybjorn resesang light black Bästa premiumval: 4,5/5
 3. Beemoo CARE Lux Resesäng inkl. Madrass Bästa billiga: 4,3/5
 4. BabyDan Resesäng Inkl. Tjock madrass Bästa förvaringsfunktion: 4,2/5
 5. Beemoo resang Bästa medföljande tillbehör: 4,0/5
 6. AeroMoov Resesäng Pop-up Bästa självständiga design: 3,9/5
 7. Kinderkraft Neste UP Resesäng Bästa justerbara design: 3,8/5
 1. Bäst i test Bugaboo Stardust

  "Högkvalitativ, bekväm och säker resesäng med smart design."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Storlek:
  4,4/5
  Vikt:
  4,9/5
  Komfort:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Enkelhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Bugaboo)

  Bugaboo Stardust är en utmärkt resesäng som utmärker sig på flera punkter. När det gäller material och konstruktion är sängen både stabil och hållbar. Den är tillverkad av högkvalitativa material som tål slitage från frekvent användning. Vikten på 7,7 kg (EMEA och Asien) gör den lätt att transportera, vilket gör det till en perfekt lösning för resor. Dessutom kommer den med en premium bärväska som gör det ännu smidigare att ta med sig sängen.

  Design och komfort är andra aspekter där Bugaboo Stardust verkligen briljerar. Den smarta designen gör att sängen kan fällas upp och ner på bara några sekunder, vilket gör den mycket praktisk att använda. Den inbyggda madrassen erbjuder en bekväm sovplats för ditt barn och det finns gott om utrymme för barnet att röra sig fritt. Dessutom har sängen ett blixtlåsförsett inlägg för bebisar, vilket gör det enkelt att lyfta in och ut din nyfödda utan att behöva böja dig ner.

  Säkerheten har inte heller glömts bort. Bugaboo Stardust uppfyller alla säkerhetskrav och har nätpaneler på alla fyra sidor för att förhindra att barnet faller ur. Med tanke på dess kvalitet, funktioner och hållbarhet, anser vi att priset på 2899 kr är rimligt. Sammantaget är Bugaboo Stardust en utmärkt resesäng som vi varmt kan rekommendera. Vårt betyg är 4,7/5.

  Fördelar

  • Högkvalitativa och hållbara material
  • Lättvikt och lätt att transportera
  • Snabb och enkel upp- och nedfällning
  • Inbyggd madrass och gott om utrymme
  • Uppfyller alla säkerhetskrav

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Inget medföljande lakan till madrassen
  Produkten finns att köpa här:
  2899 kr
 2. Bästa premiumval BabyBjörn Resesäng

  "Högkvalitativ, lätt och säker resesäng med smart design."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Storlek:
  4,3/5
  Vikt:
  4,4/5
  Komfort:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Enkelhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  BabyBjörn Resesäng får höga betyg för dess material och konstruktion. Tillverkad med en stabil madrass och mjuka tyger, garanterar denna resesäng inte bara barnets komfort, men även dess säkerhet. Den inåtlutande designen skapar en trygg och ombonad känsla, vilket är mycket uppskattat för barn mellan 0–3 år. Trots sin stabilitet och robusta konstruktion är sängen också otroligt lätt, vilket gör den perfekt för resor.

  I fråga om portabilitet är BabyBjörn Resesäng svår att slå. Den kan fällas upp i en enda rörelse och väger bara fem kilo, vilket gör transporten till en lek. Medföljande transportväska adderar ytterligare bekvämlighet, vilket gör det enklare att ta med sängen på resor. Dessutom ingår ett överdragslakan i paketet, vilket sparar tid och pengar för föräldrarna.

  Prisvärdheten hos BabyBjörn Resesäng kan vara en aning diskutabel med tanke på dess högre prislapp jämfört med andra resesängar på marknaden. Men med tanke på dess högkvalitativa material, smart design, och den enkelhet den erbjuder vid resor, anser vi att sängen definitivt är värd sin kostnad. I slutändan erbjuder BabyBjörn Resesäng en kombination av säkerhet, komfort och bekvämlighet som är svår att hitta i andra produkter i samma kategori.

