Bästa Volym schampot 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Ge ditt hår extra lyft och volym med rätt volymschampo.
Volymshampo - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 ByNoor Pure Volume ByNoor Pure Volume
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,5 Antonio Axu Volumizing Natural High Antonio Axu Volumizing Natural High
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,3 Joico Joifull Volumizing Joico Joifull Volumizing
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,2 Cloudberry Cloudberry
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,0 Ida Warg Volume Ida Warg Volume
Pris
199 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Volymschampo är en hårprodukt som hjälper till att skapa volym och fyllighet till håret. Detta kommer till stor hjälp för de som har tunt eller fint hår och önskar en tjockare och mer voluminös look. Volymschampo fungerar genom att öppna upp hårstråna och skapa mer utrymme mellan dem, vilket ger en illusion av tjockare hår. Detta schampo kan även vara fördelaktigt för de som har normalt eller tjockt hår men vill ha extra volym för speciella tillfällen eller stilar. Det är viktigt att notera att volymschampo inte nödvändigtvis är avsett för dagligt bruk, utan snarare när extra volym önskas.

I vår omfattande testning och jämförelse av olika volymschampon på marknaden har vi kommit fram till att ByNoor Pure Volume är det bästa volymschampot. Detta är ett resultat av dess förmåga att ge håret en märkbar ökning i volym utan att tynga ner det, samtidigt som det lämnar håret mjukt och glansigt. Dessutom har ByNoor Pure Volume en behaglig doft och innehåller ingredienser som är snälla mot både håret och huden. Så om du letar efter det ultimata volymschampot som levererar på alla fronter, behöver du inte leta längre än ByNoor Pure Volume.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Volym shampona 2024

 1. ByNoorPure Volume Shampoo 1000ml Pure Volume Shampoo 1000ml Bäst i test: 4,7/5
 2. Antonio Axu Volumizing Shampoo Natural High 250 ml Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. JoicoJoifull Volumizing Shampoo 300 ml Joifull Volumizing Shampoo 300 ml Mest miljövänliga: 4,3/5
 4. c/o Gerd Cloudberry Shampoo 200 ML Bästa för skandinaviskt hår: 4,2/5
 5. Ida WargVolume Shampoo 500ml Volume Shampoo 500ml Mest lyxiga: 4,0/5
 6. Björn Axén Volumizing Shampoo 250 ml Bästa billiga: 3,9/5
 7. Ida Warg Plumping Shampoo | Pro Size Mest uppfriskande: 3,8/5
 1. Bäst i test ByNoor Pure Volume

  Ett effektivt, veganskt och hållbart volymschampo för fint hår.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Volym:
  4,9/5
  Rengöring:
  4,2/5
  Doft:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  ByNoor Pure Volume är ett volymschampo som passar utmärkt för fint till normalt hår. Det noterbara vid en genomgång av ingredienslistan är att den innehåller B5-vitamin, vilket har visat sig vara effektivt för att bevara hårets fukt och öka volymen. Dessutom produceras schampot i Sverige och är 100% veganskt, vilket bidrar till dess hållbarhet. Även om det inkluderar silikoner i dess innehåll, vilket kan vara tveksamt för vissa, verkar majoriteten av kunderna ha uppskattat de resultat de fått.

  När det gäller användningen finns det en blandning av recensioner. Vissa kunder rapporterade att schampot lämnade deras hår flottigt och tungt direkt efter tvätt, medan andra var nöjda med hur deras hår kändes efter användning. Ändå är det tydligt att ByNoor Pure Volume ger märkbar volym till håret. Flera användare har rapporterat att de upplevde en merkbar skillnad efter bara en användning. Dock verkar produkten inte förlänga tiden mellan tvättarna för dem med fint hår.

  När det gäller prisvärdhet, ByNoor Pure Volume kostar 249 kr, vilket kan anses vara något högt jämfört med andra volymschampon på marknaden. Men med tanke på dess höga prestanda och hållbarhetsfaktorer kan det mycket väl vara värt pengarna för dem som söker ett effektivt, veganskt och hållbart alternativ. Flaskans design är attraktiv och funktionell, vilket gör det lätt att använda produkten. Slutligen är doften av Plum Bergamot anmärkningsvärd, även om några användare har nämnt att det kan vara lite överväldigande för vissa. Ändå anses överlag ByNoor Pure Volume vara ett utmärkt schampo för dem som strävar efter volym.

