Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst padelracket 2021

Uppdaterad augusti 2021

Padel har blivit omåttligt populärt i Sverige och utomlands på bara några år men har funnits i Sverige sedan 90-talet. Det är en fartfylld och rolig sport som är lätt att lära sig men svår att bemästra. Oavsett om du är nybörjare och ska köpa ditt första racket eller om du spelat ett tag så hoppas vi kunna hjälpa dig att göra ett bra val. Vi har testat padelrackets i olika prisklasser för att utse bästa racket 2021!

Vilket padelracket är bäst?

Pris, form, tjocklek och vikt väger alla in när du ska välja padelracket. Du kan läsa en mer ingående guide längre ner i artikeln. I vårt test har vår testpanel provat alla rackets på olika banor och betygsatt allt från grepp och känsla till hållbarhet och material. Det finns många bra padelracket som kan köpas relativt billigt även om du är en van spelare. De mer exklusiva racketen erbjuder visserligen bättra balans, material och grepp men skillnaden är ganska liten om man inte spelar på högre nivå. Börja titta i de lägre nivåerna, det finns många bra padelracket till billigt pris.

 1. Babolat Revenge W 2021

  9,4/10
  "Ett perfekt startracket, för dig som precis börjat"
  Babolat Revenge W 2021
  Bäst i test
  Form
  Dropp
  Vikt
  350 g
  Balans
  Medium
  Fri frakt över 500 kr
  30 dagars öppet köpt
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Utmärkt nybörjarracket
  • Ger bra kontroll & komfort

  Babolat Revenge W 2021 är ett padelracket som passar utmärkt för nybörjare och motionärer. Racket ger både den nya och lite mer erfarna spelaren goda förutsättningar att känna på både kontroll och hastighet med detta droppformade racket. Kärnan i vitt skum gör att du kan spela länge och hårt utan att bli trött eller fresta på handleder och armbågar. Träffytan i glasfiber är nybörjarvänlig i den mening att det gör ”sweetspoten” större och lättare att träffa. Men ytan är inte lika styv som hos karbonrack vilket sänker farten en aning.

  Babolat Revenge W 2021 rekommenderar vi dig som vill ha ett bra nybörjarrack eller ett lite mer tekniskt motionärsrack.

  Läs mer
 2. DUNLOP BOOST POWER 2.0 2021

  9,3/10
  "Prisvärt alternativ som passar både nybörjare & hybridspelaren"
  DUNLOP BOOST POWER 2.0 2021
  Mest Prisvärd
  Form
  Dropp
  Vikt
  365 g
  Balans
  Medium
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärt racket
  • Passar både offensivt & defensivt spel
  • Bra startracket

  Dunlop Boost Power 2.0 är ett välbalanderat rack som passar dig som spelat ett tag och vill utvecklas tekniskt. Eftersom balansen ligger i mitten och formen på racket är en blandning av dropp och rund så passar detta racket många olika spelare. Racket är av fiberglas och lätt att hantera. Ett perfekt rack för dig som vill träna på de tekniskt svårare momenten.

  Läs mer
 3. BABOLAT VIPER CARBON

  9,1/10
  "Offensivt racket som passar dig som vill satsa på padel"
  BABOLAT VIPER CARBON
  Bästa premiumvalet
  Form
  Diamant
  Vikt
  370 g
  Balans
  Hög
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • För den offensiva spelaren
  • Väldigt skönt & stadigt grepp
  • Utmärkt premiumprodukt
  Nackdelar
  • Relativt dyrt

  Babolat Viper Carbon är ett mycket kraftfullt, topptugnt rack. Diamantformen och den höga balansen gör att du kan generera mycket fart och få till riktigt explosiva smashar. Viper Carbon används i World Padel Tour och är ett riktigt proffsrack. Både ram och träffyta är tillverkade av det ganska hårda materialet karbon och hålen sitter strategiskt placerade nära rackets sweetspot, vilket är anledningen till dess explosiva potential.

  Viper Carbon passar den mer avancerade spelaren som ligger på nära nätet och har en offensiv spelstil. Känslan i Babolat Viper Carbon är riktigt bra, du får bra kontroll vilket möjliggör ett tekniskt spel med högt tempo.

  Läs mer
 4. RS Cobra Edition

  8,9/10
  "Spelar du defensivt eller precis börjat är detta ett bra alternativ"
  RS Cobra Edition
  Form
  Rund
  Vikt
  360-375 g
  Balans
  Låg
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köpr
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Utmärkt kontroll
  • för den defensiva spelaren

  RS Cobra Edition är ett nybörjarrack för dig som vill lära dig spela padel. En ram av kolfiber och träffyta av glasfiber ger ett stabilt rack med stor träffyta. Det är inga problem att få upp god fart i spelet, samtidigt som du behåller kontroll. Den låga balansen i racket medför ett mindre anstängande spel som är skonsamt för armbågen.

  RS Cobra Edition är ett förlåtande rack som är lätt att spela med men ändå tillåter en hel del tekniskt spel. Racket är framtaget för nybörjaren, men vi anser att även spelaren på intermediate-nivå kan komma att trivas mycket bra med detta rack.

