Bästa Däckglans 2023

Av: David Persson • Senast uppdaterad:
Hitta den bästa däckglansen för en ren, glänsande och skyddad finish.
Se alla testvinnare

Däckglans är en produkt som används för att ge däcken på din bil en ren, glänsande och välvårdad finish. Den hjälper inte bara till att förbättra bilens utseende utan skyddar också däcken från skador orsakade av väder och vägsmuts. Däckglans kan komma i olika former och konsistenser, såsom geler, spray och krämer.

Vi har testat och utvärderat en mängd olika däckglanser på marknaden och utsett Däckglans tershine Refined, 500 ml till bäst i test. I den här artikeln presenterar vi våra 5 favoriter. Vi kommer också att diskutera fördelar och nackdelar med att använda däckglans, samt hur man går tillväga för att hitta den bästa däckglansen.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa däckglans 2023

 1. Däckglans tershine Refined, 500 ml Bäst i test: 4,7/5
 2. Däckglans Meguiars Hot Shine Tire Spray, 710 ml Bästa skyddande: 4,5/5
 3. Däckglans Gyeon Q²M Tire Express Bästa matta: 4,4/5
 4. Däckglans Soft99 Tire Black Wax, 170 g Bästa applicering: 4,3/5
 5. Däckglans Soft99 DiGloss GIRA EDGE, 70 ml Bästa användarvänliga: 4,1/5
 1. Bäst i test Däckglans tershine Refined, 500 ml

  Högkvalitativ däckglans med utmärkt finish och långvarig hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Gläns:
  4,6/5
  Appliceringsmetod:
  4,9/5
  Torktid:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Finish - 9,8/10

  tershine Refined ger en imponerande finish på både däck och exteriöra plastytor. Däcken får en djup och glänsande yta som ser ny och välvårdad ut, medan plastdetaljer återfår sin ursprungliga färg och lyster. Resultatet är en enhetlig och professionell finish som förbättrar bilens övergripande utseende.

  Hållbarhet - 9,9/10

  Hållbarheten hos tershine Refined är mycket imponerande. Med en livslängd på minst några veckor överträffar denna däckglans många andra produkter på marknaden. Användare har rapporterat att glansen och skyddet håller upp till 150 mil senare, vilket är en tydlig indikation på dess långvariga prestanda.

  Applicering - 9,6/10

  tershine Refined är enkel och smidig att applicera. Produkten är mycket dryg, vilket innebär att en liten mängd räcker långt och ger en täckande och jämn yta. Den lättanvända plastflaskan gör det enkelt att dosera produkten vid applicering och minimerar spill.

  Skydd - 9,7/10

  Denna däckglans skyddar effektivt däcken mot UV-strålar, smuts och vägsmuts, vilket hjälper till att förlänga däckens livslängd och bibehålla deras utseende. tershine Refined ger även återfuktning och näring till plastytorna, vilket hjälper till att förhindra sprickbildning och blekning över tid.

  Pris - 9,5/10

  Med ett pris på 198 kr för en 500 ml-flaska är tershine Refined prisvärd, med tanke på dess prestanda och hållbarhet. Kundrecensioner vittnar om att produkten är mycket dryg och erbjuder en utmärkt valuta för pengarna.

  Sammanfattning

  tershine Refined är en imponerande däckglans och plastbehandling med utmärkta finish, hållbarhet, applicering, skydd och pris. Dess förmåga att förvandla trötta och slitna gummi- och plastytor till närmare nyskick gör den till en favorit bland bilentusiaster. Med ett övergripande betyg på 9,7/10 är tershine Refined ett utmärkt val för dem som söker en högkvalitativ däckglans och plastbehandling.

