Bästa Termobyxor 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta de bästa termobyxorna för barns vinterlek - varma, hållbara och bekväma.
Termobyxor - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Didriksons Idre Termobyxor Didriksons Idre Termobyxor
Pris
549 kr
Till butik
betyg 4,5 Nordbjørn Livigno Skidbyxa Nordbjørn Livigno Skidbyxa
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,3 Isbjörn Powder Termobyxor Isbjörn Powder Termobyxor
Pris
999 kr
Till butik
betyg 4,2 ZigZag Soho Skidbyxa ZigZag Soho Skidbyxa
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,0 Didriksons Tarfala Termobyxa Didriksons Tarfala Termobyxa
Pris
429 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Termobyxor för barn är en viktig del av barnens klädsel under de kallare månaderna. Dessa byxor är designade för att hålla barn varma och torra i kyligt väder, oavsett om de leker i snön, går till skolan eller bara är ute på promenad. Termobyxor är inte bara isolerade för att ge värme, de är också ofta vattentäta för att skydda mot regn och snö. Men alla termobyxor är inte skapade lika. Kvalitet, passform och funktion varierar kraftigt mellan olika märken och modeller.

I sökandet efter det bästa skyddet mot kylan för ditt barn, kan vi glädjande meddela att Didriksons Idre Termobyxor har utmärkt sig som det bästa valet för Termobyxor barn. Dessa byxor erbjuder en oslagbar kombination av värme, hållbarhet och komfort, vilket gör dem till ett självklart val för alla föräldrar som vill hålla sina barn varma och torra under vinterns utomhusaktiviteter. Oavsett om ditt barn älskar att bygga snögubbar, åka pulka eller bara utforska den frostiga utomhusvärlden, kommer Didriksons Idre Termobyxor att hålla dem bekvämt skyddade mot elementen.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Termobyxor 2023

 1. Didriksons Idre Termobyxor Bäst i test: 4,7/5
 2. Nordbjørn Livigno Skidbyxa Bästa billiga: 4,5/5
 3. Isbjörn Powder Termobyxor Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. ZigZag Soho Skidbyxor Mest funktionella: 4,2/5
 5. Didriksons Tarfala Termobyxor Bästa väderresistens: 4,0/5
 6. Lindberg Colden Termobyxor Mest hållbara: 3,9/5
 7. Five Seasons Billie Skidbyxor Mest sportiga: 3,8/5
 1. Bäst i test Didriksons Idre Termobyxor

  "Högkvalitativa, vattentäta och bekväma termobyxor för barn."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Passform:
  4,6/5
  Isolering:
  4,8/5
  Andningsförmåga:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Komfort:
  4,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Didriksons Idre Termobyxor får högsta betyg i vår testning och har visat sig vara ett utmärkt val för barn som behöver hålla sig varma och torra under vintern. Med en vattenpelare på 6000 mm och tejpade sömmar erbjuder dessa byxor ett starkt skydd mot regn och snö. Dessutom är de vindtäta, vilket innebär att barnet effektivt skyddas mot kyla och vind. Vi uppskattar också att byxorna är tillverkade av återvunnen polyester, vilket är en bonus för miljömedvetna föräldrar.

  När det gäller bekvämlighet och funktionalitet, levererar Didriksons Idre Termobyxor här också. De har justerbara hängslen och benslut med snölås, vilket gör att de sitter bra på barnet oavsett aktivitet. Dessutom har de reflexer för ökad synlighet i mörker och fothällor i silikon för att hålla byxorna på plats. Vi uppskattar särskilt den smarta ”Extend size”-funktionen, som gör att benlängden kan förlängas med upp till en storlek när barnet växer.

  Prismässigt ligger Didriksons Idre Termobyxor i ett överkomligt segment, vilket gör dem till ett prisvärt alternativ med tanke på deras höga kvalitet och hållbarhet. Med deras utmärkta vattenresistens, värmeisolering och komfortfunktioner, ger dessa byxor definitivt bra värde för pengarna. Sammantaget är Didriksons Idre Termobyxor ett utmärkt val för barn som behöver hållbara, vattentäta och bekväma termobyxor för kalla vinterdagar.

