Bästa Leave in balsam 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Hitta det perfekta leave in balsam för ditt hår med vår guide.
Leave in balsam - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Kérastase Resistance Ciment Thermique Kérastase Resistance Ciment Thermique
Pris
312 kr
Till butik
betyg 4,5 Wella Professionals Elements Wella Professionals Elements
Pris
270 kr
Till butik
betyg 4,3 By Wishtrend Mandelic Acid By Wishtrend Mandelic Acid
Pris
174 kr
Till butik
betyg 4,2 C/O Gerd B2 Hair Serum C/O Gerd B2 Hair Serum
Pris
59 kr
Till butik
betyg 4,0 Redken Extreme Play Safe Redken Extreme Play Safe
Pris
263 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Leave in balsam är en hårvårdsprodukt som används för att tillföra extra fukt och näring till håret, utan att det behöver sköljas ur. Denna typ av balsam appliceras i handdukstorkat hår efter tvätt och får sedan sitta kvar i håret för att göra sitt magiska arbete. Leave in balsam är speciellt användbart för dig med torrt, skadat eller färgat hår som behöver extra omsorg. Men det kan även vara ett bra komplement för alla hårtyper då det tillför en extra boost av fukt, glans och mjukhet till håret.

Vi vet att det kan vara överväldigande att navigera genom djungeln av hårvårdsprodukter på marknaden. Men frukta inte! Vi har gjort grovjobbet åt dig. Efter noggranna tester och jämförelser kan vi med säkerhet säga att Kérastase Resistance Ciment Thermique är det bästa Leave in balsam. Detta balsam levererar inte bara på alla fronter när det kommer till att ge ditt hår den kärlek och vård det förtjänar, men det erbjuder även termiskt skydd vilket gör det till ett utmärkt val för dig som ofta använder värmebehandlingar på ditt hår.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Leave in balsam 2024

 1. KérastaseResistance Ciment Thermique 150 ml Resistance Ciment Thermique 150 ml Bäst i test: 4,7/5
 2. Wella Professionals Elements Leave-in Conditioner Spray 150 ml Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. By WishtrendMandelic Acid 5% Skin Prep Water 120 ml Mandelic Acid 5% Skin Prep Water 120 ml Bästa billiga: 4,3/5
 4. c/o Gerd B2 Hair Serum 30 ML Bästa naturliga: 4,2/5
 5. RedkenExtreme Play Safe 230° 250ml Extreme Play Safe 230° 250ml Bästa reparerande: 4,0/5
 6. Urtekram Kokos Leave In Spray Balsam 250 ml Bästa ekologiska: 3,9/5
 7. Color WowDream Coat Supernatural Spray 200ml Dream Coat Supernatural Spray 200ml Bästa frisskontroll: 3,8/5
 1. Bäst i test Kérastase Resistance Ciment Thermique

  Ett effektivt leave-in balsam med värmeskyddande egenskaper.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Doft:
  4,9/5
  Konsistens:
  4,9/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Ingredienser:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Kérastase Resistance Ciment Thermique är ett effektivt leave-in balsam som verkligen lever upp till sitt löfte om att stärka och ge näring till håret under värmestyling. Många konsumenter rapporterar att de har märkt en märkbar förbättring i sitt hårs hälsa och hanterbarhet sedan de började använda denna produkt. Den verkar fylla på hårets naturliga fuktighet, vilket gör det mjukt, glansigt och mindre benäget att friss. Dessutom fungerar det som ett effektivt värmeskydd, vilket hjälper till att minimera skador från värmestylingverktyg.

  När det gäller användarvänlighet är Kérastase Resistance Ciment Thermique lätt att applicera och behöver inte sköljas ur, vilket gör det till ett smidigt tillägg till din dagliga hårskötselrutin. Trots att produkten är lite dyrare än vissa andra leave-in balsam på marknaden, krävs det bara en liten mängd för varje användning, så en flaska varar länge. Dock har några användare nämnt att de inte gillar produktens doft, men detta verkar vara en mycket subjektiv aspekt och påverkar inte produktens prestanda.

