Bäst i test: Bästa padelracket 2022

Uppdaterad april 2022

Padel har blivit omåttligt populärt i Sverige och utomlands på bara några år, men har funnits i Sverige sedan 90-talet. Det är en fartfylld och rolig sport som är lätt att lära sig men svårare att bemästra. För att göra sporten lättare är det viktigt att bland annat ha ett bra padelracket. Det är trots allt ditt racket som ger dig möjligheter, eller som sätter gränser för hur väl du kan spela. Vi har därför testat olika varianter av padelracket och utsett Babolat Revenge W 2021 till bästa padelracket. Ytterligare 4 andra prisvärda modeller som kvalificerade sig i testet hittar du i topplistan.

Vårt test av padelracket

I vårt test av olika padelracket har vi provat alla modeller både på inomhusbanor och utomhus. Betyget som sätts utgår sedan från punkterna nedan och även sådant som rackets greppvänlighet och spelkänsla är av stor vikt när vi gör bedömningen. Varje racket undersöks även för att vi ska få en bild av modellernas form, tjocklek och vikt. Testet av olika padelracket gjordes för att det i dagsläget finns ett stort utbud av produkter. Flera modeller kan köpas relativt billigt, även de som passar mer vana spelare. De mer exklusiva racketen erbjuder dock bättre balans, material och grepp än de billigare. Att lägga pengar på en dyrare modell kan alltså många gånger innebära att du kan ha ditt racket länge, även när du blir bättre. Nedan hittar du frågorna som vi utgick från. 

 • Egenskaper - Vilken fart går att få upp med racketet? Känner man att kontrollen är bra och att man behärskar sitt racket? Är modellen välbalanserad? Var ligger tyngdpunkten?
 • Kvalitet - Vilka material har använts? Tål racketet stötar och smällar? Finns det några delar som kan slitas snabbt?
 • Prisvärdhet - Lever padelracketet upp till sitt pris? Får vi de egenskaper och den kvalitet som vi betalar för?

 1. Babolat Revenge W 2021

  9,4/10
  "Ett perfekt nybörjar- eller motionärsracket".
  Babolat Revenge W 2021
  Bäst i test
  Form
  Dropp
  Vikt
  350 g
  Ram
  Karbon
  Träffyta
  Glasfiber
  Fri frakt över 500 kr
  30 dagars öppet köpt
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Passar nybörjaren såväl som motionärsspelaren
  • Ger kontroll & komfort
  • Bra aerodynamik
  Nackdelar
  • Inte helt optimalt för avancerade spelare

  Recension

  Babolat Revenge W 2021 är ett padelracket som passar utmärkt för nybörjare och motionärer. Detta droppformade racket ger både den nya och lite mer erfarna spelaren goda förutsättningar att känna kontroll och uppleva hastighet. Spelstilen som modellen passar bäst för är en som kombinerar just fart och kontroll. Vi kände dock att fokus för detta racket låg mer på kontroll än fart, även om upplevelsen inte var jättetydlig.

  Materialet i ramen är i karbon och träffytan huvudsakligen i glasfiber. Kärnan i vitt skum gör att du kan spela länge och hårt, utan att bli trött eller att det frestar på handleder och armbågar. Träffytan i glasfiber är nybörjarvänlig i den mening att det gör ”sweetspoten” större och lättare att träffa. Men ytan är inte lika styv som hos rena karbonracket, vilket sänker farten en aning. Hålen i Babolat-racket överlag är placerade så att de på bästa sätt ska följa bollbanan, detta gäller även denna modell. När det kommer till formen på detta racket bidrar det till att slagen får högre precision och att kontrollen lättare behålls.

  Vi rekommenderar Babolat Revenge W 2021 till dig som vill ha ett bra nybörjarrack eller ett lite mer tekniskt motionärsracket. Kvaliteten känns hög, med bland annat en hals förstärkt med volfram, och de aerodynamiska egenskaperna är goda, vilket underlättar en varierad spelstil. Detta racket kan dock kännas något begränsat för mycket vana spelare.

