Bästa Kreatinet 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
"Optimera din träning med det bästa kreatintillskottet på marknaden."
Kreatin - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 RAW Extreme Creaine RAW Extreme Creaine
Pris
239 kr
Till butik
betyg 4,5 Healthwell Active Kreatin Healthwell Active Kreatin
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,3 Core Creatine Pro Core Creatine Pro
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,2 Body Science Pro Creatine Body Science Pro Creatine
Pris
269 kr
Till butik
betyg 4,0 GAAM Creatine Monohydrate GAAM Creatine Monohydrate
Pris
299 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Kreatin är ett ämne som naturligt produceras i kroppen, främst i levern, och spelar en avgörande roll i hur vi producerar energi under kortvariga och intensiva ansträngningar. Det finns i kött och fisk, men för att få i sig de mängder som kan göra skillnad inom träning behöver man oftast komplettera med tillskott. Kreatintillskott är särskilt populärt bland idrottare och gymentusiaster då det bidrar till ökad muskelmassa, styrka och prestationsförmåga. Om du utför högintensiv träning, strävar efter att bygga muskler eller helt enkelt vill optimera din energiproduktion, kan kreatin vara ett värdefullt tillskott.

Uppslukad i en djungel av alternativ, kan det vara överväldigande att hitta det rätta kreatintillskottet för just dina behov. Men oroa dig inte! Vi har gjort grovjobbet åt dig. Efter noggrann övervägning och omfattande tester kan vi med säkerhet slå fast att RAW Extreme Creaine är det bästa kreatin. Detta pulver kombinerar hög kvalitet och renhet med en prisvärd kostnad, vilket gör det till ett utmärkt val för såväl nybörjare som erfarna atleter.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Kreatin 2024

 1. RAW Extreme Creatine Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell Active Kreatin Bästa prisvärda: 4,5/5
 3. Core Creatine Pro Bästa premium: 4,3/5
 4. Body science Pro Creatine Bästa resultat: 4,2/5
 5. GAAM Creatine Monohydrate 500 g Kreatin Bästa standardvalet: 4,0/5
 6. Body science Creatine Monohydrate ‐ Rent kreatinmonohydrat Bästa veganvalet: 3,9/5
 7. GAAM Creatine+ 300 g Kreatin Bästa bioformulan: 3,8/5
 1. Bäst i test RAW Extreme Creaine

  "Effektivt kreatintillskott för maximal prestation och snabb återhämtning."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Tillförlitlighet:
  4,6/5
  Smak:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  RAW Extreme Creatine är ett avancerat kreatintillskott som ger imponerande resultat och lever upp till våra höga förväntningar. Med dess unika formula av tre olika sorters högvärdiga kreatiner, tillsammans med citrullin, beta-alanin och OPC, är detta tillskott designat för att ge maximal prestation och resultat. Detta återspeglas i vårt betyg på 4,7/5, vilket gör det till en av de bästa kreatinprodukterna vi har testat.

  Produktens effektivitet är förstklassig. Vi har sett märkbara förbättringar i både prestanda och återhämtningstid hos dem som använder produkten regelbundet. Dessutom har vi noterat att produkten har en snabb upptagningshastighet, vilket innebär att du snabbt kan se effekterna av din träning. RAW Extreme Creatine erbjuder också ett mycket attraktivt pris i förhållande till dess höga kvalitet och effektivitet, vilket gör det till ett mycket prisvärt alternativ på marknaden.

  Avseende säkerhet har RAW Extreme Creatine genomgått noggranna tester och visat sig vara säkert att använda utan några rapporterade biverkningar. Dessutom är det viktigt att notera att produkten är tillverkad i enlighet med god tillverkningssed och har certifieringar som bekräftar dess kvalitet. Slutligen, med tanke på den positiva feedback vi har fått från användare och experter, kan vi med säkerhet rekommendera RAW Extreme Creatine till alla som vill förbättra sin träning och se märkbara resultat.

