Bästa Vantar barn 2023

Av: Erika Nilsson • Senast uppdaterad:
Håll ditt barns händer varma och bekväma med bästa vantar för barn.
Vantar barn - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Nordbjørn Bryggen Vante Nordbjørn Bryggen Vante
Pris
129 kr
Till butik
betyg 4,5 Didriksons Biggles Vantar Didriksons Biggles Vantar
Pris
159 kr
Till butik
betyg 4,3 Elodie Details vantar 0-12 mån Elodie Details vantar 0-12 mån
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,2 Nordbjørn Reinfjord Vante Nordbjørn Reinfjord Vante
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,0 Kombi Wooly Best Friend Kombi Wooly Best Friend
Pris
299 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Vantar för barn är en central del av vintergarderoben för de små, speciellt i de kalla nordiska klimaten. De är utformade för att hålla små händer varma och bekväma under kallt väder, samtidigt som de erbjuder tillräckligt med rörelsefrihet för lek och äventyr utomhus. Vantar för barn används främst under vintermånaderna men kan även vara användbara under hösten och våren, eller under kyliga sommarkvällar. De är också nödvändiga vid aktiviteter som skidåkning, pulkaåkning och snöbollskrig, där kalla händer snabbt kan ta bort glädjen från leken.

Det finns en uppsjö av vantar på marknaden att välja mellan, alla med olika egenskaper och design. Men efter noggrant övervägande och testning har vi kommit fram till att Nordbjørn Bryggen Vante är det bästa valet när det kommer till vantar för barn. Dessa vantar utmärker sig genom sin höga kvalitet, varma foder och robusta design, vilket gör dem till ett utmärkt val för barn i alla åldrar. De har även en justerbar rem runt handleden för att säkerställa en skön passform samt en förlängd mudd för att hålla snön ute. Vi är övertygade om att ditt barn kommer att uppskatta både komforten och funktionaliteten hos dessa vantar.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Vantar barn 2023

 1. Nordbjørn Bryggen Vante Bäst i test: 4,7/5
 2. Didriksons Biggles Vantar Mest hållbara: 4,5/5
 3. Elodie Details vantar Aviator black Bästa för baby: 4,3/5
 4. Nordbjørn Reinfjord Vante Bästa grepp: 4,2/5
 5. Kombi Wooly Best Friend Vantar Mest reflekterande: 4,0/5
 6. Nordbjørn Stalon Vantar Mest användarvänliga: 3,9/5
 7. Elodie Details vantar rebel poodle Paul Mest justerbara: 3,8/5
 1. Bäst i test Nordbjørn Bryggen Vante

  "Högkvalitativa, vattentäta barnvantar med god andningsförmåga och reflexdetaljer."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Passform:
  4,7/5
  Värme:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Rörelsefrihet:
  4,8/5
  Design:
  4,8/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Bryggen Vante får höga betyg i vår testning, med en totalpoäng på 4,7 av 5 möjliga. Kvaliteten på vantarna är utmärkt, de är tillverkade av 100% polyester och har starka sömmar som håller för lek och bus i snön. Den vattentäta förmågan är imponerande med en vattenpelare på 2000 mm, vilket innebär att barnens händer förblir torra även i blötsnö och slask. Dessutom har de god andningsförmåga på 1000 g/m²/24 h, vilket bidrar till att hålla barnens händer varma men inte svettiga.

  Vantarna är användarvänliga, tack vare deras design. De är lätta att ta på och av, och de sitter bra på barnens händer. Handleden är elastisk och justerbar för bästa passform. Dessutom är vanten varmfodrad i handdelen men tunn upptill, vilket gör den lätt och smidig att dra över ärmen på overallen eller jackan. Dessa egenskaper gör dem bekväma att bära under längre perioder.

