Bästa Gummistövlar 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Upptäck de bästa gummistövlarna för optimal komfort och skydd mot väder.
Gummistövlar - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Tretorn Gränna Gummistövlar Tretorn Gränna Gummistövlar
Pris
259 kr
Till butik
betyg 4,5 Petite Chérie Atelier Ella Gummistövlar Petite Chérie Atelier Ella Gummistövlar
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,3 Viking Jolly Gummistövlar Viking Jolly Gummistövlar
Pris
375 kr
Till butik
betyg 4,2 Nordbjørn Whirlwind Gummistövlar Nordbjørn Whirlwind Gummistövlar
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,0 Viking Ultra 2.0 Vinterstövel Viking Ultra 2.0 Vinterstövel
Pris
439 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Gummistövlar, dessa bekväma och praktiska skodon, är en ovärderlig del av varje garderob. De erbjuder en skyddande barriär mot blöta väderförhållanden och leriga terränger, vilket gör dem till ett idealiskt val för en mängd olika aktiviteter. Från regniga morgonpromenader till skolan, till leriga turer i trädgården och fuktiga fiskeutflykter - gummistövlar är det perfekta sättet att hålla fötterna torra och bekväma. Deras design är både funktionell och tidlös, vilket gör dem till ett pålitligt val oavsett årstid eller väder.

I jakten på de mest högpresterande gummistövlarna har vi testat en rad olika modeller och märken. Efter noggranna överväganden kan vi nu med glädje avslöja att Tretorn Gränna Gummistövlar står som den obestridda vinnaren. Dessa gummistövlar erbjuder inte bara överlägsen komfort och skydd mot fukt, utan också en klassisk design som passar alla åldrar och stilar. Oavsett om du befinner dig mitt i en skogspromenad eller bara behöver skydd under regniga dagar, är Tretorn Gränna Gummistövlar det bästa valet för att hålla fötterna torra och komfortabla.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Gummistövlar 2023

 1. Tretorn Gränna Gummistövlar (Svart/grå) Bäst i test: 4,7/5
 2. Petite Chérie Atelier Ella Gummistövlar Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Viking Jolly Gummistövlar Bästa veganska: 4,3/5
 4. Nordbjørn Whirlwind Gummistövlar Bästa billiga: 4,2/5
 5. Viking Ultra 2.0 Fodrade Gummistövlar Bästa design: 4,0/5
 6. Nordbjørn Blizz Light Winter Fodrade Gummistövlar Bästa robusta: 3,9/5
 7. L.O.L. Surprise! Gummistövel Mest attraktiva: 3,8/5
 1. Bäst i test Tretorn Gränna Gummistövlar

  "Högkvalitativa, bekväma och miljövänliga barnstövlar med lekfull design."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Komfort:
  4,2/5
  Passform:
  4,9/5
  Vattentäthet:
  4,8/5
  Grepp:
  4,8/5
  Till butiken
  (Babyland)

  När det kommer till material och hållbarhet, uppfyller Tretorn Gränna Gummistövlar alla förväntningar. Tillverkad av högkvalitativt naturgummi, är stöveln både slitstark och tålig mot väder och vind. Den har en innersula av textil och EVA, vilket bidrar till att hålla fötterna torra och varma. Dessutom är den PVC-fri vilket innebär att den är miljövänlig. Stövelns konstruktion är robust med starka sömmar, vilket gör att den håller länge utan att visa tecken på slitage.

  Angående komfort, är Tretorn Gränna mycket bekväm att bära även under längre perioder. Den anatomiska innersulan ger ett stadigt stöd åt små fötter och skafthöjden på 18 cm gör att barnet kan plaska omkring i pölar utan att få in vatten i stöveln. Den tåliga yttersulan ger bra grepp när det är halt, vilket ökar säkerheten för barnet. Stöveln är också lätt att ta på och ta av med hälgrepp, vilket gör den idealisk för barn.

  Designmässigt är Tretorn Gränna en riktig vinnare med sina glada färger och lekfulla ränder som lyser upp även den regnigaste av dagar. Den finns i flera olika färger vilket gör att den passar till olika klädstilar och situationer. Priset på 259 kr kan tyckas vara lite högt för en barnstövel, men med tanke på stövelns höga kvalitet, komfort och hållbarhet, ger den verkligen valuta för pengarna. Vårt betyg blir därför 4,7 av 5 möjliga.

