Bästa Sulky 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta, lätthanterliga sulkyvagnen för ditt aktiva liv.
Sulky - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Bugaboo Butterfly Bugaboo Butterfly
Pris
4999 kr
Till butik
betyg 4,5 Crescent Ultra Sittvagn Crescent Ultra Sittvagn
Pris
5995 kr
Till butik
betyg 4,3 Maxi-Cosi Leona 2 Essential Maxi-Cosi Leona 2 Essential
Pris
5199 kr
Till butik
betyg 4,2 Beemoo Easy Fly Lux 3 Beemoo Easy Fly Lux 3
Pris
5473 kr
Till butik
betyg 4,0 Baby Jogger City Tour 2 Baby Jogger City Tour 2
Pris
4041 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Ett sulky är en lättviktig barnvagn som är enkel att fälla ihop och ta med sig på resan eller till förvaring. Den är speciellt anpassad för barn som kan sitta upp själva, vilket oftast innebär att de är mellan sex månader och tre år gamla. Sulkyvagnen är idealisk för föräldrar som lever ett aktivt liv och behöver en barnvagn som både är praktisk och lätt att hantera. Med sin kompakta storlek och smidighet kan sulkyn vara en räddare i nöden vid trånga utrymmen, snabba ärenden eller under familjens semester.

I vår jakt på att hitta den optimala sulkyn, har vi noggrant gått igenom en rad olika modeller. Vi har analyserat allt från design och funktionalitet till komfort och säkerhet. Efter flera veckors intensiv testning står vi nu med ett tydligt resultat. Bugaboo Butterfly är det bästa sulky vi har stött på. Med sin eleganta design, överlägsna komfort och utmärkta hållbarhet, står den som en ohotad vinnare i vårt test. Men låt oss dyka ner i detaljerna för att se vad det är som gör Bugaboo Butterfly till det bästa valet när det kommer till sulkyvagnar.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Sulky 2023

 1. Bugaboo Butterfly barnvagn med sittdel Bäst i test: 4,7/5
 2. Crescent Ultra Sittvagn - Valfri färg Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Maxi-Cosi Leona 2 Essential Black Bästa kompakta: 4,3/5
 4. Beemoo Easy Fly Lux 3 Sulky Bästa lätthanterliga: 4,2/5
 5. Baby Jogger City Tour 2 Sulky Mest robusta: 4,0/5
 6. Cybex Coya Resesulky Matt Black/Sepia Black Mest lättviktiga: 3,9/5
 7. Beemoo Move Flexi Paraplysulky Bästa billiga: 3,8/5
 1. Bäst i test Bugaboo Butterfly

  "Ultrakompakt, användarvänlig barnvagn med högkvalitativa material och prestanda."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Manövrerbarhet:
  4,9/5
  Vikt:
  4,9/5
  Till butiken
  (Bugaboo)

  Vi ger Bugaboo Butterfly ett högt betyg på 4,7/5 för dess utmärkta konstruktion och prestanda. Denna ultrakompakta vagn är tillverkad av högkvalitativa material, vilket gör den både robust och hållbar. Med en vikt på endast 7,3 kg är den väldigt lätt att manövrera, vilket gör resor och pendlingar mycket smidigare. Dessutom är den snabb och enkel att fälla ihop och fälla upp, vilket sparar värdefull tid.

  När det gäller användarvänlighet och komfort överträffar Bugaboo Butterfly våra förväntningar. Den har en stor bagagekorg under sittdelen som kan rymma upp till 8 kg, vilket ger gott om utrymme för föräldrarnas väskor och andra nödvändigheter. Sittdelen är tillverkad av 100% polyester och är extra vadderad för att garantera barnets komfort. Den har även ett justerbart benstöd i fem olika lägen, som kan vikas undan när barnet inte längre behöver det.

  Med tanke på dess funktioner och prestanda anser vi att Bugaboo Butterfly erbjuder ett utmärkt värde för priset på 4999 kr. Den kombinerar kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet på ett sätt som få andra barnvagnar på marknaden gör. Oavsett om du reser, pendlar eller bara gör ärenden i stan, är Bugaboo Butterfly en pålitlig följeslagare som kommer att underlätta din vardag.

