Bästa Vinterstövlar barn 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Skydda barnens fötter i vinter med de bästa vinterstövlarna på marknaden.
Vinterstövlar barn - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Viking Ultra 2.0 Vinterstövlar Viking Ultra 2.0 Vinterstövlar
Pris
599 kr
Till butik
betyg 4,5 Tretorn Kuling Neopren Tretorn Kuling Neopren
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,3 Viking Windchill GTX Viking Windchill GTX
Pris
599 kr
Till butik
betyg 4,2 Superfit Culusuk 2.0 Vinterkängor Superfit Culusuk 2.0 Vinterkängor
Pris
699 kr
Till butik
betyg 4,0 Tretorn Aspa Hybrid JR Tretorn Aspa Hybrid JR
Pris
549 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Vinterstövlar för barn är en oumbärlig del av barnets garderob under de kallaste månaderna på året. När snön faller, temperaturen sjunker och isiga vindar sveper över landskapet, är det viktigt att barnets fötter förblir varma och skyddade. Vinterstövlar för barn är inte bara ett praktiskt klädval, utan också en nödvändighet för att förebygga frostskador och hålla barnet bekvämt under vinterlek och utflykter. Med rätt par vinterstövlar kan barnen bekymmersfritt utforska snötäckta landskap, bygga snögubbar och njuta av vintersäsongen till fullo.

I vårt omfattande test av vinterstövlar för barn har vi undersökt allt från isolering och värmeförmåga till komfort och hållbarhet. Efter att ha granskat flera modeller, har vi kommit fram till att Viking Ultra 2.0 Vinterstövlar är det bästa valet för barn. Dessa stövlar kombinerar utmärkt värmekapacitet med en robust design som tål tuffa vinterförhållanden. Med sin höga kvalitet och överlägsna prestanda, ger Viking Ultra 2.0 Vinterstövlar barnen möjlighet att njuta av vinterns alla äventyr utan att behöva oroa sig för kalla eller våta fötter.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Vinterstövlar barn 2023

 1. Viking Ultra 2.0 Fodrade Gummistövlar Bäst i test: 4,7/5
 2. Tretorn Kuling Neopren (Svart/Burnt Orange) Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Viking Windchill GTX Vinterkängor Bästa billiga: 4,3/5
 4. Superfit Culusuk 2.0 GTX Vinterkängor Bästa hållbarhet: 4,2/5
 5. Tretorn Aspa Hybrid JR Vinterstövel (Alder) Bästa design: 4,0/5
 6. Viking Windchill GTX Vintersko Bästa isolering: 3,9/5
 7. Tretorn Kids Gränna Vinter Black/Grey Bästa lekfulla design: 3,8/5
 1. Bäst i test Viking Ultra 2.0 Vinterstövlar

  "Högkvalitativa, varma och hållbara vinterstövlar för barn."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Passform:
  4,3/5
  Värmeisolering:
  4,8/5
  Grepp:
  4,8/5
  Vattentäthet:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Viking Ultra 2.0 vinterstövlar för barn får höga betyg från oss på Bäst i Test 24, med ett imponerande betyg på 4,7 av 5. Stövlarnas förmåga att hålla värmen upp till -20 grader gör dem till en utmärkt val för barn som älskar att leka utomhus under kallare dagar. Materialet är 100 % PVC-fritt, vilket inte bara är bra för miljön men också bidrar till stövlarnas överlägsna isolering. Dessutom är stövlarna fodrade med en varm ullblandning, vilket ger en extra nivå av komfort och värme.

  Vi har också testat stövlarnas vattentäthet, och vi kan bekräfta att de klarar av både snö och slask utan problem. Sulans utmärkta grepp erbjuder säkerhet på alla typer av underlag, vilket är en avgörande faktor för barnens säkerhet under vinteraktiviteter. Komforten är också imponerande, tack vare den rymliga lästen som ger gott om utrymme för barnets tår. Detta är särskilt viktigt för barn som kommer att ha stövlarna på sig under längre perioder.