  Ingredienslistan är omfattande och innehåller flera välgörande ämnen, inklusive behentrimoniumklorid, en konditionerande ingrediens känd för sina slätgörande och antistatiska egenskaper, och glycerin, ett vanligt fuktighetsgivande ämne. Andra ingredienser inkluderar potatisstärkelsemodifierat, hydroxipropylguar, tamarindus indicia frö polysackarid och myrothamnus flabellifolia lövextrakt, vilka alla bidrar till produktens fuktgivande och skyddande egenskaper. Dock innehåller produkten också parfymer och parabener, vilket kan vara en nackdel för de som har känslig hud eller föredrar naturliga hårprodukter.

  Fördelar

  • Stärker och ger näring till håret.
  • Fungerar som effektivt värmeskydd.
  • Lätt att applicera och behöver inte sköljas ur.
  • En flaska varar länge.
  • Innehåller flera välgörande ämnen.

  Nackdelar

  • Ligger i det dyrare prissegmentet.
  • Innehåller parfymer och parabener.
  Produkten finns att köpa här:
  312 kr
 2. Bästa premiumvalet Wella Professionals Elements

  Ett effektivt, återfuktande balsam med långvarig effekt.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Doft:
  4,3/5
  Konsistens:
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Ingredienser:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)

  Med ett betyg på 4,5/5 i vårt test, är Wella Professionals Elements Leave-in Conditioner Spray en utmärkt produkt för alla som vill ha ett balsam som effektivt reder ut håret och samtidigt skyddar det mot slitage. Detta balsam är särskilt effektivt för frissigt och skadat hår, och hjälper till att motverka statisk elektricitet. Dessutom ger det håret en ökad lyster och mjukhet.

  Avseende användarvänlighet, är detta balsam mycket lätt att applicera. Det behövs endast en liten mängd spray för att uppnå önskat resultat, vilket gör produkten mycket kostnadseffektiv. Den lämnar även inga rester efter sig och är lätt att tvätta ur. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa, vilket gör att även nybörjare kan använda det med lätthet.

  Ingredienserna i den här produkten inkluderar bland annat Aloe Barbadensis Leaf Juice, Tocopherol och Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, vilka alla är kända för sina mjukgörande och återfuktande egenskaper. Priset på 270 kr kan verka högt jämfört med andra produkter på marknaden, men Wella Professionals Elements Leave-in Conditioner Spray levererar oöverträffad kvalitet och långvarig effekt, vilket gör det till ett mycket prisvärt alternativ.

  Fördelar

  • Reder ut håret effektivt
  • Skyddar mot slitage
  • Motverkar statisk elektricitet
  • Ger lyster och mjukhet
  • Kostnadseffektiv

  Nackdelar

  • Något högt pris jämfört med andra produkter
  • Kan vara svårt att hitta i butik
  Produkten finns att köpa här:
  270 kr
 3. Bästa billiga By Wishtrend Mandelic Acid

  Ett effektivt och prisvärt leave-in balsam för strålande hud.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Doft:
  4,2/5
  Konsistens:
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Ingredienser:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  När det kommer till effektivitet lyckas By Wishtrend Mandelic Acid Skin Prep Water klart och tydligt uppfylla förväntningarna. Detta leave-on-peeling ger huden fukt och hjälper till att ta bort döda hudceller, vilket resulterar i en mjuk och strålande hud. Dessutom innehåller detta balsam mandelsyra som är särskilt bra mot hyperpigmentering, minskar fina linjer och jämnar ut grov hudstruktur. Många användare har noterat att deras hud blivit fastare och fått en friskare lyster, vilket indikerar att produkten lever upp till dess löften.

