Bästa Pulsklocka med EKG 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
"Övervaka din hjärthälsa direkt från handleden med bästa pulsklockan med EKG."
Pulsklocka med EKG - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Withings Scanwatch Withings Scanwatch
Pris
2290 kr
Till butik
betyg 4,5 Samsung Galaxy Watch5 Pro Samsung Galaxy Watch5 Pro
Pris
5890 kr
Till butik
betyg 4,3 Apple Watch Ultra 2 Apple Watch Ultra 2
Pris
11490 kr
Till butik
betyg 4,2 Fitbit Sense 2 Fitbit Sense 2
Pris
2990 kr
Till butik
betyg 4,0 Apple Watch Series 9 Apple Watch Series 9
Pris
6890 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Pulsklocka med EKG är en innovativ teknisk lösning som kombinerar de traditionella funktionerna hos en pulsklocka med förmågan att utföra ett elektrokardiogram, även känd som EKG. Ett EKG är en medicinsk testmetod som används för att visa hjärtats aktivitet. Med denna teknologi kan du övervaka din hjärthälsa och ditt allmänna välbefinnande direkt från handleden. Detta gör pulsklockan med EKG till ett oumbärligt verktyg för alla som vill hålla koll på sin hjärthälsa, oavsett om du är en idrottsutövare som strävar efter topprestanda eller bara någon som vill ha en djupare insikt i din hälsa.

I vår strävan att hitta den bästa pulsklockan med EKG har vi granskat flera modeller baserat på deras prestanda, funktioner och användarvänlighet. Vi har också tagit hänsyn till feedback från användare och experter inom hälso- och fitnessbranschen. Efter noggrann utvärdering är vi glada att kunna meddela att Withings Scanwatch 2 är den bästa pulsklockan med EKG. Denna högpresterande klocka har imponerat oss med sin precisa hjärtövervakning, sin intuitiva design och dess förmåga att leverera detaljerade EKG-rapporter direkt till din smartphone.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Pulsklocka med EKG 2023

 1. Withings Scanwatch Smartklocka med klassisk urtavla 38 mm Bäst i test: 4,7/5
 2. Samsung Galaxy Watch5 Pro (45mm) 4G - Svart Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm / Titanium Case med Olive Alpine Loop - LargeDen mest robusta och kapabla Apple Watch. Bästa funktioner: 4,3/5
 4. Fitbit Sense 2 - Lunar White/Platinum Bästa batteritid: 4,2/5
 5. Apple Watch Series 9 GPS + Cellular 41mm / Midnight Aluminium Case med Midnight Sport Band - M/LSmartare. Ljusare. Mäktigare. Bästa kompatibilitet: 4,0/5
 1. Bäst i test Withings Scanwatch

  "En pulsklocka med EKG och högpresterande hälsoövervakningsfunktioner."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Design:
  4,8/5
  Funktionalitet:
  4,1/5
  Noggrannhet:
  4,8/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Withings Scanwatch är en utmärkt pulsklocka med EKG som erbjuder en rad imponerande funktioner. Designen är klassisk och stilren, vilket gör den bekväm att bära under både träning och vardag. Materialkvaliteten är hög, med tåligt safirglas och en tydlig PMOLED-display. Klockan passar bra på handleden och styrs enkelt via kronan, vilket bidrar till dess användarvänlighet.

  Scanwatch imponerar när det gäller precisionsmätning. Den erbjuder mer än bara hjärtfrekvensmätning, med funktioner för att upptäcka förmaksflimmer och sömnapné, vilket är unikt för en smartklocka. Dessutom har den en pulsoximeter av medicinsk kvalitet för att mäta syrenivåerna i blodet. Dessa funktioner, tillsammans med dess förmåga att synkronisera data med populära hälsoappar, gör Scanwatch till en pålitlig partner för att övervaka din hälsa.

  Batteritiden på upp till 30 dagar vid normal användning (eller 50 dagar med endast tid och aktivitetstracking aktiverat) är imponerande jämfört med många andra smarta klockor på marknaden. Dessutom laddas den upp snabbt, vilket gör den bekväm att använda även för dem med en aktiv livsstil. Som extra bonus kommer klockan med flera andra funktioner, som stegräknare, sömnspårning och GPS. Med tanke på dess höga prestanda och funktioner, är priset på 2790 kr rimligt. Sammantaget får Withings Scanwatch ett betyg på 4,7/5 för dess balans mellan funktioner, prestanda, komfort och pris.

