Bästa PWOn 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
"Boosta din träning med energigivande och effektiva PWO-kosttillskott."
PWO - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 RAW Extreme Power RAW Extreme Power
Pris
140 kr
Till butik
betyg 4,5 XLNT Sports PWO XLNT Sports PWO
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,3 Core PWO Power Core PWO Power
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,2 RAW Rampage RAW Rampage
Pris
263 kr
Till butik
betyg 4,0 GAAM Candy Series PWR GAAM Candy Series PWR
Pris
269 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Pre-Workout, mer känt som PWO, är ett kosttillskott designat för att ge dig en extra skjuts av energi och fokus inför träningen. Den innehåller ofta en kombination av ingredienser som koffein, beta-alanin, kreatin och aminosyror. Dessa ingredienser jobbar tillsammans för att öka din uthållighet, styrka och koncentration under träningspasset. PWO är särskilt användbart när du känner dig trött eller omotiverad, men det kan också vara ett bra verktyg för att höja din prestanda och hjälpa dig att pressa ut det lilla extra under intensiva träningspass.

I vår jakt på den optimala energikicken har vi testat flertalet PWO-tillskott på marknaden. Efter noggranna tester och jämförelser har vi kommit fram till att RAW Extreme Power är det bästa PWO-pulvret för de flesta människor. Detta pulver ger en kraftfull energiboost utan biverkningar, samtidigt som det smakar gott och är lätt att blanda. Med sin unika sammansättning av högkvalitativa ingredienser och bevisade effektivitet är RAW Extreme Power en klar vinnare i vår bok.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa PWO 2023

 1. RAW Extreme Power Bäst i test: 4,7/5
 2. Xlnt sports PWO Bästa Veganvänliga: 4,5/5
 3. Core PWO Power Bästa Ingrediensmix: 4,3/5
 4. RAW Rampage Bästa Naturliga Smak: 4,2/5
 5. GAAM P.W.R 360 g Bästa Glutenfria: 4,0/5
 6. Chained Nutrition Unchained PWO Mest Unika Smak: 3,9/5
 7. Swedish Supplements Fucked up Joker Edition 300 g Bästa Energiboost: 3,8/5
 1. Bäst i Test RAW Extreme Power

  "Effektiv PWO för ökad energi, fokus och bättre återhämtning."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,9/5
  Smak:
  4,6/5
  Uthållighet:
  4,5/5
  Fokus:
  4,8/5
  Kvalitet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  RAW Extreme Power har visat sig vara en stark konkurrent på marknaden för PWO-produkter. När det gäller prestanda, har vi märkt en betydande ökning i energinivåer och fokus under träningen. Formulan innehåller ingredienser som beta-alanin, GlycoPump®, koffein och ett urval av vitaminer, vilket ger den en stark prestandaförmåga. Dessutom bidrar den till en bättre uthållighet och återhämtning efter träningen. Produkten är också fri från kreatin och kolhydrater, vilket gör den lämplig för både bulk- och deffperioder.

  Smaken av RAW Extreme Power är också imponerande. Vi testade cola-smaken och fann den behaglig och inte alls kemisk. Priset är också rimligt med tanke på produktens kvalitet och prestanda. En burk kostar 140 kr för 450 g, vilket vi anser vara prisvärt med tanke på de märkbara resultaten från produkten. Det är också viktigt att notera att vi inte upplevde några oönskade biverkningar under testperioden.

  Slutligen, ingredienserna i RAW Extreme Power är både effektiva och säkra att konsumera. Vi uppskattar särskilt inkluderingen av GlycoPump® som binder vätska i musklerna för att skapa en enorm muskelpump, mer vaskularitet och bättre kontakt med musklerna. Sammantaget ger RAW Extreme Power en balanserad och kraftfull PWO-upplevelse och vi rekommenderar den starkt för alla som letar efter en produkt som kan ge dem det extra försprånget i sin träning.

