Bästa Laddkabeln till elbil 2023

Av: David Persson • Senast uppdaterad:
Optimera din elbils laddning med marknadens mest pålitliga och effektiva laddkabel.
Laddkabel elbil - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Mennekes Typ 2 22 kW Mennekes Typ 2 22 kW
Pris
3399 kr
Till butik
betyg 4,5 Deltaco e-Charge Schuko Deltaco e-Charge Schuko
Pris
2599 kr
Till butik
betyg 4,3 Luxorparts BEV Typ 2 Luxorparts BEV Typ 2
Pris
1999 kr
Till butik
betyg 4,2 Charge Amps Beam Type 2 Charge Amps Beam Type 2
Pris
3199 kr
Till butik
betyg 4,0 Spiralkabel Laddkabel Elbil 11 kW Spiralkabel Laddkabel Elbil 11 kW
Pris
2999 kr
Till butik
Se alla testvinnare

För alla som kör en elbil är en effektiv och pålitlig laddkabel en oumbärlig tillgång. En laddkabel till elbil är helt enkelt den kabel som används för att ansluta din elbil till ett laddningsuttag. Den fungerar som en brygga mellan elbilen och kraftkällan, vilket gör det möjligt för bilen att ta emot elektricitet för laddning av batteriet. Behovet av en laddkabel uppstår i princip varje gång du behöver ladda din elbil, vilket kan vara hemma, på jobbet eller på offentliga laddningsstationer.

Efter noggrant övervägande och omfattande testning kan vi med glädje avslöja att Mennekes Typ 2 22 kW är den bästa laddkabeln för elbilar som finns på marknaden idag. Denna kabel utmärker sig genom sin överlägsna kapacitet, pålitlighet och användarvänlighet. Den möjliggör snabb laddning av din elbil, vilket gör det möjligt att minimera tiden för laddning och maximera tiden för körning. Så om du letar efter det bästa sättet att hålla din elbil körd och klar, har du hittat svaret.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Laddkablarna till elbil 2023

 1. Mennekes Typ 2 Laddkabel för elbil 22 kW 3 fas 7,5 m Bäst i test: 4,7/5
 2. Deltaco e-Charge Schuko till Typ 2-laddkabel 5 m Bästa prisvärda: 4,5/5
 3. Luxorparts BEV Typ 2 Laddkabel för elbil 22 kW 3 fas Mest robusta: 4,3/5
 4. Charge Amps Beam Type 2 Laddkabel 13,8 kW Bästa räckvidd: 4,2/5
 5. Laddkabel Elbil 11 kW Spiralkabel 5 m Bästa budgetval: 4,0/5
 1. Bäst i test Mennekes Typ 2 22 kW

  Högkvalitativ, effektiv och slitstark laddkabel för elbilar.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Längd:
  4,8/5
  Effektivitet:
  4,9/5
  Säkerhet:
  4,5/5
  Kompatibilitet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Mennekes Typ 2 22 kW laddkabel till elbil är en värdefull investering för dig som äger en elbil och behöver en pålitlig och effektiv laddkabel. Dess funktioner och specifikationer är imponerande. Kabeln stödjer Mode 3-laddning och kan hantera upp till 32 A på 400 V vid tre faser, vilket ger en maxeffekt på 22 kW. Detta innebär att du kan ladda din elbil mycket snabbt, vilket är en stor fördel för den som har ett fullspäckat schema.

  Dessutom är kabeln både praktisk och slitstark. Med sin längd på 7,5 meter, ger den användaren tillräckligt med räckvidd för bekvämt laddning. Vädertåligt hölje med IP44-klassning gör att den tål utomhusbruk vilket betyder att du kan lita på att den håller vad den lovar, oavsett väderlek. Dessutom är den tillverkad i Tyskland, vilket garanterar en hög kvalitetsstandard.

  Priset på 3399 kr kan tyckas högt för en laddkabel, men med tanke på dess avancerade specifikationer och höga kvalitet, anser vi att Mennekes Typ 2 22 kW definitivt är prisvärd och väl värd investeringen. Det är sällan man stöter på en laddkabel som kombinerar effektivitet, hållbarhet och praktisk design så väl som denna. Därför får den vårt betyg 4,7/5.

