Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bästa PWO 2021

En effektiv PWO är alltid bra att ha hemma om du tränar intensivt eller behöver en extra energikick. PWO kan avsevärt förbättra din prestation på gymmet genom att pigga upp och tillföra extra energi på kort tid. PWO innehåller oftast kreatin, beta-alanin, koffein och liknande stimulerande ämnen som tillsammans höjer ditt fokus, förbättrar uthålligheten och ger dig ett bättre pump. 

Vilket PWO är bäst?

För att utse bäst PWO har vi undersökt innehållet, effekten samt pris och återförsäljare. Produktens innehåll ska fylla ett syfte och vara så naturligt som möjligt. Effekten ska motsvara produktens förväntningar och vara tydligt märkbar. De 5 testfavoriter vi listar nedan är alla riktigt bra produkter som ger god effekt och är prisvärda.

En PWO kan ge styrka, fokus, uthållighet eller alla tre. Den bästa PWO:n för dig är därför den produkt som passar dina mål och träningsrutiner. Ett intensivt gympass kräver styrka och fokus medan ett längre konditionspass kräver uthållighet. Nästan alla PWO-produkter innehåller kreatin och beta-alanin, båda höjer prestationsnivån och ökar din uthållighet. Beta-alanin är det ämne som kan resultera i stickningar. En del uppskattar dessa och ser det som ett tecknen på att PWO:n fungerar, andra tycker det är obehagligt. Om du inte tycker om stickningarna så kan du ta en lägre dos eller köpa PWO utan beta-alanin. Utöver beta-alanin och kreatin så varierar innehållet ganska mycket, beroende på syftet med den enskilda produkten.

 1. 1. Core Performance
  9,7/10
  "Med Core Performance får man i sig allt, för att kunna ge allt"
  Core Performance
  Bäst i test
  Pris / port
  12,63 kr
  Aktiva ämnen
  10 st
  Antal portioner
  30 port
  Storlek
  630 g
  Till Butik
  379 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Stor antal aktiva ämnen för optimal prestation och återhämtning
  • Stora portioner
  • Naturlig smak
  • Lång effekt
  Nackdelar
  • Dyr
  • Inga alternativ till andra smaker

  Denna stora burk med Core Performance PWO har en innehållsförteckning som heter duga. Man har fått med de allra viktigaste ämnena som hör hemma i en PWO, och lite till. Vid en första anblick känns Core Performance något dyrare än sina konkurrenter, men det många missar är att storleken i vissa fall är nästan dubbelt så stor samtidigt som priset långt ifrån är dubbelt så högt. Portionerna är också mycket större för att få med alla de viktiga ämnena som behövs för ett utmärkt träningspass.

  Core Performance PWO ser till att man känner sig pigg och stark, och ger ett pump som håller i sig längre än hos vanliga PWO produkter. Receptet till PWO pulvret har inte slumpats fram utan tillsammans med olika elitidrottare har man jobbat fram en produkt som fungerar precis som den ska.

  Som smak finns det enbart att välja på raspberry lemonade och som vanligt tycker vi att det borde finnas fler smaker att välja bland för de som uppskattar effekten från PWO'n, men kanske inte smaken. En stor andel konsumenter uppskattar både effekten från denna PWO, men också smaken!

  Läs mer
 2. 2. Core Preload + BCAA
  9,4/10
  "En av marknadens mest uppskattade PWO produkter med ihållande pump och maximerad fokus"
  Core Preload + BCAA
  Pris / port
  8,31 kr
  Aktiva ämnen
  6 st
  Antal portioner
  36 port
  Storlek
  440 g
  Till Butik
  299 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög prisvärdhet
  • Ämnen som ger effekt både innan och efter passet
  • Effekt som håller i sig
  • Flera portioner
  • God smak
  Nackdelar
  • Inga alternativ till andra smaker

  Core Preload + BCAA är inte bara en av de mest populära och uppskattade PWO produkterna som finns ute på marknaden enligt oss, utan också när man ställer frågan till konsumenterna. Denna PWO kommer att se till att fokusen hålls på topp och att man får ett ihärdigt ork och pump, men den stora fördelen återfinns i att man har kombinerat ett flertal ingredienser för att kunna maximera effekterna från sin träning både innan och efter.

  En titt på näringsinnehållet avslöjar att denna PWO innehåller rikligt med kreatin, beta alanin och BCAA. Detta recept resulterar i att man kommer att kunna ta ut sig helt och hållet på intensiva träningspass, samtidigt som uppbyggnaden efter passet kan maximeras. Beta alaninet ger en härlig stickande känsla i kroppen som indikerar att pumpet är på gång.