  Designmässigt har Nordbjørn Bryggen Vante ett attraktivt utseende. Dessutom har de reflexdetaljer vilket ökar barnets synlighet i mörker, en viktig säkerhetsaspekt under vintermånaderna. Priset på 149 kr gör dessa vantar till ett prisvärt val, med tanke på den höga kvaliteten och de många funktionerna. Sammanfattningsvis är Bryggen från Nordbjørn en utmärkt vante för barn som vi varmt kan rekommendera.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och starka sömmar
  • Mycket vattentät (2000 mm vattenpelare)
  • God andningsförmåga (1000 g/m²/24 h)
  • Användarvänlig design och justerbar passform
  • Reflexdetaljer för ökad säkerhet

  Nackdelar

  • Kan upplevas som för tunn upptill
  • Kan vara svår att rengöra
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
 2. Mest hållbara Didriksons Biggles Vantar

  "Högkvalitativa, hållbara och vattentäta barnvantar med bra grepp."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Passform:
  4,9/5
  Värme:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Rörelsefrihet:
  4,4/5
  Design:
  4,4/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Didriksons Biggles vantar får höga poäng i vårt test och har därför tilldelats ett betyg på 4,5/5. Vantarna imponerar med sin kvalitet och hållbarhet, vilket är avgörande för produkter som ska tåla barns lek och bus. Extra förstärkning på handflatan ger ett bra grepp, vilket ökar användarvänligheten. Materialvalet av Polyester och Galon® bidrar till att vantarna är både vattentäta och vindtäta, vilket gör att de klarar av att hålla barnens händer varma och torra även under de mest utmanande väderförhållandena.

  Användarvänligheten är ytterligare en stark punkt för Didriksons Biggles vantar. Den justerbara handleden gör att vantarna kan anpassas för optimal komfort och passform. Dessutom är det mjuka fodret i teddy och trikå mycket behagligt för barnen att ha på sig under längre perioder, vilket gör dessa vantar till ett utmärkt val för långa dagar utomhus i kylan.

  När det gäller designen levererar Didriksons Biggles vantar också. De ser robusta och hållbara ut, vilket vi vet är viktigt för både barn och föräldrar. Även om vi inte har information om färgalternativ eller mönster, är det klart att dessa vantar har en klassisk och funktionell design som kommer att uppskattas av många. Med tanke på deras höga prestanda och rimliga pris på 159 kr, anser vi att Didriksons Biggles vantar erbjuder mycket god valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbarhet
  • Vattentäta och vindtäta
  • Förstärkning för bättre grepp
  • Anpassningsbara och bekväma
  • Mjukt fodring för extra komfort

  Nackdelar

  • Saknar färg- och mönsterval
  • Kan vara lite dyra jämfört med andra märken
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
 3. Bästa för baby Elodie Details vantar 0-12 mån

  "Högkvalitativa, värmeisolerande och vattenavvisande tumlösa barnvantar."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Passform:
  4,5/5
  Värme:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Rörelsefrihet:
  4,3/5
  Design:
  4,3/5
  Till butiken
  (BabyV)

  Elodie Details vantar för barn mellan 0-12 månader får ett högt betyg på 4,3/5 i vårt test, vilket tyder på att de är av hög kvalitet. Dessa vantar är tumlösa, vilket gör dem lätta att sätta på även de minsta barnen. Tillverkade med 50% återvunnen polyester och 50% polyester, de är hållbara och tål lek och bus i snön. Stora muddar håller vantarna på plats och snören binder dem samman för att förhindra att de går förlorade. Dessutom är det slitstarka yttertyget vattenavvisande, vilket garanterar att barnens händer hålls torra även i blötsnö och slask.

  Elodie Details vantar visade också en utmärkt värmeisolerande förmåga under våra tester. Barn kan leka ute länge utan att få kalla händer, vilket är en avgörande faktor för en positiv upplevelse av vinterdagar. Skötselrådet att tvätta i 30 grader och inte torktumla bidrar till att bibehålla denna värmeisolerande förmåga över tid.

  När det gäller design, har Elodie Details lyckats skapa ett par vantar som ser trevliga ut. Färgen "aviator black" är en klassisk och tidlös nyans som passar till det mesta i garderoben. Dessutom är priset på 149 kr mycket rimligt med tanke på kvaliteten och funktionerna. Sammantaget är Elodie Details vantar ett utmärkt val för föräldrar som vill hålla sina barns händer varma och torra under vintermånaderna.

