Rakhyvel herr bäst i test 2022

Uppdaterad februari 2022

Att raka sig kan verka ganska enkelt, men för bästa resultat behövs en bra rakhyvel. En bra rakhyvel håller bland annat länge och de utbytbara bladen är lätta montera och inte alltför dyra att skaffa. Valet av rätt rakhyvel är dock inte helt lätt. Faktorer som hur djupgående du vill att rakningen ska vara, vilken hy du har och typen av skäggväxt spelar roll för valet av rakhyvel. Fel modell leder lättare till irritationer och inåtväxande hårstrån och i värsta fall till infektioner. I vårt test av olika rakhyvlar har vi utnämnt 5 produkter till favoriter. Bästa rakhyveln för herrar blev i år Benjamin Barber Duke Fusion Horn.

Vårt test av rakhyvlar för herrar

Detta är väldigt individuellt. Somliga av oss skulle säkerligen klara sig bäst med en rakkniv, då räcker det med ett köp. Andra vill gärna ha en snyggt designad hyvel som passar in i badrummet och är enkel att underhålla och byta blad på. Många föredrar nog helt enkelt en relativt simpel men pålitlig rakhyvel med några utbytbara blad som gör rakningen enkel. Beroende på vem du är passar olika rakhyvlar olika bra. I vårt test har vi sett mycket på hur väl rakhyveln fungerar, om det är enkelt att byta blad, är den enkel att rengöra eller fastnar massa hår- och hudrester i den, håller bladet för många rakningar och finns det några extra finesser eller tillbehör som gör att produkten blir bättre eller står ut från mängden? Alla dessa har varit väsentliga i vårt test.

Längre ner på sidan kan du i vår köpguide se över vilka faktorer som är viktiga att tänka på innan man gör ett köp av rakhyvel. Pris till exempel är en viktig faktor men var medveten om att det ofta är rakbladen som är dyra inte själva hyveln. Sammanfattningsvis så har de viktigaste faktorerna i vårt test varit: Resultat, underhåll och funktionalitet

 1. Benjamin Barber Duke Fusion Horn

  9,6/10
  "Elegant & lättanvänd flerbladshyvel som är väl värd sitt pris".
  BENJAMIN BARBER RAKHYVEL DUKE FUSION HORN
  Bäst i test
  Typ
  Flerbladshyvel
  Blad på huvudet
  5
  Extra rakblad
  0
  Fri frakt över 500 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagar leverans
  Fördelar
  • Lättanvänd med följsamt huvud
  • Ergonomiskt handtag
  • Effektiv kapning av skäggstråna
  • Skadar inte huden
  Nackdelar
  • Något svårt att byta blad

  Recension

  Benjamin Barbers Duke Fusion-rakhyvel i hornimitation är en elegant och lättanvänd rakhyvel med fusion-huvud. Huvudet har fem rakblad som sitter i serie. Detta gör att huden sträcks ut så att skäggstråna kapas så nära roten som möjligt, utan att skada huden. Flerbladshyvlarna tillhör de snabbaste och mer effektiva rakhyvlarna för herrar. Duke Fusion är en av de absolut bästa vi testat i denna kategori. Modellen är välbalanserad och ligger skönt i handen. Den är även stabil och minimerar risken för misstag, med rispor eller irriterad hud som följd. En nackdel med rakhyveln är dock att bytet av blad känns lite krångligt, speciellt om man är ovan.

  Benjamin Barbers Duke Fusion finns förutom i "Horn-varianten" även i modellerna "Ivory" och "Ebony", med andra material i handtagen.

  Läs mer
 2. Rockwell 6S Stainless Steel Razor

  9,5/10
  "Säkerhetshyvel som tar på djupet utan att lämna några spår".
  Rockwell 6S - Stainless Steel Razor
  Bästa premiumvalet
  Typ
  Säkerhetshyvel
  Blad på huvudet
  1
  Extra rakblad
  3 plattor
  Fri frakt över 699 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Tar på djupet
  • Lätt tryck för bra effekt
  • Välbalanserad med utmärkt grepp
  Nackdelar
  • Högre pris

  Recension

  Med Rockwells 6S Stainless Steel Razor får du en högkvalitativ säkerhetshyvel, där du lätt kan anpassa hur skonsam eller mer djupgående rakningen blir. Designen är helt i rostfri metall med räfflat handtag som både gör modellen balanserad och greppvänlig. När du rakar dig bör du tänka på att inte trycka för hårt, eftersom hyveln är relativt tung. Det räcker med att applicera ett lättare tryck för bra effekt. Ett för hårt tryck riskerar att rispa huden. Tack vare de tre utbytbara plattorna går det att anpassa rakningsgraden och du kan få precis det utseende du är ute efter.

