Bästa Gainern 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Maximera muskeluppbyggnad och energiåterhämtning med vårt bästa Gainer-testvinnare!
Gainer - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 RAW Extreme Gains RAW Extreme Gains
Pris
509 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Gainer Core Gainer
Pris
499 kr
Till butik
betyg 4,3 Optimum Nutrition Serious Mass Optimum Nutrition Serious Mass
Pris
509 kr
Till butik
betyg 4,2 Body Science Gainer Body Science Gainer
Pris
219 kr
Till butik
betyg 4,0 GAAM 100% Mass Premium GAAM 100% Mass Premium
Pris
149 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Gainer, ett populärt kosttillskott för de som vill bygga muskler och öka sin kroppsvikt, är en blandning av proteiner, snabba kolhydrater och ibland även fetter. Dessa näringsämnen är speciellt utformade för att hjälpa kroppen återhämta sig efter intensiva träningspass och stimulera muskeluppbyggnad. Användningen av Gainer kan vara särskilt fördelaktig för personer med hög metabolism som har svårt att uppnå ett kaloriöverskott genom vanlig mat. Det kan också vara till hjälp för idrottare som behöver snabb energiåterhämtning efter intensiv fysisk aktivitet.

I vårt omfattande test av olika Gainer produkter, har vi noggrant bedömt effektiviteten, smaken, lösligheten och priset. Efter att ha granskat alla dessa faktorer kan vi med säkerhet säga att RAW Extreme Gains är det bästa gainern på marknaden idag. Dess balanserade blandning av högkvalitativt protein och snabba kolhydrater, tillsammans med dess överlägsna smak och löslighet, gör det till ett oöverträffat val för dem som söker den ultimata muskelbyggande lösningen.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Gainer 2023

 1. RAW Extreme Gains Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Gainer Bästa billiga: 4,5/5
 3. Serious Mass Bästa premium: 4,3/5
 4. Body science Gainer Bästa smak: 4,2/5
 5. GAAM 100% MASS Premium 1 kg Gainer Bra smakval: 4,0/5
 6. Star Nutrition Supreme Mass Bästa muskelbyggande: 3,9/5
 7. Body science Vegan Gainer Bästa veganska: 3,8/5
 1. Bäst i test RAW Extreme Gains

  "En balanserad gainer för muskelväxt, återhämtning och viktökning."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,9/5
  Smak:
  4,1/5
  Näringsinnehåll:
  4,9/5
  Pris:
  4,8/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  RAW Extreme Gains gainer ger en överlägsen prestanda och imponerar framförallt med sin balanserade formulering. Med 40g protein per portion, 112g kolhydrater och hela 640 kcal, är den utformad för att främja både muskelväxt och återhämtning. Den unika blandningen av både snabba och långsamma kolhydrater från havre garanterar en jämn tillförsel av energi utan blodsockerfall. Dessutom innehåller den tillsatt MCT-fett och en Muscle & Creatine Injectors blandning, vilket gör den till ett utmärkt val för de som vill öka i vikt.

  Smaken av RAW Extreme Gains är också imponerande. Med sin behagliga choklad- och havresmak, gör den till en njutbar dryck att konsumera regelbundet. Lösligheten i vätska är också anmärkningsvärt bra, vilket gör att man slipper oönskade klumpar i shakern. Dessutom gör dess innehåll av DigeZyme® Enzymkomplex att produkten tolereras väl av kroppen utan att orsaka biverkningar som uppblåsthet eller magproblem.

  Trots sin höga kvalitet är RAW Extreme Gains prisvärd. Med ett pris på 599 kr för 4,5 kg, erbjuder den utmärkt värde för pengarna. Med tanke på dess näringsinnehåll, smak och tolerans, såväl som dess pris, får RAW Extreme Gains vår starkaste rekommendation. Med ett betyg på 4,7 av 5, är det en av de bästa Gainer-produkterna på marknaden.