  Fördelar

  • Ger imponerande finish på däck och plast
  • Mycket hållbar, håller i veckor
  • Enkel och smidig applicering
  • Skyddar mot UV-strålar och smuts
  • Prisvärd för sin prestanda

  Nackdelar

  • Kan bli dyr om används ofta
  • Inte lika effektiv på mycket slitna däck
  Produkten finns att köpa här:
  168 kr
 2. Bästa skyddande Däckglans Meguiars Hot Shine Tire Spray, 710 ml

  Högkvalitativ däckglans med långvarig effekt och skyddande egenskaper.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Gläns:
  4,4/5
  Appliceringsmetod:
  4,6/5
  Torktid:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Finish - 9,6/10

  Meguiars Hot Shine Tire Spray ger en imponerande finish med en våtliknande och mörk glans. Denna däckglans ger däcken ett fräscht och välpolerat utseende som förbättrar bilens övergripande estetik.

  Hållbarhet - 9,4/10

  Denna däckglans har en god hållbarhet, och kunder har rapporterat att glansen varar länge. Den höga glansfaktorn och vattenmotståndiga polymererna hjälper till att bevara däckens svarta färg, vilket innebär att däcken ser fräscha och välvårdade ut under en längre tid.

  Applicering - 9,5/10

  Meguiars Hot Shine Tire Spray är enkel att applicera tack vare det reglerbara munstycket på flaskan. Det gör det enkelt att anpassa spraymönstret och applicera produkten jämnt över däckytan. Användare har uppskattat hur lättanvänd denna däckglans är.

  Skydd - 9,3/10

  Hot Shine Tire Spray erbjuder effektivt skydd för däcken tack vare dess antizonteknologi och vattenmotståndiga polymerer. Produkten hjälper till att förhindra sprickor och förtida åldrande av däcken, vilket säkerställer att däcken håller sig i gott skick under en längre tid.

  Pris - 9,5/10

  Med ett pris på 189 kr för en 710 ml-flaska erbjuder Meguiars Hot Shine Tire Spray ett konkurrenskraftigt pris i förhållande till dess prestanda och kvalitet. Kunder som söker en prisvärd däckglans med imponerande resultat kommer att uppskatta detta alternativ.

  Sammanfattning

  Meguiars Hot Shine Tire Spray är en utmärkt däckglans som ger en våtliknande, mörk glans och erbjuder en god hållbarhet, enkel applicering, effektivt skydd och ett konkurrenskraftigt pris. Med ett övergripande betyg på 9,5/10 är detta en stark kandidat för dem som söker en däckglans som ger både lyster och skydd.

  Fördelar

  • Ger en våtliknande, mörk glans
  • God hållbarhet och långvarig effekt
  • Enkel att applicera
  • Bidrar till skydd mot sprickor och åldrande
  • Prisvärd i förhållande till kvalitet

  Nackdelar

  • Kan vara svår att få tag på
  • Spraymönstret kan vara ojämnt
  Produkten finns att köpa här:
  123 kr
 3. Bästa matta Däckglans Gyeon Q²M Tire Express

  Snabbtorkande däckglans med matt finish och effektivt smutsskydd.
  Vårt betyg
  4,4/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Gläns:
  4,5/5
  Appliceringsmetod:
  4,2/5
  Torktid:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Finish - 9,5/5

  Gyeon Q²M Tire Express ger en naturligt matt och djup glans som får däcken att se fräscha och välpolerade ut. Kunder har uppskattat den balanserade glansen mellan matt och blank yta, vilket ger däcken ett nytt och attraktivt utseende.

  Hållbarhet - 9,0/5

  När det gäller hållbarheten är denna däckglans något kortlivad, särskilt om man kör i regn. Även om den skyddar däcken från smuts och ger en vattenavstötande yta, skulle vissa kunder ha önskat att den varade längre mellan appliceringarna.

  Applicering - 9,6/5

  Gyeon Q²M Tire Express är en snabb och lättapplicerad däckglans, tack vare sin vattenbaserade formula. Den fungerar på både torra och blöta däck och är enkel att fördela jämnt över däckytan. Kunder har uppskattat hur smidig och enkel denna däckglans är att applicera.