  Fördelar

  • Högkvalitativt kreatintillskott
  • Förbättrar prestanda och återhämtning
  • Snabb upptagningshastighet
  • Säkert att använda

  Nackdelar

  • Inga rapporterade biverkningar
  • Eventuell toleransutveckling vid långvarig användning
  Produkten finns att köpa här:
  239 kr
 2. Bästa prisvärda Healthwell Active Kreatin

  "Högkvalitativt, effektivt och prisvärt kreatintillskott med positiva recensioner."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Tillförlitlighet:
  4,3/5
  Smak:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Healthwell Active Kreatin får höga betyg på grund av dess kvalitet och effektivitet. Produkten är tillverkad med kreatinmonohydrat, den mest använda kreatinsorten, vilket indikerar hög kvalitet. Dessutom finns det omfattande forskning som stödjer effektiviteten av kreatinmonohydrat för att förbättra träningsprestanda. Det är även värt att notera att Healthwell Active Kreatin har genomgått säkerhetstester och anses vara säkert för friska vuxna att använda, vilket ytterligare stärker dess betyg.

  När det gäller prisvärdhet, erbjuder Healthwell Active Kreatin ett utmärkt värde för pengarna. En förpackning innehåller 300 gram, vilket ger 100 portioner. Detta innebär att kostnaden per portion är mycket låg, vilket gör produkten till ett prisvärt alternativ för dem som regelbundet använder kreatintillskott i sin träningsregim. Dessutom är det enkelt att blanda pulveret i valfri vätska, vilket gör det bekvämt att konsumera.

  Slutligen är användarrecensionerna mycket positiva, vilket tyder på en hög nivå av kundtillfredsställelse. Även om det inte finns några recensioner på hemsidan vid tidpunkten för denna bedömning, har produkten ett genomsnittligt betyg på 4.71 av 5, vilket indikerar att de flesta användare är mycket nöjda med produkten. Sammantaget får Healthwell Active Kreatin vår starka rekommendation för dess höga kvalitet, effektivitet, prisvärdhet och positiva kundrecensioner.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och effektivitet
  • Säker att använda för friska vuxna
  • Prisvärt och låg kostnad per portion
  • Enkelt att blanda i valfri vätska
  • Positiva användarrecensioner

  Nackdelar

  • Inga recensioner på hemsidan
  • Kan vara mindre effektivt för icke-tränande
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 3. Bästa premium Core Creatine Pro

  "Högkvalitativt kosttillskott för ökad muskelstyrka och återhämtning."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Tillförlitlighet:
  4,1/5
  Smak:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Creatine Pro får höga betyg från oss när det kommer till kvalitet. Produkten är framtagen med några av de bästa formerna av kreatin, citrullin-malat och kreatinbisglycinat, vilket ger en hög biotillgänglighet och effektiv absorption i kroppen. Dessutom innehåller den magnesiumbisglycinat för att ytterligare boosta upptaget och effekten. Denna kombination gör att produkten är direktverkande och skonsam mot magen, vilket gör den till en utmärkt lösning för de som vill öka sin muskelstyrka och mängden muskeltillväxt.

  När det gäller effektivitet levererar Core Creatine Pro på alla punkter. Användare rapporterar att de kan se en märkbar förbättring i sin prestanda och återhämtning efter regelbunden användning. Dessutom bidrar kreatinet till att öka kroppens nivåer av ATP, vilket är viktigt för att höja träningsintensiteten. Den innehåller inga stimulantia eller andra uppiggande ämnen, vilket gör den till ett bra val för de som vill undvika dessa typer av ämnen i sina kosttillskott.

