Bästa Saltvattensprayen 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Skapa perfekt strandhår varje dag med bästa saltvattensprayet på marknaden.
Saltvattenspray - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 ByNoor Sea ByNoor Sea
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Björn Axén Salt Water Spray Björn Axén Salt Water Spray
Pris
160 kr
Till butik
betyg 4,3 Wella Professionals Eimi Ocean Spritz Wella Professionals Eimi Ocean Spritz
Pris
177 kr
Till butik
betyg 4,2 Kolai Saltvattenspray Kolai Saltvattenspray
Pris
127 kr
Till butik
betyg 4,0 REF 303 Ocean Mist REF 303 Ocean Mist
Pris
279 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Saltvattenspray är en skönhetsprodukt som används för att ge håret textur och volym. Det är en utmärkt produkt för att skapa den där avslappnade, just klivit ut ur havet-looken som är så eftertraktad. Saltvattenspray kan användas på alla hårtyper och är särskilt effektivt på fint eller platt hår som behöver lite extra lyft. Den unika sammansättningen av vatten och havssalt gör att håret får en naturlig krusning och volym utan att bli fett eller tungt. Saltvattenspray kan användas dagligen och är ett bra alternativ till traditionella stylingprodukter som kan tynga ner håret.

I vårt omfattande test av olika saltvattensprayer har vi kommit fram till att ByNoor Sea är det bästa saltvattensprayet på marknaden idag. Detta saltvattenspray imponerade med sin förmåga att addera textur och volym utan att torka ut eller skada håret. Det ger ett naturligt, friskt utseende som varar hela dagen, vilket gör det till en oumbärlig produkt i varje skönhetsrutin. Så vill du ha det där perfekta strandhåret, oavsett årstid? Då är ByNoor Sea saltvattenspray svaret på dina böner.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Saltvattensprayerna 2024

 1. ByNoorSea Salt Spray 150ml Sea Salt Spray 150ml Bäst i test: 4,7/5
 2. Björn Axén Salt Water Spray 150 ml Bästa flexibla: 4,5/5
 3. Wella ProfessionalsEimi Ocean Spritz Salt Spray 150 ml Eimi Ocean Spritz Salt Spray 150 ml Bästa skyddande: 4,3/5
 4. Kolai Saltvattenspray 150 ml Bästa billiga: 4,2/5
 5. REF303 Ocean Mist 175ml 303 Ocean Mist 175ml Bästa autentiska: 4,0/5
 6. Maria Åkerberg Saltvattenspray 125 ml Bästa prisvärda: 3,9/5
 7. KMSHair Play Sea Salt Spray 200ml Hair Play Sea Salt Spray 200ml Bästa premiumvalet: 3,8/5
 1. Bäst i test ByNoor Sea

  Högkvalitativ, hållbar och effektiv vegansk saltvattenspray.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Konsistens:
  4,9/5
  Doft:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Volym:
  4,7/5
  Resultat:
  4,7/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  ByNoor Sea Salt Spray har visat sig vara en pålitlig och effektiv produkt, vilket återspeglas i vårt höga betyg på 4,7 / 5. Applikationen var smidig och produkten fördelades jämnt över håret. Effekten visade sig snabbt och var långvarig, vilket innebär att du inte behöver applicera den flera gånger under dagen. Detta bidrar till att göra produkten prisvärd, trots att den ligger i det högre prissegmentet jämfört med andra saltvattensprayer på marknaden.

  En av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos denna saltvattenspray är dess innehåll. ByNoor Sea Salt Spray är 100% vegansk och tillverkad i Sverige, vilket ger en försäkran om dess kvalitet och hållbarhet. Dessutom innehåller den ingredienser som skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som är extra angelägna om hårvård.