  Skydd - 9,4/5

  Denna däckglans erbjuder ett effektivt skydd mot smuts och en vattenavstötande yta som underlättar framtida rengöring. Trots att den kanske inte är lika hydrofobisk som andra produkter på marknaden, erbjuder den fortfarande en god skyddsnivå.

  Pris - 9,3/5

  Med ett pris på 199 kr för en 400 ml-flaska ligger Gyeon Q²M Tire Express inom ett rimligt prisspann jämfört med konkurrenterna. Den är prisvärd för kunder som vill ha en snabb och enkel däckglans, även om hållbarheten kanske inte är lika lång som hos vissa andra produkter.

  Sammanfattning

  Gyeon Q²M Tire Express är en däckglans som erbjuder en naturligt matt och djup glans, snabb och enkel applicering och ett effektivt skydd mot smuts. Den är prisvärd och fungerar på både torra och blöta däck. Med ett övergripande betyg på 9,4/10 är detta en bra produkt för dem som söker en snabb och lättapplicerad däckglans, men bör notera att hållbarheten kanske inte är lika lång som hos vissa konkurrerande produkter.

  Fördelar

  • Naturligt matt och djup glans
  • Snabb och lätt applicering
  • Effektivt skydd mot smuts
  • Fungerar på både torra och blöta däck
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kortlivad hållbarhet, särskilt i regn
  • Inte lika hydrofobisk som andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  169 kr
 4. Bästa applicering Däckglans Soft99 Tire Black Wax, 170 g

  Högkvalitativ däckglans med lång hållbarhet och effektivt skydd.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Gläns:
  4,6/5
  Appliceringsmetod:
  4,4/5
  Torktid:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Finish - 9,5/10

  Soft99 Tire Black Wax ger däcken en mycket naturlig och attraktiv svart glans. Kunder har uppskattat det fina resultatet som får däcken att se nästan nya ut igen. Vaxet bidrar även till att däcken återfår sin ursprungliga svarta färg.

  Hållbarhet - 9,6/10

  Kunder har varit nöjda med Soft99 Tire Black Wax när det gäller hållbarhet. Det skyddande lagret som vaxet ger däcken bidrar till längre hållbarhet och hjälper till att motverka att däcken blir matta över tid.

  Applicering - 9,2/10

  Appliceringen av Soft99 Tire Black Wax är överlag enkel, men vissa kunder har påpekat att det kan vara svårt att få vaxet helt jämnt fördelat. Trots detta har majoriteten av användarna upplevt att vaxet är lätt att applicera, särskilt eftersom en applikator medföljer.

  Skydd - 9,5/10

  Soft99 Tire Black Wax skapar ett effektivt skyddande lager på däcken som stöter bort smuts och vatten. Detta bidrar till att däcken behåller sin glans och att de inte slits eller blir matta så snabbt. Kunder har varit nöjda med skyddsnivån som denna produkt erbjuder.

  Pris - 8,9/10

  Priset för Soft99 Tire Black Wax ligger på 279 kr för en 170 g plåtburk, vilket gör den något dyrare än vissa konkurrerande produkter. Trots det högre priset har kunder varit nöjda med produktens prestanda och hållbarhet, vilket kan rättfärdiga kostnaden.

  Sammanfattning

  Soft99 Tire Black Wax är en däckglans som erbjuder en naturlig finish, lång hållbarhet, enkel applicering och effektivt skydd. Med ett övergripande betyg på 9,3/10 är detta en utmärkt produkt för dem som söker en däckglans med längre hållbarhet och skydd, även om priset är något högre än för vissa konkurrerande produkter.

