Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst padelracket 2021

Padel har blivit omåttligt populärt i Sverige och utomlands på bara några år men har funnits i Sverige sedan 90-talet. Det är en fartfylld och rolig sport som är lätt att lära sig men svår att bemästra. Oavsett om du är nybörjare och ska köpa ditt första racket eller om du spelat ett tag så hoppas vi kunna hjälpa dig att göra ett bra val. Vi har testat padelrackets i olika prisklasser för att utse bästa racket 2021!

Vilket padelracket är bäst?

Pris, form, tjocklek och vikt väger alla in när du ska välja padelracket. Du kan läsa en mer ingående guide längre ner i artikeln. I vårt test har vår testpanel provat alla rackets på olika banor och betygsatt allt från grepp och känsla till hållbarhet och material. Det finns många bra padelracket som kan köpas relativt billigt även om du är en van spelare. De mer exklusiva racketen erbjuder visserligen bättra balans, material och grepp men skillnaden är ganska liten om man inte spelar på högre nivå. Börja titta i de lägre nivåerna, det finns många bra padelracket till billigt pris.

 1. 1. BABOLAT VIPER CARBON
  9,7/10
  BABOLAT VIPER CARBON
  Bäst i test
  Form
  Diamant
  Vikt
  370 g
  Balans
  Hög
  Till Butik
  2095 kr
 2. 2. DUNLOP BOOST POWER 2.0 2021
  9,4/10
  DUNLOP BOOST POWER 2.0 2021
  Form
  Dropp
  Vikt
  365 g
  Balans
  Medium
  Till Butik
  1195 kr
 3. 3. Babolat Revenge W 2021
  9,0/10
  Babolat Revenge W 2021
  Form
  Dropp
  Vikt
  350 g
  Balans
  Medium
  Till Butik
  1195 kr
 4. 4. RS Cobra Edition
  8,9/10
  RS Cobra Edition
  Form
  Rund
  Vikt
  360-375 g
  Balans
  Låg
  Till Butik
  1295 kr
 5. 5. Head Flash Pro 2021
  Head Flash Pro 2021
  Form
  Dropp
  Vikt
  365 g
  Balans
  Hög
  Till Butik
  1195 kr

padel guide

Köpguide till det bästa padelracketen för dig

Om du är osäker på ditt inköp så ställ dig först vilken nivå du är i. Har du precis börjat spela padel eller är du rutinerad? Det finns en del saker som verkligen kan påverka din padelupplevelse, du kan se i här i vår köpguide de främsta faktorerna att överväga när du ska köpa ett padelracket.

 • experienceNivå
  Fundera på var du är i din padelkarriär och hur ofta du kommer spela. Om du är lite mer av en casual spelare som mest kör padel för skojs skull kan du egentligen gå direkt efter pris. Vill du att racket ska hålla länge och följa dig i din utveckling som spelare så skulle vi även rekommendera att köpa ett droppformat racket, eftersom det är hybrid varianten av ett runt basracket och mer ’avancerat’ diamantracket. Om du redan har spelat ganska mycket ska du snarare fundera på vilken slags spelstil som passar dig. Är du mer defensiv eller en attackerande spelare? För mer information se över sektionen om utformning.
 • padelUtformning
  Utformningen har påverkan på vikt och balansen i racketen, vilket ger de olika kvalitéer. Du har i princip tre varianter att välja mellan ett runt-, dropp- eller diamantformat racket. Ett runt racket har ofta en låg balanspunkt nära mitten av racketen, vilket ger en ökad kontroll och passar bättre för en defensiv kontrollerad spelare eller nybörjare som är i större behov av kontrollen. Ett diamantformat racket har en högt sittande balanspunkt vilket ger en hårdare sving och mer kraft men man tappar i stället något i kontroll. Det vanligaste padelformen hos offensiva eller rutinerade spelare. Droppformen ger dig ett mellanting av dessa två varianter och passar därför hybridspelare där kontroll och kraft är en balansakt och man har användning av båda.
 • textileMaterial
  En av de faktorerna som påverkar priset mest är vilken sorts yta racketen är belagd med. Detta står oftast mellan kolfiber och glasfiber. Där glasfiber är den något billigare varianten, det är något mindre slittåligare och är inte ett riktigt lika hårt som kolfiber vilket minskar, om minimalt, kraften du kan få ut av ditt racket. Kolfiber är lite dyrare men håller bättre och ger dig dessutom mer kraft. För att minimera slitage bör du även överväga att köpa ett fodral till ditt racket.
 • approved3Pris
  Racketen brukar ligga på mellan 700-2000 kronor, så det är inte så att priserna skiljer sig hejdundrande. Lägger du strax över tusenlappen kan du räkna med att du får ett kvalitativt racket, det är då bara i princip utformningen och din egen nivå eller ambitionsnivå som bestämmer vilka andra kvalitéer att fokusera på. Det är verkligen om du brinner för padel som du kan fundera över om det inte är värt att investera i ett racket med en prislapp på 3000 kr.

Testvinnare - Bäst Padelracket

 • BABOLAT VIPER CARBON
 • DUNLOP BOOST POWER 2.0 2021
 • Babolat Revenge W 2021
 • RS Cobra Edition
 • Head Flash Pro 2021
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-30 14:12:00