Bästa Joggingvagn 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Optimera din träning och tid med barnet med den bästa joggingvagnen.
Joggingvagn - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Baby Jogger Summit X3 Baby Jogger Summit X3
Pris
3995 kr
Till butik
betyg 4,5 Beemoo Activity Go Aktivitetsvagn Beemoo Activity Go Aktivitetsvagn
Pris
2195 kr
Till butik
betyg 4,3 Thule Urban Glide 2 Thule Urban Glide 2
Pris
10894 kr
Till butik
betyg 4,2 Hauck Runner 2 Hauck Runner 2
Pris
2999 kr
Till butik
betyg 4,0 Beemoo Sport City Sportvagn Beemoo Sport City Sportvagn
Pris
1499 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Joggingvagn är en speciell typ av barnvagn designad för att ge både föräldern och barnet en behaglig och säker upplevelse under löprundor eller promenader i varierande terräng. Den är utrustad med tre stora hjul, ofta lufthjul, för att kunna hantera ojämna underlag och har en stabil konstruktion för att klara av högre hastigheter. Med en joggingvagn kan du som förälder hålla igång din träning utan att behöva kompromissa med tiden du tillbringar med ditt barn. Oavsett om du är en aktiv löpare eller bara vill ha en vagn som klarar av alla typer av underlag och väder, är en joggingvagn ett utmärkt val.

Efter att ha noggrant granskat flera modeller och märken på marknaden, har vi kommit fram till att Baby Jogger Summit X3 är det bästa joggingvagn alternativet för de flesta föräldrar. Denna vagn kombinerar robusthet med smidighet och bekvämlighet, vilket gör den till det självklara valet för aktiva familjer. Med dess unika funktioner och höga kvalitet står den ut i jämförelse med konkurrenterna. Men det är inte bara vi som tycker det, även många nöjda föräldrar vittnar om att Baby Jogger Summit X3 lever upp till sina löften.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Joggingvagn 2023

 1. Baby Jogger Summit X3 Joggingvagn Bäst i test: 4,7/5
 2. Beemoo Activity Go Aktivitetsvagn Bästa billiga: 4,5/5
 3. Thule Urban Glide 2 Joggingvagn inkl. Liggdel Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. Hauck Runner 2 Aktivitetsvagn Bästa hållbarhet: 4,2/5
 5. Beemoo Sport City Sportvagn Bästa komfort: 4,0/5
 6. UPPAbaby RIDGE Joggingvagn Bästa användarvänliga: 3,9/5
 7. Cybex AVI One Box Joggingvagn Bästa prisvärda: 3,8/5
 1. Bäst i test Baby Jogger Summit X3

  "Högpresterande, hållbar och bekväm joggingvagn för aktiva föräldrar."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,9/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Manövrerbarhet:
  4,6/5
  Stabilitet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Summit X3 från Baby Jogger är en utmärkt joggingvagn som verkligen lever upp till våra förväntningar. Baserat på vår omfattande produkttestning, får den ett starkt betyg på 4,7/5. Vad gäller komfort, erbjuder Summit X3 ett vadderat, justerbart säte med fempunktsbälte, vilket säkerställer att barnet sitter bekvämt och säkert under hela resan. Dessutom ger den stora suffletten en behaglig skugga, vilket gör den lämplig för användning under alla väderförhållanden.

  När det gäller användarvänlighet, är Summit X3 mycket imponerande. Den är utrustad med ett ergonomiskt handtag med handbroms, vilket gör den lätt att styra och kontrollera. Dess Quick Fold-system gör det också enkelt att fälla ihop vagnen för transport, vilket är en stor fördel för aktiva föräldrar. Slutligen erbjuder den generösa förvaringskorgen (5 kg) och det lilla förvaringsfacket bakom sätet gott om utrymme för att förvara allt du behöver under joggingturen.