  Läs mer
 5. Head Flash Pro 2021

  8,7/10
  "För hybridspelaren som lutar mot en offensiv sitl"
  Head Flash Pro 2021
  Form
  Dropp
  Vikt
  365 g
  Balans
  Hög
  Fri frakt över 500 kr
  30 dagars öppet köpt
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärt alternativ
  • Hybridracket med offensiv inriktining

  Ett prisvärt droppformat alternativ för dig som spelat ett tag men inte riktigt hittat din spelform än eller spelar någon gång i bland då det ger dig alternativ till spelstil, men du kanske lutar mot en mer offensiv stil. Har en skön kolfiberram som ger hög kontroll och möjlighet att spela båda offensivt och defensivt. Droppformen ger dig alternativ till hur du vill spela men kolfiberramen och en hög balanspunkt ger dig mycket kraft för smashar och offensivt spel, så det må vara ett hybridracket men ett som lutar mot det offensiva hållet.

  Läs mer

padel guide

Köpguide till det bästa padelracketen för dig

Om du är osäker på ditt inköp så ställ dig först vilken nivå du är i. Har du precis börjat spela padel eller är du rutinerad? Det finns en del saker som verkligen kan påverka din padelupplevelse, du kan se i här i vår köpguide de främsta faktorerna att överväga när du ska köpa ett padelracket.

 • experienceNivå
  Fundera på var du är i din padelkarriär och hur ofta du kommer spela. Om du är lite mer av en casual spelare som mest kör padel för skojs skull kan du egentligen gå direkt efter pris. Vill du att racket ska hålla länge och följa dig i din utveckling som spelare så skulle vi även rekommendera att köpa ett droppformat racket, eftersom det är hybrid varianten av ett runt basracket och mer ’avancerat’ diamantracket. Om du redan har spelat ganska mycket ska du snarare fundera på vilken slags spelstil som passar dig. Är du mer defensiv eller en attackerande spelare? För mer information se över sektionen om utformning.
 • padelUtformning
  Utformningen har påverkan på vikt och balansen i racketen, vilket ger de olika kvalitéer. Du har i princip tre varianter att välja mellan ett runt-, dropp- eller diamantformat racket. Ett runt racket har ofta en låg balanspunkt nära mitten av racketen, vilket ger en ökad kontroll och passar bättre för en defensiv kontrollerad spelare eller nybörjare som är i större behov av kontrollen. Ett diamantformat racket har en högt sittande balanspunkt vilket ger en hårdare sving och mer kraft men man tappar i stället något i kontroll. Det vanligaste padelformen hos offensiva eller rutinerade spelare. Droppformen ger dig ett mellanting av dessa två varianter och passar därför hybridspelare där kontroll och kraft är en balansakt och man har användning av båda.
 • textileMaterial
  En av de faktorerna som påverkar priset mest är vilken sorts yta racketen är belagd med. Detta står oftast mellan kolfiber och glasfiber. Där glasfiber är den något billigare varianten, det är något mindre slittåligare och är inte ett riktigt lika hårt som kolfiber vilket minskar, om minimalt, kraften du kan få ut av ditt racket. Kolfiber är lite dyrare men håller bättre och ger dig dessutom mer kraft. För att minimera slitage bör du även överväga att köpa ett fodral till ditt racket.
 • approved3Pris
  Racketen brukar ligga på mellan 700-2000 kronor, så det är inte så att priserna skiljer sig hejdundrande. Lägger du strax över tusenlappen kan du räkna med att du får ett kvalitativt racket, det är då bara i princip utformningen och din egen nivå eller ambitionsnivå som bestämmer vilka andra kvalitéer att fokusera på. Det är verkligen om du brinner för padel som du kan fundera över om det inte är värt att investera i ett racket med en prislapp på 3000 kr.

Vanliga frågor om padelracket

Vilket padelracket är bäst?

I vårt test valde vi Babolat Revenge W 2021 till testvinnare men detta är väldigt subjektivt och för oss var det viktigt att få fram ett racket som kommer kunna hålla en spelare länge och passa många spelstilar men beroende på hur mycket du spelar, har spelat eller hur du spelar passar olika racket bäst. Kolla gärna vår köpguide om du är osäker på vilket racket som passar din nivå och spelstil.

Vad är skillnaden mellan olika former på padelracket?

Det finns egentligen 3 olika former på padelracket; rund-, dropp och diamantform. De passar olika spelstilar och nivåer men är också högst subjektivt och beror väldigt mycket individuellt men rent principiellt passar de runda nybörjare och defensiva spelare som behöver kontroll. Diamantformen har balans som gör det mer svårkontrollerat och passar offensiva och mer vana spelare. Medan droppformen är ett mellanting och ger dig bra kontroll men lite mer kraft och passar spelare som varierar spelstil. Se gärna vår köpguide för mer information.

Hur länge håller ett racket?

Det varierar självklart och beror mycket på materialval och hur ofta du spelar. Kolfiberracket håller längre än glasfiber och ju mer du spelar desto större är chansen att det slits eller går sönder. Är du en aktiv spelare, dvs att du spelar flera gånger i veckan så kan du räkna med att behöva byta ut racket kontinuerligt, kanske en gång per år. Annars om du spelar mer casual kan ett racket hålla väldigt länge och det kan ta flera år innan du behöver byta.

Vad ska jag tänka på när jag köper ett padelracket?

Du kan se vår köpguide över de viktigaste punkterna att tänka på men i princip handlar det om din spelstil och spelnivå. De viktigaste faktorerna på ditt racket kommer vara; formen, balanspunkten, materialet och vikten.

Testvinnare - Bäst Padelracket

 • Babolat Revenge W 2021
 • DUNLOP BOOST POWER 2.0 2021
 • BABOLAT VIPER CARBON
 • RS Cobra Edition
 • Head Flash Pro 2021
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
47 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5