Bästa Epilatorn 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Uppnå silkeslen, hårfri hud med den överlägsna och användarvänliga epilatorn.
Epilator - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Philips Epilator Series 8000 BRE700 Philips Epilator Series 8000 BRE700
Pris
894 kr
Till butik
betyg 4,5 Remington Smooth & Silky EP3 3-in-1 Epilator Remington Smooth & Silky EP3 3-in-1 Epilator
Pris
589 kr
Till butik
betyg 4,3 Philips Epilator Series 8000 BRE730 Philips Epilator Series 8000 BRE730
Pris
2019 kr
Till butik
betyg 4,2 EPILATOR Panasonic ES-EY31-W503 EPILATOR Panasonic ES-EY31-W503
Pris
1190 kr
Till butik
betyg 4,0 Braun Epilator SES9-720 Braun Epilator SES9-720
Pris
1190 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En epilator är en elektrisk apparat som används för att ta bort oönskad hårväxt. Den fungerar genom att greppa flera hårstrån samtidigt och dra ut dem från roten, vilket gör att huden förblir slät och hårfri under en längre tid jämfört med rakning. Epilatorn är ett utmärkt verktyg för att upprätthålla en silkeslen hud och kan användas på flera kroppsdelar inklusive ben, armar, underarmar och bikinilinjen. Den är också ett praktiskt alternativ för dem som vill undvika vaxning eller laserbehandlingar.

Under vår noggranna granskning och testning av en rad olika modeller, har vi kommit fram till att Philips Epilator Series 8000 BRE700 är det bästa epilatorvalet på marknaden. Denna epilator utmärker sig med sin överlägsna prestanda, användarvänlighet och hållbarhet. Den erbjuder en effektiv och nästan smärtfri upplevelse samtidigt som den levererar långvariga resultat. Vare sig du är nybörjare eller erfaren användare av epilatorer, kommer denna modell garanterat att imponera.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Epilatorerna 2024

 1. PhilipsEpilator Series 8000 Epilator Series 8000 Bäst i test: 4,7/5
 2. remington smooth silky Bästa prisvärda: 4,5/5
 3. PhilipsPhilip Epilator Series 8000 Philip Epilator Series 8000 Mest funktionella: 4,3/5
 4. Epilator Panasonic ES-EY31-W503 Bästa LED-funktionen: 4,2/5
 5. Epilator Braun SES9-720 Bästa för duschen: 4,0/5
 1. Bäst i test Philips Epilator Series 8000 BRE700

  Effektiv, skonsam epilator med bred täckning och ljusfunktion.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Smärtnivå:
  4,7/5
  Pris:
  4,8/5
  Tillbehör:
  4,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Philips Epilator Series 8000 BRE700 är en effektiv, kraftfull och skonsam epilator som lever upp till förväntningarna. Den sticker ut med sin förmåga att ta bort hår effektivt på bara tio minuter, vilket gör den till en högpresterande produkt. Den har 32 pincetter och över 70 000 hårryckningsåtgärder per minut, vilket innebär att den tar bort även de kortaste hårstråna. Dess extra brett epilatorhuvud täcker större hudområden för snabbare hårborttagning.

  Den är enkel att använda med sitt ergonomiska S-formade handtag som ger full kontroll och bättre räckvidd över hela kroppen. Dess unika ljusfunktion hjälper till att upptäcka även de minsta hårstråna. Denna modell är sladdlös och kan användas både i vått och torrt format, vilket innebär att du kan använda den i duschen eller badet för din bekvämlighet. Den har också två olika hastighetsinställningar.

  Vad gäller smärta och komfort, kommer Philips Epilator Series 8000 BRE700 med ett kåpa för optimal kontakt som gör användningen enkel, effektiv och behaglig. Kåpan är utformad för att dra mindre i huden och minska obehag genom att försiktigt sträcka ut området som behandlas. Med en laddningstid på endast två timmar kan du använda denna epilator upp till 40 minuter. Med tanke på dess prestanda, funktioner och skonsamhet mot huden, erbjuder Philips Epilator Series 8000 BRE700 ett utmärkt värde till sitt pris på 917 kr.

