Bästa Tandkrämen 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Hitta den bästa tandkrämen för vitare tänder och friskare munhälsa.
Tandkräm - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,4 Brilliant Smile Whitening Evo Brilliant Smile Whitening Evo
Pris
109 kr
Till butik
betyg 4,3 Marvis Tandkräm Marvis Tandkräm
Pris
129 kr
Till butik
betyg 4,1 Dr. Bronner’s Peppermint Toothpaste Dr. Bronner’s Peppermint Toothpaste
Pris
68 kr
Till butik
betyg 4,8 Biomed Tandkräm Charcoal Biomed Tandkräm Charcoal
Pris
65 kr
Till butik
betyg 4,6 Biomed Tandkräm Gum Health Biomed Tandkräm Gum Health
Pris
65 kr
Till butik
Se alla testvinnare

I dagens samhälle har tandkrämen en central roll i vår dagliga rutin för oral hygien. Att välja rätt tandkräm är inte bara en fråga om att få frisk andedräkt och ett bländande leende, det handlar också om att förebygga karies, tandsten och andra tandproblem. Med en marknad som är översvämmad av olika varumärken, typer och smaker av tandkrämer, kan det vara överväldigande att försöka hitta den bästa produkten för just dina behov. Men oroa dig inte, vi har granskat och testat de mest populära alternativen på marknaden och är här för att hjälpa dig göra det bästa valet.

I vår grundliga undersökning av marknadens bästa tandkrämer har vi kommit fram till att Brilliant Smile Whitening Evo är det bästa valet. Denna tandkräm utmärker sig inte bara genom sin förmåga att effektivt rengöra och skydda dina tänder, utan även genom dess whitening egenskaper som ger dig ett ljusare och mer strålande leende. Så oavsett om du vill ha en friskare munhälsa, bekämpa dålig andedräkt eller helt enkelt vill ha vitare tänder, så har Brilliant Smile Whitening Evo allt du behöver för att uppnå dina mål.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
tandkrm 9af0e72995283a466

De 5 bästa Tandkrämerna 2024

 1. Brilliant Smile Whitening Evo Tandkräm 65 ml 4,4/5
 2. Marvis Whitening Mint Tandkraem prod img Bästa smakupplevelsen: 4,3/5
 3. Dr. Bronners Peppermint Toothpaste prod img 4,1/5
 4. Biomed Tandkräm Charcoal 4,8/5
 5. Biomed Tandkräm Gum Health 4,6/5
 1. Brilliant Smile Whitening Evo

  "Ett av de vitaste resultaten från tandkrämsblekning"
  Vårt betyg
  4,4/5
  Fluoridinnehåll:
  4,3/5
  Rengöringsförmåga:
  4,2/5
  Smak:
  4,7/5
  Till butiken
  (MEDS)

  Brilliant Smile Whitening Evo tandkräm får höga betyg av oss för dess förmåga att effektivt lösa upp och avlägsna ytliga beläggningar på tänderna, vilket resulterar i ett vitare leende. Dessutom är den rik på fluor som bidrar till att förebygga karies och innehåller kaliumnitrat för att motverka ilningar. Tandkrämen har också en trevlig konsistens som gör den lätt att applicera och fördela i munnen.

  Förpackningen är enkel och praktisk att använda, även om det inte finns någon specifik information om hur miljövänlig den är. Priset kan vara lite högt jämfört med andra tandkrämer på marknaden men med tanke på dess effektivitet och de aktiva ingredienserna, anser vi att det ger god valuta för pengarna. Det är också en bonus att tandkrämen kan användas av både vuxna och barn över sju år samt av gravida och ammande kvinnor.

  Slutligen uppskattar vi smaken av Brilliant Smile Whitening Evo tandkräm. Den lämnar munnen med en frisk och ren känsla efter användning, vilket bidrar till den övergripande upplevelsen. Sammantaget, med tanke på dess rengöringsförmåga, fluorinnehåll, smak, konsistens och förpackning, anser vi att Brilliant Smile Whitening Evo är ett utmärkt val för de som vill ha en effektiv tandkräm som också bidrar till vitare tänder.