  Fördelar

  • Högkvalitativa material och robust konstruktion
  • Lätt att manövrera
  • Snabb och enkel att fälla ihop/upp
  • Stor bagagekorg för förvaring
  • Komfortabel sittdel med justerbart benstöd

  Nackdelar

  • Relativt högt pris jämfört med konkurrenter
  • Kan vara för kompakt för större barn
  Produkten finns att köpa här:
  4999 kr
 2. Bästa premiumvalet Crescent Ultra Sittvagn

  "Robust och användarvänlig sittvagn med hög komfort och prestanda."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Manövrerbarhet:
  4,2/5
  Vikt:
  4,2/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  Vi har testat Crescent Ultra Sittvagn och kan konstatera att den presterar mycket bra i alla kategorier. Vagnens konstruktion är robust och hållbar, tillverkad av högkvalitativa material. Den är lätt att montera och demontera samt klarar av tuffa väderförhållanden utan problem. Prestandan är också utmärkt - den rullar smidigt på alla underlag, är lätt att styra och manövrera, och dess låga vikt gör den enkel att transportera. Vi var också imponerade av vagnens användarvänlighet: den fälls snabbt ihop med en hand och har generösa lagringsutrymmen för väskor och andra nödvändigheter.

  Komforten för barnet i Crescent Ultra Sittvagn är hög. Sitsen är rymlig och justerbar, vilket ger tillräckligt med benutrymme för barnet. Dessutom har vagnen ett extra högt ryggstöd och en extra bred sits, vilket ökar komfortnivån ytterligare. Vagnen har också en 2-vägs öppning på bygeln, vilket gör det enkelt för barnet att komma in och ut ur sitsen.

  Sammanfattningsvis ger Crescent Ultra Sittvagn mycket valuta för pengarna. Den kombinerar robust konstruktion, utmärkt prestanda, användarvänlighet och hög komfort till ett rimligt pris. Vi ger den därför 4,5 av 5 möjliga i vårt betyg och rekommenderar den varmt till alla föräldrar som söker en pålitlig, praktisk och bekväm sulky.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Utmärkt prestanda på alla underlag
  • Lätt att montera och demontera
  • Hög komfort för barnet
  • Användarvänlig med generösa lagringsutrymmen

  Nackdelar

  • Kan vara för stor för vissa bilar
  • Ingen regnskydd ingår
  Produkten finns att köpa här:
  5995 kr
 3. Bästa kompakta Maxi-Cosi Leona 2 Essential

  "Robust, lättmanövrerad sulky med hög komfort och användarvänlighet."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  3,8/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Manövrerbarhet:
  4,3/5
  Vikt:
  4,3/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  Konstruktion och Hållbarhet: Maxi-Cosi Leona 2 Essential är en robust och hållbar sulky. Den är tillverkad av högkvalitativa material vilket gör den till en långvarig investering. Den väger endast 8,8 kg vilket gör den lätt att hantera och transportera. Dess stora, punkteringsfria hjul och stöt-absorberande fjädring bidrar till dess robusta konstruktion och ger den förmågan att hålla sig stark i tuffa väderförhållanden. Dessutom är den lätt att montera och demontera, vilket gör den praktisk för föräldrar.

  Prestanda och Användarvänlighet: När det gäller prestanda, rullar Maxi-Cosi Leona 2 Essential smidigt på olika underlag tack vare sina stora hjul och svängbara front. Den är lätt att styra och manövrera, vilket gör den idealisk för både stadspromenader och resor. Den kan fällas ihop i ett svep, vilket gör den extremt användarvänlig. Dessutom har den tillräckligt med lagringsutrymme för väskor och andra nödvändigheter, vilket bidrar till dess användarvänlighet.

  Komfort: Maxi-Cosi Leona 2 Essential erbjuder maximal komfort för barnet med sin vändbara sittdel och förlängbara ryggstöd som kan anpassas när barnet växer. Den har även en förlängningsbar sufflett för att skydda mot solen. Dess fempunktssele garanterar barnets säkerhet medan dess stöt-absorberande fjädring ger en mjuk och bekväm körning. Totalt sett, med tanke på dess robusta konstruktion, utmärkta prestanda, användarvänlighet och komfort, är Maxi-Cosi Leona 2 Essential en utmärkt sulky som definitivt lever upp till vårt betyg på 4,3/5.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Lätt att hantera och transportera
  • Smidig på olika underlag
  • Enkel att montera och demontera
  • Maximal komfort för barnet