  Fördelar

  • Högkvalitativt naturgummi och hållbar
  • Slitstark och tålig mot väder
  • Stödande anatomisk innersula
  • Bra grepp, ökar säkerhet
  • Lekfull och attraktiv design

  Nackdelar

  • Något högt pris för en barnstövel
  • Kan vara svårt att hitta rätt storlek
  Produkten finns att köpa här:
  259 kr
 2. Bästa premiumvalet Petite Chérie Atelier Ella Gummistövlar

  "Högkvalitativa, hållbara och bekväma barns gummistövlar med stilfull design."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Komfort:
  4,7/5
  Passform:
  4,4/5
  Vattentäthet:
  4,3/5
  Grepp:
  4,3/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Petite Chérie Atelier Ella Gummistövlar är en högkvalitativ produkt som uppfyller flera av de kriterier vi ställer på ett par bra gummistövlar. Med ett betyg på 4,5 av 5, imponerar dessa stövlar med sin hållbarhet och komfort. Tillverkade i hållbart gummi, garanterar de att hålla fötterna torra i alla väder. Den räfflade yttersulan ger utmärkt grepp och förhindrar halka på våta ytor. Insidan av stöveln består av bekväm textil som ger en skön passform, vilket gör dem bekväma att bära under längre perioder.

  Designmässigt erbjuder Petite Chérie Atelier Ella Gummistövlar en attraktiv estetik med sitt härliga mönster, detaljer som rem med metallspänne och märkets logga framtill. Dessa stövlar skulle vara ett stiligt tillskott till varje barns garderob. De finns i en rad olika storlekar för att passa alla åldrar och fotstorlekar, vilket ytterligare ökar dess tillgänglighet och användbarhet.

  Med tanke på priset på 129 kr, erbjuder dessa gummistövlar ett utmärkt värde för pengarna. Deras hållbarhet, komfort, design och pris gör dem till ett utmärkt val för föräldrar som letar efter högkvalitativa gummistövlar till sina barn. Skötselråden är också enkla att följa, vilket bidrar till stövlarnas livslängd. Sammantaget är Petite Chérie Atelier Ella Gummistövlar en utmärkt produkt som vi starkt kan rekommendera.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbarhet
  • Utmärkt grepp och halkskydd
  • Bekväma med skön passform
  • Attraktiv design
  • Bra prisvärdhet

  Nackdelar

  • Kan vara svåra att rengöra
  • Inte tillgängliga i alla storlekar
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 3. Bästa veganska Viking Jolly Gummistövlar

  "Högkvalitativa, hållbara och veganska barnstövlar för alla väder."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Komfort:
  4,3/5
  Passform:
  4,7/5
  Vattentäthet:
  4,0/5
  Grepp:
  4,0/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Den Viking Jolly gummistöveln får höga betyg på flera områden, däribland material och hållbarhet. Stöveln är tillverkad i ett hållbart och slitstarkt gummi som står emot både väder och vind, vilket gör den till en perfekt följeslagare för utelek i alla väder. Dessutom är den vattentät, vilket ger extra skydd mot fukt. Det faktum att stöveln är vegansk och PVC-fri är också ett stort plus, eftersom det visar att Viking tar både miljö- och djurrättigheter på allvar.

  När det kommer till komfort presterar Viking Jolly gummistöveln också bra. Den praktiska och elastiska designen gör att stöveln sitter bekvämt på foten, även under längre perioder. Den innehåller dock ingen specifik information om stötdämpning eller fotbädd, vilket kan vara något att tänka på för de som planerar att bära dem under längre perioder. Storleksguiden med fotlängdsmått är en bra funktion som hjälper till att säkerställa rätt passform.

  Priset på 375 kr kan tyckas vara lite högt för en barnstövel, men med tanke på dess kvalitet och hållbarhet, samt det faktum att den är vegansk och PVC-fri, anser vi att det ger god valuta för pengarna. Designmässigt är stöveln ganska enkel, men dess praktiska funktioner och högkvalitativa material överväger detta. Slutligen, med ett betyg på 4,3/5, är Viking Jolly gummistöveln definitivt en stövel att överväga för ditt barns utelekbehov.