  Användarvänligheten för denna produkt är mycket hög, med enkel applicering via bomullsrondell. Genom att använda den 2-3 gånger i veckan för känslig hy och en gång i veckan för extremt känslig hud, har användarna upplevt optimala resultat. Dessutom, trots dess starka effektivitet, har recensioner noterat att den är skonsam mot huden vilket gör den perfekt även för dem med känsliga hudtyper.

  Slutligen, när det gäller pris, kostar By Wishtrend Mandelic Acid Skin Prep Water endast 174 kr. Detta gör den till ett mycket prisvärt alternativ jämfört med många andra produkter på marknaden. Faktumet att denna produkt är så effektiv samtidigt som den erbjuds till ett så lågt pris gör den till ett utmärkt val för alla som vill ha ett effektivt och prisvärt leave-in balsam.

  Fördelar

  • Effektiv mot döda hudceller
  • Behandlar hyperpigmentering
  • Minskar fina linjer
  • Skonsam mot känslig hud
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kräver regelbunden användning
  • Inte lika effektiv som dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  174 kr
 4. Bästa naturliga C/O Gerd B2 Hair Serum

  Ett prisvärt, effektivt balsam med naturliga ingredienser för glansigt hår.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Doft:
  4,5/5
  Konsistens:
  3,8/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Ingredienser:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (coGerd)

  C/O Gerd B2 Hair Serum är ett effektivt leave in-balsam som levererar på sina löften om att skapa mjukt, glansigt hår som är lätt att hantera. Dess unika formula ger djupgående fukt och skyddar mot frissighet och kluvna toppar. Detta gör det till ett utmärkt val för dem som vill ha ett balsam som både vårdar och skyddar håret. Dess naturliga silkesprotein molekyl gör att den går in i hårstrået och när den kommer i kontakt med fukt expanderar den och låser in sig själv i håret, vilket ger långvarig glans och mjukhet.

  När det gäller användarvänlighet, är balsamet lätt att applicera och behöver inte sköljas ur, vilket sparar tid och gör det enklare att använda. Även om det är värmeskyddande, kan det ändå vara viktigt att vara försiktig med mängden du applicerar för att undvika eventuell tyngd eller en dreadlocks-effekt, något en användare rapporterade. Ingredienserna i produkten är säkra, skonsamma och naturliga, vilket minskar risken för irritation eller allergiska reaktioner.

  Slutligen, med tanke på priset på 59 kr, är C/O Gerd B2 Hair Serum definitivt ett prisvärt alternativ. Du får en produkt som fungerar väl och som innehåller högkvalitativa ingredienser för en bråkdel av priset av andra liknande produkter på marknaden. Med tanke på dess effektivitet och pris, samt positiva kundrecensioner, anser vi att C/O Gerd B2 Hair Serum är en utmärkt produkt och ger den ett betyg på 4,2 av 5.

  Fördelar

  • Ger mjukt, glansigt hår.
  • Effektivt mot friss och kluvna toppar.
  • Lätt att applicera och behöver inte sköljas ur.
  • Innehåller naturliga och säkra ingredienser.
  • Prisvärt jämfört med liknande produkter.

  Nackdelar

  • Kan göra håret tungt om för mycket appliceras.
  • Potentiell risk för dreadlocks-effekt.
  Produkten finns att köpa här:
  59 kr
 5. Bästa reparerande Redken Extreme Play Safe

  Effektiv värmeskyddande hårprodukt som reparerar kluvna toppar.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Doft:
  3,6/5
  Konsistens:
  4,4/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Ingredienser:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Baserat på vårt test av Redken Extreme Play Safe är produkten överlag effektiv och uppfyller sina löften om att skydda håret mot värme och reparera kluvna toppar. Vi upplevde att håret blev mjukt och glansigt efter användning, vilket visar på en hög nivå av effektivitet. Det som vi framförallt uppskattade var dess egenskap att reparera och förebygga kluvna toppar, vilket är något som är väldigt värdefullt för de som ofta använder värmeprodukter vid hårstyling.

