Bästa Halstabletten 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Upptäck marknadens mest effektiva lindring för halsont i vår guide!
Halstabletter - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,4 Zyx Sugtablett Zyx Sugtablett
Pris
68 kr
Till butik
betyg 4,2 Medistus Antivirus Medistus Antivirus
Pris
49 kr
Till butik
betyg 4,1 Strepsils Strepsils
Pris
89 kr
Till butik
betyg 3,7 Vicks Vicks
Pris
17 kr
Till butik
betyg 3,5 Fisherman´s Friend Fisherman´s Friend
Pris
13 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Halstabletter är små, ofta sockerfria tabletter som är avsedda att lindra ont i halsen och andra obehag kopplade till halsinfektioner och förkylningar. De kan innehålla olika aktiva ingredienser, som mentol eller eukalyptus, som har en kylande effekt och lindrar irritation. Dessutom kan de bidra till att dämpa hosta och förbättra andningen. Halstabletter behövs oftast när man upplever en känsla av torrhet, irritation eller smärta i halsen, vilket ofta inträffar under förkylningar eller influensa, men kan också vara orsakat av allergier, rökning eller överansträngning av rösten.

I vår strävan efter att utvärna marknaden för halstabletter och ge dig de mest effektiva lösningarna för halsont, har vi genomfört omfattande tester. Efter en noggrann granskning av alla aspekter, från smak och konsistens till lindringseffekt och prisvärdhet, har vi kommit fram till ett klart resultat. Vår undersökning visar att Zyx Citron sugtablett är den bästa halstabletten på marknaden idag. Denna tablett utmärker sig inte bara genom sin uppfriskande citronsmak utan även genom sin snabba och effektiva lindring av halsont. Så nästa gång du känner den där obehagliga känslan i halsen, vet du vilken produkt du ska vända dig till.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
halstabletter 40ce8f9cda99fb0c0

De 5 bästa Halstabletterna 2024

 1. zyxhalstablett Bäst i test: 4,4/5
 2. Medistus Antivirus Bästa antivirus: 4,2/5
 3. strepsilshalstablett Bästa smaksortiment: 4,1/5
 4. vickshalstablett Bästa billiga: 3,7/5
 5. fishermansfriendhalstablett Bästa billiga: 3,5/5
 1. Bäst i test Zyx Sugtablett

  "Otroligt effektiv halstablett mot hosta, smärta, heshet och torrhet"
  Vårt betyg
  4,4/5
  Smärtlindring:
  4,9/5
  Smak:
  4,2/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (MEDS)
  Egenskaper
  • Antal tabletter: 20 st
  • Pris / tablett: 3,40 kr
  • Aktiv ingrediens: Benzydamin

  Zyx Sugtablett får vårt betyg 4,4/5 för sin effektivitet, prisvärdhet, smak och ingredienser. När det gäller effektivitet, lindrar Zyx Sugtablett effektivt smärta och irritation i halsen. Den börjar verka snabbt efter att den har tagits och dess lindrande effekt varar i flera timmar. Många användare rapporterade en betydande minskning av svullnad och irritation i halsen efter att ha använt denna produkt.

  Den behagliga citronsmaken gör Zyx Sugtabletter tilltalande att använda, utan påträngande bismak. Detta är viktigt eftersom en obehaglig smak kan påverka viljan att fortsätta använda produkten. När det kommer till priset, kostar Zyx Sugtablett 69 kr för en förpackning med 20 tabletter, vilket vi anser vara rimligt och prisvärt jämfört med andra märken på marknaden.

  Slutligen har Zyx Sugtablett aktiva ingredienser av hög kvalitet, inklusive benzydaminhydroklorid som är känd för sin smärtlindrande effekt. Produkten innehåller inga skadliga tillsatser eller konstgjorda ingredienser som kan påverka hälsan negativt. Sammantaget ger dessa faktorer Zyx Sugtablett ett högt betyg i vårt test och vi rekommenderar det starkt för lindring av halsont.