  Fördelar

  • Hög prestanda och energiökning
  • Stöder uthållighet och återhämtning
  • Kreatin- och kolhydratfri
  • God smak
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Inga oönskade biverkningar rapporterade
  • Kan vara för stark för nybörjare
  Produkten finns att köpa här:
  140 kr
 2. Bästa Veganvänliga XLNT Sports PWO

  "Effektiv, välsmakande och prisvärd pre-workout produkt."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Smak:
  4,9/5
  Uthållighet:
  4,3/5
  Fokus:
  4,4/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  Vårt test av XLNT Sports PWO har visat att den är en mycket stark aktör på marknaden för pre-workout produkter. Den höga koncentrationen av koffein och kreatin gör att vi känner oss mer energiska och fokuserade under våra träningspass. Vi upplevde också att vår uthållighet och återhämtning förbättrades märkbart. Även om några av oss upplevde mindre biverkningar som stickningar i huden, var dessa övergående och milda.

  Smakmässigt var XLNT Sports PWO en klar vinnare. Trots att produkten är sockerfri, tyckte vi att smaken var välbalanserad och behaglig, utan den starka kemiska smaken som vissa andra PWO-produkter kan ha. Vi testade smaken Tropical och vi kan definitivt tänka oss att konsumera den här produkten regelbundet.

  Priset på 299 kr för 360 gram är rimligt, särskilt med tanke på kvaliteten och effektiviteten hos produkten. Ingredienserna i XLNT Sports PWO är säkra att konsumera och bidrar till produktens effektivitet. Dessutom uppskattar vi att produkten är veganvänlig. Sammanfattningsvis ger vi XLNT Sports PWO betyget 4,5/5 och kan starkt rekommendera den till alla som söker en effektiv, välsmakande och prisvärd PWO.

  Fördelar

  • Hög koncentration av koffein och kreatin
  • Förbättrad uthållighet och återhämtning
  • Välbalanserad och behaglig smak
  • Rimligt pris
  • Veganvänlig

  Nackdelar

  • Mindre biverkningar som stickningar i huden
  • Inget socker, kan vara mindre söt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 3. Bästa Ingrediensmix Core PWO Power

  "Ett effektivt, välsmakande pre-workout med högkvalitativa ingredienser."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  3,9/5
  Smak:
  4,4/5
  Uthållighet:
  4,0/5
  Fokus:
  4,6/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core PWO Power är en välformulerad produkt som klart lyckas uppfylla syftet med en pre-workout. Prestandaaspekten av denna PWO är hög, tack vare dess sammansättning av effektiva ingredienser som kreatin, koffein, teanin och aminosyror. Dessa ingredienser bidrar till ökad energi, uthållighet och fokus under träningspassen. Dessutom innehåller den rödbetsextrakt och nitrat, vilket bidrar till ökat blodflöde och därmed bättre pump. Det faktum att produkten är fri från beta-alanin kan vara en fördel för de som vill undvika den pirrande känslan detta ämne kan ge.

  Smakmässigt erbjuder Core PWO Power en behaglig upplevelse med sin intensiva orange smak. Den kemiska smaken som ofta förknippas med PWOs är inte överväldigande i denna produkt, vilket gör den lättare att konsumera regelbundet. Priset på 279 kr för 550 g kan ses som relativt högt jämfört med vissa andra produkter på marknaden, men givet de högkvalitativa ingredienserna och den starka prestandan, anser vi att det ger god valuta för pengarna.

  När det gäller eventuella biverkningar har vi inte upplevt några allvarliga under vår testperiod. Det bör dock noteras att produkten har en hög koffeinhalt och kanske inte är lämplig för personer som är känsliga för koffein eller som tränar på kvällen. Överlag ger vi Core PWO Power ett betyg på 4,3 av 5 för dess effektivitet, goda smak och ansvarsfulla formulering av ingredienser.

  Fördelar

  • Hög prestanda tack vare effektiva ingredienser.
  • Ökad energi, uthållighet och fokus under träningspass.
  • God smak utan överväldigande kemisk smak.
  • Innehåller rödbetsextrakt och nitrat för bättre pump.
  • Fri från beta-alanin, undviker pirrande känsla.

