Bästa Eltandborsten 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Få en överlägsen tandvårdsupplevelse med vår topprankade eltandborste.
Eltandborste - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Philips Sonicare Protective Clean 4300 Philips Sonicare Protective Clean 4300
Pris
719 kr
Till butik
betyg 4,5 Oral-B iO 5S Oral-B iO 5S
Pris
1599 kr
Till butik
betyg 4,3 Jordan Clean Smile Plus Eltandborste Jordan Clean Smile Plus Eltandborste
Pris
489 kr
Till butik
betyg 4,1 Oral-B Vitality Pro Oral-B Vitality Pro
Pris
279 kr
Till butik
betyg 3,9 Kids Frozen Eltandborste 3+ år Kids Frozen Eltandborste 3+ år
Pris
199 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Ett eltandborste är en modern variant av den traditionella tandborsten som använder elektrisk kraft för att automatiskt rotera eller vibrera borsthuvudet. Denna snabba rörelse hjälper till att effektivt skrubba bort plack och matrester från tänderna, vilket resulterar i en djupare och mer noggrann rengöring än vad man kan uppnå med manuell borstning. Eltandborsten är ett essentiellt verktyg för alla som vill bibehålla en god munhälsa, oavsett ålder. Det är särskilt användbart för personer med begränsad rörlighet i händer eller armar, barn som lär sig borsta sina tänder själva, eller de som helt enkelt vill optimera sin dagliga tandvårdsrutin.

Det finns ett stort antal eltandborstar på marknaden idag, alla med olika funktioner och fördelar. Men bland de många modeller vi har testat, står en framför alla andra. Philips Sonicare Protective Clean 4300 är det bästa eltandborste vi har stött på. Dess unika kombination av prestanda, hållbarhet och användarvänlighet gör det till ett överlägset val för alla som söker den ultimata tandvårdsupplevelsen. Läs vidare för att ta reda på varför vi anser att denna eltandborste överträffar alla konkurrenter.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Eltandborstarna 2023

 1. Philips Sonicare Protective Clean 4300 Bäst i test: 4,7/5
 2. Oral B iO 5S Vit Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Jordan Clean Smile Plus Eltandborste Bästa batterilivslängd: 4,3/5
 4. Oral B Vitality Pro Bästa billiga: 4,1/5
 5. Oral B Vitality Kids Eltandborste Frozen img Bästa för barn: 3,9/5
 1. Bäst i test Philips Sonicare Protective Clean 4300

  Eltandborste med sonisk teknik för effektiv och skonsam rengöring.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Borsthuvudet:
  4,5/5
  Rengöringsförmåga:
  4,9/5
  Batteritid:
  4,4/5
  Trycksensor:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (MEDS)

  Philips Sonicare Protective Clean 4300 är en eltandborste som visar upp enastående kvalitet i både prestanda och funktionalitet. Med sin avancerade soniska teknik avlägsnar den effektivt upp till 7 gånger mer plack än en manuell tandborste, vilket resulterar i märkbart vitare tänder redan efter en veckas användning. Tandborsten är också utrustad med en inbyggd trycksensor, vilket ger en skonsam men effektiv rengöring som skyddar både tänder och tandkött. Dessutom kommer den med en smart timer och QuadPacer, som hjälper till att säkerställa att alla delar av munnen blir noggrant rena.

  Philips Sonicare Protective Clean 4300 erbjuder mer än bara grundläggande funktioner. Med sin mekaniska trycksensor vibrerar den om användaren borstar för hårt, vilket bidrar till att upprätthålla god munhälsa och förhindrar onödigt slitage på tandköttet. Denna eltandborste levereras med ett laddställ och ett borsthuvud W2 Optimal White, vilket ger ytterligare värde för pengarna.

  Dess fysiska egenskaper är också imponerande. Philips Sonicare Protective Clean 4300 känns bra i handen och visar sig vara smidig att använda, vilket gör borstning till en bekväm upplevelse. Trots dess högpresterande batteri, som garanterar utmärkt batteritid, är eltandborsten inte klumpig eller för tung, vilket är en stor fördel. Med tanke på dess pris, kvalitet och funktioner är Philips Sonicare Protective Clean 4300 verkligen en eltandborste som levererar och har därför förtjänat sitt betyg 4,7 av 5 i vårt test.