  Fördelar

  • Naturlig och attraktiv finish
  • Hög hållbarhet
  • Enkel applicering
  • Effektivt skydd mot smuts och vatten
  • Återställer däckens svarta färg

  Nackdelar

  • Något högre pris än konkurrenter
  • Svårt att få jämn fördelning av vaxet
  Produkten finns att köpa här:
  209 kr
 5. Bästa användarvänliga Däckglans Soft99 DiGloss GIRA EDGE, 70 ml

  Högkvalitativ, hållbar däckglans med skyddande effekt och god användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Gläns:
  3,9/5
  Appliceringsmetod:
  3,8/5
  Torktid:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Autodude)

  Finish - 9,1/10

  Soft99 DiGloss GIRA EDGE ger däcken en tjock och glänsande yta. Vissa användare har dock upplevt att resultatet blir mer matt än förväntat. I allmänhet har kunderna varit nöjda med produktens finish.

  Hållbarhet - 9,2/10

  Denna däckglans har en hållbarhetstid på 1-4 veckor, beroende på antalet tvättar och körsträcka. Kunder har varit nöjda med produktens hållbarhet, med glansen som håller i sig under en längre tid.

  Applicering - 8,9/10

  Soft99 DiGloss GIRA EDGE är lätt att applicera tack vare den ergonomiska applikatorn med en lätt böjning, vilket ger ett jämnt lager av medlet på däcken. Vissa användare har dock nämnt att det är svårt att få ut rätt mängd av produkten och att applikatorn kan vara för mjuk.

  Skydd - 9,0/10

  Produkten skyddar däcken genom att ge dem ett tjockt, glänsande lager. Kunder har varit nöjda med skyddet som Soft99 DiGloss GIRA EDGE erbjuder, vilket hjälper till att bevara däckens utseende under en längre tid.

  Pris - 9,2/10

  Soft99 DiGloss GIRA EDGE är prissatt till 199 kr för en 70 ml plastflaska med applikator. Den här mängden räcker till ungefär 4 fordon, vilket gör priset rimligt med tanke på produktens prestanda och användarvänlighet.

  Sammanfattning

  Soft99 DiGloss GIRA EDGE är en lättanvänd däckglans som ger en tjock och glänsande yta. Med ett övergripande betyg på 9,1/10 är denna däckglans en bra produkt för de som söker en lättapplicerad lösning med god hållbarhet och skydd. Priset är också rimligt med tanke på produktens kvalitet och användarvänlighet.

  Fördelar

  • Tjock och glänsande finish
  • Hållbarhet på 1-4 veckor
  • Lätthanvänd applikator
  • Bra skydd för däcken
  • Rimligt pris

  Nackdelar

  • Resultat kan bli mer matt än förväntat
  • Applikatorn kan vara för mjuk
  Produkten finns att köpa här:
  169 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Däckglans Totalbetyg Pris
Däckglans tershine Refined, 500 ml Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
168 kr
Däckglans Meguiars Hot Shine Tire Spray, 710 ml Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
123 kr
Däckglans Gyeon Q²M Tire Express Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Bästa pris
169 kr
Däckglans Soft99 Tire Black Wax, 170 g Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
209 kr
Däckglans Soft99 DiGloss GIRA EDGE, 70 ml Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Bästa pris
169 kr
viktiga faktorer för att välja rätt däckglans

Så hittar du bästa däckglans

För att hitta den bästa däckglansen för din bil är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