  Fördelar

  • Hög proteinhalt för muskelväxt
  • Balanserad formulering av ingredienser
  • God smak och bra löslighet
  • Innehåller DigeZyme® Enzymkomplex för bättre tolerans
  • Prisvärd med bra värde för pengarna

  Nackdelar

  Produkten finns att köpa här:
  509 kr
 2. Bästa billiga Core Gainer

  "Ett högkvalitativt kosttillskott för viktökning och muskelväxt."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Smak:
  4,4/5
  Näringsinnehåll:
  4,7/5
  Pris:
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Gainer från Svenskt Kosttillskott är ett utmärkt alternativ för dig som vill gå upp i vikt och ge dina muskler bästa möjliga näring. Produkten har en behaglig smak och kommer i flera olika alternativ, vilket gör det enkelt att hitta en favorit. Vi testade Päronglass-smaken och fann den vara både god och lätt att dricka regelbundet. Core Gainer löser sig också lätt i vätska utan att bilda klumpar, vilket bidrar till en behaglig konsumtionsupplevelse.

  När det gäller näringsinnehåll levererar Core Gainer verkligen. Med 29 gram protein per portion, snabba kolhydrater och naturlig kokosolja ger produkten en välbalanserad mix av näringsämnen som främjar muskelväxt och återhämtning. Dessutom innehåller produkten kreatinmonohydrat, vilket bidrar till ökad uthållighet under träningen. Vi upplevde ingen uppblåsthet eller magproblem under testperioden, vilket tyder på att produkten är lätt för kroppen att tolerera.

  Priset för Core Gainer anser vi att det ger ett bra värde för pengarna. Dessutom kommer produkten i en generös mängd av 4 kg, vilket innebär att den kommer att räcka länge även vid regelbunden användning. Sammantaget är Core Gainer en utmärkt produkt för alla som vill gå upp i vikt och maximera sina träningsresultat, och vi ger den ett betyg på 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Behaglig smak
  • Lätt att lösa i vätska
  • Hög proteinhalt
  • Innehåller snabba kolhydrater
  • Innehåller kreatinmonohydrat

  Nackdelar

  • Vissa smaker är något för söta
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
 3. Bästa premium Optimum Nutrition Serious Mass

  "Högkvalitativ viktökningstillskott med balanserat näringsinnehåll och god smak."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Smak:
  4,7/5
  Näringsinnehåll:
  4,7/5
  Pris:
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Optimum Nutrition Serious Mass får ett högt betyg av oss på 4,3 av 5. Detta beror på att produkten levererar på flera av de områden som vi anser vara viktiga. Smaken är behaglig och det finns flera olika smakalternativ tillgängliga, vilket gör det lätt att hitta en smak som passar just dig. Produkten löser sig också bra i vätska, vilket gör den lätt att konsumera.

  När det kommer till näringsinnehållet imponerar Serious Mass med sin balans av protein, kolhydrater och fett. En portion ger runt 1265 kalorier med ca 250 gram kolhydrater och 50 gram protein vilket är perfekt för att främja muskelväxt och återhämtning. Dessutom innehåller produkten en mängd vitaminer och mineraler som bidrar till en övergripande god hälsa.

  Priset på 509 kr för 2,7 kg kan tyckas högt, men med tanke på produktens kvalitet och näringsinnehåll anser vi att det är prisvärt. Vi upplevde inga negativa biverkningar under vår testperiod, vilket tyder på att produkten tolereras väl av kroppen. Sammantaget är Optimum Nutrition Serious Mass en utmärkt produkt för dig som vill öka i vikt och muskelmassa.

  Fördelar

  • Behaglig smak med flera alternativ
  • Löser sig väl i vätska
  • God balans av näringsämnen
  • Innehåller vitaminer och mineraler
  • Främjar muskelväxt och återhämtning

  Nackdelar

  • Kan vara kostsamt för vissa
  • Kan vara för kaloririkt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  509 kr
 4. Bästa smak Body Science Gainer

  "En prisvärd gainer med optimal näring, god smak och hög tolerans."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  3,8/5
  Smak:
  4,3/5
  Näringsinnehåll:
  4,7/5
  Pris:
  4,1/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  Body Science Gainer är en produkt som verkligen levererar på alla fronter. Med ett näringsinnehåll som består av 25 % protein och 65 % kolhydrater, är det en optimal balans för att främja muskelväxt och återhämtning. Den löser sig väl i vätska, vilket gör den lätt att dricka och ger en smidig upplevelse. Smaken är också mycket behaglig, med flera kunder som jämför den med smält vaniljglass och chokladpudding, vilket gör den till en njutning att konsumera regelbundet.