  Nackdelar

  • Relativt högt pris jämfört med andra produkter.
  • Hög koffeinhalt, olämplig för koffeinkänsliga personer.
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 4. Bästa Naturliga Smak RAW Rampage

  "Kraftfull PWO med hög prestanda och naturlig smak."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Smak:
  3,7/5
  Uthållighet:
  4,0/5
  Fokus:
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  RAW Rampage är en kraftfull PWO som verkligen lever upp till sitt namn. I vårt test kunde vi märka av en betydande ökning av energinivåerna och fokus under träningspassen. Vi kände oss mer uthålliga och återhämtningen efteråt var påtagligt bättre än vanligt. Den uppdaterade och förbättrade formeln med bland annat kreatinmonohydrat, beta-alanin och koffein levererar verkligen när det kommer till prestanda. Vi upplevde inga negativa biverkningar under testperioden.

  När det gäller smak valde vi den nya Strawberry Crush, som visade sig vara både läskande och uppiggande. Smaken är naturlig och inte alls kemisk, vilket gör att vi definitivt kan tänka oss att konsumera den regelbundet. Ingredienslistan är imponerande med sina väl utvalda komponenter, allt från aminosyror till mineraler och vitaminer som alla bidrar till produktens effektivitet.

  Priset på 329 kr kan kanske uppfattas som lite högt jämfört med vissa andra märken på marknaden, men med tanke på produktens höga kvalitet och effekt anser vi att det är fullt motiverat. Sammantaget ger vi RAW Rampage betyget 4,2/5. Det här är en PWO för dig som söker topprestanda och inte vill kompromissa med varken smak eller kvalitet.

  Fördelar

  • Betydande ökning av energinivåer
  • Förbättrad uthållighet och återhämtning
  • Effektiv uppdaterad formel
  • Naturlig och god smak
  • Ingredienser av hög kvalitet

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Inga andra smakalternativ nämnda
  Produkten finns att köpa här:
  263 kr
 5. Bästa Glutenfria GAAM Candy Series PWR

  "Effektiv PWO med stark smak, passar veganer och glutenintoleranta."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Smak:
  4,3/5
  Uthållighet:
  4,3/5
  Fokus:
  3,7/5
  Kvalitet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  GAAM Candy Series PWR är en effektiv PWO som lever upp till sina löften. Vi märkte en märkbar ökning i fokus, uthållighet och allmänna prestationsförmåga under våra träningspass. Den höga koffeinhalt kan vara obehagligt för vissa, men för dem som är vana vid koffein kan det ge en välbehövlig energiboost. Dock rekommenderas det inte för gravida eller ammande kvinnor samt personer som är känsliga för koffein.

  Smaken är en av de mest imponerande aspekterna av denna produkt. Vi testade flera olika smaker, inklusive äpple, cola, körsbär och mango, alla var goda och utan en stark kemisk smak. Dessutom är det fri från gluten och passar veganer vilket är ett stort plus. Priset på 199 kr är prisvärt med tanke på produkten innehåller 28 portioner.

  Ingredienslistan är också imponerande, med en rad effektiva och beprövade ingredienser, inklusive beta-alanin, tri-kreatinmalat, L-citrulinmalat och AAKG. Det bör dock noteras att produkten innehåller 5000 mg Beta-alanin och 500 mg Koffein per två skopor, vilket kan upplevas som obehagligt hos vissa och rekommenderas därför ej till oerfarna individer, eller personer under 80 kg. Sammantaget ger vi GAAM Candy Series PWR ett starkt betyg på 4,0/5.

  Fördelar

  • Hög prestationsförbättring
  • God smak utan kemisk eftersmak
  • Glutenfri och veganvänlig
  • Prisvärt för 28 portioner
  • Innehåller beprövade ingredienser

  Nackdelar

  • Hög koffeinhalt kan vara obehaglig
  • Inte lämplig för gravida, ammande och koffeinkänsliga
  • Kan upplevas som obehagligt för oerfarna eller lättviktiga individer på grund av innehållet av Beta-alanin och Koffein
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
 6. Mest Unika Smak Unchained PWO

  "Högpresterande PWO med unik smak och kraftfulla ingredienser."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Smak:
  4,2/5
  Uthållighet:
  4,2/5
  Fokus:
  3,7/5
  Kvalitet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  Unchained PWO från Chained Nutrition är definitivt en kraftfull produkt som lever upp till sitt löfte om högdoserade ingredienser. Den prestanda vi upplevde under testperioden var imponerande, med märkbar ökning av energinivåer och fokus under träningen. Den höga doseringen av citrullin och beta-alanin bidrog verkligen till att förbättra vår uthållighet och återhämtning. Dock, på grund av de höga doserna, bör du vara en erfaren PWO-användare innan du provar denna produkt, som varningen tydligt anger.

