Bästa Fleecoverallen 2024

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Upptäck den ultimata komforten och värmen med bästa fleeceoverallen för barn.
Fleeceoverall - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Nordbjørn Florö Babyoverall Nordbjørn Florö Babyoverall
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,5 Petite Chérie Atelier Nour Fleeceoverall Petite Chérie Atelier Nour Fleeceoverall
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,3 Mini Dreams babyoverall Mini Dreams babyoverall
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,2 Lindberg Bormio Fleeceoverall Lindberg Bormio Fleeceoverall
Pris
319 kr
Till butik
betyg 4,0 Lindberg Vindel Fleeceoverall Lindberg Vindel Fleeceoverall
Pris
449 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Fleeceoverall är ett mångsidigt plagg som erbjuder komfort och värme till ditt barn under de kallare månaderna. Tillverkat av mjukt fleece-material, är dessa overaller designade för att hålla kroppsvärmen innesluten, samtidigt som de tillåter huden att andas. Perfekt i barnvagnen eller för utomhusaktiviteter under hösten och vintern, när temperaturen sjunker och vinden börjar bita, kan en fleeceoverall ge ditt barn den extra värme de behöver för att fortsätta leka och utforska. Oavsett om det är för dagliga promenader i parken, en resa till lekplatsen eller ett äventyr i skogen, är en fleeceoverall ett oumbärligt tillskott till ditt barns garderob.

Vårt test av olika fleeceoveraller visar att det finns flera fantastiska alternativ på marknaden, men en står ut över mängden. Nordbjørn Florö Babyoverall är den bästa fleeceoverallen enligt vårt test. Med sin höga kvalitet, bekväma passform och varma material ger det inte bara skydd mot kyla, utan även en stilfull touch till ditt barns vintergarderob. I de följande styckena kommer vi gå igenom varför just detta overall har fått vår utmärkelse och vad det är som gör det så speciellt.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
fleeceoverall 1acd56f623f4df199

De 7 bästa Fleecoverallerna 2024

 1. Nordbjørn Florö Babyoverall Bäst i test: 4,7/5
 2. Petite Chérie Atelier Nour Fleeceoverall Bästa billiga: 4,5/5
 3. Mini Dreams babyoverall fleece Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. Lindberg Bormio Fleeceoverall Bästa varma: 4,2/5
 5. Lindberg Vindel Fleeceoverall Mest charmiga: 4,0/5
 6. Nordbjørn Oak Pileoverall Mest hållbara: 3,9/5
 7. Reima Myytti Fleeceoverall Bästa snabbtorkande: 3,8/5
 1. Bäst i test Nordbjørn Florö Babyoverall

  "Högkvalitativ, prisvärd babyoverall med god andningsförmåga och värme."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Komfort:
  4,9/5
  Funktionalitet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Florö Babyoverall får höga betyg i vårt test, med ett totalt betyg på 4,7 av 5. Materialet i overallen är 100% polyester, vilket gör den både mjuk och bekväm för barnet att bära. Den är också vattenavvisande och vindtät, vilket gör den idealisk för utomhusaktiviteter under kalla och blåsiga dagar. Meshfodret ger dessutom overallen god andningsförmåga, vilket bidrar till barnets komfort.

  Konstruktionen av overallen är genomtänkt och praktisk. Den har ärmar och ben som kan vikas över små händer och fötter för att hålla dem varma. Två långa dragkedjor som går från halsen ner till ena benet gör på- och avklädning enkel och smidig. Den avtagbara luvan är ett extra plus, eftersom den ger möjlighet att anpassa klädseln efter väderförhållandena.

  I fråga om hållbarhet uppfyller Nordbjørn Florö Babyoverall våra förväntningar. Den klarar maskintvätt vid 40°C, vilket gör den lätt att hålla ren. Med tanke på dess kvalitet, funktioner och pris på 299 kr bedömer vi den som prisvärd. Det här är en fleeceoverall som vi varmt kan rekommendera för de allra minsta.

