Bästa Vinterjacka barn 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta vinterjackan för ditt aktiva barn i vårt test!
Vinterjacka barn - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Nordbjørn Avalanche Vinterjacka Nordbjørn Avalanche Vinterjacka
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,5 Lindberg Polar Vinterjacka Lindberg Polar Vinterjacka
Pris
749 kr
Till butik
betyg 4,3 Nordbjørn Star Reflexjacka Nordbjørn Star Reflexjacka
Pris
449 kr
Till butik
betyg 4,2 Didriksons Lun Vinterjacka Didriksons Lun Vinterjacka
Pris
699 kr
Till butik
betyg 4,0 Nordbjørn Minilanche Vadderad Jacka Nordbjørn Minilanche Vadderad Jacka
Pris
299 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Vinterjacka barn är en nödvändighet när kalla vintermånader gör sitt intåg och termometern kryper ner mot nollan eller ännu lägre. Barn är kända för att vara aktiva och äventyrliga, oavsett årstid, och det är därför viktigt att de har en varm och hållbar jacka som kan stå emot både kyla och snö. En bra vinterjacka för barn ska inte bara vara värmeskyddande, utan även bekväm att bära, lätt att röra sig i och ha funktioner som gör det enkelt för barnen att klara av vinterklimatet.

Efter noggrant övervägande och omfattande tester har vi kommit fram till att Nordbjørn Avalanche Vinterjacka är det bästa Vinterjacka barn på marknaden. Den kombinerar högkvalitativa material med en utmärkt passform och smarta funktioner för att tillgodose alla barns behov under de tuffaste vintermånaderna. Med sin formidabla isolering, robusta konstruktion och barnvänliga design, står Nordbjørn Avalanche Vinterjacka verkligen ut i mängden. Detta gör den till ett självklart val för alla föräldrar som vill ge sina barn den bästa möjliga komforten och skyddet i vinterkylan.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Vinterjacka barn 2023

 1. Nordbjørn Avalanche Vinterjacka Bäst i test: 4,7/5
 2. Lindberg Polar Vinterjacka Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Nordbjørn Star Reflexjacka Bästa billiga: 4,3/5
 4. Didriksons Lun Vinterjacka Bästa rörelsefrihet: 4,2/5
 5. Nordbjørn Minilanche Vadderad Jacka Bästa förvaring: 4,0/5
 6. Didriksons Rio Vinterjacka Bästa anpassningsbara: 3,9/5
 7. Nordbjørn Ask Vinterjacka Bästa värmefaktor: 3,8/5
 1. Bäst i test Nordbjørn Avalanche Vinterjacka

  "Högkvalitativ, värmande och slitstark barnvinterjacka med reflexdetaljer."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Passform:
  4,3/5
  Värmeisolering:
  4,7/5
  Vattentäthet:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Design:
  4,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Avalanche Vinterjacka får höga betyg i vårt test, med en total poäng på 4,7/5. Vinterjackan håller mycket bra värme tack vare dess tjocka foder, vilket gör att barnet inte fryser i kallt väder. Jackan har även en utmärkt förmåga att stå emot regn och snö, vilket är tack vare dess vattenpelare på 5000mm och tejpade sömmar. Trots dessa värmande och skyddande egenskaper, är jackan fortfarande andningsbar med en andningsförmåga på 3000g/m²/24h, vilket förhindrar att barnet blir för varmt.

  Jackan är bekväm att bära och hindrar inte barnets rörelsefrihet, vilket är avgörande för att barnet ska kunna leka och röra sig obehindrat. Den avtagbara huvan, de ribbade muddarna och kardborrjusteringarna i ärmsluten bidrar till den sköna passformen. Dessutom är jackan praktisk för föräldrar att hantera. Den är lätt att sätta på och ta av tack vare dess stora tryckknappar på sidofickorna. Storleken kan också enkelt justeras för att passa barnet.

  När det kommer till hållbarhet, står Nordbjørn Avalanche Vinterjacka upp bra mot lek och slitage. Den är tillverkad av 100% polyester, vilket är ett starkt och slitstarkt material. Dessutom har jackan reflexdetaljer, vilket är en viktig säkerhetsfunktion för att ditt barn ska synas i mörkret. Med tanke på alla dessa faktorer och det rimliga priset på 749 kr, anser vi att Nordbjørn Avalanche Vinterjacka är ett utmärkt val för en barnvinterjacka.