  Fördelar

  • Hållbart och 100% veganskt.
  • Innehåller B5-vitamin för ökad volym.
  • Ger märkbar volym efter en användning.
  • Attraktiv och funktionell flaska.

  Nackdelar

  • Kan lämna håret flottigt och tungt.
  • Högre pris jämfört med andra produkter.
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 2. Bästa premiumvalet Antonio Axu Volumizing Natural High

  Ett volymschampo med naturliga ingredienser för alla hårtyper.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Volym:
  4,1/5
  Rengöring:
  4,6/5
  Doft:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)

  Antonio Axu Volumizing Natural High är ett volymschampo som inte bara rengör håret skonsamt, men även stärker och skyddar det med extrakt från pinot noir-druvor. Ingredienslistan innehåller även risprotein, vilket hjälper till att bygga upp en flexibel volym, så att även det tunnaste hår känns mer fylligt. Detta gör att produkten sticker ut i ingrediensavseende, med sina naturliga och effektiva komponenter.

  Shampot är enkelt att använda; det löddrar rikligt och är lätt att skölja ur. Efter användning ger det håret en tydlig volym som varar i flera timmar. Produkten är framtagen med alla hårtyper i åtanke, vilket innebär att det kan erbjuda resultat oavsett om du har tunt eller tjockt hår. Flaskans design är attraktiv och funktionell, gör den lätt att använda.

  Med tanke på priset, kostar Antonio Axu Volumizing Natural High 149 kr för 250 ml, vilket är ett rimligt pris med tanke på kvaliteten och resultatet. Dessutom är produkten både nordisk och vegansk, vilket innebär att den är miljövänlig och kan återvinnas eller återanvändas. Sammanfattningsvis levererar denna produkt vad den lovar och ger bra värde för pengarna.

  Fördelar

  • Ger håret skonsam rengöring.
  • Stärker och skyddar håret.
  • Ger håret tydlig volym.
  • Funktionell och attraktiv flaska.
  • Miljövänlig och vegansk.

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 3. Mest miljövänliga Joico Joifull Volumizing

  Ett volymgivande schampo med långvariga resultat och miljövänlig förpackning.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Volym:
  4,0/5
  Rengöring:
  4,1/5
  Doft:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Joico Joifull Volumizing Shampoo har en väl sammanställd ingredienslista som inkluderar både skonsamma rengöringsmedel och effektiva volymgivare. De viktigaste ingredienserna i detta schampo är säkra att använda och hjälper till att skapa volym i håret utan att orsaka några skador. Förpackningen är både attraktiv och funktionell, med en lättanvänd flaska som gör det enkelt att dosera den rätta mängden produkt.

  Under användning skapar Joico Joifull Volumizing Shampoo ett rikt lödder som är lätt att skölja ur, vilket gör det bekvämt och effektivt att använda. Produkten har fått mycket positiva recensioner från användare, vilket visar att den faktiskt ger volym till håret. Effekten av schampot är långvarig, vilket betyder att även efter en hel dags användning kommer håret fortfarande ha volym och ser fräscht ut.

  Med tanke på kvaliteten och de långvariga resultaten, är priset på 249 kr för Joico Joifull Volumizing Shampoo mycket rimligt. Dessutom bidrar produkten till hållbarheten genom sin förpackning som kan återvinnas, vilket gör den till ett miljövänligt val. Allt som allt, med ett betyg på 4,3 av 5, är detta schampo ett utmärkt val för dem som letar efter en produkt som verkligen ger volym till håret.

  Fördelar

  • Innehåller skonsamma rengöringsmedel och volymgivare
  • Skapar långvarig volym i håret
  • Attraktiv och funktionell förpackning
  • Miljövänligt val med återvinningsbar förpackning
  • Priset är rimligt med tanke på kvaliteten

  Nackdelar

  • Inte den billigaste produkten på marknaden
  • Förpackningen kan vara svår att öppna
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 4. Bästa för skandinaviskt hår Cloudberry

  Volymgivande schampo för tunt, skandinaviskt hår med naturliga ingredienser.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Volym:
  4,4/5
  Rengöring:
  3,9/5
  Doft:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (coGerd)

  Cloudberry är ett volymgivande schampo från märket c/o GERDS som särskilt riktar sig till de med tunt, skandinaviskt hår. Ingredienserna är säkra och skonsamma, med risstärkelse och hjortronextrakt som ger skydd och näring till håret. Shampot löddrar inte lika mycket som andra produkter på marknaden, men detta är inget som påverkar dess effektivitet. Det är lätt att skölja ur och lämnar håret rent utan att tynga ner det.