  Fördelar

  • 100% polyester – mjuk och bekväm
  • Vattenavvisande och vindtät
  • Bra andningsförmåga med meshfoder
  • Praktisk konstruktion med vikbara ärmar och ben
  • Lätt att klä på och av med långa dragkedjor

  Nackdelar

  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 2. Bästa billiga Petite Chérie Atelier Nour Fleeceoverall

  "Högkvalitativ, bekväm och prisvärd fleeceoverall för kalla dagar."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Komfort:
  4,8/5
  Funktionalitet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Petite Chérie Atelier Nour Fleeceoverall är en utmärkt produkt som ger hög komfort och värme. Materialet består av 100% polyester, vilket känns mjukt och behagligt mot huden. Fleeceoverallen håller värmen väl, vilket gör den perfekt för kallare dagar. Muddarna vid ärm- och benslut ger en bra passform och bidrar till att hålla kylan ute.

  Konstruktionen av overallen är välgjord med en fast huva och en smidig dragkedja. Dessa funktioner gör påklädningen lätt och snabb, samtidigt som de ökar overallens funktionalitet. Passformen är utmärkt - den känns rymlig nog för att ge rörelsefrihet men samtidigt tillräckligt tajt för att hålla värmen. Dessutom bidrar muddarna till en ännu bättre passform.

  Med tanke på dess kvalitet, funktioner och pris på 199 kr, är Petite Chérie Atelier Nour Fleeceoverall mycket prisvärd. Den håller bra mot slitage och tvätt, vilket gör den till ett hållbart val. Med vårt betyg på 4,5/5 kan vi starkt rekommendera Petite Chérie Atelier Nour Fleeceoverall för dem som söker en högkvalitativ, bekväm och prisvärd fleeceoverall.

  Fördelar

  • Hög komfort och värme
  • Mjukt och behagligt material
  • Smidig dragkedja för enkel påklädning
  • Utmärkt passform med bra rörelsefrihet
  • Prisvärd och hållbar

  Nackdelar

  • Kan kännas för varm på mildare dagar
  • Kan vara svår att få av vid blöjbyte
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 3. Bästa premiumvalet Mini Dreams babyoverall

  "Högkvalitativ, varm och hållbar fleeceoverall för små barn."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Komfort:
  4,4/5
  Funktionalitet:
  4,3/5
  Till butiken
  (BabyV)

  Mini Dreams babyoverall är en högkvalitativ produkt som erbjuder utmärkt värde för pengarna. Fleeceoverallen har ett mjukt och behagligt material som inte bara känns skönt mot huden, men också håller barnet varmt under kyliga höst- och vinterdagar. Bomullsfodret ger ytterligare isolering, vilket gör den idealisk för kallare väder. Dessutom är den maskintvättbar på 40 grader, vilket gör den lätt att rengöra och underhålla.

  Överallen har en robust konstruktion med en hellång dragkedja som sträcker sig från halsen ner till foten, vilket gör det enkelt att klä på och av barnet. Den har också en huva och fickor för att vika över små händer och fötter, vilket ger extra skydd mot kyla. Dessa funktioner visar att mycket tanke har lagts på designen för att garantera barnets komfort och välbefinnande.

  Passformen på denna fleeceoverall är utmärkt. Den är rymlig nog för att ge rörelsefrihet men tajt nog för att hålla värmen. Dess hållbarhet är också imponerande, med starka sömmar som kan motstå slitage och regelbunden tvätt. Med tanke på dess kvalitet och funktioner är 299 kr definitivt ett prisvärt köp. Sammantaget ger vi Mini Dreams babyoverall ett betyg på 4,3/5.

  Fördelar

  • Högkvalitativ produkt
  • Mjukt och varmt material
  • Maskintvättbar på 40 grader
  • Robust konstruktion med hellång dragkedja
  • Rymlig men värmebevarande passform

  Nackdelar

  • Kan vara dyr för vissa kunder
  • Saknar fot- och handöverdrag
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 4. Bästa varma Lindberg Bormio Fleeceoverall

  "Högkvalitativ, bekväm och hållbar barnoverall med bra passform."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Komfort:
  4,3/5
  Funktionalitet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Bormio Fleeceoverall från Lindberg får vårt betyg på 4,2 av 5, vilket gör den till ett starkt val för föräldrar som letar efter en pålitlig och bekväm overall för sina barn. Materialkvaliteten är utmärkt, med 100% polyester som ger en mjuk och behaglig känsla mot huden. Dessutom håller den värmen mycket bra, vilket är viktigt för att hålla ditt barn varmt i kallt väder. Dess UPF40+ skydd är en extra fördel, som bidrar till att skydda ditt barns känsliga hud mot solens skadliga strålar.