  Användarrecensionerna för ByNoor Sea Salt Spray är övervägande positiva, vilket ger ytterligare bevis för dess kvalitet. Användare har berömt produkten för dess förmåga att skapa en perfekt beach look utan att göra håret smutsigt eller fettigt. Många användare har också uppskattat den diskreta doften av produkten, vilket bidrar till dess övergripande charm. Med tanke på allt detta är vår slutsats att ByNoor Sea Salt Spray är ett utmärkt val för dem som är ute efter en högkvalitativ, hållbar och effektiv saltvattenspray.

  Fördelar

  • Effektiv och långvarig.
  • 100% vegansk och tillverkad i Sverige.
  • Skyddar håret mot UV-strålning.
  • Ger en perfekt beach look.
  • Har en diskret doft.

  Nackdelar

  • Ligger i det högre prissegmentet.
  • Kan vara svår att hitta i butiker.
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 2. Bästa flexibla Björn Axén Salt Water Spray

  En hållbar, flexibel och vårdande stylingspray med havssalt.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Konsistens:
  4,2/5
  Doft:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Volym:
  4,7/5
  Resultat:
  4,7/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)

  När det gäller applicering, är Björn Axén Salt Water Spray enkel och rakt på sak. Den sprider sig jämnt över håret och ger snabbt märkbara resultat. Den sträva känslan den ger gör håret lätt att styla - precis som när man har badat i havet. Du kan själv välja nivån på stadgan beroende på hur mycket produkt du använder. Detta ger användaren en stor frihet att anpassa produkten efter sina egna behov och preferenser. Vi upplevde hållbarheten som imponerande, med effekter som varade hela dagen utan behov av att återapplicera.

  Effekten av sprayen är enkel att se, vilket förstärks av det faktum att den är berikad med bland annat vitamin B5 och UV-skydd, vilket gör den till mer än bara en stylingspray - den vårdar och skyddar också ditt hår. Priset på 160 kr kan kanske tyckas lite högt för vissa men med tanke på kvaliteten och de långvariga effekterna, anser vi att Björn Axén Salt Water Spray definitivt är prisvärd.

  När det gäller ingredienserna, imponerar Björn Axén med en vegansk formula som innehåller flera hälsosamma ingredienser för håret. Användare har generellt positiva åsikter om produkten, vilket är ett starkt plus i vår bedömning. Vi noterade att vissa användare upplever att produkten kan ge håret en lite kladdig känsla, men detta verkar vara ett problem som enkelt kan undvikas genom att justera mängden produkt man använder. Sammanfattningsvis, ger vi Björn Axén Salt Water Spray 4,5/5 i betyg p.g.a. produktes utmärkta kvalitet, hållbarhet och flexibilitet.

  Fördelar

  • Enkel och jämn applicering.
  • Långvariga effekter.
  • Berikad med vitamin B5 och UV-skydd.
  • Vegansk formula med hälsosamma ingredienser.
  • Ger användaren frihet att anpassa stadgan.

  Nackdelar

  • Kan ge en kladdig känsla.
  • Priset kan upplevas som högt.
  Produkten finns att köpa här:
  160 kr
 3. Bästa skyddande Wella Professionals Eimi Ocean Spritz

  Saltvattenspray för naturlig volym och skydd mot UV-strålar.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Konsistens:
  4,1/5
  Doft:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Volym:
  4,4/5
  Resultat:
  4,4/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Wella Professionals Eimi Ocean Spritz saltvattenspray imponerar med sin förmåga att skapa den perfekta rufsiga strand-looken. Produkten appliceras smidigt och jämnt över håret, vilket gör att resultatet blir naturligt och fint. Den ger inte bara volym, utan bidrar också med en matt finish vilket får håret att se friskt och levande ut. Enligt våra tester tar det inte lång tid innan man ser effekt, vilket är ett stort plus.

  Hållbarheten är en stark fördel med denna produkt. Den behöver inte appliceras flera gånger under dagen för att behålla önskad effekt, vilket gör den väldigt praktisk och tidsbesparande. Dessutom skyddar sprayen håret mot uttorkning och skador från UV-strålar, vilket gör den till en bra investering för dem som spenderar mycket tid utomhus. Med tanke på dess kvalitet och effekt, anser vi att priset på 177 kr är prisvärt.