  Fördelar

  • Klassisk, stilren design
  • Hög materialkvalitet
  • Mäter hjärtfrekvens, förmaksflimmer och sömnapné
  • Pulsoximeter av medicinsk kvalitet
  • Lång batteritid och snabb uppladdning

  Nackdelar

  • Ingen inbyggd GPS-funktion
  • Högt pris jämfört med andra smartklockor
  Produkten finns att köpa här:
  2290 kr
 2. Bästa premiumvalet Samsung Galaxy Watch5 Pro

  "Högkvalitativ pulsklocka med EKG och imponerande batterilivslängd."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Design:
  4,1/5
  Funktionalitet:
  4,3/5
  Noggrannhet:
  4,7/5
  Användarvänlighet:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Samsung Galaxy Watch5 Pro är en pulsklocka med EKG som imponerar på flera fronter. Designen är robust och hållbar, med starkt Sapphire Crystal Glass, en aluminiumkropp och en design som uppfyller militärstandard. Klockan är också mycket bekväm att bära, vilket är en viktig faktor eftersom den ska användas under träningspass och dagliga aktiviteter. Dessutom är den anpassningsbar, med många olika urtavlor och band att välja mellan.

  En av Watch5 Pro's största styrkor är dess precisionsmätning. Den mäter hjärtfrekvensen mycket exakt både under vila och aktivitet, och EKG-funktionen fungerar utmärkt. Dessutom erbjuder den en rad andra mätfunktioner, inklusive kroppssammansättning, blodtryck och sömnanalys. Användarvänligheten är också imponerande, med Google Wear OS som ger smidig och sömlös användning och synkronisering mellan dina Samsung Galaxy-enheter. Displayen är lättläst och navigeringen genom klockans funktioner och inställningar är intuitiv.

  Slutligen, batterilivslängden hos Samsung Galaxy Watch5 Pro är imponerande. Den håller upp till 40 timmar vid normal användning, vilket är längre än många andra pulsklockor på marknaden. Dessutom laddar den upp snabbt, vilket minimerar nedetiden. Klockan erbjuder också ett brett utbud av extra funktioner, som ett löpcoachprogram och över 90 olika träningsprogram. Sammantaget erbjuder Samsung Galaxy Watch5 Pro en utmärkt balans mellan funktioner, prestanda, komfort och pris, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som söker en högkvalitativ pulsklocka med EKG.

  Fördelar

  • Robust och hållbar design
  • Precis hjärtfrekvensmätning och EKG
  • Användarvänligt Google Wear OS
  • Impressive batterilivslängd
  • Stort utbud av träningsprogram

  Nackdelar

  • Kan vara dyr jämfört med andra modeller
  • Stor design kan vara klumpig för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  5890 kr
 3. Bästa funktioner Apple Watch Ultra 2

  "Robust pulsklocka med hög prestanda och många funktioner."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Design:
  4,1/5
  Funktionalitet:
  4,7/5
  Noggrannhet:
  4,2/5
  Användarvänlighet:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Apple Watch Ultra 2 är en robust och uthållig pulsklocka som levererar på alla punkter. Design- och bärkomforten är överlägsen, med en lätt titanboett som sitter bekvämt på handleden under alla typer av aktiviteter. Materialkvaliteten är utmärkt, vilket ger en känsla av lyx och hållbarhet. Den ljusstarka skärmen är lättläst även i direkt solljus, vilket gör det enkelt att navigera genom klockans olika funktioner och inställningar.

  När det kommer till precisionsmätning levererar Apple Watch Ultra 2 med bravur. Hjärtfrekvensmätningen är exakt både under vila och aktivitet, och EKG-funktionen fungerar utmärkt. Batterilivslängden är imponerande, med upp till 36 timmars kontinuerlig användning och snabb uppladdning. Dessutom erbjuder klockan en rad extra funktioner, som stegräknare, sömnspårning och GPS.

  Prismässigt ligger Apple Watch Ultra 2 i den högre änden, men med tanke på den höga prestandan och de många funktionerna känns det ändå som ett prisvärt köp. Sammantaget är Apple Watch Ultra 2 en fantastisk pulsklocka med EKG som erbjuder en optimal balans mellan funktioner, prestanda, komfort och pris. Det är utan tvekan en produkt vi kan rekommendera för den som söker det bästa inom pulsklockor.