  Fördelar

  • Effektivt löser upp och avlägsnar beläggningar
  • Rik på fluor och kaliumnitrat
  • Trevlig konsistens och smak
  • Praktisk förpackning
  • Kan användas av alla över sju år

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra tandkrämer
  • Okänd miljöpåverkan av förpackningen
  Produkten finns att köpa här:
  109 kr
  159 kr
 2. Bästa smakupplevelsen Marvis Tandkräm

  "God i munnen, stilig på hyllan och ett vitt resultat"
  Vårt betyg
  4,3/5
  Fluoridinnehåll:
  4,6/5
  Rengöringsförmåga:
  4,3/5
  Smak:
  4,0/5
  Till butiken
  (Åhlens)

  Marvis Tandkräm Whitening Mint får ett starkt betyg på 4,3 av 5 i vårt test, vilket gör den till en av de bästa tandkrämer vi har recenserat. En av dess starkaste punkter är dess rengöringsförmåga, vilken framhävs av dess effektiva whitening effekt. Efter endast några veckors användning märktes en tydlig skillnad på tänderna, särskilt de som tidigare hade gulaktiga eller missfärgade fläckar. Tandkrämen innehåller fluor, som är känd för att effektivt bekämpa karies, vilket ger extra skydd till dina tänder.

  En annan aspekt vi var nöjda med var smaken och konsistensen. Denna tandkräm har en balanserad mintsmak som är varken för stark eller för svag, utan rätt i mitten. Smaken är uppfriskande och håller munnen ren och fräsch långt efter borstning. Konsistensen är fast, vilket gör den lätt att applicera och fördela jämnt i munnen. Detta bidrar till en behaglig borstupplevelse och gör att tandkrämen känns lyxig trots sitt ganska överkomliga pris.

  Slutligen kan vi inte ignorera den vackra retroförpackningen. Marvis Tandkräm Whitening Mint sticker ut ur mängden med sin stilrena design - definitivt inte din genomsnittliga tråkiga plasttub. Även om detta kanske inte direkt påverkar tandkrämens effektivitet, bidrar det definitivt till den övergripande upplevelsen och gör det till en produkt som man kan vara stolt över att ha i badrummet. Med tanke på allt detta, kan vi varmt rekommendera Marvis Tandkräm Whitening Mint till alla som söker en effektiv, smakfull och snyggt designad tandkräm.

  Fördelar

  • Effektiv whitening effekt
  • Innehåller fluor
  • God och balanserad mintsmak
  • Vacker retroförpackning
  • Lyxig känsla trots överkomligt pris

  Nackdelar

  • Något dyrare än andra märken
  • Kan vara för stark för känsliga tandkött
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
 3. Dr. Bronner’s Peppermint Toothpaste

  Ekologisk, veganvänlig tandkräm med uppfriskande pepparmyntssmak.
  Vårt betyg
  4,1/5
  Fluoridinnehåll:
  3,9/5
  Rengöringsförmåga:
  4,4/5
  Smak:
  4,0/5
  Till butiken
  (MEDS)

  Dr. Bronner's Peppermint Toothpaste har en stark rengöringsförmåga och lämnar en ren och fräsch känsla i munnen efter användning. Trots att den inte innehåller fluor, vilket är ett centralt element i förebyggandet av karies, kompenserar den med andra effektiva rengörande ingredienser. Det bör dock noteras att användning av denna tandkräm kan kräva mer ansträngning i tandvården för att upprätthålla optimala förhållanden.

  Produktens smak och konsistens är också mycket tillfredsställande. Den uppfriskande pepparmyntsmaken i kombination med dess mjuka och något rinniga konsistens gör det till en behaglig upplevelse att borsta tänderna. Den blekande effekten är dock inte lika stark som utlovat, vilket kan vara en besvikelse för dem som vill ha snabbare resultat.