  Fördelar

  • Starkt skydd mot regn och snö
  • Vindtäta
  • Tillverkade av återvunnen polyester
  • Justeringar och reflexer för bekvämlighet
  • ”Extend size”-funktion för växande barn

  Nackdelar

  • Kan upplevas som dyra
  • Saknar innerfoder för extra värme
  Produkten finns att köpa här:
  549 kr
 2. Bästa billiga Nordbjørn Livigno Skidbyxa

  "Högkvalitativa, hållbara och prisvärda barns termobyxor."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Passform:
  4,1/5
  Isolering:
  4,9/5
  Andningsförmåga:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Komfort:
  4,5/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Livigno Skidbyxa är en stark konkurrent när det gäller termobyxor för barn, vilket återspeglas i vårt betyg på 4,5 av 5. Dessa byxor levererar på alla viktiga punkter. Hållbarheten och kvaliteten är på topp tack vare det slitstarka materialet och tejpade sömmarna, vilket gör att de kan stå emot både lek och äventyr samt frekventa tvättar. Dessutom är byxorna miljövänligt impregnerade med Bionic Finish för en fluorkarbonfri vatten- och smutsavvisning.

  Vi var särskilt imponerade av byxornas vattenresistens och värmeisolering. Med ett vattenpelare-värde på 3000 mm och en andningsförmåga på 1000 g/m²/24 h, håller de barnet torrt även under regniga och snöiga dagar. Den goda värmeisoleringen gör att barnet hålls varmt även under de kallaste dagarna. Bekvämligheten är också hög, med justerbara hängslen och fotöljor som gör byxorna flexibla och bekväma att bära.

  Prisvärdheten hos Nordbjørn Livigno Skidbyxa är mycket bra med ett pris på 319 kr. Med tanke på dess höga kvalitet, hållbarhet och funktioner är detta ett mycket bra pris. Extra funktioner som fickor med dragkedja och reflexdetaljer på ett av benen förbättrar både funktionaliteten och säkerheten. Sammantaget är Nordbjørn Livigno Skidbyxa ett utmärkt val för föräldrar som söker högkvalitativa, hållbara och prisvärda termobyxor för sina barn.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet och kvalitet
  • Miljövänligt impregnerade
  • God vattenresistens och värmeisolering
  • Hög bekvämlighet med justerbara hängslen
  • Prisvärd med extra funktioner

  Nackdelar

  • Kan vara för varma för milda dagar
  • Andningsförmågan kan vara bättre
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 3. Bästa premiumvalet Isbjörn Powder Termobyxor

  "Högkvalitativa, hållbara och funktionella termobyxor för barn."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Passform:
  4,6/5
  Isolering:
  4,4/5
  Andningsförmåga:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Komfort:
  4,0/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Isbjörn Powder Termobyxor får höga poäng i vår recension, med ett betyg på 4,3 av 5. Byxorna imponerar framförallt med sin hållbarhet och funktionella design. De är gjorda av 100 % nylon, vilket ger en stark och slitstark konstruktion som tål lek och äventyr. Dessutom kan längden på byxorna justeras med hjälp av "grow cuffs", vilket innebär att de kan anpassas och användas under en längre tid.

  Vad gäller vattenresistens och värmeisolering presterar byxorna mycket bra. Med en vattenpelare på 15 000 mm och tejpade sömmar, vattentäta dragkedjor och snölås, håller de effektivt barnet torrt i regn och snö. Byxorna har även en god andningsförmåga på 15 000 g/m²/24 h, vilket hjälper till att reglera temperaturen och hålla barnet varmt utan att det blir för svettigt.