  Fördelar

  • Effektiv och kraftfull hårborttagning.
  • Unikt ljus för att upptäcka små hårstrån.
  • Sladdlös, kan användas i vått och torrt format.
  • Ergonomiskt S-formad handtag för bättre räckvidd.
  • Skonsam mot huden med kåpa för optimal kontakt.

  Nackdelar

  • Laddningstiden är två timmar.
  • Högre prissatt än vissa konkurrenter.
  Produkten finns att köpa här:
  894 kr
 2. Bästa prisvärda Remington Smooth & Silky EP3 3-in-1 Epilator

  Ett effektivt, användarvänligt och prisvärt verktyg för långvarigt silkeslen hud.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Smärtnivå:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Tillbehör:
  4,6/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Remington Smooth & Silky EP3 3-in-1 Epilator är en fantastisk produkt som levererar på alla fronter. Med 40 pincetter och en förmåga att fånga upp de minsta hårstråna, är denna epilator extremt effektiv. Dessutom är det två hastighetsinställningar och tre olika munstycken gör det möjligt att anpassa användningen efter aktuellt område. Den klarar enkelt av både korta och långa hår, vilket gör att du får ett silkeslent resultat som varar i upp till fyra veckor.

  Användarvänligheten är också utmärkt, med en ergonomisk design och ett avtagbart, tvättbart huvud för enkel rengöring. Den medföljande rengöringsborsten underlättar ytterligare. Epilatorn behöver vara ansluten till elnätet för att fungera, men det är ett mindre bekymmer sett till dess effektivitet och komfort. Dess massageteknik med aloe vera munstycke gör användningen mindre smärtsam jämfört med andra epilatorer.

  Med tanke på dess högkvalitativa prestanda och funktioner, är Remington Smooth & Silky EP3 3-in-1 Epilator väldigt prisvärd för 589 kr. Den levererar definitivt värde för pengarna och ger dig långvarigt silkeslen hud på ett smidigt och skonsamt sätt. Vi ger den ett betyg på 4,5/5 på grund av dess utmärkta prestanda och prisvärdhet.

  Fördelar

  • 40 pincetter för effektiv hårborttagning
  • Justera hastighet och munstycke efter behov
  • Ergonomisk design och tvättbart huvud
  • Massageteknik med aloe vera för komfort
  • Prisvärd med hög prestanda

  Nackdelar

  • Måste vara ansluten till elnätet
  • Kan vara smärtsam för känslig hud
  Produkten finns att köpa här:
  589 kr
 3. Mest funktionella Philips Epilator Series 8000 BRE730

  Effektiv, användarvänlig epilator med flera funktioner till lågt pris.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Smärtnivå:
  4,6/5
  Pris:
  4,3/5
  Tillbehör:
  4,3/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Philips Epilator Series 8000 BRE730 är en effektiv och användarvänlig epilator. Den erbjuder en kraftfull och skonsam epilering med sitt förbättrade pincettsystem och möjlighet till 70 000 hårryckningsåtgärder per minut. Dessutom gör det extra breda epilatorhuvudet att hårborttagningen blir snabbare. Tack vare dess ergonomiska S-formade handtag, är den lätt att styra vilket ger full kontroll och bättre räckvidd över hela kroppen. Dessutom är den sladdlös och kan användas både våt och torr, vilket ökar dess användarvänlighet.

