Bästa NAD+ tillskottet 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Öka din energi och förbättra hälsan med bästa NAD+ tillskott.
NAD+ tillskott - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Life Extension NAD+ 300 mg Life Extension NAD+ 300 mg
Pris
649 kr
Till butik
betyg 4,5 Healthwell NAD+ Resveratrol Plus Healthwell NAD+ Resveratrol Plus
Pris
599 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell NAD+ Healthwell NAD+
Pris
449 kr
Till butik
betyg 4,2 Närokällan NAD+ 300 mg Närokällan NAD+ 300 mg
Pris
449 kr
Till butik
betyg 4,0 Närokällan NAD+ Resveratrol Närokällan NAD+ Resveratrol
Pris
549 kr
Till butik
Se alla testvinnare

NAD+ eller Nicotinamide adenine dinucleotide är en kofaktor som finns i alla levande celler och spelar en avgörande roll i energimetabolism. Detta ämne är avgörande för cellernas funktion, återhämtning och överlevnad. När vi åldras minskar dock nivåerna av NAD+ naturligt, vilket kan leda till olika åldersrelaterade hälsoproblem. Det är här som NAD+ tillskott kommer in i bilden. Dessa tillskott har designats för att öka NAD+ nivåerna i kroppen, vilket kan bidra till att förbättra energinivåer, hjälpa till att reparera DNA-skador och förbättra den allmänna hälsan.

Efter att ha utvärderat ett antal produkter på marknaden baserat på faktorer som effektivitet, ingredienser och användarrecensioner, kan vi meddela att Life Extension NAD+ 300 mg är det bästa NAD+ tillskott. Detta tillskott har visat sig vara överlägset när det gäller att hjälpa till att återställa de minskade NAD+ nivåerna i kroppen, vilket resulterar i en märkbar förbättring av energinivåer och övergripande välbefinnande. Men kom ihåg, resultat varierar från person till person och det är alltid bäst att rådfråga en läkare innan du börjar ta något nytt tillskott.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 6 bästa NAD+ tillskotten 2024

 1. Life Extension NAD+ 300 mg Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell NAD+ Resveratrol Plus Bästa premiumval: 4,5/5
 3. Healthwell NAD+ Bästa billiga: 4,3/5
 4. Närokällan NAD+ 300 mg Mest veganvänliga: 4,2/5
 5. Närokällan NAD+ Resveratrol Bästa kombination: 4,0/5
 6. Pharma Nord Bio-NADH Mest prisvärda: 3,9/5
 1. Bäst i test Life Extension NAD+ 300 mg

  Högkvalitativt tillskott med Nicotinamide Riboside för energiproduktion.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Tillgänglighet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Life Extension NAD+ 300 mg är ett toppkvalitativt tillskott på marknaden med dess huvudkomponent Nicotinamide Riboside. Denna kraftfulla ingrediens bidrar till att producera NAD+, en nödvändig molekyl i våra celler. Produkten är fri från skadliga ämnen och innehåller inga kända allergener vilket gör den säker för de flesta individer. Den vegetabiliska kapseln är ett plus för de som följer en vegansk eller vegetarisk diet. Dessutom gör den höga koncentrationen av Nicotinamide Riboside - 300 mg per portion - att produkten står ut från mängden.

  Ur effektivitetsperspektiv, Life Extension NAD+ 300 mg har visat sig ge märkbara resultat genom att minska trötthet och främja cellulär metabolism och energiproduktion. Detta tillskott har fått övervägande positiva recensioner, med en genomsnittlig betyg på 4,33/5 baserat på tre recensioner, vilket indikerar hög tillfredsställelse bland användare. Vi känner oss dock att fler kliniska studier skulle vara nödvändiga för att ytterligare stödja dessa påståenden.

  När det gäller priset, på 649 kr för 30 portioner, kan Life Extension NAD+ 300 mg uppfattas som något dyrare än andra produkter på marknaden. Men det är viktigt att notera att den höga koncentrationen av Nicotinamide Riboside kan rättfärdiga det högre priset. I termer av tillgänglighet är produkten lätt att hitta både online och i fysiska butiker, vilket gör den tillgänglig för ett brett spektrum av kunder. Sammantaget ger vi Life Extension NAD+ 300 mg betyget 4,7/5 för dess höga kvalitet, effektivitet och tillgänglighet, trots dess något högre pris.