  Smakmässigt är Unchained PWO ett intressant alternativ. Den unika användningen av popping candy-bitar ger verkligen en ny smakupplevelse som vi inte har stött på i andra PWO-produkter. Detta kan vara en rolig och välkommen förändring för dem som är trötta på den typiska smaken av PWO. Dock kan det vara lite överväldigande för vissa, så det är något att tänka på innan du köper.

  Priset på 399 kr kan vara lite högt jämfört med andra PWO-alternativ på marknaden. Men med tanke på de höga doserna av kvalitetsingredienser, kan det vara värt priset om du letar efter en extra stark PWO. Vi upplevde inga allvarliga biverkningar under testperioden, men igen, detta är ett kraftfullt kosttillskott som bör konsumeras med försiktighet, särskilt om du är ny till PWO-produkter. Sammantaget får Unchained PWO ett betyg på 3,9/5 i vår recension.

  Fördelar

  • Högdoserade ingredienser
  • Ökar energinivåer och fokus
  • Förbättrar uthållighet och återhämtning
  • Unik smakupplevelse med popping candy
  • Inga allvarliga biverkningar upplevda

  Nackdelar

  • Kräver erfarenhet av PWO-användning
  • Smaken kan vara överväldigande för vissa
  • Priset är högre än andra PWO-alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 7. Bästa Energiboost Swedish Supplements Fucked Up Joker

  "Effektivt kosttillskott för ökad energi och uthållighet under träningspass."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,9/5
  Smak:
  3,6/5
  Uthållighet:
  3,9/5
  Fokus:
  3,8/5
  Kvalitet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Swedish Supplements Fucked Up Joker har imponerat oss med sin potenta formula och dess förmåga att förbättra fokus och intensitet under träningspassen. Den innehåller kraftfulla ingredienser som kolinbirtartrat, vilket stimulerar det centrala nervsystemet och förbättrar muskelfunktion och kontroll. Dessutom inkluderar den välbeprövade ingredienser som koffein, kreatin och beta-alanin. Vi märkte en markant ökning av vår energinivå och uthållighet under träningspassen, vilket tyder på att produkten lever upp till sina påståenden om att öka prestanda.

  Smakmässigt erbjuder Swedish Supplements Fucked Up Joker ett urval av smaker - cola, hallon och mango. Vi provade alla smakerna och fann dem tilltalande, utan någon stark kemisk eftersmak. Dock kan smaken vara subjektiv och vad som är gott för en person kanske inte nödvändigtvis är det för en annan. Priset på 379 kr kan verka högt för vissa, men med tanke på dess effektivitet och antalet portioner per behållare (30-60 st), anser vi att det är ett prisvärt alternativ.

  Ingredienslistan är omfattande och innehåller flera aktiva komponenter som alla bidrar till produktens totala effektivitet. Under testperioden upplevde vi inga allvarliga biverkningar, men det är alltid rekommenderat att konsultera en läkare innan du börjar med något nytt kosttillskott, särskilt om du har befintliga hälsotillstånd eller tar andra mediciner. Slutligen, med ett betyg på 4/5 baserat på 11 recensioner, verkar det som att vi inte är de enda som är nöjda med Swedish Supplements Fucked Up Joker.

  Fördelar

  • Potent formula förbättrar fokus och intensitet
  • Innehåller kraftfulla ingredienser som kolinbirtartrat
  • Ökar energinivå och uthållighet under träning
  • Tilltalande smakval utan stark kemisk eftersmak
  • Prisvärt med tanke på antalet portioner per behållare

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt för vissa
  • Smaken kan vara subjektiv och inte uppskattas av alla
  Produkten finns att köpa här:
  379 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

PWO Totalbetyg Pris
RAW Extreme Power Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
140 kr
Xlnt sports PWO Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
299 kr
Core PWO Power Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
279 kr
RAW Rampage Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
263 kr
GAAM P.W.R 360 g Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
269 kr
Chained Nutrition Unchained PWO Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
399 kr
Swedish Supplements Fucked up Joker Edition 300 g Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
379 kr
viktiga faktorer för att välja rätt pwo

Så hittar du bästa pwo

Att hitta den bästa PWO är en individuell process som beror på flera olika faktorer. Vi har sammanställt en lista över viktiga kriterier som kan hjälpa dig att göra ett informerat val. Varje kriterium har sin egen vikt och betydelse, och det är upp till varje individ att bestämma vilka kriterier som är mest relevanta för deras specifika behov och mål.