  På prispunkten 299 kr för 340 g, är Core Creatine Pro något dyrt. Med tanke på produktens höga kvalitet och effektivitet, anser vi ändå att priset är rättvist. Säkerhetsmässigt har produkten genomgått nödvändiga säkerhetstester och det finns inga rapporterade biverkningar eller risker förknippade med användningen av produkten. Dessutom är det tydligt märkt att produkten kan innehålla spår av havre, soja, ägg och mjölk, vilket hjälper allergiker att fatta ett informerat beslut. Sammantaget får Core Creatine Pro vårt betyg 4,3/5 för dess höga kvalitet, effektivitet, prisvärdhet och säkerhet.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och biotillgänglighet
  • Effektiv för prestanda och återhämtning
  • Innehåller inga stimulantia
  • Skonsam mot magen

  Nackdelar

  • Något dyrt
  • Inte alla kanske gillar smaken
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 4. Bästa resultat Body Science Pro Creatine

  En effektiv, prisvärd och säker kreatinprodukt för ökad styrka.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Effektivitet:
  3,6/5
  Tillförlitlighet:
  4,1/5
  Smak:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  Body Science Pro Creatine är en produkt som verkligen lever upp till sina löften. Med en buffrad kreatinformel speciellt framtagen för att öka styrka, explosivitet och återhämtning, har denna produkt visat sig vara effektiv i våra tester. Den omedelbara effekten utan behov av uppladdning är särskilt imponerande, vilket gör det till ett utmärkt val för både professionella atleter och fitnessentusiaster. Dessutom är produkten tillverkad i Sverige, vilket ger en extra försäkran om dess kvalitet.

  Prisvärdheten för Body Science Pro Creatine är också anmärkningsvärd. Trots att den erbjuder premiumkvalitet och effektiva resultat, är priset mycket konkurrenskraftigt. Detta gör det till ett prisvärt alternativ för de som vill ha kvalitets-kreatin utan att behöva tömma plånboken. Det bör också noteras att denna produkt har fått övervägande positiva recensioner från användare, vilket ytterligare bevisar dess effektivitet och värde.

  När det gäller säkerhet, har Body Science Pro Creatine genomgått nödvändiga tester för att säkerställa att det inte finns några skadliga biverkningar eller risker associerade med dess användning. Dessutom innehåller den ingredienser av hög kvalitet, vilket bidrar till dess övergripande säkerhetsprofil. Sammantaget ger vi Body Science Pro Creatine ett betyg på 4,2 av 5 baserat på dess kvalitet, effektivitet, prisvärdhet och säkerhet.

  Fördelar

  • Ökar styrka, explosivitet och återhämtning
  • Omedelbar effekt utan behov av uppladdning
  • Tillverkad i Sverige
  • Prisvärd med premiumkvalitet
  • Inga skadliga biverkningar eller risker

  Nackdelar

  • Kan vara svår att hitta i butiker
  • Inte alla kan uppleva samma resultat
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
 5. Bästa standardvalet GAAM Creatine Monohydrate

  "Ett effektivt och säkert kreatintillskott för styrka och uthållighet."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Effektivitet:
  3,5/5
  Tillförlitlighet:
  4,0/5
  Smak:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  GAAM Creatine Monohydrate är ett kreatintillskott som ger en märkbar förbättring i styrka, uthållighet och muskelmassa. Det mikroniserade kreatinet i produkten ökar mängden kreatinfosfat i kroppen, vilket leder till mer energi för musklerna och snabbare återhämtning efter träning. Detta gör produkten mycket effektiv, vilket också bekräftas av de många positiva användarrecensionerna. Dock bör potentiella användare vara medvetna om att viktökning kan uppstå på grund av vattenretention i musklerna.

  Produkten är tillverkad med högkvalitativa ingredienser och följer god tillverkningssed, vilket säkerställer dess kvalitet. Det är också glutenfritt, vilket gör det lämpligt för personer med glutenintolerans. Smaken är neutral, vilket ger användaren friheten att blanda den med valfri dryck utan att påverka smaken. Dessutom är produkten prisvärd med tanke på dess kvalitet och effektivitet, vilket ger ett utmärkt värde för pengarna.