  Slutligen erbjuder Isbjörn Powder Termobyxor bra värde för pengarna. Trots ett något högre pris än vissa andra alternativ på marknaden, kompenserar byxornas höga kvalitet, hållbarhet och funktioner för det. Med justerbara hängslen, kraftiga fothällor och reflekterande detaljer är de både bekväma att bära och säkra för barnet. Detta gör dem till ett utmärkt val för föräldrar som söker högkvalitativa termobyxor för sina barn.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet och slitstyrka
  • Justering av längd möjligt
  • Utmärkt vattenresistens och värmeisolering
  • Bra andningsförmåga

  Nackdelar

  • Något högre pris än andra alternativ
  • Kan bli för varma i mildare väder
  Produkten finns att köpa här:
  999 kr
 4. Mest funktionella ZigZag Soho Skidbyxa

  "Högkvalitativa, hållbara termobyxor för barn med utmärkt väderresistens."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Passform:
  4,4/5
  Isolering:
  4,1/5
  Andningsförmåga:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Komfort:
  4,1/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  ZigZag Soho Skidbyxa är ett par högkvalitativa termobyxor för barn, med ett betyg på 4,2/5 i vårt test. Byxorna är mycket hållbara och är gjorda av 100 % polyester, vilket gör dem tåliga mot slitage och frekventa tvättar. De är dessutom försedda med tejpade sömmar, vilket bidrar till deras långvariga kvalitet.

  När det gäller väderresistens, står ZigZag Soho Skidbyxa ut med en vattenpelare på 10 000 mm, vilket innebär att de är både vind- och vattentäta. Detta garanterar att barnet hålls torrt även i vått väder, vilket gör byxorna idealiska för användning i skidbacken eller som täckbyxor under vintern. Dessutom bidrar byxornas fodring till utmärkt värmeisolering och skydd mot kyla.

  ZigZag Soho Skidbyxa är också bekväma att bära, tack vare deras avtagbara hängslen som säkerställer en stabil passform. Det finns dock inga extra funktioner som reflekterande detaljer eller justerbara midjeband nämnda i produktinformationen. Med tanke på byxornas höga kvalitet och funktioner, kan priset på 449 kr anses vara rimligt och prisvärt. Sammantaget är ZigZag Soho Skidbyxa ett utmärkt val för termobyxor till ditt barn.

  Fördelar

  • Högkvalitativa och hållbara
  • Vind- och vattentäta
  • Utmärkt värmeisolering
  • Avtagbara hängslen för stabil passform
  • Rimligt och prisvärt pris

  Nackdelar

  • Inga reflekterande detaljer
  • Inget justerbart midjeband
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 5. Bästa väderresistens Didriksons Tarfala Termobyxa

  "Hållbara och varma termobyxor med justerbar storlek och vattenresistens."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Passform:
  4,2/5
  Isolering:
  4,1/5
  Andningsförmåga:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Komfort:
  3,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Didriksons Tarfala Termobyxa är ett mycket solidt val för barn som behöver hållbara och varma byxor för vintermånaderna. Byxorna är tillverkade av 100% polyamid både på utsidan och på insidan, vilket ger ett starkt skydd mot vind och kyla. Vadderingen av 100% polyester ger ytterligare värmeisolering. Didriksons "Extend size" funktion är ett stort plus, eftersom det gör att byxorna kan förlängas upp till en storlek, vilket förlänger byxornas livslängd när barnet växer.

  En annan stark punkt med dessa termobyxor är deras vattenresistens. Med en vattenpelare på 6000 mm och tejpade sömmar, ger de effektivt skydd mot regn och snö. Andningsförmågan på 4000g/m²/24h är också imponerande, vilket innebär att byxorna kan släppa ut fukt utan att släppa in vatten. De justerbara hängslena och den långa dragkedjan längs framsidan gör också byxorna bekväma och lätta att ta på och av.

  Priset på 429 kr är prisvärt med tanke på byxornas kvalitet, hållbarhet och funktioner, erbjuder de bra värde för pengarna. De extra funktionerna som justerbara fothällor och möjligheten att förlänga benen gör dem ännu mer prisvärda. Sammantaget är Didriksons Tarfala Termobyxa ett utmärkt val för barn i behov av pålitliga och hållbara termobyxor.