  Epilatorn erbjuder även en rad funktioner som ger den ett mervärde. Den har en unik ljusfunktion, Opti-light, som hjälper till att upptäcka även de allra minsta hårstråna. Dessutom kommer den med ett klipphuvud och trimningskam, vilket är perfekt för bikinilinjen. Dess exfolierande borste för kroppen hjälper till att avlägsna döda hudceller och förhindrar inåtväxande hårstrån. För pedikyr finns det en fotfil som kan göra tårna släta på bara fem minuter. Alla dessa funktioner gör Philips Epilator Series 8000 BRE730 till ett omfattande verktyg för hårborttagning.

  Priset på 2 kr är betydligt lägre än vad andra epilatorer kostar. Trots detta är Philips Epilator Series 8000 BRE730 en högpresterande och mångsidig produkt som definitivt ger värde för pengarna. Den enda eventuella nackdelen kan vara smärtan under användning, som med alla epilatorer kan variera från person till person. Men med tanke på dess effektivitet och de extra tillbehör den kommer med, skulle vi säga att det är en prisvärd investering. Sammanfattningsvis, med ett betyg på 4,3 av 5, rekommenderar vi denna epilator för dess effektiva prestanda, användarvänlighet och mycket konkurrenskraftiga pris.

  Fördelar

  • Kraftfull och skonsam epilering
  • Extra brett epilatorhuvud
  • Ergonomiskt S-format handtag
  • Kan användas både våt och torr
  • Inkluderade extra tillbehör

  Nackdelar

  • Smärta under användning
  • Kan behöva flera passeringar
  Produkten finns att köpa här:
  2019 kr
 4. Bästa LED-funktionen EPILATOR Panasonic ES-EY31-W503

  Effektiv, användarvänlig epilator med LED-belysning och rörligt huvud.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Smärtnivå:
  3,8/5
  Pris:
  4,4/5
  Tillbehör:
  4,4/5
  Till butiken
  (Elon)

  EPILATOR Panasonic ES-EY31-W503 är en stark konkurrent bland epilatorer på marknaden med ett betyg på 4,2 av 5. Den sticker ut för sin effektiva håravlägsning, som kan hantera hårstrån ner till 0,5 mm. Den djupgående hårborttagningen med dubbla skivor ger ett slätt och hårfritt resultat. Dessutom är den utrustad med ett 90° rörligt huvud, vilket gör det enkelt att nå svåråtkomliga områden på kroppen.

  För att underlätta användningen ytterligare har denna epilator en effektiv LED-belysning som varnar användaren när trycket blir för hårt. Detta minskar risken för smärta och hudirritation, vilket gör den mycket användarvänlig. Den kommer också med två olika tillbehör för olika behov vilket innebär att du kan anpassa användningen efter dina specifika behov. Dessutom är den vattentålig vilket gör den enkel att rengöra och möjlig att använda i duschen för extra komfort.

  Trots alla dessa imponerande funktioner är EPILATOR Panasonic ES-EY31-W503 prisvärd vid en kostnad av 1 190 kr. Faktumet att den är konkurrenskraftigt prissatt samtidigt som den erbjuder en rad högkvalitativa funktioner gör den till ett utmärkt val för de som söker effektiv och bekväm hårborttagning. Sammanfattningsvis ger denna produkt stort värde för pengarna och är ett utmärkt val för alla som vill ha en effektiv och användarvänlig epilator.

  Fördelar

  • Effektiv håravlägsning ner till 0,5 mm
  • 90° rörligt huvud för svåråtkomliga områden
  • Inbyggd LED-belysning som varnar vid för hårt tryck
  • Vattentålig och enkel att rengöra
  • Två olika tillbehör för anpassad användning

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
  • Saknar vissa funktioner hos toppmodeller
  Produkten finns att köpa här:
  1190 kr
 5. Bästa för duschen Braun Epilator SES9-720

  Högpresterande, användarvänlig och vattentät epilator med bra valuta för pengarna.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Effektivitet:
  3,9/5
  Smärtnivå:
  4,2/5
  Pris:
  4,1/5
  Tillbehör:
  4,1/5
  Till butiken
  (Elon)

  Braun Epilator SES9-720 får ett betyg på 4 av 5 i vårt test, vilket gör den till en utmärkt epilator för dem som söker efter en effektiv och prisvärd lösning för hårborttagning. Denna epilator presterar imponerande när det gäller effektivitet, och lyckas ta bort både korta och långa hårstrån vid första försöket vilket sparar användaren tid och ansträngning. Dessutom kommer den med ett rakhuvud och ett trimmerhuvud, vilket ger en komplett lösning för alla dina behov av hårborttagning.