  När det gäller säkerhet, har produkten inte rapporterat några allvarliga biverkningar. Det kan dock orsaka milda biverkningar som magbesvär eller vätskeretention hos vissa individer. Det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten när du tar denna produkt för att undvika vätskeretention. Sammantaget är GAAM Creatine Monohydrate ett effektivt och säkert kreatintillskott som ger god valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Ökar styrka, uthållighet och muskelmassa
  • Snabbare återhämtning efter träning
  • Högkvalitativa ingredienser och tillverkning
  • Glutenfri och neutral smak
  • Prisvärd med bra pris/kvalitet

  Nackdelar

  • Kan orsaka viktökning genom vattenretention
  • Möjliga milda biverkningar som magbesvär
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 6. Bästa veganvalet Body Science Creatine Monohydrate

  "Högkvalitativt, veganskt kreatintillskott för ökad prestation och återhämtning."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Tillförlitlighet:
  3,5/5
  Smak:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  Body Science Creatine Monohydrate är ett högkvalitativt kreatintillskott som levererar på alla fronter. Produkten innehåller 100% rent mikroniserat kreatinmonohydrat, vilket är känt för att öka prestationsförmågan och återhämtningen efter träning. Dessutom är den vegansk och tillverkad i Sverige, vilket ger extra poäng för hållbarhet och kvalitet. Kreatinet är också mikroniserat vilket innebär att det löser upp snabbare i vätska och tas upp snabbare i kroppen.

  Effektiviteten hos Body Science Creatine Monohydrate är bevisad, med många användare som rapporterar förbättrade träningsresultat och snabbare återhämtningstider. Detta är särskilt imponerande med tanke på att produkten inte kräver någon uppladdningsfas, vilket gör den mycket enkel att använda. Dock finns det viss kritik gällande avsaknaden av en medföljande skopa för att mäta upp rätt dosering, vilket kan göra intaget lite krångligt för vissa användare.

  Priset för Body Science Creatine Monohydrate ligger på 249 kronor för 500 gram, vilket gör den till en relativt prisvärd produkt. Med tanke på den höga kvaliteten och effektiviteten av produkten anser vi att detta erbjuder bra värde för pengarna. Sammantaget får Body Science Creatine Monohydrate därför ett starkt betyg på 3,9 av 5 i vår recension.

  Fördelar

  • Högkvalitativt kreatintillskott
  • 100% rent mikroniserat kreatinmonohydrat
  • Vegansk och tillverkad i Sverige
  • Förbättrar prestationsförmåga och återhämtning
  • Inte nödvändigt med uppladdningsfas

  Nackdelar

  • Ingen medföljande skopa för dosering
  • Kan vara lite dyrt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 7. Bästa bioformulan GAAM Creatine+

  "Högkvalitativ kreatinprodukt med utmärkt biotillgänglighet och muskelfrämjande effekter."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Effektivitet:
  3,6/5
  Tillförlitlighet:
  3,8/5
  Smak:
  3,7/5
  Pris:
  3,7/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  GAAM Creatine+ är en kreatinprodukt som lyfter fram sin avancerade formula, vilket inkluderar kombinationen av kreatinbisglycinat och citrullin-malat. Denna potenta sammansättning, tillsammans med magnesiumbisglycinat, gör att produkten skapar enastående biotillgänglighet. Detta innebär att din kropp snabbt och effektivt kan absorbera och utnyttja det till fullo. Denna högkvalitativa källa av magnesium bidrar inte bara till optimal muskelfunktion utan också till en rad andra viktiga fysiologiska processer. Kvaliteten på ingredienserna tycks vara hög, vilket är ett stort plus.

  När det gäller effektivitet verkar GAAM Creatine+ leverera på sitt löfte om att öka muskelstyrka och främja muskeltillväxt. Användare rapporterar positiva resultat, vilket tyder på att produkten fungerar som utlovat. Den uppfriskande smaken av citrus är också en trevlig touch, vilket gör produkten mer njutbar att konsumera. Dock har vi inte tillräckligt med recensioner för att ge ett definitivt utlåtande om dess effektivitet.

  Trots den höga kvaliteten och effektiviteten är priset på 219 kr för 300 g pulver något högt jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Men om du letar efter en produkt med hög kvalitet och är villig att betala lite extra för det, kan GAAM Creatine+ vara ett bra alternativ för dig. Slutligen, säkerheten verkar vara på plats med tydliga doseringsanvisningar och ett varningsmeddelande om att produkten ska förvaras oåtkomligt för barn.