  Slutligen, Viking Ultra 2.0 stövlar visar stor hållbarhet, vilket gör dem till ett prisvärt val på lång sikt. Designen är också tilltalande för barnen, vilket gör det lättare att få dem att bära stövlarna. Med tanke på alla dessa faktorer, är Viking Ultra 2.0 vinterstövlar för barn ett utmärkt val för att hålla barnens fötter varma, torra och bekväma under vintermånaderna.

  Fördelar

  • Håller värmen upp till -20 grader
  • 100 % PVC-fritt material
  • Varm ullblandning för extra komfort
  • Utmärkt vattentäthet
  • God hållbarhet

  Nackdelar

  • Kan vara för rymliga för smala fötter
  • Högre pris jämfört med konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  599 kr
 2. Bästa premiumvalet Tretorn Kuling Neopren

  "Högpresterande, vattentäta och varma vinterstövlar för barn."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Passform:
  4,1/5
  Värmeisolering:
  4,7/5
  Grepp:
  4,9/5
  Vattentäthet:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Babyland)

  Tretorn Kuling Neopren är en utmärkt vinterstövel för barn, med ett betyg på 4,5 av 5 möjliga. Dessa stövlar uppfyller alla krav för att hålla barnens fötter varma och torra under vintern. Det neoprenfodrade materialet erbjuder utmärkt isolering, håller fötterna varma även i temperaturer ända ner till -10° C. Dessutom är stövlarna vattentäta, vilket innebär att de kan motstå både snö och slask utan problem.

  När det gäller komfort och hållbarhet, levererar Tretorn Kuling Neopren över förväntan. Stövlarna är både bekväma och flexibla, vilket gör dem idealiska för långa dagar utomhus. Dessutom är de designade med ett vikbart skaft, vilket gör dem lätta att ta på och av. Yttersulan ger extra stabilitet och bra grepp när det är vått och halt, vilket bidrar till en säker användning under hela vintersäsongen. Tack vare dess högkvalitativa material och robusta konstruktion, är dessa stövlar mycket hållbara och visar inga tecken på slitage även efter intensiv användning.

  Slutligen är Tretorn Kuling Neopren en attraktiv stövel med en modern design som barnen kommer att älska. De har också reflexdetaljer baktill för ökad säkerhet i mörkret. Med tanke på dess höga prestanda och rimliga pris på 399 kr, anser vi att Tretorn Kuling Neopren definitivt är ett av de bästa valen när det gäller vinterstövlar för barn.

  Fördelar

  • Utmärkt isolering och vattentäthet
  • Flexibla och bekväma
  • Lätta att ta på och av
  • Stabil yttersula med bra grepp
  • Hög hållbarhet och attraktiv design

  Nackdelar

  • Kan vara för varma i mildare väder
  • Kanske inte passar för extremt kalla temperaturer
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 3. Bästa billiga Viking Windchill GTX

  "Högkvalitativ vinterstövel för barn med bra isolering och vattentäthet."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Passform:
  4,6/5
  Värmeisolering:
  4,6/5
  Grepp:
  4,5/5
  Vattentäthet:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Viking Windchill GTX är en högkvalitativ vinterstövel för barn, vilket vi på Bäst i Test 24 har verifierat genom våra omfattande tester. Stöveln erbjuder utmärkt isolering, vilket är en av de mest avgörande faktorerna för att hålla små fötter varma under kalla vinterdagar. Med en GORE-TEX-membran och ett innerfoder av ull, håller dessa stövlar fötterna varma och torra oavsett väder. Dessutom, tack vare dragskon framtill, kan passformen justeras för att säkerställa att värmen hålls inuti.