  En aspekt där Dr. Bronner's Peppermint Toothpaste verkligen står ut är dess dedikation till miljövänliga och etiska produktionsmetoder. Med 70% ekologiska ingredienser, veganvänligt innehåll och Fair Trade-certifierade ingredienser visar denna tandkräm att det är möjligt att välja en produkt som både tar hand om din personliga munhälsa och bidrar till hållbara praxis. Trots sitt något högre pris än genomsnittet, levererar denna tandkräm en god kvalitet och stödjer en god sak, vilket gör den till ett attraktivt val för många konsumenter.

  Fördelar

  • Stark rengöringsförmåga.
  • Fräsch känsla efter användning.
  • Tillfredsställande smak och konsistens.
  • 70% ekologiska ingredienser.
  • Veganvänligt och Fair Trade-certifierade ingredienser.

  Nackdelar

  • Innehåller inte fluor.
  • Blekande effekt inte så stark som utlovat.
  Produkten finns att köpa här:
  68 kr
  129 kr
  129 kr
 4. Biomed Tandkräm Charcoal

  Effektiv, naturlig och miljövänlig tandkräm med frisk känsla.
  Vårt betyg
  4,8/5
  Fluoridinnehåll:
  0,1/5
  Rengöringsförmåga:
  4,7/5
  Smak:
  4,6/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Biomed Tandkräm Charcoal imponerar stort i vår utvärdering och får 4,8 av 5 i betyg. En av dess största fördelar är dess rengöringsförmåga. Tack vare en effektiv kombination av tre typer av kol och aktiva extrakt från björklöv och plantain, tar tandkrämen effektivt bort plack och rengör munnen grundligt utan att slita på tänderna. Den lämnar också en frisk känsla i munnen efter användning vilket bidrar till en förbättrad munhälsa.

  Produkten skiljer sig också genom att vara fri från fluor, vilket kan ses som en fördel för de som föredrar naturliga alternativ. Dock bör det noteras att tandläkare generellt sett rekommenderar användning av fluor för att förebygga karies. När det kommer till smak, ger denna tandkräm en uppfriskande upplevelse utan syntetiska smaker och ger även en frisk andedräkt efter användning.

  Slutligen, förpackningen är både praktisk och miljövänlig. Tandkrämen är lätt att applicera på tandborsten och sprider sig lätt i munnen tack vare dess behagliga konsistens. Dessutom skall berömmas för dess engagemang i miljöfrågor, då den inte innehåller några animaliska produkter eller parabener, och 99% av ingredienserna är naturliga. Biomed Tandkräm Charcoal är därför ett utmärkt val för den som söker en effektiv, naturlig och miljövänlig tandkräm.

  Fördelar

  • 99% naturliga ingredienser
  • Blekande egenskaper från aktivt kol
  • Angenäm smak och konsistens
  • Innehåller mineralet hydroxylapatit
  • Vegansk produkt

  Nackdelar

  • Saknar fluor
  • Blekande effekt inte lika stark som kemiska alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  65 kr
 5. Biomed Tandkräm Gum Health

  En prisvärd, naturlig tandkräm för friskt tandkött och stark emalj.
  Vårt betyg
  4,6/5
  Fluoridinnehåll:
  4,8/5
  Rengöringsförmåga:
  4,4/5
  Smak:
  4,6/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Biomed Tandkräm Gum Health är en unik tandkräm med en särskild fokus på att främja ett hälsosamt tandkött och stärka emaljen. Tandkrämen innehåller en mängd välgörande extrakt och oljor, inklusive salvia, kamomill och rosmarin, som alla motverkar plackbakterier och håller munnen fräsch. Kalciumhydroxyapatit, en viktig ingrediens i denna tandkräm, är känd för att stärka och reparera emaljen.