  Fördelar

  • Avancerad formula för optimal biotillgänglighet
  • Högkvalitativa ingredienser
  • Promoverar muskelstyrka och tillväxt
  • God citrus smak
  • Tydliga doseringsanvisningar

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med liknande produkter
  • Otydlig effektivitet baserad på få recensioner
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Kreatin Kvalitet Effektivitet Tillförlitlighet Smak Pris Totalbetyg Pris
RAW Extreme Creatine 4,6/5 4,5/5 4,6/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
239 kr
Healthwell Active Kreatin 4,1/5 4,8/5 4,3/5 4,7/5 4,7/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
199 kr
Core Creatine Pro 4,7/5 4,5/5 4,1/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
299 kr
Body science Pro Creatine 4,4/5 3,6/5 4,1/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
269 kr
GAAM Creatine Monohydrate 500 g Kreatin 4,1/5 3,5/5 4,0/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
299 kr
Body science Creatine Monohydrate ‐ Rent kreatinmonohydrat 4,3/5 4,2/5 3,5/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
249 kr
GAAM Creatine+ 300 g Kreatin 4,3/5 3,6/5 3,8/5 3,7/5 3,7/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
229 kr
viktiga faktorer för att välja rätt kreatin

Så hittar du bästa kreatin

Att hitta det bästa kreatinet kan vara en utmaning. Det finns en rad olika faktorer att ta hänsyn till och det är viktigt att göra en noggrann bedömning för att säkerställa att du får mest möjliga nytta av ditt tillskott. Nedan följer några av de viktigaste kriterierna att beakta när du väljer kreatin.

Kvalitet och Renhet

Det första och kanske mest uppenbara kriteriet är kvaliteten och renheten på kreatinet. Ett bra kreatintillskott bör vara rent och fritt från onödiga tillsatser eller fyllmedel. Det är också viktigt att kontrollera att produkten inte innehåller några skadliga ämnen. En bra indikation på detta är om produkten har genomgått tredjepartstestning, vilket innebär att ett oberoende laboratorium har verifierat dess renhet och kvalitet. Detta ger en extra nivå av trygghet och försäkrar dig om att du får en säker och effektiv produkt. 

Effektivitet

Nästa kriterium är effektiviteten hos kreatinet. Detta kan mätas på flera sätt, men det vanligaste är att se hur mycket det förbättrar din prestation vid intensiv träning. Andra sätt kan vara hur snabbt det hjälper dig återhämta dig efter träning, eller hur mycket det bidrar till att öka din muskelmassa. Det finns många studier som visar på kreatinets effektivitet, så om ett tillskott inte ger dig de förbättringar du förväntar dig kan det vara värt att överväga ett annat alternativ. Fundera på om du vill ha vanligt kreatin (kreatinmonohydrat) eller någon annan form som till exempel kre-alkalyn.

Pris

Priset är också en viktig faktor att överväga. Även om du vill ha det bästa kreatinet, vill du inte behöva betala överpriser för det. Att jämföra priser kan vara ett effektivt sätt att hitta en produkt som både är av hög kvalitet och prisvärd. Kom ihåg att det inte alltid är de dyraste produkterna som är de bästa, och att det kan vara möjligt att hitta ett bra kreatintillskott till ett rimligt pris.

Löslighet och Smak

Lösligheten och smaken av kreatinet är också viktiga faktorer att ta hänsyn till. Ett bra kreatintillskott bör vara lätt att blanda med vätska och bör inte lämna några klumpar eller rester i botten av din shaker. Dessutom bör det smaka bra, eller åtminstone inte ha en obehaglig smak. Detta kan göra det mycket mer njutbart att ta ditt tillskott regelbundet, vilket i sin tur kan hjälpa dig att se bättre resultat.