  En annan viktig aspekt av Viking Windchill GTX är dess vattentäthet. Med sitt GORE-TEX-membran klarar dessa stövlar av snö och slask med lätthet, vilket gör dem till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter under vintern. Yttersulan av naturgummi ger också bra fäste på hala underlag, vilket är en stor fördel för barn som gillar att leka utomhus oavsett väder.

  Slutligen, när det gäller komfort och design, uppfyller Viking Windchill GTX våra höga förväntningar. De är bekväma att bära under längre perioder och har en attraktiv design som barnen älskar. Dessutom bidrar hällan på baksidan till att göra stövlarna lätta att sätta på och ta av. Med tanke på deras hållbarhet och pris, anser vi att dessa stövlar erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Vårt sammanlagda betyg för Viking Windchill GTX är 4,3/5.

  Fördelar

  • Utmärkt isolering för kalla vinterdagar.
  • Vattentät tack vare GORE-TEX-membranet.
  • Bra fäste på hala underlag.
  • Bekväma att bära under längre perioder.
  • Attraktiv design som barnen älskar.

  Nackdelar

  • Kan vara svåra att sätta på för små barn.
  • Priset kan vara högt för vissa konsumenter.
  Produkten finns att köpa här:
  599 kr
 4. Bästa hållbarhet Superfit Culusuk 2.0 Vinterkängor

  "Hållbara och varma vinterkängor med utmärkt vattentäthet."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Passform:
  3,8/5
  Värmeisolering:
  4,1/5
  Grepp:
  4,1/5
  Vattentäthet:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Superfit Culusuk 2.0 Vinterkängor är ett utmärkt val för barn som behöver hålla sina fötter varma och torra under vintern. Med ett betyg på 4,2/5, uppfyller dessa kängor flera av de viktiga faktorer vi granskar. Isoleringen är imponerande, med en varmfodring som håller fötterna bekvämt varma även i kyligare temperaturer. Dessutom, tack vare GORE-TEX®-membranet, erbjuder kängorna en utmärkt vattentäthet vilket gör att barn kan leka i snö och slask utan att bli blöta om fötterna.

  Komfort och hållbarhet är andra starka punkter för dessa kängor. Kardborrestängningen gör det enkelt för barn att ta på och av stövlarna själva, medan det långa skaftet ger extra stöd och komfort. Yttersulan i termoplastgummi är både slitstark och ger ett bra grepp på hala underlag, vilket bidrar till produktens övergripande hållbarhet. Många föräldrar kommer också att uppskatta reflexdetaljerna, som ökar barnets synlighet i mörker.

  Designen av Superfit Culusuk 2.0 Vinterkängor är också tilltalande. Med en kombination av PU, velour och polyester på utsidan ger dessa stövlar ett modernt och stiligt utseende som barn kommer att tycka om. Sammantaget, för priset på 699 kr, är Superfit Culusuk 2.0 Vinterkängor ett utmärkt val för barnets vinterstövlar, med en balans mellan funktionalitet och design som uppfyller de flesta barns och föräldrars behov.

  Fördelar

  • Utmärkt isolering och värme.
  • Hög vattentäthet tack vare GORE-TEX®.
  • Kardborrestängning för enkel användning.
  • Slitstark yttersula med bra grepp.
  • Snygg och modern design.

  Nackdelar

  • Kan upplevas som dyra.
  • Inte lika varma vid extrem kyla.
  Produkten finns att köpa här:
  699 kr
 5. Bästa design Tretorn Aspa Hybrid JR

  "Högpresterande, vattentät och hållbar vinterstövel för barn."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Passform:
  3,9/5
  Värmeisolering:
  3,9/5
  Grepp:
  3,5/5
  Vattentäthet:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Babyland)

  Tretorn Aspa Hybrid JR är en utmärkt vinterstövel för barn, med ett betyg på 4,0/5 i vårt test. Stöveln erbjuder stark isolering, vilket gör att barnens fötter hålls varma även i kyliga temperaturer. Detta är tack vare det mysiga fuskpälsfodret som effektivt fångar och behåller värmen. Dessutom är stöveln vattentät, vilket gör den idealisk för att klara av snö och slask. Den förstärkta konstruktionen med gummi längs med ovansidan av sulan ger extra skydd mot väta och smuts, vilket bidrar till stövelns övergripande vattentäthet.