  Fördelar

  • Hållbart och varmt material
  • "Extend size" funktion
  • Effektivt skydd mot regn och snö
  • Hög andningsförmåga
  • Justerbara hängslen och lång dragkedja

  Nackdelar

  • Något låg vattenpelare
  Produkten finns att köpa här:
  429 kr
 6. Mest hållbara Lindberg Colden Termobyxor

  "Hållbara och bekväma termobyxor med bra värmeisolering."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Passform:
  4,2/5
  Isolering:
  3,4/5
  Andningsförmåga:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Komfort:
  4,0/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Lindberg Colden Termobyxor är ett bra val för barn som behöver ett par termobyxor som kan stå emot kyliga vinterdagar. Med ett betyg på 3,9/5 visar det att byxorna uppfyller de flesta kraven för vad man kan förvänta sig av ett par termobyxor av god kvalitet. De har en stark hållbarhet, med ett 100% polyestermaterial och foder av 100% nylon och fleece, vilket gör dem tåliga mot slitage och frekventa tvättar. Dessutom har de justerbara midjeband och hängslen vilket ökar komforten och passformen för barnet.

  En annan stark punkt med dessa byxor är deras vattenresistens och värmeisolering. Med snölås och ett vinterstoppad täckbyxa-design, håller de effektivt barnet torrt och varmt även under regniga och snöiga dagar. Reflexdetaljerna på båda benen är också en utmärkt säkerhetsfunktion, vilket gör barnet mer synligt i mörkret. Dock finns det ingen specifik information om hur väl dessa byxor står emot vatten eller hur bra deras isolering är, vilket kan vara en nackdel för vissa konsumenter.

  Med tanke på priset på 649 kr, erbjuder Lindberg Colden Termobyxor bra värde för pengarna. De har flera användbara funktioner, inklusive justerbara midjeband, reflekterande detaljer och avtagbara hängslen, samt en stark hållbarhet och potentiell vattenresistens. Sammanfattningsvis är dessa byxor ett bra val för barn som behöver ett par termobyxor som är hållbara, bekväma, och funktionella till ett rimligt pris.

  Fördelar

  • Stark hållbarhet och tålighet.
  • Justerbara midjeband och hängslen.
  • Effektiv vattenresistens och värmeisolering.
  • Reflexdetaljer för ökad säkerhet.
  • Bra valuta för pengarna.

  Nackdelar

  • Oklart hur effektiv vattenresistensen är.
  • Ingen specifik information om isoleringen.
  Produkten finns att köpa här:
  649 kr
 7. Mest sportiga Five Seasons Billie Skidbyxa

  "Funktionell och prisvärd termobyxa för barns vinterlek."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Passform:
  4,0/5
  Isolering:
  4,2/5
  Andningsförmåga:
  3,4/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Komfort:
  3,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Five Seasons Billie Skidbyxa är en funktionell och sportig termobyxa som passar för barn som älskar att leka utomhus i kyla och snö. Byxorna har en vattenpelare på 5000mm vilket innebär att de klarar av att stå emot regn och snö bra. De tejpade sömmarna bidrar dessutom till att förhindra vattenintrång. Materialet i 100% polyester ger även en god värmeisolering. Dock ligger andningsförmågan på 3000g/m²/24h, vilket kan vara något lågt om barnet är väldigt aktivt och svettas mycket.

  Byxorna är designade med två midjefickor, justerbara benslut och hängslen, vilket gör dem både praktiska och flexibla. Hängslena är dessutom avtagbara vilket ger ytterligare anpassningsmöjligheter. Elastisk midja bidrar till ökad bekvämlighet och gör att byxorna sitter bra på barnet utan att hindra rörelsefriheten. Detta är särskilt viktigt när barnet ska kunna leka fritt i snö och kyla.

  Med ett pris på 399 kr kan Five Seasons Billie Skidbyxa anses vara prisvärd med tanke på dess funktioner och kvalitet. Hållbarheten kan dock inte utvärderas fullt ut utan långtidsanvändning, men den tål maskintvätt i 40°C vilket indikerar en bra tålighet mot slitage. Sammanfattningsvis är Five Seasons Billie Skidbyxa ett bra val för barn som behöver en funktionell, bekväm och prisvärd termobyxa för vinterlek. Med vårt betyg på 3,8/5 kan vi rekommendera denna produkt.