  Fördelar

  • Högkvalitativa material och konstruktion
  • Lätt och lätt att transportera
  • Inkluderar transportväska och överdragslakan
  • Stabil madrass för barnets komfort
  • Inåtlutande design för trygghet

  Nackdelar

  • Högre prislapp jämfört med andra resesängar
  • Kan vara svår att montera för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  2699 kr
 3. Bästa billiga Beemoo CARE Lux Resesäng

  "Högkvalitativ, prisvärd och portabel säng med praktiska funktioner."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Storlek:
  4,1/5
  Vikt:
  4,3/5
  Komfort:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Enkelhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo Resesäng Lux får höga poäng i kategorin material och konstruktion. Tillverkad i en blandning av nylon och bomull, med sidor av nät, ger denna säng både hållbarhet och stabilitet. Den är dessutom utrustad med hjul på ena kortsidan för enkel förflyttning, vilket är ett praktiskt tillägg. Den stora förvaringsfickan på ena kortsidan är mycket användbar för att hålla alla nödvändigheter nära till hands.

  När det kommer till design och komfort, levererar Beemoo Resesäng Lux väl. Den är inte bara estetiskt tilltalande, utan erbjuder också en bekväm sovplats för ditt barn. Med en lucka på ena kortsidan som kan öppnas utifrån, kan ditt barn själv krypa in och lägga sig i sängen. Detta ger barnet en känsla av självständighet och gör det också lättare för föräldrar att lägga barnet. Den tunna madrassen som medföljer är 4 cm tjock och lätt att fälla upp och ihop.

  Med tanke på portabilitet och prisvärdhet, är Beemoo Resesäng Lux ett utmärkt val. Sängen är lätt att montera upp och ner, vilket gör den perfekt för resor eller som extrasäng. Dessutom kommer den med en praktisk förvaringsväska, vilket underlättar transporten ännu mer. Trots sina många funktioner och högkvalitativa konstruktion, är priset på 999 kr mycket rimligt. Sammantaget erbjuder Beemoo Resesäng Lux ett utmärkt värde för pengarna.

  Fördelar

  • Högkvalitativ material och konstruktion
  • Praktiska hjul för lätt förflyttning
  • Stor förvaringsficka
  • Bekväm och estetiskt tilltalande design
  • Prisvärd och portabel

  Nackdelar

  • Tunn madrass kan vara obekväm
  • Kan vara svår att montera för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  999 kr
 4. Bästa förvaringsfunktion BabyDan Resesäng

  "Högkvalitativ, robust och portabel resesäng med tillbehör."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Storlek:
  4,3/5
  Vikt:
  4,6/5
  Komfort:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Enkelhet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  BabyDan Resesäng är tillverkad med en robust konstruktion och högkvalitativa material, vilket gör den till en hållbar och pålitlig val för dina resor. Den svarta designen är både attraktiv och praktisk, vilket gör den till ett stilfullt tillskott till alla rum. Den tjocka, ihopvikbara madrassen som medföljer är en utmärkt funktion, eftersom den ger en bekväm sovplats för ditt barn samtidigt som den inte tar upp mycket utrymme vid förvaring och transport.

  Portabiliteten hos BabyDan Resesäng är exceptionell. Den är otroligt enkel att fälla upp och ner, vilket gör den perfekt för resor. Den medföljande väskan är också ett plus, eftersom det gör transporten av sängen ännu enklare. Maximal belastning på 15 kg innebär att sängen kan användas under en längre tid, vilket ger dig mer värde för pengarna.

  När det kommer till säkerhet uppfyller BabyDan Resesäng alla krav. Dess stabila konstruktion och nätstruktur ger skydd för att förhindra att barnet faller ur. Priset på 995 kr kan verka lite högt, men med tanke på sängens kvalitet, hållbarhet och de medföljande funktionerna, anser vi att det är ett prisvärt alternativ. Med allt detta i åtanke ger vi BabyDan Resesäng ett betyg på 4,2/5.

