Bäst i test: Bästa PWO 2021

En effektiv PWO är alltid bra att ha hemma om du tränar intensivt eller behöver en extra energikick. PWO kan avsevärt förbättra din prestation på gymmet genom att pigga upp och tillföra extra energi på kort tid. PWO innehåller oftast kreatin, beta-alanin, koffein och liknande stimulerande ämnen som tillsammans höjer ditt fokus, förbättrar uthålligheten och ger dig ett bättre pump. 

Vilket PWO är bäst?

För att utse bäst PWO har vi undersökt innehållet, effekten samt pris och återförsäljare. Produktens innehåll ska fylla ett syfte och vara så naturligt som möjligt. Effekten ska motsvara produktens förväntningar och vara tydligt märkbar. De 5 testfavoriter vi listar nedan är alla riktigt bra produkter som ger god effekt och är prisvärda.

En PWO kan ge styrka, fokus, uthållighet eller alla tre. Den bästa PWO:n för dig är därför den produkt som passar dina mål och träningsrutiner. Ett intensivt gympass kräver styrka och fokus medan ett längre konditionspass kräver uthållighet. Nästan alla PWO-produkter innehåller kreatin och beta-alanin, båda höjer prestationsnivån och ökar din uthållighet. Beta-alanin är det ämne som kan resultera i stickningar. En del uppskattar dessa och ser det som ett tecknen på att PWO:n fungerar, andra tycker det är obehagligt. Om du inte tycker om stickningarna så kan du ta en lägre dos eller köpa PWO utan beta-alanin. Utöver beta-alanin och kreatin så varierar innehållet ganska mycket, beroende på syftet med den enskilda produkten.

 1. 1. Core Preload + BCAA
  9,7/10
  Core Preload + BCAA
  Bäst i test
  Pris / port
  8,31 kr
  Aktiva ämnen
  6 st
  Antal portioner
  36 port
  Till Butik
  299 kr
 2. 2. Core Performance
  9,4/10
  Core Performance
  Pris / port
  12,63 kr
  Aktiva ämnen
  10 st
  Antal portioner
  30 port
  Till Butik
  379 kr
 3. 3. GAAM Candy Series PWO
  9,0/10
  GAAM Candy Series P.W.R, 360 g
  Pris / port
  8,89 kr
  Aktiva ämnen
  7 st
  Antal portioner
  28 port
  Till Butik
  249 kr
 4. 4. Jacked 2.0
  8,9/10
  Jacked 2.0
  Pris / port
  3,99 kr
  Aktiva ämnen
  7 st
  Antal portioner
  75 port
  Till Butik
  299 kr
 5. 5. Cobra Labs The Curse
  8,7/10
  Cobra Labs The Curse
  Pris / port
  6,98 kr
  Aktiva ämnen
  7 st
  Antal portioner
  50 port
  Till Butik
  349 kr

tjej PWO

Din guide till bästa PWO

När du ska välja PWO så är det värt att ta en extra titt på innehållsförteckningen. Nedan kommer en liten guide i vilka ämnen du främst vill se i din PWO och vilka du ska undvika. Vissa produkter innehåller dessutom BCAA, vilket innebär att de innehåller viktiga aminosyror för muskeluppbyggnad, uthållighet och återhämtning. Beroende på vad du är ute efter i din PWO kan detta kännas som en smart package deal, men många använder BCAA tillskott vid fler tillfällen än innan träning och det kan därför vara värt att köpa detta separat. Kolla upp alla ingredienserna på produkten du tänkt köpa så du vet vad den innehåller. Efter att du provat några olika framöver så lär du dig också vilka ämnen som fungerar bra för dig.

check2

Effektiva ingredienser att leta efter

 • Koffein - är både säkert och effektivt. Ger dig snabbt energi och ökar din prestationsförmåga.
 • Beta-Alanine - ökar din muskeluthållighet och fördröjer muskeltrötthet genom att hindra mjölksyrebildning.
 • Kreatinmonohydrat - trots att det oftast används efter träning, kan kreatin ge dig en välbehövd styrkeboost för att orka med de där sista repsen. Kreatin är även en av de mest efterforskade tillskotten och är både säkert och effektivt.
 • Rödbetsextrakt - ökar din uthållighet och tros även har en positiv inverkan på muskelpumpen.
 • BCAA - beroende på hur din träningsrutin ser ut och vad du är ute efter i din PWO kan en med BCAA vara ett enkelt sätt att slippa ett extra tillskott och en extra burk att hålla reda på. Som tidigare nämnt innehåller BCAA viktiga aminosyror för muskeluppbyggnad, uthållighet och återhämtning.

cancelIngredienser att undvika

 • Agmatinsulfat - även om det är osäkert huruvida detta ämne är farligt för kroppen är det samtidigt olagligt att sälja som ingrediens i produkter inom EU. 
 • Synefrin - synefrin är inte olagligt men medför vissa risker om det konsumeras i för stor mängd eller i kombination med koffein (vilket är vanligt i PWO). Höjt blodtryck och hjärtklappning kan vara symtom.
 • DMBA och DMAA - ämnena är sedan en tid tillbaka både olagliga och dopingklassade. De är amfetaminliknande substanser som förekommer i vissa PWO som säljs i utlandet.

Vanliga frågor om PWO

Vad är PWO?

PWO står för pre workout, och är alltså ett tillskott som förser kroppen med energi för att kunna prestera bättre under träning och ska alltså tas innan man tränar.

När ska jag ta PWO?

Som namnet indikerar, innan träning. Kan dock vara värt att ta det någon halvtimma innan träningen så att de aktiva ämnena hinner börja omsättas av kroppen. Detta beror förstås på hur länge du ska träna, räknar du med ett mastodontpass så kanske PWO:n till och med ska tas i början av passet, för att få energikicken när du börjar bli trött.

Vad innehåller PWO?

Det är lite olika beroende på produkt, men de flesta innehåller socker och energigivande medel såsom koffein. Läs mer i vår guide om olika ämnen som du ska leta efter respektive undvika.

Måste jag ta PWO?

Nej, det är inget måste. Du kan fylla på med energi genom ett mellanmål eller en kopp kaffe. Men PWO ger dig extra energi och uthållighet och innehåller ofta ämnen som gör det lättare att få den där efterlängtade "pumpen". PWO kan också innehålla muskelbyggande ämnen som BCAA och ämnen som skyndar på återhämtningen. Ta PWO när du känner dig extra trött eller när motivationen inte riktigt finns där.

När ska jag undvika PWO?

Energin som en PWO ger dig kan, om du inte fått i dig tillräckligt med vatten, under dagen ge dig hjärtklappning och yrsel. Energin gör det även svårare att sova, vilket är varför du bör undvika att ta PWO sent på kvällen. Om du är gravid eller ammar ska du inte heller konsumera PWO.

Hur mycket PWO ska jag ta?

Håll dig till doseringen på produkten så tar du inga risker. För att vara på den säkra sidan kan du börja med att ta halva doseringen och testa dig fram. Många produkter är även skapade för män, så om du är kvinna kan det vara än mer värt att följa detta tips.

Testvinnare - Bäst PWO

 • Core Preload + BCAA
 • Core Performance
 • GAAM Candy Series P.W.R, 360 g
 • Jacked 2.0
 • Cobra Labs The Curse
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-26 13:30:51