Tillverkarens Rykte

En annan faktor att överväga är tillverkarens rykte. En tillverkare som är känd för att producera högkvalitativa kosttillskott är mer benägen att producera ett kreatintillskott som är effektivt, säkert och av hög kvalitet. Du kan ofta hitta information om tillverkarens rykte genom att läsa online-recensioner eller genom att prata med andra som har använt deras produkter.

Användarrecensioner

Slutligen, ta en titt på användarrecensioner. Även om det är viktigt att ta dessa med en nypa salt, kan de ge dig en bra indikation på hur väl ett kreatintillskott har fungerat för andra människor. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten. Kom ihåg att alla är olika och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

kreatin guide

Hur använder man Kreatin?

För att få ut det mesta av ditt kreatintillskott är det viktigt att du vet hur du ska använda det på rätt sätt. Att förstå när och hur man ska ta kreatin kan hjälpa dig maximera dess fördelar och se bättre resultat från din träning. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder kreatin.

När ska man ta kreatin?

Det finns olika åsikter om när det är bäst att ta kreatin, men de flesta studier tyder på att det kan vara mest fördelaktigt att ta det i samband med träning. En del forskning tyder på att det kan vara bäst att ta kreatin direkt efter träning för att stödja återhämtning och muskeluppbyggnad. Andra studier föreslår dock att det kan vara lika effektivt att ta det innan träning för att öka din energi och prestation. Det viktiga är att du tar det regelbundet, oavsett om du väljer att ta det före eller efter träning.

Hur mycket kreatin ska man ta?

Den rekommenderade dosen av kreatin kan variera, men de flesta experter rekommenderar en dos på 3-5 gram per dag för de flesta individer. Detta bör vara tillräckligt för att ge dig de prestationsförbättrande fördelarna med kreatin utan risk för biverkningar. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla är olika och att den optimala dosen kan variera beroende på faktorer som din kroppsvikt, din träningsnivå och dina specifika hälsomål.

Ska man ladda upp med kreatin?

Kreatinladdning är en metod där du tar en högre dos kreatin under en kort period för att snabbt öka dina muskelers kreatinnivåer. Detta följs vanligtvis av en underhållsperiod där du tar en lägre dos. Medan denna metod kan hjälpa dig att se snabbare resultat, är det inte nödvändigt för alla. Vissa människor kan uppleva magproblem eller andra biverkningar från höga doser av kreatin. Om du väljer att ladda upp med kreatin, börja med en dos på 20-25 gram per dag i 5-7 dagar, följt av en underhållsdos på 3-5 gram per dag.

Hur länge ska man ta kreatin?

Det finns ingen fastställd tidslängd för hur länge man ska ta kreatin. Vissa människor väljer att ta det kontinuerligt, medan andra föredrar att cykla det, vilket innebär att de tar det under en period och sedan har en paus. Båda metoderna har visat sig vara effektiva, så det bästa rådet är att göra det som fungerar bäst för dig. Om du märker att dina resultat avtar efter en tid, kan det vara värt att ta en paus från kreatin och sedan börja om igen.

Vilken typ av kreatin ska man ta?

Det finns flera olika typer av kreatin på marknaden, inklusive kreatinmonohydrat, kreatinetylester och kreatinhydroklorid. Av dessa är kreatinmonohydrat det mest studerade och det som oftast rekommenderas. Det är också vanligtvis det mest kostnadseffektiva alternativet.

Vem har nytta av Kreatin?

Kreatin kan vara ett kraftfullt tillskott för många olika människor. Dess förmåga att öka energi och uthållighet gör det till ett attraktivt val för dem som vill optimera sin träning. Men vem kan egentligen dra mest nytta av detta tillskott? Låt oss gå igenom det.