  Fördelar

  • Effektiv plackborttagning
  • Skyddar tänder och tandkött
  • Inbyggd timer och QuadPacer
  • Vibrerar vid för hårt tryck
  • Utmärkt batteritid

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Inkluderar endast ett borsthuvud
  Produkten finns att köpa här:
  719 kr
 2. Bästa premiumvalet Oral-B iO 5S

  Teknologiskt avancerad eltandborste med AI och flera borstningslägen.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Borsthuvudet:
  4,7/5
  Rengöringsförmåga:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Trycksensor:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (MEDS)

  Efter noggrant testande av olika eltandborstar har Oral-B iO 5S blivit en tydlig favorit, och har därför betygsatts till 4,5/5. Det som sticker ut med denna eltandborste är dess höga teknologiska nivå, bland annat i form av mikrovibrationer och artificiell intelligens (AI). AI:n är särskilt imponerande eftersom den lär sig användarens borstningsstil för att sedan ge personliga råd för att förbättra borstningen. Detta bidrar till en mycket effektiv tandborstning som når alla delar av munnen. Dessutom har borsten ett smarttrycksensor som ger omedelbar feedback om man borstar för hårt eller för mjukt, vilket är utmärkt för att skydda tandköttet.

  Oral-B iO 5S har också flera olika borstningslägen - daglig rengöring, intensiv rengöring, vitgörande, mjuk och superkänslig - vilket gör att den passar alla typer av användare och behov. Detta tillsammans med det rundade borsthuvudet, som liknar dem tandläkare använder, bidrar till att Oral-B iO 5S levererar en professionell nivå av rengöring hemma. Mikrovibrationerna ger inte bara en djupare rengöring utan bidrar även till en skön känsla vid borstning.

  När det gäller de fysiska egenskaperna känns Oral-B iO 5S både smidig och lätt i handen. Även om priset kan vara lite högre än för andra borstar, så får man mycket valuta för pengarna med tanke på de avancerade funktionerna och den höga rengöringskapaciteten. Med andra ord, är Oral-B iO 5S en utmärkt investering för den som vill ha en effektiv, teknologiskt avancerad och skonsam eltandborste.

  Fördelar

  • Avancerad teknologi med AI.
  • Personliga råd för förbättrad borstning.
  • Smarttrycksensor skyddar tandköttet.
  • Många borstningslägen för olika behov.
  • Rundat borsthuvud för professionell rengöring.

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra modeller.
  Produkten finns att köpa här:
  1599 kr
 3. Bästa batterilivslängd Jordan Clean Smile Plus Eltandborste

  "Batteritid som överstiger även de dyraste modellernas"
  Vårt betyg
  4,3/5
  Borsthuvudet:
  4,0/5
  Rengöringsförmåga:
  4,5/5
  Batteritid:
  4,1/5
  Trycksensor:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Kjell)
  Egenskaper
  • Batteritid: 45 dagar
  • Trycksensor: Ja
  • Borstningslägen: 2
  • App: Nej

  Jordan Clean Smile Plus Eltandborste får ett starkt betyg av oss på 4,3/5 och detta på grund av flera framstående faktorer. Först och främst, prestandan. Den levererar en noggrann och skonsam rengöring tack vare sin SoftClean-teknologi. Tandborsthuvudet består av olika typer av borst uppdelade i tre zoner och har en anatomisk design som omsluter hela tanden för bästa och effektivaste rengöring. Dessutom erbjuder eltandborsten två valbara hastigheter, 8 000 eller 10 000 varv/minut, vilket gör det möjligt att anpassa borstningen efter individuella behov.

  När det gäller användarvänlighet, sticker Jordan Clean Smile Plus ut med sitt halkfria handtag som tillåter ett bekvämt grepp. Den har också en inbyggd tvåminuters-timer med påminnelse var 30:e sekund om att byta sida, vilket underlättar användningen och uppmuntrar till en ordentlig borstning. Dessutom är det en bonus att den är kompatibel med alla runda Oral-B tandborsthuvuden vilket ger konsumenten frihet att välja det tandborsthuvud de föredrar.

  Batterilivslängden är imponerande med otroliga 45 dagars normal användning på en enda laddning. Detta gör den perfekt för resor då man kan lämna laddaren hemma utan att oroa sig för att batteriet ska ta slut. Dessutom visar en batterinivå-indikator när endast 20 procent av batteriet återstår och endast 20 minuters laddning räcker för en hel veckas bruk. Jordan Clean Smile Plus Eltandborste erbjuder utmärkt prestanda och användarvänlighet till ett rimligt pris av 489 kr, vilket gör den till ett utmärkt val för de som söker en effektiv och pålitlig eltandborste.