  En annan stor fördel med Body Science Gainer är dess tolerans. Många kunder rapporterar att produkten fungerar bra för deras mage, trots att de tidigare har haft problem med andra kosttillskott. Detta kan delvis bero på att produkten är berikad med laktasenzym, vilket gör den lämplig även för laktosintoleranta. Priset på 219 kr för 1,5 kg gör också produkten mycket prisvärd, särskilt med tanke på dess höga kvalitet och effektivitet.

  Sammanfattningsvis är Body Science Gainer en utmärkt produkt för de som letar efter en gainer som inte bara hjälper till med muskelåterhämtning och tillväxt, men också smakar gott och är lätt att dricka. Dess höga tolerans och prisvärdhet gör den ännu mer attraktiv. Vi ger den därför ett betyg på 4,2 av 5.

  Fördelar

  • Optimal balans av protein och kolhydrater
  • God smak
  • Lätt att lösa i vätska
  • Hög tolerans, även för laktosintoleranta
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan vara för söt för vissa
  • Innehåller inte lika mycket protein som vissa andra gainers
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
 5. Bra smakval GAAM 100% Mass Premium

  Effektiv muskelbyggande produkt med högt näringsinnehåll och god smak.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Smak:
  4,5/5
  Näringsinnehåll:
  4,1/5
  Pris:
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  GAAM 100% Mass Premium är en av de mest effektiva produkterna på marknaden för dem som vill bygga muskler och gå upp i vikt. Det vi uppskattade mest med denna produkt var dess näringsinnehåll. Med en hög mängd protein, kolhydrater och kalorier, är den perfekt för att främja muskelväxt och återhämtning. Dessutom innehåller den viktiga aminosyror såsom glutamin, leucin och valin, vilket gör den till ett utmärkt komplement till en balanserad kost.

  Smaken av GAAM 100% Mass Premium fick också höga poäng i vårt test. Den finns i flera goda smaker som blåbär, choklad, jordgubb och vanilj. Den löser sig dessutom bra i både vatten och mjölk, vilket gör att du slipper klumpar i din återhämtningsdryck. Trots dess höga näringsinnehåll, tolererades produkten väl av kroppen och orsakade inte några oönskade biverkningar som uppblåsthet eller magproblem.

  Priset för GAAM 100% Mass Premium är mycket överkomligt med tanke på dess kvalitet och mängd. Med ett pris på endast 99 kr per kg, får du mycket för pengarna. Sammantaget är GAAM 100% Mass Premium ett utmärkt val för alla som vill öka sin vikt och bygga muskler på ett effektivt och hälsosamt sätt.

  Fördelar

  • Hög mängd protein och kolhydrater
  • Innehåller viktiga aminosyror
  • God smak och bra löslighet
  • Orsakar inte biverkningar
  • Överkomligt pris

  Nackdelar

  • Kan vara för kaloririk för vissa
  • Inte lämplig för laktosintoleranta
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 6. Bästa muskelbyggande Star Nutrition Supreme Mass

  "Högkvalitativ gainer med god smak och balanserat näringsinnehåll."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Smak:
  4,1/5
  Näringsinnehåll:
  3,8/5
  Pris:
  3,9/5
  Effektivitet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  Star Nutrition Supreme Mass får ett betyg på 3,9/5 i vårt test. En av anledningarna till detta är dess smak. Produkten kommer i en mängd olika smaker, vilket ger konsumenten möjlighet att välja sin favorit. Enligt flera konsumentrecensioner är smaken både behaglig och god, vilket gör det lätt att konsumera produkten regelbundet. Dessutom är produkten lätt att blanda och kan enkelt tas med på språng, vilket gör den till ett praktiskt alternativ för de som lever ett aktivt liv.