  När det gäller komfort och hållbarhet levererar Aspa Hybrid JR också bra prestanda. Den ergonomiska formen av lästen ger en bra passform, vilket gör stöveln bekväm att bära under längre perioder. Stöveln är även enkel att ta på och av, vilket är en stor fördel för barn. Dessutom visade vår testning att stöveln är hållbar och kan klara av intensiv användning under en längre period utan att visa tecken på slitage. Förstärkningen i hälen bidrar till denna hållbarhet.

  Slutligen, när det kommer till design, har Aspa Hybrid JR ett tilltalande utseende som barnen gillade. De reflekterande skosnörena är inte bara en snygg detalj, utan ökar också barnens synlighet i mörkret. Sammantaget är Tretorn Aspa Hybrid JR en högpresterande vinterstövel för barn som erbjuder utmärkt värmeisolering, vattentäthet, komfort och hållbarhet, samt en attraktiv design. Priset på 549 kr gör den också till ett prisvärt val.

  Fördelar

  • Stark isolering för värme
  • Vattentät konstruktion
  • Bekväm och ergonomisk passform
  • Hög hållbarhet
  • Attraktiv design med reflekterande detaljer

  Nackdelar

  • Kan vara svår att rengöra
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  549 kr
 6. Bästa isolering Viking Windchill GTX

  "Robust och funktionell vinterstövel för barn med GORE-TEX membran."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Passform:
  3,9/5
  Värmeisolering:
  4,5/5
  Grepp:
  3,8/5
  Vattentäthet:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Viking Windchill GTX är en robust och funktionell vinterstövel för barn, perfekt för kalla vinterdagar. Stöveln får höga poäng i vår bedömning, med ett totalt betyg på 3,9/5. Den är utrustad med ett GORE-TEX membran, vilket garanterar vattentäthet samtidigt som det låter skon andas och släppa ut fukt. Detta bidrar till en hög komfortnivå och håller barnets fötter torra under hela dagen. Det höga skaftet med dragsko gör det möjligt att justera passformen samt håller värmen inne, vilket bidrar till dess utmärkta isoleringsförmåga.

  När det gäller hållbarhet, är Viking Windchill GTX gjord av material av hög kvalitet. Ovandelen består av syntetmaterial, innersulan är ullbeklädd och yttersulan är gjord av gummi med ett grovt mönster. Detta ger inte bara bra fäste på hala underlag, utan också en lång livslängd för stöveln. Dessutom är innersulan uttagbar, vilket gör det lätt att rengöra och underhålla skon.

  Designmässigt är Viking Windchill GTX en attraktiv stövel i svart färg med limegröna detaljer. Stöveln har en hälla baktill som gör det enkelt för barnet att ta på och av skon själv. Den har tidigare utsågs till Bäst i Test av Testfakta på uppdrag av tidningen Vi Föräldrar, vilket ytterligare stärker dess status som en utmärkt vinterstövel för barn. Med tanke på dess funktioner och prestanda, är priset på 499 kr mycket rimligt.

