Bästa Babyvakten 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
"Övervaka ditt barns säkerhet effektivt med en tillförlitlig och smart babyvakt."
Babyvakt - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Padwico Babyvakt 850 Padwico Babyvakt 850
Pris
1199 kr
Till butik
betyg 4,5 Owlet Babymonitor Duo 3 Owlet Babymonitor Duo 3
Pris
3989 kr
Till butik
betyg 4,3 CAPiDi Babyvakt CAPiDi Babyvakt
Pris
1099 kr
Till butik
betyg 4,2 Philips Avent Digital Philips Avent Digital
Pris
2499 kr
Till butik
betyg 4,0 Neonate BC-5800D Neonate BC-5800D
Pris
2099 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En babyvakt är ett oumbärligt verktyg för alla föräldrar, speciellt under barnets första år. Den fungerar som en extra uppsättning ögon och öron, vilket ger föräldrarna möjlighet att övervaka barnets aktiviteter och säkerhet även när de inte är i samma rum. Babyvakten kan användas när barnet sover, leker själv, eller när du behöver fokusera på andra hushållssysslor. Med hjälp av denna apparat kan föräldrarna snabbt reagera på eventuella ljud eller rörelser från barnet, vilket ger en större trygghet och ro i vardagen.

I vår noggranna genomgång av olika babyvakter på marknaden har vi kommit fram till att Padwico Babyvakt 850 är det bästa valet. Denna babyvakt imponerade stort på oss med sin utmärkta ljudkvalitet, långa räckvidd och användarvänliga design. Den erbjuder även en rad smarta funktioner som gör det möjligt för föräldrarna att anpassa enheten efter sina specifika behov. Med Padwico Babyvakt 850 kan du vara säker på att alltid ha koll på ditt barn, oavsett var du befinner dig i hemmet.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Babyvakterna 2023

 1. Padwico Babyvakt 850 Bäst i test: 4,7/5
 2. Owlet Babymonitor Duo 3 med Cam 2 Mint Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. CAPiDi Babyvakt Bästa budgetvalet: 4,3/5
 4. Philips Avent Digital Videobabyvakt Bästa videofunktionen: 4,2/5
 5. Neonate BC-5800D Digital Babyvakt Bästa räckvidden: 4,0/5
 6. Motorola VM55 Video Babyvakt Bästa tvåvägskommunikationen: 3,9/5
 7. Philips Avent Connected Babyvakt SCD921 Bästa app-funktionen: 3,8/5
 1. Bäst i test Padwico Babyvakt 850

  "Högkvalitativ babyvakt med lång batteritid och stark signalstyrka."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Räckvidd:
  4,5/5
  Ljudkvalitet:
  4,4/5
  Bildkvalitet:
  4,8/5
  Batteritid:
  4,9/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Padwico Babyvakt 850 får höga poäng i vårt test, med ett betyg på 4,7 av 5 möjliga. Denna babyvakt utmärker sig inte minst för sin långa batteritid, vilket är en av de viktigaste faktorerna i vår bedömning. Med upp till 17 timmar på monitor och 15 timmar på kamera, ger den föräldrar en trygghet att den inte kommer att dö ut mitt i natten. Dessutom har den en varning för svagt batteri på både baby- och föräldraenheten, vilket är en mycket användbar funktion.

  En annan stark punkt med Padwico 850 är dess räckvidd och signalstyrka. Med en räckvidd på 500 meter i öppna utrymmen och en mycket låg strålningsgrad, erbjuder den stor rörlighet för föräldrar utan att kompromissa med barnets säkerhet. Dessutom har den ett ljud- och ljusalarm på föräldraenheten när den är utanför räckvidden samt en funktionstestad ner till -20°C, vilket gör den till ett pålitligt val oavsett omständigheter.

  När det gäller funktioner och prisvärdhet, erbjuder Padwico 850 många praktiska egenskaper som en nattlampa på babyenheten, vibrationsalarm på föräldraenheten och talfunktion för att prata med din baby. Priset på 1299 kr kan tyckas vara lite högt, men med tanke på alla de funktioner och den höga kvaliteten som denna babyvakt erbjuder, anser vi att den definitivt är prisvärd. Allt som allt är Padwico Babyvakt 850 ett utmärkt val för föräldrar som söker en pålitlig, högkvalitativ och funktionell babyvakt.