  Läs mer
 2. Dunlop Boost Power 2.0 2021

  9,3/10
  "Prisvärt alternativ som passar både en inkörd nybörjare & hybridspelaren".
  DUNLOP BOOST POWER 2.0 2021
  Mest Prisvärd
  Form
  Dropp
  Vikt
  365 g
  Ram
  Grafit
  Träffyta
  EVA-skum
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra kontrollkänsla och greppvänligt handtag
  • Passar för både offensivt & defensivt spel
  • Lämpligt fortsättningsracket
  Nackdelar
  • Passar inte perfekt för mycket snabbt spel

  Recension

  Om du precis har börjat att spela padel och vill skaffa dig ett nybörjarracket, är Dunlop Boost Power 2.0 2021 inte ett förstahandsval. Om du däremot söker en prisvärd modell när du fått in mer vana och teknik, är detta racket utmärkt. Modellen är nämligen lämplig för dig som spelat ett tag och vill utvecklas mer tekniskt. Balansen i detta racket ligger i mitten och formen på det är en blandning av droppform och rundad form, vilket innebär att det passar många olika spelare.

  Materialet i stommen, eller ramen, är av grafit och träffytan i medeltätt Pro EVA-skum. Kombinationen ger styrka, stöttålighet och kontroll. EVA-materialet är relativt stumt, vilket ger en högre fart på bollen. Med Hot Melt-tekniken som använts till detta racket värmebehandlas grafiten för att göra den mer slitstark och för att öka hållfastheten. Utöver grafit har det även använts Aero Gel i ramen. Detta material är lätt och hållbart och man använder det för att öka prestandan och speleffektiviteten.

  Utifrån testet som vi genomförde märkte vi att detta racket gav en relativt hög kraftöverföring vid slagen. Även bollkänslan var tillfredställande, mycket tack vare hålmönstret som centrerade luftgenomströmingen och gav bra precision. Det vi saknade var möjligen förutsättningarna för ett snabbt spel. Vi kände att konstruktionen inte riktigt kunde leverera på denna punkt. Känslan av kontroll är dock god och modellen ligger bra i handen. Vi rekommenderar Dunlop Boost Power 2.0 till dig som känner sig redo att ta nästa steg och som vill ha ett racket att utvecklas vidare med.

  Läs mer
 3. Babolat Viper Carbon

  9,1/10
  "Offensivt racket som passar dig som vill bli en mer avancerad spelare".
  Babolat Viper Carbon
  Bästa premiumvalet
  Form
  Diamant
  Vikt
  370 g
  Ram
  Karbon
  Träffyta
  Karbon
  Fri frakt över 500 kr
  30 dagars öppet köpt
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Hänger med i högt tempo och hög fart
  • Väldigt skönt & stadigt grepp
  • Mycket hög kvalitet
  Nackdelar
  • Relativt dyrt

  Recension

  Diamantformade padelracket med räfflad träffyta ger precis de förutsättningar du behöver för att maximera din spelstil. Viper Carbon från Babolat är en padelracketmodell som har just dessa egenskaper och ytterligare andra. Modellen håller högsta kvalitet vad gäller konstruktionen, designen och de material som använts. Det är inte utan anledning att professionella spelare som världsstjärnan Juan "El Lobo" Lebrón använder detta racket. 

  Viktfördelningen i detta racket gör att det blir topptungt, något som gör att du kan slå med högre kraft. Formen, som är diamantliknande, ger hög balans och gör att du kan generera mycket fart och få till riktigt explosiva smashar. Det är viktigt att komma ihåg att detta racket kräver övning och stryka för att kunna använda på rätt sätt, så att du får ut så mycket som möjligt av det. Materialet i ramen och träffytan är i karbon, som är ett hårdare material. Denna styvhet i kombination med den räfflade ytan gör att du kan skruva bollen och få till högre kraft. Hålen i bladet, som är borrade enligt Hole Pattern-teknologi, sitter strategiskt placerade nära rackets sweetspot, vilket är ytterligare en anledningen till dess explosiva potential.

  Viper Carbon passar alltså den mer avancerade spelaren som ligger på nära nätet och har en offensiv spelstil. Känslan i Babolat Viper Carbon är riktigt bra, du får hög kontroll, förutsatt att du behärskar denna modell, vilket möjliggör ett tekniskt spel med högt tempo.