  Fördelar

  • Hållbart och slitstarkt material
  • Vattentät för extra skydd
  • Vegansk och PVC-fri
  • Elastisk och bekväm design
  • Storleksguide med fotlängdsmått

  Nackdelar

  • Ingen specifik stötdämpning
  • Priset kan anses högt
  Produkten finns att köpa här:
  375 kr
 4. Bästa billiga Nordbjørn Whirlwind Gummistövlar

  "Högkvalitativa, bekväma och hållbara stövlar för regniga dagar."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Komfort:
  4,0/5
  Passform:
  4,3/5
  Vattentäthet:
  4,3/5
  Grepp:
  4,3/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Whirlwind Gummistövlar imponerar med sin höga kvalitet och bekvämlighet, vilket ger dem ett betyg på 4,2/5 i vårt test. Stövlarnas utsida är tillverkad av hållbart gummi som står emot både väder och vind, samtidigt som det inre fodret av textil bidrar till att hålla fötterna torra och varma. Stövlarna har en hög komfortnivå, med ett bra grepp tack vare den mönstrade yttersulan och en passform som verkar anpassa sig väl till de flesta fotstorlekar.

  Stövlarnas hållbarhet verkar vara utmärkt, med starka sömmar och ett material som kan stå emot tuffa väderförhållanden. Nordbjørn rekommenderar att de blöta gummistövlarna ska lufttorkas, vilket tyder på att materialet kan vara känsligt för värme men inte nödvändigtvis påverkar dess övergripande hållbarhet. När det kommer till designen är Whirlwind Gummistövlar ganska enkla men ändå stilig, perfekt för regniga dagar.

  Med ett pris på 129 kr, erbjuder Nordbjørn Whirlwind Gummistövlar definitivt valuta för pengarna. Med tanke på deras höga kvalitet, komfort och hållbarhet känns priset mycket rimligt. Sammanfattningsvis är dessa gummistövlar ett utmärkt val för de som söker ett par hållbara och bekväma stövlar för regniga dagar.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och bekvämlighet
  • Hållbart gummi och textilfoder
  • Bra grepp med mönstrad yttersula
  • Starka sömmar och tålig mot väder
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan vara känsligt för värme
  • Designen kan vara för enkel för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 5. Bästa design Viking Ultra 2.0 Vinterstövel

  "Högkvalitativ, varm och hållbar stövel för kalla och blöta dagar."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Komfort:
  3,5/5
  Passform:
  3,6/5
  Vattentäthet:
  4,4/5
  Grepp:
  4,4/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Viking Ultra 2.0 Vinterstövel får ett betyg på 4,0/5 i vårt test. Den sticker ut som en utmärkt allround stövel, som tack vare sin varmfodring klarar temperaturer ner till -20 grader. Stövelns tillverkning i 100% PVC-fritt material med luftbubblor ger inte bara utmärkt isolering, utan bidrar också till en mer miljömedveten produkt. Dessutom är stöveln utrustad med en ullblandad foder vilket ger extra värme och komfort under kalla dagar.

  När det gäller komfort och passform, är Viking Ultra 2.0 mycket imponerande. Den erbjuder ett generöst utrymme för tårna, vilket gör den bekväm att ha på sig under längre perioder. Den stabila sulan med bra grepp gör den lämpad för alla slaskiga underlag, vilket gör denna stövel till ett utmärkt val för både kallare och blötare väder. Designmässigt är den enkel och praktisk, vilket gör den lämplig för både vardagligt och mer formellt bruk.

  Priset på 439 kr kan tyckas vara lite högt, men med tanke på stövelns höga kvalitet, komfort och hållbarhet samt dess miljövänliga egenskaper, anser vi att det ger mycket valuta för pengarna. Viking Ultra 2.0 Vinterstövel är utan tvekan en av de bästa stövlarna på marknaden och vi rekommenderar den varmt till alla som söker en pålitlig, bekväm och hållbar stövel för kalla och blöta dagar.

  Fördelar

  • Utmärkt isolering och värme.
  • Hög komfort och bra passform.
  • Stabil sula med bra grepp.
  • Miljövänlig, 100% PVC-fri.
  • Praktisk design för många användningsområden.