  Produkten var också mycket enkel att använda. Den appliceras lätt på fuktigt hår, och eftersom den inte behöver sköljas ur, sparar det tid och gör processen smidigare. Vi märkte dessutom att vi inte behövde använda så mycket produkt för att se resultat. Ingredienserna i produkten framstår också som säkra, vi upplevde inga irritationer eller allergiska reaktioner under vår testperiod.

  När det kommer till priset så anser vi att Redken Extreme Play Safe är prisvärt. För 263 kr får du en effektiv produkt som håller vad den lovar, samtidigt som den är skonsam mot håret. Jämfört med andra liknande produkter på marknaden, ligger priset i ett bra spann och ger därmed mycket värde för pengarna. Sammanfattningsvis ger vi Redken Extreme Play Safe en stark 4/5 baserat på dess effektivitet, användarvänlighet och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Effektiv mot kluvna toppar.
  • Gör håret mjukt och glansigt.
  • Enkel att använda.
  • Säkra ingredienser.
  • Prisvärd produkt.

  Nackdelar

  • Kan kräva mer produkt för tjockt hår.
  • Ingen omedelbar effekt på hårets volym.
  Produkten finns att köpa här:
  263 kr
 6. Bästa ekologiska Urtekram Kokos

  Ett ekonomiskt, ekologiskt certifierat leave in-balsam med blandade recensioner.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Doft:
  3,7/5
  Konsistens:
  3,9/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Ingredienser:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)

  Urtekram Kokos Leave In Spray Balsam har visat sig vara en tillfredsställande produkt med tanke på dess pris. Den särskilda funktionen att den kan användas i både vått och torrt hår gör den mycket användarvänlig. Den naturliga doften av kokos är behaglig och ger en uppfriskande känsla. Ingredienserna är 100% naturliga och certifierade av Ecocert Cosmos Organic, vilket gör det säkert och skonsamt för håret.

  Produktens effektivitet är dock en aning blandad. Medan vissa användare har rapporterat att balsamet gör håret mjukt, lättare att reda ut och återfuktat, har andra upplevt att deras hår blir matt och strävt efter användning. Det verkar som att effektiviteten för denna produkt kan variera beroende på hårtyp och individuell reaktion på ingredienserna.

  Med tanke på priset, som är ganska lågt jämfört med andra liknande produkter på marknaden, erbjuder Urtekram Kokos Leave In Spray Balsam ett bra värde för pengarna. Dess ekologiska certifiering och naturliga ingredienser är definitivt pluspunkter. Trots de blandade omdömena om effektiviteten, kan denna produkt vara värd att pröva för dem som är ute efter ett ekonomiskt och naturligt leave in-balsam.

  Fördelar

  • Kan användas i vått och torrt hår
  • Behaglig doft av kokos
  • 100% naturliga ingredienser
  • Certifierad av Ecocert Cosmos Organic
  • Lågt pris jämfört med liknande produkter

  Nackdelar

  • Mixed effektivitet beroende på hårtyp
  • Kan göra håret matt och strävt
  Produkten finns att köpa här:
  51 kr
 7. Bästa frisskontroll Color Wow Dream Coat Supernatural

  Ett leave-in balsam som ger frissfritt hår med glansig finish.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Doft:
  3,3/5
  Konsistens:
  3,7/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Ingredienser:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Color Wow Dream Coat Supernatural Spray är ett leave-in balsam som utlovar att hålla håret frissfritt trots hög luftfuktighet. Det ser ut att vara en populär produkt med ett övervägande positivt mottagande. Den beskrivs som en produkt som förvandlar alla hårtyper, vilket gör den till en attraktiv investering för alla med frissproblem, oavsett hårstruktur.

  Enligt användarrecensioner verkar produkten vara mycket effektiv för vissa, med betoning på att den ger håret en slät och glansig finish, samt bibehållen frisskontroll över flera dagar. Detta tyder på att produkten kan uppfylla sina löften om effektivitet. Dock finns det också några recensioner som tyder på att produkten kanske inte fungerar lika bra för alla hårtyper, med vissa kunder som upplever ett krispigt och strävt resultat efter användning. Detta antyder att produkten kanske inte är lika universellt effektiv som den utger sig för att vara.