  Designen och konstruktionen av overallen är också imponerande. Den stickade fleecen ger en mysig känsla, och de dubbla dragkedjorna gör det enkelt att klä av och på ditt barn. Avtagbar huva och vikbara ärm- och benslut ger ytterligare flexibilitet för olika väderförhållanden. Passformen verkar vara rymlig nog för att ge rörelsefrihet, men tillräckligt tajt för att hålla värmen inne.

  Hållbarheten hos Bormio Fleeceoverall verkar vara pålitlig, med material som kan motstå slitage och tvättas i maskin vid 40°C. Detta gör det lätt att underhålla och hålla rent. Priset på 319 kr kan verka lite högt, men med tanke på overallens kvalitet och funktioner är det ett prisvärt köp. Sammantaget är Lindberg Bormio Fleeceoverall ett utmärkt val för föräldrar som söker en högkvalitativ, bekväm och hållbar overall för sina barn.

  Fördelar

  • Hög materialkvalitet (100% polyester)
  • God värmeisolering
  • Skydd mot solens strålar (UPF40+)
  • Dubbla dragkedjor för enkel påklädning
  • Avtagbar huva och vikbara ärm- och benslut

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan vara för rymlig för vissa barn
  Produkten finns att köpa här:
  319 kr
 5. Mest charmiga Lindberg Vindel Fleeceoverall

  "Högkvalitativ, varm och hållbar fleeceoverall till rimligt pris."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Komfort:
  3,7/5
  Funktionalitet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Lindberg Vindel Fleeceoverall får ett betyg på 4,0 av 5 i vårt test. Materialet i overallen är 100% polyester vilket gör den mjuk och bekväm mot huden. Samtidigt håller den värmen väl, perfekt för kallare dagar. Konstruktionen inkluderar ett vind- och vattentätt membran, vilket gör overallen till en utmärkt kompanjon utomhus. Dessutom har den två dragkedjor längs framsidan som underlättar påklädningen samt övervik för händer och fötter.

  Passformen på Lindberg Vindel Fleeceoverall är rymlig nog för att ge barnet rörelsefrihet men samtidigt tillräckligt tajt för att hålla värmen. Det här är en balans som inte alla overaller lyckas med, men Lindberg har verkligen lyckats här. Hållbarheten är också bra, och overallen står emot både slitage och tvätt väl. Den är även utrustad med reflexdetaljer och en avtagbar luva för extra säkerhet och komfort.

  Med ett pris på 599 kr kan man definitivt säga att Lindberg Vindel Fleeceoverall är prisvärd. Med tanke på dess kvalitet, funktioner och hållbarhet får man mycket för pengarna. Sammanfattningsvis är Lindberg Vindel Fleeceoverall ett utmärkt val för alla som söker en varm, hållbar och funktionell fleeceoverall till ett rimligt pris.

  Fördelar

  • Mjuk och bekväm polyester-material
  • Vind- och vattentätt membran
  • Lätt att klä på med två dragkedjor
  • Bra passform som behåller värmen
  • Hög hållbarhet och tvättresistens

  Nackdelar

  • Kan vara för varm för milda dagar
  • Avtagbar luva kan gå förlorad
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 6. Mest hållbara Nordbjørn Oak Pileoverall

  "Mjuk, varm och hållbar barnoverall med gullig design."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Komfort:
  4,0/5
  Funktionalitet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Oak Pileoverall är en charmig produkt med sitt mjuka material och söta design. Materialet, som består av 100% pile, känns mjukt och behagligt mot huden, vilket är viktigt för att hålla en liten kropp varm och bekväm under kalla dagar. Den stora luvan med öron ger inte bara ett extra skydd mot kyla, utan också en gullig detalj som gör overallen mer attraktiv.

  Designmässigt är Nordbjørn Oak Pileoverall smart konstruerad med en dragkedja på framsidan. Det gör att föräldrar kan klä på och av sina barn med lätthet, vilket är mycket uppskattat under stressiga morgnar eller vid byte av blöjor. Passformen verkar vara bra, men det är viktigt att notera att det kan variera beroende på barnets storlek. En nackdel kan vara att den inte har några fotlökar, vilket kan vara användbart för extra värme.

  Med tanke på hållbarheten klarar overallen av maskintvätt vid 40°C, vilket är ett plus då småbarns kläder ofta behöver tvättas. Priset på 379 kr kan tyckas vara lite högt för vissa, men med tanke på dess kvalitet och funktioner, anser vi att den är prisvärd. Sammanfattningsvis får Nordbjørn Oak Pileoverall vårt betyg 3,9/5 för dess mjuka material, smarta design och goda hållbarhet.