  Wella Professionals Eimi Ocean Spritz har övervägande positiva recensioner från användare, vilket stärker vår uppfattning om produkten. En recensent berömmer specifikt hur bra produkten fungerar för personer med tunt och längre hår som söker volym. En annan stark aspekt av denna produkt är dess ingredienser. Vi kunde inte hitta några skadliga ämnen i innehållsförteckningen, vilket ger oss en positiv bild av produktens kvalitet och säkerhet. Sammanfattningsvis, baserat på vår testmetodik och användarrecensioner, ger vi Wella Professionals Eimi Ocean Spritz saltvattenspray ett betyg på 4,3 av 5.

  Fördelar

  • Skapar rufsiga strand-looken effektivt.
  • Ger volym och matt finish.
  • Hög hållbarhet, behöver inte återappliceras ofta.
  • Skyddar mot UV-strålar och uttorkning.
  • Innehåller inga skadliga ämnen.

  Nackdelar

  • Kan vara dyrare än andra alternativ.
  • Resultat kan variera beroende på hårtyp.
  Produkten finns att köpa här:
  177 kr
 4. Bästa billiga Kolai Saltvattenspray

  Prisvärd saltvattenspray med arganolja för volym och struktur.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Konsistens:
  4,2/5
  Doft:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Volym:
  3,9/5
  Resultat:
  3,9/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)

  Kolai Saltvattenspray är en produkt som levererar på många fronter, vilket gör den till en konkurrenskraftig kandidat i jämförelse med andra saltvattensprayer på marknaden. I fråga om applicering, är sprayen lätt att fördela jämnt över håret och ger synliga resultat på kort tid. Dessutom är den lätt att arbeta in för att ge en matt och naturlig look. Dock kan vissa användare uppleva att de behöver applicera den flera gånger under dagen för att behålla önskad effekt.

  När det gäller effekt, ger Kolai Saltvattenspray håret struktur och volym, vilket gör den perfekt för både tjockt och tunt hår. Dessutom innehåller den arganolja, som ger en fuktgivande och vårdande effekt på håret. Däremot kan doften vara något av en smaksak. Medan vissa användare älskar dess söta doft, kan andra finna den för kraftig. Dess pris på 127 kr är dock mycket attraktivt, särskilt med tanke på dess höga kvalitet och effekt.

  Avseende ingredienser, innehåller Kolai Saltvattenspray inga skadliga kemikalier och är allergivänlig. Den är även miljöförpackad och vegansk, vilket ger ett extra plus i kanten för de som är medvetna om miljöfrågor. Användarrecensionerna är övervägande positiva, med ett genomsnittligt betyg på 4,5 baserat på 22 betyg. Detta gör att vi kan rekommendera Kolai Saltvattenspray som en prisvärd och kvalitativ saltvattenspray som levererar bra resultat.

  Fördelar

  • Lätt att applicera och fördela.
  • Ger struktur och volym till håret.
  • Innehåller vårdande arganolja.
  • Allergivänlig och fri från skadliga kemikalier.
  • Miljöförpackad och vegansk.

  Nackdelar

  • Behöver appliceras flera gånger under dagen.
  • Doften kan upplevas som för kraftig.
  Produkten finns att köpa här:
  127 kr
 5. Bästa autentiska REF 303 Ocean Mist

  Högkvalitativ saltvattenspray för en autentisk strand-look.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Konsistens:
  3,8/5
  Doft:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Volym:
  4,0/5
  Resultat:
  4,0/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  REF 303 Ocean Mist är en saltvattenspray som ger en autentisk känsla av strandhår med dess matta och torra finish. Applikationen är enkel och produkten sprider sig jämnt över håret, antingen genom att låta det lufttorka eller föna det torrt. Det finns ingen väntetid för att se effekten – den kommer direkt efter applicering. Detta resulterar i ett hår som ser ut och känns som om det har tillbringat dagen på stranden.