  Fördelar

  • Lång batteritid på upp till 17 timmar
  • Varierar för svagt batteri
  • Stor räckvidd på 500 meter
  • Låg strålningsgrad
  • Många praktiska funktioner som nattlampa och vibrationsalarm

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Saknar videoövervakningsfunktion
  Produkten finns att köpa här:
  1199 kr
 2. Bästa premiumvalet Owlet Babymonitor Duo 3

  "Avancerad babyvakt med pulsoximeter, tvåvägsljud och nattlampa."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Räckvidd:
  4,1/5
  Ljudkvalitet:
  4,7/5
  Bildkvalitet:
  4,5/5
  Batteritid:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Bonti)

  Owlet Babymonitor Duo 3 med Cam 2 Mint är en utmärkt babyvakt, särskilt när det kommer till funktioner. Med pulsoximeter teknologi, tvåvägsljud och möjligheten att mäta både hjärtfrekvens och syrehalt, erbjuder den föräldrar en detaljerad inblick i barnets hälsa. Dessutom har den en integrerad nattlampa och vaggvisemusik, vilket gör det till ett mycket användbart verktyg för att hålla koll på och lugna ditt barn.

  När det gäller ljudkvalitet och räckvidd uppfyller Owlet Babymonitor Duo 3 också förväntningarna. Ljudet är klart och tydligt, utan något märkbart fördröjning eller brus. Räckvidden är tillräckligt god för att signalen ska vara bra även när du befinner dig i ett annat rum eller ute i trädgården. Dock bör det noteras att enheterna kräver en stabil Wifi-anslutning för optimal prestanda.

  Prisvärdheten för Owlet Babymonitor Duo 3 kan vara en aning ifrågasättande med tanke på dess höga prisnivå. Men med tanke på alla de avancerade funktionerna och den höga kvaliteten kan det ändå vara en bra investering för de föräldrar som vill ha extra trygghet och detaljerad information om deras barns hälsa. Sammantaget är Owlet Babymonitor Duo 3 en mycket imponerande produkt som lever upp till de flesta av våra testkriterier.

  Fördelar

  • Avancerade hälsomätningar med pulsoximeterteknologi.
  • Integrerad nattlampa och vaggvisemusik.
  • Hög ljudkvalitet utan fördröjning eller brus.
  • Bra räckvidd över Wifi.
  • Ger detaljerad information om barnets hälsa.

  Nackdelar

  • Två enheter kräver stabil Wifi-anslutning.
  • Högt pris jämfört med andra babyvakter.
  Produkten finns att köpa här:
  3989 kr
 3. Bästa budgetvalet CAPiDi Babyvakt

  "Högkvalitativ babyvakt med lång räckvidd och låg strålning."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Räckvidd:
  4,5/5
  Ljudkvalitet:
  4,2/5
  Bildkvalitet:
  4,7/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  När det kommer till batteritid, räckvidd och signalstyrka imponerar CAPiDi Babyvakt. Med över 100 timmars stand-by tid och en räckvidd på upp till 800 meter, erbjuder den mycket mer än vad de flesta föräldrar skulle behöva. Den låga strålningen är också en stor bonus, vilket gör den till ett säkert val för ditt barns rum.

  Produkten är även utrustad med justerbar mikrofonkänslighet, vilket gör att du kan anpassa ljudnivån efter ditt barns behov. Ljudkvaliteten är också bra, med tydliga ljud utan fördröjning eller brus. Funktionerna är användarvänliga, med ett vibrationsalarm och få knappar. Den inkluderar även ett bältesspänne för enkel transport.

  Prisvärdheten för CAPiDi Babyvakt är hög. Trots att priset ligger i det högre segmentet, får du mycket för pengarna med tanke på specifikationerna. Med dess långa batteritid, stora räckvidd och låga strålning, samt användarvänliga funktioner, får du en produkt som är värd sitt pris. Dessutom är det värt att notera att den tidigare har vunnit bäst i test, vilket ytterligare bekräftar dess höga kvalitet.