  Rockwells 6S-modell är en genomgående bra och prisvärd rakhyvel som passar både nybörjare och erfarna eftersom det går att göra 6 inställningar. Du som är ny bör dock lära dig hur man hanterar hyveln effektivast innan du börjar att raka dig. Välj gärna en platta och en inställning som ger en mildare rakning för att inte riskera misstag.

  Läs mer
 3. Mühle Säkerhetshyvel R89

  9,3/10
  "Prisvärd rakhyvel som ger en mildare rakning".
  Mühle Säkerhetshyvel R89
  Mest Prisvärd
  Typ
  Säkerhetshyvel
  Blad på huvudet
  1
  Extra rakblad
  0
  Fri frakt över 699 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Ger en mild och behaglig rakning
  • Balanserad och välavvägd tyngd
  • Bra resultat på finare skäggstrån
  • Passar för nybörjaren
  Nackdelar
  • Kunde ta bättre på djupet

  Recension

  När du ska börja att använda en rakhyvel är det viktigt att inte använda en modell som är för svåranvänd eller obalanserad. Säkerhetshyvel R89 från tyska Mühle är en perfekt nybörjarrakhyvel som ger en skonsam och mild rakning. Denna passar bra för dig som till exempel har mindre grova skäggstrån. Rakhyveln klarar dock även grövre skäggstrån utan problem. Vi märkte att huden höll sig lenare med denna modell, än med vissa andra rakhyvlar som vi testat. Balansen i hyveln, där handtaget inte väger för mycket i förhållande till huvudet, gör den smidig att använda. Du behöver inte trycka hårt för att märka resultat.

  Som med säkerhetshyvlar generellt kan vissa uppfatta att bladbytet är något krångligt. Bytet på R89 är istället för att vara krångligt, enkelt och tar inte någon längre tid i anspråk. Vi uppskattar modellen mycket, men önskar att den kunde varit något mer djupgående.

  Läs mer
 4. Truefitt & Hill Engångshyvlar 5-Pack

  9,1/10
  "Suveräna engångshyvlar från välrennomerad tillverkare".
  TRUEFITT & HILL ENGÅNGSHYVLAR 5-PACK
  Typ
  Flerbladshyvel
  Blad på huvudet
  3
  Extra rakblad
  0
  Fri frakt över 500 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagar leverans
  Fördelar
  • Bra balans med tyngden på rätt ställe
  • Lång livslängd
  • Snygg design
  Nackdelar
  • Lite otympliga

  Recension

  Truefitt & Hills engångshyvlar är uppskattade, förhållandevis lättanvända och snyggt designade rakhyvlar. Tack vare att tyngden ligger på rätt ställe i handtaget blir modellen förvånansvärt välbalanserad med väl avvägd tyngdpunkt. Huvudet på rakhyveln är relativt lätt vilket bidrar till att det knappt märks när man rakar sig. Med rätt teknik flyter rakningen på mycket smidigt och det är lätt att undvika att trycka för hårt. En nackdel är dock att handtagets design kan bli lite klumpig, i vissa lägen. Vi saknar också möjligen räfflor i handtaget för att öka greppbarheten. 

  Överlag betraktar vi denna modell som följsam när det gäller rakningen och den går lätt att hantera även om du är ovan. Priset är heller inte speciellt högt med tanke på att du får fem högkvalitativa engångshyvlar som går att använda betydligt längre än en gång.

  Läs mer
 5. Remington Durablade Groomer

  9,0/10
  “En skön elektrisk hyvel där du slipper bry dig om bladbyten”.
  Remington Durablade Groomer
  Typ
  Elektrisk
  Blad på huvudet
  2
  Extra rakblad
  0
  Fri frakt över 500 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagar leverans
  Fördelar
  • Blad som inte behöver bytas
  • Ger en snabb & säker rakning
  • Fungerar med eller utan lödder eller gel
  Nackdelar
  • Du får inte en rakning som tar på djupet

  Recension

  Det bästa med den här elektriska hyveln är att du slipper behöva bry dig om att byta blad. De har en hållbarhet på över 5 år, och detta är ju mycket beroende på hur mycket den används. Den är även funktionell som trimmer och har 4 avtagbara distanser på 1, 2, 4 och 6 mm. Mycket smidigt om du samtidigt som du rakar dig kan snagga huvudet, eller om du i stället för att raka dig bara är ute efter en enklare trimning.

