Bästa Hårborsten 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta hårborsten för friskt, glansigt och trasselfritt hår.
Se alla testvinnare

Hårborste - ett verktyg som ofta tas för givet, men som spelar en avgörande roll i hårvårdsrutinen. En god hårborste kan göra underverk för att hålla ditt hår friskt, glansigt och fritt från trassel. Oavsett om du har lockigt, rakt, kort eller långt hår, är en hårborste nödvändig för att effektivt sprida dina naturliga oljor från roten till topparna av ditt hår. Detta hjälper till att återfukta varje hårstrå och ge ditt hår en naturlig glans. Dessutom bidrar borstning till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten, vilket främjar hårväxt.

Att välja rätt hårborste kan vara en utmaning med tanke på det enorma utbudet på marknaden. Men oroa dig inte, vi har gjort grovjobbet åt dig. Efter noggranna tester och jämförelser har vi kommit fram till att Tangle Teezer Wet Detangler Millennial Pink är det bästa hårborste du kan få. Den kombinerar exceptionell prestanda med elegant design och är perfekt för alla hårtyper. Läs vidare för att få reda på varför vi tycker att denna borste sticker ut från mängden.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
hrborste 7c5109be052767e21

De 5 bästa Hårborstarna 2024

 1. Tangle TeezerWet Detangler Millennial Pink Wet Detangler Millennial Pink Bäst i test: 4,7/5
 2. Mason PearsonBrush Bn3 Handy Bristle/Nylon Brush Bn3 Handy Bristle/Nylon Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. tangle teezer original Kundfavoriten: 4,3/5
 4. DenmanD3 Original Styler 7 Row Black D3 Original Styler 7 Row Black Bästa billiga: 4,2/5
 5. BraveheadDetangling Brush Narrow Detangling Brush Narrow Mest okända: 4,0/5
 1. Bäst i test Tangle Teezer Wet Detangler Millennial Pink

  En hållbar, effektiv och estetiskt tilltalande hårborste.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Material:
  4,9/5
  Funktion:
  4,4/5
  Komfort:
  4,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Vi har testat Tangle Teezer Wet Detangler Millennial Pink och resultatet blev mycket positivt med ett betyg på 4,7/5. Denna hårborste imponerade med sin unika design och högkvalitativa material. De 325 tvådelade piggarna borstar genom varje hårstrå snabbt och försiktigt utan att slita, vilket gör att denna borste är särskilt bra för skadat och svagt hår. Det ergonomiskt utformade handtaget gör också borsten enkel att hantera i både vått och torrt hår.

  Kundrecensionerna bekräftar våra positiva intryck. Användare älskar hur skonsam borsten är mot hår och hårbotten, och hur lätt den reder ut tovor och knutar. Många uppskattar också hur lätt den är att hålla ren, och att den fungerar lika bra i vått som torrt hår. Den mjuka babyrosa färgen ('millennial pink') är också mycket populär.

  Med ett pris på 148 kr är Tangle Teezer Wet Detangler Millennial Pink mycket prisvärd med tanke på dess prestanda. Den levererar utmärkta resultat samtidigt som den är snäll mot både hårbotten och plånboken. Vi rekommenderar starkt denna borste till alla som söker en effektiv, skonsam och prisvärd lösning för att ta hand om sitt hår.

  Fördelar

  • Unik design och högkvalitativa material.
  • Skonsam mot hår och hårbotten.
  • Lätt att reder ut tovor och knutar.
  • Enkel att hålla ren.
  • Prisvärd.

  Nackdelar

  • Kan vara för skonsam för tjockt hår.
  • Färgen kanske inte passar alla.
  Produkten finns att köpa här:
  148 kr
 2. Bästa premiumvalet Mason Pearson Brush Bn3 Handy Bristle/Nylon

  Högkvalitativ hårborste för effektiv utredning och förbättrad hårvård.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Material:
  4,5/5
  Funktion:
  4,5/5
  Komfort:
  4,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Mason Pearson Brush Bn3 Handy Bristle/Nylon är ett toppval när det gäller hårborstar och vi har givit den ett betyg på 4,5/5. Designen av borsten är exklusiv och ger en lyxig känsla. Den har ett skaft av handpolerad cellulosa som ger ett extra behagligt grepp, vilket gör att borsten ligger bra i handen under användning. Detta, tillsammans med dess supermjuka vildsvins- och nylonborst, gör att borsten effektivt reder ut tovor och knutar utan att dra eller skada håret.

