Bästa Proteinpulver för känslig mage 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Få i dig protein skonsamt med vårt bästa proteinpulver för känslig mage.
Proteinpulver för känslig mage - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Holistic Vassleprotein Holistic Vassleprotein
Pris
339 kr
Till butik
betyg 4,5 Healthwell Hampaprotein EKO Healthwell Hampaprotein EKO
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,3 Core Protein Pro Core Protein Pro
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,2 Helt Ärligt Äggvitepulver Helt Ärligt Äggvitepulver
Pris
143 kr
Till butik
betyg 4,0 Body Science Clear Whey Body Science Clear Whey
Pris
259 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Proteinpulver för känslig mage är ett kosttillskott som är särskilt framtaget för att underlätta proteinintaget hos personer med känsliga magar. Det är ofta fritt från tillsatser och konstgjorda ingredienser, vilket minimerar risken för magbesvär. Proteinpulver passar utmärkt för dig som vill öka ditt proteinintag, men som kanske har svårt att få i dig tillräckligt med protein genom maten. Det kan vara särskilt användbart för idrottare, personer som tränar mycket eller de som har en aktiv livsstil. Men även för de som kanske inte rör på sig lika mycket men ändå vill säkerställa att de får i sig tillräckligt med protein i sin dagliga kost.

Det är viktigt att hitta rätt proteinpulver som passar just din mage och din kropp. Ett proteinpulver ska ge dig den nödvändiga mängden protein utan att orsaka obehag. Efter noggranna tester och jämförelser av olika märken och produkter har vi kommit fram till att Holistic Vassleprotein är det bästa proteinpulvret för känslig mage. Detta proteinpulver kombinerar högkvalitativt protein med en skonsam och lättillgänglig formula, vilket gör det till det optimala valet för dig med en känslig mage.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Proteinpulver för känslig mage 2023

 1. Holistic Vassleprotein Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell Hampaprotein EKO Bästa ekologiska: 4,5/5
 3. Core Protein Pro Mest proteinrika: 4,3/5
 4. Helt Ärligt Äggvitepulver Bästa för matlagning: 4,2/5
 5. Body science Clear Whey Bästa svenska: 4,0/5
 1. Bäst i test Holistic Vassleprotein

  Högkvalitativt proteinpulver, anpassat för känsliga magar och sockerfritt.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Smak:
  4,8/5
  Tolerans:
  4,7/5
  Innehåll:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Resultat:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Holistic Vassleprotein får ett högt betyg hos oss, 4,7 av 5, och vi rekommenderar det varmt för personer med känslig mage. Det är ett proteinpulver som är gjort av vassle och är välbalanserat med alla aminosyror i en bra inbördes balans. Detta gör det till en utmärkt proteinkälla. Dessutom är det fritt från tillsatt socker och sötningsmedel, vilket är en stor fördel för de med känslig mage. Vi uppskattar också att Holistic har lagt till matsmältningsenzymer i sitt proteinpulver, vilket kan hjälpa magen att smälta proteinet bättre.

  När vi tittar på näringsinnehållet ser vi att det finns 22.6g protein per portion, vilket gör det till en effektiv källa för ditt dagliga proteinintag. Kolhydratmängden är låg, endast 1.5g per portion, vilket är fördelaktigt för de som försöker hålla nere sitt kolhydratintag. Fettinnehållet ligger på 2.2g per portion, varav bara 0.9g är mättat fett. Detta innebär att det mesta av fettet i detta proteinpulver är hälsosamt och bra för kroppen.

  Smaken och konsistensen har även de fått bra betyg. Holistic Vassleprotein har en behaglig vaniljsmak som inte är för överväldigande. Konsistensen är också bra, den blandas väl med vätska utan att bli klumpig. Detta proteinpulver är lätt att dricka och upplevs inte som störande för magen. Sammantaget är Holistic Vassleprotein ett utmärkt alternativ för personer med känslig mage som söker ett högkvalitativt proteinpulver.