  En annan stark punkt för Braun Epilator SES9-720 är dess användarvänlighet. Den är ergonomiskt utformad och bekväm att hålla i, även under långa perioder. Trots att den inte är trådlös kan den användas i duschen tack vare att den är 100% vattentät, vilket ger ett extra lager av bekvämlighet. Dessutom har den ett brett huvud för snabb epilering, vilket gör att den kan täcka större områden på kortare tid.

  När det gäller smärta, kommer upplevelsen naturligtvis variera mellan olika individer. Men jämfört med andra metoder för hårborttagning anses denna epilator vara relativt skonsam. Dessutom kompenserar dess höga effektivitet och bekvämlighet väl för eventuell obehag som kan uppstå. Slutligen, med ett pris på 1190 kr, erbjuder Braun Epilator SES9-720 ett utmärkt värde för pengarna, särskilt med tanke på dess höga prestanda och mångsidiga funktioner. Trots att det finns billigare alternativ på marknaden, är denna epilator definitivt värd att överväga för dem som vill ha en högkvalitativ, effektiv och pålitlig lösning för hårborttagning.

  Fördelar

  • Effektiv på både korta och långa hårstrån
  • Inkluderar rakhuvud och trimmerhuvud
  • Användarvänlig och ergonomisk design
  • Kan användas i duschen (100% vattentät)
  • Brett huvud för snabb epilering

  Nackdelar

  • Inte trådlös
  • Kan upplevas som smärtsam
  Produkten finns att köpa här:
  1190 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Epilator Hållbarhet Effektivitet Smärtnivå Pris Tillbehör Totalbetyg Pris
PhilipsEpilator Series 8000 Epilator Series 8000 4,7/5 4,6/5 4,7/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
894 kr
RemingtonSmooth & Silky EP3 3-in-1 Epilator Smooth & Silky EP3 3-in-1 Epilator 4,3/5 4,4/5 4,6/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
589 kr
PhilipsPhilip Epilator Series 8000 Philip Epilator Series 8000 3,9/5 4,5/5 4,6/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
2019 kr
 Epilator Panasonic ES-EY31-W503 4,4/5 4,0/5 3,8/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
1190 kr
 Epilator Braun SES9-720 3,7/5 3,9/5 4,2/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1190 kr
viktiga faktorer för att välja rätt epilator

Så hittar du bästa epilator

För att hitta den bästa epilatorn som passar just dina behov och preferenser, är det viktigt att ta hänsyn till ett antal faktorer. Dessa faktorer kan variera från användarvänlighet till smärtgrad, och att förstå vad som gör en epilator mer effektiv än en annan kan vara avgörande för din upplevelse. Här är några av de viktigaste kriterierna du bör titta på när du väljer en epilator.

Antal pincetter

Antalet pincetter i en epilator är en av de mest kritiska faktorerna att tänka på. Ju fler pincetter, desto fler hårstrån kan tas bort vid varje drag, vilket minskar den tid det tar att epilera ett område. Dock kan fler pincetter också innebära mer smärta, så det är viktigt att hitta en balans mellan effektivitet och komfort.

Smärtlindring

Epilering kan vara smärtsamt, särskilt för dem som gör det för första gången. Därför har många moderna epilatorer inbyggda smärtlindringsfunktioner som kylande handskar eller massagehuvuden. Om du är känslig för smärta kan det vara värt att leta efter en modell med dessa funktioner.