  När det kommer till näringsinnehållet erbjuder Supreme Mass en balanserad blandning av protein, kolhydrater och kalorier, vilket gör den idealisk för dem som vill öka i vikt. Den innehåller högkvalitativt vassleproteinkoncentrat och maltodextrin, vilket ger den ett högt biologiskt värde. Dessutom är produkten fri från onödiga tillsatser och artificiella sötningsmedel, vilket är ett stort plus för dem som är hälsomedvetna.

  Priset på 219 kr kan anses vara prisvärt med tanke på kvaliteten och mängden av produkten. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, ger Supreme Mass ett bra värde för pengarna med tanke på dess näringsinnehåll och smak. Toleransen verkar också vara bra, med få rapporter om biverkningar som uppblåsthet eller magproblem. Sammantaget är Star Nutrition Supreme Mass en solid gainer som levererar på sina löften och rekommenderas för dem som vill öka i vikt på ett hälsosamt sätt.

  Fördelar

  • Utbud av olika smaker.
  • Lätt att blanda och konsumera.
  • Balanserad blandning av näringsämnen.
  • Innehåller högkvalitativt protein och maltodextrin.
  • Fri från onödiga tillsatser och sötningsmedel.

  Nackdelar

  • Finns billigare alternativ på marknaden.
  • Kan orsaka uppblåsthet eller magproblem för vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
 7. Bästa veganska Body Science Vegan Gainer

  "Högkvalitativ vegansk gainer med god smak och bra tolerans."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Smak:
  3,8/5
  Näringsinnehåll:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  Body Science Vegan Gainer är en produkt som har mycket att erbjuda, särskilt för de som följer en vegansk eller vegetarisk kost. Den innehåller två olika vegetabiliska proteinkällor - soja och ärtprotein, vilket ger en bred aminosyraprofil som snabbt tas upp av kroppen för att främja muskeltillväxt. Dessutom innehåller den både snabba och långsamma kolhydrater, vilket säkerställer att muskelglykogenet snabbt fylls på medan du har gott om energi efter träningspasset.

  När det gäller smak, erbjuder Body Science Vegan Gainer en behaglig upplevelse. Användare har rapporterat att produkten har en god smak och att den blandar sig lätt i vätska utan att bilda klumpar. Priset är också rimligt med tanke på produktens kvalitet och mängd. En annan stark punkt är dess tolerans - många användare rapporterar att produkten är mild mot magen och inte orsakar några obehagliga biverkningar som uppblåsthet eller magproblem.

  Sammanfattningsvis är Body Science Vegan Gainer en utmärkt produkt för de som söker en vegansk gainer. Den erbjuder ett högt näringsinnehåll, god smak, lätt löslighet och bra tolerans, allt till ett rimligt pris. Oavsett om du är vegan, vegetarian eller bara letar efter ett hälsosamt tillskott till din kost, är Body Science Vegan Gainer definitivt värt att överväga.

  Fördelar

  • Hög näringsinnehåll
  • God smak
  • Lätt löslighet
  • Bra tolerans
  • Rimligt pris

  Nackdelar

  • Kan vara allergiframkallande för soja-intoleranta
  • Inte lika proteinrik som vissa animaliska gainers
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Gainer Totalbetyg Pris
RAW Extreme Gains Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
509 kr
Core Gainer Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
499 kr
Serious Mass Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
509 kr
Body science Gainer Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
219 kr
GAAM 100% MASS Premium 1 kg Gainer Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
149 kr
Star Nutrition Supreme Mass Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
219 kr
Body science Vegan Gainer Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
159 kr
viktiga faktorer för att välja rätt gainer

Så hittar du bästa gainer

För att hitta den bästa gainern på marknaden finns det några viktiga kriterier att tänka på. Det handlar inte bara om att hitta en produkt med hög proteinhalt, utan det är en hel rad faktorer som spelar in. Nedan går vi igenom de viktigaste bedömningskriterierna för att hitta en Gainer som passar just dina behov.

Kvaliteten på Protein

Protein är en av de viktigaste komponenterna i en Gainer. Det är proteinet som hjälper till att bygga upp och reparera musklerna efter ett intensivt träningspass. Men alla proteiner är inte skapade lika. Det finns olika typer av protein, som vassle, casein och soja, och de har alla olika egenskaper. Vissa proteiner absorberas snabbare av kroppen, medan andra ger en mer långvarig frisättning av aminosyror. Det bästa är att välja en Gainer som innehåller en blandning av olika proteintyper för att få en jämn tillförsel av aminosyror till musklerna.