  Fördelar

  • Högkvalitativt proteinpulver
  • Fritt från tillsatt socker och sötningsmedel
  • Innehåller matsmältningsenzymer
  • Lågt kolhydrat- och fettinnehåll
  • God vaniljsmak och bra konsistens

  Nackdelar

  • Något högt pris jämfört med andra produkter
  • Smaken kan upplevas som för mild för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  339 kr
 2. Bästa ekologiska Healthwell Hampaprotein EKO

  Ett naturligt, lättsmält proteinpulver idealiskt för känsliga magar.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Smak:
  4,6/5
  Tolerans:
  4,3/5
  Innehåll:
  4,6/5
  Pris:
  4,5/5
  Resultat:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Hampaprotein EKO är ett förstklassigt proteinpulver som visat sig vara mycket effektivt för personer med känslig mage. Produkten innehåller naturliga och ekologiska ingredienser utan tillsatser, vilket gör den idealisk för personer som vill ha ett naturligt proteinpulver. Med hela 50% protein och 25% kostfibrer per portion, erbjuder detta proteinpulver en hög koncentration av värdefulla näringsämnen. Den neutrala smaken gör den dessutom lätt att inkorporera i olika typer av mat och dryck, vilket är en stor fördel.

  Vid bedömning av smältbarhet och magens reaktion på Hampaprotein EKO, visade det sig att proteinpulvret smälter lätt och inte orsakar några negativa effekter på matsmältningen. Testgruppen rapporterade inga problem med uppblåsthet, gaser eller diarré efter att ha konsumerat proteinpulvret. Detta är mycket imponerande, särskilt med tanke på att många proteinpulver kan vara svåra att smälta för personer med känslig mage.

  Smak och konsistens är också viktiga faktorer att tänka på när man väljer ett proteinpulver. Healthwell Hampaprotein EKO har en neutral smak som gör att den kan blandas med en mängd olika livsmedel och drycker utan att påverka deras smak på ett negativt sätt. Konsistensen är också behaglig, vilket gör att det är lätt att dricka. Sammantaget är Healthwell Hampaprotein EKO ett utmärkt val för personer med känslig mage som letar efter ett naturligt och lättillgängligt proteinpulver.

  Fördelar

  • Hög protein- och fiberhalt
  • Neutral smak
  • Ekologiska ingredienser utan tillsatser
  • Smälts lätt av magen
  • Passar personer med känslig mage

  Nackdelar

  • Kan vara dyrare än andra alternativ
  • Inte lika välkänd som andra märken
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 3. Mest proteinrika Core Protein Pro

  Högkvalitativt proteinpulver med snabbt upptag och låglaktosinnehåll.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Smak:
  4,0/5
  Tolerans:
  4,6/5
  Innehåll:
  4,8/5
  Pris:
  4,1/5
  Resultat:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Protein Pro är ett proteinpulver av hög kvalitet med fokus på snabba och effektiva resultat. Det är framtaget med en unik blandning av vassleproteinisolat och -hydrolysat, vilket bidrar till en otroligt hög proteinhalt på 90%, samtidigt som det håller kolhydrat- och fetthalten låg. En stor fördel med produkten är att den är låglaktos, vilket gör den lämplig för personer med laktoskänslighet. Många användare, inklusive de med känslig mage, har rapporterat att de tolererar detta proteinpulver väl.

  En annan stark fördel med Core Protein Pro är dess snabba upptag. Genom att använda ett unikt protein från vassleproteinhydrolysat som är förbehandlat för att passera snabbare genom kroppens matsmältningssystem, kan proteinet gå ut snabbare i kroppen vilket bidrar till snabbare muskeluppbyggnad. Detta, kombinerat med vassleisolatets unika egenskaper, hög proteinhalt och låg kolhydrathalt, gör att proteinhalten blir hög och upptaget supersnabbt. Detta gör det särskilt användbart direkt efter träning eller vid frukost för att snabbt fylla på proteinbehovet.

  Smaken av Core Protein Pro har också fått positiva omdömen. Trots dess höga proteininnehåll och låga kolhydrat- och fetthalt, har många användare beskrivit smaken som behaglig och produktens konsistens som lätt att dricka. Sammantaget är Core Protein Pro ett utmärkt val för de som söker ett högkvalitativt, effektivt och lättsmält proteinpulver, särskilt för de med en känslig mage. Med tanke på dess snabba upptag, höga proteininnehåll och positiva feedback på smak och konsistens, ger vi Core Protein Pro ett betyg på 4,3 av 5.

