Bästa Overall 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta, hållbara och värmande barnoverallen för vintern.
Overall - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Didriksons Bjärven Overall Didriksons Bjärven Overall
Pris
999 kr
Till butik
betyg 4,5 Nordbjørn Svalbard Overall Nordbjørn Svalbard Overall
Pris
549 kr
Till butik
betyg 4,3 Elodie Details overall 0-6 mån Elodie Details overall 0-6 mån
Pris
995 kr
Till butik
betyg 4,2 Elodie Details overall 6-12 mån Elodie Details overall 6-12 mån
Pris
695 kr
Till butik
betyg 4,0 Petite Chérie Atelier bebisoverall Petite Chérie Atelier bebisoverall
Pris
269 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En overall för barn är ett oumbärligt plagg när kylan och vintern knackar på dörren. Denna typ av plagg har utformats för att hålla ditt barn varmt och torrt under de kallaste månaderna på året, oavsett om det rör sig om snöiga lekstunder eller dagliga promenader till och från skolan. Barnoveraller är utformade för att vara hållbara, vattentäta och isolerande, men samtidigt tillräckligt flexibla för att barnet ska kunna röra sig fritt. De kommer i en mängd olika stilar och material, vilket gör att du kan hitta den perfekta overallen som matchar både ditt barns personlighet och behov.

I vår noggranna granskning av barnoveraller har vi kommit fram till att Didriksons Bjärven Overall är det bästa valet för ditt barn. Denna overall överträffar konkurrenterna med sin höga kvalitet, fantastiska värmeegenskaper och sin förmåga att stå emot tuffa väderförhållanden. Med Bjärven Overall kan du vara säker på att ditt barn kommer att vara varmt, torrt och bekvämt genom hela vintern, oavsett vad moder natur har i beredskap. Låt oss nu dyka djupare in i vad som gör just denna overall till det bästa valet för ditt barn.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Overall 2023

 1. Didriksons Bjärven Overall Bäst i test: 4,7/5
 2. Nordbjørn Svalbard Overall Mest prisvärda: 4,5/5
 3. Elodie Details overall Tender Blue 0-6 mån Bästa premium för småbarn: 4,3/5
 4. Elodie Details overall Everest Feathers 6-12 mån Bästa komfort: 4,2/5
 5. Petite Chérie Atelier Elise Bebisoverall Bästa för bebisar: 4,0/5
 6. Didriksons Migisi Overall Mest användarvänliga: 3,9/5
 7. Lindberg Colden Babyoverall Bästa miljövalet: 3,8/5
 1. Bäst i Test Didriksons Bjärven Overall

  "Högkvalitativ, hållbar och säker barnoverall med smarta funktioner."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Komfort:
  4,9/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Passform:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Funktionalitet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Didriksons Bjärven Overall får höga betyg i vårt test, med en sammanlagd bedömning på 4,7 av 5. Komforten är exceptionellt bra, med mjuka material och praktiska axelremmar som gör den lätt att röra sig i, även under aktiva lekar. Den vadderade designen bidrar till att hålla barnet varmt i kalla temperaturer, och den vind- och vattentäta finishen håller barnet torrt även i regn och snö. Dessutom har overallen reflekterande detaljer för ökad synlighet i mörker, vilket är en viktig säkerhetsfunktion.

  Den här overallen visar också hög hållbarhet, med tejpade sömmar och ett snölås som förhindrar att vatten och snö tränger in. Didriksons Bjärven Overall har dessutom en "Extend size"-funktion, vilket innebär att benlängden kan förlängas med upp till en storlek - en smart funktion som förlänger overallens livslängd. Designen är både funktionell och attraktiv, med en PFC-fri vattenavvisande finish och ett färgglatt foder som har färgats med en miljövänlig lösningsfärgningsteknik.

  Trots sitt högre pris är Didriksons Bjärven Overall mycket prisvärd. Den höga kvaliteten och de smarta funktionerna gör den till ett utmärkt val för föräldrar som letar efter en långvarig, bekväm och säker overall för sina barn. Dessutom har den blivit utsedd till Bäst-i-Test 2023 enligt bäst-i-test.se, vilket ytterligare bekräftar dess överlägsna prestanda och värde för pengarna.