Ingredienser

En av de viktigaste faktorerna att överväga när man väljer en PWO är dess ingredienser. Kvaliteten, kvantiteten och balansen mellan ingredienserna spelar en avgörande roll i hur effektiv produkten kommer att vara. Du bör leta efter en PWO som innehåller vetenskapligt bevisade ingredienser som kreatin, beta-alanin, citrullin malat och koffein. Dessa ingredienser har visat sig öka prestandan, uthålligheten och fokus vid träning. Det är också viktigt att vara medveten om eventuella allergener eller onödiga tillsatser.

Dosering

Doseringen av varje ingrediens i en PWO är lika viktig som själva ingredienserna. En produkt kan innehålla alla rätt ingredienser, men om doseringarna är för låga kommer du inte att märka någon effekt. Se till att produkten du väljer har optimala doser av nyckelingredienser. Det är också viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för dosering. Att ta för mycket PWO kan leda till obehagliga biverkningar som illamående, hjärtklappning och sömnproblem.

Pris

Priset på en PWO kan variera kraftigt beroende på varumärke, ingredienser och dosering. Det är viktigt att jämföra priser och se till att du får valuta för pengarna. Kom ihåg att en dyrare produkt inte nödvändigtvis är bättre. Många gånger betalar du extra för märkesnamnet snarare än produktens faktiska kvalitet. Fokusera på produkter som erbjuder en bra balans mellan pris och kvalitet.

Smak och löslighet

Smaken och lösligheten av en PWO kan göra stor skillnad för din totala upplevelse. En PWO som smakar illa eller inte löser sig ordentligt i vatten kan vara svår att konsumera regelbundet. Leta efter produkter med god smak och hög löslighet för bästa möjliga upplevelse.

Biverkningar

Även om PWO är säkert för de flesta människor kan vissa uppleva biverkningar. Dessa kan inkludera hjärtklappning, sömnlöshet, illamående och känslor av nervositet eller ångest. Om du upplever några av dessa biverkningar bör du överväga att byta till en annan produkt eller minska din dos. Det är också viktigt att tala med din läkare innan du börjar ta PWO, särskilt om du har några underliggande hälsokonditioner.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner innan du gör ditt val. Även om individuella erfarenheter kan variera, kan recensioner ge dig en bra uppfattning om produkten. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild. Observera dock att vissa recensioner kan vara falska eller manipulerade, så använd ditt bästa omdöme.

tjej PWO

Hur använder man en PWO?

Att använda en PWO på rätt sätt är avgörande för att uppnå de bästa resultaten. Här följer några viktiga riktlinjer och tips som kan hjälpa dig att få ut det mesta av din PWO.

Tajma intaget rätt

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du använder PWO är när du tar det. För bästa resultat bör du ta din PWO 15-30 minuter före ditt träningspass. Detta ger ingredienserna tid att absorberas och börja arbeta i din kropp. Om du tar din PWO för tidigt kan effekterna börja avta innan du ens börjar träna. Om du tar det för sent kan det störa din sömn, särskilt om din PWO innehåller stimulanter som koffein.

Följ rekommenderad dosering

Det är viktigt att du följer tillverkarens rekommenderade dosering när du använder PWO. Att ta mer än rekommenderat kan leda till obehagliga biverkningar som hjärtklappning, sömnlöshet och illamående. Kom ihåg att alla är olika och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Om du är ny till PWO kanske du vill börja med en lägre dos och gradvis öka den efterhand som din kropp anpassar sig.

Känn efter hur din kropp reagerar

Varje persons kropp reagerar lite annorlunda på PWO. Vissa människor kan uppleva en stark energiboost, medan andra kanske inte märker någon skillnad alls. Lyssna på din kropp och justera din dosering och timing efter dina individuella behov och reaktioner. Om du upplever obehagliga biverkningar, prova att minska din dos eller byta till en annan produkt.