  Fördelar

  • Robust konstruktion och högkvalitativa material
  • Attraktiv och praktisk svart design
  • Tjock, ihopvikbar madrass medföljer
  • Exceptionell portabilitet
  • Uppfyller säkerhetskrav

  Nackdelar

  Produkten finns att köpa här:
  995 kr
 5. Bästa medföljande tillbehör Beemoo Resesäng

  "Praktisk och bekväm resesäng med inkluderad madrass och förvaringsväska."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Storlek:
  4,2/5
  Vikt:
  4,1/5
  Komfort:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Enkelhet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo Resesäng inklusive madrass är en mycket praktisk och bekväm lösning för föräldrar på språng. Sängen är tillverkad av slitstark nylon/bomull med sidor av nät, vilket ger extra säkerhet för ditt barn. Dessutom är den mycket lätt att montera och demontera, vilket gör den perfekt för resor. Det faktum att instruktionerna är tryckta i botten av sängen är en trevlig detalj som sparar tid och undviker frustration. Priset på 799 kr kan tyckas högt, men med tanke på kvaliteten och komforten som denna resesäng erbjuder, anser vi att det är ett prisvärt alternativ.

  Designmässigt är Beemoo Resesäng både attraktiv och funktionell. Den svarta färgen ger den ett modernt och stilrent utseende, och storleken på 60x120 cm erbjuder tillräckligt med utrymme för ditt barn att röra sig fritt. En viktig egenskap hos denna resesäng är den medföljande madrassen, som är tredelad och 4 cm tjock. Detta ger en fast men ändå bekväm sovyta för ditt barn, vilket bidrar till en god natts sömn oavsett var ni befinner er.

  När det gäller portabilitet, klarar Beemoo Resesäng detta test med bravur. Den väger endast 9,1 kg och kan lätt fällas ihop till dimensionerna L73 x B21 cm, vilket gör den enkel att transportera. Dessutom ingår en praktisk förvaringsväska, vilket gör att du enkelt kan packa ner sängen och ta med den på dina resor. Slutligen, med en max belastningsvikt på 15kg, är denna resesäng robust nog att stå emot frekvent användning utan att tumma på säkerheten för ditt barn.

  Fördelar

  • Enkel att montera och demontera
  • Inkluderar en tredelad, 4 cm tjock madrass
  • Attraktiv och funktionell design
  • Lättviktig och portabel
  • Robust med max belastningsvikt på 15 kg

  Nackdelar

  • Saknar inbyggda leksaker eller aktiviteter
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
 6. Bästa självständiga design AeroMoov Resesäng Pop-up

  "Robust, lätt och praktisk resesäng med hög kvalitet."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Storlek:
  4,1/5
  Vikt:
  3,7/5
  Komfort:
  3,3/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Enkelhet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  AeroMoov Resesäng Pop-Up får vårt betyg 3,9/5. Detta är en robust och praktisk resesäng som verkligen lever upp till sitt namn och kan fällas upp och packas ihop på bara några sekunder. Den är också mycket lätt, vilket gör den utmärkt för resor. Material och konstruktionen är av hög kvalitet, med en vattentät undersida av PU-förstärkt polyester för extra styrka. Det kraftigare tyget i huvudänden skyddar barnet från sol och vind, vilket är ett stort plus när man är utomhus.

  Designen är både attraktiv och praktisk, med transparenta sidor som gör det möjligt för föräldrarna att hålla ett öga på barnet. Madrassen ger ett bra stöd för barnets rygg, och det finns två urtag nedtill för föräldrarnas fötter, vilket kan vara en riktig ryggradssparare. Det högre läget för de allra minsta är också en stor fördel. Dock ingår inte tillbehör som UV-solskydd, myggnät och dra på-lakan, dessa måste köpas separat.