  Enligt våra kriterier för tandkrämsbedömning, har Biomed Tandkräm Gum Health en del viktiga egenskaper att överväga. Den innehåller inte fluor, som är ett viktigt ämne för att ge skydd mot hål. Dock kompenserar den för detta med sin naturliga formula och dess olika extrakt och oljor som ger ett bra skydd mot plackbakterier. Tandkrämen har inte heller någon whitening effekt, vilket kan vara en nackdel för de som är ute efter att få vitare tänder. På konsistens- och smakfronten är produktrecensioner mycket positiva, med många kunder som uppskattar både den glatta konsistensen och den uppfriskande smaken.

  Slutligen, när det kommer till pris, ligger Biomed Tandkräm Gum Health på den mer prisvärda sidan av skalan jämfört med andra produkter i testet. Till ett pris av 65 kr för 100g, är det ett prisvärt alternativ för de som söker en naturlig, vegansk och miljövänlig tandkräm. Sammantaget har Biomed Tandkräm Gum Health sina styrkor, som sin naturliga formula och prisvärdhet, men det kan komma till korta för de som söker fluorinnehåll och en whitening effekt.

  Fördelar

  • Främjar hälsosamt tandkött
  • Stärker och reparerar emaljen
  • Effektiv mot plackbakterier
  • Uppfriskande smak
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Innehåller inte fluor
  • Ingen whitening effekt
  Produkten finns att köpa här:
  65 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Tandkräm Fluoridinnehåll Rengöringsförmåga Smak Totalbetyg Pris
Brilliant Smile Whitening Evo Tandkräm 65 ml 4,3/5 4,2/5 4,7/5 Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Bästa pris
109 kr
Whitening Mint, Tandkräm 4,6/5 4,3/5 4,0/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
129 kr
Toothpaste Peppermint 3,9/5 4,4/5 4,0/5 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Bästa pris
68 kr
Biomed Tandkräm Charcoal 0,1/5 4,7/5 4,6/5 Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Bästa pris
65 kr
Biomed Tandkräm Gum Health 4,8/5 4,4/5 4,6/5 Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Bästa pris
65 kr
viktiga faktorer för att välja rätt tandkräm

Så hittar du bästa tandkräm

Att hitta den bästa tandkrämen kan vara en utmaning med tanke på det breda utbudet på marknaden. Det är dock viktigt att inte bara välja en tandkräm baserat på priset eller varumärket. Istället bör man ta hänsyn till ett antal faktorer som kan påverka tandkrämens effektivitet och lämplighet för ens specifika behov. Nedan följer några av de viktigaste kriterierna vi använder när vi bedömer och rankar tandkrämer.

Fluoridinnehåll

Fluorid är en av de mest effektiva ingredienserna för att förebygga karies och stärka emaljen. Det är viktigt att välja en tandkräm som innehåller tillräckligt med fluorid för att ge ett effektivt skydd mot karies. Enligt experter bör en tandkräm innehålla minst 1000 ppm (parts per million) fluorid för att vara effektiv.

Whitening-egenskaper

Många människor önskar vitare tänder och väljer därför en tandkräm med whitening-egenskaper. Det är dock viktigt att notera att inte alla whitening-tandkrämer är lika effektiva. Vissa kan faktiskt vara skadliga för emaljen om de används för ofta. Vi bedömer därför både effektiviteten och säkerheten av whitening-tandkrämer.

Ingredienser mot känsliga tänder

För personer med känsliga tänder är det viktigt att välja en tandkräm som innehåller ingredienser som lindrar känsligheten. Ingredienser som kaliumnitrat och strontiumklorid kan hjälpa till att blockera smärtimpulserna från tandens nerv till hjärnan, vilket minskar känsligheten.

Ingredienser för munhälsa

En bra tandkräm bör också innehålla ingredienser som främjar en god munhälsa, såsom zink, xylitol och tea tree olja. Dessa ingredienser kan bidra till att bekämpa dålig andedräkt, minska plackbildning och förhindra tandköttsproblem.

Pris och värde för pengarna

Även om pris inte bör vara den enda faktorn när man väljer en tandkräm, är det ändå viktigt att överväga. Vi bedömer därför tandkrämerna utifrån deras pris i relation till deras effektivitet och kvalitet. En dyr tandkräm är inte nödvändigtvis bättre än en billigare variant.

