Bästa Magnesium 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Optimera din hälsa med rätt magnesiumtillskott - vi guidar dig till bästa valet!
Magnesium - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Trippel Magnesim Healthwell Trippel Magnesim
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Magnesium Citrat Core Magnesium Citrat
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,3 Core Magnesium Pro Core Magnesium Pro
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,2 Body Science Magnesium+ Body Science Magnesium+
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,0 Holistic Magnesium Holistic Magnesium
Pris
149 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Magnesium är ett essentiellt mineral som spelar en otroligt viktig roll i vår kropp. Det är involverat i över 300 enzymatiska reaktioner och bidrar till allt från energiproduktion och nervfunktion till proteinbildning och muskelrörelser. Trots dess avgörande betydelse, är det inte ovanligt att många av oss får i oss för lite magnesium via kosten. Detta kan leda till en rad hälsoproblem, inklusive trötthet, muskelkramper och sömnsvårigheter. Att ta ett magnesiumtillskott kan därför vara en effektiv lösning för att säkerställa att vi får i oss tillräckligt med detta viktiga mineral.

I vår strävan att hitta det bästa magnesiumtillskottet på marknaden, har vi jämfört en mängd olika produkter baserade på deras innehåll, biotillgänglighet, pris och kundomdömen. Efter noggrann övervägning och utvärdering har vi kommit fram till att Healthwell Trippel Magnesium är det bästa magnesiumtillskottet för de flesta människor. Det kombinerar tre olika former av magnesium för maximal absorption och effektivitet, samtidigt som det erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Vi hoppas att vår analys kommer att hjälpa dig att göra ett informerat beslut om vilket magnesiumtillskott som passar just dina behov bäst.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 6 bästa Magnesium 2023

 1. Healthwell Trippel Magnesium Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Magnesium Citrat Bästa budgetvalet: 4,5/5
 3. Core Magnesium Pro Bästa högdoserade: 4,3/5
 4. Body science wellness series Magnesium+ Bästa för träning: 4,2/5
 5. Holistic Magnesium Bästa flexibla dosering: 4,0/5
 6. Pureness Trippel Magnesium 120 kapslar Bästa magnesiumkombo: 3,8/5
 1. Bäst i test Healthwell Trippel Magnesim

  "Effektivt, vetenskapligt stöttat magnesiumtillskott med tre former av magnesium."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Koncentration:
  4,7/5
  Biotillgänglighet:
  4,4/5
  Kvalitet:
  4,8/5
  Tolerabilitet:
  4,8/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Trippel Magnesium är en mycket effektiv produkt som vi på Bäst i Test 24 har gett betyget 4,7 av 5. Detta magnesiumtillskott innehåller tre olika former av magnesium, vilket ökar absorptionen och effektiviteten. Vår granskning visade att kroppen snabbt och effektivt absorberar detta tillskott. Produkten är också stödd av vetenskaplig forskning, vilket ger en extra försäkring om dess kvalitet och effektivitet.

  I termer av dosering innehåller varje dos 850 mg magnesium, varav 220 mg är elementärt magnesium. Denna dosering är lämplig för genomsnittspersonen och kan enkelt anpassas efter individuella behov. Priset på 179 kr för en flaska med 90 kapslar gör den till ett kostnadseffektivt alternativ på marknaden. Med tanke på den höga kvaliteten och det rimliga priset, anser vi att detta är ett utmärkt värde för pengarna.

  Vad gäller biverkningar noterade vi inga allvarliga biverkningar under vår testperiod. Det är dock alltid viktigt att notera att individuella reaktioner kan variera och vi rekommenderar alltid att man konsulterar en läkare innan man börjar ta nya kosttillskott. Slutligen, med tanke på det höga betyget från andra användare (4.6 av 5 baserat på 57 recensioner) och dess vegetarianvänliga egenskaper, anser vi att Healthwell Trippel Magnesium är en utmärkt produkt som vi rekommenderar för de som söker ett effektivt och säkert magnesiumtillskott.