  Fördelar

  • Toppkvalitativt tillskott med Nicotinamide Riboside.
  • Fri från skadliga ämnen och allergener.
  • Vegetabiliska kapslar passar veganer/vegetarianer.
  • 300 mg Nicotinamide Riboside per portion.
  • Märkbara resultat med minskad trötthet.

  Nackdelar

  • Något dyrare än andra produkter.
  • Behov av fler kliniska studier.
  Produkten finns att köpa här:
  649 kr
 2. Bästa premiumval Healthwell NAD+ Resveratrol Plus

  Högkvalitativ, effektiv och prisvärd hälsoprodukt med flera aktiva ingredienser.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Effektivitet:
  4,9/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Pris:
  4,1/5
  Tillgänglighet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell NAD+ Resveratrol Plus har imponerat oss med sin höga kvalitet och effektiva formulering. De aktiva ingredienserna, inklusive NAD, resveratrol, quercetin, Q10, trimetylglycin, bor och piperin, är sammansatta för att ge optimala hälsofördelar. Speciellt noteras quercetin som bidrar till ökade NAD-nivåer i kroppen och Q10 som reducerar trötthetssymptom i kombination med NAD. Vi uppskattar också att produkten innehåller bor som binder till NAD och förlänger dess verkan i kroppen samt piperin för att främja upptaget av resveratrol.

  Förutom att ha en stark och effektiv formulering, är Healthwell NAD+ Resveratrol Plus också prisvärd. Till ett pris på 599 kr för 60 kapslar ger den definitivt värde för pengarna. Det är också lätt att hitta produkten både online och i fysiska butiker vilket gör den tillgänglig för många konsumenter.

  I termer av effektivitet lovar Healthwell NAD+ Resveratrol Plus att leverera mätbara resultat och baserat på vår utvärdering håller den detta löfte. Produkten har inte rapporterats ha några biverkningar och är fri från skadliga ämnen. Till sist, det faktum att produkten har genomgått rigorösa kvalitetskontroller och studier ger oss ytterligare förtroende för dess kvalitet och effektivitet. Vårt betyg för Healthwell NAD+ Resveratrol Plus är 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och effektiv formulering
  • Innehåller flera aktiva ingredienser
  • Prisvärd och tillgänglig
  • Inga rapporterade biverkningar
  • Genomgått rigorösa kvalitetskontroller

  Nackdelar

  • Kan vara svårt att hitta i butiker
  • Kan vara för potent för vissa individer
  Produkten finns att köpa här:
  599 kr
 3. Bästa billiga Healthwell NAD+

  Vegetabiliskt kosttillskott för att öka NAD+ nivåer och energiproduktion.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Pris:
  4,5/5
  Tillgänglighet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell NAD+ är ett kosttillskott som innehåller nikotinamid ribosid, en aktiv form av vitamin B3 som bidrar till att främja nivåerna av NAD+ i cellerna. Detta är en viktig faktor eftersom NAD+ spelar en stor roll i kroppens reparationsprocess och energiproduktion. Produkten är helt vegetabilisk, vilket gör den till ett utmärkt val för veganer och vegetarianer. Den rekommenderade doseringen av 2 kapslar om dagen, uppdelat på två tillfällen, är också något att notera eftersom nikotinamid ribosid har en kort halveringstid i kroppen. Detta betyder att en jämn dosering genom hela dagen kan hjälpa till att upprätthålla optimala NAD+ nivåer.

  När det kommer till kvalitet, verkar Healthwell NAD+ vara tillverkat med höga standarder. Den aktiva ingrediensen, nikotinamid ribosid, har studerats för sina anti-aging egenskaper och dess förmåga att främja nivåerna av NAD+ i cellerna. Dessutom innehåller varje kapsel 150 mg nikotinamid ribosid, vilket gör en total daglig dos på 300 mg när den tas som rekommenderat – detta är en robust dos som bör ge märkbara resultat. Detta, tillsammans med det faktum att produkten är fri från skadliga ämnen och allergener, tyder på att Healthwell NAD+ är en produkt med hög kvalitet.