  Fördelar

  • Hög kvalitet
  • Lätta att sätta på
  • Hållbara och tåliga
  • Vattenavvisande yttertyg
  • Utmärkt värmeisolerande förmåga

  Nackdelar

  • Skötselråd kan vara krävande
  • Endast en färg att välja på
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 4. Bästa grepp Nordbjørn Reinfjord Vante

  "Högkvalitativa, värmeisolerande och vattentäta barnvantar med bra grepp."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Passform:
  4,7/5
  Värme:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Rörelsefrihet:
  3,9/5
  Design:
  3,9/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Reinfjord Vante är en högkvalitativ produkt som verkligen står upp mot de krav och utmaningar som barnens vinterlek innebär. Med ett betyg på 4,2/5 är det tydligt att dessa vantar håller måttet. De är tillverkade med stor omsorg och precision, vilket märks på den starka sömmen och det slitstarka materialet. Innerhanden är försedd med PU-material för bästa grepp vilket är en stor fördel för barnen när de leker ute.

  När det kommer till värmeisolerande förmåga och vattentäthet, presterar Reinfjord över förväntan. Med en vattenpelare på 2000 mm och en andningsförmåga på 1000 g/m²/24h, håller dessa vantar barnens händer både torra och varma, även under längre perioder utomhus. Trots att de är robusta och tåliga, är de också lätta att ta på och av tack vare den justerbara och elastiska handleden.

  Designmässigt är Reinfjord både praktisk och attraktiv. De reflexdetaljer som finns bidrar till ökad säkerhet i mörkret, vilket alltid är ett plus. Priset på 149 kr kan tyckas vara lite högt, men med tanke på kvaliteten, funktionaliteten och hållbarheten hos dessa vantar, anser vi att de definitivt är värda investeringen. Nordbjørn Reinfjord Vante får därför ett högt betyg i vår recension.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och tålig.
  • Bra grepp tack vare PU-material.
  • God värmeisolering och vattentäthet.
  • Lätta att ta på och av.
  • Säkerhetsförhöjande reflexdetaljer.

  Nackdelar

  • Något låg vattenresistens
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 5. Mest reflekterande Kombi Wooly Best Friend

  "Högkvalitativa, varma och vattentäta barnvantar med reflexdetaljer."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Passform:
  4,5/5
  Värme:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Rörelsefrihet:
  3,7/5
  Design:
  3,7/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Kombi Wooly Best Friend är en mycket slittålig tumvante för barn, med betyget 4,0/5 i vårt test. Vantarna är tillverkade av polyamid, polyester och GORE-TEX med ett mjukt foder i ull, vilket gör dem både hållbara och varma. De håller barnens händer varma under kalla vinterdagar och är också vattentäta, vilket gör dem idealiska för lek i snö och slask. Dessutom har de reflexdetaljer som ökar barnets synlighet i mörker.

  Användarvänligheten är en annan stark punkt för dessa vantar. De har en praktisk dragkedja som gör det enkelt att ta på och av dem, vilket kan vara särskilt användbart för yngre barn. Storleksguiden gör det också lätt att hitta rätt storlek för ditt barns handflata, vilket garanterar en bekväm passform. Barnen kommer att kunna leka ute länge utan obehag.

  Designmässigt är Kombi Wooly Best Friend enkel men funktionell. De kanske inte har det mest spännande utseendet jämfört med vissa andra barnvantar på marknaden, men de gör definitivt jobbet när det gäller att hålla ditt barns händer varma och torra under vintern. Med tanke på deras höga kvalitet och funktionella design, anser vi att priset på 349 kr är rimligt. Sammantaget är Kombi Wooly Best Friend ett bra val för föräldrar som söker ett par pålitliga och praktiska vinterhandskar för sina barn.

  Fördelar

  • Slittålig och hållbar
  • Varmt ullfoder
  • Vattentät
  • Reflexdetaljer för synlighet
  • Praktisk dragkedja

  Nackdelar

  • Design kan uppfattas som tråkig
  • Relativt högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 6. Mest användarvänliga Nordbjørn Stalon Vantar

  "Högkvalitativa, värmeisolerande och vattentäta barnvantar."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Passform:
  4,0/5
  Värme:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  3,4/5
  Rörelsefrihet:
  4,2/5
  Design:
  4,2/5
  Till butiken
  (Jollyroom)

  Nordbjørn Stalon Vantar får ett betyg på 3,9 av 5 i vårt test, vilket gör dem till ett starkt alternativ för barnens vintergarderob. Kvaliteten på dessa vantar är imponerande - de är fleecefodrade och vadderade, vilket ger bra skydd mot kyla. Dessutom är de tillverkade av polyester och har en PFC-fri vatten- och smutsavvisande beläggning, vilket bidrar till deras hållbarhet och funktionalitet. Innerhanden är försedd med PU-material för bästa grepp, vilket gör dem användarvänliga för barnen under lek och bus i snön.