  Fördelar

  • Effektiv absorption och effektivitet
  • Stödd av vetenskaplig forskning
  • Kostnadseffektivt alternativ
  • Inga allvarliga biverkningar noterade
  • Vegetarianvänlig produkt

  Nackdelar

  • Individuella reaktioner kan variera
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 2. Bästa budgetvalet Core Magnesium Citrat

  "Högkvalitativt magnesiumtillskott med god absorption och utmärkt prisvärdhet."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Koncentration:
  4,4/5
  Biotillgänglighet:
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Tolerabilitet:
  4,8/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  I vår utvärdering av Core Magnesium Citrat har vi hittat ett magnesiumtillskott av hög kvalitet med mycket att erbjuda. Absorptionen är en av de starkaste punkterna för denna produkt, tack vare den kelaterade formen av magnesium (magnesiumcitrat) som används. Magnesiumcitrat har visat sig ha hög biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen kan ta upp och utnyttja magnesiumet effektivt. Detta gör produkten särskilt lämplig för individer som tränar mycket eller har ett högt näringsbehov.

  När det gäller dosering är Core Magnesium Citrat mycket praktiskt. En enda kapsel om dagen räcker för att säkra behovet av magnesium, vilket gör det enkelt att inkorporera i din dagliga rutin. Varje kapsel innehåller 792 mg magnesiumcitrat, med en elementär mängd magnesium på 140 mg. Detta är en adekvat dos för de flesta individer, men det är alltid bäst att konsultera en läkare eller näringsexpert för att fastställa den optimala dosen baserat på dina individuella behov och livsstil.

  Core Magnesium Citrat erbjuder också utmärkt värde för pengarna. Priset ligger på 99 kr för 90 kapslar, vilket ger dig 90 portioner. Detta gör det till ett mycket kostnadseffektivt alternativ jämfört med många andra magnesiumtillskott på marknaden. Vi hittade inga rapporterade biverkningar under vår testperiod, vilket är en annan fördel med denna produkt. Dock bör individer alltid vara medvetna om att biverkningar kan variera från person till person, och det är alltid bäst att börja med en låg dos för att se hur din kropp reagerar.

  Fördelar

  • Hög biotillgänglighet av magnesium
  • Praktisk dosering med en kapsel om dagen
  • Adekvat dos magnesium per kapsel
  • Utmärkt värde för pengarna
  • Inga rapporterade biverkningar

  Nackdelar

  • Kan orsaka individuella biverkningar
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 3. Bästa högdoserade Core Magnesium Pro

  "Högdoserat, effektivt magnesiumtillskott med utmärkt absorption och magskonsam formulering."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Koncentration:
  4,4/5
  Biotillgänglighet:
  4,4/5
  Kvalitet:
  4,8/5
  Tolerabilitet:
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Magnesium Pro får höga poäng i vårt test, med ett betyg på 4,3 av 5. Produkten sticker ut med sin extra höga dosering av magnesium, innehållande hela 350 mg aktivt magnesium per dos. Detta gör den speciellt lämplig för personer med en aktiv livsstil som behöver ett kraftfullt tillskott. Dessutom kommer magnesiumet från två olika källor - magnesiumcitrat och magnesiumbisglycinat - vilket bidrar till en bra absorption i kroppen. Att produkten är skonsam för magen är också ett stort plus.

  Priset på 179 kr för 120 tabletter, vilket ger 60 portioner, är rimligt med tanke på produktens höga kvalitet och dosering. Detta gör att kostnaden per dos blir relativt låg, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för de som behöver ett regelbundet intag av magnesium. Det är också positivt att produkten är lätt att dosera, med rekommendationen att ta 1-2 tabletter dagligen vid måltid.

  Vi har inte identifierat några allvarliga biverkningar i samband med användning av Core Magnesium Pro. Det bör dock noteras att alla kosttillskott kan ha olika effekter på olika individer, och det är alltid bäst att rådgöra med en läkare innan man börjar ta nya tillskott. Sammantaget är Core Magnesium Pro ett utmärkt val för de som söker ett högdoserat och effektivt magnesiumtillskott.

  Fördelar

  • Hög dosering av magnesium
  • God absorption i kroppen
  • Skonsam för magen
  • Lätt att dosera

  Nackdelar

  • Potentiella individuella biverkningar
  • I den övre prisklassen
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 4. Bästa för träning Body Science Magnesium+

  "Högkvalitativt, prisvärt magnesiumtillskott för träning och känsliga magar."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Koncentration:
  4,6/5
  Biotillgänglighet:
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Tolerabilitet:
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  Body Science Magnesium+ får ett betyg på 4,2 av 5 från oss på Bäst i Test 24. Produkten utmärker sig genom sin höga kvalitet och balanserade dosering av magnesium från tre olika organiska källor. Detta gör den till ett utmärkt val för alla som tränar, oavsett nivå. Vi uppskattar att Body Science har valt att undvika magnesiumoxid, en form av magnesium som kan vara svårare för kroppen att absorbera. Dessutom är produkten skonsam mot magen, vilket är en stor fördel för dem som har en känslig mage.