  Fördelar

  • Hög maxeffekt på 22 kW
  • Praktisk och slitstark design
  • Vädertåligt hölje med IP44-klassning
  • Tillverkad i Tyskland (hög kvalitetsstandard)
  • Stödjer Mode 3-laddning

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra laddkablar
  • Kan vara för lång för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  3399 kr
 2. Bästa prisvärda Deltaco e-Charge Schuko

  Högkvalitativ, prisvärd och effektiv laddkabel för elbilar.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Längd:
  4,6/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Kompatibilitet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Deltaco e-Charge Schuko till Typ 2-laddkabel får höga poäng i vårt test, med ett betyg på 4,5 av 5. Det lägre priset jämfört med konkurrenterna gör det till ett prisvärt val utan att kompromissa med kvaliteten. Laddkabeln är konstruerad för att passa alla fordon med ett Typ 2-uttag. Med reglerbar laddström och en maxeffekt på 3,6 kW erbjuder den en effektiv laddningslösning för elbilar. Den har också silverpläterade anslutningar och en inbyggd jordfelsbrytare typ A för ytterligare säkerhet.

  Kabelns längd på 5 m ger en bra räckvidd och flexibilitet vid laddning, vilket gör den praktisk i många olika situationer. IP66-klassningen innebär att den tål damm, smuts och fukt, vilket gör den idealisk för användning utomhus. En viktig funktion är den tvåvägskommunikation som sker mellan bilen och kontrollboxen, vilket säkerställer att kabeln är korrekt ansluten och bilen redo att ta emot ström innan laddningen påbörjas.

  En nackdel kan vara att Deltaco e-Charge Schuko får inte användas med förlängningskablar och fjärrströmbrytare, vilket kräver direktanslutning till eluttag. Trots detta är vår bedömning att Deltaco e-Charge Schuko till Typ 2-laddkabel erbjuder en kombination av prestanda, säkerhet och prisvärdhet, vilket gör den till ett utmärkt val för elbilsägare.

  Fördelar

  • Prisvärd jämfört med konkurrenter.
  • Passar alla fordon med Typ 2-uttag.
  • Reglerbar laddström och maxeffekt på 3,6 kW.
  • Silverpläterade anslutningar för extra säkerhet.
  • Inbyggd jordfelsbrytare typ A.

  Nackdelar

  • Kan inte användas med förlängningskablar.
  • Kräver direktanslutning till eluttag.
  Produkten finns att köpa här:
  2599 kr
 3. Mest robusta Luxorparts BEV Typ 2

  Robust, effektiv laddkabel för elbilar med hög kapacitet.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Längd:
  4,1/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Kompatibilitet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Luxorparts BEV Typ 2 laddkabel för elbilar är en robust och funktionell produkt som förtjänar vårt betyg på 4,3 av 5. Med en kapacitet på 22 kW och stöd för 3-fas laddning, kan Laddkabeln leverera upp till 32 A vid 400 V. Den är anpassad för Mode 3-laddning, vilket gör den idealisk för användning med elbilar (BEV). Dessutom är kabeln vädertålig med en IP55-klassificering, vilket innebär att den kan användas utomhus utan risk för skada.

  En annan fördel med Luxorparts BEV Typ 2 är att den finns i olika längder, inklusive 2,5 m, 5 m, 8 m och 10 m. Detta ger köparen möjlighet att välja en lämplig kabellängd baserad på deras specifika behov och förutsättningar. Att kabelns inspänning är 480 V (AC) ger ytterligare flexibilitet vid användning och anslutning till olika typer av laddstationer.

  Med tanke på dess höga prestanda och flexibilitet, samt dess pris på 1999 kronor, är Luxorparts BEV Typ 2 mycket prisvärd. Det är en stark produkt som erbjuder en imponerande kombination av effekt, funktionalitet och hållbarhet. Den snabba leveranstiden och fria frakten från 499 kronor är ytterligare fördelar som gör detta till ett mycket attraktivt köp. Vi rekommenderar definitivt Luxorparts BEV Typ 2 till alla elbilsägare som söker en pålitlig och effektiv laddkabel.