  Funkar ganska bra på hela kroppen men för intimare delar skulle vi ändå rekommendera att minst 1mm distansen används, detta ger ändå en relativt nära rakning och bra resultat. Tyvärr ger den inte den där silkeslena rakningen som en säkehets- eller flerbladshyvel kan, man får räkna med 0.2mm som närmast. Detta kanske passar de flesta av oss, eftersom du ändå ser renrakad ut men den där silkeslena känslan saknas. Det är i vilket fall en mycket tillförlitlig elektrisk hyvel för den som vill slippa krångel och kunna raka sig utan att duscha eller krångla med lödder. Bara att ladda och köra.

  Läs mer

kopguide rakhyvel

Din köpguide till bäst rakhyvel för herrar

Det finns en hel del man kan fundera över innan man köper något som verkar så simpelt som en rakhyvel. Det du först måste tänka över är till vad, hur ofta och när du använder hyveln. Vill du snabbt bli klar? Rakar du främst längst skäggkanter och väldigt sällan eller renrakar du efter varje duschning? När du svaret på dessa frågor kan du gå vidare ner i vår köpguide för att kunna göra ett mer informerat val när det kommer till rakhyvel och vilken sorts rakhyvel som kan komma att passa dig.

safety razor

Säkerhetshyvel

Helt klart det bästa alternativet för en bra rakningen, egentligen. Det krävs lite mer teknik och i början kan det vara mycket krångel med att byta blad och byta kam. Med kam menas en utbytbar kant som bestämmer hur exponerat bladet är och det byts ut beroende på hur tätt, tjockt eller långt ditt skägg är (klara instruktioner finns på de flesta produkter). Hyveln är oftast ganska dyr men rakbladen, som håller 4-6 rakningar, kostar nästan ingenting (50 öre per blad ungefär). En säkerhetshyvel har inget svängbart huvud så du måste själv alltid kontrollera vinkel, men detta är intuitivt även om det kräver mer teknik än andra hyvlar.

En säkerhetshyvel har mer precision och det krävs nästan alltid bara ett drag över ett område för att blir klar, ett flerbladshuvud kräver ofta fler drag över ett område och med flera blad i stället för ett kan det innebära så mycket som 5 blad gånger 4 drag som dras över ett hudområde och skär i skägget. Har du känslig eller finnig hy är säkerhetshyvel det bästa som finns. Vill du göra rakningen till en upplevelse finns inget bättre val.

Över lag är en säkerhetshyvel att föredra, men kräver lite mer precision och ork. De funkar även bra med längre skägg. Läs gärna vår rakningsguide för mer info om hur en säkerhetshyvel ska/kan användas. Helt enkelt ett väldigt bra och smidigt val när man väl lärt sig, men mer läskig att använda på intima områden.

razor

Flerbladshyvel

Den absolut största fördelen är hur enkelt en flerbladshyvel gör rakningen. Det går snabbt, vem som helst kan hantera en och risken för att skära sig eller göra fel är minimal. Du kan använda samma rakblad ganska många gånger innan du borde byta, det beror lite på märke men räkna med ungefär 10-20 rakningar. Du kan garanterat använda ett rakblad fler gånger men med sämre resultat och ökad risk för irritation, inåtväxande hår och till och med i sällsynta fall infektion.

Om du inte rakar dig speciellt ofta är detta ett väldigt prisvärt alternativ då de inte kostar speciellt mycket, men det blir också jobbigare att hålla koll på vilka blad man använt och hur många gånger. De flesta flerbladshyvlar har dock ofta aloe-vera remsa eller liknande under och över bladen och när dessa börjar slitas är det nog dags att byta. Flerbladhyvlar är enkla och gör sitt jobb, för dig som inte rakar dig speciellt ofta eller inte orkar göra rakningen till en grej är detta ett bra och förhållandevis billigt alternativ. Fungerar inte speciellt bra med längre skägg, men över lag väldigt säkra och välfungerande på hela kroppen.