  Priset på 1329 kr kan tyckas vara lite högt, men med tanke på produktens kvalitet, funktioner och hållbarhet anser vi att det är rimligt. AeroMoov Resesäng Pop-Up har även blivit utsedd till Bäst i test flera år i rad av bäst-i-test.se inom kategorin Resesängar, vilket ytterligare styrker dess höga status på marknaden. Sammantaget är detta en utmärkt resesäng som vi varmt kan rekommendera.

  Fördelar

  • Snabb och enkel att fälla upp/ned.
  • Lätt och praktisk för resor.
  • Högkvalitativa material och konstruktion.
  • Transparenta sidor för barnövervakning.
  • Högt läge för små barn.

  Nackdelar

  • Tillbehör måste köpas separat.
  • Förhållandevis högt pris.
  Produkten finns att köpa här:
  1599 kr
 7. Bästa justerbara design Kinderkraft Neste UP Resesäng

  "Smart, justerbar resesäng med god ventilation och robust konstruktion."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Storlek:
  3,9/5
  Vikt:
  4,2/5
  Komfort:
  3,6/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Enkelhet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Resesängen Kinderkraft Neste UP imponerar med sin smarta funktion som både fristående säng och bedside crib. Dess justerbara höjdlägen och fötter gör det möjligt att anpassa sängen efter föräldrasängens storlek, vilket är en stor fördel. Materialvalet är också bra med en innerklädsel av 100% bomull och en robust stålram. Sängen ligger dock på den tyngre sidan med sina 9,9 kg vilket kan göra den något otymplig att transportera.

  När det gäller design och komfort, så är Kinderkraft Neste UP väl genomtänkt. Meshfönstret bidrar till god luftgenomströmning och gör det lätt att hålla ett öga på barnet. Madrassen som ingår är också ett plus. Sängens lutningsfunktion är en bra funktion för barn som behöver lite extra hjälp med andningen vid förkylning. Dock finns det ingen information om hur bekväm madrassen faktiskt är, eller hur mycket utrymme det finns för barnet att röra sig.

  Säkerhetsmässigt verkar Kinderkraft Neste UP vara solid med långa spännband som säkerställer att sängen sitter fast ordentligt. Priset på 1499 kr kan tyckas högt, men med tanke på dess mångsidighet och funktioner verkar det vara prisvärt. Sammantaget får Kinderkraft Neste UP ett betyg på 3,8 av 5 baserat på dess materialval, design, komfort, portabilitet, säkerhet och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Fungerar som fristående säng och bedside crib.
  • Justerbart höjdläge och fötter.
  • Materialval av bomull och robust stål.
  • Meshfönster för god luftgenomströmning.
  • Inkluderar madrass.

  Nackdelar

  • Tyngre vikt kan vara otymplig att transportera.
  • Okänt komfortnivå på medföljande madrass.
  Produkten finns att köpa här:
  1499 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Resesäng Totalbetyg Pris
Bugaboo Stardust Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
2899 kr
BabyBjörn Resesäng Light Black inkl Överdragslakan Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2699 kr
Beemoo CARE Lux Resesäng inkl. Madrass Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
999 kr
BabyDan Resesäng Inkl. Tjock madrass Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
995 kr
Beemoo Resesäng inkl. Madrass Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
799 kr
AeroMoov Resesäng Pop-up Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
1599 kr
Kinderkraft Neste UP Resesäng Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1499 kr
viktiga faktorer för att välja rätt resesäng

Så hittar du bästa resesäng

För att hitta den bästa resesängen bör man ta hänsyn till en rad faktorer. Dessa faktorer varierar beroende på individuella behov och preferenser, men det finns vissa grundläggande kriterier som bör beaktas för att säkerställa att du får mest värde för pengarna. Nedan följer några av de viktigaste aspekterna att tänka på när du letar efter den perfekta resesängen.

Komfort

Komfort är en av de viktigaste aspekterna att tänka på när man väljer en resesäng. Barnet ska kunna sova gott och känna sig bekvämt i sängen, annars kommer det att bli en jobbig upplevelse för både barnet och föräldrarna. Sängens madrass bör vara tillräckligt mjuk för att ge komfort, men ändå tillräckligt fast för att ge stöd. Det är också viktigt att sängen har tillräckligt med utrymme för barnet att röra sig fritt utan risk för att fastna.