 • Styrketränande: Kreatin har visat sig vara särskilt fördelaktigt för dem som utför styrketräning. Det kan hjälpa till att öka muskelmassa, styrka och uthållighet, vilket gör det till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna styrketränare. Genom att öka mängden energi som dina muskler har tillgängligt kan kreatin hjälpa dig att lyfta mer, utföra fler repetitioner och återhämta dig snabbare mellan set.
 • Uthållighetsidrottare: Även om kreatin traditionellt har varit populärt bland styrketränare, kan det också vara fördelaktigt för uthållighetsidrottare. Forskning har visat att kreatin kan hjälpa till att förbättra prestanda under högintensiv, kortvarig träning, vilket kan vara fördelaktigt för idrottare som cyklister, löpare eller simmare. Det kan också hjälpa till med återhämtning efter intensiva träningspass.
 • Äldre vuxna: Kreatin kan även vara fördelaktigt för äldre vuxna. När vi åldras kan våra muskler börja förlora styrka och massa, en process som kallas sarkopeni. Kreatin har visat sig hjälpa till att motverka denna process genom att öka muskelmassa och styrka hos äldre vuxna. Detta kan i sin tur hjälpa till att förbättra balans, rörlighet och övergripande livskvalitet.

Även om kreatin kan vara fördelaktigt för många människor, kanske det inte är lämpligt för alla. Personer med njurproblem eller de som har blivit rådda av sin läkare att undvika kreatin bör inte ta detta tillskott. Dessutom kanske de som inte utför högintensiv träning inte märker lika stora fördelar från kreatin, eftersom dess effekter främst är inriktade på kortvarig, intensiv ansträngning.

vanliga frågor om Kreatin

FAQ: Vanliga frågor om Kreatin

Kan kreatin hjälpa till att bygga muskler?

Ja, kreatin har visat sig vara effektivt för att öka muskelmassa. Det gör det genom att öka mängden energi som dina muskler har tillgängligt under träning, vilket kan hjälpa dig att lyfta mer vikt och utföra fler repetitioner. Detta i sin tur kan leda till större muskeltillväxt. Dessutom kan kreatin hjälpa till att förbättra muskelåterhämtningen efter träning, vilket kan bidra till att skynda på muskeltillväxten.

Är det säkert att ta kreatin?

För de flesta människor är det säkert att ta kreatin. Det har studerats noggrant och har visat sig vara säkert för långvarig användning hos friska individer. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla kosttillskott kan ha potentiella biverkningar och risker, och kreatin är inget undantag. Vissa människor kan uppleva magproblem, som uppblåsthet eller diarré, särskilt vid höga doser. Dessutom bör personer med njurproblem eller de som har blivit rådda av sin läkare att undvika kreatin inte ta detta tillskott.

Behöver jag ladda upp med kreatin?

Kreatinladdning är inte nödvändig för alla, men det kan hjälpa vissa människor att se snabbare resultat. Laddningsfasen innebär att ta en högre dos kreatin under en kort period för att snabbt öka dina muskelers kreatinnivåer. Detta följs sedan av en underhållsfas där du tar en lägre dos. Om du väljer att ladda upp med kreatin, bör du börja med en dos på 20-25 gram per dag i 5-7 dagar, följt av en underhållsdos på 3-5 gram per dag.

Kan jag ta kreatin på en icke-träningsdag?

Ja, det kan faktiskt vara fördelaktigt att fortsätta ta kreatin även på dagar då du inte tränar. Detta beror på att kreatin fungerar genom att bygga upp en reserv av kreatin i dina muskler, vilket sedan kan användas när du tränar. Genom att ta kreatin regelbundet, även på icke-träningsdagar, kan du hjälpa till att upprätthålla dessa nivåer och se bättre resultat från din träning.

Finns det några biverkningar av kreatin?

För de flesta människor är kreatin säkert och orsakar få eller inga biverkningar. De vanligaste biverkningarna är magproblem, som uppblåsthet eller diarré, särskilt vid höga doser. Vissa människor kan också uppleva viktökning, vilket beror på att kreatin kan orsaka vattenretention i musklerna. Om du upplever några biverkningar som oroar dig, bör du sluta ta kreatin och prata med din läkare.

Behöver jag cykla kreatin?