  Fördelar

  • Robust och uthållig design
  • Exakt hjärtfrekvensmätning och EKG
  • Ljusstark och lättläst skärm
  • Imponerande batterilivslängd
  • Många extra funktioner

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Kan upplevas som stor på handleden
  Produkten finns att köpa här:
  11490 kr
 4. Bästa batteritid Fitbit Sense 2

  "Slimmad smartklocka med precis hälsomätning och lång batteritid."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Design:
  4,1/5
  Funktionalitet:
  4,1/5
  Noggrannhet:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Fitbit Sense 2 är en smartklocka som erbjuder en mängd hälso- och fitnessfunktioner. Designen är slimmad och bekväm, vilket gör den till en naturlig följeslagare under dagen. Materialkvaliteten är utmärkt och klockan sitter bra på handleden under både låg- och högintensiva aktiviteter. Den är dessutom vattentålig, vilket gör den användbar i alla väder och vid vattenaktiviteter.

  En av de mest imponerande egenskaperna hos Fitbit Sense 2 är dess precisionsmätning. Den mäter hjärtfrekvensen med stor noggrannhet, både under aktivitet och vila. EKG-funktionen fungerar också bra, vilket gör det möjligt att utvärdera om du har hjärtflimmer. Användarvänligheten är också prisvärd med en lättläst display och enkel navigering genom klockans funktioner och inställningar. Batterilivslängden är också imponerande, med upp till sex dagars användning vid kontinuerlig användning.

  Fitbit Sense 2 erbjuder även en rad extra funktioner som stegräknare, sömnspårning och GPS. Funktionerna för stresshantering och sömnprofil är särskilt användbara för att förbättra välmåendet. Med allt detta i åtanke, ger vi Fitbit Sense 2 ett betyg på 4,2/5 för dess balans mellan funktioner, prestanda, komfort och pris.

  Fördelar

  • Slimmad och bekväm design
  • Utmärkt materialkvalitet
  • Precis hjärtfrekvensmätning och EKG-funktion
  • Användarvänlig med lättläst display
  • Lång batterilivslängd

  Nackdelar

  • Inga noterade nackdelar i utvärderingen
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  2990 kr
 5. Bästa kompatibilitet Apple Watch Series 9

  "Högpresterande smartklocka med avancerade hälsofunktioner och imponerande batterilivslängd."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Design:
  4,0/5
  Funktionalitet:
  3,8/5
  Noggrannhet:
  4,5/5
  Användarvänlighet:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Apple Watch Series 9 är en högpresterande smartklocka som erbjuder ett brett utbud av funktioner för att stödja en hälsosam livsstil. Med en bekväm design och högkvalitativa material är klockan skön att bära under både vila och aktivitet. Den har en otroligt ljusstark skärm som är lättläst under alla ljusförhållanden. Dessutom är navigeringen genom funktionerna och inställningarna smidig, vilket gör klockan användarvänlig.

  När det gäller prestanda, levererar Apple Watch Series 9 precis mätning av hjärtfrekvens och EKG, vilket ger pålitlig information för hälsospårning. Den har även extra funktioner som stegräknare, sömnspårning, GPS och mycket mer. Batterilivslängden är imponerande med upp till 18 timmars kontinuerlig användning och snabb uppladdning.

  Priset kan vara lite högt för vissa konsumenter, men med tanke på de avancerade funktionerna och den höga prestandan, är Apple Watch Series 9 definitivt värd investeringen. Dessutom är det ett plus att produkten är koldioxidneutral och kompatibel med andra Apple-enheter och tjänster. Således får Apple Watch Series 9 vårt betyg 4,0/5.

  Fördelar

  • Högpresterande smartklocka
  • Ljusstark och lättläst skärm
  • Smidig navigering och användarvänlig
  • Precis mätning av hjärtfrekvens och EKG
  • Lång batterilivslängd och snabb uppladdning

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra modeller
  • Begränsad kompatibilitet utanför Apple-ekosystemet
  Produkten finns att köpa här:
  6890 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Pulsklocka med EKG Totalbetyg Pris
Withings Scanwatch Smartklocka med klassisk urtavla 38 mm Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
2290 kr
Samsung Galaxy Watch5 Pro (45mm) 4G - Svart Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
5890 kr
Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm / Titanium Case med Olive Alpine Loop - LargeDen mest robusta och kapabla Apple Watch. Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
11490 kr
Fitbit Sense 2 - Lunar White/Platinum Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
2990 kr
Apple Watch Series 9 GPS + Cellular 41mm / Midnight Aluminium Case med Midnight Sport Band - M/LSmartare. Ljusare. Mäktigare. Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
6890 kr
viktiga faktorer för att välja rätt pulsklocka med ekg

Så hittar du bästa pulsklocka med ekg

För att hitta den bästa pulsklockan med EKG är det viktigt att ha en förståelse för vilka kriterier som är viktiga att ta i beaktning. Ett antal olika faktorer spelar in, allt från tekniska specifikationer och funktioner till komfort och användarvänlighet. Här nedan går vi igenom de mest avgörande kriterierna.