  Hållbarhet är en annan stark punkt för Summit X3. Med sina robusta lufthjul och högkvalitativa material kan denna joggingvagn tåla både tuffa terränger och dagligt slitage. Dessutom har den en maxvikt på 34 kg, vilket innebär att den kan användas under en längre period när barnet växer. Sammantaget är Summit X3 en utmärkt investering för föräldrar som söker en högpresterande, hållbar och bekväm joggingvagn.

  Fördelar

  • Justerbart, vadderat säte med fempunktsbälte
  • Stor sufflett för alla väderförhållanden
  • Ergonomiskt handtag med handbroms
  • Enkelt Quick Fold-system för transport
  • Rymlig förvaringskorg och fack

  Nackdelar

  • Kan vara tung att bära ihopfälld
  • Ej lämplig för nyfödda utan adapter
  Produkten finns att köpa här:
  3995 kr
 2. Bästa billiga Beemoo Activity Go Aktivitetsvagn

  "Högkvalitativ joggingvagn med robust konstruktion och användarvänlig design."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Manövrerbarhet:
  4,8/5
  Stabilitet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo Activity Go Aktivitetsvagn är en högkvalitativ joggingvagn som får ett betyg på 4,5/5 från oss. Vagnen skapar en bekväm och säker miljö för barnet med dess rymliga sittdel, stötdämpande fjädring och fempunktssele. Den praktiska ventilationsluckan ger optimal luftgenomströmning under varma dagar, vilket bidrar till barnets komfort. Dessutom har den stora lufthjul som garanterar en mjuk åktur, oavsett om du joggar på asfalt eller i tuffare terräng.

  Det är också värt att nämna att denna joggingvagn är mycket användarvänlig. Den är lätt att styra tack vare det greppvänliga handtaget och har smidiga snurrhjul med lås för ökad säkerhet. Dessutom är den utrustad med en löstagbar matbricka och mugghållare vilket gör den till ett praktiskt val för föräldrar på språng. Vi uppskattar också att vagnen kan användas från det att barnet är 9 månader upp till 4 år vilket gör den till en långvarig investering.

  Slutligen, när det gäller hållbarhet, är Beemoo Activity Go Aktivitetsvagn tillverkad för att hålla. Med sin robusta konstruktion och luftfyllda däck kan den tåla både slitage och tuff terräng. Maxvikten på 22 kg är också ett plus, vilket innebär att vagnen kan växa med barnet. Med tanke på dess höga kvalitet och rimliga pris på 1995 kr, anser vi att Beemoo Activity Go Aktivitetsvagn ger ett utmärkt värde för pengarna.

  Fördelar

  • Rymlig och bekväm sittdel
  • Stötdämpande fjädring och fempunktssele
  • Praktisk ventilationslucka
  • Lätt att styra med greppvänligt handtag
  • Löstagbar matbricka och mugghållare

  Nackdelar

  • Kan vara tung att lyfta
  • Komplicerad att montera
  Produkten finns att köpa här:
  2195 kr
 3. Bästa premiumvalet Thule Urban Glide 2

  "Högkvalitativ joggingvagn med utmärkt komfort, säkerhet och hållbarhet."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Manövrerbarhet:
  4,3/5
  Stabilitet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Thule Urban Glide 2 är en joggingvagn som verkligen lever upp till sina löften. När det gäller komfort, är den utrustad med en vadderad fem-punktssele och inbyggd ventilation, vilket verkligen höjer barnets åkkomfort. Dessutom kommer vagnen med en rymlig liggdel som kan användas direkt från barnets födsel, vilket ger extra mervärde. Stora bakhjul och ett svängbart framhjul gör den lätt att manövrera över alla typer av terräng, vilket ytterligare förbättrar användarupplevelsen.

  När det gäller säkerhet, har Thule Urban Glide 2 flera funktioner som ökar dess tillförlitlighet. Den justerbara vridbromsen på handtaget ger föräldrar full kontroll över vagnens rörelser. Dessutom är suffletten utformad med ventilationsöppningar och en tittlucka med magnetstängning, vilket inte bara bidrar till barnets komfort, men också till dess säkerhet.