Säkerhet

Säkerhet är ytterligare ett viktigt kriterium när man väljer en resesäng. Sängen bör ha stabil konstruktion och inte kunna välta eller kollapsa när barnet rör sig i den. Det är också viktigt att sängen har nätväggar för god ventilation och för att föräldrarna ska kunna se barnet. Dessutom bör sängen vara fri från smådelar och skarpa kanter som kan utgöra en kvävningsrisk eller orsaka skada.

Portabilitet

Portabilitet är en avgörande faktor för en resesäng. Sängen bör vara lätt att fälla ihop och packa ner, och den bör inte vara för tung att bära. Dessutom bör den komma med en bärväska eller ett fodral för lätt transport. Om du reser mycket, kan det vara värt att investera i en säng som är kompakt nog att passa in i handbagage på flygplan.

Enkel att använda

En bra resesäng bör vara enkel att sätta upp och ta ner. Du vill inte spendera värdefull tid på att försöka förstå komplicerade instruktioner när ditt barn är trött och behöver sova. En snabb och enkel montering är ett stort plus. Dessutom bör sängen vara lätt att rengöra, eftersom spill och olyckor är oundvikliga när man reser med små barn.

Lång livslängd

En bra resesäng bör vara hållbar och kunna tåla slitage från frekvent användning och resande. Material av hög kvalitet och robust konstruktion bidrar till sängens livslängd. En resesäng som håller länge är inte bara mer kostnadseffektiv, utan det betyder också att ditt barn kan bli bekvämt med sängen och sova bättre när ni reser.

Extra funktioner

Vissa resesängar kommer med extra funktioner som kan vara värdefulla för vissa familjer. Dessa kan inkludera saker som en skötstation, en mobil, sidofickor för förvaring, en höj- och sänkbar botten och mer. Medan dessa funktioner inte är nödvändiga, kan de öka bekvämligheten och användbarheten av resesängen.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner. Dessa kan ge värdefull insikt i hur sängen presterar i praktiken. Även om en produkt ser bra ut på papperet, kan recensioner från verkliga användare hjälpa dig att förstå om produkten verkligen lever upp till sina löften. Tänk dock på att alla har olika erfarenheter och preferenser, så ett negativt omdöme inte nödvändigtvis betyder att produkten inte är bra.

Användning av Resesäng

Att använda en resesäng kan verka komplicerat, men det behöver inte vara det. Med rätt kunskap och förståelse för hur sängen fungerar, kan du snabbt och enkelt ställa upp och ta ner sängen, vilket gör den till en oumbärlig del av dina resor. Nedan följer några viktiga punkter att tänka på när du använder en resesäng.

Montering av Resesäng

Monteringen av en resesäng bör vara snabb och enkel. De flesta moderna resesängar är designade för att vara lätta att sätta upp, med klara instruktioner och minimala steg att följa. Kom ihåg att alltid läsa igenom tillverkarens instruktioner noggrant innan du börjar, för att säkerställa att du monterar sängen korrekt. Felaktig montering kan leda till säkerhetsrisker och skador på sängen. Dessutom, om du har svårigheter med monteringen, finns det ofta hjälpsamma videos online som kan vägleda dig genom processen.

Säkerhet vid användning

Säkerhet bör alltid vara högsta prioritet när man använder en resesäng. Se till att alla lås och spännen är säkert fastsatta innan du lägger ditt barn i sängen. Använd aldrig mer än den rekommenderade mängden sängkläder och undvik lösa föremål som kan utgöra en kvävningsrisk. Se också till att sängen är stabil och inte kan välta. Slutligen, lämna aldrig ditt barn obevakat i sängen, oavsett hur säker den verkar vara.