Mängden Kolhydrater

Kolhydrater är en annan viktig komponent i en Gainer. De fungerar som bränsle för musklerna och hjälper till att återställa glykogenlagren efter träning. Men precis som med protein, är alla kolhydrater inte lika bra. Snabba kolhydrater kan ge en snabb energiåterhämtning, men kan också leda till en snabb blodsockerstigning och en efterföljande nedgång. Långsamma kolhydrater ger en mer stabil energinivå, men kanske inte ger den snabba återhämtning som behövs efter intensiv träning. Det bästa är att välja en Gainer som innehåller en blandning av både snabba och långsamma kolhydrater.

Smaken

Smaken spelar också en stor roll när man ska välja en Gainer. Eftersom du troligtvis kommer att konsumera produkten dagligen, är det viktigt att du gillar smaken. En del tycker om sötare smaker, medan andra föredrar mer neutrala alternativ. Många tillverkare erbjuder provpaket, vilket kan vara ett bra sätt att testa olika smaker innan du bestämmer dig för vilken du gillar bäst.

Löslighet

En Gainer ska vara lätt att blanda och inte klumpa sig. Det är viktigt att produkten löser sig väl i vätska för att ge en behaglig konsistens och för att säkerställa att du får i dig alla näringsämnen. Om gainern klumpar sig kan det vara svårt att få i sig hela portionen och du riskerar att missa viktig näring.

Näringsinnehåll

Förutom protein och kolhydrater, kan en bra Gainer även innehålla andra viktiga näringsämnen, som vitaminer och mineraler. Dessa kan bidra till att optimera återhämtningen och stödja den allmänna hälsan. Det är också viktigt att kontrollera sockerinnehållet i produkten, eftersom för mycket socker kan leda till onödig viktuppgång.

Priset

Priset är en annan faktor att överväga när du väljer en Gainer. Det kan vara frestande att gå för den billigaste produkten, men det är viktigt att komma ihåg att kvalitet oftast kostar. Det bästa är att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Kom ihåg att en dyrare produkt kan vara mer kostnadseffektiv om den har högre kvalitet och ger bättre resultat.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på vad andra användare har att säga om produkten. Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i hur produkten fungerar i praktiken. Läs recensioner för att få en uppfattning om smaken, konsistensen, effekterna och eventuella biverkningar. Men kom ihåg att alla är olika och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

gainer

Hur Man Använder en Gainer på Rätt Sätt

Att använda en Gainer på rätt sätt är viktigt för att maximera dess effekter. Det handlar inte bara om att dricka den varje dag, utan det finns specifika tidpunkter och sätt att konsumera den på för att få ut det mesta möjliga. Här följer några viktiga punkter att tänka på när du använder en Gainer.

När ska man ta en Gainer?

En av de mest avgörande faktorerna för att maximera effekten av din Gainer är timingen. Det optimala tillfället att ta en Gainer är direkt efter träning. Efter ett intensivt träningspass är dina muskler utmattade och ditt glykogenlager är tömt, vilket gör dem primade för återhämtning och tillväxt. En shake med Gainer ger dina muskler snabbt tillgång till aminosyror för reparation och kolhydrater för återfyllning av glykogenlagren. Men det kan också vara fördelaktigt att ta en dos av din Gainer precis innan du går och lägger dig. Under sömnen arbetar din kropp med återhämtning och tillväxt, och en dos av Gainer kan hjälpa till att hålla dina muskler matade med aminosyror under natten.

Hur mycket ska man ta?

En annan viktig faktor att överväga är hur mycket Gainer du ska ta. Doseringen beror på flera faktorer, inklusive din kroppsvikt, din träningsintensitet och dina övergripande kalori- och näringsbehov. Som en allmän regel kan du börja med tillverkarens rekommenderade dosering och justera uppåt eller nedåt baserat på dina specifika behov och resultat. Kom ihåg att en Gainer är tänkt att komplettera en balanserad kost, inte ersätta den. Det är viktigt att fortsätta äta en varierad kost rik på hela livsmedel för att säkerställa att du får alla de näringsämnen du behöver.