  Fördelar

  • Effektiv SoftClean-teknologi
  • Anatomiskt designat tandborsthuvud
  • Valbar hastighet
  • Halkfritt handtag
  • Impressiv batterilivslängd

  Nackdelar

  • Ej inkluderad laddare för resor
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  489 kr
 4. Bästa billiga Oral-B Vitality Pro

  Eltandborste med tre borstningslägen och effektiv 2D-rengöringsteknik.
  Vårt betyg
  4,1/5
  Borsthuvudet:
  4,4/5
  Rengöringsförmåga:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,3/5
  Trycksensor:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (MEDS)

  Oral-B Vitality Pro erbjuder ett brett spektrum av funktioner som gör den till en pålitlig eltandborste. Med tre olika borstningslägen - daglig rengöring, mjuk och Sensitive Plus - kan du anpassa din tandborstning efter dina specifika behov. Dess 2D-rengöringsteknik, som kombinerar oscillerande och roterande rörelser, tar effektivt bort upp till 100% mer plack jämfört med en vanlig manuell tandborste. Detta resultat är kliniskt bevisat, vilket ger användaren trygghet att deras tandhälsa är i goda händer.

  När det gäller funktionalitet har Oral-B Vitality Pro mycket att erbjuda. Den inbyggda timern i handtaget hjälper användaren att hålla koll på borstningstiden och försäkrar att tandläkarnas rekommendation på två minuter uppfylls. Dessutom är borsthuvudets unika design, som är inspirerad av tandläkare, utformad för att omsluta varje tand för noggrann rengöring samtidigt som det är skonsamt mot tandköttet. En innovativ funktion är att borsthuvudet ändrar färg från grönt till gult för att indikera när det är dags att byta ut det.

  Oral-B Vitality Pro lagom vikt och smidiga design gör att den ligger bekvämt i handen och inte känns klumpig eller tung. Detta, tillsammans med dess överlägsna rengöringskapacitet och smarta funktioner, gör Oral-B Vitality Pro till ett prisvärt val för den som letar efter en pålitlig och effektiv eltandborste. För ett pris på 349 kr får du en tandborste som hjälper till att upprätthålla optimal oral hälsa och ger ett fantastiskt rent munhälsotillstånd varje gång.

  Fördelar

  • Tre olika borstningslägen
  • Effektiv 2D-rengöringsteknik
  • Inbyggd timer i handtaget
  • Unikt designat borsthuvud
  • Lagom vikt och smidig design

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med barnmodeller
  • Saknar avancerade funktioner jämfört med dyrare modeller
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 5. Bästa för barn Kids Frozen Eltandborste 3+ år

  "En lättanvänd eltandborste för barnen som går att använda åt båda hållen"
  Vårt betyg
  3,9/5
  Borsthuvudet:
  4,0/5
  Rengöringsförmåga:
  4,2/5
  Batteritid:
  3,4/5
  Trycksensor:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (MEDS)
  Egenskaper
  • Batteritid: 8 dagar
  • Trycksensor: Nej
  • Borstningslägen: 1
  • App: Ja

  Tandborsten Kids Frozen Eltandborste 3+ från Oral-B är ett bra val för unga barn, speciellt de som är fans av Disney's Frost. Med sitt betyg på 3,9/5 visar den att den har gott om positiva egenskaper. Resultatet efter tandborstningen är effektivt och varsamt för barnets tänder. Den har förmågan att avlägsna mer plack än en manuell tandborste, vilket bidrar till en bättre munhälsa för barnet.

  När det kommer till funktionalitet, erbjuder denna eltandborste mer än bara en av/på-knapp. Den har två olika borstningsfunktioner, inklusive en unik mjuk funktion speciellt utformad för barn. Detta gör att tandborstningen anpassas efter barnets behov och förmåga. Dessutom inkluderar den fyra klistermärken med Disney Frost-tema så att barnet själv kan dekorera handtaget. Detta kan vara ett roligt sätt att motivera barnet till regelbundet tandborstande.