  För hållbarhet, Thule Urban Glide 2 är byggd för att tåla både stads- och skogsterräng. Dess robusta konstruktion och högkvalitativa material lovar långvarig hållbarhet och motståndskraft mot slitage. Dessutom kan vagnen fällas ihop med en hand för kompakt och enkel förvaring, vilket visar att den är designad med användarvänlighet i åtanke. Med tanke på allt detta, och det faktum att Thule är ett välkänt och betrodd märke inom barnvagnsindustrin, anser vi att Thule Urban Glide 2 är värt sitt pris och ger den ett betyg på 4,3 av 5.

  Fördelar

  • Vadderad fem-punktssele för komfort.
  • Inbyggd ventilation.
  • Rymlig liggdel från födseln.
  • Lätt att manövrera över terräng.
  • Justebar vridbroms för säkerhet.

  Nackdelar

  • Kan vara tung att bära.
  • Priset kan vara högt för vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  10894 kr
 4. Bästa hållbarhet Hauck Runner 2

  "En komfortabel, säker och hållbar joggingvagn med bra prisvärde."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,0/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Manövrerbarhet:
  4,2/5
  Stabilitet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  För att börja med, i termer av komfort, erbjuder Hauck Runner 2 en utmärkt upplevelse både för föräldern och barnet. Med sina stora luftdäck och mjuk fjädring ger den en behaglig gång oavsett terräng. Barnet får gott om skydd från solen med den stora suffletten som har solskyddsfaktor UPF 50+, och för extra komfort finns det ventilationshål som ökar luftgenomströmningen. Dessutom kan ryggstödet justeras för liggande eller sittande position, vilket gör att barnet kan vara bekvämt under hela promenaden eller joggingturen.

  När det gäller säkerhet, sticker Hauck Runner 2 ut med sina reflexband på suffletten för ökad synlighet i mörker. Dessutom har den ett roterbart framhjul 360° som kan låsas för att förhindra vältning när vagnen används för löpning eller joggning. Detta, tillsammans med en maxvikt upp till 25 kg (barn 22 kg och varukorg 3 kg), gör den till en mycket säker joggingvagn.

  Slutligen, i termer av användarvänlighet och hållbarhet, är Hauck Runner 2 imponerande. Den är hopfällbar till ett kompakt format vilket gör den lätt att transportera och förvara. Handtaget är justerbart vilket gör det lättare att anpassa vagnen efter olika personers höjd. Dessutom är vagnen tillverkad av stål och polyester, vilket innebär att den tål slitage bra och kan förväntas hålla länge. Med tanke på dess pris på 2799 kr, ger Hauck Runner 2 ett mycket bra värde för pengarna.

  Fördelar

  • Stora luftdäck och mjuk fjädring
  • Stor sufflett med solskyddsfaktor UPF 50+
  • Justerbart ryggstöd för extra komfort
  • Roterbart och låsbart framhjul för säkerhet
  • Maxvikt upp till 25 kg

  Nackdelar

  • Kan vara tung att lyfta på grund av stålramen
  • Kan vara svår att manövrera i trånga utrymmen på grund av storleken
  Produkten finns att köpa här:
  2999 kr
 5. Bästa komfort Beemoo Sport City Sportvagn

  "Funktionell, bekväm och säker joggingvagn med smart förvaring."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Manövrerbarhet:
  3,6/5
  Stabilitet:
  3,6/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo Sport City joggingvagn är en mycket funktionell och användarvänlig vagn som ger god komfort för barnet. Den har ett vadderat säte som kan fällas till nästan plant läge och en stor sufflett för att skydda barnet från sol och vind. Vagnen är utrustad med luftfyllda hjul och ett stabilt aluminiumchassi, vilket bidrar till en smidig och behaglig åktur. Dessutom har vagnen smarta förvaringslösningar, inklusive en rymlig varukorg undertill och förvaringsfack för plånbok eller telefon.