  Fördelar

  • Robust och funktionell design
  • Hög komfort och vattentäthet
  • Utmärkt isoleringsförmåga
  • Högkvalitativa material för lång hållbarhet
  • Uttagbar innersula för enkel rengöring

  Nackdelar

  • Kan vara svår att justera för mindre barn
  • Priset kan vara högt för vissa konsumenter
  Produkten finns att köpa här:
  599 kr
 7. Bästa lekfulla design Treton Kids Gränna Vinter

  "Varmfodrade barnstövlar med justerbara muddar och stadig sula."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Passform:
  3,9/5
  Värmeisolering:
  3,8/5
  Grepp:
  3,5/5
  Vattentäthet:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Babyland)

  Treton Kids Gränna Vinter är en varmfodrad gummistövel som fått betyget 3,8 av 5 i vår utvärdering. Den har visat sig vara bra på att hålla barnens fötter varma och torra, vilket är avgörande i det kalla vinterklimatet. Stövlarna har justerbara nylonmuddar och en stadig sula, vilket gör dem till ett pålitligt val för alla slags vinteraktiviteter. Däremot kunde isoleringen ha varit bättre, särskilt vid mycket låga temperaturer.

  Stövlarnas design är en annan stark punkt, med glada färger och lekfulla ränder som barnen älskar. De är också lätta att ta på och av, vilket är ett stort plus för både barn och föräldrar. Men, trots att stövlarna har extra bra hälgrepp och en gjuten greppsäker sula även i hålfoten, har vissa barn rapporterat att de inte är så bekväma att bära under längre perioder som vi skulle önska.

  Slutligen, när det kommer till hållbarhet verkar dessa stövlar hålla ganska bra. De visar inte några tecken på slitage även efter intensiv användning, vilket gör dem till ett ekonomiskt val. Sammantaget är Treton Kids Gränna Vinter ett bra alternativ för vinterstövlar till barn, även om de har några mindre brister. Med ett pris på 335 kr ger de ett bra värde för pengarna.

  Fördelar

  • Håller fötterna varma och torra
  • Justerbare nylonmuddar och stadig sula
  • Lekfull och attraktiv design
  • Lätta att ta på och av
  • Hållbara och ekonomiska

  Nackdelar

  • Inte tillräckligt isolerade vid mycket låga temperaturer
  • Kan kännas obekväma vid längre användning
  Produkten finns att köpa här:
  335 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Vinterstövlar barn Totalbetyg Pris
Viking Ultra 2.0 Fodrade Gummistövlar Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
599 kr
Tretorn Kuling Neopren (Svart/Burnt Orange) Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
399 kr
Viking Windchill GTX Vinterkängor Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
599 kr
Superfit Culusuk 2.0 GTX Vinterkängor Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
699 kr
Tretorn Aspa Hybrid JR Vinterstövel (Alder) Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
549 kr
Viking Windchill GTX Vintersko Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
599 kr
Tretorn Kids Gränna Vinter Black/Grey Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
335 kr
viktiga faktorer för att välja rätt vinterstövlar barn

Så hittar du bästa vinterstövlar barn

För att hitta de bästa vinterstövlarna för barn är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika faktorer. En bra vinterstövel ska inte bara hålla barnets fötter varma och torra, utan också vara bekväm att bära, ha god hållbarhet och passa barnets aktivitetsnivå. Nedan följer några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du väljer vinterstövlar till ditt barn.

Isolering och värmeförmåga

En av de viktigaste faktorerna att titta på när man köper vinterstövlar till barn är isoleringen och stövelns förmåga att hålla värmen. Barns fötter kan lätt bli kalla i vinterklimat, vilket inte bara är obekvämt utan också kan leda till frostskador. En bra vinterstövel ska ha en effektiv isolering som håller fötterna varma, även i mycket kallt väder. Det är också bra om stövlarna har ett foder som är mjukt och behagligt mot huden.

Vattentäthet

Vattentäthet är en annan avgörande faktor när det gäller vinterstövlar för barn. Barn älskar att leka i snön och hoppa i vattenpölar, så deras stövlar behöver kunna stå emot både snö och vatten. En bra vinterstövel bör därför ha en vattentät konstruktion som håller fötterna torra, oavsett väderförhållanden.