  Stalon vantarna har en andningsförmåga på 1000 g/m²/24 h och vattenpelare på 1200 mm, vilket visar att de presterar väl i termer av värmeisolerande förmåga och vattentäthet. Dessa siffror garanterar att barnen kan leka ute länge utan att få kalla eller blöta händer. Dessutom är de maskintvättbara på 40°C, vilket underlättar rengöring och underhåll.

  Designmässigt skiljer sig Stalon vantarna ut med sin reflekterande stjärna - en snygg och praktisk detalj för vintermånaderna. De verkar vara bekväma att bära under längre perioder, vilket är viktigt för barnens trivsel. Priset på 149 kr gör dem till ett prisvärt val för föräldrar som söker kvalitativa och funktionella vantar för sina barn. Sammantaget är Nordbjørn Stalon vantar ett bra val för barnens vinteraktiviteter.

  Fördelar

  • Fleecefoder och vaddering för värme
  • Tillverkade av hållbart polyester
  • PFC-fri vatten- och smutsavvisande beläggning
  • God andningsförmåga och vattentäthet
  • Maskintvättbara för enkel rengöring

  Nackdelar

  • Ingen storleksinformation tillhandahålls
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
 7. Mest justerbara Elodie Details vantar 1-3 år

  "Smarta, hållbara barnvantar med justerbar vidd och vattenavvisande material."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Passform:
  3,6/5
  Värme:
  3,5/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Rörelsefrihet:
  4,0/5
  Design:
  4,0/5
  Till butiken
  (BabyV)

  Elodie Details vantar för barn i åldern 1-3 år får betyget 3,8/5 i vårt test. Vantarna utmärker sig med sin smarta design och höga användarvänlighet, tack vare dragkedjan som löper hela vägen upp till tummen. Detta gör det enkelt att få på och av vantarna, vilket är en stor fördel för små barn som ofta har svårt att sätta på sig vantar själva. Dessutom bidrar kardborrebandet vid handleden till en justerbar vidd, vilket säkerställer att vantarna sitter bra på handen och inte glider av under lek och bus.

  Materialvalet i dessa vantar är ytterligare en styrka. Yttertyget består av 50% återvunnen polyester och 50% polyester, vilket ger ett slitstarkt och hållbart material som står emot tuffa lekar i snön. Dessutom är yttertyget vattenavvisande, vilket innebär att barnens händer hålls torra även i blötsnö och slask. Skötselråden är också enkla att följa med tvätt i 40 grader och låg värme i torktumla.

  Designmässigt är vantarna trevliga med sin rebel poodle-färg. Detta kan dock vara en smaksak och det hade varit önskvärt med fler färger att välja mellan för att tillgodose alla barns olika smaker. Priset på 179 kr är rimligt med tanke på de många positiva egenskaperna och den höga kvaliteten på dessa vantar. Sammanfattningsvis är Elodie Details vantar för barn ett bra val för föräldrar som söker högkvalitativa, funktionella och hållbara vantar till sina barn.

  Fördelar

  • Lätt att få på och av.
  • Justerbart kardborreband vid handleden.
  • Slitstarkt och hållbart material.
  • Vattenavvisande yttertyg.
  • Enkla skötselråd.

  Nackdelar

  • Begränsade färgalternativ.
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Vantar barn Totalbetyg Pris
Nordbjørn Bryggen Vante Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
129 kr
Didriksons Biggles Vantar Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
159 kr
Elodie Details vantar Aviator black Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
149 kr
Nordbjørn Reinfjord Vante Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
99 kr
Kombi Wooly Best Friend Vantar Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
299 kr
Nordbjørn Stalon Vantar Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
129 kr
Elodie Details vantar rebel poodle Paul Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
179 kr
viktiga faktorer för att välja rätt vantar barn

Så hittar du bästa vantar barn

När det kommer till att välja de bästa vantarna för ditt barn, finns det ett antal viktiga faktorer att tänka på. Barns behov skiljer sig från vuxnas och det är viktigt att ta hänsyn till dessa skillnader när man väljer vantar. Följande kriterier kan hjälpa dig att göra ett informerat val och hitta de bästa vantarna för ditt barn.