Användarvänlighet

En bra epilator bör vara enkel och intuitiv att använda. Kontrollerna bör vara lätta att förstå och enheten bör ligga bekvämt i handen. Vissa modeller har även inbyggda ljus för att hjälpa dig att se de hårstrån du vill ta bort, vilket kan vara en mycket användbar funktion.

Batteriliv och laddningstid

Om du planerar att använda din epilator trådlöst, är batterilivet och laddningstiden viktiga faktorer att tänka på. En bra epilator bör kunna hålla en laddning tillräckligt länge för att du ska kunna slutföra din epilering, och den bör inte ta för lång tid att ladda upp igen.

Våt eller torr användning

Vissa epilatorer är designade för att användas i duschen eller badet, vilket kan hjälpa till att minska smärtan och göra processen mer bekväm. Om du föredrar att epilera i duschen, bör du leta efter en modell som är vattentät och säker att använda i våta miljöer.

Tillbehör

Många epilatorer kommer med extra tillbehör som exfolierande borstar, trimmerhuvuden och andra verktyg för hårborttagning. Dessa kan vara mycket användbara om du vill ha en mer komplett hårborttagningslösning. Dock kan dessa tillbehör också göra enheten dyrare, så det är viktigt att bedöma om de verkligen är värda extra kostnad.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner vara ett mycket användbart verktyg för att avgöra hur bra en epilator faktiskt presterar. Genom att läsa recensioner från andra som har använt produkten kan du få en bättre förståelse för dess styrkor och svagheter, och om det skulle passa dina specifika behov och preferenser.

epilator kopguide

Användning av en Epilator

Att använda en epilator för första gången kan vara en utmaning, men med rätt teknik och förståelse för processen kan du uppnå slät och hårfri hud. Nedan följer några viktiga punkter att tänka på när du använder en epilator.

Förberedelse av huden

Det första steget i processen är att förbereda huden för epilering. Detta innebär att exfoliera huden några dagar innan epileringen för att ta bort döda hudceller och minska risken för inåtväxande hår. Det är också viktigt att huden är ren och torr innan epilering, eftersom olja och smuts kan göra det svårare för epilatorn att greppa håret. Om du använder en våtepilator kan du blöta huden innan behandlingen för att göra processen mer behaglig.

Rätt vinkel

För bästa resultat bör epilatorn hållas i en 90-graders vinkel mot huden. Detta gör att pincetterna kan greppa och dra ut håret på mest effektiva sätt. Försök inte att trycka för hårt mot huden, utan låt istället epilatorn göra jobbet. Det kan ta lite tid att vänja sig vid rätt teknik, men med tiden kommer det att bli mer intuitivt.

Rätt hastighet

De flesta epilatorer har flera hastighetsinställningar, och det kan vara frestande att använda den högsta inställningen för att snabbt bli av med håret. Men för bästa resultat och minst smärta, bör du börja med den lägsta inställningen och gradvis öka hastigheten när du känner dig mer bekväm. Detta ger epilatorn tid att effektivt dra ut varje hårstrå, vilket leder till en mer noggrann och långvarig hårborttagning.

Regelbunden användning

För att uppnå bästa möjliga resultat bör du använda din epilator regelbundet. Ju oftare du epilerar, desto tunnare och färre blir håren, vilket gör processen mindre smärtsam över tiden. Genom att göra epilering till en del av din regelbundna skönhetsrutin kan du upprätthålla en slät och hårfri hud på lång sikt.

Eftervård

Efter epilering är det viktigt att ta hand om huden för att förhindra irritation och inåtväxande hår. Detta kan innebära att applicera en lugnande lotion eller aloe vera-gel, eller att använda en exfolierande borste några dagar efter epileringen. Att hålla huden ren och återfuktad hjälper också till att bevara resultaten och hålla huden i bästa skick.

anvandarguide epilator

Vem har nytta av en Epilator?

