Bäst i test: Bäst schampo 2021

Ett friskt och välmående hår är viktigt för oss alla. Ofta behöver vi olika hårvårdsprodukter för att hjälpa håret att må så där extra bra. Schampo är den vanligaste hårvårdsprodukten, och den viktigaste. Med ett fuktgivande schampo som på grunden återfuktar håret får ditt hår ett härligt lyster. Vi har listat våra 5 testfavoriter och går längre ner in närmre på hur du ska ta hand om ditt hår för att produkterna ska få bästa effekt.

Vilket schampo är bäst?

Oavsett om du har tjockt eller tunt, lockigt eller rakt hår så finns det ett schampo för dig. Det finns idag är stor variation med olika produkter och det är ganska lätt att hitta ett schampo som är framtaget för just ditt hår. Vi har testat schampon från nästan alla kategorier och utsett Maria Nila Head & Hair Heal till vinnare, ett schampo som fungerar otroligt bra för de allra flesta. Ett tillförlitligt märke med mycket bra egenskaper. I testet har vi tittat på följande egenskaper:

 • Innehåll - Innehållet ska vara snällt mot hår och hud, gärna naturligt och miljövänligt.
 • Applicering - Koncentrationen ska vara så pass bra att du bara behöver lite av produkten, den ska vara lätt att arbeta in och skölja ur.
 • Resultat - Effekten ska vara nästintill omedelbar och hålla i sig länge. Håret ska bli återfuktat och få märkbar lyster.

 1. 1. Maria Nila Head & Hair Heal
  9,5/10
  Maria Nila Head & Hair Heal
  Bäst i test
  Storlek
  1000 ml
  Effekt
  Vårdande
  Pris / ml
  0,70 kr
  Till Butik
  699 kr
 2. 2. Kevin Murphy Hydrate-Me Shampoo
  9,2/10
  Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Shampoo 250 ml
  Storlek
  250 ml
  Effekt
  Fuktande
  Pris / ml
  1,16 kr
  Till Butik
  289 kr
 3. 3. Molton Brown Kumudu Volumising Shampoo
  9,1/10
  Molton Brown Kumudu Volumising Shampoo
  Storlek
  300 ml
  Effekt
  Volymgivande
  Pris / ml
  0,78 kr
  Till Butik
  235 kr
 4. 4. Kiehl's Amino Acid Shampoo
  8,7/10
  Kiehl's Amino Acid Shampoo 500 ml
  Storlek
  500 ml
  Effekt
  Fuktande
  Pris / ml
  0,66 kr
  Till Butik
  330 kr
 5. 5. Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo
  8,4/10
  Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo 250 ml
  Storlek
  250 ml
  Effekt
  Fuktande & stärkande
  Pris / ml
  1,26 kr
  Till Butik
  315 kr

schampo hartyp

Så väljer du rätt schampo

Att välj rätt schampo är inte helt lätt. Det finns idag lika många varianter som det finns typer av hår och det är viktigt att det blir rätt. Med fel schampo kan ditt hår bli alltifrån tovigt och livlöst till platt och torrt. Det är inte helt ovanligt att man är missnöjd med sitt hår och tror att man har rätt produkter men egentligen kan det vara ditt schampo och balsam som orsakar problemen från början. Välj alltid schampo efter hårtyp och vilket skick ditt hår är i, om det till exempel är skadat eller färgat.

 • normalt hårNormalt hår

  Normalt hår kalls det hår som är ofärgat och lättskött. Om du har lättskött hår som sällan tovar sig och som är lent så kan du använda ett helt vanligt schampo utan att orsaka problem.
 • rakt hårRakt hår

  Här i Skandinavien är det vanligt med tunn och rakt hår. Om du har rakt och tunt hår så är det viktigt att inte använda för mycket vårdande produkter. Dessa kan nämligen tynga ner håret så att det lägger sig platt och ser tråkigt ut. Du ska därför välja ett volymschampo.
 • lockigt hårLockigt hår

  Krusiga lockar eller stora korkskruvar har båda en sak gemensamt: de kräver fukt. Om du har lockigt hår så behöver du därför ett fuktgivande schampo. Då får du fin definition i lockarna och de håller sig på plats lättare.
 • skadat hårSlitet eller skadat hår

  Hår slits av både färgning, blekning och behandling av till exempel locktänger. Då kan håret lätt gå av och beter sig livlöst och tråkigt. Om du har skadat hår så är det viktigt att begränsa det som skadar håret, för ett hår som väl har skadats läks inte. Du kommer att behöva klippa bort de skadade delare. Men med reparerande och vårdande schampo och hårvårdsprodukter så kan du för tillfället få ett mer livfullt hår.
 • färgat hårFärgat hår

  Om du färgar ditt hår så är ju målet att färgen ska sitta i. Därför ska du alltid använda färgbevarande schampo när du har färgat håret. Färgen kommer att hållas fin länge och sitta kvar på ett helt annat sätt än om du inte använder den typen av schampo.

Testvinnare - Bäst Schampo

 • Maria Nila Head & Hair Heal
 • Kevin Murphy Hydrate-Me Wash Shampoo 250 ml
 • Molton Brown Kumudu Volumising Shampoo
 • Kiehl's Amino Acid Shampoo 500 ml
 • Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo 250 ml
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
26 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-25 12:52:33