  Materialvalet i denna borste är av hög kvalitet. Borsten är tillverkad av en kombination av vildsvinshår och nylon, vilket hjälper till att rengöra håret och förbättra blodflödet i hårbotten. Detta bidrar till att sprida de naturliga oljor som finns i hårbotten till längderna, vilket gör håret mjukare, starkare och smidigare. Hårets kvalitet efter användning är märkbart förbättrad med denna borste.

  När det gäller prisvärdhet är Mason Pearson Brush Bn3 Handy Bristle/Nylon definitivt en investering med sitt pris på 1726 kr. Men med tanke på borstens prestanda och de positiva effekterna den har på hårets kvalitet, anser vi att den erbjuder bra värde för pengarna. Slutsatsen är att om du letar efter en hårborste av hög kvalitet och är villig att investera i din hårvård, är Mason Pearson Brush Bn3 Handy Bristle/Nylon ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Exklusiv och lyxig design
  • Behagligt grepp
  • Effektiv vid utredning av tovor
  • Högkvalitativa material
  • Förbättrar hårets kvalitet

  Nackdelar

  • Högt pris
  • Kan vara för stor för resor
  Produkten finns att köpa här:
  1726 kr
 3. Kundfavoriten Tangle Teezer Original Panther Black

  Högkvalitativ hårborste för smärtfri utredning och förbättrad hårhälsa.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Material:
  4,3/5
  Funktion:
  4,4/5
  Komfort:
  4,2/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Den Tangle Teezer Original Panther Black är en högkvalitativ hårborste som verkligen lever upp till sitt rykte. Dess design är både funktionell och attraktiv, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som gillar att ha det bästa av båda världarna. Borsten ligger bra i handen och de flexibla tänderna glider lätt genom håret utan att slita eller dra i det. Detta garanterar en smärtfri upplevelse, även när det kommer till att borsta ut tovor och knutar.

  I fråga om material är Tangle Teezer Original Panther Black tillverkad med användarens komfort och hårets hälsa i åtanke. De många flexibla tänderna gör det möjligt att använda borsten på både vått och torrt hår, vilket ger en hög grad av mångsidighet. De användarrecensioner vi har analyserat tyder på att denna borste inte bara hanterar tovor effektivt, utan också bidrar till att förbättra hårets allmänna hälsa och utseende.

  Med tanke på dess prisvärdhet, levererar Tangle Teezer Original Panther Black definitivt värde för pengarna. Trots sitt relativt låga pris jämfört med vissa andra premiumborstar på marknaden, presterar den lika bra, om inte bättre. Även om man skulle kunna bli frestad att gå för en billigare borste, kommer de fördelar och den överlägsna prestanda som denna erbjuder säkerligen att övertyga de flesta om att det är värt den lilla extra kostnaden. Sammanfattningsvis får Tangle Teezer Original Panther Black höga betyg på alla frontlinjer och är en utmärkt investering för alla som vill ta hand om sitt hår på bästa möjliga sätt.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och funktionell design.
  • Smärtfri upplevelse vid utborstning.
  • Fungerar på både vått och torrt hår.
  • Förbättrar hårets allmänna hälsa och utseende.
  • Prisvärd med överlägsen prestanda.

  Nackdelar

  • Kan vara lite dyrare än andra borstar.
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 4. Bästa billiga Denman D3 Original Styler 7 Row Black

  Högkvalitativ, multifunktionell hårborste för både lockar och slätt hår.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Material:
  4,7/5
  Funktion:
  4,0/5
  Komfort:
  3,9/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  I vår test av Denman D3 Original Styler 7 Row Black kan vi konstatera att denna hårborste lever upp till sin beskrivning som en multifunktionell borste. Dess design ger ett bra grepp och kontroll, vilket gör det möjligt att forma och definiera lockar samt släta ut håret med lätthet. Dessutom uppskattar vi det unikt droppformade handtaget som ger extra komfort och balans under användningen.