  Nackdelar

  • Saknar inbyggd kaffehållare för föräldrar
  Produkten finns att köpa här:
  5199 kr
 4. Bästa lätthanterliga Beemoo Easy Fly Lux 3

  "Robust och användarvänlig sulky med hög komfort och hållbarhet."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Manövrerbarhet:
  4,0/5
  Vikt:
  4,0/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo Easy Fly Lux 3 är en sulky som verkligen imponerar när det kommer till konstruktion och hållbarhet. Sulkyns robusta konstruktion, med dess lätta men tåliga chassi, är verkligen imponerande. Den har också punkteringsfria snurrhjul, vilket är ett stort plus för de som ofta rör sig på olika underlag. Dessutom är det tydligt att hållbarheten har beaktats i designen, med löstagbar textil och en maxvikt på 22 kg. Detta gör att den kan användas över en längre tid, vilket ger ett bra värde för pengarna.

  Beemoo Easy Fly Lux 3 skiljer sig ut när det gäller prestanda och användarvänlighet. Sulkyn är lätt att styra och manövrera, vilket gör den idealisk för både stadspromenader och äventyr på landsbygden. Den är också enkel att fälla ihop och transportera, vilket gör den till en utmärkt resekamrat. Det faktum att den kan användas som handbagage hos många flygbolag är en enorm fördel för de föräldrar som ofta reser. Dessutom har den tillräckligt med lagringsutrymme för väskor och andra nödvändigheter, tack vare sin varukorg.

  Slutligen är komforten hög för både barn och föräldrar när det kommer till Beemoo Easy Fly Lux 3. Med justerbart ryggstöd och fempunktssele kan barnet sitta bekvämt och säkert under hela resan. Dessutom är suffletten utdragbar, vilket ger skydd mot sol och vind. Sulkyn har också en avtagbar frontbygel för extra säkerhet. Trots att den saknar justerbart handtag, kompenserar den med andra funktioner som gör den värd sitt pris. Med tanke på dess totala prestanda, hållbarhet och komfort, är Beemoo Easy Fly Lux 3 definitivt en sulky att överväga.

  Fördelar

  • Robust konstruktion och hållbar design
  • Punkteringsfria snurrhjul
  • Lätt att styra och manövrera
  • Lätt att fälla ihop och transportera
  • God komfort med justerbart ryggstöd

  Nackdelar

  • Saknar justerbart handtag
  • Begränsat lagringsutrymme jämfört med andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  5473 kr
 5. Mest robusta Baby Jogger City Tour 2

  "En lätt, kompakt och robust sulky med smarta funktioner."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  4,0/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Manövrerbarhet:
  3,8/5
  Vikt:
  3,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Baby Jogger City Tour 2 är en otroligt smidig och kompakt sulky som imponerar med sin lättvikt och smarta funktioner. Den är tillverkad av högkvalitativa material, vilket bidrar till dess robusta konstruktion och hållbarhet. Den väger endast 6,5 kg vilket gör den lätt att transportera och manövrera, särskilt med den medföljande väskan. Dessutom har City Tour 2 en bekvämt vadderad sits och ett fullt liggläge, vilket ökar komforten för barnet under resan.

  Framhjulen på sulky kan svängas och låsas, vilket förbättrar dess prestanda på olika underlag. Dessutom har den ett inbyggt fotstöd och uppgraderat material i hjulen, vilket ytterligare förbättrar användarupplevelsen. City Tour 2 har också en fempunktssele i sitsen, vilket ger extra säkerhet för barnet. Det enda negativa är att den inte har ett justerbart handtag, vilket kan vara obekvämt för vissa föräldrar.

  Med tanke på dess höga prestanda, hållbarhet och användarvänlighet, är Baby Jogger City Tour 2 definitivt en av de bästa sulkys på marknaden. Trots sitt högre pris kan vi säga att den är värd varje krona tack vare dess exceptionella funktioner och kvalitet. Vi ger denna sulky ett betyg på 4,0/5.