  När det gäller de fysiska egenskaperna är Kids Frozen eltandborsten lätt och smidig att använda för små händer. Den är inte klumpig eller tung, vilket gör det lättare för barnet att hantera den. Handtaget är också dekorativt och kan locka barnens uppmärksamhet och få dem att se fram emot tandborstningen mer än tidigare. Med ett pris på 279 kr, är denna tandborste ett prisvärt alternativ med tanke på dess funktioner och effektivitet.

  Fördelar

  • Effektiv plackborttagning
  • Anpassningsbar borstningsfunktion
  • Inkluderar dekorativa klistermärken
  • Lätt och smidig för små händer
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Endast två borstningsfunktioner
  • Kan vara mindre effektiv än dyrare modeller
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  279 kr
  319 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Eltandborste Totalbetyg Pris
Philips Sonicare Protective Clean 4300 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
719 kr
Oral-B iO 5S Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1599 kr
Jordan Clean Smile Plus Eltandborste 45 dagar Ja 2 Nej Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
489 kr
Oral-B Vitality Pro Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Bästa pris
279 kr
Kids Frozen Eltandborste 3+ år 8 dagar Nej 1 Ja Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
199 kr
viktiga faktorer för att välja rätt eltandborste

Så hittar du bästa eltandborste

Att hitta den bästa eltandborsten kan verka som en utmanande uppgift med tanke på det breda utbudet av modeller och märken på marknaden. Men genom att ta hänsyn till några avgörande faktorer kan processen förenklas betydligt. Nedan följer en lista över kriterier som bör beaktas när man letar efter en högkvalitativ eltandborste.

Borsthuvudets storlek och form

Ett av de viktigaste kriterierna att titta på när man letar efter en eltandborste är borsthuvudets storlek och form. Ett mindre borsthuvud kan hjälpa till att rengöra svåråtkomliga områden i munnen, såsom bakre tänder och runt tandställningar. Dessutom kan formen på borsthuvudet göra en stor skillnad. Vissa personer föredrar rundade borsthuvuden eftersom de kan vara mer bekväma och skonsamma mot tandköttet, medan andra föredrar rektangulära borsthuvuden eftersom de kan täcka en större yta vid varje borströrelse.

Varvtal eller pulseringar per minut

Eltandborstar fungerar genom att antingen rotera eller pulsera, och hastigheten på dessa rörelser mäts i varv eller pulseringar per minut. Generellt sett kommer högre hastigheter att resultera i en mer effektiv rengöring, men det kan också orsaka obehag för vissa användare, särskilt de med känsliga tänder eller tandkött. Därför kan det vara fördelaktigt att leta efter en eltandborste med justerbara hastighetsinställningar.

Batterilivslängd

Batterilivslängden är en annan viktig faktor att överväga. En bra eltandborste bör kunna hålla minst en vecka mellan laddningarna vid regelbunden användning. Om du reser ofta, kan du föredra en modell med längre batterilivslängd eller en som kommer med ett reseetui som även fungerar som laddare.

Tillgängliga funktioner

Extra funktioner kan förbättra användarupplevelsen och göra borstningen mer effektiv. Några exempel på dessa funktioner inkluderar ett timer-alarm som signalerar när det är dags att byta rengöringsområde, trycksensorer som varnar när man borstar för hårt, och olika rengöringslägen (t.ex. känsligt, vitgörande, djuprengöring) anpassade till specifika behov.

Kvalitet och hållbarhet

En bra eltandborste bör vara tillverkad av högkvalitativa material och ha en robust konstruktion för att kunna motstå slitage från daglig användning. Den bör också ha en vattentät design för att förhindra skador från att användas i duschen eller sköljas under kranen.

Pris

Priset på eltandborstar varierar mycket beroende på märke, modell och tillgängliga funktioner. Även om dyrare modeller ofta erbjuder fler funktioner och högre kvalitet, finns det fortfarande många prisvärda alternativ som erbjuder utmärkt prestanda och hållbarhet. Det är viktigt att hitta en eltandborste som passar din budget utan att kompromissa med kvaliteten.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner. Även om en eltandborste kan se bra ut på papperet, kan verkliga användares erfarenheter ge användbar insikt om dess faktiska prestanda, hållbarhet och användarvänlighet. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten.

kvinna borstar tanderna med eltandborste

Hur använder man en eltandborste?

Att använda en eltandborste är inte svårt, men det kräver lite annorlunda teknik jämfört med en vanlig manuell tandborste. Här är några steg och tips för att få ut det mesta av din eltandborste och säkerställa en effektiv och skonsam rengöring.