shaving razor

Elektrisk hyvel

Enkelt, smidigt och beroende på sort så fungerar den för fler saker än renrakning. Du kan oftast korrigera så att du kan göra skägget till stubb och längden på skägget spelar här ingen roll. Kan även enkelt användas på håret, på huvudet om man är ute efter ett snagg eller övriga kroppen. En elektrisk hyvel är ett snabbt och smidigt sätt att raka sig på. De kostar ofta ganska mycket men rakbladen har en väldigt bra livslängd och är oftast i samma prisklass som flerbladshyvlar (du får oftast färre men som räcker längre). De har vanligtvis hög säkerhet och är svår att skära sig med vilket gör att de passar mycket bra på övriga kroppen även intimområden.

razorblade

Antal blad & nära rakning

Vanliga flerbladshyvlar brukar komma med allt från 2-6 blads varianter. Gör det någon större skillnad? Egentligen inte. Du kan spara lite på tiden, den största positiva faktorn med flera blad är att det ger en närmare rakning snabbare. Detta genom att skära håret flera gånger och att föregående blad slätar ut huden inför nästa blad och ser till att håret följer med i rakningen och ställer sig upp inför nästa blad som då skär håret. På så sätt går det rakade håret längre ner i hårsäcken och du får en närmare rakning. Med en säkerhetshyvel rekommenderas att du rakar dig 2-3 gånger för att uppnå en väldigt nära rakning. En elektrisk hyvel skär nästan alltid håret så att det inte hamnar nere i hårsäcken och man får därför inte den där släta nära rakningen med en elektrisk rakhyvel.

Över lag är en säkerhetshyvel ett bättre alternativ men det kräver mer tid och teknik. En flerbladshyvel är snabbare och något säkrare vilket gör dem enkla att använda på hela kroppen. Med ett blad är det lättare att skära sig men flera blad blir snabbare smutsiga och fulla med hår vilket också är jobbigt. Det är en smakfråga helt enkelt.


 

 • razor blade 1

  Extra blad 

  Hyvlar behöver blad, och desto fler du får med desto bättre. Helst ska bladen bytas ofta och så fort du börjar känna mycket motstånd bör du byta ut bladet mot ett nytt. Om du får med flera extra blad innebär det dels att du kan vänta längre på att köpa nya blad och att hyveln sannolikt är mer prisvärd. Det är nämligen så att det är bladen som kostar pengar, inte hyveln (om det inte gäller säkerhetshyvlar för då är det tvärtom; rakhyveln är dyr men bladen är jättebilliga). Detta är viktigt att tänka på för förr eller senare måste nya blad köpas och då är det olika dyrt, flerbladshyvlar och elektriska är ganska dyra att byta blad på medan säkerhetshyvlar nästan inte kostar något alls att byta blad på.
 • world

  Hållbarhet 

  Om du vill tänka mer hållbart är säkerhetshyveln det bästa valet. Allt är oftast i stål och rakbladen går att återbruka och när du väl köpt en kan du ha den resten av livet. Plastiga flerbladshyvlar är inte att rekommendera här. En elektriskhyvel har ofta lång livslängd men innehåller många metaller som har smutsig framställning och tar dessutom upp energi i form av laddning eller batterier.
 • safety razor 1

  Design 

  Säkerhetshyvlar är helt klart de mest stilrena och passar i alla badrum där inredning eller ordning och reda är en viktig aspekt. De behöver inte gömmas undan i något skåp eller låda; där både elektriska och flerbladshyvlar egentligen hör hemma. Det finns vissa flerbladshyvlar där designen har hamnat mer i centrum, men oftast är de skapta för att användas och ställas undan.
 • movement

  Rörlighet 

  Det underlättar rakningen för de flesta av oss eftersom vilken vinkel hyveln hålls inte spelar lika mycket roll. I detta avseende är en flerbladshyvel eller en elektrisk rakhyvel att föredra eftersom huvudet nästan alltid är rörligt och följer ansiktet utan att din hand gör det. Vissa modeller kan till och med rotera i sidled utöver den vanliga upp och ner rörelsen, detta gör att du kommer ha väldigt svårt från att göra felskär och minimerar risken för att sår. Säkerhetshyvlar har inte denna funktion.
 • handle