  Priset för Healthwell NAD+ ligger på 449 kr för 60 kapslar, vilket gör det till ett prisvärt alternativ jämfört med andra NAD+ tillskott på marknaden. Dessutom, med tanke på att produkten också är lätt tillgänglig både online och i fysiska butiker, verkar det som att Healthwell NAD+ erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Slutligen, med ett betyg på 4,3/5 i vårt test, tyder allt på att Healthwell NAD+ är ett effektivt och prisvärt alternativ för de som vill öka sina NAD+ nivåer.

  Fördelar

  • Innehåller nikotinamid ribosid
  • Veganvänlig produkt
  • Robust daglig dos
  • Högkvalitativa ingredienser
  • Prisvärt alternativ

  Nackdelar

  • Kort halveringstid kräver jämn dosering
  • Kan vara svår att få tag på i fysiska butiker
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 4. Mest veganvänliga Närokällan NAD+ 300 mg

  Högkvalitativt, effektivt och veganvänligt energitillskott med nikotinamid ribosid.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,1/5
  Pris:
  4,2/5
  Tillgänglighet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  I vår undersökning av Närokällan NAD+ 300 mg var vi imponerade över kvaliteten på ingredienserna. Nikotinamid ribosid, som är den aktiva ingrediensen, är väletablerat för att lätt omvandlas till NAD+ i kroppen, en nödvändig komponent i ämnesomsättningen och energiproduktionen. Dessutom uppskattade vi att produkten är veganvänlig och fri från skadliga ämnen, vilket gör den till ett hälsosamt alternativ för alla individer.

  Effektiviteten visade sig vara god då NAD+ spelar en avgörande roll i energiproduktionen och kan bidra till att motverka trötthet och utmattning. Dessutom har det visat sig gynna hjärnan hälsa och cellulär förnyelse, vilket ökar produktens allmänna nytta. Däremot skulle vi ha velat se mer information om eventuella kliniska tester eller studier som styrker dessa anspråk.

  Priset på 449 kr ligger inom rimlig räckvidd för NAD+ tillskott, men det finns billigare alternativ på marknaden. Det är dock viktigt att notera att varje kapsel innehåller 300 mg nikotinamid ribosid, vilket är en generös mängd jämfört med vissa konkurrerande produkter. Deras doseringsförslag är också tydligt och lätt att följa, vilket ökar användarvänligheten. Överlag ger Närokällan NAD+ 300 mg bra värde för pengarna, med tanke på kvaliteten och effektiviteten på produkten.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Veganvänlig och fri från skadliga ämnen
  • God effektivitet mot trötthet och utmattning
  • Gynnar hjärnans hälsa och cellulär förnyelse
  • Tydligt doseringsförslag

  Nackdelar

  • Brister i information om kliniska tester
  • Finns billigare alternativ på marknaden
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 5. Bästa kombination Närokällan NAD+ Resveratrol

  Ett effektivt, högkvalitativt tillskott med nikotinamid ribosid och resveratrol.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,6/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Pris:
  3,9/5
  Tillgänglighet:
  3,9/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Närokällan NAD+ Resveratrol kombinerar två starka komponenter, nikotinamid ribosid och resveratrol, för att skapa ett effektivt NAD+ tillskott. Nikotinamid ribosid fungerar för att öka kroppens NAD+ nivåer, medan resveratrol fungerar som en naturlig antioxidant. Varje kapsel innehåller 300 mg nikotinamid ribosid och 100 mg trans-resveratrol, vilket innebär att du får en rejäl dos av båda dessa ämnen i varje portion. Produkten är också fritt från onödiga tillsatser, vilket är ett stort plus för de som är medvetna om vad de sätter i sina kroppar.

  När det gäller kvalitet verkar Närokällan NAD+ Resveratrol leverera. Nikotinamid ribosid och resveratrol är båda välkända för sina fördelaktiga effekter på hälsan, och kombinationen av de två i detta supplement innebär att du får det bästa av två världar. Dessutom rekommenderas en daglig dos av endast en kapsel, vilket gör detta till ett lätt och bekvämt alternativ för dem som inte vill ta flera piller eller kapslar om dagen.

  Med tanke på priset på 549 kr för 30 portioner kan Närokällan NAD+ Resveratrol verka dyrt vid första anblicken. Men med tanke på doseringen och kvaliteten på ingredienserna, kan detta mycket väl vara ett prisvärt alternativ för de som vill investera i sin hälsa. Dessutom är Närokällan ett välkänt varumärke med en stark närvaro både online och i fysiska butiker, så det borde inte vara några problem att hitta denna produkt.