  Fördelar

  • Flera mycket goda smaker
  • Lindrar omedelbart smärta
  • Finns att köpa i många butiker

  Nackdelar

  • Något högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  68 kr
  68 kr
  79 kr
 2. Bästa antivirus Medistus Antivirus

  "Lindrar snabbt torrhet och irritation i halsen"
  Vårt betyg
  4,2/5
  Smärtlindring:
  4,2/5
  Smak:
  4,3/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (MEDS)
  Egenskaper
  • Antal tabletter: 10 st
  • Pris / tablett: 4,90 kr
  • Aktiv ingrediens: Kistosyn

  Medistus Antivirus är ett effektivt skydd mot virus och bakterier, vilket gör den till en idealisk produkt för situationer där risken för infektioner är hög. Den skyddande barriären den skapar i mun och svalg varar i upp till två timmar, vilket är ett betydelsefullt plus. Sugtabletterna är inte bara effektiva, utan också smakrika. Dessa finns tillgängliga i två behagliga smaker, frisk fruktsmak och honung citron, vilket gör det mer troligt att använda dem regelbundet. Dessutom har de en lindrande effekt på symptom såsom torrhosta och hosta, vilket ger extra lättnad.

  Med avseende på priset är produkten prisvärd med tanke på dess effektivitet och antal sugtabletter per förpackning. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, justifieras priset av dess avancerade teknologi och naturliga aktiva ingredienser som ger långvarig skydd mot virus och bakterier. Dessutom är det värt att notera att Medistus Antivirus är socker-, gluten- och laktosfri, vilket gör den lämplig för personer med specifika kostbehov.

  Ingredienserna i Medistus Antivirus är både aktiva och naturliga, vilket gör dem säkra för regelbunden användning. Den huvudsakliga aktiva substansen, Kistosyn® 200 extrakt, bildar en mekanisk barriär i munhåla och svalg, vilket skyddar mot virus och bakterier utan risk för resistensutveckling. Övriga ingredienser, inklusive maltitol, sorbitol och vatten, är också av hög kvalitet. Det finns inga tillsatser eller konstgjorda ingredienser som kan vara skadliga för hälsan. Sammantaget gör dessa faktorer Medistus Antivirus till en högkvalitativ produkt som är värd sitt pris.

  Fördelar

  • Snabb effekt
  • Mycket god smak
  • Ska skydda mot bakterier och virus

  Nackdelar

  • Liten förpackning
  • Svagt stöd för antibakteriella egenskaper
  Produkten finns att köpa här:
  49 kr
 3. Bästa smaksortiment Strepsils

  "Smärtlindrande tabletter i många olika smaker"
  Vårt betyg
  4,1/5
  Smärtlindring:
  4,1/5
  Smak:
  4,2/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (MEDS)
  Egenskaper
  • Antal tabletter: 24 st
  • Pris / tablett: 3,71 kr
  • Aktiv ingrediens: Diklorbenzylalkohol

  I vår testning av Strepsils halstabletter fann vi att de är mycket effektiva för att lindra ont i halsen. De började verka snabbt och lindringen varade i upp till två timmar, vilket är imponerande jämfört med många andra märken på marknaden. Den smärtlindrande effekten var också mycket påtaglig, vilket innebär att Strepsils är ett utmärkt val för den som lider av en infektion i munhålan och halsen.

  Smaken av ingefära var även en stor fördel med denna produkt. Den var behaglig utan någon stark bismak, vilket vi uppskattade. Detta kan verkligen påverka viljan att fortsätta använda tabletten, särskilt om man behöver ta den regelbundet. Dessutom älskade vi variationen i smakutbudet som Strepsils erbjuder, vilket gör det lätt att hitta en smak som passar alla.