  När det gäller säkerhet, har Beemoo Sport City flera bra funktioner. Den har en 5-punktssele för att säkert hålla barnet på plats och väl synliga reflexer för ökad säkerhet under mörka förhållanden. Dessutom kommer vagnen med en säkerhetsrem för handleden, vilket är ett extra plus under joggingturen. Svängbara framhjul med lås ger också extra stabilitet och kontroll.

  Beemoo Sport City är även hållbar och praktisk. Det robusta aluminiumchassit tillsammans med de luftfyllda hjulen gör att vagnen tål slitage väl. Vagnen är enkel att fälla ihop och har ett transportlås, vilket gör den lätt att förvara och transportera. Med tanke på dess pris på 1295 kr, anser vi att Beemoo Sport City erbjuder bra värde för pengarna.

  Fördelar

  • Användarvänlig och komfortabel
  • God förvaringskapacitet
  • Hög säkerhet med 5-punktssele och reflexer
  • Svängbara framhjul med lås
  • Hållbar och lätt att transportera

  Nackdelar

  • Hjulen känns lite budget jämfört med de andra produkterna
  Produkten finns att köpa här:
  1499 kr
 6. Bästa användarvänliga UPPAbaby RIDGE

  "Högkvalitativ joggingvagn med utmärkt komfort och hållbarhet."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Komfort:
  3,7/5
  Säkerhet:
  3,5/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Manövrerbarhet:
  4,2/5
  Stabilitet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  UPPAbaby RIDGE joggingvagn får ett betyg på 3,9 av 5 i vårt test. En av de främsta anledningarna till detta är dess utmärkta komfort. Vagnen har en djup och bred, vadderad sits med flera lutningslägen, vilket gör den bekväm för barnet under alla typer av förhållanden. Den förlängningsbara suffletten med SPF 50+ solskydd och ventilationsfönster är ytterligare ett plus, eftersom det ger extra skydd mot sol och vind.

  När det kommer till säkerhet, levererar UPPAbaby Ridge väl. Den har ett justerbart handtag med handledsrem, som ger ökad säkerhet vid jogging eller promenader på ojämn terräng. De lås- och svängbara framhjulen bidrar till en säker och smidig åktur, oavsett om du kör på kullersten eller ute i skogen. Dock saknar vi reflexer på vagnen för ökad synlighet vid mörker.

  Användarvänligheten är tillfredsställande, med enkla justeringsfunktioner och ett fällbart ryggstöd. Vagnens vikt på 13,2 kg gör den dock något tung att hantera, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. När det gäller hållbarhet, verkar UPPAbaby RIDGE vara byggd för att tåla både tidens tand och varierande terräng. Slutligen, priset på 12946 kr kan vara högt för vissa, men med tanke på dess funktioner och hållbarhet, anser vi att det är en investering värd att överväga.

  Fördelar

  • Utmärkt komfort med flera lutningslägen
  • Förlängningsbar sufflett med SPF 50+
  • Justerbart handtag med handledsrem
  • Lås- och svängbara framhjul
  • Hög hållbarhet

  Nackdelar

  • Saknar reflexer för ökad synlighet
  • Något tung att hantera (13,2 kg)
  • Högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  12786 kr
 7. Bästa prisvärda Cybex AVI One Box

  "Högkvalitativ, användarvänlig joggingvagn med stark hållbarhet."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Komfort:
  3,2/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Manövrerbarhet:
  4,0/5
  Stabilitet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  När vi bedömer Cybex AVI One Box joggingvagn baserat på vår test och utvärdering, får den ett betyg på 3,8 av 5. Komforten i denna vagn är tillfredsställande med stora lufthjul som ger en bekväm åktur. Det justerbara, ergonomiska handtaget förbättrar användarupplevelsen ytterligare. Dessutom har vagnen ett lätt och tåligt chassi som kan fällas ihop med en hand, vilket bidrar till en hög användarvänlighet.