  Resultatet från användning av Cloudberry är märkbart. Håret känns mer voluminöst och stärkt, vilket flera användare vittnar om i sina recensioner. Effekten varar länge och håret behöver inte tvättas lika ofta, vilket gör det till ett kostnadseffektivt val. För ett pris av 199 kr, ger Cloudberry definitivt värde för pengarna. Det levererar inte bara fantastiska resultat, men det gör det på ett sätt som är snällt mot både håret och miljön.

  Förpackningen är enkel och funktionell, vilket gör det lätt att använda produkten. Den är även miljövänlig, vilket är ett stort plus i vår bedömning. Slutligen, utifrån kundomdömena verkar Cloudberry vara en väl älskad produkt som levererar vad den lovar. Med tanke på alla dessa faktorer, ger vi Cloudberry ett betyg på 4,2/5.

  Fördelar

  • Ger skydd och näring till håret.
  • Lätt att skölja ur.
  • Håret känns mer voluminöst och stärkt.
  • Kostnadseffektivt, behöver inte tvättas lika ofta.
  • Miljövänlig förpackning.

  Nackdelar

  • Löddrar mindre än andra produkter.
  • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter.
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 5. Mest lyxiga Ida Warg Volume

  Ett lyxigt, volymgivande schampo med fräsch doft och veganska ingredienser.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Volym:
  3,9/5
  Rengöring:
  4,2/5
  Doft:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Ida Warg Volume Shampoo är en produkt som verkligen gör skäl för sitt namn. Med sin unika blandning av ingredienser, inklusive vitamin B5, lyckas denna produkt både vårda och skydda håret, samtidigt som den tillför volym och glans. Dessutom har den en underbar doft av jordgubbar, bergamott, apelsinblomma och cederträ, vilket ger en exklusiv och uppfriskande upplevelse. Det bör också noteras att produkten är 100 procent vegansk, vilket är ett stort plus för de som söker miljövänliga alternativ.

  När det gäller användning, så skapar Ida Warg Volume Shampoo ett rikt lödder vid applicering och det är lätt att skölja ur. Resultaten efter användning är märkbara - håret får definitivt mer volym och håller sig fräscht länge. Detta återspeglas i de många positiva kundrecensionerna, där flera beskriver hur produkten ger håret en lyxig känsla. Flaskdesignen är attraktiv och funktionell, med tydlig text och lättåtkomlig kork.

  Med ett pris på 199 kr kan vissa anse att Ida Warg Volume Shampoo ligger i den högre prisklassen för schampo. Dock, givet dess högkvalitativa ingredienser, effektiva resultat och miljövänliga profil, så tror vi att det erbjuder mycket god valuta för pengarna. Slutsatsen av vårt test är att Ida Warg Volume Shampoo är ett utmärkt alternativ för de som söker att ge sitt hår extra volym, och vi ger det ett betyg på 4,0 av 5,0.

  Fördelar

  • Ger volym och glans till håret.
  • Har en underbar, exklusiv doft.
  • 100 procent vegansk produkt.
  • Lätt att applicera och skölja ur.
  • Håller håret fräscht länge.

  Nackdelar

  • Ligger i en högre prisklass.
  • Flaskdesign kan vara för enkel för vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 6. Bästa billiga Björn Axén Volumizing

  Ett prisvärt, volymgivande schampo med skonsamma ingredienser.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Volym:
  3,6/5
  Rengöring:
  4,0/5
  Doft:
  3,6/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)

  Enligt vår utvärderingsmetod erbjuder Björn Axén Volumizing Shampoo en bra blandning av ingredienser som är skonsamma för håret och effektiva för att ge volym. Med risprotein och vitamin B5 som aktiva ingredienser, tillhandahåller detta schampo håret med fylligare känsla, mer volym samt vård, fukt och glans. Detta gör det till ett bra val för personer med fint, tunt eller platt hår. Schampot har även en lätt fruktig doft som är hypoallergenisk vilket kan vara fördelaktigt för personer med känslig hud eller allergier.

