Bäst i test: Bästa Koffeintabletter 2021

Uppdaterad 2 mars 2023

Med koffeintabletter så får du enkelt en extra energikick till träningen eller vardagen. Idag flera bra produkter som håller hög kvalitet och ger bra effekt utan att kosta mycket. Vi har testat flera olika koffeintabletter för att komma fram till vilken som presterar bäst och har utsett Core Caffeine till vinnare.

Testvinnare - Bästa Koffeintabletter 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Koffeintabletterna 2023:

 • Bäst i test: Core Caffeine
 • Bästa billiga: Skip Koffein Tabletter
 • Fairing Koffein
 • Olimp Caffeine Kick 60 caps
 • Bamyl koffein Brustablett

De 5 bästa Koffeintabletterna i September 2023

 1. 1. Core Caffeine- Bäst i test

  9,4/10
  "Svensktillverkade, kvalitetssäkrade och effektiva koffeintabletter".
  Core Caffeine
  Bäst i test
  Mängd
  100 kaps
  Koffein / tablett
  200 mg
  Pris / tablett
  0,79 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Koffein enbart från kaffeplantan
  • Mycket höga kundomdömen
  • Bra pris
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda nackdelar

  Recension

  Core från Svenskt Kosttillskott är en okomplicerad produktserie med tillskott till bra pris. Deras koffeintabletter följer samma mall, 100 % koffein till mycket bra pris. Koffeintabletterna är framtagna i samarbete med forskare och atleter för att garantera en kvalitetssäkrad och optimal effekt. Koffeinet i tabletten kommer direkt från kaffeplantans frön och löv och är därför att ses som väldigt rent och du märker av effekt redan efter en halvtimme. Att Svenskt Kosttillskott också har många fina erbjudanden och bonusprodukter är ett stort plus.  

 2. 2. Skip Koffein Tabletter- Bästa billiga

  9,3/10
  "Tabletter med snabb verkningstid som vid behov enkelt kan delas".
  Skip Koffein Tabletter
  Bästa billiga
  Mängd
  100 kaps
  Koffein / tablett
  200 mg
  Pris / tablett
  0,62 kr
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Går att dela
  • Bra pris
  • Svensktillverkade
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda nackdelar

  Recension

  Skip Nutrition är ett svenskägt företag som har varit med i över 50 år. Deras koffeintabletter håller en hög kvalitet och ett bra pris. Produkten är tillverkad i Sverige och har nästan bara positivt omdömen. Dosen på 200 mg är perfekt inför träningspasset, men tablett är lätt att dela om du vill halvera dosen istället. En tablett om dagen eller vid behov är rekommendationen på dosen, och det fungerar väldigt väl. Skärpt fokus och bättre prestation kommer som ett brev på posten.

  Vi uppskattar Skip Koffeintabletter eftersom de är svensktillverkade och följer strikta tillverknings- och kvalitetskrav samt att priset är riktigt bra.

 3. 3. Fairing Koffein

  8,9/10
  "Mycket snabbverkande tabletter".
  Fairing Koffein
  Mängd
  100 kaps
  Koffein / tablett
  200 mg
  Pris / tablett
  0,99 kr
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Omedelbar effekt
  • Svenskt märke
  Nackdelar
  • Något högre pris

  Recension

  Fairing Koffeintabletter levererar en hög dos koffein som verkar snabbt och ger en uppiggande effekt. Fairing Sports Nutrition är ett framgångsrikt och populärt märke inom träningsvärlden. Tabletterna är de mest snabbverkande som vi har provat och priset är bara marginellt högre.

 4. 4. Olimp Caffeine Kick 60 caps

  8,8/10
  "Samma kvalitet som övrigt produkter men något högre pris".
  Olimp Caffeine Kick 60 caps
  Mängd
  60 kaps
  Koffein / tablett
  200 mg
  Pris / tablett
  1,48 kr
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • 200 mg koffein
  • Snabbverkande
  Nackdelar
  • Högre pris

  Recension

  Olimp Koffeintabletter är i princip identiska med övriga på listan, förutom att priset per tablett är högre. Både innehåll och pris är bra sett till många andra produkter, men om du inte redan är kund hos Gymgrossisten och kan erhålla bra rabatter och extraprodukter vid köp så rekommenderar vi en annan produkt på listan.

 5. 5. Bamyl koffein Brustablett

  8,6/10
  "Smärtlindrande koffeintabletter som tar lite tid på sig att verka".
  Bamyl koffein, brustablett 500 mg/50 mg 2 x 25 st
  Mängd
  50 brustabl.
  Koffein / tablett
  50 mg
  Pris / tablett
  1,16 kr
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Smärtlindrande
  • Lättdrucken brustablett
  Nackdelar
  • Tar tid att verka

  Recension

  Bamyl koffein är en brustablett och lite annorlunda form av koffeintablett. Den är inte bara till för att ge energi utan också lindra smärta som huvudvärk och menstruationssmärta. Koffeinhalten är relativt låg (50 mg) vilket passar dig som är ovan med koffein eller inte vill ha en allt för stor energikick. Koffeinet har också en smärtlindrande effekt. Bamyl tar lite längre tid att verka än traditionella koffeintabletter, från 30 minuter upp till 2 timmar.

koffein

Köpguide till bästa koffeintabletter

Koffein har i flera studier visat sig ha en god effekt på prestations- och koncentrationsförmågan. Det är därför ett fördelaktigt tillskott att ta både inför träning och till exempel intensivare jobb- eller studieperioder. Koffein har också visat sig effektivt vid viktnedgång då koffeinet skyndar på metabolismen i kroppen. Men koffein i sig kommer inte att göra att du går ner nämnvärt i vikt, men det kan vara ett verktyg som hjälper dig på vägen. Koffeintabletter från olika tillverkare är nästan identiska men kika på följande två aspekter innen du gör ett val:

Tablett eller brustablett – Om du ogillar att svälja tabletter så finns det flera koffeintabletter i brustablett-form. Brustabletterna innehåller nästan alltid olika ämnen och är därför att ses mer som en pwo eller energidryck. En fördel är att du får i dig extra vätska, något som alltid behövs om du känner dig trött eller inför ett träningspass.