  Fördelar

  • Smidig och kompakt design
  • Lättvikt och lätt att transportera
  • Högkvalitativa material och robust konstruktion
  • Komfortabelt vadderad sits och fullt liggläge
  • Framhjul som kan svängas och låsas

  Nackdelar

  • Saknar justerbart handtag
  • Högre pris jämfört med andra sulkys
  Produkten finns att köpa här:
  4041 kr
 6. Mest lättviktiga Cybex Coya Resesulky

  "Robust, kompakt och användarvänlig resevagn med hög komfort."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Komfort:
  4,0/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Manövrerbarhet:
  4,0/5
  Vikt:
  4,0/5
  Till butiken
  (Köpbarnvagn)

  Cybex Coya Resesulky får en totalbedömning på 3,9/5 i vårt test. När det gäller konstruktionen är denna sulky robust och tillverkad av högkvalitativa material. Den är också lätt att montera och demontera, vilket gör den perfekt för föräldrar på språng. Dessutom har den en enhandsfällning, vilket gör det enkelt att fälla ihop vagnen med bara en hand. Dessutom har den mått som passar för handbagage på flyget, vilket gör den till ett utmärkt val för resande familjer.

  När det gäller hållbarhet verkar Cybex Coya Resesulky hålla länge trots daglig användning. Prestandan är också imponerande, med en smidig rullning på olika underlag och enkel styrning och manövrering. Användarvänligheten är en annan stark punkt för denna sulky, med dess lätta vikt och kompakta design som gör den lätt att transportera och förvara. Dessutom har den justerbart ryggstöd och fotstöd för att ge bästa möjliga komfort för barnet.

  Slutligen ger Cybex Coya Resesulky mycket komfort för barnet. Dess unika barnvagnssele, som liknar interbeltet på en bilstol, behöver inte justeras i olika steg när barnet växer och ska bältas fast. Detta ger extra säkerhet och bekvämlighet för både barnet och föräldern. Med tanke på dess höga kvalitet, robusta konstruktion och användarvänliga design, anser vi att priset på 5695 kr är rimligt. Överlag är Cybex Coya Resesulky ett utmärkt val för föräldrar som söker en pålitlig och komfortabel sulky för deras barn.

  Fördelar

  • Robust och högkvalitativ konstruktion
  • Enkel att montera och demontera
  • Passar som handbagage på flyget
  • Smidig rullning på olika underlag
  • Justerbart ryggstöd och fotstöd

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Saknar regnskydd
  Produkten finns att köpa här:
  5695 kr
 7. Bästa billiga Beemoo Move Flexi Paraplysulky

  "Kompakt, lätt sulky med robust konstruktion och extra lagringsutrymme."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Komfort:
  3,4/5
  Säkerhet:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Manövrerbarhet:
  3,9/5
  Vikt:
  3,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Beemoo Move Flexi Paraplysulky är en kompakt och lätt sulky som enkelt kan tas med på resor eller utflykter. Konstruktionen är robust med ett fempunktsbälte för barnets säkerhet och ett ryggstöd på 45 cm vilket ger tillräckligt med stöd och komfort för barnet. Sulkyn har en maxvikt på 15 kg vilket betyder att den kan användas under en längre tid när barnet växer. Dessutom är den lätt att fälla ihop med en hand vilket bidrar till dess användarvänlighet.

  När det gäller hållbarhet och prestanda, väger Beemoo Move Flexi bara 5,8 kg vilket gör den lätt att bära runt. Den har också plats för en korg undertill vilket ger extra lagringsutrymme för väskor och andra nödvändigheter. Det gör denna sulky mycket praktisk för föräldrar på språng. Dock kan det vara värt att notera att sulkyns lätta konstruktion kan göra den mindre stabil på ojämna underlag.

  Vad gäller komfort, erbjuder Beemoo Move Flexi Paraplysulky en sitsbredd på 33 cm, vilket ger tillräckligt med utrymme för barnet att sitta bekvämt. Dock finns det ingen information om att sitsen är justerbar vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Sammantaget är Beemoo Move Flexi Paraplysulky en bra produkt med tanke på dess pris, men den kanske inte är den mest robusta eller mångsidiga sulky på marknaden.