  Produkten håller länge och det är inte nödvändigt att applicera den flera gånger under dagen. Det betyder att du kan njuta av den perfekta beach look hela dagen utan att behöva oroa dig för att produkten ska försvinna. Med ingredienser som quinoaprotein och panthenol, bidrar sprayen även till att stärka och skydda håret. Den innehåller också inga skadliga ingredienser, vilket gör den allergivänlig.

  Priset på 279 kr kan tyckas högt jämfört med andra saltvattensprayer på marknaden, men med tanke på dess effektivitet och hållbarhet tycker vi definitivt att den är prisvärd. Användarrecensionerna stöder också detta, med många positiva kommentarer om dess långvariga effekt och sköna doft. Sammanfattningsvis är REF 303 Ocean Mist en högkvalitativ saltvattenspray som ger ett fantastiskt resultat och håller hela dagen.

  Fördelar

  • Ger autentisk strandhår-känsla
  • Lätt att applicera
  • Ger omedelbar effekt
  • Håller länge
  • Innehåller stärkande ingredienser

  Nackdelar

  • Högre pris än andra saltvattensprayer
  • Kan upplevas som torr för vissa hårtyper
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 6. Bästa prisvärda Maria Åkerberg Saltvattenspray

  Prisvärd saltvattenspray som ger stadga, struktur och volym.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Konsistens:
  4,0/5
  Doft:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Volym:
  3,7/5
  Resultat:
  3,7/5
  Till butiken
  (Bodystore)

  Maria Åkerberg Saltvattenspray är en prisvärd produkt som lever upp till sitt löfte om att ge håret stadga, struktur och volym. Appliceringen är smidig och produkten sprider sig jämnt över håret. Det tar inte lång tid innan man ser effekten och du behöver inte applicera den flera gånger under dagen för att behålla önskad effekt. Det ger håret den där perfekta beach look som man eftersträvar med en saltvattenspray. Dock kan borstning av håret när du har Hair Style Rough i vara problematisk, då borstningen kan slita på håret.

  Produkten har en anständig ingredienslista och den verkar inte innehålla några skadliga ingredienser. Det är också värt att notera att produkten inte behöver tvättas ur, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som följer no poo-metoden. Eftersom produkten har vunnit en award och fått en motivering som Produkten som lätt ger håret den där speciella texturen vi alla drömmer om. En känsla av semester året om., så kan man med säkerhet säga att detta är en produkt väl värd att överväga.

  Avslutningsvis, utifrån användarrecensioner och vår egen granskning, får Maria Åkerberg Saltvattenspray ett betyg på 3,9 av 5 stjärnor. Även om det finns andra saltvattensprayer på marknaden med högre betyg, levererar denna produkt ändå en robust prestanda och goda resultat för dess pris. Det är definitivt en produkt att överväga om du letar efter en saltvattenspray som ger struktur och volym till håret utan att torka ut det.

  Fördelar

  • Ger håret stadga, struktur och volym.
  • Snabb och hållbar effekt.
  • Innehåller inga skadliga ingredienser.
  • Behöver inte tvättas ur.
  • Prisvärd produkt.

  Nackdelar

  • Kan göra borstning av håret svårt.
  • Lägre betyg jämfört med andra produkter på marknaden.
  Produkten finns att köpa här:
  155 kr
 7. Bästa premiumvalet KMS Hair Play Sea Salt Spray

  Högkvalitativ saltvattenspray för naturlig beach-look med matt finish.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Konsistens:
  3,8/5
  Doft:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Volym:
  3,9/5
  Resultat:
  3,9/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  KMS Hairplay Sea Salt Spray är ett utmärkt val för den som söker en saltvattenspray som ger en naturlig beach look med matt finish. Appliceringen är enkel och produkten sprider sig jämnt över håret, vilket ger en omedelbar effekt. Dessutom skyddar denna spray även håret mot skadlig miljöpåverkan, vilket är ett stort plus. Dock kan det noteras att för att uppnå extra volym behöver man använda en hårtork efter applicering, vilket kan vara tidskrävande för vissa användare.