Användarrecensioner

Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i hur en produkt fungerar i praktiken. Vi tar därför också hänsyn till användarrecensioner när vi rankar tandkrämer. Det är dock viktigt att vara kritisk och inte bara lita på recensioner, eftersom de kan vara subjektiva och ibland till och med falska.

Smak

Slutligen, även om det kanske inte är det viktigaste kriteriet, spelar smaken en roll för många människor. En tandkräm som smakar illa kan göra tandborstningen till en obehaglig upplevelse och därmed minska motivationen att borsta tänderna regelbundet. Vi tar därför hänsyn till smaken när vi bedömer tandkrämer.

tandkram pa tandborste

Användning av bästa tandkrämen

Att använda rätt tandkräm är lika viktigt som att borsta tänderna ordentligt. Det finns vissa punkter som man bör tänka på för att få ut det mesta möjliga av sin tandkräm. Här följer några tips om hur du använder din tandkräm på bästa sätt.

Mängden tandkräm

En vanlig missuppfattning är att man behöver använda en stor mängd tandkräm för att det ska vara effektivt. Sanningen är dock att en ärtstor mängd tandkräm räcker för att rengöra tänderna ordentligt. Att använda för mycket tandkräm kan faktiskt vara skadligt, särskilt för barn, eftersom det kan leda till fluoros, en tillstånd som orsakar fläckar på tänderna.

Tandborstningstid

Det är viktigt att borsta tänderna i minst två minuter två gånger om dagen. Många människor borstar tänderna mycket snabbare än så, vilket innebär att de inte får ut det mesta av sin tandkräm. Att borsta längre ökar chansen att fluoriden i tandkrämen kommer i kontakt med alla ytor av tänderna och ger ett bättre skydd mot karies.

Skyll inte munnen direkt efter borstning

En annan vanlig misstag är att skölja munnen direkt efter tandborstning. Detta kan skölja bort fluoriden från tänderna och minska effekten av tandkrämen. Istället bör man vänta minst 30 minuter innan man sköljer munnen. Om det känns obehagligt att ha kvar tandkräm i munnen kan man skölja med en liten mängd vatten och spotta ut det, men undvik att skölja hela munnen.

Använd en tandborste med mjuka borst

Typen av tandborste du använder spelar också en roll i hur effektiv din tandkräm är. En tandborste med hårda borst kan skada emaljen och tandköttet, vilket kan leda till känsliga tänder och gör att tandkrämen inte fungerar lika bra. En tandborste med mjuka borst är oftast det bästa valet, eftersom den kan rengöra tänderna effektivt utan att skada dem.

Använd en fluorskölj

För att få ut det mesta av din tandkräm kan det vara en bra idé att använda en fluorskölj efter tandborstning. Fluorsköljen hjälper till att skydda tänderna mot karies och stärker emaljen, vilket kompletterar effekterna av din tandkräm. Kom ihåg att inte skölja munnen med vatten efter att du har använt fluorsköljen, eftersom det kan skölja bort fluoriden.

Vem har nytta av bästa tandkrämen?

Hur mycket nytta man har av en specifik tandkräm varierar beroende på individens specifika behov och förutsättningar. Nedan listar vi några grupper som kan ha särskilt stor nytta av att använda den bästa tandkrämen.

 • Personer med känsliga tänder: Om du har känsliga tänder kan den bästa tandkrämen ge dig betydande lättnad. Tandkrämer för känsliga tänder innehåller ofta ingredienser som blockerar smärtimpulserna från tandens nerv till hjärnan, vilket minskar tandkänsligheten. Genom att välja en tandkräm som är särskilt framtagen för känsliga tänder kan du minska obehag och smärta vid borstning.
 • Personer som önskar vitare tänder: För dem som vill ha vitare tänder är en tandkräm med whitening-egenskaper ett bra val. Dessa tandkrämer innehåller ingredienser som hjälper till att ta bort yttre fläckar från tänderna och gör dem ljusare. Det är dock viktigt att använda dessa produkter med försiktighet, eftersom överanvändning kan skada emaljen.
 • Personer med dålig andedräkt: Om du lider av dålig andedräkt kan en tandkräm som innehåller ingredienser för att bekämpa detta problem vara till stor hjälp. Dessa tandkrämer innehåller ofta antiseptiska ämnen som minskar mängden bakterier i munnen, vilket kan bidra till att förbättra andedräkten.