  Fördelar

  • Håller mycket bra värme
  • Står emot regn och snö
  • Andningsbar
  • Bekväm att bära
  • Hög hållbarhet

  Nackdelar

  • Kan vara för varm ibland
  • Storleken kan behöva justeras
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 2. Bästa premiumvalet Lindberg Polar Vinterjacka

  "Högkvalitativ, varm och hållbar vinterjacka för barn."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Passform:
  4,4/5
  Värmeisolering:
  4,6/5
  Vattentäthet:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Design:
  4,5/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Vi har testat Lindberg Polar Vinterjackan och vi är imponerade över produktens prestanda. Jackan får höga poäng när det gäller värmefaktor, eftersom den har ett värmande foder i fleece i ryggen som håller barnet varmt. Den är både vindtät och vattentät med en vattenpelare på 15 000 mm, vilket innebär att barnet hålls torrt och skyddat mot vind. Detta gör att jackan fungerar utmärkt i vårt nordiska klimat med regn, snö och blåst.

  I termer av komfort och praktikalitet, levererar Lindberg Polar Vinterjacka också. Den har en avtagbar huva med syntetisk päls vilket ger flexibilitet baserat på väderförhållanden och barnets preferenser. Den är utrustad med två fickor på sidorna, en ficka på bröstet och reflexdetaljer som gör barnet synligt i mörkret. Snölåset i midjan förhindrar att vatten och snö tar sig in, vilket är mycket praktiskt. Dessutom är jackan lätt att sätta på och ta av.

  Slutligen, när det gäller hållbarhet, står Lindberg Polar Vinterjacka starkt med sitt slitstarka material i nylon. Detta innebär att jackan tål lek och slitage, vilket är viktigt för aktiva barn. Dessutom kan jackan tvättas i maskin på 40 grader vilket underlättar för föräldrar. Med tanke på alla dessa faktorer, ger vi Lindberg Polar Vinterjacka ett betyg på 4,5 av 5. Det är en högkvalitativ jacka som erbjuder god värme, skydd mot väder och vind, komfort och hållbarhet till ett pris av 749 kr.

  Fördelar

  • Hög värmefaktor med fleecefoder.
  • Vindtät och vattentät (vattenpelare 15 000 mm).
  • Praktisk med avtagbar huva och fickor.
  • God synlighet med reflexdetaljer.
  • Slitstarkt och maskintvättbart material.

  Nackdelar

  • Ingen inbyggd handskfunktion.
  • Priset kan vara högt för vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  749 kr
 3. Bästa billiga Nordbjørn Star Reflexjacka

  "Högpresterande, vattentät och slitstark barnvinterjacka med god rörelsefrihet."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Passform:
  4,8/5
  Värmeisolering:
  4,0/5
  Vattentäthet:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Design:
  4,2/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Star Reflexjacka är en pålitlig och högpresterande vinterjacka för barn. Den får höga poäng inom värmefaktor, där den håller barnet varmt och bekvämt under kyliga dagar. Den är dock inte så varm att den orsakar överhettning under mer aktiva lekperioder. Jackan har även en utmärkt vattentäthet och vindtäthet, vilket gör att barnet förblir torrt och skyddat även under regniga eller blåsiga dagar.

  När det gäller komfort och rörelsefrihet, är Nordbjørn Star Reflexjacka väldesignad för barnens behov. Den är lätt och flexibel, vilket gör det möjligt för barnet att röra sig fritt och bekvämt. Dessutom har jackan en mysig huva som ger extra skydd mot väder och vind. Praktikaliteten är också imponerande, med enkel på- och avtagning tack vare dragkedjan längs framsidan och justerbar storlek.

  Slutligen, i fråga om hållbarhet, visar Nordbjørn Star Reflexjacka styrka och motstånd mot slitage, vilket gör den till ett bra val för aktiva barn som älskar utomhuslek. Med en yta behandlad med fluorkarbonfri BIONIC-FINISH®ECO, är jackan både smutsavvisande och hållbar. Med tanke på dess högkvalitativa egenskaper och rimliga pris är Nordbjørn Star Reflexjacka definitivt en vinterjacka att överväga för ditt barn.