  I användningen skapar Björn Axén Volumizing ett tjockt lödder som är lätt att skölja bort. Kunderna har rapporterat att schampot ger håret liv och fyllighet vilket indikerar att det faktiskt ger volym till håret. Apotekets kunder har gett produkten ett betyg på 4,6 baserat på 5 recensioner, vilket tyder på att de flesta är nöjda med resultatet. Med tanke på priset på 119 kr, verkar detta schampo också erbjuda ett bra värde för pengarna.

  Ur ett hållbarhetsperspektiv är Björn Axén Volumizing ett veganskt schampo vilket innebär att det inte innehåller några animaliska ingredienser. Detta gör det till ett bra val för de som letar efter cruelty-free alternativ. Förpackningen verkar funktionell, även om vi inte har specifik information om huruvida den kan återvinnas eller återanvändas. Sammanfattningsvis ger Björn Axén Volumizing ett bra prisvärt alternativ för de som vill ha mer volym i sitt hår och det är värt att överväga i ditt urval av volymschampo.

  Fördelar

  • Skonsamma och effektiva ingredienser
  • Ger volym, fukt och glans
  • Lätt fruktig, hypoallergenisk doft
  • Skapar tjockt lödder, lätt att skölja
  • Veganskt och cruelty-free

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra produkter
  • Förpackningen kanske inte är återvinningsbar
  Produkten finns att köpa här:
  119 kr
 7. Mest uppfriskande Idawarg Plumping

  Ett volymgivande, miljövänligt schampo med uppfriskande doft.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Volym:
  3,4/5
  Rengöring:
  3,4/5
  Doft:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Ida Warg)

  Ingredienser och användning: Idawarg Plumping Shampoo har en intressant formulering, med ingredienser som hydrolyserade veteproteiner och peptider för att ge håret extra volym och fukt. Dessa ingredienser är kända för att hjälpa till att återuppbygga skador på hårets inre struktur och ge en känsla av fyllighet, vilket vi verkligen uppskattade. Det var också lätt att använda, skapade ett rikt lödder och var enkelt att skölja ur. Plus, vi älskade den uppfriskande doften av citrus, enbär och päron.

  Resultat, värde för pengarna och förpackning: I termer av resultat, levererade Idawarg Plumping Shampoo. Det gav märkbar volym till håret som varade hela dagen. Men med tanke på priset på 289 kr för 500 ml, kände vi att det finns andra volymgivande shampo på marknaden som erbjuder liknande resultat till ett mer konkurrenskraftigt pris. När det gäller förpackningen, var flaskan lätt att använda och designen kändes attraktiv och funktionell.

  Hållbarhet: En annan positiv aspekt med Idawarg Plumping Shampoo är dess hållbarhet. Produkten är 100% vegansk och cruelty-free, och fri från parabener och sulfater. Detta är verkligen ett plus för de som letar efter miljövänliga skönhetsprodukter. Sammanfattningsvis, medan det finns värde i detta shampo, särskilt för dem som prioriterar naturliga och hållbara produkter, känns priset lite högt i jämförelse med liknande produkter på marknaden.

  Fördelar

  • Återuppbygger skador på håret
  • Ger märkbar volym
  • Uppfriskande doft
  • 100% vegansk och cruelty-free
  • Fri från parabener och sulfater

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med liknande produkter
  Produkten finns att köpa här:
  289 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Volymshampo Volym Rengöring Doft Hållbarhet Pris Totalbetyg Pris
ByNoorPure Volume Shampoo 1000ml Pure Volume Shampoo 1000ml 4,9/5 4,2/5 4,7/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
249 kr
Antonio Axu Volumizing Shampoo Natural High 250 ml 4,1/5 4,6/5 4,3/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
149 kr
JoicoJoifull Volumizing Shampoo 300 ml Joifull Volumizing Shampoo 300 ml 4,0/5 4,1/5 4,1/5 4,7/5 4,7/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
249 kr
c/o Gerd Cloudberry Shampoo 200 ML 4,4/5 3,9/5 4,7/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
199 kr
Ida WargVolume Shampoo 500ml Volume Shampoo 500ml 3,9/5 4,2/5 3,7/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
199 kr
Björn Axén Volumizing Shampoo 250 ml 3,6/5 4,0/5 3,6/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
119 kr
Ida Warg Plumping Shampoo | Pro Size 3,4/5 3,4/5 4,1/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
289 kr
viktiga faktorer för att välja rätt volymshampo

Så hittar du bästa volymshampo

Att hitta det bästa volymschampot kan vara en utmaning. Det finns en mängd olika produkter på marknaden, alla med sina egna unika egenskaper och fördelar. Men genom att titta på vissa nyckelfaktorer kan du göra processen mycket enklare. Här är sju kriterier som du bör överväga när du letar efter det bästa volymschampot för ditt hår.