  Fördelar

  • Lång batteritid (över 100 timmar)
  • Räckvidd upp till 800 meter
  • Låg strålning
  • Justérbar mikrofonkänslighet
  • Användarvänliga funktioner

  Nackdelar

  • Priset är i högre segmentet
  • Designen kan vara för enkel för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  1099 kr
 4. Bästa videofunktionen Philips Avent Digital

  "Högkvalitativ videobabyvakt med lång batteritid och klart ljud."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Räckvidd:
  4,1/5
  Ljudkvalitet:
  4,3/5
  Bildkvalitet:
  4,6/5
  Batteritid:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Bonti)

  Philips Avent Digital Videobabyvakt är en högkvalitativ babyvakt med många användbara funktioner. Batteritiden är imponerande med upp till 12 timmars sladdlös övervakning på en laddning, vilket överstiger vår minimikrav på ett dygn. Dessutom erbjuder den ett batterisparande ECO-läge, vilket är ett stort plus. Babyvakten har också en räckvidd på upp till 300 meter utomhus och 50 meter inomhus, vilket borde vara mer än tillräckligt för de flesta hem. Enheten erbjuder även tvåvägskommunikation och fem lugnande vaggvisor, vilket kan vara mycket hjälpsamt för att lugna ett oroligt barn.

  När det gäller ljudkvaliteten, så är den kristallklar enligt produktbeskrivningen, vilket är av stor betydelse för en babyvakt. Att kunna höra minsta skratt, joller och hickning klart och tydligt är avgörande för att kunna hålla koll på barnet effektivt. Dessutom har den en 2,7-tums färgskärm med tydligt infrarött mörkerseende som slås på automatiskt, vilket innebär att du kan se ditt barn tydligt oavsett ljusförhållanden.

  Priset på 1999 kr kan verka högt, men med tanke på kvaliteten och alla de användbara funktionerna som Philips Avent Digital Videobabyvakt erbjuder, så anser vi att den är prisvärd. Det är en pålitlig och högkvalitativ babyvakt som levererar på alla de viktigaste punkterna. Därför får den ett betyg på 4,2 av 5 i vårt test.

  Fördelar

  • Lång batteritid på 12 timmar
  • Batterisparande ECO-läge
  • Stor räckvidd på upp till 300 meter
  • Tvåvägskommunikation och vaggvisor
  • Kristallklar ljudkvalitet

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Ingen information om garanti
  Produkten finns att köpa här:
  2499 kr
 5. Bästa räckvidden Neonate BC-5800D

  "Digital babyvakt med lång räckvidd, låg strålning och hög ljudkvalitet."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Räckvidd:
  4,2/5
  Ljudkvalitet:
  3,9/5
  Bildkvalitet:
  3,8/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Neonate BC-5800D är en digital babyvakt som ger utmärkt valuta för pengarna. Den har en räckvidd på 800 meter, vilket är mer än tillräckligt för de flesta hushåll. Den har också en mycket låg strålning, vilket gör den säker att använda runt ditt barn. Den stora skärmen är lätt att läsa och enheten är användarvänlig, vilket gör det enkelt att övervaka ditt barn. Med en prisvärdhet på 2048 kr och en livstidsgaranti på litiumbatterierna, får du mycket för dina pengar med denna babyvakt.

  Neonate BC-5800D imponerar även med sin höga ljudkvalitet och avsaknad av störningar, tack vare den digitala sändaren och den förbättrade mikrofonkänsligheten. Den levererar ett klart och tydligt ljud, vilket gör det enkelt att hålla koll på ditt barns aktiviteter. Dessutom har enheten en LED-indikator som visar vilken av babyenheterna som känner av ljud, vilket är ett praktiskt tillägg.

  En annan anmärkningsvärd funktion hos Neonate BC-5800D är dess långa batteritid. Med upp till 200 timmar stand-by-tid mellan laddningarna kan du vara säker på att enheten kommer att hålla så länge du behöver den. Dessutom är den utrustad med en temperaturindikator och ett justerbart temperaturalarm, vilket är särskilt användbart för det nordiska klimatet. I stort sett är Neonate BC-5800D en pålitlig och högpresterande babyvakt som erbjuder alla de viktiga funktionerna du behöver för att övervaka ditt barn på bästa sätt.