En epilator kan vara ett utmärkt verktyg för hårborttagning för många olika typer av människor, beroende på deras specifika behov och preferenser. Nedan följer några exempel på individer som kan dra stor nytta av att använda en epilator.

 • Personer som vill ha långvariga resultat: En av de största fördelarna med en epilator är att den ger långvariga resultat. Eftersom epilatorn tar bort hår från roten, växer håret tillbaka långsammare och tunnare än med traditionell rakning. Detta gör den idealisk för människor som vill minska frekvensen av sin hårborttagning och njuta av slät hud under längre perioder.
 • Personer som vill spara pengar: Även om en epilator kan innebära en större initial investering än rakhyvlar eller vax, kan den faktiskt spara pengar på lång sikt. Eftersom du inte behöver köpa nya rakblad eller vaxremsor regelbundet, är de enda kostnaderna efter det initiala köpet för ström (för laddning) eller batterier. Detta gör epilatorn till ett ekonomiskt alternativ för hårborttagning.
 • Personer som reser mycket: Epilatorer är små och lätta, vilket gör dem lätta att packa och ta med på resor. De kräver inte vatten eller raklödder, vilket gör dem praktiska att använda nästan var som helst. För de som reser mycket, kan en epilator erbjuda en bekväm och effektiv lösning på hårborttagning på språng.

Å andra sidan, personer med mycket känslig hud eller de som har en låg smärttröskel kanske vill undvika epilatorer. Processen kan vara smärtsam, särskilt första gången, och kan orsaka hudirritation hos vissa individer. Det är alltid bäst att prova en liten yta först för att se hur din hud reagerar innan du fortsätter med större områden.

vanliga frågor om Epilator

FAQ: Vanliga frågor om Epilator

Är det smärtsamt att använda en epilator?

Ja, det kan vara smärtsamt att använda en epilator, särskilt första gången. Detta beror på att epilatorn drar ut hårstrån från roten, vilket kan orsaka obehag. Dock varierar smärtan från person till person och vissa kan finna att det blir mindre smärtsamt med tiden när huden vänjer sig vid processen. Vissa epilatorer har också funktioner som minskar smärtan, som kylande handskar eller massagefunktioner.

Är resultatet från en epilator permanent?

Nej, resultatet från en epilator är inte permanent. Epilatorn tar bort hår från roten, vilket betyder att det tar längre tid för håret att växa tillbaka jämfört med rakning. Dock kommer håret så småningom att växa tillbaka. Hur länge resultatet varar varierar från person till person, men det kan vanligtvis vara mellan två och fyra veckor.

Kan jag använda en epilator på mitt ansikte?

Vissa epilatorer är designade för att användas på ansiktet, men inte alla. Det är viktigt att kontrollera produktens specifikationer innan du köper den för att se om den är säker och lämplig för ansiktsbruk. Användning av en epilator på ansiktet kan vara mer smärtsamt än på andra kroppsdelar på grund av hudens känslighet i detta område.

Kan jag använda en epilator på känsliga områden som bikinilinjen?

Ja, många epilatorer är lämpliga för användning på känsliga områden som bikinilinjen. Vissa modeller kommer till och med med speciella huvuden eller tillbehör som är designade för dessa områden. Men det är viktigt att vara försiktig, eftersom huden i dessa områden kan vara extra känslig och epilering kan vara mer smärtsamt.

Kan jag använda en epilator om jag har känslig hud?

Om du har mycket känslig hud kan användning av en epilator orsaka irritation eller rodnad. Det bästa sättet att ta reda på hur din hud reagerar är att prova på en liten yta först. Vissa epilatorer har också speciella funktioner för att minska hudirritation, som kylande handskar eller massagefunktioner.

Tar det lång tid att använda en epilator?