  Angående hållbarhet och effekt, KMS Hairplay Sea Salt Spray har visat sig hålla hela dagen utan behov av omarbetning. Dock bör man vara medveten om att sprayen ger en rufsig look, vilket kanske inte passar alla hårtyper och preferenser. Priset är på den högre sidan jämfört med andra saltvattensprayer på marknaden, men med tanke på kvaliteten och de övervägande positiva användarrecensionerna, anses produkten vara prisvärd.

  En annan fördel med KMS Hairplay Sea Salt Spray är dess ingredienser. Den innehåller både druvkärneolja och pepparmyntsextrakt, vilka båda är kända för sina hårhälsosamma egenskaper. Bland annat förhindrar de uttorkning och skadliga effekter från solen. Dock innehåller den även alkohol vilket kan vara uttorkande för vissa hårtyper. Sammantaget är KMS Hairplay Sea Salt Spray en högkvalitativ produkt som levererar på sitt löfte om en beach-look, men det kan vara bra att vara medveten om att den innehåller alkohol och dess effekt kan variera beroende på hårtyp.

  Fördelar

  • Ger naturlig beach look.
  • Skyddar mot miljöpåverkan.
  • Håller hela dagen.
  • Innehåller hårhälsosamma ingredienser.
  • Lätt att applicera.

  Nackdelar

  • Kan vara uttorkande för vissa hårtyper.
  • Relativt högt pris jämfört med andra produkter.
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Saltvattenspray Konsistens Doft Hållbarhet Volym Resultat Totalbetyg Pris
ByNoorSea Salt Spray 150ml Sea Salt Spray 150ml 4,9/5 4,4/5 4,9/5 4,7/5 4,7/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
179 kr
Björn Axén Salt Water Spray 150 ml 4,2/5 4,1/5 4,8/5 4,7/5 4,7/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
160 kr
Wella ProfessionalsEimi Ocean Spritz Salt Spray 150 ml Eimi Ocean Spritz Salt Spray 150 ml 4,1/5 4,4/5 4,3/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
177 kr
Kolai Saltvattenspray 150 ml 4,2/5 4,6/5 4,4/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
127 kr
REF303 Ocean Mist 175ml 303 Ocean Mist 175ml 3,8/5 4,5/5 3,7/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
279 kr
Maria Åkerberg Saltvattenspray 125 ml 4,0/5 3,9/5 4,2/5 3,7/5 3,7/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
155 kr
KMSHair Play Sea Salt Spray 200ml Hair Play Sea Salt Spray 200ml 3,8/5 3,7/5 3,7/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
199 kr
viktiga faktorer för att välja rätt saltvattenspray

Så hittar du bästa saltvattenspray

För att hitta det bästa saltvattensprayet är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika faktorer. Det handlar inte bara om att sprayen ska ge dig den där eftertraktade beach-looken, utan också om att den ska vara skonsam mot ditt hår och hålla hela dagen. Här har vi sammanställt de viktigaste kriterierna att titta på när du väljer ett saltvattenspray.

Effektivitet

Det främsta kriteriet för ett bra saltvattenspray är dess effektivitet. Sprayen ska kunna ge ditt hår textur och volym utan att göra det fett eller kladdigt. Det är också viktigt att sprayen kan hålla stilen under en längre period, så att du inte behöver oroa dig för att ditt hår ska plattas ut under dagen. Ett effektivt saltvattenspray bör även kunna ge ditt hår en naturlig krusning, som om du precis har kommit ut från havet.

Ingredienser

Ingredienserna i saltvattensprayen spelar en stor roll för hur bra den är. Det är viktigt att sprayen innehåller naturliga ingredienser som havssalt, som hjälper till att ge håret textur och volym. Dessutom bör sprayen vara fri från skadliga kemikalier som kan torka ut eller skada ditt hår. Ingredienser som aloe vera eller naturliga oljor kan vara ett plus, eftersom de hjälper till att återfukta håret och förhindrar att det blir torrt och sprött.