  Grepp 

  Desto bättre grepp desto mindre är risken att du skär dig. Detta gäller främst säkerhetshyvlar då de flesta flerblads- eller elektriska rakhyvlar är väldigt greppbara med gummidetaljer och en utformning som gör att de passar bra i handen. En säkerhethyvel som oftast är mer stilrena och det påverkar utformningen och därmed greppet. För ett bra grepp borde den ha delar som är räfflad metall eller så bör det vara ett handtag i trä. Det gör greppet mer stadigt och du riskerar inte att halka när det blir blött och skära dig.
rakningsguide

Rakningsguide - hur du gör din rakning till en upplevelse

De flesta av oss har nog inte tid för detta de flesta gångerna vi rakar oss och vill helst bli klara med det så vi kan göra annat. Detta är främst vad elektriska och flerbladshyvlar är till för. Du kan helt enkelt arbeta snabbare och utan speciellt mycket finess och blir klar med rakningen ganska snabbt. Om man är van vid säkerhetshyvlar så går även de väldigt snabbt men de kräver mer koncentration än de övriga.

Rakningen sitter inte alltid i hyveln utan i hela upplevelsen från förberedelser till avslut. Om man vill kan man raka helt torrt och med en morakniv även om detta inte är något vi rekommenderar. Nedan följer en guide för hur du gör din rakning till en ritual eller upplevelse och inte bara ett måste, och den kommer främst beröra säkerhetshyvel även om det går lika bra att använda flerbaldshyvel eller rakkniv.

 • Tvättning 

  Först och främst så bör du tvätta ansiktet, eller åtminstone våta ner det. Använd inte tvål som kan torka ut, utan endast ljummet vatten räcker. Använd inte för varmt vatten, varmt vatten skadar huden och tar bort de naturliga oljorna som finns i ansiktet vilket gör rakningen mer obekväm.
 • Rakborste 

  Om du har en rakborste, vilket vi rekommenderar, så värm även denna i vatten som inte är för varmt, strax över ljummet. Detta så att den kan värmas upp och suga i sig lite vatten. Om du använder för varmt vatten riskerar du att limmet till borsten lossnar.
 • Rakolja 

  Använd en rakolja, detta är inget måste som sagt du kan raka med en morakniv om du vill, men en rakolja ger dig en mjukare och skönare rakning. Jobba in oljan i hela området som ska rakas, det ger hyveln bättre glid men om du har en flerbladshyvel bör du använda en tunn olja så att det inte fastnar mellan bladen, det är dock lite av en petitess eftersom flerbladshyvlar oftast måste rengöras ofta beroende på stubblängd. En rakolja är speciellt bra om du till exempel har slut på nya blad och det du använder har några rakningar bakom sig.
 • Bladbyte 

  Detta leder oss in på nästa punkt vilket är att byta blad om det känns som om den gör motstånd eller fastnar. När det kommer till säkerhetshyvlar har du runt 4-6 rakningar innan du borde byta, flerbladshyvlar brukar klara betydligt fler men helst borde du alltid ha ett vasst rakblad om du vill undvika irritationer och inåtväxande hår. 
 • Raklödder 

  Nu är det dags för raklödder! Radlödder fuktar, mjukar upp och ställer skägghåren upp inför rakningen och är absolut något du borde använda. Antingen applicerar du det direkt på ansiktet, eller så tar du lite i en kopp och löddrar upp med din rakborste. En rakborste är ju inget måste men det gör fördelningen och appliceringen bättre plus att det känns skönt mot huden och ser till att löddret applicerar sig bättre i hårrötterna. Ta borsten och löddra upp löddret, pensla sedan ut det i cirklar eller streck över ansiktet. Du vill ha ett jämnt och tunt lager så att det inte är i vägen för hyveln, utan hjälper den. Detta är ett större problem med flerbladshyvel men du behöver verkligen inte mycket raklödder för att täcka ansiktet.
 • Rakning 

  Dags att raka sig. Flerbladshyvlar är nästan alltid svängbara i huvudet och då behöver du inte tänka så mycket på vinkel men när det kommer till säkerhetshyvel så är det lite viktigare. Ungefär en 30 graders vinkel är det som gäller och du måste anpassa denna själv, men det är intuitivt och ofta kommer kammen/plattan ge dig en bra indikation på hur du kan hålla hyveln. Med detta sagt så för enkelhetens skull bör du inte göra drag som är över 5cm helst ska du göra väldigt små drag för bästa resultat, byta sida ofta och rengöra när båda sidor använts. Med flerbladshyvel bör du också göra små drag och tvätta ofta för att undvika att hår fastnar och att rakningen blir fläckig och måste upprepas.
 • Stretcha huden 