  Fördelar

  • Robust och funktionell design
  • Kapacitet på 22 kW
  • Stöd för 3-fas laddning
  • Vädertålig (IP55-klassificering)
  • Tillgänglig i olika längder

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Inget stöd för Mode 4-laddning
  Produkten finns att köpa här:
  1999 kr
 4. Bästa räckvidd Charge Amps Beam Type 2

  Robust och pålitlig laddkabel för elbilar med stark prestanda.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Längd:
  4,2/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Säkerhet:
  4,5/5
  Kompatibilitet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Charge Amps Beam Type 2 är en robust och pålitlig laddkabel för elbilar. Den har en maxeffekt på 13,8 kW vilket gör den till en stark konkurrent på marknaden. Dess robusta konstruktion, med helgjutna handtag, garanterar hållbarhet och lång livslängd. Kabelns längd är 6 meter vilket erbjuder optimal räckvidd vid laddning. Dessutom är kabeln vädertålig och klarar temperaturer från -30°C upp till +50°C utan att förlora dess mjukhet och elasticitet.

  Vidare har Charge Amps Beam Type 2 en drifttemperatur från -35°C till +50°C vilket är ett tydligt tecken på produktens pålitlighet under olika väderförhållanden. Den använder Mode 3 laddstandard med en spänning på 480 V och en laddström på 20 A vilket ger en strömstyrka på 13,8 kW. Kabelns avancerade specifikationer tillsammans med dess IP44-klassning gör den till en säker och effektiv laddkabel för alla typer av elbilar.

  Sammanfattningsvis erbjuder Charge Amps Beam Type 2 utmärkt värde för pengarna. Med ett pris på 3199 kr får du en högkvalitativ, robust och pålitlig laddningskabel för din elbil. Dessutom erbjuder tillverkaren fri frakt vilket gör det ännu mer prisvärt. Produktens prestanda, hållbarhet och effektivitet gör den till ett smart val för alla elbilsägare. Vi ger den därför ett imponerande betyg på 4,2/5.

  Fördelar

  • Robust och pålitlig konstruktion
  • Hög maxeffekt på 13,8 kW
  • Vädertålig och temperaturtålig
  • Optimal räckvidd med 6 meter kabel
  • Säker och effektiv med IP44-klassning

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra laddkablar
  • Ingen snabbladdningsfunktion
  Produkten finns att köpa här:
  3199 kr
 5. Bästa budgetval Spiralkabel Laddkabel Elbil 11 kW

  Högkvalitativ, robust och prisvärd laddkabel för elbilar.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Längd:
  4,1/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Säkerhet:
  3,9/5
  Kompatibilitet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Spiralkabel Laddkabel Elbil 11 kW är ett utmärkt val för alla som söker en pålitlig och effektiv laddkabel för sin elbil. Med en maximal effekt på 11 kW och kapacitet att leverera upp till 20 A på 480 V vid 3 fas är denna laddkabel mer än kapabel att hantera de mest krävande laddbehoven för de flesta elbilar. Dessutom är kabeln designad för Mode 3-laddning, vilket är standarden för de flesta moderna elbilar.

  En annan fördel med denna laddkabel är dess höga vädertålighet. Med en IP44-klassning kan denna kabel tåla de flesta väderförhållanden, vilket gör den idealisk för användning utomhus eller i områden med oförutsägbart väder. Dessutom är själva kabeln en spiralkabel, vilket gör den lätt att hantera och förvara när den inte används.

  Trots dess höga prestanda och kvalitet är Spiralkabel Laddkabel Elbil 11 kW ändå prisvärd jämfört med andra laddkablar på marknaden. Med ett pris på endast 2 999 kr, får du en högkvalitativ, robust och tillförlitlig laddkabel som kan möta dina behov utan att tömma din plånbok. Kort sagt, om du vill ha en laddkabel som erbjuder utmärkt prestanda, hållbarhet och valuta för pengarna, är Spiralkabel Laddkabel Elbil 11 kW definitivt värd att överväga.

  Fördelar

  • Effektiv laddning med 11 kW.
  • Designad för Mode 3-laddning.
  • Hög vädertålighet (IP44-klassning).
  • Lätt att hantera och förvara.
  • Prisvärd jämfört med andra laddkablar.