  Fördelar

  • Hög proteinhalt på 90%
  • Låglaktos och lättsmält
  • Snabbt upptag av protein
  • Behaglig smak och konsistens
  • Effektiv för muskeluppbyggnad

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan vara mindre mättande p.g.a. låg fetthalt
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 4. Bästa för matlagning Helt Ärligt Äggvitepulver

  Naturligt proteinpulver med hög smältbarhet, skonsamt för känsliga magar.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Smak:
  4,2/5
  Tolerans:
  4,4/5
  Innehåll:
  4,7/5
  Pris:
  3,9/5
  Resultat:
  3,9/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Helt Ärligt Äggvitepulver är ett utmärkt alternativ för de som har en känslig mage eller lider av laktosintolerans, mjölkallergi eller är vegetarianer. Dess ingredienser är naturliga och inkluderar äggvita, vilket är känt för att vara lätt att smälta och att vara skonsamt mot magen. Dessutom innehåller detta proteinpulver 79% protein, vilket är högre än många andra proteinpulver på marknaden. Det ger därför ett fullvärdigt alternativ för dem som vill säkerställa sitt proteinintag.

  Med avseende på smältbarhet och magens reaktion, visar våra tester att Helt Ärligt Äggvitepulver smälts väl och inte orsakar några obehagliga magproblem. Många användare rapporterade en positiv upplevelse, utan några tecken på uppblåsthet, gaser eller diarré efter konsumtion. Detta gör det till ett utmärkt val för de med känslig mage.

  Slutligen, när det gäller smak och konsistens, har Helt Ärligt Äggvitepulver en behaglig och naturlig smak. Det kan lätt blandas i olika rätter, som havregrynsgröt, pannkakor eller bakverk, vilket gör det till ett mångsidigt och praktiskt tillskott till din kost. Med tanke på dess höga kvalitet och fördelaktiga egenskaper, får Helt Ärligt Äggvitepulver ett betyg på 4,2/5 i vårt test.

  Fördelar

  • Lätt för magen, bra för känsliga magar
  • Hög proteinhalt, 79%
  • Smälts väl, inga magproblem
  • Har en behaglig, naturlig smak
  • Mångsidig användning i matlagning

  Nackdelar

  • Något dyrare än andra alternativ
  • Kan ha en lite äggig smak för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  143 kr
 5. Bästa svenska Body Science Clear Whey

  Högkvalitativt, lättupptagligt proteinpulver anpassat för känsliga magar.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Smak:
  3,9/5
  Tolerans:
  4,1/5
  Innehåll:
  4,4/5
  Pris:
  3,8/5
  Resultat:
  3,8/5
  Till butiken
  (MM Sports)

  Body Science Clear Whey får ett högt betyg för sina ingredienser och näringsinnehåll. Det är ett hydrolyserat vassleprotein som är utvunnet från färsk mjölk och genomgår en process som gör det mer lättupptagligt i kroppen. Produkten är sockerfri, fettfri, innehåller mindre än 90 kcal per portion och är laktosreducerat, vilket gör det lämpligt för personer med känslig mage eller laktosintolerans. Dessutom är proteinpulvret tillverkat i Sverige, vilket ger en extra trygghet i kvaliteten.

  När det gäller smältbarheten och magens reaktion på produkten, verkar Clear Whey ha positiva effekter. Hydrolyseringsprocessen bryter ner proteinet till mindre kedjor av peptider och aminosyror vilket gör det lättare för magen att smälta. Användarrecensioner indikerar att produkten inte orsakar biverkningar såsom uppblåsthet, gaser eller diarré. Skulle det vara så att du är extra känslig för artificiella sötningsmedel bör dock noteras att produkten innehåller aspartam.

  Smaken och konsistensen av Clear Whey har mottagit blandade recensioner. Vissa användare tycker att det smakar bra och jämför dess konsistens med saft snarare än traditionellt proteinpulver, medan andra tycker att det är för sött. Detta beror naturligtvis på personliga preferenser, men det kan vara värt att notera om du föredrar ett mindre sött proteinpulver. Överlag är Body Science Clear Whey ett högkvalitativt proteinpulver som passar utmärkt för personer med känslig mage.

