Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bästa proteinbar 2021

Uppdaterad juli 2021

Proteinbars är perfekta mellanmål för dig som har en aktiv livsstil och tränar regelbundet. De ger en bra mängd energi och ett extra tillskott av protein. En proteinbar innehåller i regel 15-20 gram protein och ganska lite kalorier, runt 200 kcal. Proteinbars är lätt att ta med sig både till jobbet och gymmet och köper du storpack så kostar de inte särskilt mycket heller, ett betydligt billigare alternativ än att köpa styckvis på affären eller kiosken. 

Vilken proteinbar är bäst?

Det finns fler olika proteinbars. De kan vara mellanmål, fika, snacks eller måltidsersättare. Vi har jämfört och testat proteinbars som lämpar sig som mellanmål. De ska ha ett högt proteininnehåll och få kalorier. Vi har tittat närmre på innehållet, priset samt smak och konsistens. Innehållet är väldigt noga, du vill inte ha en glorifierad chokladkaka som i princip är godis med extra protein. Du vill heller inte ha en torr och hård bar som nästan är oätlig. Det vi är ute efter är en bra balans mellan nyttigt och gott. Proteinmängden bör därför vara samma eller högre än mängden kolhydrater.

 1. Core Protein Bar 2.0

  9,4/10
  Core Protein Bar 2.0
  Bäst i test
  Kcal / port
  175 kcal
  Protein
  17 g
  Antal smaker
  4
  Antal bars
  12 st
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Utsökta
  • Så nära en chocolate bar du kan komma
  • Lågt kalorinnehåll
  • Hög proteinhalt (34%)
  Nackdelar
  • Skulle kunna ha någon mer smak

  Core Protein bar 2.0 är Svensk Kosttillskotts egna och uppdaterade bars som lagt krut på godare smakupplevelse men samtidigt dragit ner på kalorier och behållit en hög proteinhalt. Det är det närmaste vi har kommit att smaka en protein bar som både ser ut och påminner om en chocolate bar. Baren kommer i fyra goda smaker och det finns alltid någon som passar dina preferenser, även om någon mer smak hade ökat betyget här så kommer du definitivt inte bli besviken på de som finns. Chokladfudge och Salt karamell tyckte vi stod ut mest men de andra två, äppelpaj och chokladbomb, inte var på något sätt dåliga.

  Kalorierna är rätt få, 175, per bar samtidigt som proteinet fortfarande är över 1/3 av innehållet, verkligen perfekt som en energiboost efter ett gympass eller en dag då du har svårt att ta dig tid till maten men fortfarande måste prestera. Priset är rimligt och som alltid är leveransen hos Svenskt kosttillskott utmärkt. Produkten är välrecenserad och omtyckt av andra användare och inte dyrare än vad en chokladkaka kostar, så bara att köra på denna i stället för godis är att satsa på ett nyttigare och energirikare snacks.

  Läs mer
 2. Barebells Protein Bar

  9,2/10
  Barebells Protein Bar
  Bästa premiumvalet
  Kcal / port
  196 kcal
  Protein
  20 g
  Antal smaker
  10
  Antal bars
  12 st
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Populär produkt
  • Inger en "lyxig" känsla
  • Högt proteininnehåll
  • Många grymma smaker
  Nackdelar
  • Lite dyrare
  • Ganska högt kaloriinnehåll

  Barebells är oerhört populära proteinbars och vi förstår varför. De både ser och är otroligt goda och kommer i 10 smaker, vi har inte testat alla men de vi har testat har alla varit grymma. De påminner om lion bars täckta av choklad och med "bubblig" utformning av olika ingredienser. De har både högt protein och kaloriinnehåll och är perfekt som mellanmål eller filler efter träning. En bra energikälla som ger mer än det lägger på kroppen.

  Barsen känns ganska "lyxiga" i jämförelse med många andra proteinbarer och det märks ju lite på priset, även om det är ganska liten prisökning till andra bars. De är nog de godaste proteinbarsen i vårt test men priset och det ganska höga kaloriinnehållet drar ner den lite i betyg.

  Läs mer
 3. Star Nutrition Protein Bar

  9,1/10
  12 x Star Nutrition Protein Bar
  Kcal / port
  196 kcal
  Protein
  20 g
  Antal smaker
  10
  Antal bars
  12 st
  Fri frakt över 499 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Många goda smaker
  • Lågt sockerinnehåll
  • Högt proteininnehåll
  Nackdelar
  • Något högt tuggmotstånd

  Star nutrition är ett känt svenskt märke inom kosttillskott och träning. Med och har i över 20 år erbjudit kvalitativa produkter till bra priser. Deras proteinbars är inget undantag och likt barebells kommer i många goda smaker. De har hög proteinhalt, 20 gram, och även om kaloriinnehållet är ganska högt, 196 kcal, så har de endast 1.6 g socker per bar. Det är ganska "tjocka" bars, det är mycket att tugga i, så det ganska inte faller alla i smaken. Blir de äldre eller förvaras kallt är det väldigt mycket tuggmotstånd men medan de är färska eller i rumstemperatur så är de helt ok.

  Läs mer
 4. Core Protein Fika

  8,7/10
  Core Protein Fika
  Mest Prisvärd
  Kcal / port
  197 kcal
  Protein
  11 g
  Antal smaker
  1
  Antal bars
  12 st
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • Bra fika alternativ
  Nackdelar
  • Priset drar ner lite i smak & konsistens

  De mest prisvärda proteinbarsen vi testat. Det märks lite på konsistensen och smaken men är fortfarande ganska goda men riska för att de känns lite torra om de inte avnjuts med dryck. Detta är lite mer som ett mellanmål (eller fika som namnet indikerar) då proteinhalten är relativt lågt i jämförelse med andra bars, men går självklart att använda efter träning om man behöver energi snabbt och samtidigt få ett proteintillskott. Den största anledningen till att köpa de här barsen är priset, det går nog inte att få mer för priset, är man villig att dra ner lite i smakuppevelsen eller vill ha ett nyttigare fikaalternativ så är det här rätt val.