  Med tanke på priset står Color Wow Dream Coat Supernatural Spray i konkurrens med andra liknande produkter på marknaden, men är något dyrare än genomsnittet. Vissa kan anse att de extra kostnaderna är värda det för dess unika egenskaper, men det är värt att notera att effektiviteten hos produkten kan variera beroende på individuell hårtyp. Sammantaget får Color Wow Dream Coat Supernatural Spray ett betyg av 3,8/5 baserat på dess blandade användarrecensioner och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Effektiv mot friss.
  • Ger slät och glansig finish.
  • Frisskontroll över flera dagar.
  • Passar alla hårtyper.
  • Populär och positivt mottagen produkt.

  Nackdelar

  • Kan ge krispigt och strävt resultat.
  • Dyrare än genomsnittet.
  • Ej lika effektiv för alla hårtyper.
  Produkten finns att köpa här:
  233 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Leave in balsam Doft Konsistens Effektivitet Ingredienser Pris Totalbetyg Pris
KérastaseResistance Ciment Thermique 150 ml Resistance Ciment Thermique 150 ml 4,9/5 4,9/5 4,7/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
312 kr
Wella Professionals Elements Leave-in Conditioner Spray 150 ml 4,3/5 4,7/5 4,3/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
270 kr
By WishtrendMandelic Acid 5% Skin Prep Water 120 ml Mandelic Acid 5% Skin Prep Water 120 ml 4,2/5 4,5/5 4,7/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
174 kr
c/o Gerd B2 Hair Serum 30 ML 4,5/5 3,8/5 4,5/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
59 kr
RedkenExtreme Play Safe 230° 250ml Extreme Play Safe 230° 250ml 3,6/5 4,4/5 3,8/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
263 kr
Urtekram Kokos Leave In Spray Balsam 250 ml 3,7/5 3,9/5 4,3/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
51 kr
Color WowDream Coat Supernatural Spray 200ml Dream Coat Supernatural Spray 200ml 3,3/5 3,7/5 4,2/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
233 kr
viktiga faktorer för att välja rätt leave in balsam

Så hittar du bästa leave in balsam

Innan du ger dig ut i djungeln av Leave in balsam, är det viktigt att du vet vad du ska leta efter. Det finns ett antal kriterier som kan vara avgörande för om en Leave in balsam är bra eller inte. Här presenterar vi sju viktiga bedömningskriterier som du bör ha i åtanke när du letar efter det bästa Leave in balsam för ditt hår.

Ingredienser

Det första och kanske mest uppenbara kriteriet att titta på är ingredienserna i balsamet. Ett bra Leave in balsam bör innehålla fuktgivande och närande ingredienser som exempelvis aloe vera, pantenol och naturliga oljor. Detta för att ge håret den extra boost av fukt och näring det behöver. Undvik produkter med mycket alkohol, sulfater och parabener då dessa kan torka ut och skada håret.

Specifika behov

Ditt specifika hårtyp och behov spelar också en stor roll i valet av Leave in balsam. Har du torrt, skadat eller färgat hår behöver du ett balsam som är extra fuktgivande och reparerande. Har du lockigt eller frissigt hår kan ett leave in balsam som definierar lockarna och motverkar frissighet vara fördelaktigt. Det är viktigt att välja en produkt som är skräddarsydd för ditt hår och dess behov.

Doft

Även om doften inte direkt påverkar produktens effektivitet kan det vara en avgörande faktor för många. Vissa föredrar en diskret doft medan andra vill ha en starkare doft som sitter kvar i håret under dagen. Detta är helt upp till individuell preferens. Men det är alltid bra att titta på recensioner eller prova produkten i butik för att få en uppfattning om hur den doftar.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är ett annat viktigt kriterium. En bra Leave in balsam ska vara lätt att applicera och fördela jämnt i håret. Den ska inte kladda, fläcka ner eller göra håret tungt och oljigt. Flaskans design och applicator kan också påverka användarvänligheten.