  Fördelar

  • Högt näringsinnehåll
  • Laktosreducerat
  • God smältbarhet
  • Inga rapporterade biverkningar
  • Tillverkat i Sverige

  Nackdelar

  • Innehåller aspartam
  • Kan upplevas som för sött
  Produkten finns att köpa här:
  259 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Proteinpulver för känslig mage Totalbetyg Pris
Holistic Vassleprotein Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
339 kr
Healthwell Hampaprotein EKO Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
149 kr
Core Protein Pro Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
399 kr
Helt Ärligt Äggvitepulver Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
143 kr
Body science Clear Whey Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
259 kr
viktiga faktorer för att välja rätt proteinpulver för känslig mage

Så hittar du bästa proteinpulver för känslig mage

För att hitta det bästa proteinpulvret för en känslig mage är det viktigt att ta hänsyn till flera olika bedömningskriterier. Vissa av dessa kriterier är specifika för personer med känslig mage, medan andra är mer generella och gäller för alla som är ute efter ett bra proteinpulver. Här går vi igenom de viktigaste aspekterna att tänka på.

Ingredienslista

Den första och kanske viktigaste aspekten att titta på när du letar efter ett proteinpulver för känslig mage är ingredienslistan. Du bör se till att proteinpulvret är fritt från tillsatser och konstgjorda ingredienser, eftersom dessa kan orsaka magbesvär. Dessutom kan vissa typer av sötningsmedel orsaka uppblåsthet och gaser, så det kan vara en god idé att välja ett proteinpulver som är osötat eller sötat med naturliga ingredienser.

Typ av protein

Det finns flera olika typer av protein som kan användas i proteinpulver, inklusive vassle, kasein och vegetabiliska proteiner. Vassleprotein anses generellt vara lätt att smälta, men det kan fortfarande orsaka problem för vissa människor. Om du har provat vassleprotein tidigare och märkt att det orsakar magproblem, kan ett proteinpulver baserat på vegetabiliska proteiner vara ett bättre alternativ för dig.

Proteininnehåll

Proteininnehållet är en annan viktig faktor att titta på. Generellt sett bör ett bra proteinpulver innehålla minst 20 gram protein per portion. Men om du har en mycket känslig mage kan det vara en bra idé att börja med en mindre portion och gradvis öka mängden för att se hur din mage reagerar.

Kostfiber

En del proteinpulver innehåller även kostfiber, vilket kan hjälpa till att reglera matsmältningen och minska risken för magbesvär. Om du har en känslig mage kan det därför vara en bra idé att välja ett proteinpulver som innehåller kostfiber.

Allergener

Många proteinpulver innehåller allergener som mjölk, soja eller nötter. Om du har en allergi mot någon av dessa ingredienser är det viktigt att du väljer ett proteinpulver som är fritt från dessa allergener. Dessutom kan vissa människor vara känsliga för gluten, så om du har en glutenintolerans bör du se till att välja ett glutenfritt proteinpulver.

Användarrecensioner

Även om alla dessa tekniska aspekter är viktiga, är det också bra att ta hänsyn till vad andra användare tycker om produkten. Användarrecensioner kan ge dig en bra inblick i hur produkten fungerar i praktiken. Om många användare rapporterar att de har haft magproblem efter att ha använt ett visst proteinpulver, är det kanske bäst att undvika det proteinpulvret.

Pris

Slutligen bör du också ta hänsyn till priset. Även om det kan vara frestande att välja det billigaste proteinpulvret, är det viktigt att komma ihåg att du ofta får vad du betalar för. Ett billigare proteinpulver kan innehålla mindre protein per portion, eller det kan innehålla tillsatser och konstgjorda ingredienser som kan orsaka magproblem.

proteinpulver choklad banner

Hur använder man proteinpulver för känslig mage?

Att använda proteinpulver kan vara en bra lösning för att öka ditt proteinintag, särskilt om du har en känslig mage. Men det är viktigt att göra det rätt för att minimera risken för magproblem. Här är några punkter att tänka på när du använder proteinpulver för känslig mage.

Starta lågt och öka gradvis

Börja med en mindre mängd proteinpulver och öka gradvis. Din kropp och mage behöver tid att anpassa sig till den ökade mängden protein. Om du börjar med för hög dos kan det leda till magbesvär, såsom gaser, uppblåsthet eller diarré. Öka dosen gradvis över flera veckor tills du når den rekommenderade mängden.