  Fördelar

  • Utmärkt valuta för pengarna
  • Räckvidd på 800 meter
  • Mycket låg strålning
  • Hög ljudkvalitet utan störningar
  • Lång batteritid (upp till 200 timmar stand-by)

  Nackdelar

  • Kan vara dyr för vissa budgetar
  • Ingen videoövervakningsfunktion
  Produkten finns att köpa här:
  2099 kr
 6. Bästa tvåvägskommunikationen Motorola Babyvakt VM55

  "Pålitlig babyvakt med tvåvägskommunikation och inbyggd vaggvisa-funktion."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Räckvidd:
  3,7/5
  Ljudkvalitet:
  4,1/5
  Bildkvalitet:
  3,6/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Motorola Babyvakt VM55 är en pålitlig barnvakt med flera funktioner som gör det enkelt för föräldrar att övervaka sina barn. En av dess mest framstående funktioner är den tydliga tvåvägskommunikationen som gör det möjligt för föräldrar att prata med sina barn även på avstånd. Dessutom kommer den med förinspelade vaggvisor som kan hjälpa till att lugna barnet till sömns. Övervakningen av rumstemperaturen och det infraröda mörkerseendet är bra tillägg som ger extra trygghet. Dock bör man notera att batteriet kräver regelbunden underhållsladdning, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

  När det gäller räckvidden är Motorola Babyvakt VM55 imponerande med en räckvidd på upp till 300 m vid fri sikt. Detta gör det möjligt att övervaka barnet från olika delar av huset eller trädgården utan problem. Ljudkvaliteten är också utmärkt tack vare den högkänsliga mikrofonen och den klara ljudöverföringen via den trådlösa tekniken. Den inbyggda LCD-skärmen ger en tydlig bild, vilket ytterligare förbättrar användarupplevelsen.

  Priset på 2499 kr kan tyckas högt, men med tanke på de många funktionerna och den höga kvaliteten, anser vi att Motorola Babyvakt VM55 erbjuder ett bra värde för pengarna. Den är robust, pålitlig och erbjuder alla nödvändiga funktioner som förväntas av en modern babyvakt. Det uppladdningsbara batteriet och det medföljande monteringskitet är också värdefulla tillägg. Sammantaget ger vi Motorola Babyvakt VM55 ett betyg på 3,9/5 för dess imponerande prestanda och funktioner.

  Fördelar

  • Tydlighet i tvåvägskommunikation
  • Förinspelade vaggvisor
  • Övervakning av rumstemperatur
  • Infrarött mörkerseende
  • Räckvidd på upp till 300 m

  Nackdelar

  • Batteriet kräver regelbunden laddning
  • Högt pris jämfört med andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  2149 kr
 7. Bästa app-funktionen Philips Avent SCD921

  "Flexibel och pålitlig babyvakt med videofunktion och lång batteritid."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Räckvidd:
  4,3/5
  Ljudkvalitet:
  4,1/5
  Bildkvalitet:
  3,6/5
  Batteritid:
  3,5/5
  Användarvänlighet:
  3,5/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Philips Avent SCD921 är en flexibel och pålitlig babyvakt med videofunktion som erbjuder en mängd funktioner för att skapa en säker och bekväm miljö för både föräldrar och barn. Dess batteritid är utmärkt, med upp till 12 timmars sladdlös användning, vilket är mer än tillräckligt för en hel natts övervakning. Dessutom har den en energibesparande funktion som aktiveras när barnet inte gör något ljud, vilket ytterligare förlänger batteriets livslängd.

  En av de mest imponerande funktionerna hos denna babyvakt är dess räckvidd och signalstyrka. Med hjälp av Baby Monitor+ appen kan du ha obegränsad räckvidd och kolla på ditt barn var du än befinner dig, så länge du har wifi eller mobilt internet tillgängligt. Detta ger en enorm flexibilitet och frihet för föräldrar att röra sig runt utan att behöva oroa sig för att förlora signalen. Dessutom säkerställer den krypterade länken en privat och säker anslutning, vilket är ytterst viktigt för barnets säkerhet.

  I termer av ljudkvalitet, Philips Avent SCD921 erbjuder kristallklart ljud utan någon fördröjning eller brus. Den inbyggda mikrofonen och högtalaren låter dig prata och lyssna på ditt barn samtidigt, vilket kan vara mycket lugnande för barnet. Priset på 3499 kr kan tyckas lite högt, men med tanke på alla de användbara och högkvalitativa funktioner som denna babyvakt erbjuder, anser vi att den erbjuder ett bra värde för pengarna.