Applicera tandkräm korrekt

Börja med att applicera en ärtstor mängd tandkräm på borsthuvudet. Det är viktigt att inte överanvända tandkräm eftersom för mycket skum kan göra det svårare att borsta effektivt och kan även leda till överflödigt slöseri. Om du använder en eltandborste med roterande-oscillerande teknik, kan du placera tandkrämen i borstens mitt för bästa resultat.

Positionera borsthuvudet rätt

Placera borsthuvudet mot tänderna i en 45-graders vinkel mot tandköttet. Denna vinkel hjälper borsten att nå under tandköttslinjen och rengöra plack effektivt. Du behöver inte trycka hårt - låt eltandborstens rörelser göra jobbet. För mycket tryck kan skada ditt tandkött och slita ut borsthuvudet snabbare.

Var noggrann med tiden

Det rekommenderas att borsta tänderna i minst två minuter varje gång, vilket är längre än vad många människor spenderar på tandborstning med en manuell tandborste. Många eltandborstar har en inbyggd timer som hjälper dig att hålla koll på tiden. Vissa modeller har även en pacer-funktion som signalerar var 30:e sekund för att påminna dig om att byta kvadrant i munnen.

Rengör alla ytor noggrant

För att få en grundlig rengöring, se till att borsta alla ytor på varje tand - utsidan, insidan och tuggytorna. Många människor tenderar att fokusera på de främre tänderna och glömmer bort att rengöra de bakre tänderna noggrant, vilket kan leda till plackuppbyggnad och karies.

Underhåll din eltandborste

Efter varje användning, skölj borsthuvudet noggrant under rinnande vatten för att ta bort tandkräm och matrester. Förvara din eltandborste upprätt i ett öppet ställ för att låta den lufttorka. Det är också viktigt att byta ut borsthuvudet var tredje till fjärde månad, eller när borststråna börjar se slitna och utspärrade ut.

LÄS MER: Bästa Epilator

Vem har nytta av en eltandborste?

Eltandborstar är designade för att förbättra din tandvårdsrutin och bidra till bättre munhälsa. Men det finns vissa grupper av människor som kan ha särskild nytta av att använda en eltandborste. Låt oss titta närmare på vilka dessa är.

 • Personer med begränsad manuell fingerfärdighet: För individer med artrit, handskador eller andra tillstånd som begränsar deras förmåga att utföra finmotoriska rörelser, kan en eltandborste vara en game-changer. Eftersom den elektriska borsten gör det mesta av jobbet, behöver användaren inte manövrera borsten med samma precision som vid manuell borstning.
 • Barn och ungdomar: Barn kan ha svårt att borsta sina tänder noggrant med en manuell tandborste. En eltandborste kan göra borstningen roligare och mer engagerande för dem, vilket uppmuntrar till goda tandvårdsrutiner från en ung ålder. Dessutom har många eltandborstar inbyggda timrar som hjälper barnen att borsta i rekommenderade två minuter.
 • Personer med tandställning eller dentalimplantat: Tandställningar och implantat kan göra det svårt att rengöra tänderna effektivt med en manuell tandborste. Eltandborstar, särskilt de med speciella borsthuvuden designade för ortodontisk vård, kan rengöra runt trådar och fästen mer effektivt, vilket bidrar till att förhindra plackuppbyggnad och tandköttsinflammation.

Även om eltandborstar kan vara fördelaktiga för många, kanske de inte är det bästa valet för alla. Till exempel kan personer med extremt känsliga tänder eller tandkött hitta de snabba rörelserna av en eltandborste obehagliga eller till och med smärtsamma. I dessa fall kan en mjuk manuell tandborste vara ett bättre alternativ. Slutligen, eltandborstar är generellt dyrare än manuella tandborstar, både i initiala kostnader och pågående kostnader för utbyte av borsthuvuden, så de kanske inte passar alla budgetar.

LÄS MER: Nästrimmer bäst i test

vanliga frågor om Eltandborste

FAQ: Vanliga frågor om Eltandborstar

Är eltandborstar verkligen bättre än manuella tandborstar?