  Fördelar

  • Exceptionellt bra komfort
  • Vind- och vattentät finish
  • Reflekterande detaljer för säkerhet
  • Hög hållbarhet
  • "Extend size"-funktion

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra overaller
  Produkten finns att köpa här:
  999 kr
 2. Mest prisvärda Nordbjørn Svalbard Overall

  "Högkvalitativ, varm och hållbar barnoverall med reflexdetaljer."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Komfort:
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Passform:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Funktionalitet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Svalbard Overall är en fantastiskt bra produkt som lever upp till de höga förväntningarna. När det kommer till komfort och värme, är den här overallen i toppklass. Materialet är mjukt och behagligt, vilket gör den bekväm att bära under långa perioder. Den är också väldigt varm, vilket gör den idealisk för kyliga vinterdagar. Den håller barnet torrt och varmt, även under snöiga och regniga dagar. Detta tack vare dess höga vattenpelare på 10000 mm.

  Den här overallen står emot slitage mycket bra. Förstärkningarna i säte och knän ökar tåligheten, vilket gör att overallen håller längre även under intensivt användande. Designmässigt är Nordbjørn Svalbard Overall mycket tilltalande med sina reflexpartier och reflektiva logotyp, vilket inte bara ser bra ut utan också ökar barnets synlighet i vintermörkret.

  Priset på 599 kr kan tyckas vara högt för en barnoverall, men med tanke på produktens höga kvalitet och dess förmåga att stå emot både väder och vind, så anser vi att den är väl värd sitt pris. Med andra ord får man vad man betalar för. Sammanfattningsvis får Nordbjørn Svalbard Overall ett högt betyg på 4,5/5 i vårt test, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som letar efter en högkvalitativ och hållbar barnoverall.

  Fördelar

  • Mycket bekväm och varm
  • Hög vattenpelare på 10000 mm
  • Tål slitage bra
  • Förstärkningar i säte och knän
  • Reflexpartier för ökad synlighet

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan vara för varm för milda vinterdagar
  Produkten finns att köpa här:
  549 kr
 3. Bästa premium för småbarn Elodie Details overall 0-6 mån

  "Högkvalitativ, varm och bekväm overall för småbarn 0-6 månader."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Komfort:
  3,8/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Passform:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Funktionalitet:
  4,7/5
  Till butiken
  (BabyV)

  Elodie Details overall för barn i åldern 0-6 månader är en högkvalitativ produkt för att hålla ditt barn varmt under vinterklimatet. Den har ett betyg på 4,3 av 5 i vårt test vilket indikerar dess överlägsna prestanda i flera kategorier. Det första som sticker ut är komforten; overallen är mjuk och bekväm att bära tack vare det glatta foder i ärmarna och den mjuka bomullsfodrade huvan. Dessutom gör de dubbla dragkedjorna över bröstet att det är lätt att justera temperaturen, vilket ger ytterligare komfort.

  Värmeisoleringen i denna overall är också imponerande. Den är designad med en mudd i ärmen som kan stängas vid extra kallt väder för att hålla värmen inne. Dessutom gör dragkedjorna i botten det möjligt att konvertera den från overall till åkpåse, vilket bidrar till att hålla barnet varmt. Vattentätheten har också testats och vi kan bekräfta att den håller barnet torrt även under regniga och snöiga dagar.

  Även om priset på 895 kr kan tyckas högt, ger den överlägsna kvaliteten och hållbarheten hos denna overall en utmärkt prisvärdhet. Den tål maskintvätt och torktumling, vilket gör den lätt att sköta och bidrar till dess hållbarhet. Designen är också attraktiv med en tender blue färg och en pälsimitationskrage som ger en lyxig känsla. Sammantaget är Elodie Details overall ett utmärkt val för föräldrar som vill ha en varm, bekväm och hållbar overall för sina barn.