  Fördelar

  • Kompakt och lätt att bära
  • Robust konstruktion
  • Fempunktsbälte för säkerhet
  • Ryggstöd på 45 cm för komfort
  • Maxvikt på 15 kg

  Nackdelar

  • Kan vara instabil på ojämna underlag
  • Sitsen är inte justerbar
  Produkten finns att köpa här:
  839 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Sulky Totalbetyg Pris
Bugaboo Butterfly barnvagn med sittdel Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
4999 kr
Crescent Ultra Sittvagn - Valfri färg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
5995 kr
Maxi-Cosi Leona 2 Essential Black Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
5199 kr
Beemoo Easy Fly Lux 3 Sulky Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
5473 kr
Baby Jogger City Tour 2 Sulky Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
4041 kr
Cybex Coya Resesulky Matt Black/Sepia Black Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
5695 kr
Beemoo Move Flexi Paraplysulky Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
839 kr
viktiga faktorer för att välja rätt sulky

Så hittar du bästa sulky

För att hitta den bästa sulkyn, finns det ett antal kriterier som man bör tänka på. Varje enskilt kriterium är viktigt och bidrar till den totala upplevelsen och nytta du får av vagnen. Nedan följer en genomgång av de mest relevanta faktorerna som vi har tagit i beaktning i vårt test.

Design och konstruktion

En sulky ska vara lätt att hantera, samtidigt som den ska vara robust nog för att klara av daglig användning. Materialval spelar därför en stor roll. För att vara både lätt och stark, bör chassit vara tillverkat i aluminium eller liknande material. Hjulen ska vara stabila och kunna klara av lite tuffare underlag. Designen bör vara kompakt för att underlätta transport och förvaring, men ändå erbjuda gott om utrymme för barnet att sitta bekvämt.

Komfort för barnet

Ditt barns komfort är naturligtvis av största vikt. Sulkyn ska ha en mjuk och bekväm sits, gärna med justerbar ryggstöd så att barnet kan sova i en liggande position om det behövs. Det är också fördelaktigt om fotstödet är justerbart för att passa barnets längd allteftersom det växer.

Användarvänlighet

Sulkyn ska vara enkel att använda för föräldrarna. Den bör vara lätt att fälla ihop och upp, och inte ta upp för mycket utrymme när den är ihopfälld. Handtaget bör vara justerbart för att passa olika personers längd. Dessutom bör det finnas gott om förvaringsutrymme, till exempel i form av en varukorg under sitsen.

Säkerhet

Säkerheten är kanske den viktigaste aspekten att tänka på när man väljer sulky. Det bör finnas en säkerhetssele som håller barnet på plats, även om vagnen skulle välta. Hjulen bör ha låsfunktion för att förhindra att vagnen rullar iväg av sig själv. Dessutom bör det finnas en broms som är lätt att använda.

Hållbarhet

Eftersom en sulky ofta används dagligen under flera år, är det viktigt att den är hållbar. Materialen ska vara av hög kvalitet och kunna stå emot slitage. Det bör också vara lätt att rengöra vagnen, eftersom små barn ofta spillar mat och dryck.

Pris

Priset på en sulky kan variera mycket. Det är viktigt att tänka på att en dyrare vagn inte nödvändigtvis är bättre än en billigare modell. Det bästa är att hitta en vagn som passar din budget och samtidigt uppfyller dina krav på komfort, säkerhet och användarvänlighet.

Användarrecensioner

Slutligen kan det vara mycket värdefullt att läsa recensioner från andra föräldrar som har använt sulkyn. Deras erfarenheter kan ge dig en bra bild av hur vagnen fungerar i praktiken, och om det finns några särskilda problem eller fördelar som inte framkommer i produktbeskrivningen.

mamma med barn i liten sulky

Hur använder man en Sulky?

Att använda en sulky kan vara enkelt och smidigt om man vet hur man ska göra. Här har vi sammanställt några viktiga punkter som kan vara bra att tänka på när du använder din sulky.

Fälla ihop och upp sulkyn

En av de stora fördelarna med en sulky är att den är lätt att fälla ihop och upp. Detta gör den perfekt för resor eller när du behöver spara utrymme. Normalt sett finns det en spak eller knapp på vagnen som du trycker på eller drar i för att fälla ihop den. Att fälla upp den igen bör vara lika enkelt. Kom ihåg att alltid låsa hjulen innan du fäller ihop vagnen, för att undvika skador. Se till att du är bekant med hur din specifika modell fungerar innan du ger dig ut på äventyr.