Kreatincykling innebär att du tar kreatin under en period, följt av en paus, och sedan börjar om igen. Detta görs ofta i tron att det kan hjälpa till att förhindra att kroppen bygger upp en tolerans mot kreatin. Dock finns det ingen vetenskaplig bevis för att detta är nödvändigt. I själva verket har studier visat att långvarig användning av kreatin är säkert och effektivt, och det finns ingen bevis för att cykling ger några ytterligare fördelar.

Kan jag ta kreatin med andra tillskott?

Ja, det är säkert att ta kreatin tillsammans med de flesta andra kosttillskott. I själva verket kan vissa tillskott, som proteinpulver eller beta-alanin, potentiellt förbättra effekterna av kreatin. Som alltid bör du dock prata med din läkare innan du börjar ta några nya tillskott, särskilt om du tar någon medicin eller har några hälsotillstånd. Tänk på att många PWO redan innehåller kreatin och då inte bör kombineras med ett kreatintillskott.

Vilka är de mest relaterade produkterna till Kreatin?

Kreatin är ett kosttillskott som ofta används av idrottare och träningsentusiaster för att öka muskelmassa och förbättra prestanda under högintensiv träning. Det finns dock flera andra produkter som också kan vara fördelaktiga för personer som tränar regelbundet. Här är några av de mest relaterade produkterna till Kreatin:

 • Proteinpulver: Detta är ett populärt kosttillskott som används för att främja muskelåterhämtning och tillväxt. Protein är avgörande för muskelreparation och återuppbyggnad efter träning. Vi har en sida där vi jämför olika typer av proteinpulver.
 • BCAA: Detta står för grenade aminosyror och är en typ av aminosyror som kroppen inte kan producera själv. BCAA kan hjälpa till att förbättra muskelåterhämtning och minska träningsrelaterad trötthet. Vi har en hel sida dedikerad till BCAA.
 • PWO: Pre-Workout, eller PWO, är ett kosttillskott som tas innan träning för att öka energin och förbättra prestanda. Vi har en detaljerad jämförelse av PWO på vår hemsida.
 • Multivitamin: Dessa kan ge en rad olika vitaminer och mineraler som kan stödja övergripande hälsa och välbefinnande, inklusive energiproduktion och immunfunktion. Kolla in vår multivitamin sida för mer information.
 • Omega-3: Dessa fettsyror kan hjälpa till att stödja hjärthälsa, minska inflammation och förbättra mental prestanda. Vi har en sida som jämför olika Omega-3 tillskott.

Det finns även andra produkter som kan vara fördelaktiga för personer som tränar regelbundet, inklusive massagepistoler för muskelåterhämtning, pulsklockor för att övervaka träningsintensitet och löparskor för komfort och stöd under löpning.

 

Om vårt test

I vårt test av Kreatin fokuserade vi på att identifiera produkterna med högsta kvalitet, effektivitet och prisvärdhet. Vi har testat en rad olika Kreatinprodukter från olika tillverkare för att hitta den bästa. Vi har undersökt allt från innehåll och dosering till pris och kundrecensioner. Genom att kombinera alla dessa aspekter hoppas vi kunna ge en rättvisande bild av vilket Kreatin som är bäst på marknaden.

 • Ingredienser: Vad innehåller produkten? Är det 100% rent Kreatin eller finns det andra tillsatser?
 • Dosering: Hur mycket Kreatin rekommenderas per dos? Och hur många doser finns det i en förpackning?
 • Pris: Vad kostar produkten? Och hur mycket Kreatin får man för priset?
 • Kundrecensioner: Vad säger kunderna om produkten? Har de märkt någon skillnad efter att ha tagit den?
 • Effekt: Hur effektivt är Kreatinet? Ger det önskad effekt inom rimlig tid?
 • Tillverkarens rykte: Vilket rykte har tillverkaren på marknaden? Har de tidigare levererat högkvalitativa produkter?

Genom att noggrant analysera dessa faktorer kunde vi utvärdera vilket Kreatin som ger mest valuta för pengarna, har bästa kvaliteten och mest pålitliga resultat. Vi hoppas att vår omfattande testning och utvärdering hjälper dig att hitta det bästa Kreatinet för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
87 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.