  Priset för Body Science Magnesium+ ligger på 149 kr för 100 kapslar, vilket vi anser vara rimligt med tanke på produktens höga kvalitet och effektivitet. En kapsel innehåller 148 mg elementärt magnesium, vilket motsvarar cirka 40 % av det dagliga referensintaget enligt EU. Detta gör det enkelt att anpassa doseringen efter individuella behov och förutsättningar. Produkten är också tillverkad i Sverige, vilket ger en extra trygghet när det gäller kvalitetskontroll och produktionsstandarder.

  Några biverkningar har inte rapporterats i samband med användning av Body Science Magnesium+. Användarrecensioner tyder på att produkten bidrar till förbättrad sömn och återhämtning, samt att den är effektiv mot muskelkramper. Sammantaget ger vi Body Science Magnesium+ ett högt betyg för dess höga kvalitet, effektivitet och prisvärdhet. Men vi rekommenderar alltid att konsultera en läkare innan du börjar ta några nya kosttillskott.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och balanserad dosering
  • Skonsam mot känsliga magar
  • Rimligt pris
  • Tillverkad i Sverige
  • Effektiv mot muskelkramper

  Nackdelar

  • Ingen information om allergener
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 5. Bästa flexibla dosering Holistic Magnesium

  "Effektivt magnesiumtillskott med stark absorption och flexibel dosering."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Koncentration:
  4,2/5
  Biotillgänglighet:
  3,3/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Tolerabilitet:
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Vi har testat och utvärderat Holistic Magnesium och ger den ett betyg på 4,0/5. Detta magnesiumtillskott har visat sig vara effektivt och pålitligt, med en stark absorption. Produkten innehåller organiska mineralföreningar som har visat sig ha bättre upptag än icke-organiska mineralföreningar, vilket innebär att mindre mängder behövs för att uppnå önskat resultat. Produkten är även förpackad i vegetabiliska kapslar, vilket gör den lämplig för vegetarianer och veganer.

  Doseringen av Holistic Magnesium är 120 mg per kapsel, vilket motsvarar 32% av det dagliga rekommenderade intaget. Denna dosering kan justeras beroende på individens behov, med en rekommenderad dosering på 1-2 kapslar per dag. Vi anser att denna flexibilitet i doseringen är en stor fördel, eftersom det gör det möjligt för individen att justera sitt intag baserat på sina specifika behov och hälsotillstånd.

  Priset för Holistic Magnesium är 149 kr för en förpackning med 90 kapslar. Med tanke på produktens kvalitet och effektivitet anser vi att priset är rimligt. Vi hittade inga rapporterade biverkningar under vår testperiod, vilket är positivt. Sammantaget ger vi Holistic Magnesium ett högt betyg på grund av dess effektivitet, rimliga pris och brist på biverkningar. Vi rekommenderar dock alltid att rådgöra med en läkare innan du börjar med något nytt kosttillskott.

  Fördelar

  • Effektiv och pålitlig produkt.
  • Stark absorption av magnesium.
  • Förpackad i vegetabiliska kapslar.
  • Anpassningsbar dosering.
  • Rimligt pris för kvaliteten.

  Nackdelar

  • Kan behövas 2 kapslar för att uppnå tillräcklig DRI
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 6. Bästa magnesiumkombo Purness Trippel Magnesium

  "Högkvalitativt, rent magnesiumtillskott med anpassningsbar dosering och vegansk kapsel."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Koncentration:
  3,7/5
  Biotillgänglighet:
  3,4/5
  Kvalitet:
  3,4/5
  Tolerabilitet:
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  Pureness Trippel Magnesium får vårt betyg 3,8/5. Detta tillskott med magnesium är mycket rent och högkvalitativt, vilket gör det till en stark konkurrent på marknaden. Produkten innehåller 180 mg magnesium per servering vilket är en lämplig dos för genomsnittspersonen. Dessutom är kapseln viktad till 90 mg vilket ger konsumenten möjlighet att anpassa doseringen efter individuella behov. Detta gör produkten både flexibel och användarvänlig.

  Priset på 219 kr kan ses som ganska högt jämfört med andra produkter på marknaden, men med tanke på produktens kvalitet och renhet kan det sägas vara rimligt. Produkten är helt fri från fyllnadsmedel, animalier och andra tillsatser, vilket innebär att du endast betalar för det aktiva ämnet magnesium. Dessutom är kapseln vegansk, vilket gör den tillgänglig för en bredare målgrupp.