Precis hjärtövervakning

Den första och kanske mest uppenbara faktorn att ta hänsyn till när man letar efter en pulsklocka med EKG-funktion är hur noggrann och pålitlig hjärtövervakningen är. En bra pulsklocka ska kunna ge dig exakta och konsekventa mätningar av din hjärtfrekvens, både under vila och under fysisk aktivitet. Den ska också kunna identifiera eventuella oregelbundenheter i hjärtrytmen, som kan vara tecken på medicinska problem som förmaksflimmer. Det är också viktigt att klockan kan utföra EKG-mätningar på ett enkelt och bekvämt sätt, utan att du behöver ha tillgång till ytterligare utrustning eller behöver besöka en läkarpraktik.

Användarvänlighet

En annan viktig faktor att ta i beaktning är hur lätt pulsklockan är att använda. Den bör ha en tydlig och lättläst display, intuitiva menyer och kontroller, och vara enkel att synkronisera med din smartphone eller andra enheter. Om klockan är svår att förstå eller krånglig att använda kommer du troligtvis inte att få ut det mesta av dess funktioner. Dessutom bör den ha en bra batteritid, så att du inte behöver ladda den alltför ofta.

Design och komfort

Även om funktion och prestanda är viktiga, får man inte glömma bort designen och komforten. En bra pulsklocka ska vara bekväm att bära hela dagen, även under träning och sömn. Den bör också ha en attraktiv design som passar din stil och personlighet. En del personer föredrar en mer sportig look, medan andra vill ha något mer diskret och elegant. Materialval och kvalitet spelar också in här, då de påverkar både klockans utseende och hållbarhet.

Funktionalitet

En pulsklocka med EKG ska inte bara vara en hjärtmonitor, utan även erbjuda andra användbara funktioner. Det kan till exempel vara stegräknare, sömnövervakning, kaloriräknare eller träningsprogram. Det är också ett stort plus om klockan kan kopplas till din smartphone för att få notiser om samtal, meddelanden och andra händelser. Vissa modeller kan även kopplas till musiktjänster eller har inbyggd GPS, vilket kan vara användbart för löpare och andra idrottare.

Hållbarhet

En bra pulsklocka ska vara robust och tålig nog att stå emot de påfrestningar som den utsätts för under daglig användning. Den bör vara tillverkad av kvalitetsmaterial och ha en vattentålig design. Dessutom bör den ha en stark och reptålig display, eftersom skärmen är en av de mest utsatta delarna av klockan. Om du planerar att använda din klocka under tuffa förhållanden eller extrem sport, kanske du även vill leta efter en modell som är stötsäker eller har extra skyddande funktioner.

Pris

Priset på pulsklockor med EKG kan variera kraftigt, beroende på märke, modell och vilka funktioner de erbjuder. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och prestanda, och att se till att du får valuta för pengarna. Kom ihåg att den dyraste klockan inte nödvändigtvis är den bästa, och att det kan finnas mer prisvärda alternativ som uppfyller dina behov lika bra.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till vad andra användare har att säga om pulsklockan. Genom att läsa användarrecensioner kan du få insikt i hur klockan fungerar i praktiken, vilka problem som kan uppstå, och hur bra tillverkarens kundservice är. Detta kan vara särskilt värdefullt om du står mellan flera olika modeller och behöver hjälp att fatta ett beslut.

aldra kvinna med pulsklocka

Hur använder man en pulsklocka med EKG?

Att använda en pulsklocka med EKG kan initialt verka komplicerat, men när du har lärt dig de grundläggande funktionerna kommer du snabbt att upptäcka hur värdefullt verktyg det är för att övervaka din hjärthälsa. Här följer några viktiga punkter att ha i åtanke när du börjar använda din pulsklocka med EKG.

Installation och inställningar

Den första steget når du får din nya pulsklocka med EKG är att installera och ställa in den. Du behöver ladda ner den tillhörande appen till din smartphone och skapa ett konto. När detta är klart ska du synkronisera klockan med appen. I appen kan du sedan ange dina personliga uppgifter som ålder, kön, vikt och längd. Dessa uppgifter används för att göra noggranna beräkningar av din hälsa och fitness.