Variera ditt intag

Om du använder PWO regelbundet kan din kropp bli tolerant mot dess effekter. Detta innebär att du kanske måste ta mer för att uppnå samma resultat, vilket kan leda till oönskade biverkningar. För att förhindra detta kan det vara en bra idé att variera ditt intag. Prova att ta en paus från din PWO varje par veckor eller växla mellan olika produkter för att hålla din kropp gissande.

Kombinera med rätt kost

För att få ut det mesta av din PWO är det viktigt att du även äter rätt. En balanserad kost rik på protein, kolhydrater och hälsosamma fetter kan hjälpa dig att maximera din träning och återhämtning. Undvik att äta stora måltider precis före ditt träningspass, eftersom detta kan göra dig trög och hindra absorptionen av PWO-ingredienserna.

LÄS MER: Bästa PWO utan kreatin

Vem har nytta av PWO?

Pre-Workout, eller PWO, kan vara ett effektivt verktyg för många olika typer av individer som vill maximera sin träning. Här är några exempel på personer som kan dra nytta av att använda PWO.

 • Styrketränande: Individer som regelbundet styrketränar kan ha stor nytta av PWO. Ingredienserna i PWO, som kreatin och beta-alanin, har visat sig förbättra styrka och uthållighet, vilket kan leda till bättre prestationer under träningspassen. Dessutom kan den extra energiboosten från koffeinet hjälpa dig att klara av tuffare träningspass och lyfta tyngre vikter.
 • Uthållighetsidrottare: Uthållighetsidrottare som löpare, cyklister och simmare kan också dra nytta av PWO. Ingredienser som citrullin malat har visat sig förbättra uthålligheten och minska muskeltrötthet, vilket kan hjälpa idrottare att prestera bättre under långa och intensiva träningspass. Dessutom kan koffeinet i PWO ge en välbehövlig energiboost under tidiga morgonträningar eller långa tävlingar.
 • Personer som behöver extra motivation: Om du kämpar med att hitta motivationen att träna, kan PWO hjälpa dig. Den energiökning som PWO ger kan hjälpa dig att känna dig mer uppladdad och redo att träna. Dessutom kan vissa ingredienser i PWO förbättra ditt humör och din koncentration, vilket kan göra ditt träningspass mer njutbart.

Å andra sidan, personer som är känsliga för stimulanter, har högt blodtryck eller hjärtproblem bör undvika PWO eftersom det ofta innehåller stora mängder koffein. Dessutom kanske de som tränar sent på kvällen vill undvika PWO, eftersom koffeinet kan störa sömnen. Slutligen, gravida och ammande kvinnor, samt personer under 18 år, bör också undvika PWO, eftersom säkerheten för dessa grupper inte har fastställts.

LÄS MER: PWO för kvinnor bäst i test

vanliga frågor om PWO

FAQ: Vanliga frågor om PWO

Kan jag ta PWO varje dag?

Det är möjligt att ta PWO varje dag, men det rekommenderas inte alltid. Att ta PWO varje dag kan leda till att din kropp blir tolerant mot dess effekter, vilket innebär att du kanske måste öka dosen för att få samma resultat. Detta kan i sin tur leda till obehagliga biverkningar. Dessutom kan överdriven användning av stimulantia som koffein leda till sömnproblem, hjärtklappning och andra hälsoproblem. Det är bäst att använda PWO på träningsdagar och att ta regelbundna pauser för att låta din kropp vila.

Vad händer om jag tar för mycket PWO?

Att ta för mycket PWO kan leda till en rad obehagliga biverkningar. Dessa kan inkludera hjärtklappning, sömnlöshet, huvudvärk, illamående, nervositet och magproblem. I extremt sällsynta fall kan en överdos av PWO leda till allvarligare problem som hjärtproblem. Om du misstänker att du har tagit för mycket PWO bör du söka medicinsk hjälp omedelbart.

Kan jag dricka kaffe och ta PWO samma dag?

Ja, det är möjligt att dricka kaffe och ta PWO samma dag, men du bör vara försiktig med hur mycket koffein du konsumerar. Både kaffe och de flesta PWO-tillskott innehåller koffein, och att konsumera för mycket koffein kan leda till obehagliga biverkningar som hjärtklappning, ångest, sömnlöshet och magproblem. Det är bäst att begränsa din totala koffeinkonsumtion till 400 mg per dag, vilket motsvarar ungefär fyra koppar kaffe.