  Läs mer
 5. Pändy Candy Bar

  8,4/10
  Pändy Candy Bar
  Kcal / port
  135 kcal
  Protein
  12 g
  Antal smaker
  3
  Antal bars
  18 st
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Krämiga & goda
  • prisvärda
  Nackdelar
  • Något lågt kaloriinnehåll

  De här är verkligen supergoda proteinbars! De kommer bara i 3 smaker men det väger verkligen smaken upp för. De har ett ganska lågt kaloriinnehåll och då är sockernivån bland de lägre så detta är verkligen ett bra alternativ för den som vill ha ett nyttigare alternativ till fika eller mellanmål. Proteinhalten ligger på 12g men är 35% av hela baren så det är ganska högt överlag, så det ger dig ett ganska bra tillskott om du vill använda det efter träning.

  Pändy candy kanske verkar relativt dyr till att börja med men då får man tänka på att man får 18 stycken bars för det priset, vilket gör det till ett prisvärt alternativ.

  Läs mer

proteinbars2

Köpguide Proteinbars

Proteinbars är populära snacks och mellanmål. De kan också vara ett nyttigt tillskott när du har ont om tid eller om du tränar och inte uppskattar proteinshakes. Nedan har vi sammanställt punkter som var viktiga för oss i vår betygsättning av proteinbars och som du kanske ska överväga om du vill använda proteinbarer i din vardag.

 • taste

  Smak

  För oss är kanske den viktigaste aspekten i en proteinbar smaken. Om den inte smakar gott varför ens använda en proteinbar istället för en proteinshake eller något annat snack? Så tänk på vad du gillar för smaker och gå därefter. Choklad är enligt oss, alltid ett vinnande koncept.
 • proteins

  Protein

  Mängden protein är definitivt den näst viktigaste punkten efter smaken, det är trots allt en proteinbar du äter. Se över mängden protein på innehållsförteckningen. Helst vill du hamna på 20 gram protein ifall du vill kunna använda baren som ett snack efter träning istället för proteinpulver. Annars är baren bara ett nyttigare snack än andra alternativ, en snabb energikälla. 
 • carbs

  Kolhydrater

  Försök kolla så att det är en bra balans mellan kolhydrater och protein. Helst ska det vara betydligt mer protein än kolhydrater och av kolhydraterna vill du helst undvika socker. Annars blir proteinbaren snabbt ett proteinrikt godis.
 • sugar cubes

  Socker

  Vill du använda baren som ett hälsosamt snack är socker definitivt något du ska undvika. Socker är inte nyttigt och ger dig inte mer än snabb energi. Bland det bästa du kan dra ner på för ett mer hälsosamt liv är just socker.
 • scalecalories

  Kalorier

  En proteinbar borde landa på ungefär 200 kcal. Tanken är att det ska vara ett stabilt mellanmål eller kunna användas i anknytning till träning. Du vill alltså inte ha en kaloribomb men vill samtidigt ge din kropp tillräckligt med näring. 
 • protein bar

  Konsistens

  Här är det också preferenser som gäller, många proteinbarer är antingen släta och mjuka eller crunchigare och nötigare. Det är bara att fundera på vad du föredrar och välja därefter. Många av de, enligt oss, bättre produkterna är av en mer slätkaraktär. Vill man har mer motstånd är ett tips att frysa barsen. 
 • money

  Pris

  Priset på proteinbars skiljer sig ganska mycket mellan produkterna och beror främst på hur de ser ut i ovanstående punkter. Vi tycker nog att det kan vara värt att lägga några fler kronor per bar än att gå efter det billigaste, för då får du verkligen en bättre proteinbar.

Vanliga frågor om Proteinbars

Vad ska man leta efter i sin proteinbar?

Främst ska du kolla på proteininnehållet, namnet antyder att det borde finnas mycket protein i en proteinbar, så det bästa tipset är att jämföra gram protein mot t.ex. gram kolhydrater.

Blir jag smal av proteinbars?

Nej, vi rekomenderar inte att använda proteinbars som ersättare för vanliga måltider, men som snacks, mellanmål eller till träning för återhämtning passar det utmärkt.

Blir jag fet av proteinbars?

Om du äter för många kan du absolut gå upp i vikt. En bar innehåller ändå relativt mycket kalorier och är gjorda för att ge kroppen energi så flera produkter innehåller mycket socker. Du ska alltså inte tro att det proteinbars kan användas som något viktminskningskur.

Vilken proteinbar är bäst?

Utifrån vårt test valde vi ut Core Protein Bar 2.0 till den bästa proteinbaren. Självklart varierar smakpreferenser och vad man föredrar för konsistens, men sett till smakmöjligheterna och innehållet är proteinbaren en vinnare.

Är proteinbars nyttiga?

De ger dig energi, och som en bra proteinkälla kan de hjälpa dig bygga muskler och återhämta dig från ett träningspass. Nyttigheten skiljer mellan produkter men överlag är en proteinbar i anslutning med träning ett nyttigt alternativ och främjar muskelbygge. 

Testvinnare - Bäst Proteinbar

 • Core Protein Bar 2.0
 • Barebells Protein Bar
 • Star Nutrition Protein Bar
 • Pändy Candy Bar
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
53 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5