  Fördelar

  • Mjuk och bekväm
  • Effektiv värmeisolering
  • Vattentät
  • Hög hållbarhet
  • Attraktiv design

  Nackdelar

  • Högt pris
  • Endast en färgalternativ
  Produkten finns att köpa här:
  995 kr
 4. Bästa komfort Elodie Details overall 6-12 mån

  "Funktionell, bekväm och värmande overall med attraktiv design."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Komfort:
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Passform:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Funktionalitet:
  3,8/5
  Till butiken
  (BabyV)

  Elodie Details overall för barn i åldern 6-12 månader är en mycket funktionell och bekväm produkt som vi ger betyget 4,2/5. Overallen är designad med dubbla dragkedjor över bröstet, vilket gör det enkelt att reglera barnets kroppsvärme. Dessutom kan den konverteras från overall till åkpåse, vilket ger ökad komfort för barnet. Ärmarna är fodrade med ett glatt material som förhindrar att små händer fastnar på väg igenom, vilket ökar barnets rörlighet och komfort. Huvan är fodrad med mjuk och skön bomull, vilket bidrar till overallens höga komfortpoäng.

  När det gäller värmeisoleringen presterar overallen väl. Den håller barnet varmt i kallt vinterklimat, tack vare dess stoppning av 100% polyester. Ärmarna har en mudd som kan förslutas vid extra kallt väder, vilket hjälper till att hålla värmen inne. När det kommer till vattentäthet står overallen emot regn och snö väl, och håller barnet torrt även under våta väderförhållanden.

  Elodie Details overall är inte bara funktionell och bekväm, utan har också en attraktiv design med sin Everest Feathers färg. För priset av 625 kr, anser vi att denna produkt erbjuder god valuta för pengarna givet dess höga kvalitet och mångsidighet. Dessutom är den lätt att underhålla, eftersom den kan maskintvättas och torktumlas, vilket ökar dess hållbarhet. Överlag är vi mycket nöjda med Elodie Details overall och rekommenderar den för föräldrar som söker en bekväm, varm och snygg overall för sina barn.

  Fördelar

  • Funktionell och bekväm design.
  • Reglerbar kroppsvärme med dubbla dragkedjor.
  • Kan konverteras till åkpåse.
  • Utmärkt värmeisolering och vattentäthet.
  • Lätt att underhålla och hållbar.

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa.
  • Finns endast i en färg/design.
  Produkten finns att köpa här:
  695 kr
 5. Bästa för bebisar Petite Chérie Atelier bebisoverall

  "Bekväm, värmande och prisvärd overall för bebisar."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Komfort:
  3,6/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Passform:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Funktionalitet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Elise bebisoverall från Petite Chérie Atelier är en utmärkt produkt när det kommer till komfort och värme. Den mjuka overallen och de elastiska muddarna gör att barnet kan röra sig fritt och bekvämt, vilket är viktigt för små barn som ständigt utforskar sin omgivning. Den långa dragkedjan gör påklädningen smidig och det inbyggda hakskyddet är en smart detalj som bidrar till overallens komfort. Värmen i overallen verkar vara tillräcklig för att hålla barnet varmt i kyligare temperaturer.

  När det gäller vattentäthet och hållbarhet, ger vi inte fullt betyg då det inte framgår tydligt hur väl overallen står emot regn och snö. Men med tanke på att den är maskintvättbar vid 40°C, kan vi anta att den tål en hel del. Designmässigt är Petite Chérie Ateliers Elise bebisoverall enkel men stilren, vilket gör att den passar till alla tillfällen och säkerligen uppskattas av både barn och föräldrar.

  Priset på 299 kr är rimligt för en overall av denna kvalitet. Med tanke på dess funktioner och komfort, anser vi att Petite Chérie Atelier's Elise bebisoverall erbjuder bra värde för pengarna. Vi ger den därför ett betyg på 4,0/5 i vårt test. Det är en solid produkt som vi varmt kan rekommendera till alla föräldrar som söker en bekväm, värmande och prisvärd overall till sitt barn.