  Fördelar

  • Hög värmefaktor utan att orsaka överhettning
  • Utmärkt vattentäthet och vindtäthet
  • Lätt och flexibel för rörelsefrihet
  • Enkel på- och avtagning med dragkedja
  • Hållbar och motståndskraftig mot slitage

  Nackdelar

  • Kan vara för stor för mindre barn
  • Inte lika varm som vissa konkurrerande märken
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 4. Bästa rörelsefrihet Didriksons Lun Vinterjacka

  "Varm, väderbeständig och hållbar barnvinterjacka med hög komfort."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Passform:
  4,1/5
  Värmeisolering:
  3,9/5
  Vattentäthet:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Design:
  4,5/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Didriksons Lun Vinterjacka får ett betyg på 4,2 av 5 i vårt test, vilket indikerar att det är en mycket bra jacka för barn under vintermånaderna. Jackan presterar utmärkt när det kommer till värme och väderbeständighet. Den håller barnet varmt utan att det blir för svettigt, vilket är mycket viktigt under kalla vinterdagar. Dessutom är jackan både vind- och vattentät med en vattenpelare på 10000 mm, vilket innebär att barnet hålls torrt och skyddat från regn och snö.

  Det är också tydligt att komfort och rörelsefrihet har varit en prioritet i designen. Jackan har en vanlig passform som är något längre baktill, vilket gör den bekväm att bära och inte hindrar barnets rörelsefrihet. Den har även en avtagbar huva, vilket ger flexibilitet beroende på väderförhållanden och personliga preferenser. Praktikaliteten hos jackan förstärks av de två dragkedjeförsedda fickorna som ger extra förvaringsutrymme samt möjligheten att justera storleken tack vare dess förlängningsbara storlek.

  Slutligen visar jackans hållbarhet att den är byggd för att tåla lek och slitage. Materialen som används, inklusive 100 % polyamid för fodring och skaltyg samt 100 % polyester för stoppning, bidrar till jackans robusthet och hållbarhet. Dessutom har den reflekterande detaljer för extra säkerhet i mörkret. Med tanke på alla dessa egenskaper och dess pris på 749 kr, anser vi att Didriksons Lun Vinterjacka ger mycket värde för pengarna.

  Fördelar

  • Hög värme och väderbeständighet.
  • Vind- och vattentät.
  • Avtagbar huva för flexibilitet.
  • Goda förvaringsmöjligheter med fickor.
  • Starka och hållbara material.

  Nackdelar

  • Kan vara för varm vid mildare väder.
  • Ingen indikation på miljövänliga material.
  Produkten finns att köpa här:
  699 kr
 5. Bästa förvaring Nordbjørn Minilanche Vadderad Jacka

  "Varm, bekväm och hållbar vinterjacka för barn med bra väderskydd."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Passform:
  4,2/5
  Värmeisolering:
  3,6/5
  Vattentäthet:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Design:
  4,3/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Minilanche vadderad jacka från Nordbjørn är en utmärkt vinterjacka för barn, med ett betyg på 4,0/5. Jackan imponerar med dess värmande egenskaper, med ett tjockt polyesterfoder och en extra krage med fleecefoder för extra värme och komfort. Trots det tjocka fodret är jackan bekväm att bära och hindrar inte barnets rörelsefrihet tack vare sin väl genomtänkta design.

  Jackan erbjuder utmärkt skydd mot väder och vind. Den är vindtät och har en vattenavvisande finish, vilket gör att barnet hålls torrt även i regn och snö. Den avtagbara huvan är en praktisk funktion som ger extra skydd vid behov. Jackan har också en bra vattenpelare på 2000 mm, vilket gör att den klarar av kraftigt regn och snöfall utan att barnet blir blött.