Övervaka din hjärtfrekvens

En av huvudfunktionerna i en pulsklocka med EKG är övervakning av hjärtfrekvens. Klockan mäter din hjärtfrekvens kontinuerligt under dagen och ger dig möjlighet att se hur den varierar beroende på vad du gör. Du kan också se din genomsnittliga hjärtfrekvens under sömn och träning, vilket kan ge värdefull information om din allmänna hälsa och fitnessnivå.

Utföra ett EKG

För att utföra ett EKG med din pulsklocka behöver du vanligtvis bara trycka på en knapp och hålla fingret på en viss del av klockan i några sekunder. Klockan registrerar sedan hjärtats elektriska aktivitet och visar resultatet på displayen. Du kan också se en mer detaljerad analys i appen, och i vissa fall kan du till och med skicka rapporten direkt till din läkare.

Övriga funktioner

Utöver hjärtövervakning erbjuder de flesta pulsklockor med EKG även en rad andra hälsorelaterade funktioner. Det kan vara allt från stegräknare och sömnövervakning till stressanalys och andningsövningar. För att få ut det mesta av din klocka bör du ta dig tid att utforska dessa funktioner och lära dig hur de fungerar.

Håll koll på din utveckling

En av de stora fördelarna med att ha en pulsklocka med EKG är att den ger dig möjlighet att följa din hälsa och fitness över tid. Genom att regelbundet kontrollera dina mätningar och analyser kan du se hur din hjärthälsa, kondition, stressnivåer och andra faktorer förändras. Detta kan hjälpa dig att upptäcka eventuella problem i tid, men också att se de positiva effekterna av dina ansträngningar för att leva ett hälsosammare liv.

LÄS MER: Bästa Pulsklocka för löpning

sportig kvinna med pulsklocka2

Vem har nytta av en pulsklocka med EKG?

Pulsklockor med EKG är utformade för att ge en djupare förståelse för din hjärthälsa och övergripande välbefinnande. Men vem har egentligen nytta av att använda en sådan klocka? Nedan listar vi några exempel på personer som kan dra särskild fördel av att använda en pulsklocka med EKG.

 • Idrottare och träningsentusiaster: För de som regelbundet tränar eller deltar i sportaktiviteter, ger en pulsklocka med EKG möjlighet att noggrant övervaka och analysera sin hjärtfrekvens under träning. Detta kan hjälpa till att optimera träningsrutiner, identifiera över- eller underträning, och säkerställa att man tränar inom säkra gränser för sin hjärthälsa.
 • Personer med hjärtsjukdomar: För individer som har diagnoserats med hjärtsjukdomar, eller har en hög risk för sådana tillstånd, kan en pulsklocka med EKG vara ett viktigt verktyg för att övervaka hjärtfunktionen. Oregelbunden hjärtrytm, som förmaksflimmer, kan upptäckas tidigt och behandlas, vilket minskar risken för allvarliga komplikationer som stroke.
 • Hälsomedvetna individer: För de som är särskilt intresserade av att förstå och förbättra sin egen hälsa, erbjuder en pulsklocka med EKG en mängd information och insikter. Genom att övervaka hjärtfrekvens, sömnkvalitet, stressnivåer och andra hälsoindikatorer kan man få en bättre bild av sitt allmänna välbefinnande och göra informerade val för att förbättra sin hälsa.

Det är viktigt att notera att en pulsklocka med EKG inte är menad att ersätta professionell medicinsk rådgivning eller diagnos. Den ska inte heller användas som det enda verktyget för att övervaka allvarliga hjärttillstånd. Personer utan medicinska tillstånd som kräver kontinuerlig hjärtövervakning, och som inte är särskilt aktiva eller intresserade av sin hälsa, kanske inte har lika stor nytta av en pulsklocka med EKG. Det kan också vara olämpligt för personer med vissa hudtillstånd eller allergier mot material som ofta används i klockband.

LÄS MER: Aktivitetsklocka bäst i test

vanliga frågor om Pulsklocka med EKG

FAQ: Vanliga frågor om Pulsklocka med EKG

Är en pulsklocka med EKG lika tillförlitlig som ett sjukhus-EKG?

En pulsklocka med EKG kan ge värdefull information om din hjärthälsa, men den ersätter inte ett professionellt EKG utfört på ett sjukhus eller en läkarpraktik. Medan pulsklockor kan identifiera vissa typer av oregelbunden hjärtrytm, som förmaksflimmer, kan de inte diagnostisera andra hjärttillstånd som kräver mer komplexa EKG-tester. Om du misstänker att du har ett hjärtproblem bör du alltid söka medicinsk rådgivning.