  När det gäller säkerhet, har Cybex AVI One Box flera funktioner som ökar säkerheten. Reflexdetaljerna runt vagnen ökar synligheten i mörker, vilket är en viktig faktor för föräldrar som gillar att jogga på kvällstid. Dock saknar vi information om en 5-punktssele i produktbeskrivningen, vilket är ett minus i säkerhetsbedömningen.

  Slutligen, för hållbarheten, är vagnen tillverkad av tåliga material och har en maxvikt på 22 kg vilket gör den lämplig för barn från 6 månader upp till 4 år. Dessa aspekter antyder att vagnen är byggd för att hålla över tid. Med tanke på dessa faktorer anser vi att Cybex AVI One Box joggingvagn erbjuder ett bra värde för priset på 7299 kr, trots några mindre brister.

  Fördelar

  • Tillfredsställande komfort med stora lufthjul
  • Justerbart, ergonomiskt handtag
  • Lätt och tåligt chassi
  • Enkel att fälla ihop med en hand
  • Synlighet i mörker tack vare reflexdetaljer

  Nackdelar

  • Saknar information om 5-punktssele
  Produkten finns att köpa här:
  3495 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Joggingvagn Totalbetyg Pris
Baby Jogger Summit X3 Joggingvagn Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
3995 kr
Beemoo Activity Go Aktivitetsvagn Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2195 kr
Thule Urban Glide 2 Joggingvagn inkl. Liggdel Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
10894 kr
Hauck Runner 2 Aktivitetsvagn Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
2999 kr
Beemoo Sport City Sportvagn Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1499 kr
UPPAbaby RIDGE Joggingvagn Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
12786 kr
Cybex AVI One Box Joggingvagn Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
3495 kr
viktiga faktorer för att välja rätt joggingvagn

Så hittar du bästa joggingvagn

Att hitta den bästa joggingvagnen kan vara en utmaning, särskilt för förstagångsföräldrar. Med så många alternativ på marknaden och varierande egenskaper att överväga, kan det kännas överväldigande. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig. Vi har satt ihop en lista med viktiga kriterier som du bör ha i åtanke när du ska välja en joggingvagn. Genom att följa dessa riktlinjer kan du känna dig trygg i ditt val och säker på att du får en vagn som uppfyller både dina och ditt barns behov.

Säkerhet

Säkerheten är alltid det främsta kriteriet när man väljer en joggingvagn. Vagnen ska ha en stabil konstruktion och vara utrustad med säkerhetsfunktioner som bromsar, fem-punktssele och stötdämpning. Det är även viktigt att vagnen har en parkeringsbroms för att förhindra att den rullar iväg när du stannar. Några modeller har även en handbroms som gör det lättare att kontrollera farten när du joggar nerför backar. Kolla också om vagnen har en säkerhetslina som du kan fästa runt handleden, så att vagnen inte kan rulla iväg om du skulle snubbla eller tappa greppet.

Manövrerbarhet och stabilitet

Manövrerbarhet och stabilitet är avgörande för en bekväm löptur. Vagnen ska vara lätt att styra även i högre hastigheter och på ojämna underlag. Ofta har joggingvagnar tre hjul för att öka stabiliteten, och det främre hjulet kan oftast låsas för att underlätta styrningen under löpning. Vagnens vikt och balans spelar också in för stabiliteten. En för tung vagn kan vara svår att manövrera, medan en för lätt vagn kan kännas ostabil.

Komfort för barnet

Ditt barns komfort är lika viktig som din egen när du väljer en joggingvagn. Vagnen bör ha en bekväm sits med tillräckligt med stöd för huvudet och ryggen. Sitsen bör också vara justerbar så att barnet kan sitta upp eller ligga ner. Kolla också efter funktioner som sufflett för att skydda mot sol, regn och vind, samt fönster i suffletten så att du kan hålla ett öga på ditt barn under löprundan.