Ja, i de flesta fall är eltandborstar mer effektiva på att ta bort plack och reducera tandköttsinflammation jämfört med manuella tandborstar. De snabba rörelserna av ett eltandborsthuvud kan rengöra svåråtkomliga områden i munnen och under tandköttslinjen mer effektivt. Dessutom har många eltandborstar inbyggda timrar för att säkerställa att du borstar tillräckligt länge. Detta sagt, både eltandborstar och manuella tandborstar kan vara effektiva om de används korrekt. Det viktigaste är att borsta två gånger om dagen i två minuter, oavsett vilken typ av borste du använder.

Kan jag använda en eltandborste om jag har känsliga tänder eller tandkött?

Absolut. Faktum är att många eltandborstar har särskilda inställningar för känsliga tänder och tandkött. Dessa lägen använder mildare rörelser för att rengöra tänderna utan att orsaka obehag. Dessutom kan den lätta trycksensorn i många eltandborstar hjälpa till att förhindra dig från att borsta för hårt, vilket kan skada känsligt tandkött. Det är dock alltid bäst att rådfråga din tandläkare innan du byter till en eltandborste om du har känsliga tänder eller tandkött.

Hur ofta ska jag byta borsthuvud på min eltandborste?

Du bör byta borsthuvud på din eltandborste ungefär var tredje till fjärde månad, eller tidigare om borststråna börjar se slitna och utspärrade ut. Användning av ett slitet borsthuvud kan minska effektiviteten av din eltandborste och kan även vara hårdare mot ditt tandkött. Många eltandborstar har borsthuvuden med slitindikatorer som bleknar i färg när det är dags att byta.

Är eltandborstar säkra att använda med tandställningar?

Ja, de flesta eltandborstar är säkra och effektiva att använda med tandställningar. Faktum är att eltandborstar kan vara särskilt användbara för personer med tandställningar, eftersom de kan rengöra runt fästen och trådar mer effektivt än manuella tandborstar. En del eltandborstar har till och med specialdesignade ortodontiska borsthuvuden för ännu bättre rengöring runt tandställningar.

Kan jag använda min eltandborste i duschen?

Det beror på modellen. Många eltandborstar är vattentäta och kan användas i duschen, men det är alltid bäst att kontrollera tillverkarens instruktioner för att vara säker. Användning av en eltandborste som inte är vattentät i duschen kan skada borsten och eventuellt orsaka en elektrisk chock.

Är eltandborstar bullriga?

Eltandborstar kan producera ett visst ljud när de används, men nivån på detta ljud varierar mellan olika modeller och märken. Vissa eltandborstar är relativt tysta, medan andra kan vara ganska högljudda. Om ljudnivån är en oro för dig, kan det vara värt att undersöka olika modeller och läsa användarrecensioner för att hitta en tystare eltandborste.

Kan eltandborstar skada tandköttet?

Om de används korrekt, ska eltandborstar inte skada tandköttet. Faktum är att de ofta är mer skonsamma mot tandköttet än manuella tandborstar eftersom de förhindrar överdrivet borsttryck, vilket kan orsaka tandköttsrecession. Många modeller har trycksensorer som varnar dig om du borstar för hårt. Men om du redan har känsligt eller inflammerat tandkött, bör du rådfråga din tandläkare innan du byter till en eltandborste.

Om vårt test

Att hitta den bästa eltandborsten kan vara en utmaning med tanke på mängden av märken och modeller som finns tillgängliga på marknaden. För att göra detta enklare, har vi på Bäst i Test 24 utfört omfattande tester och utvärderingar av olika eltandborstar. Vår metodik innefattar tester av prestanda, användarvänlighet, batterilivslängd, ljudnivå samt priset för att ge en heltäckande bild av varje produkt.

 • Prestanda: Hur effektivt rengör eltandborsten tänderna? Avlägsnar den plack effektivt? Hur bra är den på att rengöra svårtillgängliga områden?
 • Användarvänlighet: Är eltandborsten lätt att använda och hålla i? Har den olika inställningar för olika behov? Är instruktionerna tydliga och lätta att förstå?
 • Batterilivslängd: Hur länge håller batteriet mellan laddningarna? Hur snabbt laddar det upp igen?
 • Ljudnivå: Hur högt är ljudet från eltandborsten under användning? Kan det vara störande?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på eltandborstens kvalitet och funktioner? Erbjuder den valuta för pengarna?

Genom att noggrant granska varje eltandborste baserat på dessa kriterier har vi lyckats sammanställa en lista över de bästa eltandborstarna på marknaden. Vi hoppas att vår forskning och analyser hjälper dig att göra ett informerat val nästa gång du köper en eltandborste.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
66 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.