Transport av Resesäng

När det är dags att packa ner och transportera din resesäng, bör processen vara lika enkel som monteringen. De flesta resesängar fälls ihop på ett enkelt sätt och passar in i en medföljande bärväska eller fodral. Se till att du packar ner alla delar noggrant för att undvika skador under transport. Dessutom, tänk på vikten av sängen - om den är för tung att bekvämt bära, kanske du behöver överväga ett lättare alternativ.

Rengöring av Resesäng

Det är oundvikligt att din resesäng kommer att behöva rengöras vid någon punkt, särskilt om du reser med små barn. Många resesängar har avtagbara och tvättbara klädsel, vilket gör rengöringsprocessen mycket enklare. För mindre fläckar kan en fuktig trasa och mild tvål ofta göra jobbet. Kom ihåg att alltid låta sängen torka helt innan du packar ner den igen för att undvika mögel och lukter.

Anpassning till Resesäng

Det kan ta tid för ditt barn att vänja sig vid att sova i en resesäng, särskilt om de är vana vid sin vanliga spjälsäng. Det kan vara en bra idé att låta ditt barn sova i resesängen några gånger hemma innan ni reser, så att de kan vänja sig vid den nya miljön. Att ta med bekanta föremål som favoritleksaker eller sängkläder kan också hjälpa till att göra övergången lättare för dem.

LÄS MER: Bästa Barnvagn

Vem har nytta av en Resesäng?

En resesäng är en oumbärlig produkt för alla som reser med små barn. Den skapar en säker och bekväm plats för barnet att sova och leka, oavsett var du befinner dig. Men vem har mest nytta av en resesäng? Låt oss ta en titt på några specifika situationer.

 • Föräldrar som ofta reser: Om du är en familj som ofta reser, vare sig det är för semester eller för att besöka släktingar och vänner, kommer en resesäng att vara ovärderlig. Den ger en bekant och bekväm plats för ditt barn att sova, oavsett var ni befinner er. Dessutom minskar det behovet av att förlita sig på hotellens barnsängar, som kan vara av varierande kvalitet och renhet.
 • Föräldrar som bor i små utrymmen: Om du bor i ett litet utrymme, till exempel en liten lägenhet eller ett hus utan extra sovrum, kan en resesäng vara ett utmärkt alternativ till en traditionell spjälsäng. När den inte används kan den enkelt fällas ihop och förvaras, vilket sparar värdefullt utrymme. Dessutom kan den lätt flyttas runt i hemmet efter behov.
 • Föräldrar till barn med speciella behov: För barn med speciella behov, kan en resesäng erbjuda en trygg och bekväm plats att sova när de är borta från hemmet. Detta kan vara särskilt användbart för barn som kan bli oroliga i nya miljöer, eftersom resesängen ger en känsla av kontinuitet och bekantskap.

Å andra sidan, om du inte reser ofta eller om ditt barn sällan sover borta från hemmet, kanske du inte har mycket användning för en resesäng. Dessutom, om ditt barn är äldre och har vuxit ur behovet av en spjälsäng, eller om de är mycket unga och fortfarande sover i en vagga eller bassinet, kanske en resesäng inte är det mest praktiska alternativet. Som alltid är det bäst att överväga dina specifika behov och omständigheter innan du gör ett köp.

LÄS MER: Spjälsäng bäst i test

vanliga frågor om Resesäng

FAQ: Vanliga frågor om Resesäng

Från vilken ålder kan man använda en resesäng?

Resesängar kan användas från det att ditt barn är nyfött och upp till cirka tre års ålder, eller tills ditt barn kan klättra ur sängen på egen hand. Det är viktigt att kontrollera tillverkarens specifika rekommendationer, eftersom vissa resesängar kanske inte är lämpliga för mycket små spädbarn. För de yngsta barnen, se till att sängen har en fast och platt sovyta och att det inte finns några lösa föremål eller extra stoppning som kan utgöra en säkerhetsrisk.

Är resesängar säkra?

Ja, resesängar är utformade för att vara säkra för ditt barn att sova och leka i. De har nätväggar för god ventilation och för att du ska kunna se ditt barn, samt stabila ramar som inte ska kunna välta eller kollapsa. Det är dock viktigt att alltid följa tillverkarens instruktioner när du sätter upp och använder resesängen, och att regelbundet kontrollera sängen för eventuella skador eller slitage som kan påverka dess säkerhet.