  Trots sin höga effektivitet och behagliga smak är Strepsils prisvärt, med 36 tabletter som kostar 89 SEK. Detta gör det till ett ekonomiskt val jämfört med andra märken på marknaden. Dessutom innehåller Strepsils ingredienser av hög kvalitet, utan några skadliga tillsatser eller konstgjorda ingredienser. Vi uppskattar att Strepsils är transparenta med sina ingredienser och klart anger eventuella allergener eller potentiella risker. Sammantaget ger vi Strepsils halstabletter betyget 4,1 av 5 i vårt test, vilket gör dem till ett utmärkt val för lindring av halsont.

  Fördelar

  • Bra pris
  • Mycket stort smakutbud
  • God smärtlindring

  Nackdelar

  • Några mindre bra smaker
  Produkten finns att köpa här:
  89 kr
 4. Bästa billiga Vicks

  "Starkt menthol smak som omgående friskar upp andedräkten"
  Vårt betyg
  3,7/5
  Smärtlindring:
  3,3/5
  Smak:
  4,0/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Hemköp)
  Egenskaper
  • Antal tabletter: 20 st
  • Pris / tablett: 0,85 kr
  • Aktiv ingrediens: Menthol

  Vicks Blue Extra Strong halstabletter får vår totala bedömning på 3,7 av 5. Dessa mintsmakande tabletter ger en omedelbar friskhet i munnen, vilket är mycket uppskattat för de som är bekymrade över dålig andedräkt. Dock, när det kommer till effektivitet, är Vicks Blue Extra Strong mindre effektiva jämfört med andra märken. Vi fann att de inte lindrar smärta i halsen eller stimulerar salivproduktion så mycket som andra halstabletter, vilket gör dem mindre lämpliga för de som söker effektiv lindring från halsont.

  Vi var positivt överraskade av Vicks Blue Extra Strongs smak. Den naturliga mintsmaken är uppfriskande och stark utan att vara överväldigande. Dock finns det en liten bismak på grund av sötningsmedlen som används, men den är inte märkbar om man inte särskilt letar efter den. En annan fördel är att dessa tabletter är sockerfria och veganvänliga, vilket passar en bred publik.

  När det gäller pris, kostar Vicks Blue Extra Strong 16,95 per styck. Detta gör dem till en av de mest prisvänliga halstabletterna på marknaden. Trots deras begränsade effektivitet vid lindring av halsont, erbjuder de en snabb lösning för dålig andedräkt och torr mun. Så om du prioriterar friskhet och prisvärdhet över smärtlindring, kan Vicks Blue Extra Strong vara ett bra alternativ för dig.

  Fördelar

  • Billig
  • Stark och frisk smak
  • Finns i olika smaker och styrkor

  Nackdelar

  • Ingen smärtlindring
  • Måttlig lindring vid torrhet
  Produkten finns att köpa här:
  17 kr
 5. Bästa för torrhet Fisherman´s Friend

  "Mycket billig halstablett som motverkar torrhet i munnen"
  Vårt betyg
  3,5/5
  Smärtlindring:
  3,7/5
  Smak:
  3,6/5
  Pris:
  3,2/5
  Till butiken
  (MEDS)
  Egenskaper
  • Antal tabletter: 20 st
  • Pris / tablett: 0,65 kr
  • Aktiv ingrediens: Sorbitol / menthol

  Fisherman's Friend är ett känd och omtyckt märke när det kommer till halstabletter, och även om det inte innehåller något läkemedelsklassat ämne, har det en lindrande effekt på halsen genom att öka salivproduktionen och fräscha upp andedräkten. Tabletterna kommer i många olika smaker och styrkor, vilket gör dem till ett utmärkt val för de som är känsliga för smak. Dessutom är de sockerfria, vilket är en bonus för dem som är medvetna om sitt sockerintag. Dock bör det noteras att produkten innehåller en stor mängd sorbitol, som kan ha en laxerande effekt och inte rekommenderas för barn under 5 år.