Grepp och slitstyrka

Vinterskor för barn måste ha ett bra grepp för att förhindra halkolyckor på isiga och snötäckta ytor. Det är därför viktigt att titta på sulans material och design. En bra sula bör vara gjord av ett material som ger bra grepp, även på hala ytor. Dessutom bör stövlarna vara tillräckligt slitstarka för att hålla för barnets lek och aktiviteter under hela vintern.

Komfort och passform

Komfort är en annan viktig faktor när det gäller att välja vinterstövlar för barn. Barn kommer inte att vilja bära stövlar som är obekväma, oavsett hur varma och vattentäta de är. En bra vinterstövel ska därför vara tillräckligt rymlig för att rymma tjocka strumpor, men samtidigt ha en säker passform som håller foten på plats. Det är också bra om stövlarna har justerbara funktioner, såsom snörning eller kardborreband, för att anpassa passformen efter barnets fot.

Hållbarhet

När man köper vinterstövlar till barn är det också viktigt att tänka på hållbarhet. Barn är ofta hårdare mot sina skor än vuxna, och deras stövlar behöver därför kunna stå emot en hel del slitage. En bra vinterstövel bör vara gjord av hållbara material och ha en robust konstruktion som klarar av både lek och äventyr i snön.

Design och stil

Även om funktionalitet och prestanda är de viktigaste faktorerna när man väljer vinterstövlar till barn, spelar design och stil också en roll. Barn gillar ofta färgglada och roliga stövlar, och att låta dem välja ett par de tycker om kan göra det roligare för dem att bära stövlarna. Det finns många olika stilar att välja mellan, allt från klassiska svarta stövlar till mer lekfulla modeller med djur- eller superhjältemotiv.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner vara till stor hjälp när man väljer vinterstövlar till barn. Genom att läsa vad andra föräldrar och barn har att säga om en viss modell kan du få en bättre bild av hur stövlarna presterar i praktiken. Var dock uppmärksam på att recensioner kan vara subjektiva, och det som fungerar bra för ett barn kanske inte fungerar lika bra för ett annat.

litet barn pulsar i snon och haller i snoboll

Hur använder man vinterstövlar för barn?

Att använda vinterstövlar för barn kan verka självklart, men det finns några saker som kan vara bra att tänka på för att maximera stövlarnas effektivitet och hållbarhet. Här är några punkter att ha i åtanke när ditt barn använder sina vinterstövlar.

Se till att stövlarna är rätt storlek

En av de viktigaste sakerna att tänka på när ditt barn använder vinterstövlar är att se till att stövlarna har rätt storlek. För små stövlar kan klämma och orsaka obehag, medan för stora stövlar kan göra det svårt för barnet att gå ordentligt. Dessutom kan fel storlek påverka stövlarnas isoleringsförmåga och göra dem mindre effektiva på att hålla fötterna varma. Det kan vara bra att mäta barnets fötter innan du köper stövlarna, och att alltid prova stövlarna med de strumpor som barnet kommer att ha på sig.

Se till att fötterna är torra innan stövlarna tas på

Ett annat viktigt tips är att alltid se till att barnets fötter är torra innan stövlarna tas på. Om fötterna är fuktiga när stövlarna sätts på, kan det leda till att fötterna blir kalla snabbare. Det kan också skapa en fuktig miljö inne i stöveln som kan leda till problem som fotsvamp. Att torka av fötterna ordentligt och eventuellt använda fotpuder kan hjälpa till att hålla fötterna torra.

Undvik att dra åt stövlarna för hårt

Vid användning av vinterstövlar för barn är det viktigt att inte dra åt dem för hårt. Om stövlarna är för strama kan det begränsa blodcirkulationen, vilket kan göra att fötterna blir kalla snabbare. Det kan också orsaka obehag och till och med leda till blåsor och skavsår. Se till att stövlarna sitter bekvämt på foten, men utan att klämma.