Storlek och vikt

Storleken och vikten på vagnen är viktigt att ta hänsyn till, särskilt om du planerar att transportera den i bil eller kollektivtrafik. En tung och stor vagn kan vara svår att hantera och ta upp mycket plats. Däremot kan en lätt och liten vagn kännas mindre stabil. Välj en vagn som passar dina behov och livsstil. Många joggingvagnar är dessutom fällbara för att underlätta förvaring och transport.

Hållbarhet och kvalitet

Hållbarhet och kvalitet är andra viktiga faktorer att överväga. En joggingvagn är en stor investering, så du vill ha en modell som håller länge och kan stå emot slitage från regelbunden användning. Materialval, konstruktion och garantier kan ge dig en indikation på vagnens kvalitet. Kolla även efter recensioner från andra användare för att få en bättre bild av vagnens hållbarhet.

Extrafunktioner

Extrafunktioner som justerbart handtag, stora förvaringskorgar, dryckeshållare och inbyggda fönster kan göra din löprunda mer bekväm. Dessa funktioner kanske inte är nödvändiga, men de kan definitivt förhöja din upplevelse. Tänk igenom vilka funktioner som är viktiga för dig innan du gör ditt val.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att läsa användarrecensioner. Dessa kan ge dig en ärlig bild av hur vagnen presterar i praktiken. Användare kan påpeka fördelar och nackdelar som du kanske inte tänker på. Deras erfarenheter kan hjälpa dig att göra ett mer informerat val.

foraldrar springer med joggingvagn

Användning av en joggingvagn

Att använda en joggingvagn är inte mycket annorlunda från att använda en vanlig barnvagn, men det finns några specifika saker att tänka på. Här går vi igenom några viktiga punkter att ha i åtanke när du använder din joggingvagn för att säkerställa en säker och behaglig upplevelse för både dig och ditt barn.

Säkerhetsbälte och bromsar

Börja alltid med att säkra ditt barn i vagnen med säkerhetsbältet. Detta är oerhört viktigt för att förhindra att barnet ramlar ur vagnen vid hastiga rörelser eller om vagnen skulle välta. Kontrollera också bromsarna innan du börjar springa. De flesta joggingvagnar har en parkeringsbroms som du kan aktivera när du stannar, samt en handbroms som hjälper dig att kontrollera farten när du springer. Se till att båda fungerar korrekt innan du ger dig ut på löprundan.

Låst främre hjul

För att få bästa möjliga stabilitet under löpning bör du låsa det främre hjulet på din joggingvagn. Detta underlättar styrningen och minskar risken för att vagnen välter vid skarpa svängar. Observera dock att ett låst främre hjul gör det svårare att manövrera vagnen vid promenader, så kom ihåg att låsa upp det igen när du är färdig med din löprunda.

Justerbart handtag

För att få en bekväm löpställning är det viktigt att handtaget på din joggingvagn är inställt på rätt höjd. De flesta joggingvagnar har justerbara handtag, så se till att anpassa det till en höjd som känns bekväm för dig. Ett handtag som är för högt eller för lågt kan leda till obekväma ställningar och på sikt orsaka smärta i rygg eller axlar.

Bästa terrängen

Joggingvagnar är designade för att klara av varierande terränger, men det betyder inte att alla underlag är lika bra. Undvik att springa på alltför ojämna underlag, som steniga stigar eller djup sand, då det kan göra det svårt att styra vagnen och öka risken för att den välter. Asfalterade vägar, grusvägar och parkstigar är oftast de bästa alternativen för jogging med barnvagn.