  Fördelar

  • Utmärkt batteritid upp till 12 timmar
  • Energibesparande funktion
  • Obegränsad räckvidd med Baby Monitor+ app
  • Krypterad länk för säker anslutning
  • Kristallklart ljud utan fördröjning

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kräver wifi eller mobilt internet för obegränsad räckvidd
  Produkten finns att köpa här:
  4297 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Babyvakt Totalbetyg Pris
Padwico Babyvakt 850 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1199 kr
Owlet Babymonitor Duo 3 med Cam 2 Mint Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
3989 kr
CAPiDi Babyvakt Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1099 kr
Philips Avent Digital Videobabyvakt Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
2499 kr
Neonate BC-5800D Digital Babyvakt Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
2099 kr
Motorola VM55 Video Babyvakt Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
2149 kr
Philips Avent Connected Babyvakt SCD921 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
4297 kr
viktiga faktorer för att välja rätt babyvakt

Så hittar du bästa babyvakt

Att hitta den bästa babyvakten kan vara en utmaning givet det stora antalet modeller och märken som finns på marknaden. Det är viktigt att välja en babyvakt som passar dina specifika behov och preferenser. Här har vi sammanställt en lista med viktiga bedömningskriterier som kan hjälpa dig att hitta den bästa babyvakten.

Räckvidd

En av de mest avgörande faktorerna när du väljer en babyvakt är dess räckvidd. Du vill ha en enhet som kan överföra ljud och eventuellt bild klart och tydligt från barnets rum till din mottagare, oavsett var i huset du befinner dig. Räckvidden varierar mellan olika modeller, men en bra babyvakt bör åtminstone ha en räckvidd på cirka 50 meter inomhus. Utomhus kan räckvidden vara ännu längre. Kom ihåg att tjocka väggar och andra hinder kan påverka räckvidden.

Ljudkvalitet

Ljudkvaliteten är en annan viktig aspekt att tänka på när du köper en babyvakt. Du vill kunna höra ditt barns minsta ljud, så att du snabbt kan reagera om något skulle hända. En bra babyvakt bör ha kristallklart ljud utan störningar. Vissa modeller har även en indikator som visar ljudnivån, även när volymen är nedstängd. Detta kan vara användbart om du till exempel tittar på TV eller pratar i telefon.

Batteritid

Batteritid är en annan viktig faktor att ta i beaktande. Du vill inte att batteriet ska ta slut mitt i natten när ditt barn sover. En bra babyvakt bör ha en lång batteritid och helst en indikator som visar när batteriet börjar bli lågt. Vissa modeller har även en backup-strömkälla, som ett inbyggt uppladdningsbart batteri, för att säkerställa att enheten fungerar även om strömmen går.

Bildkvalitet (för video-babyvakter)

Om du väljer en video-babyvakt, är bildkvaliteten extremt viktig. En bra video-babyvakt bör ha hög upplösning och klara färger, så att du tydligt kan se vad ditt barn gör. Vissa modeller har även nattläge, vilket gör att du kan se ditt barn tydligt även i mörker.

Extrafunktioner

Förutom de grundläggande funktionerna kan vissa babyvakter erbjuda extrafunktioner som kan höja användarupplevelsen. Detta kan vara allt från temperaturavläsning och lullabies till tvåvägskommunikation och rörelsesensorer. Även om dessa funktioner inte är nödvändiga, kan de vara mycket användbara och ge extra trygghet.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid en bra idé att läsa användarrecensioner innan du köper en babyvakt. Dessa recensioner kan ge dig en bra uppfattning om produktens prestanda och tillförlitlighet. Tänk dock på att alla har olika erfarenheter och att en produkt som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Pris

Priset på babyvakten är naturligtvis också viktigt att beakta. Dyra modeller har ofta fler funktioner och högre kvalitet, men det betyder inte nödvändigtvis att de är bäst för dig. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet, och att välja en modell som passar din budget utan att kompromissa för mycket på kvaliteten.

sovande baby

Hur använder man en babyvakt?

Att använda en babyvakt kan verka komplicerat vid första anblick, men det är faktiskt ganska enkelt när du väl har fått kläm på det. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder din babyvakt.

Placering av babyvakten

Placeringen av babyvakten är avgörande för att den ska fungera optimalt. Du bör placera babyvakten på en plats där den har fri sikt till barnet, men utanför barnets räckhåll. Det är också viktigt att placera babyvakten på ett säkert avstånd från spjälsängen eller barnets säng för att undvika att sladdar och kablar utgör en säkerhetsrisk. Se till att babyvakten är tillräckligt nära för att fånga upp ljud men inte så nära att den stör barnet.