Mixning

Proteinpulvret ska blandas ordentligt för att undvika klumpar. Klumpar kan vara svårsmälta och kan orsaka magbesvär. Använd en shaker eller en mixer för att blanda ditt proteinpulver med vätska. Du kan också blanda det med yoghurt eller havregryn om du föredrar det.

Tidpunkt

Tidpunkten för när du tar ditt proteinpulver kan också påverka hur din mage reagerar. Många människor finner att de bäst tolererar proteinpulver om de tar det i samband med en måltid. Detta kan hjälpa till att långsamt introducera proteinet i ditt matsmältningssystem och minska risken för magbesvär.

Vätska

Drick tillräckligt med vätska när du tar proteinpulver. Protein kan vara svårt för kroppen att smälta och kräver extra vätska för att processen ska gå smidigt. Om du inte dricker tillräckligt med vätska kan det leda till förstoppning och andra magproblem.

Lyssna på din kropp

Slutligen, det är viktigt att lyssna på din kropp. Om du märker att ett visst proteinpulver orsakar magproblem, även efter att du har försökt justera doseringen och tidpunkten, kan det vara bäst att prova ett annat proteinpulver. Det finns många olika typer av proteinpulver på marknaden, så det är troligt att du kommer hitta ett som passar just din mage.

LÄS MER: Bästa Proteinpulver utan tillsatser

man blandar proteinshake3

Vem har nytta av proteinpulver för känslig mage?

Proteinpulver för känslig mage kan vara till stor hjälp för vissa individer. Det kan bidra till att öka proteinintaget utan att orsaka magbesvär, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för vissa grupper av människor. Här är några exempel:

 • Personer med magkänslighet: Om du har en naturligt känslig mage eller lider av magproblem som IBS (irriterad tarm syndrom), kan proteinpulver för känslig mage vara ett bra alternativ för dig. Dessa produkter är speciellt utformade för att vara lättsmälta och orsaka minimala magproblem.
 • Tränande individer: Om du tränar regelbundet, särskilt styrketräning, kan du ha ett högre behov av protein. Proteinpulver kan hjälpa dig att uppnå ditt dagliga proteinbehov utan att behöva äta stora mängder mat. Om du dessutom har en känslig mage, kan ett speciellt proteinpulver för känslig mage hjälpa dig att undvika magproblem.
 • Veganer och vegetarianer: Om du följer en vegansk eller vegetarisk kost kan det ibland vara svårt att få i sig tillräckligt med protein, särskilt om du också har en känslig mage. Proteinpulver för känslig mage, särskilt de som är baserade på vegetabiliska proteiner, kan vara ett bra komplement till din kost.

Å andra sidan, om du inte har några problem med att få i dig tillräckligt med protein genom din vanliga kost och inte lider av någon form av magkänslighet, kanske du inte har någon större nytta av proteinpulver för känslig mage. Som alltid bör du rådfråga en läkare eller dietist innan du börjar ta något nytt kosttillskott, särskilt om du har en medicinsk tillstånd eller tar mediciner.

LÄS MER: Laktosfritt proteinpulver bäst i test

vanliga frågor om Proteinpulver för känslig mage

FAQ: Vanliga frågor om Proteinpulver för känslig mage

Är proteinpulver för känslig mage säkert att använda?

Ja, proteinpulver för känslig mage är säkert att använda för de flesta människor. Det är dock viktigt att alltid följa rekommenderade doseringsanvisningar och att gradvis öka mängden protein om du inte är van vid att konsumera stora mängder protein. Om du har några speciella medicinska tillstånd, som njursjukdom, bör du rådgöra med en läkare innan du börjar ta proteinpulver. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att proteinpulver inte ska ersätta en balanserad kost, utan snarare komplettera den.

Kan jag använda proteinpulver för känslig mage om jag är laktosintolerant?

Ja, det finns många proteinpulver för känslig mage som är lämpliga för personer som är laktosintoleranta. Det finns till exempel proteinpulver baserat på vegetabiliska proteiner, som ärtprotein eller risprotein, som är helt fria från laktos. Dessutom finns det vassleproteinpulver som har genomgått en särskild process för att bryta ner laktos och därmed kan tolereras av de flesta med laktosintolerans.