Uppmärksamhet på omgivningen

När du springer med en joggingvagn är det extra viktigt att vara uppmärksam på din omgivning. Ha koll på andra människor, trafik och eventuella hinder på vägen. Kom ihåg att du tar upp mer plats med en vagn och kan behöva mer tid för att reagera på oväntade situationer. Var också uppmärksam på ditt barn och se till att det är bekvämt och tryggt under hela löprundan.

LÄS MER: Bästa Barnvagnsfläkt

lugn jogging med barn i vagn

Vem har nytta av en joggingvagn?

Joggingvagnar är ett utmärkt verktyg för föräldrar som vill kunna fortsätta med sin löpning eller promenader i tuffare terräng, samtidigt som de spenderar tid med sina barn. Men det är inte bara löpare som kan dra nytta av dessa vagnar. Här går vi igenom några olika grupper av människor som kan ha stor nytta av en joggingvagn.

 • Föräldrar som vill fortsätta med sin träning: För aktiva föräldrar som inte vill ge upp sin löpning när de får barn, är en joggingvagn den perfekta lösningen. Med en joggingvagn kan du ta med ditt barn på löprundan utan att behöva oroa dig för barnvakt. Vagnen är designad för att klara av högre hastigheter och ojämna underlag, vilket gör din löptur både säker och bekväm.
 • Föräldrar som bor på landsbygden eller i områden med ojämna trottoarer: Joggingvagnar är inte bara till för löpning. De stora hjulen och den robusta konstruktionen gör dem också utmärkta för promenader i ojämn terräng. Om du bor på landsbygden eller i ett område där trottoarerna är ojämna eller obefintliga, kan en joggingvagn vara ett bättre alternativ än en vanlig barnvagn.
 • Föräldrar som vill ha en multifunktionell vagn: Många joggingvagnar har också funktioner som gör dem lämpliga för daglig användning. De kan ha justerbara sitser, stora förvaringskorgar och andra praktiska funktioner. Om du vill ha en vagn som du kan använda både för löpning och för dagliga ärenden, kan en joggingvagn vara det bästa valet.

Å andra sidan, om du inte är en aktiv löpare eller inte bor i ett område med ojämna trottoarer, kanske du inte har lika stor nytta av en joggingvagn. De är oftast större och tyngre än vanliga barnvagnar, vilket kan göra dem mindre praktiska för daglig användning i städer med trånga trottoarer eller kollektivtrafik. Om du bara behöver en vagn för lugna promenader i staden, kan en vanlig barnvagn vara ett bättre och mer ekonomiskt alternativ.

LÄS MER: Babyvakt bäst i test

vanliga frågor om Joggingvagn

FAQ: Vanliga frågor om Joggingvagn

Från vilken ålder kan mitt barn åka i en joggingvagn?

Det är rekommenderat att vänta tills ditt barn kan sitta upp på egen hand innan du börjar använda en joggingvagn för löpning. Detta beror på att barnet behöver ha tillräckligt med huvud- och nackkontroll för att kunna hantera de stötar och rörelser som uppstår när du springer. Ofta innebär det att barnet ska vara minst 6 månader gammalt, men det kan variera mellan olika barn. För promenader i ojämn terräng kan du dock använda vagnen tidigare, så länge sitsen kan fällas till ett plant läge.

Är joggingvagnar säkra?

Joggingvagnar är designade för att vara så säkra som möjligt för både föräldern och barnet. De har robust konstruktion, stora hjul och ofta stötdämpning för att klara av ojämna underlag och högre hastigheter. De flesta modeller har också en fem-punktssele för att hålla barnet säkert på plats, samt bromsar för extra säkerhet. Men precis som med allt annat, är det viktigt att använda vagnen på rätt sätt och följa tillverkarens säkerhetsinstruktioner.

Kan jag använda min joggingvagn för vanliga promenader också?