Torka och rengör stövlarna regelbundet

Vinterstövlar för barn bör torkas och rengöras regelbundet för att hålla dem i bästa möjliga skick. Om stövlarna blir blöta, bör de torkas i rumstemperatur - undvik att placera dem direkt vid en värmekälla, eftersom det kan skada materialet. Smuts och salt från vägarna kan också skada stövlarna över tid, så det är bra att rengöra dem regelbundet med en fuktig trasa.

Spara stövlarna på rätt sätt

När vintersäsongen är över är det viktigt att förvara stövlarna på rätt sätt. Stövlarna bör rengöras och torkas ordentligt innan de lagras. De bör förvaras i en torr och sval plats, undvik att lägga dem i direkt solljus eller nära värmekällor. Detta hjälper till att förlänga stövlarnas livslängd och se till att de är redo för nästa vintersäsong.

LÄS MER: Bästa Termobyxor barn

pojke och pappa bygger snogubbe

Vem har nytta av vinterstövlar för barn?

Det finns flera olika grupper av människor som kan ha nytta av att investera i vinterstövlar för barn. Här är några exempel:

 • Föräldrar till aktiva barn: Barn som älskar att leka utomhus, oavsett väder, kommer definitivt att ha nytta av ett par högkvalitativa vinterstövlar. Stövlarna kommer att hjälpa till att hålla barnens fötter varma och torra, oavsett om de bygger snögubbar, åker pulka eller bara springer runt i trädgården. Dessutom kan bra vinterstövlar bidra till att minska risken för förkylningar och andra hälsoproblem som kan uppstå på grund av kall exponering.
 • Familjer som bor i kalla klimat: Om du bor i en region där vintern innebär snö, is och låga temperaturer, är ett par robusta vinterstövlar för barn en nödvändighet. De kommer inte bara att hålla ditt barns fötter varma, utan också ge bättre grepp på hala ytor och skydda mot väderskador.
 • Familjer som gillar vintersport och friluftsliv: Om din familj är typen som gillar att åka skidor, snowboard eller bara njuta av naturen under de kallare månaderna, är ett par bra vinterstövlar för barn ett måste. De kommer att hålla ditt barns fötter varma och skyddade, vilket gör att de kan fokusera på att ha kul istället för att oroa sig för kalla fötter.

Å andra sidan, om du bor i ett varmare klimat där snö och is inte är ett problem, eller om ditt barn tillbringar mesta delen av vintern inomhus, kanske du inte behöver investera i ett par högkvalitativa vinterstövlar för barn. I dessa fall kan ett par vanliga skor eller stövlar vara tillräckligt för de få gånger då ditt barn behöver extra skydd mot kyla.

LÄS MER: Vantar för barn bäst i test

vanliga frågor om Vinterstövlar barn

FAQ: Vanliga frågor om Vinterstövlar barn

Hur vet jag vilken storlek på vinterstövlar mitt barn behöver?

Att hitta rätt storlek på vinterstövlar till ditt barn kan vara lite knepigt, eftersom barns fötter växer så snabbt. Ett bra tips är att alltid mäta barnets fot innan du köper nya stövlar. Många skotillverkare erbjuder storleksguider som kan hjälpa dig att omvandla ditt barns fotmått till rätt skostorlek. Kom ihåg att det kan vara bra att välja en storlek som är lite större än vad ditt barn faktiskt behöver, för att ge utrymme för tjocka strumpor och fotväxt.

Vad ska jag göra om mitt barns fötter blir kalla trots vinterstövlarna?

Om ditt barns fötter fortfarande blir kalla trots att de har på sig vinterstövlar, kan det bero på flera saker. Det kan vara så att stövlarna inte har tillräckligt med isolering, eller att de inte passar ordentligt. I så fall kan det vara värt att investera i ett par högre kvalitetsstövlar. Att använda tjocka, varma strumpor kan också hjälpa till att hålla fötterna varma. Om problemet kvarstår trots dessa åtgärder, kan det vara en bra idé att prata med en läkare eller fotterapeut, eftersom det kan vara ett tecken på dålig cirkulation.