  Nackdelar

  • Inte den snabbaste laddkabeln på marknaden.
  • Kan vara för kort för vissa användare.
  Produkten finns att köpa här:
  2999 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Laddkabel elbil Totalbetyg Pris
Mennekes Typ 2 Laddkabel för elbil 22 kW 3 fas 7,5 m Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
3399 kr
Deltaco e-Charge Schuko till Typ 2-laddkabel 5 m Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2599 kr
Luxorparts BEV Typ 2 Laddkabel för elbil 22 kW 3 fas Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1999 kr
Charge Amps Beam Type 2 Laddkabel 13,8 kW Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
3199 kr
Laddkabel Elbil 11 kW Spiralkabel 5 m Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
2999 kr
viktiga faktorer för att välja rätt laddkabel elbil

Så hittar du bästa laddkabel elbil

Att hitta den bästa laddkabeln för elbilar kan vara en utmaning, givet det stora antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. För att göra denna uppgift enklare har vi identifierat ett antal viktiga kriterier som kan hjälpa dig att göra ett välgrundat val. Dessa kriterier tar hänsyn till både specifika aspekter av laddkablar för elbilar och mer generella faktorer som till exempel användarrecensioner.

Kabellängd

En av de viktigaste aspekterna att titta på när man väljer en laddkabel för elbilar är kabellängden. Detta är särskilt viktigt om du ofta behöver ladda din bil på platser där laddningsstationen kanske inte är nära bilen. En längre kabel ger dig mer flexibilitet när det gäller var du kan parkera din bil när den laddas. Men kom ihåg att en längre kabel också kan vara svårare att hantera och förvara.

Laddningskapacitet

Laddningskapaciteten hos en laddkabel för elbilar avgör hur snabbt din bil kan laddas. Om du ofta behöver snabbladda din bil, bör du överväga en kabel med hög laddningskapacitet. Men kom ihåg att din bil också måste kunna stödja den högre laddningskapaciteten.

Tillförlitlighet

En bra laddkabel för elbilar bör vara tillförlitlig och konsekvent i sin prestanda. Den bör kunna ge en jämn och stabil laddning varje gång du använder den. En tillförlitlig laddkabel minskar också risken för att din bil plötsligt slutar att ladda mitt i en laddningssession.

Material och byggkvalitet

Material och byggkvalitet är viktiga faktorer att tänka på när du väljer en laddkabel för elbilar. En kabel av hög kvalitet kommer att vara mer hållbar och tålig, vilket innebär att den kommer att hålla längre. Material som aluminium och koppar är ofta att föredra eftersom de är både slitstarka och bra på att leda elektricitet.

Kompatibilitet

Inte alla laddkablar för elbilar är kompatibla med alla typer av elbilar. Innan du köper en kabel, se till att den är kompatibel med din bilmodell. Om du har flera olika elbilar, kan det vara värt att överväga en universell laddkabel som fungerar med flera olika bilmodeller.

Användarrecensioner

Även om alla ovanstående faktorer är viktiga, bör du inte underskatta värdet av användarrecensioner. Att läsa recensioner från andra användare kan ge dig värdefull insikt i huruvida en laddkabel för elbilar lever upp till sina löften i praktiken. Användarrecensioner kan också hjälpa dig att identifiera eventuella gemensamma problem eller brister med en viss kabel.

Pris

Slutligen bör du också ta hänsyn till priset på laddkabeln för elbilar. Medan en högre prislapp ofta indikerar högre kvalitet, är det inte alltid fallet. Se till att jämföra priser och funktioner noggrant för att säkerställa att du får bästa möjliga värde för pengarna.

electric car ev charger city background

Hur använder man en laddkabel för elbilar?

Användning av en laddkabel för elbilar är relativt enkelt, men det finns några nyckelfaktorer att tänka på för att säkerställa att processen går smidigt och effektivt. Vi kommer att gå igenom några av de viktigaste stegen och aspekterna att tänka på när du använder din laddkabel.

Steg 1: Kontrollera kompatibiliteten

Det första steget innan du använder din laddkabel är att kontrollera att den är kompatibel med din elbil. Detta innebär att både kontakttypen och laddningskapaciteten måste matcha din bils specifikationer. Om du försöker använda en laddkabel som inte är kompatibel med din bil, kan det leda till ineffektiv laddning eller till och med skada på bilens batteri.