Hur ska man blanda den?

För att få ut det mesta av din Gainer är det viktigt att du blandar den ordentligt. Använd en shaker eller en mixer för att säkerställa att pulvret löser sig helt och du får en jämn, klumpfri dryck. Du kan blanda din Gainer med vatten, mjölk eller någon annan vätska beroende på dina preferenser och näringsbehov. Om du behöver extra kalorier kan det vara fördelaktigt att blanda din Gainer med mjölk eller till och med en plantbaserad mjölkalternativ. Men kom ihåg att vissa vätskor kan förändra smaken och konsistensen av din Gainer, så det kan vara värt att experimentera med olika alternativ för att hitta det du gillar bäst.

Vad ska man äta tillsammans med den?

Även om en Gainer ger en snabb och bekväm dos av protein och kolhydrater, är det viktigt att komma ihåg att den inte ska ersätta en balanserad kost. Du bör fortfarande äta regelbundna måltider med hela livsmedel för att ge din kropp alla de näringsämnen den behöver. En bra idé kan vara att konsumera din Gainer i samband med en måltid för att ge en extra näringsboost, särskilt om du försöker öka i vikt eller bygga muskler.

LÄS MER: Bästa Proteinbar

Vem har Nytta av att Använda en Gainer?

En Gainer kan vara ett kraftfullt verktyg för att stödja muskelåterhämtning och tillväxt, men det är inte alla som kommer att ha nytta av att använda en. Här är några exempel på personer som särskilt kan dra nytta av en Gainer:

 • Personer som har svårt att bygga muskler. Om du har svårt att bygga muskler, trots att du tränar regelbundet och äter tillräckligt med protein, kan en Gainer vara lösningen. Gainern ger en koncentrerad dos av protein och kolhydrater som snabbt kan tas upp av kroppen, vilket hjälper till att stimulera muskeltillväxt och återhämtning.
 • Personer med hög ämnesomsättning. Om du har hög ämnesomsättning kan det vara svårt att uppnå ett kaloriöverskott, vilket är nödvändigt för muskeltillväxt. En Gainer innehåller många kalorier i en lättabsorberad form, vilket kan hjälpa dig att uppnå det kaloriöverskott du behöver för att bygga muskler.
 • Idrottare som behöver snabb återhämtning. Om du tränar intensivt och behöver snabb återhämtning mellan passen kan en Gainer vara till stor hjälp. Gainern ger snabb energiåterhämtning och hjälper till att reparera musklerna, så att du kan vara redo för nästa träningspass snabbare.

Å andra sidan, om du försöker gå ner i vikt eller om du har en långsam ämnesomsättning, kanske en Gainer inte är det bästa valet för dig. Gainern innehåller många kalorier och kan leda till viktuppgång om du inte använder upp de extra kalorierna genom träning. Dessutom, om du redan får tillräckligt med protein och kolhydrater genom din kost, kanske du inte behöver extra tillskott från en Gainer.

LÄS MER: Proteinpulver för tjejer bäst i test

vanliga frågor om Gainer

FAQ: Vanliga frågor om Gainer

Kan jag ta en Gainer istället för en måltid?

Även om en Gainer innehåller mycket protein och kolhydrater, bör den inte användas som ett substitut för en balanserad måltid. En Gainer är tänkt att komplettera din kost, inte ersätta den. En riktig måltid innehåller en mängd olika näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och fiber, som du inte får från en Gainer. Dessutom kan konsumtion av hela livsmedel hjälpa till att främja mättnad och förhindra överdriven kalorikonsumtion.

Kan jag ta en Gainer före träning?

Ja, det kan vara fördelaktigt att ta en Gainer före träning, särskilt om du planerar ett intensivt träningspass. En Gainer ger snabb energi och kan hjälpa till att förhindra muskelnedbrytning under träningen. Men kom ihåg att timingen av din Gainer är viktig. Om du tar den för nära ditt träningspass kan det leda till magbesvär. Försök att ta din Gainer minst 30-60 minuter före träning.