Hur rengör jag en resesäng?

De flesta resesängar har avtagbara och tvättbara klädsel, vilket gör rengöringen mycket enklare. För mindre fläckar kan en fuktig trasa och mild tvål ofta göra jobbet. Om det finns större fläckar eller om klädseln behöver en grundlig rengöring, bör du följa tillverkarens specifika instruktioner för tvätt och torkning. Kom ihåg att alltid låta sängen torka helt innan du packar ner den igen för att undvika mögel och dålig lukt.

Kan jag ta med min resesäng på flyget?

De flesta resesängar är utformade för att vara lätta att transportera, och många kan packas ner tillräckligt små för att tas med som handbagage på flygplan. Det är dock alltid bäst att kontrollera med flygbolaget innan du reser, eftersom reglerna kan variera. Dessutom, tänk på att även om sängen kan tas med som handbagage, kan det vara tungt och otympligt att bära, så överväg om det är praktiskt för dina specifika resebehov.

Kan jag använda en resesäng som en permanent säng hemma?

Även om resesängar är utformade för tillfällig användning, finns det inget som hindrar dig från att använda en som en permanent säng om du behöver det. De är säkra, bekväma och tar upp mindre utrymme än traditionella spjälsängar, vilket kan vara en fördel i mindre bostäder. Dock kanske de inte är lika robusta eller hållbara som traditionella sängar, och de kanske inte erbjuder samma nivå av komfort för långvarig användning.

Vad ska jag tänka på när jag köper en resesäng?

När du köper en resesäng bör du tänka på faktorer som komfort, säkerhet, portabilitet, användarvänlighet och livslängd. Du bör också överväga eventuella extra funktioner som kan vara värdefulla för dig, till exempel en skötstation eller höj- och sänkbar botten. Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner för att få en uppfattning om hur sängen presterar i praktiken.

Hur vänjer jag mitt barn vid att sova i en resesäng?

Det kan ta tid för ditt barn att vänja sig vid att sova i en resesäng, särskilt om de är vana vid sin vanliga spjälsäng. Det kan vara en bra idé att låta ditt barn sova i resesängen några gånger hemma innan ni reser, så att de kan vänja sig vid den nya miljön. Att ta med bekanta föremål som favoritleksaker eller sängkläder kan också bidra till att göra övergången lättare.

Om vårt test

Vi har noggrant testat och utvärderat en rad olika resesängar för att kunna erbjuda dig den mest pålitliga vägledningen i jakten på den bästa resesängen. Vi har undersökt allt från tillverkningsmaterial och design till komfort och portabilitet. Varje säng har genomgått en serie tester i olika miljöer, inklusive både inomhus och utomhus, för att simulera de olika situationer där du kan tänkas använda en resesäng.
 • Material och Konstruktion: Är sängen tillverkad av hållbara, högkvalitativa material? Är konstruktionen robust och stabil? Tål den slitage från frekvent användning?
 • Design och Komfort: Är designen attraktiv och praktisk? Erbjuder sängen en bekväm sovplats för ditt barn? Är det tillräckligt med utrymme för barnet att röra sig fritt?
 • Portabilitet: Är sängen lätt att montera upp och ner? Är den lätt att transportera? Kommer den med en bärväska eller annan transportlösning?
 • Säkerhet: Uppfyller sängen alla säkerhetskrav? Har den någon form av nät eller skydd för att förhindra att barnet faller ur?
 • Prisvärdhet: Är priset rimligt med tanke på sängens kvalitet, funktioner och hållbarhet?

Genom att noggrant granska alla dessa faktorer har vi sammanställt en lista över de bästa resesängarna på marknaden. Vi hoppas att vår forskning och tester kommer att göra det enklare för dig att hitta den perfekta resesängen för ditt barns behov och din budget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Betyg: 5 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.