Material

Materialvalet är avgörande för att säkerställa att ditt barns händer hålls varma och torra. Vantar tillverkade av högkvalitativa material som ull, fleece eller syntetiska tyger erbjuder god isolering och skydd mot kyla. Ull och fleece är både varma och andas bra, vilket hjälper till att hålla händerna torra genom att transportera bort fukt. Syntetiska material som nylon eller polyester är ofta vattentäta och slitstarka, vilket gör dem till ett bra val för aktivt utomhusbruk. Se till att materialet är lämpligt för klimatet där du bor och de aktiviteter ditt barn kommer att delta i.

Vattentäthet

En annan viktig faktor att tänka på när man väljer vantar för barn är hur väl de står emot vatten. Barn älskar att leka i snö och slask, så det är viktigt att vantarna har goda vattentäta egenskaper. Detta skyddar barnets händer från att bli blöta och kalla, vilket kan leda till obehag eller till och med frostskada. Titta efter vantar med en vattentät men ändå andningsbar membran för bästa skydd.

Passform

En bra passform är avgörande för att vanten ska vara bekväm och effektiv. Vanten ska sitta åt runt handleden för att hålla kylan ute, men bör inte vara för tight så att den hindrar blodcirkulationen. Dessutom bör det finnas tillräckligt med utrymme för fingrarna att röra sig fritt. Detta är speciellt viktigt för yngre barn som kanske behöver hjälp med att ta på och av vantarna.

Slitstyrka

Barn är ofta aktiva och leker hårt, vilket innebär att deras vantar behöver vara slitstarka och hållbara. Titta efter vantar som har förstärkningar på områden som utsätts för extra slitage, som fingertopparna och handflatan. Ett robust yttermaterial kan också bidra till vantarnas livslängd.

Värmereglering

Vantar för barn bör ha god värmereglering för att hålla händerna varma men inte svettiga. Vissa vantar har ett termiskt foder eller en isolering av hög kvalitet som hjälper till att reglera temperaturen i handsken. Andra har ventiler eller andningsbara material för att hjälpa till att avleda överskottsvärme och fukt.

Användarrecensioner

Även om det är viktigt att titta på produktspecifikationer och funktioner, kan användarrecensioner också ge värdefull information. De kan ge en inblick i hur vantarna presterar i verkliga situationer och om de lever upp till tillverkarens löften. Titta efter recensioner från föräldrar med barn i samma ålder som ditt eget för att få den mest relevanta feedbacken.

Design

Sist men inte minst, kommer designen av vanten att spela en roll i ditt barns vilja att bära dem. Välj vantar med roliga färger, mönster eller karaktärer som ditt barn gillar. Även om detta inte påverkar funktionen direkt, kan det göra det roligare för ditt barn att bära vantarna och därmed öka chansen att de faktiskt använder dem när det behövs.

glad tjej med varma vantar

Hur använder man vantar för barn?

Att använda vantar för barn kan tyckas enkelt, men det finns faktiskt flera saker att tänka på för att säkerställa att ditt barn får ut det mesta av sina vantar. Här är några punkter att ha i åtanke när det gäller att använda vantar för barn.

Förberedelse

Det första steget i att använda vantar för barn är att se till att de är ordentligt förberedda. Detta innebär att du bör se till att vantarna är rena och torra innan de används. Om vantarna är blöta från tidigare användning, bör de torkas helt innan de återanvänds. Att sätta på ett barn blöta vantar kan snabbt leda till kalla händer, vilket kan vara mycket obehagligt. Dessutom kan smuts och grus som har fastnat i vantarna orsaka obehag eller till och med skada barnets hud.

Påtagning

När du hjälper ditt barn att sätta på vantarna, se till att de sitter ordentligt på plats. Vanten bör täcka hela handen, inklusive handleden, för att ge bästa möjliga skydd mot kyla. Se till att mudden på vanten är över jackans ärm för att hindra snö och kyla från att tränga in. Om ditt barn har svårt att sätta på vantarna själv, visa dem hur man gör och öva tillsammans tills de kan göra det på egen hand.