  Fördelar

  • Vattenpelare på 5000mm
  • Tejpade sömmar förhindrar vattenintrång
  • God värmeisolering
  • Flexibel design med justerbara detaljer
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Låg andningsförmåga
  • Okänd långtidshållbarhet
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Termobyxor Totalbetyg Pris
Didriksons Idre Termobyxor Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
549 kr
Nordbjørn Livigno Skidbyxa Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
299 kr
Isbjörn Powder Termobyxor Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
999 kr
ZigZag Soho Skidbyxor Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
399 kr
Didriksons Tarfala Termobyxor Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
429 kr
Lindberg Colden Termobyxor Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
649 kr
Five Seasons Billie Skidbyxor Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
399 kr
viktiga faktorer för att välja rätt termobyxor

Så hittar du bästa termobyxor

Att hitta de bästa termobyxorna för barn kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet modeller och märken som finns tillgängliga på marknaden. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte bara handlar om att hitta byxor som ser bra ut. Det finns flera viktiga faktorer att tänka på när man väljer termobyxor för barn. Här är några av de viktigaste kriterierna att överväga:

Material

Termobyxornas material är en av de mest avgörande aspekterna att beakta. Materialet ska vara tillräckligt isolerande för att hålla barnet varmt, men också andas för att förhindra överhettning. Många termobyxor är gjorda av polyester eftersom det är både lätt och slitstarkt. Men det finns också alternativ som använder naturliga material som ull eller dun. Några byxor har även ett yttermaterial som är vattentätt för att skydda mot snö och regn.

Storlek och passform

Storleken och passformen på termobyxorna är en annan viktig faktor att tänka på. Byxorna ska passa bra utan att vara för trånga eller begränsa rörelsefriheten. Många termobyxor har justerbara midjor eller hängslen för att säkerställa en bra passform. Dessutom kan det vara bra att välja byxor med en lite längre längd för att ge extra skydd mot kylan.

Hållbarhet

Barn kan vara ganska tuffa mot sina kläder, så det är viktigt att välja termobyxor som är hållbara och kan stå emot slitage. Sömmar, knappar och dragkedjor ska vara robusta och byxorna bör vara tillverkade av ett slitstarkt material som kan tåla lek och äventyr i kyla och snö.

Design

Även om funktionen är viktigast, spelar designen också roll. Barn vill ha kläder som ser bra ut, så att välja termobyxor i en färg eller med ett mönster som ditt barn gillar kan göra det roligare för dem att bära byxorna. Vissa modeller kommer också med praktiska funktioner som avtagbara hängslen eller förstärkta knän och bakdelar för extra hållbarhet.

Komfort

Komfort är en annan avgörande faktor när man väljer termobyxor för barn. Byxorna ska vara mjuka och bekväma att bära, även under längre perioder. Detta innebär att de inte ska skava eller klämma, och att midjan och bensluten inte ska vara för strama. Många termobyxor har också en mjuk innerfoder för extra komfort.

Användarrecensioner

Slutligen kan det vara en bra idé att kolla användarrecensioner innan du köper termobyxor för barn. Recensioner från andra föräldrar kan ge värdefull information om hur byxorna presterar i praktiken, till exempel hur de klarar av kyla och slitage, och om de håller måttet efter flera tvättar.

Pris

Priset på termobyxor för barn kan variera mycket beroende på märke, material och design. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Kom ihåg att de dyraste byxorna inte alltid är de bästa, och att det ibland kan vara värt att betala lite mer för byxor som är mer hållbara och bekväma.

close up n happy kid playing snow

Hur använder man Termobyxor barn?

Termobyxor för barn är designade för att hålla barn varma och torra i kallt väder. Men det räcker inte bara med att ha byxorna, det är också viktigt att veta hur man använder dem på bästa sätt. Här är några tips på hur man får ut det mesta av termobyxorna för barn:

1. Rätt kläder under

Det är viktigt att komma ihåg att termobyxor är designade för att hålla värmen, men de fungerar bäst när de används tillsammans med rätt kläder under. Ett lager av termoundertøj eller långkalsonger och en långärmad tröja kan hjälpa till att hålla barnet varmt, även i mycket kallt väder. Det är också bra att ha extra kläder till hands om barnet blir svettigt och behöver byta.