  Core Preload + BCAA har inte den högsta andelen aktiva ämnen, men helt klart de viktigaste. Smaken sura remmar är god och inte för kemisk, men fler smakalternativ hade varit bra. Prissättningen är mitt i prick med tanke på innehållet och resulterar i en produkt som kan rekommenderas starkt!

  Läs mer
 3. 3. GAAM Candy Series PWO
  9,0/10
  "Mästaren av goda smaker utan att tumma på effekterna"
  GAAM Candy Series P.W.R, 360 g
  Mest Prisvärd
  Pris / port
  5,32 kr
  Aktiva ämnen
  7 st
  Antal portioner
  28 port
  Storlek
  360 g
  Till Butik
  149 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Flera smaker att välja bland
  • Högt koffeininnehåll
  • Lågt pris per portion
  Nackdelar
  • Små portioner

  Precis som namnet antyder är PWO pulvret från GAAM Candy Series en sötare PWO. Företagets nisch är att ha de godaste produkterna på marknaden utan att produkterna tappar eller ger en försämrad effekt än de har för avsikt att ge utan en god smak. Med Candy Series P.W.R har GAAM lyckats bra. PWO pulvret innehåller det man kan förvänta sig för en bra pump, men även en hög dos av koffein för att orka hålla igång hela passet.

  Några av de stora fördelarna med denna PWO är priset och smaken i kombination med en ihärdig effekt i form av styrka, uthållighet och pump. I dagsläget finns det fem olika smaker där alla antingen försöker likna godis eller frukter av olika slag. Att det finns flera olika smaker gillar vi skarpt för att alla ska hitta något som smakar gott. Priset gör också att detta är en bra PWO att börja med om man är ny inom området och inte vill slå till på det dyraste direkt.

  Läs mer
 4. 4. Jacked 2.0
  8,9/10
  "En uppdaterad formula för en vassare produkt med stort antal portioner"
  Jacked 2.0
  Pris / port
  2,65 kr
  Aktiva ämnen
  7 st
  Antal portioner
  75 port
  Storlek
  300 g
  Till Butik
  199 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • God smak
  • Bra effekt
  • Stort antal portioner
  Nackdelar
  • Något kortvarig effekt
  • Små portioner, behöver ibland dubblerad dos för samma effekt som andra PWO
  • Bara två smaker att välja bland

  Jacked 2.0 har nyligen uppdaterat sin formel för att få en ännu bättre produkt. Detta är en PWO som passar hela skaran av människor med upp till 75 portioner. Anledningen till den höga mängden portioner är att portionerna på 4 gram är relativt små jämfört med andra PWO som oftast har portioner om 12-20 g. Detta gör inte produkten i sig mindre potent utan det blir lättare att dosera med den medföljande skopan. Vill man få högre effekt kan man ta fler skopor.

  Jacked 2.0 kommer i smakerna Pineapple twist och Lemon ice tea som båda är oerhört goda. PWOn sätter igång snabbt efter intag men håller inte pumpet riktigt lika länge som man skulle önska. Detta kan man råda bot på genom att ta en skopa innan, men också genom att blanda ner en skopa i shakern som man dricker under passet.   

  Läs mer
 5. 5. Cobra Labs The Curse
  8,7/10
  "För dig som vill balla ur"
  Cobra Labs The Curse
  Pris / port
  6,98 kr
  Aktiva ämnen
  7 st
  Antal portioner
  50 port
  Storlek
  250 g
  Till Butik
  349 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Stort antal portioner
  • Ihållande effekt
  • Lågt pris per portion
  • Flera smaker
  Nackdelar
  • Dyrt totalpris

  Cobra Labs PWO The Curse är en PWO med tryck. Portionerna är relativt små och den totala mängden på 250 g är inte heller den största burken med PWO som vi har varit med om. Effekten från träningen med stickningar, fokuset och trycket är precis vad man kan hoppas på, urballat. Smakerna Blue rapberry, Lemon rush och Tropical storm ser till att det finns flera olika alternativ att välja bland. Bortser man från de mindre portionerna och att den totala mängden är något mindre än andra PWO, är The Curse en kraftfull PWO.