Hur lång tid det tar att använda en epilator varierar beroende på storleken på området du vill behandla och hur mycket hårväxt du har. Men generellt sett kan det ta längre tid än rakning eftersom epilatorn drar ut hår från roten. Med tiden kan processen bli snabbare när du blir mer van vid den och håret blir tunnare.

Kan jag använda en epilator om jag är gravid?

Det finns inga kända medicinska risker med att använda en epilator under graviditeten, men det kan vara mer obehagligt. Detta beror på att huden kan vara mer känslig och blodcirkulationen ökad under graviditeten, vilket kan göra epilering mer smärtsamt. Om du är osäker, är det bäst att konsultera en läkare eller barnmorska.

Behöver jag förbereda min hud innan jag använder en epilator?

Ja, det är bra att förbereda huden innan du använder en epilator. Detta kan innebära att exfoliera huden några dagar innan för att ta bort döda hudceller och minska risken för inåtväxande hår. Du bör också se till att huden är ren och torr innan du börjar epilera, eftersom olja och smuts kan göra det svårare för epilatorn att greppa håret.

Vilka produkter är relaterade till en epilator?

En epilator är ett verktyg som används för att ta bort oönskat hår från roten. Det finns dock flera andra produkter som också kan användas för hårborttagning eller för att förbättra resultatet av epilering. Här är några av de mest relaterade produkterna:

 • Rakapparat: En rakapparat är ett annat alternativ för hårborttagning. Till skillnad från en epilator, skär en rakapparat av håret vid hudytan istället för att dra ut det från roten. Se vår jämförelse av bästa rakapparater för mer information.
 • Ögonfransböjare: Även om en ögonfransböjare inte används för hårborttagning, kan den vara ett bra komplement till din skönhetsrutin. En ögonfransböjare kan hjälpa till att ge dina ögonfransar en naturlig böj, vilket kan förbättra ditt utseende. Kolla in vår översikt över bästa ögonfransböjare.
 • Ansiktsrengöring: En god hudvårdsrutin är viktig för att hålla huden frisk och klar, särskilt efter epilering. Användning av en ansiktsrengöring kan hjälpa till att ta bort smuts och olja från huden. Läs vår recension av bästa ansiktsrengöringar för mer information.
 • Body Scrub: En body scrub kan användas för att exfoliera huden och ta bort döda hudceller. Detta kan hjälpa till att förhindra inåtväxande hår efter epilering. Ta en titt på vår jämförelse av bästa body scrubs.

Observera att även om dessa produkter kan förbättra din skönhetsrutin, är de inte nödvändiga för alla. Vilka produkter du väljer att använda beror på dina personliga preferenser och behov.

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har utfört noggranna tester på en rad olika epilatorer för att hitta den bästa på marknaden. Vi har testat allt från de mest högteknologiska till de mest grundläggande modellerna, och vi har bedömt dem baserat på en rad olika faktorer. Vår testprocess inkluderar både praktiska tester och tekniska analyser. Vi har utvärderat varje epilator baserat på dess prestanda, användarvänlighet, design, funktioner och pris.

 • Prestanda: Hur effektiv är epilatorn vid att ta bort hår? Hur smidigt glider den över huden? Hur lång tid tar det att behandla en viss yta?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är den att använda? Är instruktionerna klara och tydliga? Är den lätt att rengöra?
 • Design: Hur väl utformad är produkten? Är den bekväm att hålla? Är den lätt att manövrera?
 • Funktioner: Vilka extrafunktioner erbjuder produkten? Har den olika hastighetsinställningar? Kommer den med extra tillbehör?
 • Pris: Är priset rimligt för vad du får? Är det en god valuta för pengarna?

Genom att bedöma varje epilator baserat på dessa kriterier, har vi kunnat ge en heltäckande bild av vad varje produkt erbjuder och hur den står sig mot konkurrensen. Vårt mål är att ge dig all information du behöver för att göra ett informerat beslut om vilken epilator som är bäst för dig.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Betyg: 4.9 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.