Det finns dock vissa grupper som inte har lika stor nytta av bästa tandkrämen. Till exempel kan små barn som inte ännu lärt sig att spotta ut tandkrämen efter borstning riskera att få i sig för mycket fluorid om de använder en tandkräm med hög fluoridhalt. För dessa barn är det bättre att välja en tandkräm med lägre fluoridhalt eller en fluorfri tandkräm. Även personer med särskilt känsligt tandkött kan behöva vara försiktiga med vilken tandkräm de väljer, då vissa starka ingredienser kan irritera tandköttet.

vanliga frågor om Tandkräm

FAQ: Vanliga frågor om Tandkräm

Kan jag använda whitening-tandkräm varje dag?

Ja, de flesta whitening-tandkrämer är säkra att använda dagligen. De innehåller milda slipmedel som hjälper till att ta bort yttre fläckar från tänderna. Dock bör du vara medveten om att de inte kan ändra tändernas naturliga färg eller ta bort fläckar som sitter djupt i tanden. Om du har känsliga tänder eller tandkött kan vissa whitening-tandkrämer vara för hårda. I sådana fall bör du rådfråga en tandläkare.

Är det nödvändigt att använda en tandkräm med fluorid?

Fluorid är en viktig ingrediens i tandkräm eftersom det hjälper till att stärka emaljen och förebygga karies. De flesta experter rekommenderar att man använder en tandkräm med minst 1000 ppm fluorid. Dock finns det personer som är känsliga för fluorid eller som av andra skäl väljer att använda en fluorfri tandkräm. Om du väljer en fluorfri tandkräm är det särskilt viktigt att du håller god munhygien på andra sätt, eftersom du inte får det extra skydd mot karies som fluorid ger.

Vilken tandkräm är bäst för känsliga tänder?

Tandkrämer för känsliga tänder innehåller ingredienser som hjälper till att minska tandkänsligheten. Dessa ingredienser fungerar genom att blockera de små kanalerna i tänderna som leder till tandens nerv, vilket minskar känsligheten. Tandkräm för känsliga tänder kan vara mycket effektivt, men det kan ta några veckor innan du märker en skillnad. Det är också viktigt att fortsätta att använda tandkrämen regelbundet för att upprätthålla effekten.

Kan jag använda tandkräm för att behandla tandköttsinflammation?

Ja, vissa tandkrämer kan hjälpa till att behandla och förebygga tandköttsinflammation. Dessa tandkrämer innehåller ofta antiseptiska ämnen som minskar mängden bakterier i munnen. Dock bör du vara medveten om att tandkräm inte kan ersätta professionell tandvård. Om du har symptom på tandköttsinflammation, såsom rött, svullet eller blödande tandkött, bör du rådfråga en tandläkare.

Hur viktig är smaken på tandkrämen?

Smaken på tandkrämen är mestadels en fråga om personligt val. Vissa människor föredrar en stark mintsmak, medan andra föredrar en mildare smak. Smaken påverkar inte tandkrämens effektivitet, men en obehaglig smak kan göra det mindre troligt att du borstar tänderna regelbundet. Därför kan det vara värt att prova några olika märken och smaker för att hitta en tandkräm som du tycker om.

Är det säkert att använda tandkräm med parabener?

Parabener är konserveringsmedel som används i många kosmetiska produkter, inklusive vissa tandkrämer. Även om det har rått en viss kontrovers kring parabener och deras potentiella hälsoeffekter, anser de flesta experter att de mängder parabener som används i kosmetiska produkter är säkra. Dock finns det personer som är allergiska mot parabener, och för dem kan det vara bäst att välja en tandkräm utan parabener.