  När det gäller material är borsten tillverkad med sju rader glatta och rundade taggar, vilket minimerar risken för skador på håret under borstning. Användarna rapporterar positiva erfarenheter och lyfter fram förmågan att framhäva naturliga lockar, vilket följaktligen indikerar att borsten är effektiv för att reda ut tovor och knutar utan att orsaka onödig dragning eller skada på håret. Dessutom betonar flera användare att borsten har ett långt livslängd, vilket pekar på en hög kvalitetsstandard.

  Med tanke på prisvärdheten är borsten lätt värd sitt pris på 178 kr då dess funktionalitet och prestanda överträffar många andra borstar i samma prisklass. Med tanke på de positiva recensionerna och dess totala prestanda utifrån våra testkriterier, ger vi Denman D3 Original Styler 7 Row Black ett betyg på 4,2 av 5.

  Fördelar

  • Bra grepp och kontroll
  • Minimerar skador på håret
  • Framhäver naturliga lockar
  • Lång livslängd
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan vara svår att rengöra
  • Inte optimal för extremt tjockt hår
  Produkten finns att köpa här:
  178 kr
 5. Mest okända Bravehead Detangling Brush Narrow

  En smal, ergonomisk hårborste för effektiv utredning och glans.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Material:
  4,2/5
  Funktion:
  4,3/5
  Komfort:
  3,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Bravehead Detangling Brush Narrow är en hårborste som står ut i sin design. Den är smal och lätt att greppa, vilket gör den mycket användarvänlig. Dess ergonomiska design gör att den ligger bekvämt i handen under användning och gör det enklare att kamma igenom håret. Den skonsamma naturen av borsten gör att den kan reda ut även de mest envisa tovorna utan att dra eller skada håret. Oavsett om du har tjockt, lockigt hår eller tunnt och skadat hår, kommer denna borste att lösa dina problem på ett effektivt sätt.

  Detangling Brush Narrow är tillverkad av högkvalitativa material som är både hållbara och skonsamma mot håret. Den drar inte bara ut tovor utan tar också hand om hårets kvalitet genom att ge det en mjuk och glansig finish. Användare har rapporterat att deras hår känns mer friskt och mindre skadat efter användning, vilket är ett starkt vittnesbörd om borstens effektivitet.

  Med tanke på dess prestanda och kvalitet, kan vi konstatera att Bravehead Detangling Brush Narrow verkligen ger värde för pengarna. Till ett pris av endast 53 kr, får du en borste som inte bara reder ut ditt hår utan också förbättrar dess hälsa och textur. För oss på Bäst i Test 24 är detta en produkt som verkligen lever upp till sina löften och därför ger vi den ett betyg på 4/5.

  Fördelar

  • Lätt att greppa och använda
  • Ergonomisk design
  • Skonsam mot håret
  • Högkvalitativa material
  • Förbättrar hårets kvalitet

  Nackdelar

  • Kanske inte lika effektiv på mycket tjockt hår
  • Kan vara svår att rengöra
  Produkten finns att köpa här:
  53 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Hårborste Material Funktion Komfort Totalbetyg Pris
Tangle TeezerWet Detangler Millennial Pink Wet Detangler Millennial Pink 4,9/5 4,4/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
148 kr
Mason PearsonBrush Bn3 Handy Bristle/Nylon Brush Bn3 Handy Bristle/Nylon 4,5/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1726 kr
Tangle TeezerOriginal Panther Black Original Panther Black 4,3/5 4,4/5 4,2/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
179 kr
DenmanD3 Original Styler 7 Row Black D3 Original Styler 7 Row Black 4,7/5 4,0/5 3,9/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
178 kr
BraveheadDetangling Brush Narrow Detangling Brush Narrow 4,2/5 4,3/5 3,5/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
53 kr
viktiga faktorer för att välja rätt hårborste

Så hittar du bästa hårborste

Att hitta den bästa hårborsten kan vara en utmaning. Det finns en mängd olika borstar på marknaden, alla med sina egna specifika fördelar och nackdelar. Men det finns några nyckelfaktorer som du bör titta på när du väljer en hårborste. Här är sju kriterier att tänka på när du letar efter den perfekta borsten för ditt hår.