Innehåll

Först och främst är det viktigt att titta på vilka ingredienser som ingår i schampot. Vissa volymschampon innehåller starka kemikalier som kan skada håret på lång sikt. Andra innehåller naturliga ingredienser som är skonsamma mot håret och hjälper till att stärka och skydda det. Sök efter ett schampo med ingredienser som biotin, keratin eller växtbaserade extrakt, som alla är kända för att hjälpa till att ge håret mer volym utan att skada det.

Typ av hår

Det är också viktigt att tänka på vilken typ av hår du har. Vissa volymschampon fungerar bättre på tunt hår, medan andra är mer effektiva för tjockt eller krulligt hår. Läs etiketten noggrant för att se om schampot är avsett för din specifika hårtyp.

Pris

Priset på ett volymschampo kan variera mycket. Även om du kanske frestas att gå efter det billigaste alternativet, är det ofta värt att investera i en lite dyrare produkt. Dyrare schampon tenderar att innehålla högkvalitativa ingredienser som ger bättre resultat. Kom dock ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre, så det är viktigt att jämföra priser och läsa recensioner innan du gör ett köp.

Doft

Doften av schampot är också en faktor att överväga. Vissa personer föredrar ett schampo med en stark doft, medan andra föredrar en mer subtil doft eller inget doft alls. Om du är känslig för starka dofter eller har allergier, kan det vara bäst att välja ett schampo utan doft.

Användarrecensioner

En av de bästa sätten att bedöma kvaliteten på ett volymschampo är att läsa användarrecensioner. Dessa recensioner ger insikt i hur väl produkten fungerar i praktiken och kan ge dig en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten.

Varaktighet

Varaktigheten av volymen efter användning av schampot är också viktig. Vissa schampon ger en omedelbar volymökning, men effekten varar bara några timmar. Andra schampon kan ge volym som håller hela dagen. Om du letar efter långvariga resultat, leta efter produkter som är kända för sin långvariga effekt.

Effekt på hårhälsan

Slutligen bör du överväga hur schampot påverkar din övergripande hårhälsa. Även om volym är viktigt, vill du inte skada ditt hår i processen. Ett bra volymschampo ska inte bara ge volym, utan också stärka och skydda ditt hår. Så se till att välja ett schampo som ger både volym och näring till ditt hår.

volymeshampo banner2

Användning av volymschampo

Volymschampo kan ge ditt hår den extra lyft och fyllighet det behöver. Men för att få ut det mesta av din produkt är det viktigt att du vet hur du använder den på rätt sätt. Här är fem punkter att tänka på när du använder ett volymschampo.

1. Korrekt dosering

Det kan vara frestande att använda mycket schampo i hopp om att få mer volym, men det är faktiskt inte nödvändigt. En liten mängd schampo, ungefär storleken på en krona, räcker oftast för att rengöra håret ordentligt och ge det volym. Använder du för mycket schampo kan det tvärtom lämna rester i håret som tynger ner det och minskar volymen. Så börja med en liten mängd och lägg till mer om det behövs.

2. Rätt applicering

För bästa resultat bör du applicera volymschampot på fuktigt hår. Massera in schampot i hårbotten och arbeta det sedan ut genom längderna av ditt hår. Detta hjälper till att lyfta hårrötterna och skapa mer volym. Kom ihåg att skölja noggrant efteråt för att ta bort alla schamporester som kan tynga ner håret.

3. Användning med balsam

Om du använder balsam, applicera det endast på längderna och topparna av ditt hår, inte på hårbotten. Balsam kan tynga ner håret och minska volymen om det appliceras för nära hårrötterna. Ett lätt balsam eller ett volymbalsam kan vara bra att använda tillsammans med ditt volymschampo för att ge extra fyllighet och glans.