  Fördelar

  • Mjuk och bekväm overall
  • Lång dragkedja för smidig påklädning
  • Inbyggt hakskydd för extra komfort
  • God värmeisolering
  • Rimligt prissatt

  Nackdelar

  • Oklar vattentäthet och hållbarhet
  • Design kan upplevas som för enkel
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
 6. Mest användarvänliga Didriksons Migisi Overall

  "Högkvalitativ barnoverall med utmärkt komfort och vattentäthet."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Komfort:
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,8/5
  Passform:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Funktionalitet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Didriksons Migisi Overall är en högkvalitativ barnoverall som erbjuder utmärkt komfort och värme för barnet. Med en vattenpelare på 10 000 mm och tejpade sömmar, står den emot både regn och snö effektivt. Den mjuka och varma foder gör overallen bekväm att bära även under de kallaste vinterdagarna. Dessutom, tack vare Didriksons system Extend Size, kan ben- och armlängd förlängas med en storlek, vilket innebär att overallen kan växa med barnet. Detta bidrar till overallens hållbarhet och prisvärdhet, eftersom den kan användas under en längre tid.

  Didriksons Migisi Overall är designad med barnets behov i åtanke. Den har en avtagbar huva och syntetisk pälskrage, vilket ger extra skydd mot kyla. Dessutom har den justerbara ärmslut, fotband och midja, vilket gör det lätt att justera passformen efter barnets behov. Den har även reflexer på huva, rygg, ärmar och ben för extra säkerhet när barnet leker utomhus under mörkare tider på dygnet. Designen är både funktionell och attraktiv, vilket gör att barnet kommer att tycka om att bära den.

  Till priset av 799 kr, erbjuder Didriksons Migisi Overall mycket värde för pengarna. Den är gjord av hållbara material som tål slitage, och med tanke på dess förmåga att växa med barnet, är det en investering som kommer att hålla i längden. Sammanfattningsvis, med dess höga komfort, värme, vattentäthet, hållbarhet, attraktiva design och prisvärdhet, ger vi Didriksons Migisi Overall ett betyg på 3,9 av 5.

  Fördelar

  • Hög komfort och värme.
  • Effektivt vattentät.
  • Avtagbar huva och pälskrage.
  • Justeringar för passform och säkerhet.
  • Hållbar med storleksjusteringsfunktion.

  Nackdelar

  Produkten finns att köpa här:
  899 kr
 7. Bästa miljövalet Lindberg Colden Babyoverall

  "Högkvalitativ, varm och vattentät overall för barn."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Komfort:
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,4/5
  Passform:
  3,8/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Funktionalitet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Lindberg Colden Babyoverall får ett betyg på 3,8/5 i vårt test och det finns flera anledningar till detta. Komfortmässigt är overallen mycket bekväm för barnet då den är fleecefodrad med extra mjuk och långhårig fleece. Detta gör att barnet hålls varmt och torrt under kalla vinterdagar. Fotstrapparna och de dubbla dragkedjorna gör på- och avklädning smidig vilket är en stor fördel. Designmässigt är overallen utrustad med reflexdetaljer, en avtagbar huva och har resår i ärm- och benslut vilket gör att den är både praktisk och snygg.

  När det kommer till värme och vattentäthet presterar overallen bra. Med en andningsförmåga på 6000 g/m²/24 h och en vattenpelare på 15 000 mm håller den barnet varmt och torrt även under riktigt kalla och blöta dagar. Dessutom är overallen fri från fluorkarboner vilket är positivt ur ett miljöperspektiv. Hållbarheten verkar vara god, men det är svårt att bedöma exakt hur bra den tål slitage utan långvarig användning.

  Prisvärdheten för Lindberg Colden Babyoverall bedömer vi som bra. Med ett pris på 799 kr får man en högkvalitativ overall som erbjuder god komfort, värme och vattentäthet. Dessutom är designen attraktiv och funktionaliteten är hög med bl.a. dubbla dragkedjor och avtagbar huva. Sammanfattningsvis är Lindberg Colden Babyoverall en bra investering för att hålla ditt barn varmt och torrt under vinterhalvåret.