Steg 2: Anslut kabeln till laddningsstationen

När du har bekräftat att kabeln är kompatibel med din bil, är nästa steg att ansluta den till laddningsstationen. Detta görs helt enkelt genom att sätta in kabelns plugg i laddningsstationens uttag. Se till att anslutningen är säker och stabil innan du fortsätter till nästa steg.

Steg 3: Anslut kabeln till bilen

Efter att du har anslutit kabeln till laddningsstationen, är det dags att ansluta den till din bil. Detta görs genom att sätta in den andra änden av kabeln i bilens laddningsport. Precis som med anslutningen till laddningsstationen, bör du se till att anslutningen är säker och stabil.

Steg 4: Starta laddningen

När både laddningsstationen och bilen är anslutna, kan du starta laddningsprocessen. Beroende på laddningsstationen kan detta innebära att trycka på en knapp, vrida en brytare eller helt enkelt vänta några sekunder tills laddningen startar automatiskt. Kom ihåg att hålla koll på laddningsprocessen för att säkerställa att allt går som det ska.

Steg 5: Avsluta laddningen och koppla ur kabeln

När din bil är fulladdad, är det dags att avsluta laddningsprocessen och koppla ur kabeln. Detta görs genom att först stoppa laddningen, vanligtvis genom att trycka på en knapp eller vrida en brytare på laddningsstationen. När laddningen har stoppats kan du säkert koppla ur kabeln från både bilen och laddningsstationen.

LÄS MER: Bästa Vinterdäck

Vem har nytta av en laddkabel för elbilar?

En laddkabel för elbilar är en oumbärlig tillbehör för alla som äger eller använder en elbil. Men det finns vissa grupper av människor som kan dra särskilt stor nytta av att ha en pålitlig och effektiv laddkabel. Låt oss titta närmare på några av dessa grupper.

 • Elbilsägare: Det mest uppenbara är att alla som äger en elbil kommer att ha stor nytta av en laddkabel. Oavsett om du laddar din bil hemma, på jobbet eller på offentliga laddningsstationer, kommer du att behöva en laddkabel för att överföra elektricitet från kraftkällan till bilens batteri. En kvalitetsladdkabel kan hjälpa dig att ladda din bil snabbare och mer effektivt, vilket sparar både tid och pengar.
 • Pendlande förare: För de som regelbundet kör långa sträckor, till exempel pendlare, kan en bra laddkabel vara avgörande. Att kunna ladda din bil snabbt och effektivt kan göra skillnad i att komma fram i tid till jobbet eller andra åtaganden. Dessutom kan en robust och hållbar laddkabel stå emot de dagliga påfrestningarna från frekvent användning.
 • Företag och organisationer: Företag och organisationer som driver en flotta av elbilar kommer också att dra stor nytta av att ha pålitliga laddkablar. Att kunna ladda flera bilar effektivt på en gång kan spara både tid och pengar. Dessutom kan det hjälpa företaget att uppfylla sina miljömål genom att säkerställa att deras fordon alltid drivs med ren, grön energi.

Å andra sidan, om du inte äger en elbil eller planerar att skaffa en inom en snar framtid, har du troligen liten eller ingen nytta av en laddkabel för elbilar. Dessutom, om du endast kör korta sträckor och har tillgång till bekväma laddningsstationer, kanske du inte behöver investera i en egen laddkabel.

LÄS MER: Sommardäck bäst i test

vanliga frågor om Laddkabel elbil

FAQ: Vanliga frågor om Laddkablar till elbil

Kan jag använda vilken laddkabel som helst för min elbil?

Nej, du kan inte använda vilken laddkabel som helst för din elbil. Laddkabeln måste matcha bilens laddningsport och stödja dess laddningskapacitet. Det finns två huvudtyper av laddningskontakter som används av de flesta elbilar: Typ 1 och Typ 2. Du bör kolla vilken typ av kontakt din bil har innan du köper en laddkabel. Dessutom bör du kontrollera bilens maximala laddningskapacitet och se till att kabeln kan stödja den.

Är alla laddkablar för elbilar lika snabba?