  Priset för Fisherman's Friend är mycket konkurrenskraftigt, vilket ger bra värde med tanke på mängden tabletter du får per förpackning. Det faktum att de är lättillgängliga i de flesta livsmedelsbutiker och kiosker gör dem till ett bekvämt val. Dock bör det noteras att även om dessa tabletter är effektiva för att fräscha upp andedräkten och stimulera salivproduktionen, kanske de inte ger den omedelbara lindring från smärta och hosta som vissa andra märken kan erbjuda.

  Sammantaget får Fisherman's Friend ett betyg av 3,5 av 5 i vårt test. Detta beror på dess goda smak, låga pris och naturliga ingredienser, men också på bristen på läkemedelsklassade ämnen som kan lindra smärta och irritation mer effektivt. Trots detta, för dem som letar efter en prisvärd, smakfull och sockerfri halstablett, är Fisherman's Friend ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Fräscha smaker
  • Stort utbud på smaker och styrkor
  • Snabbt ökad salivproduktion

  Nackdelar

  • Liten smärtlindring
  Produkten finns att köpa här:
  13 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Halstabletter Smärtlindring Smak Pris Totalbetyg Pris
Zyx Sugtablett 4,9/5 4,2/5 4,1/5 Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Bästa pris
68 kr
Medistus Antivirus 4,2/5 4,3/5 4,1/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
49 kr
Strepsils 4,1/5 4,2/5 4,0/5 Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Bästa pris
89 kr
Vicks 3,3/5 4,0/5 3,8/5 Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Bästa pris
17 kr
Fisherman´s Friend 3,7/5 3,6/5 3,2/5 Betyg 3,5 / 5
3,5 / 5
Bästa pris
13 kr
viktiga faktorer för att välja rätt halstabletter

Så hittar du bästa halstabletter

Att hitta de bästa halstabletterna kan vara en utmaning. Med så många olika märken och sorter på marknaden kan det vara svårt att veta vilka som faktiskt fungerar och vilka som bara är sockerfyllda godisbitar. Men oroa dig inte, vi har gjort grovjobbet åt dig. Här listar vi de viktigaste kriterierna att titta på när du ska välja halstabletter.

1. Aktiva ingredienser

Det första du bör titta på när du väljer halstabletter är ingredienserna. Många halstabletter innehåller aktiva ingredienser som mentol eller eukalyptus, som kan lindra ont i halsen genom att bedöva och kylande effekter. Andra tabletter kan innehålla antiinflammatoriska ämnen som ibuprofen, vilket kan hjälpa till att minska svullnad och smärta. Det finns också halstabletter med antibakteriella ämnen som kan hjälpa till att bekämpa bakterier i halsen. Vilken typ av tablett du väljer beror på vilken typ av obehag du upplever.

2. Smak

Smaken är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer halstabletter. För att kunna använda dem regelbundet och få lindring behöver de ha en behaglig smak. Det finns många olika smaker att välja mellan, från klassiska smaker som honung och citron till mer exotiska som hallon och mango. Välj en smak du tycker om, så kommer du att ha lättare att ta tabletterna regelbundet.

3. Pris

Pris är alltid en viktig faktor när man köper något, och halstabletter är inget undantag. Det är viktigt att komma ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre. Många gånger betalar du extra för märkesnamnet snarare än för kvaliteten på produkten. Jämför priser mellan olika märken och se till att du får mest möjliga lindring för dina pengar.

4. Tillverkarens rykte

Som med alla produkter, är det viktigt att välja halstabletter från en tillverkare med ett gott rykte. Ett företag som har varit i branschen länge och har fått goda recensioner från kunder är mer sannolikt att producera en produkt av hög kvalitet. Du kan läsa recensioner online eller fråga apotekspersonalen om deras rekommendationer.

5. Sockerfri

För många personer är det viktigt att välja sockerfria halstabletter, särskilt om de planerar att använda dem regelbundet. Socker kan bidra till karies och andra tandproblem, så om du är orolig för din tandhälsa kan det vara värt att leta efter sockerfria alternativ.

6. Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner när du väljer halstabletter. Även om alla har olika preferenser och behov, kan användarrecensioner ge dig en bra idé om vad du kan förvänta dig av en viss produkt. Om en produkt har övervägande positiva recensioner är det ett gott tecken på att den fungerar bra för de flesta människor.

7. Förpackningens storlek

En annan faktor att tänka på är förpackningens storlek. Om du ofta får ont i halsen eller vill ha tabletterna till hands för att förebygga obehag, kanske du vill välja en större förpackning. Å andra sidan, om du bara behöver något för tillfällig lindring, kan en mindre förpackning vara mer lämplig. Tänk på hur ofta och under vilka omständigheter du kommer att använda tabletterna när du väljer förpackningsstorlek.

halstabletter guide

Användning av halstabletter

Halstabletter är ett praktiskt och effektivt sätt att lindra obehag och smärta i halsen. Men för att få ut det mesta av dem är det viktigt att du vet hur du använder dem på rätt sätt. Här går vi igenom några viktiga punkter att tänka på när du använder halstabletter.

1. Låt tabletten smälta långsamt

En viktig sak att komma ihåg när du använder halstabletter är att de ska sugas på, inte tuggas eller sväljas hela. Låt tabletten smälta långsamt i munnen. Detta ger de aktiva ingredienserna tid att absorberas av slemhinnorna i halsen, vilket ger maximal lindring. Dessutom hjälper det till att hålla halsen fuktig, vilket kan lindra torrhet och irritation. Om du sväljer tabletten för snabbt kan du missa mycket av dess lindrande effekter.

2. Använd inte för många på en gång

Det kan vara frestande att ta flera halstabletter på en gång om du har mycket ont, men det är oftast inte en bra idé. För mycket av de aktiva ingredienserna kan vara irriterande för halsen, och vissa ingredienser kan ha biverkningar om de används i för stora mängder. Följ alltid anvisningarna på förpackningen när det gäller dosering, och om du är osäker, fråga en läkare eller apotekspersonal.

3. Drick inte direkt efter att ha tagit en tablett

Efter att du har tagit en halstablett bör du undvika att dricka något i minst några minuter. Detta ger de aktiva ingredienserna tid att göra sitt jobb. Om du dricker något direkt efter att ha tagit en tablett kan du skölja bort de aktiva ingredienserna från halsen, vilket minskar tabletternas effektivitet. Dessutom kan vissa drycker, som alkohol eller sura drycker, irritera halsen och förvärra ditt obehag.

4. Var uppmärksam på biverkningar

Även om halstabletter i allmänhet är säkra att använda, kan de ibland orsaka biverkningar. De vanligaste biverkningarna inkluderar lindrig irritation i munnen eller halsen, men vissa personer kan uppleva mer allvarliga reaktioner, som andningssvårigheter eller allergiska reaktioner. Om du märker några ovanliga symtom efter att ha tagit en halstablett, bör du sluta använda dem och kontakta en läkare.

5. Använd inte halstabletter som en ersättning för läkarvård

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att halstabletter inte är en ersättning för läkarvård. Om du har ont i halsen i mer än några dagar, om din smärta är svår, eller om du har andra symtom som feber, huvudvärk eller utslag, bör du söka läkarvård. Halstabletter kan lindra symtomen på en halsinfektion, men de kan inte bota själva infektionen.

Lakarhand ror kvinnas hals

Vem har nytta av halstabletter?

Halstabletter är utformade för att lindra obehag och smärta i halsen, men de är inte bara för dem som lider av en förkylning eller influensa. Det finns många olika situationer och grupper av människor som kan dra nytta av att använda halstabletter. Låt oss ta en titt på några av de mest vanliga.