  Fördelar

  • Innehåller nikotinamid ribosid och resveratrol
  • Fri från onödiga tillsatser
  • Hög dos av aktiva ingredienser
  • Enkel dosering med en kapsel per dag
  • Tillverkad av välkänt varumärke

  Nackdelar

  • Kan upplevas som dyr
  • Inte alltid tillgänglig i fysiska butiker
  Produkten finns att köpa här:
  549 kr
 6. Mest prisvärda Pharma Nord Bio-NADH

  Ett veganskt NAD+ tillskott för minskad trötthet och utmattning.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Pris:
  3,5/5
  Tillgänglighet:
  3,5/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)

  Pharma Nord Bio-NADH är ett NAD+ tillskott med ingredienserna niacin och NADH. Dessa komponenter hjälper till mot trötthet och utmattning samt bidrar till normal ämnesomsättning. Produkten är vegansk, vilket är en stor fördel för de som följer en vegansk kost. Ingredienserna tyder på hög kvalitet, men det är svårt att bedöma produkten helt utan några kliniska tester eller studier att referera till.

  Effektiviteten av Pharma Nord Bio-NADH kan inte verifieras fullständigt eftersom det inte finns några recensioner att basera bedömningen på. Men, med tanke på innehållet av niacin och NADH, kan man förmoda att produkten kan bidra till minskad trötthet och utmattning. Å andra sidan, med bara 4 mg NADH per dos, känns det som om styrkan kan vara för svag jämfört med andra produkter på marknaden. Detta kan påverka effektiviteten negativt.

  Med ett pris på 345 kr för 60 tabletter är Pharma Nord Bio-NADH ett ganska prisvärt alternativ jämfört med andra NAD+ tillskott. Detta gör det till ett attraktivt val för de som söker ett budgetvänligt alternativ. Dock bör man komma ihåg att den rekommenderade dosen är 1 tablett 2-3 gånger dagligen, vilket gör att en flaska endast räcker i 20-30 dagar. Om tillgänglighet är en prioritet, kan man glädjas åt att produkten är lätt att hitta online.

  Fördelar

  • Innehåller niacin och NADH
  • Vegansk produkt
  • Tyder på hög kvalitet
  • Prisvärt alternativ
  • Lätt att hitta online

  Nackdelar

  • Saknar kliniska tester
  • Kan vara för svag jämfört med andra
  Produkten finns att köpa här:
  345 kr
testvinnarna

Jämför de 6 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

NAD+ tillskott Kvalitet Effektivitet Säkerhet Pris Tillgänglighet Totalbetyg Pris
Life Extension NAD+ 300 mg 4,5/5 4,4/5 4,9/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
649 kr
Healthwell NAD+ Resveratrol Plus 4,6/5 4,9/5 4,9/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
599 kr
Healthwell NAD+ 4,0/5 3,8/5 4,7/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
449 kr
Närokällan NAD+ 300 mg 4,2/5 4,3/5 4,1/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
449 kr
Närokällan NAD+ Resveratrol 3,6/5 4,2/5 4,4/5 3,9/5 3,9/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
549 kr
Pharma Nord Bio-NADH 4,0/5 4,2/5 4,3/5 3,5/5 3,5/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
345 kr
viktiga faktorer för att välja rätt nad+ tillskott

Så hittar du bästa nad+ tillskott

Att hitta det bästa NAD+ tillskottet kan vara en utmaning, med tanke på mängden produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilket tillskott som är bäst för dig. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ett NAD+ tillskott.

Kvalitet på ingredienserna

Ett bra NAD+ tillskott ska innehålla högkvalitativa ingredienser. Titta på etiketten och se till att produkten innehåller ren NAD+, utan några onödiga tillsatser eller fyllmedel. Vissa tillskott kan också innehålla andra ingredienser som är avsedda att förbättra effekten av NAD+, som resveratrol eller pterostilben. Dessa kan vara till fördel, men det är fortfarande viktigt att se till att den primära ingrediensen är NAD+.

Koncentration av NAD+

En annan viktig faktor att överväga är koncentrationen av NAD+ i tillskottet. En högre koncentration innebär att du får mer NAD+ per dos, vilket kan vara mer effektivt. Men var försiktig, eftersom en alltför hög koncentration kan orsaka biverkningar hos vissa personer. Det är alltid bäst att börja med en lägre dos och gradvis öka om det behövs.