  Vi har inte observerat några allvarliga biverkningar under vår testperiod. Det är dock viktigt att notera att alla reagerar olika på kosttillskott och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Vi rekommenderar alltid att konsultera en läkare innan du börjar ta nya kosttillskott. Sammanfattningsvis anser vi att Pureness Trippel Magnesium är ett högkvalitativt och rent magnesiumtillskott som erbjuder god valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Högkvalitativt och rent magnesiumtillskott
  • Anpassningsbar dosering
  • Fri från fyllnadsmedel och tillsatser
  • Vegansk kapsel

  Nackdelar

  • Individuella reaktioner kan variera
  • Något högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
testvinnarna

Jämför de 6 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Magnesium Totalbetyg Pris
Healthwell Trippel Magnesium Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
179 kr
Core Magnesium Citrat Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
99 kr
Core Magnesium Pro Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
179 kr
Body science wellness series Magnesium+ Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
149 kr
Holistic Magnesium Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
149 kr
Pureness Trippel Magnesium 120 kapslar Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
219 kr
viktiga faktorer för att välja rätt magnesium

Så hittar du bästa magnesium

För att hitta det bästa magnesiumtillskottet är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika faktorer. I denna sektion kommer vi att gå igenom de sju mest kritiska aspekterna du bör tänka på vid valet av magnesiumtillskott.

Form av Magnesium

Det finns flera olika former av magnesium, och varje form har sin egen biotillgänglighet och specifika hälsofördelar. Magnesiumcitrat absorberas till exempel lätt av kroppen och är bra för personer med matsmältningsproblem. Magnesiumglycinat är känt för sin lugnande effekt och kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten. Magnesiumoxid har en hög koncentration av magnesium men har lägre biotillgänglighet jämfört med andra former. Det är viktigt att välja en form som passar dina specifika hälsobehov.

Dosering

Doseringen av magnesium kan variera betydligt mellan olika tillskott. För vuxna rekommenderas i allmänhet en daglig dos på 310-420 mg. Men det kan variera beroende på individens ålder, kön, allmänna hälsa och andra faktorer. För mycket magnesium kan leda till diarré och andra biverkningar, så det är viktigt att inte överdosera.

Kvalitet och renhet

Kvalitet och renhet är avgörande när det gäller alla kosttillskott, inklusive magnesium. Tillskottet bör vara fritt från skadliga tillsatser som artificiella färger, sötningsmedel och konserveringsmedel. Dessutom bör det vara tillverkat i enlighet med god tillverkningssed (GMP) för att säkerställa högsta möjliga kvalitetsstandarder.

Biotillgänglighet

Biotillgänglighet refererar till hur mycket av magnesiumet som faktiskt kan absorberas och användas av kroppen. Inte alla former av magnesium har samma biotillgänglighet. Magnesiumcitrat, -glycinat, och -malat anses ha hög biotillgänglighet, medan magnesiumoxid har en lägre biotillgänglighet. Detta är en viktig faktor att tänka på när du väljer ett magnesiumtillskott.

Pris

Även om pris inte nödvändigtvis är en indikation på kvalitet, är det fortfarande en viktig faktor att överväga. Dyra tillskott är inte alltid bättre än billigare alternativ. Det bästa är att hitta ett tillskott som erbjuder bra värde för pengarna, det vill säga ett högkvalitativt tillskott till ett rimligt pris.

Användarrecensioner

Användarrecensioner kan ge värdefull information om ett produkts effektivitet och eventuella biverkningar. Läs igenom recensioner för att få en uppfattning om hur andra har upplevt produkten. Men kom ihåg att alla reagerar olika på tillskott, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Allergivänlighet

Om du är allergisk mot vissa ämnen, är det viktigt att kontrollera produktens ingredienser innan du köper den. Många magnesiumtillskott är fria från vanliga allergener som gluten, laktos och soja, men det är alltid bäst att vara på den säkra sidan.

magnesium guide2

Hur använder man ett magnesiumtillskott?

Magnesiumtillskott kan vara ett effektivt sätt att säkerställa att du får i dig tillräckligt med detta viktiga mineral. Men för att få ut det mesta av ditt tillskott, är det viktigt att du vet hur du använder det på rätt sätt. Här går vi igenom några viktiga punkter att tänka på när du tar ditt magnesiumtillskott.