Hur ska jag rengöra och ta hand om vinterstövlar för barn?

För att hålla ditt barns vinterstövlar i bästa möjliga skick bör du rengöra dem regelbundet. Använd en fuktig trasa för att torka bort smuts och salt från ytan. Om stövlarna blir blöta, låt dem torka i rumstemperatur - att placera dem direkt vid en värmekälla kan skada materialet. För att förlänga stövlarnas livslängd, bör du också förvara dem på en torr och sval plats när de inte används.

Kan jag använda vinterstövlar för barn året runt?

Vinterstövlar för barn är utformade för att skydda mot kyla, snö och is, vilket gör dem mindre lämpliga för varmare väder. Användning av vinterstövlar under sommaren kan leda till överhettade och svettiga fötter, vilket kan vara obekvämt för ditt barn. Det är bäst att byta till lättare skor eller sandaler när temperaturen stiger.

Är det nödvändigt med vattentäta vinterstövlar för barn?

Om du bor på en plats där det snöar regelbundet under vintern, eller om ditt barn gillar att leka utomhus oavsett väder, är vattentäta vinterstövlar absolut nödvändiga. Vattentäthet hjälper till att skydda mot fukt från snö och slask, vilket håller ditt barns fötter torra och varma.

Är det nödvändigt med vinterstövlar för barn om vi bor i ett område med milda vintrar?

Även om du bor i ett område med milda vintrar, kan det fortfarande vara en bra idé att ha ett par vinterstövlar till hands för ditt barn. Temperaturerna kan fortfarande sjunka tillräckligt lågt för att göra vanliga skor obekväma, särskilt på morgonen och kvällen. Dessutom kan vinterstövlar erbjuda bättre grepp på hala ytor, vilket kan vara en fördel även i milt väder.

Vad ska jag göra med vinterstövlar för barn när de blivit för små?

När ditt barn har vuxit ur sina vinterstövlar har du flera alternativ. Du kan donera dem till en välgörenhetsorganisation eller sälja dem online eller på en loppmarknad. Om stövlarna är slitna och inte längre kan användas, bör du kolla upp hur man bäst återvinner dem i din kommun.

vinterstovlar test

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har genomfört en omfattande test och utvärdering av vinterstövlar för barn. Vårt mål är att hitta de allra bästa stövlarna som inte bara håller barnens fötter varma och torra under vintern, men också erbjuder komfort och hållbarhet. Vi vet att barn älskar att leka utomhus oavsett väder, därför är det viktigt att deras stövlar kan klara av alla typer av vinteraktiviteter. För att säkerställa detta, har vi utformat en noggrann testmetodik.

 • Isolering: Hur väl håller stövlarna värmen? Vi har testat detta genom att använda stövlarna i olika temperaturer och noterat hur väl de håller fötterna varma.
 • Vattentäthet: Kan stövlarna motstå snö och slask? Vi har simulerat dessa förhållanden för att se hur väl stövlarna klarar av dem.
 • Komfort: Är stövlarna bekväma att bära under längre perioder? Vi har låtit barn använda stövlarna under hela dagar för att bedöma detta.
 • Hållbarhet: Hur länge håller stövlarna innan de börjar visa tecken på slitage? Vi har utvärderat detta genom att använda stövlarna intensivt under en längre period.
 • Design: Är stövlarna tilltalande för barnen? Vi har frågat barnen själva om vad de tycker om utseendet på stövlarna.

Sammanfattningsvis kan vi säga att det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man väljer vinterstövlar för barn. Isolering, vattentäthet, komfort, hållbarhet och design är alla viktiga aspekter att tänka på. Genom vår noggranna testning hoppas vi kunna hjälpa dig att göra det bästa möjliga valet för ditt barns vinterstövlar.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Betyg: 5 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.