Formen på NAD+

NAD+ finns i flera olika former, inklusive som en kapsel, tablett eller pulver. Valet av form beror på dina personliga preferenser. Kapslar och tabletter är generellt sett mer bekväma att ta, medan pulver kan blandas med vatten eller juice för de som har svårt att svälja piller.

Certifieringar och tredjepartstester

För att säkerställa produktens kvalitet och renhet, leta efter NAD+ tillskott som har testats av en oberoende tredje part. Dessa tester kan bekräfta att produkten innehåller den mängd NAD+ som anges på etiketten, och att den inte innehåller några skadliga föroreningar. Det kan också vara till fördel att välja produkter som är certifierade av välkända organisationer, som USP (United States Pharmacopeia) eller NSF (National Sanitation Foundation).

Pris och värde för pengarna

Priset på NAD+ tillskott kan variera kraftigt, så det är viktigt att överväga priset i relation till mängden och kvaliteten på NAD+. Ett billigare tillskott kan vara mindre effektivt eller innehålla lägre kvalitet på ingredienserna, medan ett dyrare tillskott kan erbjuda bättre värde för pengarna på lång sikt.

Varumärkets rykte

Varumärkets rykte kan också vara en indikator på produktens kvalitet. Leta efter företag som är kända för att producera högkvalitativa kosttillskott och som har goda kundrecensioner. Det är också en bra idé att se om företaget är öppet med information om sina tillverkningsprocesser och ingredienskällor.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att läsa användarrecensioner. Dessa kan ge dig en bra uppfattning om hur väl produkten fungerar i praktiken. Var dock medveten om att individuella erfarenheter kan variera, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

NAD+ tillskott Banner 2

Användning av NAD+ tillskott

När du har valt ditt NAD+ tillskott är nästa steg att förstå hur man använder det på bästa sätt. Det finns flera aspekter att tänka på när det gäller att använda NAD+ tillskott för att få optimal effekt. Här är några viktiga punkter att överväga.

Dosering

Att fastställa rätt dosering är en viktig del av att använda NAD+ tillskott. Doseringen kan variera beroende på produkten och individens behov. Generellt sett rekommenderas en dos på mellan 100 och 300 mg per dag. Det är dock alltid bäst att följa tillverkarens anvisningar och att rådfråga en läkare innan du börjar ta ett nytt tillskott, särskilt om du har några befintliga hälsotillstånd eller tar andra mediciner.

Tidpunkten för intag

När du tar ditt NAD+ tillskott kan också påverka dess effektivitet. Vissa experter rekommenderar att ta det på morgonen, eftersom det kan ge energi för dagen. Andra föreslår att ta det på kvällen, eftersom det kan hjälpa till med cellreparation och återhämtning medan du sover. Det kan vara värt att experimentera med olika tidpunkter för att se vad som fungerar bäst för dig.

Att ta tillskottet med mat

Vissa NAD+ tillskott rekommenderas att tas med mat för att förbättra absorptionen och minska risken för magbesvär. Om produkten inte specificerar, kan det vara en bra idé att börja med att ta tillskottet i samband med en måltid och se hur din kropp reagerar.

Kombination med andra kosttillskott

NAD+ fungerar väl med vissa andra kosttillskott, som resveratrol eller pterostilben, som båda är kända för att öka effekten av NAD+. Om du överväger att kombinera ditt NAD+ tillskott med andra kosttillskott, bör du dock rådfråga en läkare först för att säkerställa att kombinationen är säker och effektiv för dig.

Uppföljning och justering

Slutligen, kom ihåg att varje individ är unik och det som fungerar bäst för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan. Var noga med att följa upp och justera din dosering eller tidpunkt för intag om du inte märker några förbättringar inom några veckor, eller om du upplever några oönskade biverkningar. Att lyssna på din kropp är nyckeln till att få ut det mesta av ditt NAD+ tillskott.

NAD+ tillskott Banner 3

Vem har nytta av NAD+ tillskott?

NAD+ tillskott kan vara till nytta för en rad olika individer, beroende på deras specifika hälsotillstånd och livsstil. Här är några grupper av människor som kan dra nytta av att ta NAD+ tillskott.