Ta rätt dosering

Det är viktigt att följa rekommenderad dosering för att undvika eventuella biverkningar. För de flesta vuxna ligger den rekommenderade dagliga dosen mellan 310 och 420 mg. Denna dos kan dock variera beroende på individens ålder, kön och allmänna hälsa. Om du är osäker på vilken dos som är lämplig för dig, bör du konsultera en läkare eller en nutritionist.

Ta tillskottet med mat

Magnesium absorberas bäst när det tas tillsammans med mat, speciellt mat med högt fettinnehåll. Detta beror på att magnesium är ett fettlösligt mineral. Att ta ditt magnesiumtillskott i samband med måltid kan också hjälpa till att minska risken för magbesvär, vilket ibland kan uppstå när magnesium tas på tom mage.

Undvik att ta det samtidigt som andra mineraler

Magnesium kan konkurrera med andra mineraler som kalcium och zink om absorption i kroppen. Om du tar tillskott av dessa mineraler, kan det vara bäst att ta dem vid olika tidpunkter på dagen för att maximera absorptionen. Till exempel kan du ta ditt magnesiumtillskott på kvällen och ditt kalciumtillskott på morgonen.

Var uppmärksam på eventuella biverkningar

Även om magnesiumtillskott generellt är säkra för de flesta människor, kan vissa personer uppleva biverkningar, särskilt vid höga doser. Dessa kan inkludera magbesvär, diarré och illamående. Om du upplever några av dessa symtom, bör du minska din dos eller överväga att byta till ett annat tillskott.

Kontrollera regelbundet ditt magnesiumnivå

Om du tar ett magnesiumtillskott regelbundet, kan det vara en bra idé att få dina magnesiumnivåer kontrollerade regelbundet. Detta kommer att hjälpa dig att se till att du inte får i dig för mycket eller för lite magnesium. Du kan få dina nivåer kontrollerade genom ett enkelt blodprov hos din läkare.

LÄS MER: Bästa Magnesium mot restless legs

Vem har nytta av ett magnesiumtillskott?

Magnesium är ett essentiellt mineral som alla behöver, men det finns vissa grupper av människor som kan ha särskild nytta av att ta ett magnesiumtillskott. Här är några exempel:

 • Personer med matsmältningsproblem: Magnesium behövs för att bryta ner mat och absorbera näringsämnen. Om du lider av mag- och tarmproblem som IBS eller Crohn's sjukdom, kan du ha svårt att få i dig tillräckligt med magnesium genom kosten. Ett magnesiumtillskott kan hjälpa till att se till att du får den mängd du behöver.
 • Personer som tränar mycket: Magnesium spelar en viktig roll i muskelfunktion och energiproduktion. Om du tränar mycket, särskilt om du gör intensiva träningspass, kan dina magnesiumnivåer minska snabbare. Ett tillskott kan hjälpa till att återställa dessa nivåer och förbättra din prestation och återhämtning.
 • Äldre personer: Magnesiumbehovet ökar med åldern, och många äldre människor får inte i sig tillräckligt med detta mineral genom kosten. Dessutom kan vissa mediciner som ofta tas av äldre människor påverka magnesiumabsorptionen. Ett tillskott kan säkerställa att äldre får i sig den mängd magnesium de behöver.

Det är viktigt att notera att även om många människor kan dra nytta av ett magnesiumtillskott, är det inte lämpligt för alla. Personer med njursjukdomar bör till exempel undvika att ta extra magnesium eftersom deras njurar kanske inte kan utsöndra överskottet. Dessutom kan för mycket magnesium orsaka diarré och andra magbesvär. Det är alltid bäst att rådfråga en läkare eller en nutritionist innan du börjar ta ett nytt tillskott.

LÄS MER: Magnesiumglycinat bäst i test

vanliga frågor om Magnesium

FAQ: Vanliga frågor om Magnesium

Vad är magnesium bra för?

Magnesium är ett essentiellt mineral som spelar en avgörande roll i över 300 enzymatiska reaktioner i kroppen. Det bidrar till normal energiomsättning, nervfunktion, muskelfunktion, proteinbildning och mycket mer. Magnesium hjälper också till att reglera kalcium, kalium och natriumnivåer i kroppen. Dessutom har studier visat att magnesium kan bidra till att minska trötthet och utmattning, förbättra sömnkvaliteten, lindra muskelkramper och stödja hjärthälsan.

Hur mycket magnesium ska man ta per dag?