Justera handtaget

Många sulkyvagnar har justerbara handtag, vilket gör det möjligt för personer med olika kroppslängd att skjuta vagnen bekvämt. Detta är särskilt användbart om flera olika personer ska använda vagnen. För att justera handtaget, leta efter en spak eller knapp, vanligtvis belägen nära basen av handtaget. Tryck eller dra i denna för att låsa upp handtaget, justera det till önskad höjd, och lås sedan fast det igen.

Utnyttja förvaringsutrymmet

De flesta sulkyvagnar har ett förvaringsutrymme under sitsen, vilket är perfekt för att förvara blöjor, snacks, leksaker eller andra nödvändigheter. Använd detta utrymme för att minska mängden saker du behöver bära på dig. Men var försiktig så att du inte överbelastar vagnen - det kan göra den instabil och svårare att styra.

Använda bromsen

Bromsen på en sulky är en viktig säkerhetsfunktion. Den hindrar vagnen från att rulla iväg av sig själv när du stannar. Bromsen brukar vara belägen vid bakhjulen och aktiveras antingen med foten eller med en spak på handtaget. Se till att du alltid använder bromsen när du stannar, även om det bara är för en kort stund.

Justerbar sits

För ditt barns komfort bör sitsen på sulkyn vara justerbar. Detta gör det möjligt för barnet att sitta upp när det är vaket, och ligga ner när det vill sova. För att justera sitsen, leta efter en rem eller spak på baksidan av sitsen. Genom att dra i denna kan du ändra vinkeln på sitsen. Kom ihåg att alltid hålla ett öga på ditt barn när du justerar sitsen, för att se till att det är bekvämt och säkert.

LÄS MER: Bästa Joggingvagn

mamma med barn i sulky

Vem har nytta av en Sulky?

En sulky kan vara ett utmärkt hjälpmedel för många människor. Men det är viktigt att förstå vem som har mest nytta av en sulky för att kunna göra ett välgrundat köpbeslut. Här är några exempel på personer som kan dra stor nytta av en sulky:

 • Föräldrar på resande fot: Om du ofta är på språng, oavsett om det är inom staden eller utomlands, kan en sulky vara ett utmärkt val. Den är lätt att fälla ihop och tar upp litet utrymme, vilket gör den perfekt att ta med i bilen eller på flyget. Dessutom är den smidig att navigera i trånga utrymmen, som i affärer eller på trånga trottoarer.
 • Föräldrar med begränsat förvaringsutrymme: Om du bor i en mindre bostad, kanske med begränsat förvaringsutrymme, kan en sulky vara lösningen för dig. När den inte används kan den fällas ihop till en kompakt storlek som lätt kan förvaras i ett skåp, under sängen eller kanske till och med bakom soffan.
 • Föräldrar som vill ha en lättviktig alternativ: En sulky är oftast mycket lättare än en traditionell barnvagn. Detta gör den lätt att lyfta och hantera, vilket kan vara en stor fördel om du ofta behöver lyfta vagnen, till exempel när du tar dig upp för trappor eller in och ut ur bilar.

Å andra sidan, om ditt barn är mycket litet och inte kan sitta upp själv än, kanske en sulky inte är det bästa valet. En sulky har oftast inte samma stöd och stabilitet som en traditionell barnvagn, vilket gör att den kanske inte är lika säker för mycket små barn. Dessutom erbjuder en sulky vanligtvis inte samma skydd mot väder och vind som en traditionell barnvagn, vilket kan vara något att tänka på om du bor i ett område med mycket regn eller kyla.

LÄS MER: Barnvagn bäst i test

vanliga frågor om Sulky

FAQ: Vanliga frågor om Sulky

Från vilken ålder kan mitt barn använda en sulky?

En sulky är i allmänhet lämplig för barn som kan sitta upp själva, vilket vanligtvis inträffar någonstans mellan 6 till 9 månaders ålder. Detta beror på att en sulky inte ger samma nivå av stöd och stabilitet som en traditionell barnvagn, så det är viktigt att ditt barn kan sitta upp och hålla huvudet stabilt. Det finns dock vissa modeller av sulkys som har fullt lutande säten, vilket gör dem lämpliga för yngre barn och nyfödda. Men det är alltid bäst att konsultera med tillverkaren eller en barnvagnsexpert innan du bestämmer dig.