Dos – Dosen ligger ofta på 200 mg, vilket motsvarar två koppar starkt kaffe. Dessa lämpar sig främst att ta för en stark energikick, till exempel innan träning. Men om du vill ha svagare dos så finns det också, de passar dig som inte är van vid koffein eller som vill ta lägre doser vid flera tillfällen under dagen.

Fördelar med koffeintabletter

Koffeintabletter är smidiga tabletter som omedelbart ger dig mer energi. Det är ett populärt tillskott som nästintill saknar biverkningar om doseringen sköts korrekt. Koffeintabletter passar utmärkt för dig som tränar hårt eller jobbar långa dagar och ibland behöver en extra energikick.

 • De är smidiga att bära med sig och ta vid behov.
 • De är lätta att dosera korrekt.
 • Koffeintabletter har en snabb effekt.
 • Irriterar inte magen i samma utsträckning som kaffe kan göra.
 • Förhöjd koncentrationsförmåga och metabolism.
 • Känsla av att vara alert och vaken.

Nackdelar med koffein

Men det är viktigt att hålla dosen korrekt och ta i beaktande andra eventuella koffeinkällor som du konsumerar under dagen. Om du dricker kaffe, energidryck eller pwo-tillskott så får du med all sannolikhet redan i dig en hel del koffein. Räkna därför på ett ungefär hur mycket du får i dig under en hel dag. Runt 400 mg har visat sig vara säkert och en koffeintablett innehåller i regel 200 mg. Men det är väldigt individuellt hur du påverkas av koffein, men var uppmärksam på följande symtom:

 • Svårt att somna.
 • Förhöjt blodtryck.
 • Stissighet och darrningar.
 • Magen kan bli upprörd.
 • Halsbränna.

Vårt test av koffeintabletter

Koffein har en snabb och förhållandevis stark effekt på kroppen och sinnet. Det går snabbt från intag av tillskottet till att känslan av pigghet infinner sig. Ett bra koffeintillskott ska vara lätt att dosera, det ska finans tydliga anvisningar och rekommendationer för hur mycket du ska ta och tabletten ska bara innehålla koffein. Rent koffein är nämligen lättast att dosera, om du blandar in andra stimulerande ämnen så kan det bli svårare att hitta bra nivåer att ligga på. Kom ihåg att koffein kan vara beroendeframkallande så var på din vakt och använd koffeintabletterna när du verkligen behöver. Vi tittar på och jämför följande punkter:

 • Innehåll - Innehållet ska helt bestå av koffein om det inte rör sig om en blandprodukt med flera verksamma ämnen. Utfyllnadsämnen går bort i vårt test.
 • Pris - Skillnaden på innehåll är mycket liten i koffeintabletter och priset är därför en avgörande faktor.
 • Effekt - Kommer effekten omgående? Är den märkbar utan att bli obehaglig? Är dosen lätt att kontrollera själv och balansera efter behov?

Vanliga frågor om koffeintabletter

Kan jag ta koffeintillskott om jag är gravid?

Koffein är ett ofarligt ämne i rätt dos och kan brukas under lång tid. Men det rekommenderas att gravida minskar på intaget. Livsmedelsverket har sänkt den rekommenderade nivån flera gånger och den ligger nu på 200 mg om dagen. Det motsvarar ungefär två till tre koppar kaffe eller en normaldoserad koffeintablett.

Hur mycket koffein kan jag ta?

Det är svårt att svara på då det är väldigt individuellt. Livsmedelsverket har inga direkta rekommendationer utan det rekommenderas att inte inta för stora mängder på kort tid, i samband med alkoholintag eller om kosttillskottet saknar doseringsmått.

Vad kommer koffeinet i tabletterna ifrån?

Koffeinet som finns i koffeintabletter är nästan alltid koffein anhydrous. Det betyder egentligen bara "koffein utan vatten" och framställs från kaffeplantans frön och löv. Koffeintabletter är därför veganska (var observant på att kapseln i sig kan vara av icke-veganska ämnen) och innehåller oftast 100 % naturliga råvaror.

När ska jag ta koffeintabletter?

Koffeintabletter har en snabb effekt, du kan därför ta dem strax innan träning eller när du känner dig trött. En kvart innan ett träningspass brukar vara perfekt, eller till och med under passet om det är en lång träningssession.

Vilka biverkningar har koffein?

Vid höga doser kan koffein påverka alla negativt. Det är viktigt att hitta en balans och ta uppehåll alternativt nedtrappningsperioder regelbundet för att avvänja kroppen från koffein. Kända biverkningar är bland annat: illamående, huvudvärk, yrsel, lätt ångest, hjärtklappning, sömnproblem, diarré och darrighet. 

Koffeintabletter och energidrycker är lätta att överkonsumera, håll därför noga koll på ditt intag och trappa inte ständigt upp.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
34 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5