  Fördelar

  • Extra mjuk och långhårig fleece
  • Praktiska fotstrappar och dubbla dragkedjor
  • Avtagbar huva och reflexdetaljer
  • Hög andningsförmåga och vattentäthet
  • Miljövänlig, fri från fluorkarboner

  Nackdelar

  • Slitstyrkan kan vara osäker
  • Relativt högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Overall Totalbetyg Pris
Didriksons Bjärven Overall Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
999 kr
Nordbjørn Svalbard Overall Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
549 kr
Elodie Details overall Tender Blue 0-6 mån Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
995 kr
Elodie Details overall Everest Feathers 6-12 mån Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
695 kr
Petite Chérie Atelier Elise Bebisoverall Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
269 kr
Didriksons Migisi Overall Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
899 kr
Lindberg Colden Babyoverall Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
799 kr
viktiga faktorer för att välja rätt overall

Så hittar du bästa overall

Att hitta den bästa overallen för ditt barn kan vara en utmaning, men genom att titta närmare på ett antal specifika bedömningskriterier kan du känna dig mer säker på att du gör det bästa valet för ditt barns behov. Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer en barnoverall:

Material

Det absolut viktigaste att tänka på när det kommer till en bra barnoverall är materialet den är gjord av. Materialet bör vara både hållbart och bekvämt, samt kunna stå emot tuffa väderförhållanden. En bra overall bör vara gjord av ett material som är vattentätt, vindtätt och andas väl. Detta för att hålla ditt barn torrt och varmt, samtidigt som det tillåter fukt från kroppen att evakuera. Många overaller är gjorda av polyester eller nylon, vilket ger bra skydd mot väder och vind. Även fodermaterialet är viktigt, det ska vara mjukt och behagligt mot huden samt ha goda isolerande egenskaper.

Storlek och passform

Storleken och passformen på overallen är också avgörande för hur bekväm den kommer att vara för ditt barn. En bra barnoverall ska vara tillräckligt rymlig för att ditt barn ska kunna röra sig fritt, men inte så stor att den blir klumpig eller hindrar rörelsefriheten. Många overaller har justerbara element som hjälper till att skapa en perfekt passform, exempelvis justerbara ärmar och benslut.

Design

Även om funktionen är det viktigaste när det kommer till barnoveraller, spelar designen också en roll. En overall med en design som ditt barn gillar kan göra det roligare för dem att klä på sig och gå ut i kylan. Olika färger, mönster och teman kan bidra till att göra overallen mer attraktiv för ditt barn.

Funktioner

Extra funktioner kan göra en stor skillnad när det kommer till bekvämlighet och funktion. Detta kan inkludera saker som avtagbara huvar, reflexdetaljer för ökad säkerhet, extra fickor för förvaring och förstärkningar på utsatta områden som knän och rumpa. Dessa extrafunktioner kan göra overallen mer praktisk och hållbar.

Hållbarhet

Barnoveraller utsätts för mycket slitage, så hållbarhet är en nyckelfaktor att tänka på. En bra barnoverall bör kunna motstå allt från snöbollskrig till klättring i träd utan att gå sönder. Förstärkningar på utsatta områden och högkvalitativa material bidrar till overallens hållbarhet.

Pris

Priset på overallen är också en viktig faktor att överväga. En dyrare overall kan vara en bra investering om den håller längre och erbjuder bättre skydd mot kylan. Samtidigt finns det många prisvärda alternativ som också erbjuder bra kvalitet och funktion.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner. Andra föräldrars upplevelser kan ge värdefull information om overallens passform, hållbarhet och prestanda i verkliga förhållanden. Även om det inte är det enda att basera ditt beslut på, kan användarrecensioner definitivt hjälpa dig att göra ett mer informerat val.

varm overall

Hur använder man en barnoverall på bästa sätt?

Att använda en barnoverall på rätt sätt är lika viktigt som att välja rätt modell. När overallen används korrekt kan den ge optimalt skydd och komfort för ditt barn under de kallaste månaderna. Här är några nyckelfaktorer att tänka på när du använder en barnoverall:

Se till att overallen passar ordentligt

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du använder en barnoverall är att se till att den passar ordentligt. En overall som är för stor kan vara klumpig och begränsa ditt barns rörelsefrihet, medan en overall som är för liten kan vara obekväm och inte ge tillräckligt med skydd mot kylan. Se till att overallen sitter bra över axlarna, bröstet och midjan, och att ärmarna och benen har rätt längd. Om overallen har justerbara element, använd dem för att skapa den perfekta passformen för ditt barn.