Pris

Priset på produkten är självklart också något att ta i beaktning. Ett högre pris innebär inte alltid bättre kvalitet. Det finns många prisvärda alternativ på marknaden som levererar lika bra, om inte bättre, resultat än dyrare märken. Det gäller bara att hitta rätt produkt för ditt hår och din plånbok.

Användarrecensioner

Sist men absolut inte minst är användarrecensioner ett ovärderligt verktyg när du letar efter det bästa Leave in balsam. Användarrecensioner ger dig en ärlig och opartisk bild av hur produkten fungerar i verkligheten. De kan ge dig insikt om allt från produkten doft och konsistens till hur effektiv den är på olika hårtyper. Det kan vara bra att ta dessa recensioner med en nypa salt då alla har olika hårtyper och preferenser, men överlag är de en bra vägledning.

Termiskt skydd

Ett extra plus i kanten är om Leave in balsamet även erbjuder termiskt skydd. Detta är speciellt fördelaktigt för dig som ofta använder värmebehandlingar som exempelvis plattång eller hårfön. Ett termiskt skydd hjälper till att skydda ditt hår från värme-skador och gör att ditt hår behåller sin fukt och glans trots värmebehandling.

medium shot man using dry shampoo home

Hur använder man Leave in balsam?

Att använda Leave in balsam kan verka självklart för vissa, men det finns faktiskt några viktiga steg och tekniker att följa för att få bästa möjliga resultat. Här är fem punkter som du bör ha i åtanke när du använder ditt Leave in balsam.

Tvätta och handdukstorka håret

Det första steget i processen är att tvätta håret. Använd ditt vanliga schampo och balsam. Efter att du sköljt ur balsamet, handdukstorka ditt hår försiktigt. Det är viktigt att håret inte är droppande vått när du applicerar ditt Leave in balsam, men det ska fortfarande vara fuktigt. Att handdukstorka håret hjälper till att ta bort överflödig fukt utan att skada håret.

Använd rätt mängd

När det kommer till mängden Leave in balsam att använda, kan det variera beroende på ditt hårs längd och tjocklek. En allmän regel är dock att mindre är mer. Börja med en liten mängd, ungefär storleken av en enkrona, och arbeta uppåt om det behövs. Att använda för mycket produkt kan göra håret tungt och oljigt.

Applicera jämnt

När du applicerar ditt Leave in balsam, se till att fördela det jämnt i hela håret. Börja vid hårets midja och arbeta dig ner mot topparna. Undvik rötterna eftersom de inte behöver extra fukt och produkten kan göra dem oljiga. Använd fingrarna eller en bredtandad kam för att fördela produkten jämnt.

Låt håret lufttorka

Efter att du applicerat ditt Leave in balsam, låt håret lufttorka. Detta låter produkten absorberas fullständigt och ger bästa resultat. Om du måste använda en hårfön, se till att använda ett värmeskydd innan för att skydda håret från värme-skador.

Regelbunden användning

Slutligen, för bästa resultat, använd ditt Leave in balsam regelbundet. Det är inte en produkt som ska användas en gång i veckan, utan snarare varje gång du tvättar ditt hår. Regelbunden användning kommer att hjälpa till att hålla ditt hår fuktigt, glänsande och hälsosamt.

woman applying conditioner after shower

Vem har nytta av Leave in balsam?