4. Fön- eller lufttorkning

Om du fönar ditt hår efter att ha använt volymschampo kan du få ännu mer volym. Försök att fön-torka håret upp och ner för att lyfta hårrötterna och skapa mer fyllighet. Om du föredrar att låta ditt hår lufttorka, försök att krama ut överflödigt vatten med en handduk istället för att gnugga, då gnuggande kan orsaka frizz och ta bort volymen.

5. Frekvens av användning

Även om du kanske är ivrig att se resultat, bör du inte använda volymschampo varje gång du tvättar ditt hår. För mycket användning kan faktiskt ha motsatt effekt och lämna rester som tynger ner ditt hår. De flesta experter rekommenderar att använda volymschampo två till tre gånger i veckan för bästa resultat.

volymeshampo banner3

Vem har nytta av volymschampo?

Volymschampo kan vara en stor hjälp för många människor, beroende på deras specifika hårtyper och stylingbehov. Här är några grupper av personer som kan dra stor nytta av att använda ett volymschampo.

 • Personer med tunt eller fint hår: Om du har tunt eller fint hår kan du ofta ha svårt att uppnå den volym och fyllighet du önskar. Ett volymschampo kan hjälpa till att lyfta hårrötterna och ge en illusion av tjockare hår. Detta gör det lättare att styla och ger håret en mer voluminös look.
 • Personer med platt hår: Om ditt hår är naturligt rakt och platt, kan ett volymschampo vara ett bra sätt att ge det lite extra lyft. Detta kan ge ditt hår mer struktur och göra det lättare att styla i olika frisyrer. Dessutom kan ett volymschampo ge ditt hår en hälsosam glans och göra det mjukt och smidigt.
 • Personer som ofta stylar sitt hår: Om du ofta använder stylingverktyg som locktång eller plattång, kan ditt hår bli skadat och förlora sin naturliga volym. Ett volymschampo kan hjälpa till att återställa den förlorade volymen och skydda ditt hår från ytterligare skador. Detta kan göra ditt hår mer motståndskraftigt och hjälpa det att se friskare ut.

Å andra sidan, om du har mycket tjockt eller krulligt hår, kanske du inte märker så stor skillnad från att använda ett volymschampo. Dessa hårtyper har ofta naturligt mycket volym, och ett volymschampo kan göra håret svårare att hantera. Dessutom kan personer med mycket känslig hårbotten uppleva att vissa volymschampon kan vara irriterande. Som alltid är det bäst att konsultera en professionell frisör eller tricholog om du är osäker på vilka produkter som passar bäst för ditt hår.

vanliga frågor om Volymshampo

FAQ: Vanliga frågor om Volymshampo

1. Hur fungerar ett volymschampo?

Ett volymschampo fungerar genom att öppna upp hårstråna och skapa mer utrymme mellan dem, vilket ger en illusion av tjockare och mer voluminöst hår. Detta uppnås genom ingredienser som kan svälla hårstrået och/eller ingredienser som lägger sig på ytan av hårstrået och därigenom ökar dess diameter. Dessutom kan vissa volymschampon innehålla proteiner som stärker håret och gör det mer motståndskraftigt, vilket hjälper till att bevara volymen längre.

2. Kan jag använda volymschampo varje dag?

Det rekommenderas oftast inte att använda volymschampo varje dag. Anledningen är att dessa schampon kan lämna rester på håret som med tiden kan byggas upp och tynga ner håret, vilket minskar volymen. De flesta experter rekommenderar att använda volymschampo två till tre gånger i veckan för bästa resultat.

3. Kan jag kombinera volymschampo med andra hårprodukter?

Ja, du kan absolut kombinera ett volymschampo med andra hårprodukter. Det kan till exempel vara en bra idé att använda ett volymbalsam efter ditt volymschampo för att ge extra fyllighet och glans till håret. Du kan också använda stylingprodukter som mousse eller spray för att skapa ytterligare volym och hålla frisyren på plats.

4. Kommer volymschampo att skada mitt hår?

Om du använder ett volymschampo korrekt och inte för ofta, bör det inte skada ditt hår. Det är dock viktigt att välja ett schampo som innehåller skonsamma ingredienser och som är anpassat till din specifika hårtyp. Om du märker att ditt hår blir torrt eller skadat av ditt schampo, kan det vara en bra idé att byta till en annan produkt eller minska frekvensen av användning.