  Läs mer
 4. Head Flash Pro 2022

  9,0/10
  "För den medelgoda hybridspelaren som lutar mot en offensiv stil".
  HEAD Flash Pro 2022
  Form
  Dropp
  Vikt
  365 g
  Ram
  Innegra kolfiber
  Träffyta
  Glasfiber
  Fri frakt över 500 kr
  30 dagars öppet köpt
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Ergonomiskt handtag
  • Väldesignat hybridracket
  • Mjuk spelkänsla
  • Bra kraft
  Nackdelar
  • Passar inte helt nya spelare

  Recension

  Anser du dig vara en relativt rutinerad padelspelare? I sådana fall kan du med all sannolikhet ha glädje av racketmodellen Head Flash Pro 2022. Head har länge tillverkat tennisracket, men har sedan 2010 även börjat med padelracket. Deras modell Flash Pro 2022 är designad för den medelgoda spelaren som är ute efter ett racket med större fokus på kraft i slagen. Med sin droppformade utformning går det lätt att få upp farten i spelet och den medel-mjuka kärnan gör att kontrollen behålls.

  Head Flash Pro 2022 är alltså ett prisvärt alternativ för dig som spelat ett tag, men som inte riktigt hittat din spelform än, eller spelar någon gång då och då. Denna racket-modell ger dig möjlighet att spela med olika stilar, men passar bäst för ett mer offensivt spel.

  Konstruktionen är utformad med en kolfiberram som ökar kontrollen och ger möjligheten att spela både offensivt och defensivt. Droppformen ger dig också fler alternativ till hur du vill spela. Kolfiberramen och den högre balanspunkten ger dig kraft för smashar, medan den stora sweetspoten ger mer utrymme för att få in perfekta slag. Materialet i kärnan, som kallas Power Foam, gör också att bladet återhämtar sig snabbt och ökar kraftöverföringen från racket till boll.

   Om du vill öka komforten i handtaget går det att köpa till grepptypen "Hesacore" till Flash Pro 2022. Hesacore minskar vibrationerna från slagen och sänker därmed risken för tennisarmbåge.

  Läs mer
 5. RS Cobra Edition

  8,7/10
  "Väldesignat allround-racket med stor sweetspot".
  RS Cobra Edition
  Form
  Rund
  Vikt
  360 - 375 g
  Ram
  Kolfiber
  Träffyta
  Glasfiber
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köpr
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Utmärkt kontroll
  • Bra spinn
  • Stor sweetspot
  Nackdelar
  • Något kraftlöst

  Recension

  RS Cobra Edition är ett nybörjarracket för dig som vill lära dig spela padel. Ramen av kolfiber och träffytan av glasfiber ger en stabil spelkänsla och träffytan är större än på flera andra modeller. Trots att detta racket är avsett för något ovanare spelare, är det inga problem att få upp god fart i spelet, samtidigt som du inte känner att du tappar kontrollen. Den låga balanspunkten i bladet medför ett mindre ansträngande spel som är skonsamt för armbågen. För ovana spelare är det viktigt att inte överanstränga sig med ett för tungt eller avancerat racket.

  Denna racket-modell tillåter tack vare designen ett ganska tekniskt spel. Ytan, som är lätt räfflad, gör det möjligt att skruva bollen och mer tekniskt krävande slag är möjliga att få in. RS Cobra Edition är framtaget för nybörjaren, men vi anser att även spelaren på "mellan-nivån" kan trivas mycket bra med detta racket. Handtaget ligger bekvämt i handen och greppet du får känns stabilt och pålitligt. Vi får även känslan att designen som sådan håller en hög kvalitet.

  Läs mer

padel guide

Köpguide: Hitta rätt padelracket

Om du är osäker på ditt inköp av padelracket bör du ställa dig frågan vilken nivå du är på. Har du precis börjat spela padel eller är du rutinerad? Det finns nämligen flera delar som kan påverka din spelupplevelse. I denna köpguide kan du läsa om vilka de främsta faktorerna är när det kommer till att skaffa rätt padelracket.

 • Nivå

  För att välja rätt padelracket behöver du fundera över vilken nivå du ligger på. Om du är lite mer av en casual-spelare, som mest spelar padel för skojs skull, behöver du förmodligen inte ett alltför avancerat racket. Om du redan har spelat ganska mycket bör du snarare se till vilken slags spelstil som passar dig. Är du en mer defensiv eller en mer aggressiv spelare? Ett racket som tillåter högre fart är exempelvis bättre för mer aggressiva spelare. Din nivå bör generellt sett avgöra hur mycket pengar du vill lägga på ditt padelracket.
 • Fart & kontroll 