  Fördelar

  • Mjukt och behagligt material
  • Charmig design med stor luva
  • Dragkedja på framsidan för enkel påklädning
  • Tål maskintvätt vid 40°C
  • Prisvärd med tanke på kvaliteten

  Nackdelar

  • Inga fotlökar för extra värme
  • Priset kan uppfattas som högt
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 7. Bästa snabbtorkande Reima Myytti Fleeceoverall

  "Högkvalitativ, varm och funktionell barnoverall i polyesterfleece."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  3,8/5
  Komfort:
  3,7/5
  Funktionalitet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Reima Myytti Fleeceoverall får ett betyg på 3,8 av 5 i vårt test. Denna overall är tillverkad av 100% polyester, vilket innebär att den är både mjuk och varm. Materialet känns behagligt mot huden och håller värmen bra, vilket gör den idealisk för kyliga höstdagar eller som ett extra lager under vintern. Den snabbtorkande egenskapen hos polyesterfleecen är ytterligare en fördel, vilket gör att barnet kan fortsätta leka även om overallen blivit blöt.

  Designmässigt är Reima Myytti enkel men funktionell. Den hellånga dragkedjan längs framsidan gör det enkelt att ta på och av overallen, vilket är en stor fördel för små barn som ofta rör sig mycket. De ribbade muddarna bidrar till en bra passform och hjälper till att hålla värmen inne. Dock finns det inga speciella funktioner såsom huva eller fotlökar, vilket kan vara en nackdel för vissa.

  Priset på 429 kr kan tyckas högt för en fleeceoverall, men med tanke på dess kvalitet och funktionalitet anser vi att priset är rättvist. Hållbarheten verkar vara god, även om vi inte har haft möjlighet att testa detta över tid. Sammantaget är Reima Myytti Fleeceoverall ett bra val för den som söker en varm och funktionell overall till ett rimligt pris.

  Fördelar

  • Mjukt och varmt material
  • Snabbtorkande egenskaper
  • Enkel att ta på och av
  • Bra passform med ribbade muddar
  • Rättvist pris för kvalitet och funktionalitet

  Nackdelar

  • Ingen huva eller fotlökar
  • Hög prislapp jämfört med andra fleeceoveraller
  Produkten finns att köpa här:
  429 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Fleeceoverall Kvalitet Komfort Funktionalitet Totalbetyg Pris
Nordbjørn Florö Babyoverall 4,6/5 4,9/5 4,6/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
199 kr
Petite Chérie Atelier Nour Fleeceoverall 4,1/5 4,8/5 4,6/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
199 kr
Mini Dreams babyoverall fleece 4,2/5 4,4/5 4,3/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
299 kr
Lindberg Bormio Fleeceoverall 4,2/5 4,3/5 4,1/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
319 kr
Lindberg Vindel Fleeceoverall 4,1/5 3,7/5 4,2/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
449 kr
Nordbjørn Oak Pileoverall 3,9/5 4,0/5 3,8/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
249 kr
Reima Myytti Fleeceoverall 3,8/5 3,7/5 3,9/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
429 kr
viktiga faktorer för att välja rätt fleeceoverall

Så hittar du bästa fleeceoverall

Att hitta det bästa fleeceoverallet kan kännas som en utmaning givet det stora utbudet på marknaden. Vissa aspekter kan vara mer självklara än andra, men det är viktigt att inte glömma bort detaljerna. Vi har sammanställt en lista på kriterier att tänka på när du letar efter det perfekta fleeceoverallet för ditt barn.

Materialkvalitet

Det första att titta på när man väljer ett fleeceoverall är materialkvaliteten. Fleece är ett syntetiskt material som i bästa fall ska vara mjukt, varmt och slitstarkt. Ett bra fleeceoverall ska vara tillverkat av högkvalitativ fleece som inte noppar sig eller tappar sin form efter tvätt. Dessutom bör det hålla värmen väl, men samtidigt låta huden andas så att ditt barn inte blir för varmt.

Storlek och passform

Storleken och passformen på overallen är också viktiga faktorer att ta hänsyn till. Overallen bör vara tillräckligt stor för att ditt barn ska kunna röra sig fritt, men inte så stor att den hänger löst och riskerar att släppa in kyla. Att ha en bra passform är inte bara bekvämt för ditt barn, utan det hjälper också till att hålla dem varma under kalla dagar.