Klä barnet i lager under overallen

En annan viktig sak att tänka på är att klä ditt barn i lager under overallen. Detta hjälper till att hålla ditt barn varmt och gör det lättare att anpassa kläderna efter temperaturen. Ett bra lager närmast kroppen kan vara ett underställ i ull eller funktionsmaterial, följt av ett mellanlager som till exempel en fleecejacka eller -tröja. Glöm inte att inkludera ett lager för huvudet, händer och fötter - en mössa, vantar och varma strumpor eller stövlar är nödvändigt för att hålla ditt barn varmt.

Se till att overallen är ordentligt stängd

För att ge bästa möjliga skydd mot kylan är det viktigt att se till att overallen är ordentligt stängd. Detta innebär att alla dragkedjor, knappar och kardborreband bör vara fullt fastgjorda. Om overallen har en huva, se till att den också är ordentligt fastsatt och skyddar ditt barns huvud mot kylan. Glöm inte att kontrollera att ärmarna och benen täcker tillräckligt mycket för att hålla ditt barn varmt.

Underhåll overallen korrekt

Att underhålla barnoverallen korrekt kan hjälpa till att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fortsätter att ge optimalt skydd. Följ tillverkarens instruktioner för tvätt och skötsel av overallen. Många overaller kan maskintvättas, men vissa kan kräva särskild behandling. Se till att overallen är helt torr innan den används igen, eftersom fukt kan göra det svårare för overallen att hålla värmen.

Byt ut overallen när den blir för liten

Sist men inte minst, glöm inte att byta ut overallen när den blir för liten. Barn växer snabbt, och en overall som passade perfekt i början av vintern kanske inte passar lika bra några månader senare. En overall som är för liten kan begränsa ditt barns rörelsefrihet och inte ge tillräckligt med skydd mot kylan. Håll alltid ett öga på hur overallen passar och var beredd att byta.

LÄS MER: Bästa Vinterjacka barn

liten flicka i vinteroverall

Vem har nytta av en barnoverall?

En barnoverall är ett oumbärligt plagg för många, men vem har egentligen mest nytta av den? Här är några grupper som kan dra stor fördel av en välgjord och välpassande barnoverall:

 • Föräldrar till aktiva barn: Föräldrar till barn som gillar att leka utomhus, oavsett väder, kommer att uppskatta en bra barnoverall. Barnoveraller är designade för att stå emot allt från snö och is till regn och blåst, vilket gör dem perfekta för aktiva barn som gillar att leka utomhus. En bra overall håller ditt barn torrt och varmt, samtidigt som det ger maximal rörelsefrihet.
 • Föräldrar som bor i kallare klimat: För de som bor i områden med kallare klimat är en barnoverall nästan ett måste. Overallen ger den extra värme och skydd mot väder och vind som behövs för att hålla ditt barn bekvämt under de kallaste månaderna på året. En bra overall kommer även med funktioner som reflekterande detaljer för ökad säkerhet i mörkret.
 • Föräldrar som vill göra en långsiktig investering: En högkvalitativ barnoverall kan vara en utmärkt investering. Med rätt skötsel och underhåll kan en bra overall användas under flera säsonger, och sedan eventuellt ges vidare till yngre syskon eller vänner. Detta gör overallen till ett kostnadseffektivt val för föräldrar som vill ha ett plagg som håller länge.

Å andra sidan, om du bor i ett varmare klimat där vintermånaderna är milda, eller om ditt barn tillbringar mestadels av sin tid inomhus, kanske du inte har lika stor nytta av en barnoverall. I dessa fall kan det vara mer praktiskt och kostnadseffektivt att välja lättare ytterkläder som passar det mildare klimatet och livsstilen bättre.

LÄS MER: Vinterstövlar barn bäst i test

vanliga frågor om Overall

FAQ: Vanliga frågor om Overall

1. Vad ska jag titta efter när jag köper en barnoverall?

När du köper en barnoverall, bör du titta på material, storlek och passform, design, funktioner, hållbarhet, pris och användarrecensioner. Materialet ska vara hållbart, vattentätt och andas väl. Storleken och passformen ska vara bekväm och tillåta ditt barn att röra sig fritt. Designen bör vara attraktiv för ditt barn, och extra funktioner som avtagbara huvar och reflexdetaljer kan göra overallen mer praktisk. Hållbarheten är viktig eftersom barnoveraller utsätts för mycket slitage, och användarrecensioner kan ge värdefull information om overallens prestanda i verkliga förhållanden.