  En annan fördel med denna jacka är dess hållbarhet. Den är gjord av 100% polyester, vilket gör den robust och tålig mot slitage. Dessutom är jackan behandlad med fluorkarbonfri BIONIC-FINISH®ECO, vilket hjälper till att hålla den ren och förlänga dess livslängd. Med tanke på priset på 419 kr, erbjuder Minilanche vadderad jacka från Nordbjørn mycket bra valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Värmande, tjockt polyesterfoder.
  • Vindtät och vattenavvisande.
  • Avtagbar huva för extra skydd.
  • Hög vattenpelare på 2000 mm.
  • Hållbar och tålig konstruktion.

  Nackdelar

  • Kan vara för varm för milda dagar.
  • Design kanske inte passar alla.
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 6. Bästa anpassningsbara Didriksons Rio Vinterjacka

  "Högkvalitativ, varm och anpassningsbar barnvinterjacka med reflextryck."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Passform:
  4,0/5
  Värmeisolering:
  3,9/5
  Vattentäthet:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Design:
  3,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Didriksons Rio Vinterjacka är en stark konkurrent när det kommer till vinterjackor för barn. Med sin vind- och vattentäta design, klarar den av att motstå både regn och snö effektivt. Med en vattenpelare på 5000 mm och andningsförmåga på 4000 g/m²/24h, kan du vara säker på att ditt barn inte kommer att bli blött i denna jacka. Dessutom har jackan tejpade sömmar vilket ytterligare förhindrar vattenintrång.

  Jackan får höga poäng när det kommer till komfort och praktikalitet. Den är utrustad med reflextryck, vilket bidrar till ökad säkerhet i mörkret. Dessutom har den en varm fodring som håller barnet varmt utan att det blir för varmt. En fördelaktig funktion är Extend Size, vilket innebär att du kan förlänga ärmarna upp till en storlek allt eftersom ditt barn växer. Detta gör jackan mer hållbar över tid och anpassningsbar till barnets växande behov.

  Det enda som drar ner betyget något är priset, som ligger i det högre segmentet. Men med tanke på alla funktioner, den höga kvaliteten och möjligheten till storleksjustering, kan det ändå ses som en god investering. Sammanfattningsvis är Didriksons Rio Vinterjacka ett bra val för den som söker en varm, hållbar och praktisk vinterjacka för sitt barn.

  Fördelar

  • Vind- och vattentät design
  • Hög andningsförmåga
  • Reflextryck för ökad säkerhet
  • Varm men inte för varm fodring
  • Extend Size för storleksjustering

  Nackdelar

  • Priset är i det högre segmentet
  Produkten finns att köpa här:
  529 kr
 7. Bästa värmefaktor Nordbjørn Ask Vinterjacka

  "Värmande, skyddande barnvinterjacka med hög värmefaktor och vattentäthet."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Passform:
  4,0/5
  Värmeisolering:
  3,5/5
  Vattentäthet:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,6/5
  Design:
  3,6/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Ask Vinterjacka är en värmande och skyddande jacka för barn, perfekt för de kalla vintermånaderna. Jackan har en bra värmefaktor och håller barnet varmt utan att bli för varmt. Den är också utrustad med tejpade sömmar vilket gör den vind- och vattentät, vilket är ett stort plus i vårt nordiska klimat. Vattenpelaren på 10 000 mm är imponerande och jackan står emot regn och snö väl, vilket gör att barnet inte blir blött.

  Med avseende på komfort, erbjuder Nordbjørn Ask Vinterjacka bra rörelsefrihet och är bekväm att bära. Den avtagbara luvan är en praktisk detalj som gör det möjligt att anpassa jackan efter väderförhållandena. Reflexdetaljerna är en viktig säkerhetsfunktion som ökar synligheten i mörker. Praktikaliteten hos denna jacka är också hög, med lätt hantering vid på- och avtagning, samt justerbar storlek.

  Slutligen, Nordbjørn Ask Vinterjacka verkar hålla bra över tid och tål lek och slitage väl. Materialvalet av 100% polyester bidrar till dess hållbarhet. Dessutom är jackan miljövänligt impregnerad med Bionic Finish Eco, vilket ger en extra dimension av hållbarhet i form av miljöhänsyn. Sammantaget ger vi Nordbjørn Ask Vinterjacka ett betyg på 3,8 av 5, vilket gör den till ett solitt val för en barnvinterjacka.