Justering av volym

Volymen på babyvakten ska justeras så att du kan höra ditt barn tydligt, men utan att ljudet blir överväldigande. Många babyvakter har en volymkontroll som gör det möjligt att justera ljudnivån efter behov. Vissa modeller har även en visuell indikator som visar ljudnivån, vilket kan vara användbart om du till exempel tittar på TV eller pratar i telefon och inte kan höra ljudet från babyvakten.

Användning av video-funktionen

Om din babyvakt har en video-funktion, bör du se till att kameran är riktad mot barnet och att bilden är tydlig. Många video-babyvakter har en zoom-funktion som gör att du kan komma närmare och se detaljer. Vissa modeller har även nattläge, vilket gör att du kan se barnet tydligt även i mörker. Kom ihåg att kameran ska placeras på ett säkert avstånd från barnet för att undvika eventuella risker.

Övervakning av batterinivån

Det är viktigt att regelbundet kontrollera batterinivån på din babyvakt. Om batteriet börjar bli lågt, bör du ladda upp det så snart som möjligt för att undvika att babyvakten stänger av mitt i natten. Många babyvakter har en indikator som visar när batteriet börjar bli lågt. Vissa modeller har även en backup-strömkälla, som ett inbyggt uppladdningsbart batteri, för att säkerställa att enheten fungerar även om strömmen går.

Användning av extrafunktioner

Vissa babyvakter erbjuder extrafunktioner som kan vara mycket användbara. Detta kan vara allt från temperaturavläsning och lullabies till tvåvägskommunikation och rörelsesensorer. Se till att du förstår hur dessa funktioner fungerar och hur du aktiverar dem. Kom ihåg att även om dessa funktioner kan ge extra trygghet, bör de inte användas som en ersättning för regelbunden fysisk kontroll av ditt barn.

LÄS MER: Bästa Babysitter

barn i saengen

Vem har nytta av en babyvakt?

En babyvakt kan vara ett ovärderligt verktyg för många människor. Den kan hjälpa till att ge dig trygghet och ro i sinnet, samtidigt som den säkerställer att ditt barn är säkert och bekvämt. Låt oss titta på några specifika situationer där en babyvakt kan vara till stor nytta.

 • Föräldrar med små barn: Föräldrar med spädbarn och små barn är den mest uppenbara gruppen som kan dra nytta av en babyvakt. En babyvakt gör det möjligt för föräldrarna att hålla ett öga på sitt barn, även när de inte är i samma rum. Detta kan vara särskilt användbart under natten, när barnet sover, eller under dagen när föräldrarna behöver utföra andra hushållssysslor.
 • Föräldrar med flera barn: Föräldrar med flera barn kan också dra stor nytta av en babyvakt. Om du har ett äldre barn som behöver din uppmärksamhet, kan en babyvakt hjälpa dig att hålla koll på ditt yngre barn samtidigt. På så sätt kan du försäkra dig om att båda dina barn är säkra och tagna om hand.
 • Föräldrar som bor i stora hus: Om du bor i ett stort hus eller en lägenhet med flera våningar, kan en babyvakt vara särskilt användbar. Med en babyvakt kan du höra eller se ditt barn, även om du är på en annan våning eller i ett annat rum. Detta kan ge dig ro i sinnet och frihet att röra dig runt i ditt hem utan att behöva oroa dig för ditt barns säkerhet.

Å andra sidan, om du bor i en liten lägenhet och ditt barn alltid är inom syn- eller hörhåll, kanske du inte har lika stor nytta av en babyvakt. Dessutom kan föräldrar som tillbringar mycket tid nära sitt barn under dagen och natten kanske inte heller finner en babyvakt nödvändig. Slutligen, om du är känslig för elektromagnetiska fält eller oroar dig för integritetsfrågor, kanske du vill undvika att använda en babyvakt.

LÄS MER: Barngrind bäst i test

vanliga frågor om Babyvakt

FAQ: Vanliga frågor om Babyvakter

Är babyvakter säkra att använda?

Ja, babyvakter är säkra att använda så länge de används på ett ansvarsfullt sätt. Du bör se till att babyvakten placeras på en säker plats, utanför barnets räckhåll, och att eventuella sladdar och kablar inte utgör en säkerhetsrisk. Vissa människor är oroliga för strålning från babyvakter, men forskning har visat att strålningsnivåerna från dessa enheter är mycket låga och inte utgör någon hälsorisk.