  Nackdelar

  • Något högt pris.
  • Design kan uppfattas som för enkel för vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  439 kr
 6. Bästa robusta Nordbjørn Blizz Light

  "Högkvalitativa, bekväma och hållbara gummistövlar till rimligt pris."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,6/5
  Komfort:
  3,5/5
  Passform:
  4,2/5
  Vattentäthet:
  4,1/5
  Grepp:
  4,1/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Blizz Light gummistövlar är en robust och pålitlig produkt med ett betyg på 3,9/5. De är tillverkade med högkvalitativa material, inklusive slitstarkt gummi och ett mjukt polyesterfoder. Denna kombination garanterar att stövlarna är både vattentäta och hållbara, vilket är viktigt för att stå emot tuffa väderförhållanden. Dessutom har de en EVA-yttersula som ger bra grepp, vilket bidrar till ökad säkerhet och stabilitet.

  Komforten hos dessa gummistövlar är också imponerande. De har en lätt vikt och ett högt skaft, vilket gör dem bekväma att bära under längre perioder. Fodret av mjuk polyester bidrar till att hålla fötterna varma, vilket är en mycket uppskattad egenskap under kallare månader. Dessutom finns det en detaljerad storleksguide som hjälper konsumenten att hitta rätt passform, vilket ytterligare förbättrar komforten.

  Designmässigt är Nordbjørn Blizz Light gummistövlar klassiska och funktionella, vilket gör dem lämpliga för både vardagligt och mer formellt bruk. Priset på 199 kr kan anses vara rimligt med tanke på stövelns kvalitet, komfort och hållbarhet. Det enda att notera är skötselrådet om att låta blöta stövlar lufttorka, eftersom materialet kan vara känsligt för värme. Sammanfattningsvis ger dessa gummistövlar definitivt valuta för pengarna och är ett bra val för de som söker en pålitlig, bekväm och hållbar gummistövel.

  Fördelar

  • Högkvalitativa material
  • Vattentät och hållbar
  • Bra grepp med EVA-yttersula
  • Lättvikt och bekväm
  • Rimligt pris

  Nackdelar

  • Känsligt material för värme
  • Storleksguiden kan vara förvirrande
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 7. Mest attraktiva L.O.L. Surprise! Gummistövel

  "Praktisk barnstövel med attraktiv design och bra väderbeständighet."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Hållbarhet:
  3,5/5
  Komfort:
  3,3/5
  Passform:
  3,9/5
  Vattentäthet:
  4,2/5
  Grepp:
  4,2/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  L.O.L. Surprise! Gummistövel är en praktisk och attraktivt designad stövel för barn. Tillverkad av 100% PVC, den erbjuder en bra nivå av hållbarhet och väderbeständighet. Den rosa designen med en glittrig sula och mönstrad yttersula inte bara ser bra ut, men ger också bra grepp på våta ytor, vilket är viktigt för att förhindra fall och olyckor. Dock kan den inre komforten vara bättre, eftersom PVC inte erbjuder samma nivå av värme och fuktighetshantering som mer andningsbara material.

  När det gäller komfort, kan detta variera beroende på användarens fotform och storlek. Medan L.O.L. Surprise! Gummistövel erbjuder en generös passform för de flesta fötter, kanske vissa användare finner att den är lite för bred eller för smal för deras specifika fotform. Den erbjuder dock tillräcklig stötdämpning för normalt bruk och dess höga skaft ger extra skydd mot väta.

  Med tanke på priset på 219 kr, är L.O.L. Surprise! Gummistövel ett relativt ekonomiskt val jämfört med andra märken på marknaden. Även om den kanske inte erbjuder samma nivå av komfort som dyrare alternativ, erbjuder dess hållbarhet och attraktiva design ett bra värde för pengarna. Överlag ger vi L.O.L. Surprise! Gummistövel ett betyg på 3,8/5, vilket gör den till ett solidt, om än inte utmärkt, val för barnens gummistövlar.