  Fördelar

  • Hög värmefaktor och vattentät
  • Bra rörelsefrihet och komfort
  • Avtagbar luva, anpassningsbar
  • Reflexdetaljer för hög synlighet
  • Hållbar och miljövänligt impregnerad

  Nackdelar

  • Kan vara för varm vid milda dagar
  • Storleken kan vara svår att justera
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Vinterjacka barn Totalbetyg Pris
Nordbjørn Avalanche Vinterjacka Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
399 kr
Lindberg Polar Vinterjacka Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
749 kr
Nordbjørn Star Reflexjacka Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
449 kr
Didriksons Lun Vinterjacka Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
699 kr
Nordbjørn Minilanche Vadderad Jacka Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
299 kr
Didriksons Rio Vinterjacka Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
529 kr
Nordbjørn Ask Vinterjacka Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
499 kr
viktiga faktorer för att välja rätt vinterjacka barn

Så hittar du bästa vinterjacka barn

För att hitta den bästa vinterjackan för barn är det viktigt att tänka på flera olika faktorer. Barn har olika behov och preferenser, och vad som fungerar för ett barn kanske inte fungerar för ett annat. Nedan följer några av de mest väsentliga kriterierna att tänka på när man ska välja en vinterjacka till sitt barn.

Isolering

Isolering är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper en vinterjacka till sitt barn. En bra isolerad jacka kommer att hålla barnet varmt även under de kallaste dagarna. Det finns olika typer av isolering, inklusive syntetisk och naturlig dunisolering. Syntetisk isolering är oftast billigare och fungerar bättre i fuktiga förhållanden, medan naturlig dunisolering är lättare och har en högre värme-vikt-ratio. Vilken typ av isolering man väljer beror på var man bor och hur kallt det brukar bli.

Vattentät

Vinterjackor för barn behöver vara vattentäta för att skydda mot snö och regn. Ett vattentätt material kommer att hålla barnet torrt och bekvämt även under våta förhållanden. Det är också bra om jackan har tejpade sömmar, eftersom detta kommer att förhindra att vatten tränger in genom sömmarna.

Huva

En huva är ett måste på en barnvinterjacka. Den skyddar huvudet och halsen mot kyla och snö, och är särskilt viktig för barn som inte gillar att bära mössor. Huvan bör vara tillräckligt stor för att kunna passa över en mössa eller hjälm, och den bör vara justerbar för att kunna anpassas till barnets huvud.

Ärmlängd

Ärmlängden på en vinterjacka för barn är väldigt viktig. Ärmarna bör vara tillräckligt långa för att täcka handlederna även när barnet sträcker ut armarna. Men de bör inte vara så långa att de hänger över händerna, eftersom detta kan vara obekvämt och hindra barnets rörelsefrihet.

Fickor

Fickor är ett annat viktigt kriterium att tänka på. Barn älskar att samla på saker, så det är bra om jackan har flera fickor där de kan förvara sina skatter. Fickorna bör också vara lättåtkomliga och säkra så att inget faller ut.

Durability

Barn kan vara ganska tuffa mot sina kläder, så det är viktigt att välja en jacka som är gjord av slitstarkt material och har starka sömmar. Ett hållbart yttre material som kan motstå rivning och slitage kommer att hålla längre och ge bättre värde för pengarna.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner. Även om en jacka ser bra ut på papperet, är det alltid bra att se vad andra människor som har köpt och använt jackan tycker om den. Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i jackans prestanda och hållbarhet i verkliga förhållanden.

liten tjej leker i snon

Användning av en vinterjacka för barn

Vinterjackor för barn är designade för att hålla ditt barn varmt och bekvämt under kalla månader. Men att bara ha rätt vinterjacka räcker inte. För att maximera komforten och värmen behöver du också se till att jackan används på rätt sätt. Här är några punkter att tänka på när ditt barn använder sin vinterjacka.

Se till att jackan passar ordentligt

En av de viktigaste sakerna att tänka på när ditt barn använder en vinterjacka är passformen. Jackan bör vara tillräckligt stor för att ditt barn ska kunna röra sig fritt, men inte så stor att den släpper in kall luft. Ärmarna bör sträcka sig till handlederna och jackans längd bör täcka hela midjan. Om jackan är för stor eller för liten kommer den inte att kunna ge det skydd och den värme som ditt barn behöver.