  Läs mer

tjej PWO

Din guide till bästa PWO

När du ska välja PWO så är det värt att ta en extra titt på innehållsförteckningen. Nedan kommer en liten guide i vilka ämnen du främst vill se i din PWO och vilka du ska undvika. Vissa produkter innehåller dessutom BCAA, vilket innebär att de innehåller viktiga aminosyror för muskeluppbyggnad, uthållighet och återhämtning. Beroende på vad du är ute efter i din PWO kan detta kännas som en smart package deal, men många använder BCAA tillskott vid fler tillfällen än innan träning och det kan därför vara värt att köpa detta separat. Kolla upp alla ingredienserna på produkten du tänkt köpa så du vet vad den innehåller. Efter att du provat några olika framöver så lär du dig också vilka ämnen som fungerar bra för dig.

check2

Effektiva ingredienser att leta efter

 • Koffein - är både säkert och effektivt. Ger dig snabbt energi och ökar din prestationsförmåga.
 • Beta-Alanine - ökar din muskeluthållighet och fördröjer muskeltrötthet genom att hindra mjölksyrebildning.
 • Kreatinmonohydrat - trots att det oftast används efter träning, kan kreatin ge dig en välbehövd styrkeboost för att orka med de där sista repsen. Kreatin är även en av de mest efterforskade tillskotten och är både säkert och effektivt.
 • Rödbetsextrakt - ökar din uthållighet och tros även har en positiv inverkan på muskelpumpen.
 • BCAA - beroende på hur din träningsrutin ser ut och vad du är ute efter i din PWO kan en med BCAA vara ett enkelt sätt att slippa ett extra tillskott och en extra burk att hålla reda på. Som tidigare nämnt innehåller BCAA viktiga aminosyror för muskeluppbyggnad, uthållighet och återhämtning.

cancelIngredienser att undvika

 • Agmatinsulfat - även om det är osäkert huruvida detta ämne är farligt för kroppen är det samtidigt olagligt att sälja som ingrediens i produkter inom EU. 
 • Synefrin - synefrin är inte olagligt men medför vissa risker om det konsumeras i för stor mängd eller i kombination med koffein (vilket är vanligt i PWO). Höjt blodtryck och hjärtklappning kan vara symtom.
 • DMBA och DMAA - ämnena är sedan en tid tillbaka både olagliga och dopingklassade. De är amfetaminliknande substanser som förekommer i vissa PWO som säljs i utlandet.

Vanliga frågor om PWO

Vad är PWO?

PWO står för pre workout, och är alltså ett tillskott som förser kroppen med energi för att kunna prestera bättre under träning och ska alltså tas innan man tränar.

När ska jag ta PWO?

Som namnet indikerar, innan träning. Kan dock vara värt att ta det någon halvtimma innan träningen så att de aktiva ämnena hinner börja omsättas av kroppen. Detta beror förstås på hur länge du ska träna, räknar du med ett mastodontpass så kanske PWO:n till och med ska tas i början av passet, för att få energikicken när du börjar bli trött.

Vad innehåller PWO?

Det är lite olika beroende på produkt, men de flesta innehåller socker och energigivande medel såsom koffein. Läs mer i vår guide om olika ämnen som du ska leta efter respektive undvika.

Måste jag ta PWO?

Nej, det är inget måste. Du kan fylla på med energi genom ett mellanmål eller en kopp kaffe. Men PWO ger dig extra energi och uthållighet och innehåller ofta ämnen som gör det lättare att få den där efterlängtade "pumpen". PWO kan också innehålla muskelbyggande ämnen som BCAA och ämnen som skyndar på återhämtningen. Ta PWO när du känner dig extra trött eller när motivationen inte riktigt finns där.

När ska jag undvika PWO?

Energin som en PWO ger dig kan, om du inte fått i dig tillräckligt med vatten, under dagen ge dig hjärtklappning och yrsel. Energin gör det även svårare att sova, vilket är varför du bör undvika att ta PWO sent på kvällen. Om du är gravid eller ammar ska du inte heller konsumera PWO.

Hur mycket PWO ska jag ta?

Håll dig till doseringen på produkten så tar du inga risker. För att vara på den säkra sidan kan du börja med att ta halva doseringen och testa dig fram. Många produkter är även skapade för män, så om du är kvinna kan det vara än mer värt att följa detta tips.

Testvinnare - Bäst PWO

 • Core Performance
 • Core Preload + BCAA
 • GAAM Candy Series PWO
 • Jacked 2.0
 • Cobra Labs The Curse
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
42 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-05-17 16:18:48