Kan jag ta en Gainer även om jag inte tränar?

Ja, du kan ta en Gainer även på vilodagar. Även om du inte tränar behöver dina muskler fortfarande protein för reparation och tillväxt. En Gainer kan hjälpa till att ge detta protein och säkerställa att dina muskler får den näring de behöver. Men kom ihåg att en Gainer innehåller många kalorier, så du bör justera din dos baserat på dina övergripande kaloribehov.

Är det farligt att ta för mycket Gainer?

Att ta för mycket Gainer kan leda till viktuppgång och eventuellt andra hälsoproblem. Eftersom en Gainer är rik på kalorier, kan överdriven konsumtion leda till ett kaloriöverskott, vilket kan resultera i viktuppgång. Dessutom, om du får för mycket protein kan det belasta dina njurar. Det är viktigt att följa tillverkarens doseringsanvisningar och att anpassa din dos baserat på dina individuella behov och mål.

Kan jag ta en Gainer om jag är laktosintolerant?

Det beror på produkten. Många Gainrar innehåller vassleprotein, som kommer från mjölk och kan innehålla laktos. Men det finns också Gainrar som är laktosfria eller som använder andra typer av protein som är lämpliga för personer med laktosintolerans. Läs alltid ingredienslistan noggrant innan du väljer en produkt.

Kan jag ta en Gainer om jag är vegetarian eller vegan?

Ja, det finns vegetariska och veganska Gainrar tillgängliga. Dessa produkter använder ofta soja, ärtor eller andra växtbaserade proteinkällor istället för vassle eller casein. Men som alltid är det viktigt att läsa ingredienslistan noggrant för att säkerställa att produkten uppfyller dina kostbehov.

Kan jag ta en Gainer om jag försöker gå ner i vikt?

Om du försöker gå ner i vikt bör du vara försiktig med att använda en Gainer. Eftersom Gainrar är höga i kalorier, kan de leda till viktuppgång om du inte bränner av de extra kalorierna genom träning. Om du vill använda en Gainer och samtidigt gå ner i vikt, bör du se till att justera din totala kaloriintag och träna regelbundet.

Kan jag ta en Gainer om jag är gravid?

Om du är gravid bör du alltid konsultera en läkare eller dietist innan du börjar ta ett nytt kosttillskott, inklusive en Gainer. Även om Gainrar innehåller näringsämnen som kan vara fördelaktiga under graviditeten, kan de också innehålla ingredienser som inte rekommenderas för gravida kvinnor. Dessutom kan dina näringsbehov vara annorlunda när du är gravid, så det är viktigt att få professionell rådgivning.

Om vårt test

När det kom till att testa och utvärdera Gainer, gick vi metodiskt tillväga för att säkerställa att vi fick en omfattande och rättvis bedömning av varje produkt. Vi lade stor vikt vid att testa produkterna i realistiska förhållanden, liknande de som en genomsnittlig konsument skulle möta. Detta innebar att vi inte bara undersökte produkternas påstådda fördelar, utan även testade dem under längre tid för att se hur de presterade över tid.

 • Smak: Hur smakar produkten? Är det en behaglig smak som du skulle kunna njuta av regelbundet? Finns det olika smakalternativ tillgängliga?
 • Näringsinnehåll: Vilket näringsinnehåll har produkten? Innehåller den rätt balans av protein, kolhydrater och fett för att främja muskelväxt och återhämtning?
 • Löslighet: Hur lätt löser sig produkten i vätska? Bildas det klumpar eller löser den sig helt?
 • Pris: Är produkten prisvärd med tanke på dess kvalitet och mängd?
 • Tolerans: Hur väl tolereras produkten av kroppen? Orsakar den några biverkningar som uppblåsthet eller magproblem?

Genom att noga utvärdera varje produkt på dessa punkter, kunde vi få en djupgående förståelse för dess styrkor och svagheter. Detta hjälpte oss att identifiera de bästa Gainer-produkterna på marknaden, som inte bara levererar på sina löften, utan också ger ett bra värde för pengarna och är behagliga att konsumera regelbundet.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
84 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.