Bäst i test: Bästa proteinbar 2021

Proteinbars är perfekta mellanmål för dig som har en aktiv livsstil och tränar regelbundet. De ger en bra mängd energi och ett extra tillskott av protein. En proteinbar innehåller i regel 15-20 gram protein och ganska lite kalorier, runt 200 kcal. Proteinbars är lätt att ta med sig både till jobbet och gymmet och köper du storpack så kostar de inte särskilt mycket heller, ett betydligt billigare alternativ än att köpa styckvis på affären eller kiosken. 

Vilken proteinbar är bäst?

Det finns fler olika proteinbars. De kan vara mellanmål, fika, snacks eller måltidsersättare. Vi har jämfört och testat proteinbars som lämpar sig som mellanmål. De ska ha ett högt proteininnehåll och få kalorier. Vi har tittat närmre på innehållet, priset samt smak och konsistens. Innehållet är väldigt noga, du vill inte ha en glorifierad chokladkaka som i princip är godis med extra protein. Du vill heller inte ha en torr och hård bar som nästan är oätlig. Det vi är ute efter är en bra balans mellan nyttigt och gott. Proteinmängden bör därför vara samma eller högre än mängden kolhydrater.

 1. 1. Core PROBAR
  9,4/10
  Core PROBAR
  Bäst i test
  Kcal
  207 kcal
  Protein
  20 g
  Pris / bar
  17 kr
  Antal bars
  12 st
  Till Butik
  199 kr
 2. 2. Barebells Protein Bar
  9,2/10
  Barebells Protein Bar
  Kcal
  196 kcal
  Protein
  20 g
  Pris / bar
  20 kr
  Antal bars
  12 st
  Till Butik
  239 kr
 3. 3. Star Nutrition Protein Bar
  9,1/10
  12 x Star Nutrition Protein Bar
  Kcal
  196 kcal
  Protein
  20 g
  Pris / bar
  16 kr
  Antal bars
  12 st
  Till Butik
  189 kr
 4. 4. Core Protein Fika
  8,7/10
  Core Protein Fika
  Kcal
  197 kcal
  Protein
  11 g
  Pris / bar
  8 kr
  Antal bars
  12 st
  Till Butik
  99 kr
 5. 5. Pändy Candy Bar
  8,4/10
  Pändy Candy Bar
  Kcal
  135 kcal
  Protein
  12 g
  Pris / bar
  14 kr
  Antal bars
  18 st
  Till Butik
  249 kr

proteinbars2

Köpguide Proteinbars

Proteinbars är populära snacks och mellanmål. De kan också vara ett nyttigt tillskott när du har ont om tid eller om du tränar och inte uppskattar proteinshakes. Nedan har vi sammanställt punkter som var viktiga för oss i vår betygsättning av proteinbars och som du kanske ska överväga om du vill använda proteinbarer i din vardag.

 • taste

  Smak

  För oss är kanske den viktigaste aspekten i en proteinbar smaken. Om den inte smakar gott varför ens använda en proteinbar istället för en proteinshake eller något annat snack? Så tänk på vad du gillar för smaker och gå därefter. Choklad är enligt oss, alltid ett vinnande koncept.
 • proteins

  Protein

  Mängden protein är definitivt den näst viktigaste punkten efter smaken, det är trots allt en proteinbar du äter. Se över mängden protein på innehållsförteckningen. Helst vill du hamna på 20 gram protein ifall du vill kunna använda baren som ett snack efter träning istället för proteinpulver. Annars är baren bara ett nyttigare snack än andra alternativ, en snabb energikälla. 
 • carbs

  Kolhydrater

  Försök kolla så att det är en bra balans mellan kolhydrater och protein. Helst ska det vara betydligt mer protein än kolhydrater och av kolhydraterna vill du helst undvika socker. Annars blir proteinbaren snabbt ett proteinrikt godis.
 • sugar cubes

  Socker

  Vill du använda baren som ett hälsosamt snack är socker definitivt något du ska undvika. Socker är inte nyttigt och ger dig inte mer än snabb energi. Bland det bästa du kan dra ner på för ett mer hälsosamt liv är just socker.
 • scalecalories

  Kalorier

  En proteinbar borde landa på ungefär 200 kcal. Tanken är att det ska vara ett stabilt mellanmål eller kunna användas i anknytning till träning. Du vill alltså inte ha en kaloribomb men vill samtidigt ge din kropp tillräckligt med näring. 
 • protein bar

  Konsistens

  Här är det också preferenser som gäller, många proteinbarer är antingen släta och mjuka eller crunchigare och nötigare. Det är bara att fundera på vad du föredrar och välja därefter. Många av de, enligt oss, bättre produkterna är av en mer slätkaraktär. Vill man har mer motstånd är ett tips att frysa barsen. 
 • money

  Pris

  Priset på proteinbars skiljer sig ganska mycket mellan produkterna och beror främst på hur de ser ut i ovanstående punkter. Vi tycker nog att det kan vara värt att lägga några fler kronor per bar än att gå efter det billigaste, för då får du verkligen en bättre proteinbar.

Vanliga frågor om Proteinbars

Vad ska man leta efter i sin proteinbar?

Främst ska du kolla på proteininnehållet, namnet antyder att det borde finnas mycket protein i en proteinbar, så det bästa tipset är att jämföra gram protein mot t.ex. gram kolhydrater.

Blir jag smal av proteinbars?

Nej, vi rekomenderar inte att använda proteinbars som ersättare för vanliga måltider, men som snacks, mellanmål eller till träning för återhämtning passar det utmärkt.

Blir jag fet av proteinbars?

Om du äter för många kan du absolut gå upp i vikt. En bar innehåller ändå relativt mycket kalorier och är gjorda för att ge kroppen energi så flera produkter innehåller mycket socker. Du ska alltså inte tro att det proteinbars kan användas som något viktminskningskur.

Vilken proteinbar är bäst?

Utifrån vårt test valde vi ut Core PROBAR till den bästa proteinbaren. Självklart varierar smakpreferenser och vad man föredrar för konsistens, men sett till smakmöjligheterna och innehållet är proteinbaren en vinnare.

Är proteinbars nyttiga?

De ger dig energi, och som en bra proteinkälla kan de hjälpa dig bygga muskler och återhämta dig från ett träningspass. Nyttigheten skiljer mellan produkter men överlag är en proteinbar i anslutning med träning ett nyttigt alternativ och främjar muskelbygge. 

Testvinnare - Bäst Proteinbar

 • Core PROBAR
 • Barebells Protein Bar
 • 12 x Star Nutrition Protein Bar
 • Core Protein Fika
 • Pändy Candy Bar
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
22 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-26 12:26:12