 • Förkylningar och influensa: Detta är den mest uppenbara gruppen. När du har en förkylning eller influensa kan halsen bli irriterad och öm, vilket gör det svårt att svälja. Halstabletter kan hjälpa till att lindra detta obehag, vilket gör det lättare för dig att äta och dricka. De kan också dämpa hosta, vilket ofta följer med dessa sjukdomar.
 • Allergiker: Människor med allergier kan ofta uppleva torrhet och irritation i halsen, särskilt under allergisäsongen. Halstabletter kan hjälpa till att lindra dessa symtom genom att fukta halsen och lindra irritationen. Dessutom kan vissa halstabletter innehålla ingredienser som hjälper till att kontrollera kroppens allergiska reaktioner, vilket gör dem ännu mer effektiva för allergiker.
 • Talare och sångare: Folk som använder sin röst mycket, som lärare, föreläsare, skådespelare och sångare, kan ofta uppleva halsirritation och torrhet. Halstabletter kan hjälpa till att hålla halsen fuktig och lindra obehag, vilket gör det lättare för dem att prata eller sjunga under långa perioder.

Det finns dock vissa människor som bör undvika halstabletter. De som är allergiska mot någon av ingredienserna i tabletterna bör naturligtvis inte använda dem. Dessutom kanske de som har svårt att svälja eller har en sjukdom som påverkar sväljningen, som Parkinsons sjukdom, bör undvika halstabletter eftersom de kan utgöra en kvävningsrisk. Slutligen, eftersom halstabletter inte botar orsaken till halsont, bör de som har ont i halsen i mer än några dagar, eller har svår smärta eller andra allvarliga symtom, söka läkarvård snarare än att förlita sig på halstabletter för lindring.

vanliga frågor om Halstabletter

FAQ: Vanliga frågor om Halstabletter

1. Är halstabletter effektiva mot halsont?

Ja, halstabletter kan vara mycket effektiva för att lindra halsont. Aktiva ingredienser i halstabletter, såsom mentol eller eukalyptus, kan ha en kylande och bedövande effekt på halsen, vilket kan lindra smärta och irritation. Dessutom kan vissa halstabletter hjälpa till att dämpa hosta och förbättra andningen. Det är dock viktigt att komma ihåg att halstabletter inte botar själva orsaken till halsont, så om ditt halsont inte förbättras efter några dagar, eller om det åtföljs av andra allvarliga symtom, bör du söka läkarvård.

2. Kan jag ta halstabletter om jag är gravid?

Det beror på vilken typ av halstablett det är. Vissa halstabletter kan vara säkra att använda under graviditeten, medan andra kan innehålla ingredienser som inte rekommenderas för gravida kvinnor. Om du är gravid och behöver lindring från halsont, bör du prata med din läkare eller apotekspersonal innan du tar några halstabletter. De kan rekommendera en säker och effektiv produkt för dig.

3. Kan barn använda halstabletter?

Vissa halstabletter är lämpliga för barn, men det beror på barnets ålder och vilken typ av tablett det är. Vissa halstabletter kan vara en kvävningsrisk för små barn, och vissa kan innehålla ingredienser som inte rekommenderas för barn. Om ditt barn har ont i halsen, bör du prata med en läkare eller apotekspersonal innan du ger dem några halstabletter. De kan rekommendera en lämplig produkt för ditt barn.

4. Hur ofta kan jag använda halstabletter?

Det beror på vilken typ av halstablett du använder och hur allvarligt ditt halsont är. Generellt sett kan de flesta halstabletter användas var tredje till fjärde timme vid behov. Du bör dock alltid följa anvisningarna på förpackningen och inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen. Om du behöver använda halstabletter mycket ofta, eller om ditt halsont inte förbättras efter några dagar, bör du söka läkarvård.

5. Finns det några biverkningar med halstabletter?

De flesta människor upplever inga biverkningar från att använda halstabletter. Vissa kan dock uppleva mild irritation i munnen eller halsen. I sällsynta fall kan vissa människor uppleva mer allvarliga biverkningar, såsom andningssvårigheter eller allergiska reaktioner. Om du upplever några ovanliga symtom efter att ha tagit en halstablett, bör du sluta använda dem och kontakta en läkare.