Leave in balsam är en mångsidig produkt som kan gynna många olika hårtyper och behov. Men det finns vissa grupper av personer som kanske har extra nytta av denna typ av produkt. Här är några av dem:

 • Personer med torrt och skadat hår: Om ditt hår känns torrt, sprött eller skadat kan Leave in balsam vara räddningen. Det tillför extra fukt och näring till håret, vilket hjälper till att reparera skador och göra håret mjukare och mer hanterbart. Använd regelbundet för bästa resultat.
 • Personer med lockigt eller frissigt hår: Lockigt och frissigt hår kan ofta gynnas av extra fukt och näring, vilket är precis vad Leave in balsam tillhandahåller. Det kan också hjälpa till att definiera lockar och minska frissighet, vilket gör det till en utmärkt produkt för personer med denna hårtyp.
 • Personer som ofta använder värmebehandlingar: Om du ofta använder värmebehandlingar som plattång, locktång eller hårfön kan ditt hår dra nytta av ett Leave in balsam med termiskt skydd. Detta hjälper till att skydda håret från värme-skador, samtidigt som det tillför fukt och näring.

Även om Leave in balsam är en fantastisk produkt för många hårtyper, finns det de som kanske inte har lika mycket nytta av den. Personer med mycket fint eller oljigt hår kan uppleva att Leave in balsam gör deras hår tungt och ännu mer oljigt. I sådana fall kan det vara bäst att undvika denna typ av produkt, eller att bara använda den mycket sparsamt på hårtopparna.

vanliga frågor om Leave in balsam

FAQ: Vanliga frågor om Leave in balsam

Kan jag använda Leave in balsam varje dag?

Ja, du kan använda Leave in balsam varje dag om du vill. Denna typ av produkt är utformad för att vara mild och återfuktande, så den kommer inte att skada ditt hår även vid daglig användning. Men det är viktigt att komma ihåg att inte överanvända produkten. Använd bara den mängd som behövs för ditt hår, vanligtvis inte mer än storleken av en enkrona. Att använda för mycket kan göra ditt hår tungt och oljigt.

Kan jag använda Leave in balsam på torrt hår?

Ja, du kan använda Leave in balsam på torrt hår. Men det är oftast rekommenderat att applicera den på fuktigt, handdukstorkat hår efter tvätt. Detta gör att produkten kan absorberas bättre och ger bästa resultat. Om du väljer att använda det på torrt hår, se till att använda en mindre mängd för att undvika att göra håret oljigt.

Kan Leave in balsam ersätta vanligt balsam?

Nej, Leave in balsam är inte tänkt att ersätta ditt vanliga balsam. De har olika funktioner och bör användas tillsammans för bästa resultat. Ditt vanliga balsam hjälper till att mjuka upp och återfukta håret direkt efter tvätt, medan Leave in balsam ger extra fukt och näring som varar hela dagen. Använd båda produkterna för att hålla ditt hår hälsosamt och glänsande.

Kan jag använda Leave in balsam innan jag plattar håret?

Ja, du kan definitivt använda Leave in balsam innan du plattar håret. Faktum är att det är en utmärkt idé, särskilt om ditt Leave in balsam erbjuder termiskt skydd. Detta hjälper till att skydda ditt hår från värme-skador och gör att ditt hår behåller sin fukt och glans trots värmebehandling.

Kan jag sova med Leave in balsam i håret?

Ja, du kan absolut sova med Leave in balsam i håret. Det är faktiskt ett utmärkt sätt att ge ditt hår extra fukt och näring under natten. Se bara till att håret är helt torrt innan du lägger dig för att undvika att få produkt på din kudde.

Kan Leave in balsam orsaka mjäll?

Leave in balsam ska inte orsaka mjäll om det används korrekt. Mjäll orsakas vanligtvis av torr hårbotten, och eftersom Leave in balsam är utformade för att återfukta håret, kan de faktiskt hjälpa till att förebygga mjäll. Men det är viktigt att undvika att applicera produkten direkt på hårbotten, eftersom det kan orsaka uppbyggnad och irritation.

Kan jag använda Leave in balsam på färgat hår?