För de flesta vuxna ligger den rekommenderade dagliga dosen av magnesium mellan 310 och 420 mg. Denna dos kan dock variera beroende på individens ålder, kön och allmänna hälsa. Högre doser kan vara nödvändiga för personer med specifika hälsotillstånd eller för de som tränar mycket. Om du är osäker på vilken dos som är lämplig för dig, bör du rådfråga en läkare eller en nutritionist.

Kan man ta för mycket magnesium?

Ja, det är möjligt att ta för mycket magnesium, särskilt om du tar det i form av ett tillskott. För mycket magnesium kan leda till magbesvär, diarré, illamående och kräkningar. I sällsynta fall kan det orsaka mer allvarliga symtom som oregelbunden hjärtrytm och hjärtstillestånd. Det är därför viktigt att följa rekommenderade doser och att rådfråga en läkare om du är osäker.

Kan magnesium hjälpa till att lindra stress och ångest?

Ja, det finns forskning som tyder på att magnesium kan ha en lugnande effekt och kan hjälpa till att lindra symptom på stress och ångest. Magnesium spelar en roll i regleringen av nervsystemet och kan hjälpa till att främja avkoppling och god sömn. Men det är viktigt att komma ihåg att även om ett magnesiumtillskott kan vara till hjälp, bör det inte ses som en ersättning för andra behandlingar för ångest och stress, såsom terapi eller läkemedel.

Vad händer om man har brist på magnesium?

Magnesiumbrist kan leda till en mängd olika hälsoproblem. Initiala symtom kan inkludera trötthet, svaghet, minskad aptit, illamående och kräkningar. Om bristen fortsätter kan det leda till mer allvarliga problem som muskelkramper, oregelbunden hjärtrytm, förändringar i personlighet, domningar och stickningar. Om du tror att du kan ha magnesiumbrist, bör du prata med en läkare.

Kan man få i sig tillräckligt med magnesium genom kosten?

Ja, det är absolut möjligt att få i sig tillräckligt med magnesium genom kosten. Livsmedel som innehåller höga halter av magnesium inkluderar gröna bladgrönsaker, nötter och frön, baljväxter, fullkornsprodukter och vissa typer av fisk. Men vissa människor kan ha svårt att få i sig tillräckligt med magnesium genom kosten ensam, särskilt de med specifika hälsotillstånd eller dietrestriktioner. I dessa fall kan ett tillskott vara till hjälp.

Kan magnesium hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten?

Ja, forskning har visat att magnesium kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten. Det verkar göra detta genom att främja avkoppling och reglera produktionen av melatonin, ett hormon som styr sömn- och vakencykler. Magnesium har också en positiv effekt på nervsystemet, vilket kan bidra till att lindra sömnlöshet och andra sömnproblem.

Är alla magnesiumtillskott likadana?

Nej, alla magnesiumtillskott är inte likadana. Det finns flera olika former av magnesium, var och en med sin egen biotillgänglighet och specifika hälsofördelar. Dessutom kan kvaliteten på tillskott variera beroende på tillverkningsprocessen och eventuella tillsatser. När du väljer ett magnesiumtillskott är det viktigt att överväga dessa faktorer för att hitta det bästa tillskottet för dina behov.

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har under en längre period testat och utvärderat olika typer av magnesiumtillskott för att hitta det bästa alternativet på marknaden. Vi har tagit hänsyn till flera faktorer som absorption, dosering, pris och eventuella biverkningar. Vårt team har noggrant analyserat varje produkt, både genom att själva konsumera dem och genom att granska tillverkarnas uppgifter om produkterna. Alla produkterna har testats under liknande förhållanden för att säkerställa en rättvis jämförelse.

 • Absorption: Hur snabbt och effektivt absorberas magnesiumet av kroppen? Finns det vetenskaplig forskning som stödjer tillverkarens påståenden?
 • Dosering: Hur mycket magnesium innehåller varje dos? Är doseringen lämplig för genomsnittspersonen eller behöver den anpassas individuellt?
 • Pris: Vad kostar produkten per dos? Är priset rimligt jämfört med andra produkter på marknaden?
 • Biverkningar: Orsakar produkten några biverkningar? Om ja, hur allvarliga är dessa biverkningar?

Sammanfattningsvis kan vi efter noggrann analys och testning konstatera att det finns stora skillnader i kvaliteten på olika magnesiumtillskott. Vår ambition är att hjälpa dig att hitta det bästa magnesiumet utifrån dina individuella behov och förutsättningar. Vi rekommenderar alltid att du konsulterar en läkare innan du börjar ta några nya kosttillskott.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.