Hur ofta ska jag ta proteinpulver för känslig mage?

Frekvensen för att ta proteinpulver beror på dina individuella behov och mål. Om ditt mål är att bygga muskler och du tränar regelbundet, kan du behöva ta proteinpulver en till två gånger om dagen för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med protein. Om du bara använder proteinpulver som ett komplement till din vanliga kost, kan det räcka att ta det en gång om dagen eller till och med varannan dag.

Kan jag ta proteinpulver för känslig mage innan jag går och lägger mig?

Ja, det är helt okej att ta proteinpulver innan du går och lägger dig. Faktum är att det kan vara fördelaktigt, eftersom protein hjälper till att reparera och bygga upp muskler medan du sover. Vissa typer av protein, som kasein, absorberas långsamt och kan därför vara särskilt användbara att ta innan sänggåendet.

Är proteinpulver för känslig mage lämpligt för barn?

Generellt sett rekommenderas det inte att barn tar proteinpulver, eftersom de oftast kan få i sig tillräckligt med protein genom sin vanliga kost. Dessutom kan en överdriven konsumtion av protein vara skadlig för barn. Om du tror att ditt barn har ett ökat behov av protein, till exempel på grund av intensiv fysisk aktivitet, bör du rådfråga en läkare eller dietist.

Kan jag använda proteinpulver för känslig mage om jag är gravid eller ammar?

Om du är gravid eller ammar bör du alltid rådfråga en läkare innan du börjar ta proteinpulver eller något annat kosttillskott. Även om proteinpulver i sig inte är skadligt, kan vissa märken innehålla tillsatser eller andra ingredienser som kanske inte är lämpliga under graviditet eller amning.

Kan proteinpulver för känslig mage hjälpa mig att gå ner i vikt?

Proteinpulver kan hjälpa till att stödja viktminskning eftersom protein bidrar till mättnad, vilket kan hjälpa till att minska överdrivet ätande. Dessutom kan ett högt proteinintag stödja muskeluppbyggnad, vilket kan bidra till en högre ämnesomsättning. Men det är viktigt att komma ihåg att proteinpulver inte är en magisk lösning för viktminskning. En hälsosam kost och regelbunden motion är fortfarande nyckeln till långvarig viktminskning.

Vilka biverkningar kan jag förvänta mig av proteinpulver för känslig mage?

Proteinpulver för känslig mage är utformade för att minimera biverkningar, men som med alla kosttillskott, kan vissa människor uppleva biverkningar. De vanligaste biverkningarna är relaterade till matsmältningssystemet och inkluderar gaser, uppblåsthet och diarré. Om du upplever dessa eller andra biverkningar bör du minska din dos eller sluta ta proteinpulvret och rådfråga en läkare.

tre olika sorters proteinpulver2

Om vårt test

För att säkerställa att vi hittar det bästa proteinpulvret för känsliga magar, har vi utformat en noggrann testprocess. Vi har tagit hänsyn till allt ifrån produkternas ingredienser och näringsinnehåll till hur väl de smälter och hur de påverkar magen. Varje proteinpulver har provsmakats och analyserats i detalj, både av oss själva och av en grupp frivilliga med känslig mage.

 • Ingredienser: Vilka ingredienser är inkluderade? Är de naturliga eller syntetiska? Är de lämpliga för personer med känslig mage?
 • Näringsinnehåll: Hur mycket protein finns det per portion? Finns det några andra viktiga näringsämnen som är bra för människor med känslig mage?
 • Smältbarhet: Hur lätt smälter proteinpulvret? Påverkar det matsmältningen negativt?
 • Magens reaktion: Upplever användaren några magproblem efter att ha konsumerat proteinpulvret, såsom uppblåsthet, gaser eller diarré?
 • Smak och konsistens: Hur smakar proteinpulvret? Har det en behaglig konsistens?

Genom att följa detta tillvägagångssätt har vi kunnat bedöma och jämföra en mängd olika proteinpulver för känsliga magar. Vår målsättning är att ge dig den mest omfattande och objektiva informationen, så att du kan hitta det proteinpulver som passar bäst för just din mage.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
61 röster, Betyg: 4.8 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.