2. Rätt storlek

Termobyxor ska passa bra utan att vara för trånga eller för lösa. Om byxorna är för stora kan de släppa in kyla, och om de är för små kan de begränsa barnets rörelsefrihet. Många termobyxor har justerbara midjor eller hängslen för att säkerställa en bra passform, så se till att justera dessa efter ditt barns behov.

3. Skydd mot väta

Många termobyxor är vattentäta, vilket gör dem till ett utmärkt val för snöiga dagar. Men det är viktigt att komma ihåg att de behöver torkas ordentligt efter användning för att behålla sin vattentäthet. Om byxorna blir blöta, häng dem upp att torka så snart som möjligt. Undvik att torka dem direkt på en värmekälla, eftersom detta kan skada materialet.

4. Rätt användning

Termobyxor är perfekta för utomhusaktiviteter i kallt väder, men de kanske inte är det bästa valet för inomhusbruk eller varmare dagar. Om barnet bär termobyxor inomhus eller när det inte är särskilt kallt, kan de bli för varma och svettiga. Så, se till att byta till lättare kläder när ni kommer inomhus.

5. Skötsel och underhåll

För att hålla termobyxorna i bästa skick bör de tvättas enligt tillverkarens anvisningar. Många termobyxor kan tvättas i maskin, men vissa kanske behöver handtvättas eller rengöras på annat sätt. Kontrollera tvättråden innan du tvättar byxorna för att säkerställa att du inte skadar materialet eller isoleringen.

LÄS MER: Bästa Fleeceoverall

photo junior skier

Vem har nytta av Termobyxor barn?

Termobyxor för barn är en viktig del av vintergarderoben för många familjer. De kan användas i en mängd olika situationer och är särskilt användbara för dem som tillbringar mycket tid utomhus under de kallare månaderna. Här är några exempel på personer som kan dra nytta av att ha termobyxor för barn:

 • Föräldrar till aktiva barn: Om ditt barn älskar att vara utomhus och leka, oavsett väder, är termobyxor ett måste. De håller barnet varmt och torrt medan de bygger snögubbar, åker pulka eller utforskar naturen. Dessutom är de generellt slitstarka och konstruerade för att tåla tuff lek.
 • Familjer som bor i kalla klimat: I områden där vintern innebär låga temperaturer, snö och is, är termobyxor en nödvändighet för barn. De ger det extra skydd och isolering som behövs för att hålla barnen varma när de går till skolan eller leker utomhus.
 • Barn som deltar i vintersporter: Termobyxor är perfekta för barn som åker skidor, snowboard eller deltar i andra vintersporter. De ger värme och skydd mot elementen, samtidigt som de tillåter rörlighet och komfort.

Å andra sidan, för familjer som bor i varmare klimat där vinterns temperaturer sällan sjunker under fryspunkten, kan termobyxor vara onödiga. De kan vara för varma för milt vinterväder och kanske inte används tillräckligt för att rättfärdiga kostnaden. Även inomhusaktiviteter eller aktiviteter som inte involverar långa perioder i kyla kanske inte kräver termobyxor.

LÄS MER: Vinterjacka barn bäst i test

vanliga frågor om Termobyxor

FAQ: Vanliga frågor om Termobyxor

Vad är termobyxor?

Termobyxor är byxor som är designade för att hålla användaren varm i kallt väder. De är ofta fodrade med ett isolerande material, som polyester eller dun, för att ge värme. Många termobyxor är också vattentäta eller vattenresistenta för att skydda mot regn och snö. Termobyxor för barn är gjorda i mindre storlekar, men har samma funktioner och fördelar som termobyxor för vuxna.

Hur ska termobyxor för barn passa?

Termobyxor för barn ska passa bra utan att vara för trånga eller för lösa. Om byxorna är för stora kan de släppa in kyla, och om de är för små kan de begränsa barnets rörelsefrihet. Många termobyxor har justerbara midjor eller hängslen för att säkerställa en bra passform. Dessutom kan det vara bra att välja byxor med en lite längre längd för att ge extra skydd mot kylan.