  Det är bra att stretcha huden något med handen som inte håller hyveln för en jämnare yta under till exempel hakan, men försök att inte stretcha för mycket. Om du stretchar hårt, vilket man gärna vill, så är risken större att du exponerar delar av skägghåret som annars täcks av hud och du kan då få inåtväxande hårstrån. På de flesta ställena i ansikten behövs inte ens tryck läggas och med bara lite stretch så kommer rakhyveln enkelt dras över huden och skära håren.
 • Upprepning 

  Beroende på hur mycket tid och ork du har så kan du raka dig flera gånger för att uppnå ett optimalt resultat och den verkliga renrakade känslan. En gång räcker absolut om du gjort allt ordentligt men två till och med tre gånger ger ett bättre och mer hållbart resultat. Raka medhårs första gången och gå sedan över till att raka mothårs. Se till att löddra ansiktet mellan varje gång.
 • Avslut

  När du känner dig klart kan du, med ljummet vatten, tvätta ansiktet och ta ett sista stänk med kallt vatten för att stänga porerna i ansiktet. När du trokar dig ska du ”klappa”/ vadda dig torr och inte torka dig vanligt (dvs dra handduken över huden). Applicera sedan en essentiell olja, mjukgörande lotion eller balm för att fylla på med hudens oljor som du i princip rakat bort tillsammans med håret. Använd inte alkoholbaserad aftershave eller liknande, detta får huden att skrympla ihop sig och torka ut. Om du trots det vill använda parfym eller aftershave med doft så använd det där du inte rakat dig, till exempel närmare nyckelbenen eller nacke.

Vanliga frågor om rakhyvlar för herrar

Vilken sorts rakhyvel är bäst?

Överlag ger en säkerhetshyvel bäst resultat, med minst risk för irritation. De är dock lite krångligare att använda, tar lite mer tid än andra alternativ. Beroende på vad som är viktigast för dig när det kommer till rakning så kan olika varianter ha sina för- och nackdelar.

Hur rakar jag mig?

Använd helst ett raklödder, ljummet vatten (inte för varmt) och stressa inte. Sedan är det egentligen bara att raka på. Läsa gärna vår rakningsguide om du vill ha mer detaljerad information om hur man kan göra och hur man lyxar till rakningen något.

Hur länge kan jag använda samma rakblad?

Detta varierar mycket beroende på vilken sorts hyvel du har, men överlag om du känner att det är mycket motstånd i rakningen är det troligtvis dags att byta. I övrigt gäller på ett ungefär: Säkerhetshyvlar ger 4-6 rakningar per blad, flerbladshyvlar 10-20 och elektriska är helt beroende på vilken du köpt. Vissa håller länge medan andra behöver bytas emellanåt, men mer sällan än flerblads- eller säkerhetshyvlar.

Ska jag raka med- eller mothårs?

Medhårs! När du har rakat hela området du vill raka, kan du dock överväga att gå över en extra gång mothårs. På så sätt blir du av med envisa strån, men överlag är det helst medhårsriktningen du bör raka i.

Hur mycket raklödder ska jag använda?

Inte mycket, ett tunt lager räcker. Du behöver egentligen inte ha något alls, om du inte vill. För ett bättre och mindre irriterande resultat bör du ändå ha något mjukgörande mellan huden och hyveln. Tvål fungerar till exempel i nödfall.

Vilken är den bästa vinkeln?

Runt 30 grader ger bäst resultat. Detta gäller främst säkerhetshyvlar eftersom de flesta andra produkterna har svängbart huvud som korrigerar vinkeln per automatik.

Hur lång tid tar en rakning?

Runt 10 minuter. Du kan vara mycket snabbare än så, men vi rekommenderar ändå att du låter det ta sig den tid det tar. Det ger bättre resultat och är faktiskt en nästan meditativ upplevelse om man tillåter sig att slappna av. Att ta sin tid och förbereda rakningen, använda lödder, olja och något mjukgörande efteråt, är som att ge ansiktet en liten spabehandling.

Testvinnare - Bäst Rakhyvel herr

 • Benjamin Barber Duke Fusion Horn
 • Rockwell 6S Stainless Steel Razor
 • Mühle Säkerhetshyvel R89
 • Truefitt & Hill Engångshyvlar 5-Pack
 • Remington Durablade Groomer
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
24 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5