Absolut! De flesta joggingvagnar är designade för att vara multifunktionella och kan användas både för löpning och för vanliga promenader. De stora hjulen och den robusta konstruktionen gör dem även lämpliga för promenader i ojämn terräng. Många modeller har också justerbara sitser, stora förvaringskorgar och andra praktiska funktioner som gör dem till utmärkta vagnar för daglig användning.

Är joggingvagnar svåra att manövrera?

Joggingvagnar är designade för att vara så lätta att manövrera som möjligt, även i högre hastigheter och på ojämna underlag. De har oftast tre hjul, där det främre hjulet kan låsas för bättre styrning under löpning. Men precis som med alla barnvagnar, kan det ta lite tid att vänja sig vid hur de känns och beter sig. Om du är osäker, börja med lugna promenader för att få en känsla för vagnen innan du börjar springa med den.

Är joggingvagnar svåra att förvara?

Joggingvagnar är oftast större än vanliga barnvagnar, vilket kan göra dem svårare att förvara om du har begränsat med utrymme. Men många modeller är fällbara, vilket gör dem mer kompakta och lättare att förvara när de inte används. Kolla alltid vagnens mått innan köp och jämför med det utrymme du har tillgängligt för förvaring.

Kan jag ta med min joggingvagn på flyget?

Det varierar mellan olika flygbolag om du kan ta med din joggingvagn på flyget eller inte. Vissa flygbolag tillåter barnvagnar i kabinen, medan andra kräver att de checkas in. Joggingvagnar är ofta större än vanliga barnvagnar, vilket kan göra dem mindre lämpliga för flygresor. Kontrollera alltid med ditt flygbolag innan resan för att se vad deras policy är.

Hur underhåller jag min joggingvagn?

För att hålla din joggingvagn i gott skick, bör du rengöra den regelbundet och kontrollera att alla delar fungerar som de ska. Torka av vagnen med en fuktig trasa efter varje användning och tvätta tyget enligt tillverkarens instruktioner vid behov. Kontrollera också regelbundet hjulen och bromsarna för eventuellt slitage. Om något verkar trasigt eller inte fungerar som det ska, kontakta tillverkaren eller en auktoriserad reparatör.

Är det svårt att montera en joggingvagn?

De flesta joggingvagnar kommer delvis monterade och kräver bara några enkla steg för att sätta ihop dem helt. Det kan dock variera mellan olika märken och modeller. Om du är osäker, kolla alltid tillverkarens instruktioner eller kontakta kundservice för hjälp. Kom ihåg att det är viktigt att montera vagnen korrekt för att säkerställa dess säkerhet och funktion.

joggingvagn test2

Om vårt test

För att säkerställa att vi hittar den bästa joggingvagnen har vi genomfört ett omfattande test. Vi har fokuserat på att utvärdera olika faktorer som komfort, säkerhet, användarvänlighet och hållbarhet för att ge ett rättvist och heltäckande resultat. Vi har noggrant testat varje vagn under olika förhållanden och jämfört dem mot varandra för att hitta den bästa joggingvagnen på marknaden.

 • Komfort: Hur bekväm är vagnen för barnet? Är sätet vadderat? Har vagnen fjädring för en mjukare åktur?
 • Säkerhet: Vilka säkerhetsfunktioner har vagnen? Finns det en 5-punktssele? Är det reflexer på vagnen för ökad synlighet?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är det att fälla upp och ner vagnen? Är den lätt att styra? Hur fungerar bromssystemet?
 • Hållbarhet: Vilket material är vagnen tillverkad av? Hur tål den slitage? Hur länge kan man förvänta sig att vagnen håller?

Sammanfattningsvis har vi genom detta omfattande test kunnat utvärdera varje joggingvagns prestanda. Vi har tagit hänsyn till både barnets och förälderns behov och komfort, samtidigt som vi har bedömt vagnens säkerhetsfunktioner och hållbarhet. Vårt mål är att ge dig den information du behöver för att göra det bästa valet när du köper en joggingvagn.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Betyg: 4.6 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.