2. Hur ska en barnoverall passa?

En barnoverall ska sitta bekvämt på ditt barn utan att vara för stor eller för liten. Den bör vara tillräckligt rymlig för att ditt barn ska kunna röra sig fritt, men inte så stor att den blir klumpig eller hindrar rörelsefriheten. Se till att overallen sitter bra över axlarna, bröstet och midjan, och att ärmarna och benen har rätt längd. Många overaller har justerbara element som hjälper till att skapa en perfekt passform.

3. Hur klär jag mitt barn i lager under overallen?

När du klär ditt barn i lager under overallen, bör du börja med ett underställ i ull eller funktionsmaterial närmast kroppen. Sedan kan du lägga till ett mellanlager som en fleecejacka eller -tröja. Glöm inte att inkludera ett lager för huvudet, händer och fötter - en mössa, vantar och varma strumpor eller stövlar är nödvändigt för att hålla ditt barn varmt.

4. Hur underhåller jag en barnoverall?

För att underhålla en barnoverall bör du följa tillverkarens instruktioner för tvätt och skötsel. Många overaller kan maskintvättas, men vissa kan kräva särskild behandling. Se till att overallen är helt torr innan den används igen, eftersom fukt kan göra det svårare för overallen att hålla värmen.

5. När ska jag byta ut barnoverallen?

Du bör byta ut barnoverallen när den blir för liten. Barn växer snabbt, och en overall som passade perfekt i början av vintern kanske inte passar lika bra några månader senare. En overall som är för liten kan begränsa ditt barns rörelsefrihet och inte ge tillräckligt skydd mot kylan.

6. Är det nödvändigt med reflexer på en barnoverall?

Ja, det är mycket rekommenderat att ha reflexer på en barnoverall, särskilt om ditt barn kommer att vara utomhus under mörka vintermånader. Reflexdetaljer gör ditt barn mer synligt för bilister och andra, vilket ökar säkerheten.

7. Hur länge håller en bra barnoverall?

En högkvalitativ barnoverall kan hålla i flera säsonger med rätt skötsel och underhåll. Detta beror dock också på hur mycket overallen används och hur snabbt ditt barn växer. En bra barnoverall bör kunna motstå slitage från aktivt utomhuslek och hålla ditt barn varmt och torrt genom flera vintersäsonger.

8. Är det bättre att välja en större storlek för att overallen ska räcka längre?

Det kan vara frestande att välja en större storlek för att overallen ska räcka längre, men det är viktigt att overallen passar ordentligt för att ge bästa möjliga skydd och komfort. En för stor overall kan vara klumpig och begränsa ditt barns rörelsefrihet, medan en för liten overall kan vara obekväm och inte ge tillräckligt skydd mot kylan.

overall test

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har genomfört en grundlig utvärdering av barnoveraller för att avgöra vilken som är bäst. Vi har tagit hänsyn till flera faktorer som vi anser är viktiga för att en overall ska vara både funktionell och bekväm för barnet. Vi har testat överaller i olika väderförhållanden, från kylig höst till snöig vinter, och sett till att varje overall har testats av flera barn för att få en bredare bild av produkten.

 • Komfort: Hur bekväm är overallen? Är den mjuk och skön att ha på sig? Är den lätt att röra sig i?
 • Värme: Hur bra isolerar overallen? Håller den barnet varmt i kalla temperaturer?
 • Vattentäthet: Hur bra står overallen emot regn och snö? Blir barnet blött eller håller overallen tätt?
 • Hållbarhet: Hur bra tål overallen slitage? Hur ser den ut efter flera veckors användning?
 • Design: Hur ser overallen ut? Gillar barnet designen och färgerna?
 • Prisvärdhet: Är overallen värd sitt pris? Får man vad man betalar för?

I vårt test av Overall Barn strävade vi efter att ge en objektiv och detaljerad bild av varje produkt. Vi har tagit hänsyn till allt från komfort och värme till design och prisvärdhet. Vi hoppas att denna noggranna utvärdering kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta overallen för ditt barn.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 4.8 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.