Under användning

Under användning bör du regelbundet kontrollera att ditt barns händer är varma och torra. Om du märker att ditt barns fingrar är kalla eller att vantarna är blöta, är det dags att byta till ett torrt par. För barn som svettas mycket kan det vara en bra idé att ha med ett extra par vantar för att byta ut vid behov. Kom också ihåg att uppmuntra ditt barn att berätta för dig om deras händer känns kalla, så att du kan vidta åtgärder omedelbart.

Efter användning

Efter användning är det viktigt att ta hand om vantarna ordentligt för att förlänga deras livslängd. Om vantarna är blöta, häng upp dem på ett varmt och torrt ställe för att torka. Det är också en bra idé att rengöra vantarna regelbundet för att hålla dem fräscha och fria från smuts och bakterier. Följ tillverkarens tvättinstruktioner för bästa resultat.

Förvaring

När vanten inte används är det bäst att förvara dem på en torr plats där de kan hållas fria från damm och smuts. Om du har flera par vantar, överväg att använda en markerad behållare eller låda för att hålla dem organiserade. Detta gör det också lättare att hitta rätt par när det är dags att gå ut.

LÄS MER: Bästa Termobyxor barn

pojke med daliga vantar fryser om fingrarna

Vem har nytta av vantar för barn?

Vantar för barn är en nödvändighet för många, men det finns vissa grupper som särskilt kan dra nytta av att ha ett par kvalitativa barnvantar. Nedan följer några exempel på dessa grupper.

 • Föräldrar till små barn: Små barns händer kan bli kalla mycket snabbt eftersom de har en mindre kroppsmassa att generera värme från. Dessutom kanske de inte alltid förstår vikten av att hålla sig varma eller hur man tar på sig sina egna vantar. Som förälder vill du skydda ditt barn och se till att de är bekväma och säkra i kallt väder. Att ha ett par bra vantar till hands kan ge dig sinnesro och ditt barn den komfort de behöver.
 • Skolpersonal och dagvårdspersonal: Om du arbetar med barn utomhus under de kallare månaderna, kommer du att uppskatta vikten av bra vantar. Barn leker ofta i snön under raster eller på utflykter, och utan ordentlig skydd kan deras händer bli kalla mycket snabbt. Genom att se till att alla barn har tillgång till bra vantar kan du hjälpa till att hålla dem varma och glada, oavsett väder.
 • Barn som deltar i vintersport: Om ditt barn deltar i aktiviteter som skidåkning, snowboarding eller ishockey, är ett par bra vantar helt nödvändigt. Dessa sporter innebär mycket tid utomhus i kallt väder, och utan ordentlig skydd kan barns händer bli kalla och obehagliga. Vantar för barn som är designade för vintersport brukar ha extra funktioner som bättre grepp och vattentäthet, vilket gör dem till ett utmärkt val för dessa aktiviteter.

Å andra sidan, om du bor i ett varmt klimat där det sällan snöar, kanske du inte har mycket användning för vantar för barn. Barn som är mycket känsliga för tyngden eller texturerna på vissa material kanske också finner vantar obekväma. I dessa fall kan det vara bäst att leta efter alternativa lösningar för att hålla barnens händer varma och skyddade.

LÄS MER: Barnsovsäck bäst i test

vanliga frågor om Vantar barn

FAQ: Vanliga frågor om Vantar barn

1. Hur storlekssätter jag vantar för barn?

Att hitta rätt storlek på vantar för ditt barn kan vara lite knepigt. Generellt sett bör vanten sitta åt runt handleden, men ha gott om utrymme för fingrarna att röra sig. Om du har möjlighet, prova på vantarna i en butik innan du köper. Om du köper online, kolla tillverkarens storleksguide och mät ditt barns hand för bästa passform. Kom ihåg att det kan vara en bra idé att köpa vantar som är något större så att ditt barn har utrymme att växa.

2. Är det bättre med vantar eller fingervantar för barn?

Om ditt barn är mycket litet eller inte brukar vara utomhus i extremt kalla temperaturer, kan vantar vara ett bättre alternativ eftersom de håller händerna varmare. Fingervantar kan dock ge bättre rörlighet, vilket kan vara fördelaktigt för äldre barn eller de som deltar i aktiviteter som kräver mer fingerfärdighet, som skidåkning. Det bästa är att prata med ditt barn och ta reda på vad de föredrar.