1. Borstens form och storlek

Formen och storleken på borsten spelar en viktig roll i hur effektivt den kan borsta igenom ditt hår. Runda borstar är utmärkta för att skapa volym och lockar, medan platta borstar är bra för att räta ut håret och avlägsna trassel. Storleken på borsten bör också tas i beaktande. Större borstar fungerar bäst på längre, tjockare hår, medan mindre borstar är mer lämpliga för kortare och tunnare hår.

2. Borstens material

Materialtypen av borsten kan ha en stor inverkan på hur den hanterar ditt hår. Plastborstar är oftast billigare men kan orsaka statiskt hår och slitage. Naturliga borstbrister, såsom svinborst, är oftast dyrare men erbjuder fördelar som ökad glans och mindre skada på håret.

3. Tätheten på borststråna

Tätheten på borststråna är en annan viktig faktor att beakta. Tätare borststrån kan hjälpa till att avlägsna trassel effektivt, medan lösare strån kan vara mer skonsamma mot känsligt hår och hårbotten.

4. Handtagets design

Handtagets design kan påverka hur bekväm borsten är att använda. Ett ergonomiskt utformat handtag kan göra det lättare att hålla i borsten under längre perioder, vilket kan vara speciellt viktigt för personer med tjockt eller långt hår som kräver mer borstning.

5. Pris

Priset på en hårborste kan variera kraftigt beroende på dess material och design. Men det är viktigt att komma ihåg att en högre prislapp inte alltid innebär högre kvalitet. Det bästa är att hitta en borste som passar dina unika behov och budget.

6. Varumärket

Varumärket kan ge en indikation på kvaliteten på en hårborste. Vissa märken har ett starkt rykte för att producera högkvalitativa hårprodukter, medan andra kanske inte gör det. Det kan vara värt att göra lite forskning om de olika märkena innan du gör ditt val.

7. Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner. Dessa kan ge en inblick i hur borsten fungerar i praktiken och kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för dess prestanda och hållbarhet. Men kom ihåg att ta recensioner med en nypa salt, eftersom alla har olika hårtyper och preferenser.

woman combing her hair isolated white

Hur använder man en hårborste?

Att borsta håret kan tyckas vara en självklarhet, men det finns faktiskt en rätt och fel sätt att göra det på. Att använda en hårborste på rätt sätt kan förbättra hårets hälsa och utseende. Här är några steg att följa när du borstar ditt hår för att få bästa möjliga resultat.

1. Börja med att ta bort trassel

Det första steget i processen bör alltid vara att försiktigt ta bort alla trassel från ditt hår. Använd en bredtandad kam eller en speciell utredningsborste för att försiktigt arbeta igenom ditt hår, börja från topparna och arbeta dig uppåt. Att börja från topparna gör det lättare att ta bort trassel utan att dra eller bryta håret. Detta steg är särskilt viktigt om du har långt eller lockigt hår som lätt kan bli trassligt.

2. Borsta från rot till topp

När alla trassel är borta, bör du börja borsta ditt hår från rot till topp. Detta hjälper till att sprida de naturliga oljorna från din hårbotten längs hela längden på ditt hår, vilket bidrar till att hålla det friskt och glansigt. Använd långa, svepande slag och var noga med att borsta hela håret, inte bara topparna.

3. Använd rätt tryck

Att borsta håret för hårt kan faktiskt skada det och leda till håravfall. Använd ett lätt till medelhårt tryck när du borstar för att undvika skador. Om du märker att ditt hår bryts eller faller av när du borstar, kan det vara ett tecken på att du borstar för hårt. Kom ihåg, syftet med borstning är att förbättra ditt hårs hälsa, inte att skada det.

4. Rengör din borste regelbundet

Det är viktigt att rengöra din hårborste regelbundet för att ta bort hår och produktuppbyggnad. En smutsig borste kan sprida olja och produktrester genom ditt hår, vilket kan göra det ser smutsigt och fet ut. För att rengöra din borste, ta bort alla hårstrån och tvätta den i varmt vatten med en mild tvål eller schampo. Skölj den noga och låt den lufttorka innan du använder den igen.