Ja, du kan definitivt använda Leave in balsam på färgat hår. Faktum är att det är särskilt fördelaktigt för färgat hår, eftersom färgbehandlingar kan vara uttorkande och skadliga för håret. Ett Leave in balsam kan hjälpa till att återfukta och reparera skadat hår, samt förlänga livslängden på din hårfärg.

Kan jag använda Leave in balsam istället för stylingprodukter?

Det beror på din hårtyp och vad du letar efter i en stylingprodukt. Leave in balsam ger fukt och näring till håret, men de ger inte samma stadga eller volym som en mousse eller hårspray. Om du vill ha en naturlig look med mjukt och glänsande hår kan Leave in balsam vara allt du behöver. Men om du vill ha mer struktur och stadga, kanske du också behöver en stylingprodukt.

Vilka produkter är relaterade till Leave in balsam?

Det finns en rad olika produkter som ofta används tillsammans med Leave in balsam för att uppnå bästa möjliga resultat för håret. Dessa inkluderar bland annat:

 • Schampo: Detta är en grundläggande produkt för hårvård som används för att rengöra håret och hårbotten från smuts, olja och andra föroreningar. Det finns olika typer av schampo för olika hårtyper och behov, till exempel mjällschampo och volymschampo.
 • Balsam: Efter schampo används balsam för att återfukta och mjukgöra håret, samt för att göra det lättare att borsta och styla. Vårt test av olika balsam kan hjälpa dig att hitta den bästa produkten för ditt hår.
 • Hårmask: En hårmask är en djupt återfuktande behandling som används en eller ett par gånger i veckan för att ge extra näring och återfuktning till håret. Läs vår jämförelse av olika hårmasker för att hitta den bästa för ditt hår.
 • Hårolja: Hårolja kan användas för att ge extra glans och mjukhet till håret, samt för att skydda det från värmeskador. Vi har en recension av olika håroljor som kan hjälpa dig att hitta den bästa produkten för ditt hår.
 • Hårvax: Hårvax används för att styla håret och ge det hållbarhet. Vårt test av olika hårvax kan hjälpa dig att hitta den bästa produkten för ditt hår.

Det finns även andra produkter som kan vara bra att ha till hands när man använder Leave in balsam, till exempel en bra hårborste och en hårtork. Dessa produkter kan hjälpa till att fördela balsamet jämnt i håret och att torka håret på ett skonsamt sätt efter tvätt.

beautiful woman drying her hair bathroom

Om vårt test

För att försäkra oss om att vi verkligen hittar det bästa Leave in balsamet på marknaden, har vi genomfört en noggrann testprocess. Vi har tagit hänsyn till en rad olika aspekter, allt från produkternas ingredienser till deras prestanda och prisvärdhet. Dessutom har vi också beaktat hur produkterna fungerar för olika hårtyper och i olika klimat. Vi har inte bara förlitat oss på våra egna erfarenheter, utan också sökt feedback från andra användare och experter inom hårvård.

 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de säkra att använda på håret? Har de några potentiellt skadliga effekter?
 • Prestanda: Hur väl fungerar produkten? Ger den det resultat som den lovar? Hur länge varar effekten?
 • Prisvärdhet: Är produkten värd sitt pris? Hur mycket produkt får man för pengarna?
 • Användarvänlighet: Är produkten lätt att applicera? Lämnar den någon klibbig eller oljig känsla i håret?
 • Anpassningsbarhet: Fungerar produkten för alla hårtyper? Fungerar den lika bra i fuktigt som i torrt klimat?
 • Användarrecensioner: Vad säger andra användare om produkten? Har produkten fått övervägande positiva eller negativa recensioner?
 • Expertutlåtande: Vad säger experter inom hårvård om produkten? Har den blivit rekommenderad av professionella stylister eller frisörer?

Genom att följa detta omfattande testprotokoll har vi lyckats hitta de bästa Leave in balsamerna på marknaden. Vi är säkra på att du kommer att hitta en produkt som passar dina individuella behov och preferenser bland våra toppval.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Betyg: 4.6 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.