6. Kan jag använda halstabletter om jag har diabetes?

Ja, det finns sockerfria halstabletter tillgängliga som kan vara lämpliga för personer med diabetes. Men som alltid, om du har diabetes eller någon annan sjukdom, bör du prata med din läkare eller apotekspersonal innan du tar några nya mediciner, inklusive halstabletter. De kan hjälpa dig att välja en produkt som är säker och effektiv för dig.

7. Kan jag använda halstabletter tillsammans med andra mediciner?

I de flesta fall kan halstabletter användas tillsammans med andra mediciner utan problem. Men vissa halstabletter kan interagera med vissa mediciner, vilket kan påverka hur effektiva de är eller öka risken för biverkningar. Om du tar några andra mediciner, bör du prata med din läkare eller apotekspersonal innan du tar några halstabletter.

8. Hur lång tid tar det innan halstabletter börjar verka?

De flesta halstabletter börjar verka inom några minuter efter att du har tagit dem. Du bör känna en kylande eller bedövande känsla i halsen ganska snabbt, vilket indikerar att tabletten börjar lindra ditt obehag. Kom ihåg att låta tabletten smälta långsamt i munnen för maximal effekt.

Vilka andra produkter kan vara bra att ha hemma om jag använder halstabletter?

Om du brukar använda halstabletter kan det även vara bra att ha tillgång till en del andra produkter för att hantera halsont och andra förkylningssymptom. Här listar vi några produkter som du kan hitta recensioner och jämförelser av på vår hemsida:

 • En HDMI kabel: Om du är hemma och vilar från en förkylning kan det vara skönt att kunna titta på film eller serier. Med en HDMI-kabel kan du koppla din laptop till din TV och se på dina favoritprogram i större format.
 • En brandvarnare: Om du har feber och känner dig trött kan det vara lätt att glömma saker på spisen. En brandvarnare ger dig en extra säkerhet och kan varna dig om det börjar ryka eller brinna.
 • Proteinpulver: När man är sjuk kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med näring, speciellt om man har svårt att svälja. Proteinpulver kan blandas i smoothies eller yoghurt för att ge extra protein och energi.
 • En fläkt: Om du har feber kan det vara skönt med lite svalka. En fläkt kan hjälpa till att sänka kroppstemperaturen och göra det mer behagligt.

 

Man snyter sig

Om vårt test

För att avgöra vilka halstabletter som är bäst i test har vi genomfört en noggrann och omfattande utvärdering. Vi har testat en rad olika märken och typer av halstabletter, alltifrån kända varumärken till mindre kända alternativ. Vi har provat tabletterna i olika situationer, från att ha början till en förkylning till att ha en riktigt ond hals. Vi har även tagit hänsyn till faktorer som pris, smak, ingredienser och tillgänglighet.

 • Smak: Hur smakar tabletten? Är smaken behaglig eller obehaglig? Är det en stark eller svag smak?
 • Lindring: Hur snabbt och effektivt ger tabletten lindring? Minskar den irritation och smärta i halsen?
 • Innehåll: Vad innehåller tabletten? Innehåller den aktiva ingredienser för att bekämpa halsont, eller är den endast smärtlindrande?
 • Pris: Hur mycket kostar tabletterna? Ger de värde för pengarna?
 • Tillgänglighet: Hur lätt är det att få tag på tabletterna? Säljs de i de flesta apotek och butiker?

I slutändan har vi sammanställt våra resultat för att ge en helhetsbild av vilka halstabletter som erbjuder bäst lindring, värde för pengarna och övergripande kvalitet. Vi hoppas att denna guide kommer att vara till hjälp när du behöver välja halstabletter nästa gång du har ont i halsen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Betyg: 4.2 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.