5. Byt ut din borste vid behov

Slutligen, kom ihåg att byta ut din hårborste när den börjar visa tecken på slitage. En gammal eller skadad borste kan skada ditt hår och hårbotten. Om borststråna börjar falla ut eller om handtaget är knäckt eller skadat, är det dags att byta ut din borste. Generellt sett bör du sikta på att byta ut din hårborste varje sex till tolv månader, beroende på hur ofta du använder den.

Glad kvinna sjunger med en harborste i hand

Vem har nytta av en hårborste?

En hårborste är ett grundläggande verktyg i de flestas skönhetsrutin, men det finns vissa personer som kan ha extra stor nytta av att använda en. Här är några exempel på dem som kan dra störst nytta av att använda en hårborste:

 • Personer med långt hår: Att borsta långt hår kan vara en utmaning, särskilt om det är tjockt eller lockigt. En bra hårborste kan göra processen mycket enklare. Den kan hjälpa till att avlägsna trassel och sprida hårets naturliga oljor från rot till topp, vilket bidrar till att hålla håret friskt och glansigt. Dessutom kan en borste med ett ergonomiskt handtag göra det bekvämare att borsta långt hår.
 • Personer med torrt hår: Torrt hår kan dra stor nytta av regelbunden borstning med en bra hårborste. Borstning hjälper till att sprida hårets naturliga oljor, vilket kan bidra till att återfukta torrt hår och ge det mer glans. Dessutom kan en borste med naturliga borststrån hjälpa till att minimera skador på torrt och skört hår.
 • Personer som använder stylingprodukter: Om du regelbundet använder stylingprodukter, kan en hårborste hjälpa till att fördela produkterna jämnt genom ditt hår. Detta kan bidra till att maximera effekten av produkterna och ge ditt hår ett mer polerat och professionellt utseende.

Även om en hårborste kan vara fördelaktig för många, finns det vissa personer som kanske inte drar lika stor nytta av den. Till exempel kan personer med mycket kort hår eller de som har en mycket känslig hårbotten finna att en borste är för grov för deras behov. I dessa fall kan det vara bättre att använda en bredtandad kam eller helt enkelt använda fingrarna för att styla och forma håret.

vanliga frågor om Hårborste

FAQ: Vanliga frågor om Hårborste

1. Hur ofta ska jag borsta mitt hår?

Det finns ingen one-size-fits-all svar på denna fråga eftersom det beror på din specifika hårtyp och tillstånd. Generellt sett, om du har rakt eller vågigt hår, kan du borsta det en gång eller två gånger om dagen för att sprida de naturliga oljorna och hålla det friskt. Om du har lockigt eller känsligt hår, kanske du vill borsta det mindre ofta för att undvika att bryta upp lockarna eller orsaka skada. Oavsett hårtyp, bör du alltid vara försiktig när du borstar och undvika att borsta för hårt eller för ofta.

2. Vilken typ av hårborste är bäst för mitt hår?

Typen av hårborste som är bäst för dig beror på din specifika hårtyp och behov. För tjockt, rakt eller vågigt hår kan en paddelborste vara ett bra val. Om du har lockigt hår kan en bredtandad kam eller en borste med flexibla piggar vara mer lämplig. För fint eller tunt hår kan en borste med naturliga borststrån hjälpa till att öka volymen utan att skada håret. Det bästa är att experimentera med olika typer av borstar för att se vilken som fungerar bäst för dig.

3. Hur rengör jag min hårborste?

För att rengöra din hårborste, börja med att ta bort alla hårstrån. Du kan göra detta med fingrarna eller använda en kam för att hjälpa till. Därefter, tvätta borsten i varmt vatten med en mild tvål eller schampo. Använd en gammal tandborste för att skrubba mellan borststråna och få bort eventuell produktuppbyggnad. Skölj borsten noga och låt den lufttorka innan du använder den igen.

4. Hur ofta ska jag byta ut min hårborste?

Det är en bra idé att byta ut din hårborste var sjätte till tolfte månad, beroende på hur ofta du använder den. Om du märker att borststråna börjar falla ut, att handtaget är sprucket eller skadat, eller att borsten inte längre rengör håret effektivt, är det dags att byta ut den. En bra hårborste är en investering i ditt hårs hälsa, så det är värt att se till att den alltid är i toppskick.