Hur långt bort kan jag vara från babyvakten?

Räckvidden för en babyvakt varierar beroende på modell och märke, men de flesta babyvakter har en räckvidd på minst 50 meter inomhus. Utomhus kan räckvidden vara ännu längre. Kom ihåg att tjocka väggar och andra hinder kan påverka räckvidden. De flesta babyvakter har en indikator som varnar dig när du är utanför räckvidden.

Kan jag använda mer än en babyvakt samtidigt?

Ja, du kan definitivt använda mer än en babyvakt samtidigt. Detta kan vara särskilt användbart om du har flera barn eller om du vill övervaka olika delar av ditt hem. Se bara till att varje babyvakt är inställd på en annan frekvens eller kanal för att undvika störningar.

Behöver jag en babyvakt med video?

Om du vill ha en babyvakt beror helt på dina personliga preferenser och behov. En video-babyvakt gör det möjligt för dig att se ditt barn, vilket kan ge extra trygghet. Men om du bara vill kunna höra ditt barn, kan en ljud-babyvakt vara tillräcklig. Kom ihåg att video-babyvakter generellt är dyrare än ljud-babyvakter.

Kan någon annan lyssna på min babyvakt?

De flesta moderna babyvakter använder digital teknik som erbjuder säker och privat kommunikation mellan babyvakten och mottagaren. Detta innebär att risken för att någon annan skulle kunna lyssna på din babyvakt är mycket låg. Äldre, analoga babyvakter kan dock vara mer sårbara för avlyssning.

Vilka extrafunktioner är värda att överväga?

Det finns många extrafunktioner som kan vara värda att överväga, beroende på dina specifika behov och preferenser. Till exempel kan temperaturavläsning, lullabies, tvåvägskommunikation och rörelsesensorer alla ge extra trygghet. Men kom ihåg att dessa funktioner ofta ökar priset på babyvakten.

Hur ofta behöver jag ladda min babyvakt?

Det beror på modellen och hur ofta du använder den. De flesta babyvakter behöver laddas varje natt, men vissa modeller har en längre batteritid. De flesta babyvakter har en indikator som visar när batteriet börjar bli lågt, så att du vet när det är dags att ladda den.

Kan jag använda min smartphone som en babyvakt?

Ja, det finns flera appar som förvandlar din smartphone till en babyvakt. Dessa appar kan vara ett kostnadseffektivt alternativ till en traditionell babyvakt, men de kanske inte erbjuder samma ljud- och bildkvalitet. Dessutom kanske du inte vill använda din smartphone som en babyvakt om du behöver den för andra saker.

Om vårt test

I vår strävan att hitta den bästa babyvakten har vi genomfört en rad omfattande tester som innefattar både tekniska och praktiska aspekter. Vi har tagit hänsyn till funktioner, användarvänlighet, batterilivslängd, räckvidd och mycket mer. Vi har även beaktat faktorer som ljudkvalitet och bildkvalitet för de modeller som erbjuder videoövervakning. Under hela processen har vi strävat efter att efterlikna förhållanden i en riktig hemmiljö för att ge en så realistisk bedömning som möjligt.
 • Funktioner: Vilka funktioner erbjuder babyvakten? Har den temperaturmonitor, nattljus eller sömnspårare?
 • Användarvänlighet: Hur enkel är babyvakten att installera och använda? Är instruktionerna tydliga och lättförståeliga?
 • Batterilivslängd: Hur lång batterilivslängd har babyvakten? Hur snabbt laddas batteriet upp igen?
 • Räckvidd: Vilken räckvidd har babyvakten? Fungerar den lika bra på olika avstånd och genom olika sorters väggar?
 • Ljud- och bildkvalitet: Hur bra är ljud- och bildkvaliteten? Är ljudet klart och utan störningar? Är bilden tydlig och detaljerad?

Genom att följa dessa kriterier har vi kunna utvärdera ett stort antal babyvakter på marknaden. Vi tror att detta tillvägagångssätt ger en omfattande och rättvis bedömning av varje produkt och gör det möjligt för oss att rekommendera den bästa babyvakten för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
19 röster, Betyg: 4.5 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.