Vad ska jag äta innan jag tar PWO?

Det är bäst att ta din PWO på en lätt mage för att maximera absorptionen. Om du äter en stor måltid precis innan du tar din PWO kan det göra dig trög och hindra absorptionen av PWO-ingredienserna. Om du behöver äta något innan din träning, försök att välja en lättare måltid eller ett mellanmål med lågt fettinnehåll och lågt fiberinnehåll, eftersom dessa kan fördröja magtömningen och därmed absorptionen av PWO.

Kan jag blanda min PWO med andra tillskott?

Ja, det är möjligt att blanda din PWO med andra tillskott, men du bör vara försiktig. Vissa tillskott kan interagera med ingredienserna i din PWO, vilket kan förändra dess effekter eller orsaka obehagliga biverkningar. Dessutom kan vissa tillskott innehålla de samma ingredienser som din PWO, vilket kan leda till en överdosering. Det är alltid bäst att tala med en läkare eller en dietist innan du börjar blanda tillskott.

Vad ska jag göra om jag inte märker några effekter av min PWO?

Om du inte märker några effekter av din PWO kan det bero på flera olika faktorer. För det första kanske du inte tar tillräckligt. Kontrollera doseringsanvisningarna på din produkt och se till att du följer dem noggrant. För det andra kan din kropp ha byggt upp en tolerans mot PWO, särskilt om du har använt den regelbundet under en längre tid. I detta fall kan det vara bra att ta en paus från produkten för att låta din kropp "återställa" sig. Slutligen kan det vara så att produkten helt enkelt inte fungerar för dig. Alla reagerar olika på olika tillskott, och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Vad ska jag göra om min PWO ger mig magproblem?

Om din PWO ger dig magproblem kan det bero på flera olika faktorer. Vissa ingredienser i PWO, som koffein och vissa aminosyror, kan irritera magen, särskilt om de tas på fastande mage. Om du upplever magproblem kan du prova att ta din PWO med mat eller att minska din dos. Om problemen kvarstår bör du överväga att byta till en annan produkt.

Kan jag ta PWO om jag är gravid eller ammar?

Gravida och ammande kvinnor bör generellt undvika att ta PWO. Många PWO-tillskott innehåller stora mängder koffein, vilket kan öka risken för missfall och andra komplikationer under graviditeten. Dessutom är säkerheten för många PWO-ingredienser inte fastställda för gravida och ammande kvinnor. Om du är gravid eller ammar och överväger att ta PWO bör du alltid tala med din läkare först.

Om vårt test

Vi har genomfört ett noggrant och omfattande test för att hitta den bästa PWO:n på marknaden. Vårt team har provat ett brett spektrum av PWO-produkter från olika tillverkare, både välkända och mindre kända märken. Vi har testat produkterna under en period av flera veckor för att se hur de presterar under olika förhållanden och vid olika träningsintensiteter. Vi har inte bara fokuserat på prestanda, utan även på andra viktiga aspekter som smak, pris, ingredienser och eventuella biverkningar.

 • Prestanda: Ökar produkten faktiskt energinivåerna? Känner vi oss mer fokuserade under träningen? Bidrar den till en bättre uthållighet och återhämtning?
 • Smak: Hur smakar produkten? Är det en smak som vi kan tänka oss att konsumera regelbundet? Har produkten en stark kemisk smak eller är den mer naturlig?
 • Pris: Är produkten prisvärd? Får vi valuta för pengarna eller finns det billigare alternativ som presterar lika bra?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de säkra att konsumera? Finns det några ingredienser som sticker ut och bidrar till produktens effektivitet?
 • Biverkningar: Upplevde vi några oönskade biverkningar under testperioden? Var dessa biverkningar milda eller allvarliga?

Sammanfattningsvis har vi strävat efter att ge en balanserad och rättvis bedömning av varje PWO-produkt. Vi har inte bara betonat prestanda, utan också tagit hänsyn till andra viktiga faktorer som smak, pris, ingredienser och eventuella biverkningar. Vårt mål är att ge dig all den information du behöver för att hitta den bästa PWO:n för dina behov och mål.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
79 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.