5. Kan jag använda en hårborste på vått hår?

Det är bäst att undvika att borsta vått hår eftersom det kan vara mer benäget för skador och brott när det är vått. Men om du behöver borsta vått hår, använd en bredtandad kam eller en speciell våtborste för att minimera potentiella skador. Var extra försiktig och borsta långsamt och försiktigt för att undvika att dra eller bryta håret.

6. Vilken typ av hårborste är bäst för att skapa volym?

Om du vill skapa volym, kan en rund borste vara ditt bästa val. Runda borstar kan hjälpa till att lyfta håret vid rötterna och skapa en fylligare, mer voluminös look. Du kan också prova en borste med naturliga borststrån, eftersom de kan hjälpa till att fördela hårets naturliga oljor och ge det mer glans och fyllighet.

7. Kan en hårborste hjälpa till att minska friss?

Ja, att använda rätt typ av hårborste kan faktiskt hjälpa till att minska friss. Borstar med naturliga borststrån, som svinborst, är särskilt bra på detta eftersom de hjälper till att fördela hårets naturliga oljor och minskar statisk elektricitet. En paddelborste kan också vara ett bra val för att släta ut frissigt hår.

8. Kan jag använda samma hårborste för alla hårtyper i min familj?

Även om det kan vara frestande att dela en hårborste inom familjen, är det ofta bäst att varje person har sin egen borste som passar deras specifika hårtyp och behov. Dessutom kan delning av borstar leda till spridning av oljor, produktrester och eventuellt hår- och hårbottensproblem som mjäll och huvudlöss.

Vilka produkter är relaterade till hårborstar?

Det finns många produkter som är relaterade till hårborstar och används för olika ändamål inom hårvård. Här är några av dem:

 • Hårfön: En hårfön används för att snabbt torka håret efter schamponering och balsamering. Den kan också hjälpa till att forma och styla håret.
 • Epilator: En epilator används för att avlägsna oönskat hår från kroppen genom att dra ut dem från roten.
 • Locktång: En locktång används för att skapa lockar och vågor i håret.

Det finns även andra produkter som hårmasker, serum och schampo som används för att ta hand om och styla håret. Dock skriver vi inte om dessa produkter.

 

Tva harborstar pa bordet

Om vårt test

Att hitta den bästa hårborsten kan vara en utmaning. Det finns många faktorer att ta hänsyn till, allt från borstens design och material till hur den påverkar hårets kvalitet och hälsa. För att ge våra läsare den mest omfattande och rättvisa bedömningen, har vi på Bäst i Test 24 utfört en noggrann test- och utvärderingsprocess. Vi har provat en rad olika hårborstar från olika tillverkare och jämfört dem på en rad olika punkter.

 • Design: Hur är hårborstens design? Är den ergonomisk och behaglig att hålla i? Hur ligger den i handen under användning?
 • Material: Vilket material är borsten tillverkad av? Är det av hög kvalitet och hållbart? Påverkar det hårets kvalitet positivt eller negativt?
 • Användarupplevelse: Hur fungerar borsten i praktiken? Gör den jobbet att reda ut tovor och knutar effektivt utan att dra eller skada håret?
 • Hårets kvalitet efter användning: Hur känns håret efter att ha använt borsten? Blir det mjukt, glansigt och friskt eller upplever man att det blir torrt och skadat?
 • Prisvärdhet: Tar borsten hänsyn till pris i förhållande till prestanda? Ger det värde för pengarna?

Genom att noggrant utvärdera varje hårborste på dessa punkter, har vi kunnat identifiera de bästa produkterna på marknaden. Vi har strävat efter att ge en objektiv och balanserad bedömning av varje testat produkt, så att du kan göra ett informerat beslut när du väljer din nästa hårborste. Oavsett om du letar efter en borste som kan hantera tjockt, lockigt hår eller en som kan hjälpa till att förbättra hälsan hos ditt tunna, skadade hår, har vi informationen du behöver för att göra det bästa valet.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
29 röster, Betyg: 4.7 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.