Var noga med lager på lager-principen

Lager på lager-principen är avgörande för att hålla ditt barn varmt under kalla vinterdagar. Det första lagret, närmast kroppen, bör vara ett material som transporterar bort fukt, som exempelvis merinoull eller syntetmaterial. Det andra lagret bör vara ett isolerande lager, som en fleece-tröja eller en dunväst. Det tredje lagret, som är vinterjackan, ska skydda mot vind och väta. Genom att klä ditt barn i flera lager kan du anpassa klädseln efter vädret och temperaturen.

Se till att alla delar används korrekt

En vinterjacka för barn har ofta flera olika delar och funktioner, som till exempel en justerbar huva, dragkedja, knappar och snören. Det är viktigt att alla dessa delar används korrekt för att maximera jackans effektivitet. Huvan bör dras åt ordentligt för att skydda mot kyla och vind, och dragkedjan bör alltid dras upp helt för att förhindra att kall luft kommer in.

Tvätta jackan enligt instruktionerna

Vinterjackor för barn kan bli ganska smutsiga under vintern, så det är viktigt att tvätta dem regelbundet. Men se till att följa tvättråden noga när du tvättar jackan. Felaktig tvätt kan skada jackans material och isolering, vilket gör den mindre effektiv. Många vinterjackor bör inte torktumlas, utan bör hängtorkas istället.

Använda reflexer eller reflexväst

Vintermånaderna innebär ofta mörkare dagar och kvällar. För att säkerställa att ditt barn syns i trafiken bör du komplettera vinterjackan med reflexer eller en reflexväst. Många vinterjackor har inbyggda reflexer, men det kan vara bra att komplettera med extra reflexer för att öka synligheten.

LÄS MER: Bästa Vantar för barn

litet barn bygger snogubbe

Vem har nytta av en vinterjacka för barn?

En vinterjacka för barn är en viktig del av barnens vintergarderob och är designad för att skydda dem mot kalla temperaturer, vind och snö. Men vem har mest nytta av en vinterjacka för barn? Här är några grupper som särskilt kan dra fördel av en bra vinterjacka för barn:

 • Föräldrar till aktiva barn: Barn älskar att leka utomhus, oavsett årstid. Om ditt barn älskar att vara ute och leka i snön, åka pulka eller bygga snögubbar, då är en robust och varm vinterjacka ett måste. En bra vinterjacka hjälper till att hålla ditt barn varmt och torrt under dessa aktiviteter och gör det möjligt för dem att njuta av vintern till fullo.
 • Föräldrar som bor i kalla klimat: Om du bor i ett område med kalla vintrar, är en högkvalitativ vinterjacka för barn ett absolut måste. En bra vinterjacka kommer att hålla ditt barn varmt och skyddat, även vid mycket låga temperaturer. Dessutom kan många vinterjackor justeras för att passa olika väderförhållanden, vilket gör dem till ett flexibelt klädval under hela vintern.
 • Föräldrar som vill ha hållbara kläder: Vinterjackor för barn kan vara en stor investering, men de är oftast väldigt hållbara. Om du vill ha kläder som kan hålla i flera år, eller kanske till och med användas av yngre syskon i framtiden, då är en vinterjacka för barn ett bra val. De flesta vinterjackor för barn är gjorda av slitstarka material som kan stå emot tuff utomhuslek och regelbunden tvätt.

Å andra sidan, om du bor i ett område med milda vintrar eller om ditt barn mestadels spenderar tid inomhus under de kalla månaderna, kanske en vinterjacka för barn inte är nödvändig. En lättare jacka eller en fleece kan vara tillräckligt för att hålla ditt barn varmt. Det är också viktigt att komma ihåg att även den bästa vinterjackan inte ersätter behovet av andra vinterkläder, som mössor, vantar och varma skor.

LÄS MER: Fleeceoverall bäst i test

vanliga frågor om Vinterjacka barn

FAQ: Vanliga frågor om Vinterjacka barn

Vad ska jag leta efter när jag köper en vinterjacka till mitt barn?