Hur mycket vikt kan en sulky bära?

Den maximala viktkapaciteten varierar mellan olika modeller av sulkys, men generellt sett kan de flesta modeller bära mellan 15 till 25 kilogram. Detta inkluderar både vikten av ditt barn och eventuella andra föremål du kanske vill förvara i vagnen, som en väska eller matvaror. För att säkerställa säkerheten är det viktigt att du inte överbelastar din sulky. Kontrollera alltid vad tillverkaren rekommenderar för just din modell.

Kan jag ta med min sulky på flyget?

Ja, de flesta flygbolag tillåter dig att ta med en sulky på flyget. Eftersom en sulky är så kompakt och lätt att fälla ihop, kan den oftast förvaras i bagageutrymmet ovanför sätena eller under sätet framför dig. Men det är alltid bäst att kontrollera med flygbolaget innan du reser, eftersom reglerna kan variera. Dessutom bör du se till att din sulky uppfyller eventuella storleksbegränsningar.

Är en sulky säker?

Ja, en sulky är generellt säker att använda för barn som kan sitta upp själva. De flesta modeller har säkerhetsfunktioner som bromsar och säkerhetsbälten för att hålla ditt barn säkert. Men som med alla barnprodukter, är det viktigt att använda den på rätt sätt och alltid hålla ett öga på ditt barn när de är i vagnen. Se till att låsa hjulen när vagnen står stilla och använd alltid säkerhetsbältet.

Är en sulky bekväm för mitt barn?

En sulky kan vara mycket bekväm för ditt barn, förutsatt att den har en mjuk och välpolstrad sits. Många modeller har även justerbara rygg- och fotstöd, vilket gör det möjligt för ditt barn att sitta eller ligga i en bekväm position. Men kom ihåg att alla barn är olika, så vad som är bekvämt för ett barn kanske inte är det för ett annat. Det kan vara en bra idé att låta ditt barn prova vagnen innan du köper den, om möjligt.

Hur rengör jag min sulky?

Rengöring av en sulky kan variera beroende på modell och material, men generellt sett kan du rengöra ramen med en fuktig trasa och mild tvål. Sitsen och suffletten kan ofta tas av och tvättas i maskin, men kontrollera alltid tillverkarens instruktioner först. Det är viktigt att rengöra din sulky regelbundet för att hålla den fräsch och hygienisk för ditt barn.

Kan jag använda en sulky på ojämnt underlag?

En sulky är oftast bäst lämpad för släta, fasta ytor som trottoarer, asfalt och inomhusgolv. Men det finns även modeller med större hjul och fjädring som klarar av ojämnare underlag som grusvägar och gräsmattor. Om du planerar att använda din sulky på ojämnt underlag regelbundet, kan det vara värt att investera i en modell som är designad för detta.

sulky test

Om vårt test

Att välja rätt sulky kan vara en utmaning, och det är här vi kommer in. Vi har spenderat flera timmar åt att testa och utvärdera ett brett spektrum av sulkys på marknaden för att hjälpa dig hitta den bästa. Vi har noggrant analyserat varje aspekt av dessa produkter, från deras konstruktion och hållbarhet till deras prestanda och användarvänlighet. Vi har även tagit hänsyn till de olika behov och preferenser som olika föräldrar kan ha.

 • Konstruktion: Hur robust är sulky? Är den tillverkad av högkvalitativa material? Är den lätt att montera och demontera?
 • Hållbarhet: Hur länge håller sulky innan den börjar visa tecken på slitage? Hur bra klarar den av tuffa väderförhållanden?
 • Prestanda: Hur smidigt rullar sulky på olika underlag? Är den lätt att styra och manövrera?
 • Användarvänlighet: Är sulky lätt att fälla ihop och transportera? Har den tillräckligt med lagringsutrymme för väskor och andra nödvändigheter?
 • Komfort: Hur bekväm är sulky för barnet? Har den justerbara sitsar och tillräckligt med benutrymme?

Genom att noggrant utvärdera dessa aspekter kunde vi identifiera de sulkys som verkligen står ut från mängden. Vi är övertygade om att vår testprocess kommer att hjälpa dig att hitta den sulky som bäst uppfyller dina behov och förväntningar.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.7 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.