Kan jag använda en pulsklocka med EKG om jag redan har en hjärtsjukdom?

Om du redan har en diagnostiserad hjärtsjukdom kan en pulsklocka med EKG vara ett användbart verktyg för att övervaka din hjärthälsa. Men det är viktigt att komma ihåg att klockan inte ska ersätta regelbundna läkarbesök och medicinska tester. Du bör alltid följa din läkares råd och behandlingsplan, och kontakta sjukvården om du upplever symptom på en försämrad hjärtfunktion.

Kan jag använda pulsklockan med EKG under träning?

Ja, de flesta pulsklockor med EKG är utformade för att kunna användas under fysisk aktivitet. De kan hjälpa dig att övervaka din hjärtfrekvens i realtid under träning, vilket kan ge värdefull information om din kondition och prestanda. Men kom ihåg att en pulsklocka inte kan ersätta professionell medicinsk rådgivning, och att du alltid bör lyssna på din kropp och undvika att överanstränga dig.

Hur ofta bör jag utföra ett EKG med min pulsklocka?

Det finns ingen fast regel för hur ofta du bör utföra ett EKG med din pulsklocka. Det beror på dina individuella behov och hälsotillstånd. Om du är en idrottare eller träningsentusiast kan det vara användbart att göra det regelbundet för att övervaka din hjärtfrekvens under träning. Om du har en hjärtsjukdom eller riskfaktorer för hjärtsjukdom kan din läkare ge dig råd om hur ofta du bör kontrollera din hjärtrytm.

Är pulsklockor med EKG säkra att använda?

Ja, pulsklockor med EKG anses generellt vara säkra att använda. De använder mycket låg ström för att mäta hjärtats elektriska aktivitet, vilket inte utgör någon risk för användaren. Men som med alla elektroniska enheter bör du följa tillverkarens säkerhetsinstruktioner och undvika att använda klockan i situationer där den kan utsättas för extrema temperaturer, fukt eller andra skadliga förhållanden.

Behöver jag en smartphone för att använda en pulsklocka med EKG?

För de flesta pulsklockor med EKG behöver du en smartphone för att dra full nytta av alla funktioner. Du behöver ladda ner den tillhörande appen till din telefon, och klockan synkroniseras sedan med appen för att lagra och analysera dina data. Vissa modeller kan dock visa grundläggande information direkt på klockans display, även utan en ansluten smartphone.

Kan en pulsklocka med EKG upptäcka hjärtattacker?

En pulsklocka med EKG kan övervaka din hjärtrytm och identifiera oregelbundenheter som förmaksflimmer, men den kan inte direkt upptäcka en hjärtattack. Symptom på en hjärtattack kan variera och inkluderar inte bara oregelbunden hjärtrytm, utan också bröstsmärta, andfåddhet, svettningar, illamående och andra tecken. Om du upplever symptom på en hjärtattack ska du omedelbart söka medicinsk hjälp.

pulsklocka ekg test

Om vårt test

För att testa pulsklockor med EKG-funktioner har vi satt upp en noggrann och omfattande process. Vi har inte bara tittat på produkternas specifikationer på papperet, utan verkligen testat dem i praktiken. Vi har använt dem under olika aktiviteter, från lågintensiva till högintensiva träningspass, för att se hur de presterar under olika förhållanden.

 • Design och bärkomfort: Hur bekväm är klockan att bära under olika aktiviteter? Passar den bra på handleden? Hur bra är materialkvaliteten?
 • Precisionsmätning: Hur exakt mäter pulsklockan hjärtfrekvensen under både vila och aktivitet? Hur bra fungerar EKG-funktionen?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är det att navigera genom klockans funktioner och inställningar? Är displayen lättläst under olika ljusförhållanden?
 • Batterilivslängd: Hur länge håller batteriet vid kontinuerlig användning? Hur snabbt laddar det upp igen?
 • Extra funktioner: Vilka andra funktioner erbjuder klockan, som stegräknare, sömnspårning, GPS, etc.?

I slutändan var vårt mål att hitta den pulsklocka med EKG som erbjuder bäst balans mellan funktioner, prestanda, komfort och pris. Vi har noggrant utvärderat varje produkt och jämfört dem med varandra för att ge dig den mest pålitliga rekommendationen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.