Nej, alla laddkablar för elbilar är inte lika snabba. Laddningshastigheten beror på kabelns laddningskapacitet och bilens maximala laddningskapacitet. En kabel med hög laddningskapacitet kan leverera mer ström och därmed ladda bilen snabbare. Men det är viktigt att notera att din bil också måste kunna stödja den högre laddningskapaciteten för att dra full nytta av en snabbare kabel.

Hur lång ska en laddkabel för elbilar vara?

Den optimala längden på en laddkabel för elbilar beror på dina specifika behov och omständigheter. Om du oftast laddar din bil hemma och laddningsstationen är nära bilen, kan en kortare kabel vara tillräcklig. Men om du ofta behöver ladda på offentliga laddningsstationer eller på platser där stationen kanske inte är nära bilen, kan en längre kabel vara mer lämplig. Kom dock ihåg att en längre kabel kan vara svårare att hantera och förvara.

Kan jag ladda min elbil med en vanlig eluttag med hjälp av en laddkabel?

Ja, det är möjligt att ladda din elbil med ett vanligt eluttag med hjälp av en speciell typ av laddkabel som kallas för hemladdningskabel eller Mode 2-kabel. Denna typ av kabel har en inbyggd laddbox som reglerar strömmen och skyddar mot eventuella fel. Men det är viktigt att notera att laddning från ett vanligt uttag oftast är mycket långsammare än från en dedikerad laddningsstation.

Behöver jag köpa en laddkabel om min elbil redan kom med en?

Det beror på dina specifika behov. Om den laddkabel som följde med din elbil uppfyller dina krav när det gäller laddningshastighet, längd och användarvänlighet, kanske du inte behöver köpa en annan. Men om du till exempel behöver en längre kabel, en snabbare kabel eller en extra kabel att ha i reserv, kan det vara värt att investera i en ny laddkabel.

Kan jag använda min laddkabel för elbilar i alla väder?

De flesta laddkablar för elbilar är designade för att användas i alla typer av väder, inklusive regn och snö. De har ofta vattentäta kontakter och är gjorda av material som kan stå emot både höga och låga temperaturer. Men det är alltid en bra idé att kontrollera tillverkarens specifikationer och anvisningar för att vara säker.

Var kan jag köpa en laddkabel för min elbil?

Laddkablar för elbilar kan köpas från en mängd olika källor. Många biltillverkare säljer laddkablar som passar deras bilar, antingen direkt eller via återförsäljare. Det finns också många online-återförsäljare som säljer ett brett utbud av laddkablar för olika typer av elbilar. När du köper en laddkabel, se till att den kommer från en betrodd tillverkare och har positiva recensioner från användare.

Om vårt test

När vi avgör vilken laddkabel som är bäst undersöker vi flera olika parametrar som är av stor betydelse för funktionaliteten och kvaliteten på laddkabeln. De mest grundläggande delarna är sådana som att kabellängden ska vara tillräcklig, kabeln ska inte vara för tung och otymplig och vädertåligheten, som bestäms via IP-klassningen, ska vara hög. I testet undersöker vi även följande delar:

 • Laddkabelns funktioner – Det kan röra sig om kontrollboxens funktionalitet och smidighet och om temperatursensorer finns, eller om det finns jordfelsbrytare. Även huruvida strömstyrkan är justerbar.
 • Laddkabelns specifikationer – Hur många faser stödjer kabeln? Vilken laddningsstandard används? Hur hög effekt går att få ut via kabeln? Går det att snabbladda?
 • Prisvärdheten – Punkterna sammanfattas och ges ett omdöme som står i relation till vilket pris du betalar. Ett lägre pris för en kvalitetsprodukt kan till exempel ge ett högre omdöme.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
43 röster, Betyg: 4.4 / 5
david
David Persson

David Persson är en passionerad och dedikerad skribent med en djup kärlek för fordon och fordonsvård. Hans fascination för bilar började redan som barn, vilket med åren utvecklades till en livslång passion. David strävar ständigt efter att fördjupa sin kunskap och dela med sig av sina upptäckter.

Med sin unika förmåga att bryta ner tekniska detaljer till lättförståelig information har Johan hjälpt många att förstå och uppskatta världen av fordon. Hans genuina intresse och engagemang för ämnet lyser igenom i varje artikel han skriver.