Färg och design

Färg och design kanske inte påverkar overallens funktion, men det kan definitivt påverka hur mycket ditt barn tycker om att ha på sig det. Barn tenderar att gilla färgglada och roliga mönster, så att välja ett overall som tilltalar dem kan göra det lättare att få dem att klä på sig när det är dags att gå ut.

Praktiska detaljer

Praktiska detaljer som avtagbara huvor, resår i ärm- och benslut, samt dragkedjor som går hela vägen ner till foten kan göra overallen enklare att använda. Avtagbara huvor är bra om du vill använda overallen under en jacka, medan resår i ärm- och benslut hjälper till att hålla kylan ute. Dragkedjor som går hela vägen ner till foten gör det lättare att ta på och av overallen, vilket kan vara särskilt användbart för små barn.

Underhåll och tålighet

Ett fleeceoverall bör vara lätt att tvätta och torka, och det bör kunna stå emot en hel del slitage. Barn är kända för att vara hårda på sina kläder, så ett bra fleeceoverall bör kunna hålla för lek både inomhus och utomhus. Kolla också om overallen har några speciella tvättinstruktioner – ett overall som kräver handtvätt kanske inte är det bästa valet för en upptagen förälder.

Pris

Priset på fleeceoveraller kan variera mycket, och det är inte alltid så att det dyraste alternativet är det bästa. Det kan vara värt att betala lite mer för ett overall av hög kvalitet som kommer att hålla länge, men det är också viktigt att tänka på ditt barns växande kropp. Om ditt barn växer snabbt kanske det inte är värt att lägga ut en stor summa pengar på ett overall som bara kommer att passa i några månader.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner alltid en bra källa till information när du letar efter bästa fleeceoverallet. Andra föräldrar kan ge insikt i hur overallen fungerar i praktiken, och om det håller måttet över tid. Att läsa recensioner kan hjälpa dig att få en bättre uppfattning om overallens passform, materialkvalitet och värme, samt om det finns några särskilda problem eller fördelar med just den modellen.

sot liten pojke med gul fleeceoverall

Hur du använder en Fleeceoverall

En fleeceoverall är ett flexibelt och funktionellt plagg som kan användas på många olika sätt för att hålla ditt barn varmt. För att få ut det mesta av overallen och säkerställa att ditt barn är bekvämt och skyddat mot kylan, finns det några saker du bör tänka på. Här är några tips om hur du bäst använder en fleeceoverall.

1. Klä barnet lagom varmt

Första punkten att tänka på är att det inte är bra att klä på barnet för mycket under fleeceoverallen. Fleece är ett värmande material som effektivt håller kylan ute. Om barnet har för mycket kläder under kan det bli för varmt, vilket i sin tur kan leda till att barnet svettas. Svettning kan snabbt göra barnet kallt då fukten kyler ner kroppen. Ett tips är att klä barnet i tunna lager under overallen, så du lätt kan justera värmen efter behov.

2. Använd overallen vid rätt tillfälle

En fleeceoverall är perfekt för kyliga höstdagar eller milda vinterdagar, men kanske inte det bästa valet för riktigt kallt väder. Fleeceoveraller är inte vind- eller vattentäta, så vid snö, regn eller starka vindar kan det vara bättre med en vattentät overall. Om det är extra kallt kan du använda fleeceoverallen som ett mellanlager under en vattentät overall för extra värme.

3. Se till att overallen sitter bra

En bra passform är viktig för att barnet ska vara bekvämt och för att overallen ska kunna ge optimal värme. Se till att overallen sitter åt runt handleder och vrister för att förhindra att kall luft tränger in. Samtidigt bör den inte sitta för tight, så barnet kan röra sig fritt och bekvämt. Många fleeceoveraller har muddar som kan vikas över händer och fötter, vilket kan vara bra för att hålla dessa extra varma.

4. Använd huva vid behov

Många fleeceoveraller kommer med en avtagbar huva. Om det är kyligt men inte blåser eller regnar kan huvan vara ett bra sätt att hålla barnets huvud varmt utan att behöva en separat mössa. Om det däremot blåser eller regnar kan en mössa under huvan ge extra skydd och värme.