  Fördelar

  • Praktisk och attraktiv design
  • Hållbart och väderbeständigt material
  • Bra grepp på våta ytor
  • Generös passform för de flesta fötter
  • Ekonomiskt prisvärd

  Nackdelar

  • Inre komfort kan vara bättre
  • Kan vara för bred eller smal för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Gummistövlar Totalbetyg Pris
Tretorn Gränna Gummistövlar (Svart/grå) Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
259 kr
Petite Chérie Atelier Ella Gummistövlar Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
179 kr
Viking Jolly Gummistövlar Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
375 kr
Nordbjørn Whirlwind Gummistövlar Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
179 kr
Viking Ultra 2.0 Fodrade Gummistövlar Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
439 kr
Nordbjørn Blizz Light Winter Fodrade Gummistövlar Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
249 kr
L.O.L. Surprise! Gummistövel Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
299 kr
viktiga faktorer för att välja rätt gummistövlar

Så hittar du bästa gummistövlar

Att hitta de bästa gummistövlarna kan vara en utmaning, med tanke på det breda utbudet på marknaden. Det finns dock flera kriterier att tänka på när du letar efter det perfekta paret. Här är några väsentliga aspekter att överväga:

Material

Det första man bör titta på när det kommer till gummistövlar är själva materialet. Gummistövlar tillverkas i olika material, men de mest populära är naturligt gummi och PVC. Naturligt gummi är mer flexibelt och bekvämt, men kan vara tyngre och dyrare. PVC å andra sidan är lättare och billigare, men kanske inte lika hållbart eller bekvämt. Vilket material du väljer beror på dina personliga preferenser och behov.

Komfort

Komforten är en annan viktig aspekt att tänka på. Det är viktigt att gummistövlarna sitter bra på foten och inte skaver. Många gummistövlar har en formad innersula för extra komfort, men det kan också vara värt att överväga om du behöver extra utrymme för tjocka sockor under kalla dagar. En bra gummistövel ska vara bekväm att ha på sig under längre perioder.

Vattentäthet

Självklart är vattentäthet en av de viktigaste aspekterna när det gäller gummistövlar. De ska kunna hålla fötterna torra i vått väder eller blöta miljöer. Det är viktigt att notera att även om alla gummistövlar är vattentäta till en viss grad, kan kvaliteten på vattentätheten variera. En bra gummistövel ska kunna hålla fötterna torra även i mycket våta förhållanden.

Grepp

En annan viktig faktor att tänka på är greppet. Gummistövlar används ofta i hala förhållanden, så det är viktigt att de har ett bra grepp för att förhindra olyckor. Titta på sulans mönster - djupa spår och ett aggressivt mönster kan hjälpa till att ge bättre grepp på hala ytor.

Hållbarhet

Hållbarheten är också en viktig faktor att överväga. En bra gummistövel bör vara tillverkad av högkvalitativa material och ha en robust konstruktion för att kunna stå emot slitage och tuffa förhållanden. Det kan vara värt att investera i ett dyrare par gummistövlar om de kommer att hålla längre.

Design

Även om funktionen är det viktigaste när det gäller gummistövlar, spelar designen också en roll. Gummistövlar finns i alla möjliga färger och mönster, så du kan välja ett par som passar din personliga stil. Vissa gummistövlar har även praktiska funktioner som snabbtorkande foder eller reflekterande detaljer för ökad säkerhet.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid en bra idé att titta på användarrecensioner innan du köper ett par gummistövlar. Recensioner kan ge värdefull inblick i hur stövlarna presterar i verkliga förhållanden, och kan hjälpa dig att avgöra om de kommer att uppfylla dina behov. Kom ihåg att ta recensioner med en nypa salt - vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan - men de kan ändå vara ett användbart verktyg när du fattar ditt beslut.

barn leker i vatten med gummistovlar

Hur använder man gummistövlar korrekt?

Gummistövlar är ett oumbärligt verktyg för att hålla fötterna torra och skyddade i vått väder eller blöta omgivningar. Men att använda dem korrekt kan vara lite mer komplicerat än att bara dra på dem och gå. Här är några nyckelfaktorer att tänka på:

Storlek och passform

Att hitta rätt storlek och passform är av största vikt när det kommer till gummistövlar. En stövel som är för liten kan orsaka obehag och skav, medan en för stor stövel kan göra det svårt att gå och öka risken för snubbling eller fallande. När du provar gummistövlar bör du ha på dig de sockor du normalt skulle bära med dem. Det bör finnas tillräckligt med utrymme för att röra på tårna, men foten bör inte glida runt inuti stöveln. Kom ihåg att olika märken och modeller kan ha olika storlekar, så det kan vara värt att prova flera olika par för att hitta den bästa passformen.