Kan jag använda samma tandkräm som mitt barn?

Barn under sex år bör använda en tandkräm med lägre fluoridhalt än den som vuxna använder, eftersom de riskerar att få i sig för mycket fluorid om de sväljer tandkrämen. Barn över sex år kan däremot oftast använda samma tandkräm som vuxna. Det finns dock barn som föredrar smaken av barn-tandkrämer, och dessa kan vara ett bra alternativ om ditt barn vägrar att borsta tänderna med en vuxen-tandkräm.

Vad är skillnaden mellan gel- och pastatandkräm?

Den största skillnaden mellan gel- och pastatandkräm är konsistensen. Geltandkrämer är genomskinliga och har en geléliknande konsistens, medan pastatandkrämer är opaka och har en tjockare konsistens. Det finns ingen signifikant skillnad i effektivitet mellan de två typerna av tandkräm, så det är mestadels en fråga om personligt val.

Vilka är några relaterade produkter till tandkräm?

Tandkräm är en viktig del av vår dagliga munvård, men det finns flera andra produkter som också spelar en viktig roll för att upprätthålla en god munhygien. Här är några av de mest relaterade produkterna till tandkräm:

 • Elektrisk tandborste: En elektrisk tandborste kan vara mer effektiv än en manuell tandborste när det kommer till att ta bort plack och förhindra tandköttsinflammation.
 • Munvatten: Munvatten används för att skölja munnen och har ofta antibakteriella egenskaper för att bekämpa dålig andedräkt och skydda mot tandköttsproblem.
 • Tandtråd: Tandtråd används för att ta bort matrester och plack mellan tänderna där tandborsten inte når.
 • Tandblekning: Tandblekningsprodukter kan hjälpa till att ta bort fläckar och göra tänderna vitare.
 • Munskölj: Munskölj används för att skölja munnen och har ofta antibakteriella egenskaper för att bekämpa dålig andedräkt och skydda mot tandköttsproblem.

Förutom dessa produkter finns det också flera andra relaterade produkter som tandstensborttagning, tandborstehållare, tandkräm för känsliga tänder, tandkräm för barn, och mycket mer. Alla dessa produkter spelar en viktig roll för att upprätthålla en god munhygien och förebygga tandproblem.

Om vårt test

Vår testprocess för tandkräm var omfattande och genomtänkt för att säkerställa att vi tillhandahåller de mest noggranna och pålitliga recensionerna. Vi har utvärderat varje produkt baserat på en rad olika faktorer, inklusive effektivitet, ingredienser, smak, pris och miljöpåverkan. Vi har också tagit hänsyn till feedback från användare för att få en helhetsbild av varje produkts prestanda.
 • Effektivitet: Hur väl rengör tandkrämen tänderna? Tar den bort plack effektivt? Bidrar den till vitare tänder?
 • Ingredienser: Vilka är de aktiva ingredienserna? Är det några potentiellt skadliga kemikalier i produkten? Är det naturliga alternativ tillgängliga?
 • Smak: Hur smakar tandkrämen? Är det en stark eller mild smak? Är smaken behaglig eller obehaglig?
 • Pris: Är tandkrämen prisvärd? Ger den värde för pengarna?
 • Miljöpåverkan: Är förpackningen återvinningsbar? Är produkten cruelty-free? Har tillverkaren ett miljömedvetet tillvägagångssätt?

I vår strävan efter att hitta den bästa tandkrämen har vi noggrant granskat varje aspekt av dessa produkter. Genom att kombinera våra tester och analyser med användarnas feedback, är vi säkra på att vi har hittat de bästa alternativen tillgängliga på marknaden. Oavsett om du letar efter en tandkräm som ger en djuprengöring, är naturlig eller prisvärd, är vi övertygade om att du kommer att hitta det perfekta valet för dig i vår artikel.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
60 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.