5. Tvätta och torka overallen på rätt sätt

För att bevara fleeceoverallens kvalitet och värmande egenskaper är det viktigt att tvätta och torka den på rätt sätt. Följ alltid tvättråden som finns på plagget. Fleece bör normalt tvättas i låga temperaturer och torkas på ett skonsamt sätt. Undvik att använda sköljmedel då det kan försämra fleeceoverallens värmande egenskaper.

sot bebis i rose fleeceoverall

Vem har nytta av en Fleeceoverall?

Fleeceoverall är ett praktiskt plagg för kyliga dagar som kan användas av många olika typer av människor. Men det finns vissa grupper som särskilt kan dra nytta av dess speciella egenskaper. Här är några exempel på vilka dessa grupper kan vara:

 • Föräldrar till små barn: Föräldrar till små barn drar stor nytta av fleeceoveraller. Barn älskar att leka utomhus oavsett väder och fleeceoveraller ger dem möjlighet att göra det utan att bli kalla. Dessutom är overallerna lätta att ta på och av, vilket gör dem praktiska för snabba turer ut i trädgården eller parken.
 • Personer som bor i kallare klimat: Om du bor i ett område där höst och vinter är kyliga, men inte nödvändigtvis snöiga, kan en fleeceoverall vara perfekt. Den håller dig varm utan att vara för tung eller otymplig. Dessutom är fleece snabbtorkande, vilket kan vara en fördel om du till exempel bor i ett område med mycket dimma eller duggregn.
 • Friluftsentusiaster: För den som älskar friluftsliv kan en fleeceoverall vara ett bra alternativ till traditionella lager av kläder. Overallen ger bra rörelsefrihet samtidigt som den håller dig varm. Och eftersom de är lätta att ta av och på, är de perfekta för att snabbt kunna anpassa klädseln efter vädret.

Å andra sidan kanske inte fleeceoveraller är det bästa valet för de som bor i områden med mycket regn eller snö, eftersom materialet inte är vattentätt. De kanske inte heller är det bästa valet för de som lätt blir varma, eftersom fleeceoveraller är utformade för att hålla kroppsvärmen instängd. Men för rätt person kan en fleeceoverall vara en ovärderlig del av garderoben under kyliga månader.

vanliga frågor om Fleeceoverall

FAQ: Vanliga frågor om Fleeceoverall

1. Är fleeceoveraller vattentäta?

Fleeceoveraller är inte vattentäta i sig. Fleece är ett material som är utmärkt för att hålla värmen, men det står inte emot vatten. Om ditt barn ska leka i snö eller regn, är det en bra idé att ha en vattentät overall över fleeceoverallen för att hålla ditt barn torrt. Fleece kan dock torka snabbt, så om ditt barn blir lite fuktigt kan det ändå vara ett bra val.

2. Hur tvättar man en fleeceoverall?

För att tvätta en fleeceoverall bör du alltid följa tvättråden som finns på plagget. Generellt sett kan fleece tvättas i maskin på låga temperaturer, och det är bäst att undvika sköljmedel då det kan försämra overallens värmande egenskaper. Torktumla helst inte din fleeceoverall, utan låt den lufttorka för att bevara dess form och kvalitet.

3. Är fleeceoveraller lätta att ta på och av?

Ja, fleeceoveraller är generellt sett lätta att ta på och av. Många modeller har dragkedjor som går hela vägen ner till foten, vilket gör det lätt att klä på och av barnet. Dessutom är fleece ett stretchigt material som ger god rörelsefrihet, vilket gör overallen bekväm att ha på sig.

4. Är fleeceoveraller bra för kalla vinterdagar?

Fleeceoveraller är utmärkta för att hålla värmen, men de kanske inte är det bästa valet för riktigt kalla vinterdagar. Eftersom fleece inte är vind- eller vattentätt, kan det vara bättre att välja en vattentät overall vid snöfall eller kraftigt regn. Men för kyliga dagar, eller som ett extra lager under en vattentät overall, är fleeceoveraller ett utmärkt val.

5. Kan man använda en fleeceoverall som pyjamas?

Principiellt sett kan man använda en fleeceoverall som pyjamas, speciellt om det är kallt i huset. Dock bör man tänka på att fleece är mycket värmande och att det kan bli för varmt för barnet om det används inomhus under längre perioder. Om du väljer att använda fleeceoverallen som pyjamas, se till att barnet inte blir överhettat.