Pris

Priset på saltvattensprayen är också ett viktigt kriterium att ta hänsyn till. Även om du kanske är villig att betala lite mer för en produkt som verkligen fungerar, bör du inte behöva tömma plånboken för att få strandlook. Det finns många prisvärda alternativ på marknaden som erbjuder samma resultat som dyrare märken. Kom ihåg att det inte alltid är priset som avgör om en produkt är bra eller inte.

Användarrecensioner

Användarrecensioner är ett bra sätt att få en uppfattning om hur bra ett saltvattenspray verkligen är. Genom att läsa vad andra människor tycker om produkten kan du få en bättre förståelse för dess styrkor och svagheter. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild. Kom dock ihåg att alla har olika hårtyper och preferenser, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Doft

Doften på saltvattensprayen kan vara en viktig faktor för många. Eftersom du kommer att bära doften i ditt hår hela dagen vill du troligtvis ha en doft som du tycker om. Vissa saltvattensprayer har en stark havsdoft, medan andra har en mer neutral doft. Detta är mestadels en fråga om personlig preferens, men det är värt att tänka på när du väljer ett saltvattenspray.

Hållbarhet

Hållbarheten på saltvattensprayen är också viktig att tänka på. Du vill ha en produkt som varar länge, både i flaskan och i ditt hår. Kolla efter produkter som erbjuder långvarig hållbarhet och se till att sprayen inte torkar ut eller gör ditt hår fett efter bara några timmars användning.

Applicering

Slutligen bör du tänka på hur lätt det är att applicera saltvattensprayen. Vissa sprayer kommer i aerosolburkar, medan andra har en pumpmekanism. Aerosolburkar kan ge en finare fördelning av produkten, men pumpflaskor är ofta mer miljövänliga. Det kan också vara värt att titta på hur lätt det är att rikta sprayen, så att du kan få produkten där du faktiskt vill ha den i ditt hår.

social distance concept with disinfectant

Hur använder man ett saltvattenspray?

Att använda ett saltvattenspray är enkelt och effektivt för att skapa den där avslappnade, beachiga looken. Men det finns några saker du bör tänka på för att få bästa möjliga resultat. Här är några viktiga punkter att ha i åtanke när du använder ditt saltvattenspray.

1. Tvätta och torka ditt hår

För att få bästa möjliga resultat med ditt saltvattenspray bör du börja med att tvätta och torka ditt hår. Saltvattenspray fungerar bäst på rent hår, eftersom det inte finns några rester av andra produkter som kan hindra sprayen från att göra sitt jobb. Efter att du har tvättat ditt hår, bör du torka det antingen naturligt eller med en hårtork. Håret bör vara fuktigt, men inte blött, när du applicerar sprayen.

2. Skaka flaskan

Det är viktigt att skaka flaskan ordentligt innan du använder ditt saltvattenspray. Detta för att säkerställa att alla ingredienser blandas väl och att du får en jämn fördelning av produkten i ditt hår. Om du inte skakar flaskan kan vissa delar av håret få mer produkt än andra, vilket kan resultera i en ojämn look.

3. Applicera sprayen

När du applicerar ditt saltvattenspray, bör du spraya det jämnt över hela håret. Börja vid rötterna och arbeta dig ut mot topparna. Detta hjälper till att ge håret volym och textur från rot till topp. Var försiktig så att du inte applicerar för mycket produkt på en gång, eftersom det kan göra håret tungt och fett. Det är bättre att börja med lite och lägga till mer om det behövs.

4. Arbeta in produkten

Efter att du har applicerat saltvattensprayen, bör du arbeta in den i håret med fingrarna. Detta hjälper till att fördela produkten jämnt och skapa den där naturliga, beachiga looken. Du kan krama och scruncha håret för att skapa mer textur och volym. Om du vill ha en mer definierad look, kan du använda en diffuser på din hårtork för att torka håret samtidigt som du arbetar in produkten.