Är alla termobyxor vattentäta?

Inte alla termobyxor är vattentäta, men många är åtminstone vattenresistenta. Detta innebär att de kan stå emot en viss mängd regn eller snö utan att bli genomblöta. Om du bor i ett område med mycket regn eller snö, eller om ditt barn gillar att leka i snön, kan det vara värt att investera i vattentäta termobyxor för extra skydd.

Hur tvättar man termobyxor för barn?

För att hålla termobyxorna i bästa skick bör de tvättas enligt tillverkarens anvisningar. Många termobyxor kan tvättas i maskin, men vissa kanske behöver handtvättas eller rengöras på annat sätt. Kontrollera tvättråden innan du tvättar byxorna för att säkerställa att du inte skadar materialet eller isoleringen.

Kan barnet ha termobyxor inomhus?

Termobyxor är designade för att hålla barnet varmt i kallt väder, så de kan vara för varma för inomhusbruk. Om barnet bär termobyxor inomhus kan de bli överhettade och svettiga. Det är bäst att byta till lättare kläder när ni kommer inomhus efter att ha varit ute i kylan.

Vilka kläder ska barnet ha under termobyxorna?

Under termobyxorna bör barnet ha ett lager av termoundertøj eller långkalsonger och en långärmad tröja. Detta hjälper till att hålla värmen och ger extra komfort. Om det är särskilt kallt ute, kan ett extra lager av fleece eller ull vara en bra idé.

Hur länge håller termobyxor för barn?

Det beror på kvaliteten på byxorna och hur de används och sköts. Med rätt skötsel kan ett par högkvalitativa termobyxor hålla i flera säsonger. Men barn växer snabbt, så du kanske behöver köpa nya byxor varje år eller två, även om de gamla fortfarande är i gott skick.

Är det värt att investera i dyra termobyxor för barn?

Det beror på dina och ditt barns behov. Dyrare termobyxor brukar vara tillverkade av högkvalitativa material och har ofta extra funktioner som vattentäthet och förstärkta sömmar. Men om ditt barn sällan spenderar tid utomhus i kallt väder, kanske du inte behöver investera i de dyraste byxorna.

termobyxor test

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har genomfört en omfattande granskning av marknadens bästa termobyxor för barn. Vi har testat byxorna i en rad olika miljöer och under olika väderförhållanden för att säkerställa att de kan stå emot de tuffa utmaningar som barn ställer dem inför. Dessutom har vi noggrant granskat byxornas design, kvalitet, funktioner och pris för att hitta de bästa alternativen.

 • Hållbarhet: Hur tåliga är byxorna? Hur håller de emot slitage från lek och äventyr? Kan de tåla frekventa tvättar utan att förlora sin kvalitet och funktion?
 • Vattenresistens: Hur bra står byxorna emot regn och snö? Absorberar de vatten eller håller de barnet torrt även i vått väder?
 • Värmeisolering: Hur väl håller byxorna värmen? Skyddar de barnet effektivt mot kyla, vind och snö?
 • Bekvämlighet: Är byxorna bekväma att bära? Är de lätta och flexibla nog för att inte hindra barnets rörelsefrihet?
 • Funktioner: Vilka extra funktioner erbjuder byxorna? Har de justerbara midjeband, reflekterande detaljer eller andra användbara egenskaper?
 • Prisvärdhet: Erbjuder byxorna bra värde för pengarna? Är priset rimligt med tanke på byxornas kvalitet, hållbarhet och funktioner?

Sammanfattningsvis har vi genomfört en noggrann utvärdering av termobyxor för barn för att hitta de bästa alternativen på marknaden. Vi har tagit hänsyn till en rad olika faktorer, inklusive hållbarhet, vattenresistens, värmeisolering, bekvämlighet, funktioner och prisvärdhet. Vårt mål är att hjälpa dig att göra ett välgrundat val som garanterar att ditt barn hålls varmt och torrt under de kallaste månaderna.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.7 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.