6. Hur ska en fleeceoverall sitta?

En fleeceoverall bör sitta åt runt handleder och vrister för att förhindra att kall luft tränger in. Samtidigt bör den inte sitta för tight, så barnet kan röra sig fritt och bekvämt. Det är också bra om overallen har lite extra längd i ärmarna och benen, så att de kan vikas över händer och fötter för extra värme om det behövs.

7. Hur länge kan mitt barn använda sin fleeceoverall?

Det beror helt på hur snabbt ditt barn växer. Om fleeceoverallen är av god kvalitet och tas om hand på rätt sätt, kan den hålla i flera säsonger. Men barn växer snabbt, så du kan behöva byta till en större storlek efter en tid. Det är dock alltid bra att ha en extra fleeceoverall på hand, om den första blir blöt eller smutsig.

8. Kan fleeceoveraller användas under alla årstider?

Fleeceoveraller är mest lämpade för kyliga höstdagar och milda vinterdagar. De är inte det bästa valet för varma sommardagar, eftersom de är designade för att hålla värmen. För vår och sommar kan det vara bättre med en tunnare overall eller separata byxor och jacka. Men för kyliga dagar och nätter kan en fleeceoverall vara en utmärkt lösning.

Vad är relaterade produkter till en fleeceoverall?

En fleeceoverall är en typ av klädesplagg som är utformad för att hålla barn varma och bekväma under kalla dagar. Den är gjord av ett mjukt och värmande material som kallas fleece. Det finns flera andra produkter som är relaterade till fleeceoverall och som kan vara användbara för föräldrar och barn. Här är några av dem:

 • Termobyxor barn: Dessa är byxor som är designade för att hålla barn varma under kalla dagar. De är ofta fodrade med ett isolerande material och kan användas tillsammans med en fleeceoverall för extra värme. Du kan läsa mer om termobyxor för barn i vår jämförelse av termobyxor för barn.
 • Vinterjacka barn: En vinterjacka är ett viktigt plagg för barn under vintern. Den skyddar mot kyla, vind och snö och kan användas tillsammans med en fleeceoverall. Vi har en recension av de bästa vinterjackorna för barn på vår hemsida.
 • Vinterstövlar barn: Vinterstövlar är designade för att hålla barnens fötter varma och torra under vintern. De kan användas tillsammans med en fleeceoverall för att ge barnet fullständigt skydd mot kylan. Kolla in vår recension av vinterstövlar för barn för mer information.
 • Ullstrumpor barn: Ullstrumpor är ett bra komplement till en fleeceoverall eftersom de hjälper till att hålla barnets fötter varma. Du kan läsa mer om ullstrumpor för barn i vår jämförelse av ullstrumpor för barn.
 • Overall barn: En overall är ett praktiskt klädesplagg för barn eftersom den täcker hela kroppen och skyddar mot kyla och väta. Vi har en recension av de bästa overallerna för barn på vår hemsida.

Det finns också andra relaterade produkter som inte nödvändigtvis är kläder, men som kan vara användbara för föräldrar och barn under kalla dagar, såsom vantar för barn, mössor, halsdukar och värmeflaskor.

fleece overall test

Om vårt test

För att hitta den bästa fleeceoverallen på marknaden har vi genomfört en serie omfattande tester. Vi har fokuserat på allt från materialkvalitet och passform till funktioner och prislapp. För att utföra dessa tester har vi använt oss av en grupp testpersoner i olika storlekar och åldrar. Vi har även tagit hjälp av expertisen hos några av de mest erfarna outdoor-entusiaster vi känner.

 • Materialkvalitet: Hur bra är kvaliteten på fleecematerialet? Känns det mjukt och bekvämt mot huden? Tål det tvätt och slitage över tid?
 • Passform: Hur bra sitter overallen på kroppen? Är den för tajt, för lös, för kort eller för lång? Är ärmarna och benen tillräckligt långa?
 • Funktioner: Vilka funktioner erbjuder overallen? Har den till exempel en huva, fickor eller fotlökar? Finns det någon justerbarhet i midjan eller vid handlederna?
 • Pris: Hur mycket kostar overallen i förhållande till vad man får för pengarna? Är den prisvärd?

I slutändan är det bästa fleeceoverallen inte nödvändigtvis den dyraste eller den med flest funktioner. Istället handlar det om att hitta en overall som erbjuder rätt balans mellan kvalitet, komfort, funktioner och pris. Genom att ta hänsyn till alla dessa faktorer i våra tester hoppas vi att vi har lyckats hitta den bästa fleeceoverallen för dig och din familj.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.7 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.