  Kontrollen som ett padelracket erbjuder styrs av formen och materialet. Rundande former ger en hög kontroll och det är just därför som ett padelracket har en rundad design. Hårdare material i racketet gör också att kontrollen blir bättre, eftersom bollen får en tydligare bana. Hårdare modeller eller de som har en räfflad yta kan också passa bättre för mer rutinerade spelare. Dessa gör att du lättare kan få spinn på bollen och att det blir enklare att hålla en mer avancerad spelstil överlag. Mjukare material ger inte samma fart, vilket ger en högre känsla av trygghet. Nybörjarracket är ofta mjukare.
 • Vikt & balans

  Ett lättare racket passar dig som vill ha stor flexibilitet eller är nybörjare. Ett tyngre är däremot bra om du är en vanare spelare som vill kunna få upp en högre hastighet på bollen. Vikten bör dock inte vara för hög eftersom den kan vara besvärligt att spela med ett racket som väger mycket, om du inte har bra styrka i handlederna. När det kommer till balansen i ett padelracket gäller ett runt racket har en tyngdpunkt som ligger i mitten av träffytan. Diamantformade racket har en tyngdpunkt som istället ligger längre ut mot kanterna. Denna form på racket passar dig som vill få fart och kraft i dina slag.  
 • Form 

  Du har i princip tre former av padelracket att välja mellan: Ett runt, ett droppformat eller ett diamantformat. Ett runt racket har, som vi nämnt, en låg balanspunkt nära mitten av racketen, vilket ger en ökad kontroll och passar bättre för en defensiv och kontrollerad spelare, eller en nybörjare som är i större behov av kontrollen. Ett diamantformat racket har en högt sittande balanspunkt. Detta kräver mer vana att spela med. Droppformen ger dig ett mellanting av dessa två varianter. Den passar därför hybridspelare där kontroll och kraft är en balansakt där man har användning av båda. Om du vill att ett racket ska hålla länge och följa dig i din utveckling som spelare, skulle vi rekommendera att köpa ett droppformat racket. 
 • Material 

  En av de faktorerna som påverkar priset mest är vilken sorts yta racketen är belagd med. Detta står oftast mellan kolfiber och glasfiber. Glasfiber är den något billigare varianten som är något mindre slittåligt och inte riktigt lika hårt som kolfiber. Detta minskar till viss del kraften du kan få ut av ditt racket. Kolfiber är lite dyrare men håller bättre och ger dig dessutom mer kraft. För att minimera slitage bör du även överväga att köpa ett fodral till ditt racket.
 • Pris

  Kostnaden för ett padelracket brukar ligga mellan 700 och 2000 kronor. Lägger du strax över tusenlappen kan du räkna med att du får ett kvalitativt racket. Det är då i princip endast utformningen och din egen nivå eller ambitionsnivå som bestämmer vilka andra kvalitéer som man bör fokusera på. Om du ser dig själv som en avancerad spelare kan det vara värt att investera i ett racket med en prislapp på runt 3000 kr.

Vanliga frågor om padelracket

Vad är skillnaden mellan olika former av padelracket?

Det finns egentligen tre olika former på padelracket: Rund, dropp-och diamantformad. De olika formerna passar olika spelstilar och nivåer. Överlag passar den runda formen nybörjare och defensiva spelare som behöver kontroll. Diamantformen har balans som gör det mer svårkontrollerat och passar offensiva och mer vana spelare. Droppformen är ett mellanting och ger dig bra kontroll men lite mer kraft och passar spelare som varierar spelstil.

Hur länge håller ett padelracket?

Hållbarheten i ett padelracket beror mycket på materialval och hur ofta du spelar. Kolfiberracket håller överlag längre än glasfiber och ju mer du spelar desto större är chansen att det slits eller går sönder. Är du en aktiv spelare, dvs att du spelar flera gånger i veckan, kan du räkna med att behöva byta ut racket kontinuerligt, kanske en gång per år. Om du spelar mer "casual" kan ett racket hålla väldigt länge och det kan ta flera år innan du behöver byta.

Vad ska jag tänka på när jag köper ett padelracket?

I princip handlar valet av racket om din spelstil och spelnivå. De viktigaste faktorerna att ta hänsyn till kommer dock att vara formen, balanspunkten, materialet och vikten.

Testvinnare - Bäst Padelracket

 • Babolat Revenge W 2021
 • Dunlop Boost Power 2.0 2021
 • Babolat Viper Carbon
 • Head Flash Pro 2022
 • RS Cobra Edition
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
47 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5