 • Däcktyp: Beroende på ditt däcks material och struktur kan vissa däckglanser fungera bättre än andra. Läs produktbeskrivningarna noggrant för att se om de är kompatibla med dina däck. Till exempel kan vissa däckglanser vara mer lämpliga för sommardäck än för vinterdäck.
 • Finish: Olika däckglanser ger olika typer av finish. Vissa ger en högglansig look medan andra ger en mer naturlig, satinfinish. Välj en produkt som ger den finish du föredrar. Tänk på att en högglansig finish kan vara mer iögonfallande, medan en satinfinish kan ge ett mer diskret utseende.
 • Hållbarhet: En bra däckglans ska hålla i minst några veckor innan den behöver appliceras igen. Läs recensioner för att få en uppfattning om hur länge produkten håller på däcken. Hållbarheten kan påverkas av väderförhållanden, så det är viktigt att välja en produkt som är anpassad till ditt klimat.
 • Applicering: Enkel applicering är viktig för att spara tid och undvika röra. Vissa däckglanser kommer i sprayform medan andra appliceras med en pensel eller trasa. Välj den typ av applicering som passar dig bäst. Sprayer kan vara snabbare och enklare att använda, medan penslar eller trasor kan ge mer kontroll över mängden produkt som används.
 • Pris: Däckglans varierar i pris, och det är inte alltid nödvändigt att välja den dyraste produkten för att få bästa resultat. Jämför priser och prestanda för att hitta en produkt som passar din budget. Tänk på att dyrare produkter ibland kan erbjuda bättre hållbarhet och skydd, men det finns också prisvärda alternativ som ger utmärkta resultat.
 • Miljövänlighet: Om du är miljömedveten är det viktigt att välja en däckglans som är skonsam mot miljön. Undvik produkter som innehåller skadliga kemikalier och välj istället en däckglans som är biologiskt nedbrytbar och miljövänlig.
glansande bildack

Fördelar med däckglans

 • Förbättrar däckens utseende: Däckglans ger dina däck en ren, glänsande och välvårdad look som förhöjer bilens övergripande utseende. En välpolerad bil med skinande däck ger intryck av att ägaren tar hand om sin bil och ger den nödvändiga uppmärksamheten. Det kan också bidra till att förbättra bilens återförsäljningsvärde.
 • Skyddar mot UV-skador: Däckglans innehåller ofta UV-skydd som hjälper till att skydda däcken från solens skadliga strålar, vilket kan leda till för tidigt åldrande och sprickbildning. Genom att regelbundet använda en däckglans med UV-skydd kan du förlänga däckens livslängd och förhindra att de bryts ner av solens strålar.
 • Förhindrar smuts och damm: En välapplicerad däckglans skapar en skyddande barriär som hjälper till att hålla smuts, damm och vägsmuts borta från däcken, vilket gör dem lättare att rengöra och underhålla. Den skyddande ytan kan också förhindra att vatten och smuts tränger in i däckens yta, vilket bidrar till att förlänga däckens livslängd.
 • Förbättrar däckens livslängd: Genom att skydda däcken mot skadliga UV-strålar, smuts och vägsmuts kan däckglans bidra till att förlänga däckens livslängd. Däck som regelbundet underhålls med däckglans kommer att vara mer motståndskraftiga mot slitage och behöver inte bytas ut lika ofta.

Nackdelar med däckglans

 • Potentiellt halkiga däck: Ett potentiellt problem med däckglans är att det kan göra däcken halkiga, särskilt om för mycket produkt används. Detta kan leda till minskat grepp på vägen och ökad risk för olyckor. För att undvika detta problem är det viktigt att följa instruktionerna på produkten och inte överanvända den.
 • Reguljär applicering: En nackdel med däckglans är att det kräver regelbunden applicering för att bibehålla däckens glans och skydd. Beroende på produkten och dina körförhållanden kan det vara nödvändigt att applicera däckglans varannan vecka eller varje månad. Detta kan vara tidskrävande och kräva extra underhåll.
 • Kostnad: Att använda däckglans regelbundet kan innebära en extra kostnad för bilunderhållet. Även om det finns prisvärda produkter på marknaden, kan kostnaden för regelbunden applicering av däckglans lägga upp över tid.
 • Miljöpåverkan: Vissa däckglanser innehåller kemikalier som kan vara skadliga för miljön. Användning av dessa produkter kan bidra till vattenföroreningar och negativ miljöpåverkan. Det är viktigt att välja miljövänliga alternativ när det är möjligt.

LÄS MER: Bästa Vinterdäck

vanliga frågor om Däckglans

FAQ: Vanliga frågor om däckglans

Hur ofta bör jag applicera däckglans?