När du köper en vinterjacka till ditt barn bör du fokusera på isolering, vattentäthet, huva, ärmlängd, fickor och hållbarhet. Du bör också läsa användarrecensioner för att få en uppfattning om hur jackan presterar i verkliga förhållanden. Kom ihåg att barn växer snabbt, så det är ofta bra att köpa en jacka som är lite större så att den kan användas i mer än en säsong.

Hur ska jag tvätta min barns vinterjacka?

Det är viktigt att följa tvättråden när du tvättar din barns vinterjacka. Felaktig tvätt kan skada jackans material och isolering. Många vinterjackor bör inte torktumlas, utan bör hängtorkas istället. Om jackan är mycket smutsig kan det vara bra att förbehandla fläckar innan tvätt.

Är det nödvändigt med en huva på en vinterjacka för barn?

Ja, en huva är mycket viktig på en barnvinterjacka. Den skyddar huvudet och halsen mot kyla och snö, och är särskilt viktig för barn som inte gillar att bära mössor. Huvan bör vara tillräckligt stor för att kunna passa över en mössa eller hjälm, och den bör vara justerbar för att kunna anpassas till barnets huvud.

Hur vet jag om min barns vinterjacka passar bra?

En vinterjacka för barn ska vara tillräckligt stor för att barnet ska kunna röra sig fritt, men inte så stor att den släpper in kall luft. Ärmarna bör sträcka sig till handlederna och jackans längd bör täcka hela midjan. Om ditt barn verkar obekvämt eller begränsat i sina rörelser, är jackan troligen för liten.

Är det bättre att köpa en dyrare vinterjacka?

Priset på en vinterjacka reflekterar ofta kvaliteten på materialen och konstruktionen. Dyrare jackor tenderar att vara mer hållbara, varmare och har ofta extra funktioner som justerbara muddar och tejpade sömmar. Men det betyder inte att du alltid behöver köpa den dyraste jackan. Det finns många prisvärda jackor som fortfarande erbjuder bra värme och skydd.

Kan jag använda min barns vinterjacka som en skidjacka?

Många vinterjackor för barn kan också användas som skidjackor, men det beror på modellen. En bra skidjacka bör ha ett snölås, tejpade sömmar och vara både vind- och vattentät. Om din barns vinterjacka har dessa funktioner, kan den troligen användas som en skidjacka.

Är det nödvändigt att ha reflexer på en vinterjacka för barn?

Ja, reflexer är mycket viktiga på en vinterjacka för barn. Vintermånaderna innebär ofta mörkare dagar och kvällar, och reflexer hjälper till att öka synligheten och säkerheten i trafiken. Många vinterjackor har inbyggda reflexer, men det kan vara bra att komplettera med extra reflexer för att öka synligheten.

vinterjacka barn test

Om vårt test

När vi testar och utvärderar vinterjackor för barn är det en rad olika faktorer vi tar i beaktning. Dessa omfattar allt från jackans värmande egenskaper till hur väl den står emot väder och vind. Vi tar även hänsyn till barnets komfort och rörelsefrihet, samt hur praktiska jackorna är för föräldrar att hantera. Vi gör detta genom att testa jackorna i verkligheten, i barnens vardag, under olika väderförhållanden.

 • Värmefaktor: Hur väl håller jackan värmen? Fryser barnet eller blir det för varmt?
 • Vattentät: Hur bra står jackan emot regn och snö? Blir barnet blött i jackan?
 • Vindtät: Skyddar jackan mot vind? Känner barnet av kylan genom jackan vid vind?
 • Komfort: Är jackan bekväm att bära? Hindrar den barnets rörelsefrihet?
 • Praktikalitet: Är jackan lätt att sätta på och ta av? Är det enkelt att justera storleken på jackan för att passa barnet?
 • Hållbarhet: Hur bra håller jackan över tid? Tål den lek och slitage?

Sammanfattningsvis är vårt test av vinterjackor för barn omfattande och tar hänsyn till alla de viktiga aspekterna som spelar roll för både barn och föräldrar. Vi strävar efter att ge en korrekt och rättvis bedömning av produkterna för att hjälpa er hitta den bästa vinterjackan för ert barn.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Betyg: 4.8 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.