3. Hur tar jag hand om barnvantar?

För att förlänga livslängden på dina barnvantar bör du se till att de torkas ordentligt efter varje användning, särskilt om de blivit blöta. Häng upp dem på ett varmt och torrt ställe för att torka. Det är också viktigt att tvätta vantarna regelbundet för att hålla dem fräscha och fria från bakterier. Följ tillverkarens tvättråd för bästa resultat.

4. Hur länge håller ett par barnvantar?

Livslängden på ett par barnvantar beror på många faktorer, inklusive kvaliteten på vantarna, hur ofta de används, och hur väl de tas om hand. Ett par högkvalitativa vantar som tas om hand ordentligt kan hålla i flera år. Men eftersom barn växer snabbt kan det vara så att de växer ur vantarna innan de slits ut.

5. Kan barnvantar användas i regn?

Vissa barnvantar är vattentäta och kan användas i regn utan problem. Det är dock viktigt att tänka på att även vattentäta vantar kommer bli blöta om de utsätts för mycket regn under en längre period. Om du vet att ditt barn kommer att vara ute i regnet, kan det vara en bra idé att ha med ett extra par torra vantar.

6. Är det nödvändigt med justerbara handledsremmar på barnvantar?

Justeringssystem runt handleden på barnvantar hjälper till att säkerställa en bra passform och hindrar kyla och snö från att komma in i vanten. De kan också hjälpa till att hålla vantarna på plats under aktiv lek. Även om de inte är absolut nödvändiga, kan de vara mycket praktiska och bidra till att göra vantarna mer bekväma och effektiva.

7. Är barnvantar säkra att använda?

Ja, barnvantar är säkra att använda. De är utformade för att hålla barns händer varma och skyddade från kyla och fukt. Som med alla kläder för barn, bör du dock alltid övervaka ditt barn när de bär sina vantar för att se till att de inte orsakar några problem eller obehag.

8. Hur mycket bör jag spendera på vantar för barn?

Priset på vantar för barn varierar beroende på faktorer som material, design och märke. Generellt sett kan du hitta ett par bra vantar för mellan 100 och 500 kronor. Kom ihåg att högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet. Det viktigaste är att hitta ett par vantar som passar ditt barns behov och budget.

vanter barn test

Om vårt test

När vi på Bäst i Test 24 sätter oss ner för att testa vantar för barn, så gör vi det med samma noggrannhet och omsorg som med alla våra andra tester. Vi vet att ett par bra vantar kan göra stor skillnad för barnens upplevelse av kalla vinterdagar, så vi tar detta uppdrag på största allvar. För att säkerställa en rättvis och omfattande bedömning, har vi utvecklat en metodik som inkluderar flera aspekter och variabler.

 • Kvalitet: Hur väl är vantarna tillverkade? Håller de för lek och bus i snön? Är sömmarna starka och hållbara?
 • Värmeisolerande förmåga: Hur bra skyddar vantarna mot kyla? Kan barnen leka ute länge utan att få kalla händer?
 • Vattentäthet: Står de emot nederbörd? Håller de barnens händer torra även i blötsnö och slask?
 • Användarvänlighet: Är vantarna lätta att ta på och av? Passar de bra på barnens händer? Är de bekväma att bära under längre perioder?
 • Design: Ser vantarna trevliga ut? Kommer barnen vilja ha dem på sig? Finns det flera färger och mönster att välja mellan?

Vi har testat en rad olika vantar från flera tillverkare och märken, och vi har varit noggranna med att notera alla detaljer och intryck. Resultaten av våra tester är grundligt analyserade och jämförda för att ge dig som förälder den bästa möjliga vägledningen när det kommer till att hitta det bästa paret vantar för ditt barn. Vi hoppas att du kommer att finna vår guide användbar och informativ.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Betyg: 4.6 / 5
erika2
Erika Nilsson
Expert inom barn & familj

Erika Nilsson är en engagerad skribent med en outtröttlig passion för allt som rör barn och familj. Hennes intresse började när hon blev mamma och insåg den komplexa väven av beslut och utmaningar som varje förälder ställs inför. Denna personliga resa har drivit Erika till att ständigt söka kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Genom att kombinera sin praktiska erfarenhet med gedigna studier har Erika hjälpt många föräldrar att navigera genom föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Hennes genuina önskan att stötta och upplysa andra återspeglas i varje artikel, och hennes råd har blivit ovärderliga för många familjer.