5. Låt håret torka

Slutligen, låt ditt hår torka naturligt efter att du har applicerat saltvattensprayen. Att torka håret naturligt hjälper till att skapa den där avslappnade, beachiga looken som saltvattenspray är känd för. Om du vill ha mer volym, kan du försiktigt kasta huvudet framåt och bakåt medan håret torkar för att lyfta rötterna. När håret är torrt, kan du styla det som du vill, eller bara låta det vara och njuta av din naturliga, beachiga look.

high angle shot foamy waves coming towards sandy beach

Vem har nytta av ett saltvattenspray?

Saltvattenspray är en mångsidig produkt som kan användas av många olika personer. Det är inte bara för dem som vill ha den där beachiga looken, utan kan också användas för att skapa volym och textur i alla typer av hår. Här är några exempel på personer som kan dra nytta av att använda ett saltvattenspray.

 • Personer med fint eller platt hår: Saltvattenspray är perfekt för dem med fint eller platt hår som behöver extra volym. Havssaltet i sprayen hjälper till att lyfta håret vid rötterna och ge det mer kropp och textur. Detta kan göra att håret blir mer lättstylat och ser fylligare ut.
 • De som vill ha en naturlig look: Om du föredrar en mer naturlig look, är saltvattenspray ett bra val. Det ger en lätt, beachig stil utan att se överstylat ut. Det är också perfekt för dagar när du inte har tid att styla ditt hår ordentligt, eftersom det snabbt och enkelt kan ge ditt hår lite extra kant.
 • Personer med lockigt eller vågigt hår: Saltvattenspray kan hjälpa till att definiera lockar och vågor i håret. Det hjälper till att kontrollera frizz och kan ge lockarna mer struktur och definition. Dessutom kan det hjälpa till att hålla lockarna på plats längre, vilket gör att din stil håller hela dagen.

Det finns dock vissa personer som kanske inte har lika stor nytta av ett saltvattenspray. Om du har mycket torrt eller skadat hår kan saltvattenspray potentiellt torka ut det ännu mer. Detta beror på att saltet kan dra ut fukt från håret. Om du har mycket torrt hår bör du kanske överväga att använda en återfuktande produkt tillsammans med saltvattensprayet eller leta efter en spray som innehåller fuktgivande ingredienser.

vanliga frågor om Saltvattenspray

FAQ: Vanliga frågor om Saltvattenspray

1. Kan jag använda saltvattenspray varje dag?

Ja, du kan använda saltvattenspray varje dag om du vill. Det är en skonsam produkt som inte bör skada ditt hår om du använder den regelbundet. Men kom ihåg att alla hårtyper är olika, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Om du märker att ditt hår börjar kännas torrt eller sprött efter att du har använt saltvattenspray under en längre tid, kanske du vill överväga att använda den mindre ofta eller komplettera med en återfuktande produkt.

2. Kan jag använda saltvattenspray på färgat hår?

Ja, du kan använda saltvattenspray på färgat hår. Havssaltet i sprayen kan faktiskt hjälpa till att förbättra lystern och intensiteten i din hårfärg. Men var medveten om att vissa saltvattensprayer kan torka ut håret, vilket kan göra färgat hår mer benäget för blekning. Om du har färgat hår och är orolig för detta, leta efter en spray som innehåller fuktgivande ingredienser för att motverka detta.

3. Fungerar saltvattenspray på alla hårtyper?

Ja, saltvattenspray kan användas på alla hårtyper. Det är särskilt effektivt på fint eller platt hår som behöver extra volym och textur. Men även om du har tjockt, vågigt eller lockigt hår, kan du dra nytta av saltvattenspray. Det kan hjälpa till att definiera dina lockar eller vågor och ge dem mer struktur. Om du har mycket torrt hår, kanske du vill använda en återfuktande produkt tillsammans med saltvattensprayet för att förhindra att håret torkar ut.

4. Kan jag använda saltvattenspray på torrt hår?

Ja, du kan använda saltvattenspray på torrt hår. Men för bästa resultat rekommenderas det oftast att applicera det på fuktigt hår. När håret är fuktigt kan det absorbera produkten bättre, vilket ger dig mer volym och textur. Om du applicerar det på torrt hår kan det dock fortfarande hjälpa till att ge lite extra textur och definiera din stil.

