Bäst i test: Bäst kollagen 2021

Den viktigaste byggstenen i kroppen är protein. Protein bygger celler och bildar enzymer som reglerar mängder med funktioner i kroppen. Runt 30 % av kroppens protein består av kollagen och är därmed en enormt viktigt beståndsdel i vår kropp. Kollagen är främst känd för sin goda effekt på hud, naglar och hår. Vi har undersökt flera olika kosttillskott med kollagen och listar här de 5 bästa tillskotten med kollagen.

Vilket kollagen är bäst?

Kroppen producerar konstant nytt kollagen, men vi bryter också snabbt ner det och det kan därför vara bra av att ta tillskott med kollagen. Tillskotten med kollagen kan vara både animaliska eller vegetabiliska och komma från flera olika källor som nötdjur eller fisk. De tillskott som vi har testat innehåller bara kollagen som är hydrolyserat vilket innebär att kollagenet är nedbrutet och lättupptagligt för kroppen. Vi rekommenderar att du väljer ett kollagentillskott som innehåller vitamin C då det ytterligare höjer kollagenproduktionen i kroppen.

 1. 1. Core Collagen Pro
  9,6/10
  Core Collagen Pro
  Bäst i test
  Typ
  Pulver
  Mängd
  340 g
  Pris / portion
  9,97 kr
  Kollagen / portion
  7500 mg
  Till Butik
  299 kr
 2. 2. Healthwell Collagen Pulver
  9,3/10
  Healthwell Collagen Pulver
  Typ
  Pulver
  Mängd
  204 g
  Pris / portion
  4,98 kr
  Kollagen / portion
  5000 mg
  Till Butik
  199 kr
 3. 3. Vitaprana Pure Collagen
  9,1/10
  Vitaprana Pure Collagen
  Typ
  Pulver
  Mängd
  300 g
  Pris / portion
  6,65 kr
  Kollagen / portion
  4650 mg
  Till Butik
  399 kr
 4. 4. Vitaprana Collagen Beauty
  8,7/10
  Vitaprana Collagen Beauty
  Typ
  Kapsel
  Mängd
  30 doser
  Pris / portion
  9,30 kr
  Kollagen / portion
  7500 mg
  Till Butik
  279 kr
 5. 5. Healthwell QURE Collagen
  8,6/10
  Healthwell QURE Inflamin+Collagen
  Typ
  Pulver
  Mängd
  360 g
  Pris / portion
  13,30 kr
  Kollagen / portion
  5000 mg
  Till Butik
  399 kr

collagen girl

Köpguide till kollagen

Kollagenet är en av kroppens viktigaste byggstenar och majoriteten av de som tar eller tagit ett kollagentillskott har upplevt en tydlig förbättring i hud-, hår- och nagelhälsa. Kollagen är faktiskt viktig för all bindväv och dess hälsa i kroppen. Exempel på bindväv är t.ex. brosk, ben, muskelvävnader och senor, så appliceringsområdet och fördelarna med ett kollagentillskott är alltså väldigt brett. Vi kan inte rekommendera detta tillskott nog. När det kommer till vilken produkt du ska välja har vi nedan samlat några saker att hålla utkik efter när du ska köpa kollagentillskott.

 • contentsInnehåll
  När det kommer till innehållet i produkten ska du först och främst kolla så att det är en riklig mängd kollagen i produkten. Du vill helst ha en produkt som innehåller åtminstone 50 % kollagen. Det finns dock andra ingredienser såsom MSM och C-vitamin som aktivt förstärker effekterna av kollagentillskottet och som därför också är värda att hålla utkik efter. MSM är organiskt svavel som likt kollagen också är en viktig beståndsdel i kroppens bindväv och förstärker effekterna av kollagenet. C-vitamin är en antioxidant som minskar oxidativ stress vilket bryter ner celler i kroppen och hjälper kroppen att bygga upp kollagen. Är du vegetarian eller vegan är det viktigt att du kollar på ursprunget av kollagenet i produkten, eftersom det många gånger är antingen marint eller bovint, dvs från fisk eller ko som kollagenet utvunnits från.
 • riskPris och Dosering
  Priset kan framstå som att det är ganska vitt skilt mellan produkterna, och priset per portion är faktiskt relativt varierande. Vad som är viktigt att tänka på innan ett förhastat beslut utefter pris / portion görs, är att produkterna har olika doseringar. Flera produkter som framstår som billigare per portion skall tas mer än en gång per dag medans dyrare alternativ ofta intas endast en gång om dagen. Detta påverkar priset per dag ganska mycket och du borde alltid se över doseringen innan du tar ett beslut om vilken produkt som är mest prisvärd. Överskrid inte rekommenderad dosering, och om du är gravid eller ammar, har hjärtproblem eller högt blodtryck borde du undvika att ta kollagentillskott. Vid osäkerhet rådslå alltid med läkare.
 • customer satisfaction2Kundnöjdhet
  När du letar efter tillskott är det alltid bra att vända sig till produktens betyg och kommentarer från andra konsumenter. Kollagen är ett ganska välanvänt tillskott så recensioner och betyg brukar det finnas gott om och säger en hel del om kvalitén och effekterna av produkten. Det är alltid rekommenderat att se över betyg och recensioner på produkter du funderar över att köpa.
 • betasinnet2Effekt
  Kollagen används främst för att förbättra hud, hår och nagelhälsan. För att förebygga och skydda mot rynkor om du främst är ute efter en förbättring av hudens hälsa, så är alla produkter med högt innehåll av kollagen något för dig. Om du främst är ute efter bättre funktion i muskler, ben och leder så borde du titta mer på kombinationer av MSM och kollagen i produkten.
 • taster2Smak
  Kollagen har en ganska speciell smak som inte alla uppskattar. Att antingen leta efter någon sort som är smaksatt med t.ex. citron kan hjälpa att dölja smaken, annars kan man dricka den i ett te eller i en kopp buljong. Om man har svårt för smaken eller är petig med smaker överlag så kan kollagen i kapsel vara lösningen.

Vanliga frågor om kollagen

Vad är kollagen?

Kollagen är kroppens vanligast förekommande protein och är den huvudsakliga byggstenen i all kroppens bindväv.

Hur ofta kan jag ta kollagentillskott?

Följ doseringarna på tillskotten! Kollagen kan tas dagligen.

Har kollagen några biverkningar?

Nej, inga som identifierats åtminstone. Helt säkert att användas daligen och kontinuerligt.

Hur tag jag kollagen?

Kollagen kommer vanligen i pulverformat, då är det bara att blanda med vatten och dricka. Smaken kan vara lite speciell, så vi rekommenderar att blanda det i ett te eller en buljong. Vissa kollagenprodukter kommer som kapslar och då är de bara att svälja med ett glass vatten.

Kan jag ta kollagen om jag är vegan?

Det finns veganska produkter men var försiktig, majoriteten av kollagenprodukter är animaliska.

Testvinnare - Bäst Kollagen

 • Core Collagen Pro
 • Healthwell Collagen Pulver
 • Vitaprana Pure Collagen
 • Vitaprana Collagen Beauty
 • Healthwell QURE Inflamin+Collagen
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
26 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-29 10:06:01