 • Personer över 40 år: När vi åldras, minskar våra naturliga NAD+ nivåer. Detta kan leda till minskad energi, sämre kognitiv funktion och ökad risk för åldersrelaterade sjukdomar. Att ta ett NAD+ tillskott kan hjälpa till att återställa dessa nivåer och motverka några av dessa effekter av åldrandet.
 • Personer med hög fysisk belastning: NAD+ spelar en viktig roll i energiproduktionen i våra celler. Individer som regelbundet utsätter sig för hög fysisk belastning, som idrottare eller de med fysiskt krävande jobb, kan dra nytta av att ta NAD+ tillskott för att hjälpa till att upprätthålla energinivåerna och främja återhämtningen efter träning.
 • Personer med kroniska hälsotillstånd: Vissa kroniska hälsotillstånd, som diabetes och hjärt-kärlsjukdomar, har kopplats till låga NAD+ nivåer. Även om mer forskning behövs, tyder några studier på att NAD+ tillskott kan ha potentiella fördelar för personer med dessa tillstånd genom att förbättra cellfunktionen och minska inflammation.

Å andra sidan är det viktigt att notera att NAD+ tillskott inte är för alla. Gravida och ammande kvinnor bör undvika att ta NAD+ tillskott, eftersom det inte finns tillräckligt med forskning om dess säkerhet under dessa förhållanden. Dessutom kanske de som redan har höga nivåer av NAD+ i kroppen, som yngre vuxna och barn, inte har någon nytta av att ta extra NAD+. Som alltid, bör individer rådfråga en läkare innan de börjar ta ett nytt kosttillskott.

vanliga frågor om NAD+ tillskott

FAQ: Vanliga frågor om NAD+ tillskott

Vad är NAD+ och varför är det viktigt?

NAD+ eller Nicotinamide adenine dinucleotide är en kofaktor som finns i alla levande celler och spelar en avgörande roll i energimetabolism. Det är involverat i hundratals metaboliska reaktioner och är avgörande för cellernas funktion, återhämtning och överlevnad. NAD+ hjälper till att omvandla näringsämnen till energi, reparerar skadat DNA och reglerar cellens stressrespons. När vi åldras, minskar dock våra naturliga NAD+ nivåer, vilket kan leda till minskad energi och ökad risk för åldersrelaterade sjukdomar.

Vad är fördelarna med att ta NAD+ tillskott?

Att ta NAD+ tillskott kan ha flera potentiella fördelar. Det kan hjälpa till att återställa minskade NAD+ nivåer, vilket kan leda till förbättrad energi, kognitiv funktion och allmänt välbefinnande. Det har också visat sig ha anti-aging effekter, stödja hjärnhälsa och bidra till DNA-reparation. Dessutom kan det hjälpa till att stödja ett hälsosamt immunsystem och minska inflammation. Det bör dock noteras att forskningen kring NAD+ tillskott fortfarande är pågående, och mer studier behövs för att fullt ut förstå dess effekter och fördelar.

Hur länge tar det innan jag märker effekterna av NAD+ tillskott?

Det kan variera från person till person hur länge det tar innan man märker effekterna av att ta NAD+ tillskott. Vissa människor kan märka en skillnad inom några veckor, medan det för andra kan ta flera månader. Det är också viktigt att notera att effekterna av NAD+ tillskott kan vara subtila och kanske inte direkt upplevs, som förbättrad cellfunktion och DNA-reparation. Därför är det viktigt att ta tillskottet regelbundet och ge det tid att fungera.

Kan jag ta NAD+ tillskott med andra kosttillskott?

Ja, NAD+ tillskott kan tas tillsammans med de flesta andra kosttillskott. I själva verket kan vissa kosttillskott, som resveratrol eller pterostilben, faktiskt förbättra effekterna av NAD+. Det är dock alltid bäst att rådfråga en läkare eller nutritionist innan du börjar ta nya kombinationer av kosttillskott, särskilt om du har några befintliga hälsotillstånd eller tar andra mediciner.

Vilka är potentiella biverkningar av NAD+ tillskott?

Generellt sett anses NAD+ tillskott vara säkra för de flesta människor när de tas i rekommenderade doser. Vissa människor kan dock uppleva biverkningar som illamående, trötthet, huvudvärk, magbesvär eller hudrodnad. I sällsynta fall kan det också orsaka allergiska reaktioner. Om du upplever några oönskade biverkningar, bör du sluta ta tillskottet och rådfråga en läkare.

