Bäst i test: Bästa insomningstabletten 2021

Sömn är livsviktigt och något många av oss kämpar med trots att vi spenderar runt en tredjedel av våra liv sovandes. Bland det bästa vi kan göra för vår hälsa är att få en god natts sömn. Ett säkert sätt att säkerställa är god sömn är genom en effektiv insomningstablett. Vi har testat och valt ut 5 receptfria sömntabletter för att underlätta ditt val. I vårt test blev Core Good Night den mest effektiva produkten.

Vilken är den bästa insomningstabletten?

Det är väldigt individuellt vad som fungerar hos olika personer, men det finns vissa aspekter som alltid är värda att leta efter. Vi anser att det viktigaste är en bra blandning av verksamma ingredienser med bevisad effekt på insomning och sömnkvalitet. Det finns många ämnen som har effekt på vår sömn och effekterna är lika blandade som ingredienserna är olika. Därför anser vi att en produkt som kombinerar ett flertal ingredienser med olika egenskaper är det bästa valet för en god natts sömn. Några ingredienser att hålla utkik efter är bland annat GABA, ashwagandha, L-teanin, zink och magnesium. Alla med goda vetenskapliga eller praktiska bevis på att hjälpa dig sova bättre.

Du bör också se över priset, specifikt pris per dos. Ska du ta 1 eller 3 kapslar varje kväll så kan priset per dos snabbt skena iväg och det är inte säkert att en dyrare produkt är mer effektiv. Eftersom många produkter rekommenderar 3 kapslar per dag så rekommenderar vi att leta efter hur många kapslar du får för priset på produkten.

Vi undersöker även extern tester och kundomdömen för att få en så bred och objektiv bild av produkten som möjligt.

 1. 1. Core Good Night
  9,5/10
  Core Good Night
  Bäst i test
  Typ
  Kapsel
  Antal portioner
  30
  Pris / portion
  8 kr
  Till Butik
  249 kr
 2. 2. Holistic SömnBalans
  9,3/10
  Holistic SömnBalans
  Typ
  Kapsel
  Antal portioner
  60
  Pris / portion
  7 kr
  Till Butik
  399 kr
 3. 3. Body Science Deep Sleep
  9,0/10
  Body science wellness series Deep Sleep ‐ för djupare och bättre sömn
  Typ
  Kapsel
  Antal portioner
  30
  Pris / portion
  7 kr
  Till Butik
  199 kr
 4. 4. Star Nutrition Nootropics Night
  8,9/10
  Star Nutrition Nootropics Night
  Typ
  Kapsel
  Antal portioner
  30
  Pris / portion
  7 kr
  Till Butik
  199 kr
 5. 5. Healthwell L-teanin 200
  8,6/10
  Healthwell L-teanin 200
  Typ
  Kapsel
  Antal portioner
  90
  Pris / portion
  2 kr
  Till Butik
  149 kr

trott insomningstabletter

Köpguide och information för de bästa insomningstabletterna 

Om du funderar på att köpa en insomningstablett så finns det vissa saker som är viktiga att tänka på. Bland det första är vad du ska ha insomningstabletten till. Namnet antyder som sagt att det ska bli lättare att somna in, men flera produkter är snarare till för en bättre sömnkvalitet och inte nödvändigtvis själva insomnandet. Om du har ett specifikt symptom, såsom att svårt att somna pga. stress, skulle du rent principiellt kunna komma billigare undan genom att fokusera på en produkt som innehåller ämnen specifikt för att underlätta insomningen vid stress än att köra ett all-round tillskott. Även om det ofta är så att individer med sömnproblem ofta har allsidiga problem med sömnen. Så fundera över vad du behöver insomningstabletten till, se sedan över pris, och pris per kapsel, samt kundrecensioner och betyg så kommer ditt val förhoppningsvis vara ganska enkelt.

Viktiga ingredienser och dess effekter

 • check21GABA
  GABA är en naturligt förekommande aminosyra i kroppen som har en hämmande effekt på det centrala nervsystemet. Det innebär i princip att den sänker aktiviteten i ditt nervsystem vilket gör dig lugnare och mindre stressad. Det är precis vad man är ute efter när man lägger sig ner för att sova och vill kunna släppa taget om dagen och bara lugna ner sig nog för att sluta ögonen och somna. GABA är extra intressant om du exempelvis lider av stress men är med sin lugnande inverkan på kroppen även väldigt effektiv för alla sorters sömnproblem.
 • check21Ashwagandha
  En välanvänd ört inom naturmedicinen som har använts i tusentals år för dess gynnsamma effekt på stresshormonet kortisol samt blocksockernivåer. Båda dessa är viktiga för att vi ska kunna somna. I en studie om ångest där ashwagandha användes upplevde 69 % av deltagarna minskade nivåer av ångest och förbättrad sömn. Läs mer om ashwagandha på vår sida dedikerad till detta fantastiska tillskott.
 • check21L-teanin
  Huvudingredienserna i grönt te och en aminosyra som främst hittas i just teblad. L-teanin är ett ämne som kan ta sig igenom de trånga kapillärväggarna mellan hjärnan och dess blodkärl. Många mediciner och örter kan inte tränga sig igenom dessa väggar och får därav inte tillgång till hjärnans nervceller. Detta kan L-teanin göra och där hjälper den hjärnan att frigöra dopamin och serotonin. Två hormon som har en lugnande effekt och likt övriga ingredienser minskar de stressen i kroppen. Dessutom har L-teanin en positiv effekt på vår kognitiva förmåga och vårt immunförsvar.
 • check21Magnesium
  Magnesium är enormt viktigt för kroppens celler och funktioner. Magnesium är viktigt för sömnen eftersom den aktiverar det parasympatiska systemet i kroppen som gör oss lugna och avslappnade. Det parasympatiska systemet är vad kroppen förlitar sig på när den är i vilotillstånd. Aktiveringen av detta system är alltså som en signal till hela din kropp att du ska vila. Magnesium har dessutom visat sig vara effektivt när det kommer till sömnkvaliteten. Dina magnesiumnivåer påverkar också hur långa dina djupsömnscykler är. Magnesium har många fler fördelar för vår kropp, för mer information hänvisar vi till vår sida om magnesium.
 • check21Zink
  Zink är nödvändigt för omsättningen av melatonin, det primära sömnhormonet i kroppen som även har en lugnande effekt på aktiviteten i nervsystemet. I studier har tillskott av zink dessutom visat på färre uppvakningar under sömnen vilket leder till en betydligt bättre sömnkvalitet. Människor som tagit tillskott av zink upplever dessutom att drömkvaliteten ökar, det vill säga att drömmarna är enklare att komma ihåg och känns mer levande. Läs mer om zink eller zinktillskott här.

Testvinnare - Bäst Insomningstabletter

 • Core Good Night
 • Holistic SömnBalans
 • Body science wellness series Deep Sleep ‐ för djupare och bättre sömn
 • Star Nutrition Nootropics Night
 • Healthwell L-teanin 200
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
2 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-07 10:36:11