Underhåll

Även om gummistövlar är designade för att vara tåliga, kräver de fortfarande regelbundet underhåll för att hålla dem i bästa skick. Efter användning bör du alltid skölja av dem för att ta bort smuts och lera, och låta dem torka ordentligt innan du förvarar dem. Det kan också vara värt att behandla dem med en gummi-konditionerare regelbundet för att hålla materialet flexibelt och förlänga stövlarnas livslängd. Undvik att förvara dem i direkt sol eller nära värme, eftersom detta kan orsaka gummit att spricka eller blekna.

Säkerhet

Gummistövlar kan ge utmärkt skydd mot fukt, men det är viktigt att tänka på säkerheten när du använder dem. Se till att stövlarna har ett bra grepp på sulan för att minska risken för halka på våta eller leriga ytor. Om du planerar att använda dina gummistövlar i mörker eller dålig sikt, överväg ett par med reflekterande detaljer för ökad synlighet. Kom också ihåg att även om gummistövlar kan hålla fötterna torra, är de inte menade för användning i djupt vatten eller stark ström.

Användning i olika väder

Medan gummistövlar är ideala för regniga dagar, kan de också vara användbara i andra väderförhållanden. På kalla dagar kan ett par tjocka ullsockor göra dina gummistövlar till det perfekta valet för snöiga promenader. På varma dagar kan du dock hitta att gummistövlar blir för varma och svettiga. I sådana fall kan det vara värt att överväga andningsbara gummistövlar eller att byta till ett par vattentäta sandaler istället.

Respekt för miljön

Slutligen, när du använder dina gummistövlar, kom ihåg att visa respekt för miljön. Håll dig på markerade vägar och stigar för att minska din inverkan på miljön och hjälpa till att bevara den naturliga skönheten i området där du promenerar.

LÄS MER: Bästa Vantar för barn

mamma med son i vattenpol

Vem har nytta av gummistövlar?

Gummistövlar är inte bara för barn som leker i regnet. Dessa praktiska skodon kan vara till stor nytta för en rad olika personer i olika situationer. Här är några exempel på vem som kan dra nytta av att ha ett par gummistövlar:

 • Trädgårdsentusiaster: För dem som älskar att arbeta i trädgården, oavsett väder, är gummistövlar ett måste. De håller fötterna torra även i blött gräs och leriga rabatter, och de är lätta att rengöra när dagen är över. Dessutom ger de bra grepp på hala ytor, vilket kan vara särskilt viktigt för äldre trädgårdsarbetare eller de som arbetar på ojämna ytor.
 • Friluftsentusiaster: Om du älskar att vandra, campa eller fiska, vet du att vädret kan vara oförutsägbart. Ett par gummistövlar i packningen kan vara skillnaden mellan en lyckad utflykt och en våt och obehaglig upplevelse. De är inte bara vattentäta, utan också lätta och ofta mer bekväma än traditionella vandringskängor för kortare sträckor.
 • Festivalgångare: Om du någonsin har varit på en musikfestival i Storbritannien, vet du att gummistövlar är en garderobsgrundläggande. Oavsett om det är Glastonbury eller Reading, kan brittiskt sommarväder vara oförutsägbart, och gummistövlar är det bästa sättet att skydda dina fötter från lera och regn. De är också bekväma att ha på sig under långa dagar på fötterna och lätta att rengöra efteråt.

Å andra sidan, om du tillbringar mest tid inomhus eller bor i ett torrt klimat med lite regn, kanske du inte har mycket användning för gummistövlar. De kan också vara mindre bekväma för långa promenader eller vandringar jämfört med dedikerade vandringsskor eller -kängor. Som alltid är det bästa rådet att tänka på din livsstil och dina behov innan du bestämmer dig för om gummistövlar är rätt val för dig.

LÄS MER: Termobyxor barn bäst i test

vanliga frågor om Gummistövlar

FAQ: Vanliga frågor om Gummistövlar

Kan man bära gummistövlar året runt?

Ja, det kan man. Gummistövlar är inte bara bra för regniga dagar, utan kan också vara mycket användbara under andra årstider. På vintern kan de användas med tjocka strumpor för att hålla fötterna torra i snö och slask. På våren och hösten kan de skydda mot blöta och leriga förhållanden. Under sommaren kan de vara praktiska för aktiviteter som trädgårdsarbete eller fiske. Men kom ihåg att de kanske inte är det mest andningsbara alternativet under varma dagar.

Hur rengör man gummistövlar?