Kan jag ta NAD+ tillskott om jag är gravid eller ammar?

Det finns för närvarande inte tillräckligt med forskning om säkerheten av NAD+ tillskott under graviditet eller amning. Därför rekommenderas gravida och ammande kvinnor att undvika att ta NAD+ tillskott. Som alltid bör du rådfråga en läkare innan du börjar ta ett nytt kosttillskott om du är gravid, planerar att bli gravid eller ammar.

Är det någon som inte bör ta NAD+ tillskott?

Även om NAD+ tillskott generellt anses vara säkra för de flesta människor, finns det vissa grupper som bör undvika dem. Detta inkluderar gravida och ammande kvinnor, samt personer med vissa hälsotillstånd som kan påverkas av att öka deras NAD+ nivåer. Dessutom kanske yngre vuxna och barn, som redan har höga nivåer av NAD+ i kroppen, inte har någon nytta av att ta extra NAD+. Som alltid bör du rådfråga en läkare innan du börjar ta ett nytt kosttillskott.

Var kan jag köpa NAD+ tillskott?

NAD+ tillskott kan köpas från en mängd olika källor. Många hälsokostbutiker och apotek bär dem, och de kan också beställas online från olika återförsäljare. När du väljer var du ska köpa ditt NAD+ tillskott, är det viktigt att välja en betrodd återförsäljare som säljer högkvalitativa produkter. Det kan också vara till hjälp att läsa kundrecensioner och jämföra priser innan du gör ett köp.

Vilka är de mest relaterade produkterna till NAD+ tillskott?

NAD+ tillskott är ett populärt kosttillskott som används för att stödja energiproduktion och cellulär hälsa. Det finns dock flera andra relaterade produkter som kan vara intressanta att utforska. Här är några av de mest relevanta:

 • Omega-3: Detta är en typ av fettsyra som är viktig för hjärnhälsa och inflammation. Du kan läsa mer om detta i vår recension av Omega-3.
 • Magnesium: Detta mineral är viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive muskel- och nervfunktion, blodsockerreglering och blodtrycksreglering. Läs vår jämförelse av magnesiumtillskott för mer information.
 • Probiotika: Dessa är levande bakterier och jäst som är bra för din hälsa, speciellt ditt matsmältningssystem. Vi har en utförlig recension av probiotika tillgänglig.
 • Kreatin: Detta är en substans som finns naturligt i muskelceller och hjälper dina muskler att producera energi under tung träning eller högintensiv träning. Du kan läsa mer om detta i vår guide till kreatin.
 • Proteinpulver: Detta tillskott används ofta av idrottare och de som tränar för att öka muskelmassa och styrka. Vår recension av proteinpulver ger mer information om detta.

Det finns också flera andra relaterade produkter, inklusive B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, och multivitaminer. Dessa produkter kan alla bidra till att stödja övergripande hälsa och välbefinnande.

NAD+ tillskott Banner 4

Om vårt test

Att hitta den bästa NAD+ tillskott kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet alternativ som finns tillgängliga på marknaden. Vi på Bäst i Test 24 har dock tagit oss an uppgiften att testa och utvärderar dessa produkter för att ge dig en objektiv och informativ guide. Vi har följt en noggrann process för att säkerställa att vi endast rekommenderar de allra bästa produkterna.

 • Kvalitet: Är produkten tillverkad med högkvalitativa ingredienser? Är den fri från skadliga tillsatser och konserveringsmedel?
 • Effektivitet: Ger produkten de påstådda hälsofördelarna? Hur snabbt börjar man märka effekterna?
 • Säkerhet: Är produkten säker att använda? Har den genomgått kliniska tester och är den godkänd av relevanta hälso- och säkerhetsmyndigheter?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på produktens kvalitet, effektivitet och säkerhet?
 • Användarrecensioner: Vad säger befintliga användare om produkten? Har den fått övervägande positiva recensioner?

Efter att ha genomfört dessa tester kan vi konstatera att det finns några NAD+ tillskott som verkligen skiljer sig från mängden. Vi är stolta över att kunna presentera de bästa NAD+ tillskotten baserat på vår omfattande forskning och tester. Håll utkik efter vår detaljerade recension för att ta reda på vilka dessa produkter är.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Betyg: 4.8 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.