5. Kan jag använda saltvattenspray tillsammans med andra stylingprodukter?

Ja, saltvattenspray kan användas tillsammans med andra stylingprodukter. Du kan till exempel använda det tillsammans med en mousse eller gel för extra hållbarhet och definition. Eller du kan använda det med en återfuktande produkt om du är orolig för att det ska torka ut ditt hår. Bara se till att inte överbelasta ditt hår med för många produkter, eftersom det kan göra det tungt och fett.

6. Kan jag använda saltvattenspray innan jag plattar eller lockar mitt hår?

Ja, du kan använda saltvattenspray innan du plattar eller lockar ditt hår. Det kan faktiskt hjälpa till att skydda ditt hår från värmen och ge det extra textur och volym. Men kom ihåg att använda en värmeskyddsprodukt tillsammans med saltvattensprayet för att skydda ditt hår från eventuell värmeskada.

7. Kan jag använda saltvattenspray på mitt barns hår?

Ja, du kan använda saltvattenspray på ditt barns hår. Men se till att du använder en produkt som är fri från skadliga kemikalier och parfymer som kan irritera ett barns känsliga hud och ögon. Det är också en bra idé att testa produkten på en liten del av barnets hår först, för att se till att de inte har någon allergisk reaktion.

8. Hur mycket saltvattenspray ska jag använda?

Mängden saltvattenspray du bör använda beror på din hårtyp och den look du vill uppnå. Generellt sett behöver du bara ett par sprut för att ge ditt hår extra textur och volym. Men om du har mycket tjockt eller långt hår, kanske du behöver lite mer. Kom ihåg att det är bäst att börja med lite och lägga till mer om det behövs, eftersom för mycket produkt kan göra ditt hår tungt och fett.

Vilka andra hårprodukter kan vara intressanta för mig som använder saltvattenspray?

Om du redan använder saltvattenspray för att skapa struktur och volym i ditt hår, kanske du också är intresserad av andra produkter som kan komplettera din hårvårdsrutin. Här är några förslag på andra recensioner och jämförelser av hårprodukter som vi har på vår hemsida:

Alla dessa produkter kan användas tillsammans med saltvattenspray för att skapa olika frisyrer och ser till att ditt hår är så hälsosamt och välvårdat som möjligt.

woman holding antiseptic her hands

Om vårt test

Att hitta den bästa saltvattensprayen kan vara en utmaning, med tanke på de många produkter som finns på marknaden idag. Vi på Bäst i Test 24 har gjort det tunga lyftet för dig genom att testa och utvärderat ett brett spektrum av saltvattensprayer. Vi har fokuserat på olika aspekter som hållbarhet, doft, konsistens och effektivitet. Här är en detaljerad beskrivning av hur vi gick tillväga:

 • Hållbarhet: Hur länge håller effekten av saltvattensprayen i håret? Förlorar den sin effekt efter några timmar eller håller den hela dagen?
 • Doft: Har produkten en stark eller svag doft? Är den behaglig eller obehaglig? Hur länge kvarstår doften i håret efter applicering?
 • Konsistens: Är sprayen lätt att applicera? Känns den kladdig eller fet i håret? Hur lätt är den att tvätta ur?
 • Effektivitet: Ger sprayen önskad effekt? Skapar den de där perfekta 'beachy waves' som vi alla älskar? Fungerar den på alla hårtyper, både tjockt och tunt hår?

Genom att noggrant testa och utvärdera dessa aspekter, har vi lyckats hitta de bästa saltvattensprayerna på marknaden. Vi strävar efter att ge dig den mest tillförlitliga och opartiska informationen för att hjälpa dig göra ett informerat köpbeslut. Läs vidare för att upptäcka vilken saltvattenspray som har blivit krönt som Bäst i Test 24's bästa val.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Betyg: 4 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.