Hur ofta du bör applicera däckglans beror på produkten, dina körförhållanden och dina personliga preferenser. Generellt sett bör däckglans appliceras varannan vecka eller varje månad för att bibehålla en glänsande och skyddad yta på däcken. Följ alltid tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.

Kan jag använda däckglans på alla typer av däck?

De flesta däckglansprodukter är utformade för att fungera på alla typer av däck, inklusive sommardäck, vinterdäck och allvädersdäck. Det är dock viktigt att läsa produktbeskrivningen och följa tillverkarens rekommendationer för att säkerställa att produkten är lämplig för dina däck.

Är däckglans skadligt för miljön?

Vissa däckglansprodukter innehåller kemikalier som kan vara skadliga för miljön. För att minimera miljöpåverkan är det viktigt att välja miljövänliga och biologiskt nedbrytbara däckglansalternativ. Läs produktetiketterna noggrant och välj produkter som är skonsamma mot miljön.

Kan jag använda hushållsprodukter för att göra min egen däckglans?

Även om det kan vara möjligt att använda vissa hushållsprodukter för att skapa en glänsande yta på dina däck, rekommenderas det inte. Professionella däckglansprodukter är speciellt formulerade för att skydda och bevara däckens material och för att ge en långvarig och enhetlig glans. Hushållsprodukter kan potentiellt skada däckens yta och ge en ojämn finish.

Kan däckglans påverka däckens prestanda?

Om däckglans appliceras korrekt och enligt tillverkarens instruktioner, bör det inte ha någon negativ inverkan på däckens prestanda. Dock kan överanvändning av däckglans göra däcken halkiga, vilket kan leda till minskat grepp på vägen. Det är viktigt att följa instruktionerna och inte överanvända produkten för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet.

dyrt

Om vårt test

Research och urval

Vi började med att göra en grundlig research om de olika däckglansprodukterna som finns tillgängliga på marknaden. Vi undersökte deras ingredienser, användarrecensioner, tillverkarnas rykte och priser. Vi valde sedan ut ett antal produkter som vi ansåg vara de mest lovande för att testa och utvärdera.

Bedömningskriterier

Vi bedömde däckglanserna baserat på följande kriterier:

 • Finish: Hur glänsande och enhetlig blev däckens yta efter applicering av produkten?
 • Hållbarhet: Hur länge höll glansen och skyddet innan en ny applicering behövdes?
 • Applicering: Hur enkelt och smidigt var det att applicera produkten?
 • Skydd: I vilken utsträckning skyddade produkten däcken mot UV-strålar, smuts och vägsmuts?
 • Pris: Hur prisvärd var produkten i förhållande till dess prestanda?

Testning och utvärdering

Vi testade däckglanserna på en mängd olika däck, inklusive sommardäck, vinterdäck och allvädersdäck. Vi följde tillverkarnas instruktioner för applicering och observerade hur väl produkterna uppfyllde våra bedömningskriterier. Vi dokumenterade våra observationer och jämförde produkterna med varandra för att bestämma deras relativa styrkor och svagheter.

Rankning och Rekommendationer

Baserat på våra tester och utvärderingar rankade vi de testade däckglanserna och valde ut en produkt som bäst i test. Vi tog hänsyn till alla våra bedömningskriterier och rekommenderade produkter som erbjuder bästa möjliga kombination av prestanda, hållbarhet, pris och användarvänlighet.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
43 röster, Betyg: 3.8 / 5
david
David Persson

David Persson är en passionerad och dedikerad skribent med en djup kärlek för fordon och fordonsvård. Hans fascination för bilar började redan som barn, vilket med åren utvecklades till en livslång passion. David strävar ständigt efter att fördjupa sin kunskap och dela med sig av sina upptäckter.

Med sin unika förmåga att bryta ner tekniska detaljer till lättförståelig information har Johan hjälpt många att förstå och uppskatta världen av fordon. Hans genuina intresse och engagemang för ämnet lyser igenom i varje artikel han skriver.