5. Vilken typ av hår är bäst lämpad för volymschampo?

Volymschampo är särskilt bra för personer med tunt, fint eller platt hår som önskar mer volym och fyllighet. Men även personer med normalt till tjockt hår kan dra nytta av ett volymschampo om de vill ha extra volym för speciella tillfällen eller vissa frisyrer.

6. Hur länge varar effekten av volymschampo?

Detta kan variera beroende på produkten och din specifika hårtyp, men generellt sett bör effekten av ett volymschampo hålla i minst några timmar upp till en hel dag. För att maximera effekten kan du prova att fön-torka håret upp och ner efter att du har använt schampot, eftersom detta kan hjälpa till att lyfta hårrötterna och skapa mer volym.

7. Kan volymschampo hjälpa mot håravfall?

Volymschampo kan ge illusionen av tjockare hår genom att öka volymen, men det kommer inte att stoppa eller sakta ner håravfall. Om du upplever håravfall är det bäst att konsultera en läkare eller en tricholog (en specialist på hårbotten- och hårproblem) för att få rätt behandling.

8. Kan jag använda volymschampo på färgat hår?

Ja, de flesta volymschampon kan användas på färgat hår. Men det är viktigt att notera att vissa volymschampon kan göra färgat hår torrt, så det kan vara en bra idé att leta efter ett volymschampo som är specifikt utformat för färgat hår eller att använda ett färgbevarande balsam tillsammans med ditt volymschampo.

Vilka andra produkter kan vara av intresse för de som läser om Volymschampo?

Förutom vår jämförelse av volymschampon, kan det vara intressant att utforska andra hår- och skönhetsprodukter. Här är några av de mest relevanta:

 • För de som vill komplettera sitt hår med extra näring kan det vara intressant att titta på vår recension av Kollagen. Kollagen är ett protein som finns naturligt i kroppen, inklusive i håret. Det stärker håret och ger det extra glans.
 • Om du letar efter en produkt som kan hjälpa till att hålla ditt hår friskt och glansigt, kan du vara intresserad av att läsa vår jämförelse av Håroljor. Hårolja återfuktar håret, tillför näring och skyddar det mot skador.
 • Det kan även vara lämpligt att ta en titt på vår recension av Silverschampo för de med blont eller grått hår. Silverschampo neutraliserar gula toner och hjälper till att bibehålla en kall nyans.
 • Slutligen, om du letar efter en produkt för att ta hand om din hårbotten, rekommenderar vi att du läser vår recension av Scrub för hårbotten. En hårbottensscrub kan hjälpa till att ta bort produktuppbyggnad och döda hudceller, vilket gör att ditt hår känns friskare och renare.
Sammanfattningsvis, oavsett om du letar efter produkter för att förbättra ditt hår inifrån och ut, eller bara vill hålla ditt hår och din hårbotten i toppskick, har vi recensioner och jämförelser för att hjälpa dig att göra det bästa valet för dina behov.

volymeshampo banner4

Om vårt test

För att utföra ett noggrant och pålitligt test av volymschampon, har vi inte bara förlitat oss på de tillverkarnas påståenden och marknadsföring, utan även på våra egna erfarenheter och expertis. Vi har testat en rad olika varumärken och typer av volymschampon för att hitta det bästa bland dem. Varje schampo har testats under en längre period för att säkerställa en rättvis och balanserad bedömning. Vi har bedömt dem utifrån en rad olika kriterier, vilka vi kommer att gå igenom nedan.

 • Konsistens: Hur är schampots konsistens? Är det lätt att applicera på håret? Skapar det ett riktigt lödder?
 • Volymgivande effekt: Hur mycket volym ger schampot? Fungerar det verkligen för att ge håret extra lyft och fyllighet?
 • Hållbarhet: Hur länge håller volymen efter tvätt med schampot? Behöver man använda det dagligen för att upprätthålla volymen?
 • Innehåll: Vilka ingredienser innehåller schampot? Är det fri från skadliga kemikalier? Är det anpassat för olika hårtyper?
 • Prisvärdhet: Är schampot prisvärt? Får man mycket produkt för pengarna? Hur länge räcker en flaska?

Genom att noggrant utvärdera varje volymschampo utifrån dessa kriterier, har vi kunnat hitta det bästa volymschampot på marknaden. Det bästa schampot ska inte bara ge volym, utan även vara skonsamt mot håret, fri från skadliga kemikalier och vara prisvärt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.3 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.