Gummistövlar är generellt sett mycket lätta att rengöra. Oftast behöver du bara skölja av dem med vatten för att ta bort smuts eller lera. Om de är mycket smutsiga kan du använda en mild tvållösning och en borste för att skrubba dem rena. Låt dem sedan lufttorka. Undvik att placera dem direkt i solen eller nära en värmekälla, eftersom detta kan orsaka gummit att spricka eller blekna.

Är gummistövlar skadliga för miljön?

Det beror på. Vissa gummistövlar är tillverkade av naturligt gummi, vilket är ett förnybart material. Andra är gjorda av syntetiska material som PVC, som kan vara mindre miljövänliga. Om du är bekymrad över miljöpåverkan kan det vara värt att leta efter gummistövlar tillverkade av återvunnet material, eller att välja ett par som är byggda för att hålla länge, för att minimera behovet av ersättning.

Kan man bära gummistövlar när man vandrar?

Det beror på vandringens längd och terräng. Gummistövlar kan vara ett utmärkt alternativ för korta vandringar på blöta eller leriga stigar. De ger bra skydd mot fukt och har ofta bra grepp på hala ytor. För längre vandringar eller tuffare terräng kan dock dedikerade vandringsskor eller -kängor vara ett bättre val, eftersom de är designade för att ge mer stöd och komfort under långa perioder.

Kan gummistövlar orsaka svampinfektioner?

Om de bärs under långa perioder utan att fötterna får chansen att andas, kan gummistövlar potentiellt skapa en miljö där svampar trivs. Detta är dock lätt att förebygga genom att se till att fötterna får tid att torka ut mellan användningarna och genom att bära andningsbara strumpor. Om du är särskilt bekymrad över svampinfektioner kan det vara värt att överväga gummistövlar med ett fukttransporterande foder.

Kan man köra bil med gummistövlar?

Även om det tekniskt sett är möjligt att köra bil med gummistövlar, rekommenderas det generellt inte. Gummistövlar kan vara klumpiga och begränsa din förmåga att känna pedalerna ordentligt, vilket kan vara farligt. Om du behöver köra och det är blött eller lerigt ute, är det bäst att ta med ett par bytesskor att använda när du kör.

Varför svettas mina fötter i gummistövlar?

Gummi är inte ett andningsbart material, vilket betyder att det kan bli varmt och svettigt inuti gummistövlar, särskilt under varma dagar eller vid fysisk aktivitet. För att hjälpa till att minimera svettning kan du prova att bära fukttransporterande strumpor, eller överväga gummistövlar med ett andningsbart foder. Det kan också hjälpa att ta av stövlarna regelbundet för att låta fötterna torka.

gummistovlar test

Om vårt test

Att hitta den bästa gummistöveln är ingen lätt uppgift. Det finns en mängd olika varianter på marknaden, alla med sina egna unika egenskaper och fördelar. Det är därför vi på Bäst i Test 24 har lagt ner mycket tid och ansträngning för att genomföra en noggrann och objektiv testning av gummistövlar. Vårt mål är att ge dig en tydlig bild av vilka stövlar som ger mest för pengarna, både när det kommer till kvalitet, komfort och hållbarhet.

 • Material: Är stöveln tillverkad i högkvalitativt gummi som är slitstarkt och tåligt mot väder och vind? Har den en inre foder som håller fötterna torra och varma?
 • Komfort: Hur bekväm är stöveln att bära under längre perioder? Har den bra stötdämpning och fotbädd? Hur bra passform har stöveln?
 • Hållbarhet: Hur länge håller stöveln innan den börjar visa tecken på slitage? Är sömmarna starka och tåliga? Hur bra klarar stöveln av olika väderförhållanden?
 • Design: Hur ser stöveln ut? Finns den i olika färger och mönster? Passar designen både för vardagligt och mer formellt bruk?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på stövelns kvalitet, komfort och hållbarhet? Ger stöveln valuta för pengarna?

Genom att noggrant granska varje aspekt av dessa gummistövlar, har vi kunnat utvärdera och jämföra dem på ett rättvist och balanserat sätt. Vårt huvudmål är alltid att ge dig den information du behöver för att kunna göra ett välgrundat köpbeslut. Håll utkik efter vår kommande artikel där vi presenterar resultaten av vårt gummistöveltest!

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Betyg: 4.8 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.