Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst Bröstpump 2021

Det finns många anledningar till varför en bröstpump kan vara en bra ide. För att kunna fortsätta ge barnet bröstmjölk under pappaledigheten, för att upprätthålla mjölkproduktionen, på grund av andra amningsproblem eller bara för att det bara är flexibelt att ha extra bröstmjölk tillgängligt. Det finns många anledningar till att ha tillgång till en bröstpump och det finns därför även ganska många alternativ på marknaden. Vi har utsett 5 testvinnare, där Medela Swing Maxi Flex presterade bäst i ett antal avseenden.

Vilken bröstpump är bäst?

Det skiljer sig ofta ganska mycket i anledningar till varför man behöver en bröstpump och hur ofta den kommer komma till användning. Det är därför väldigt varierande vilken slags bröstpump som behövs. Vi har valt att fokusera på elektroniska bröstpumpar i detta test, men om du vet med dig att du väldigt sporadiskt kommer ha användning av en bröstpump kan du spara mycket pengar på en manuell pump. I vårt test är följande de främsta faktorerna som legat till grund i vår betygsättning:

 • Komfort - Bröstpumpning och därmed bröstpumpen ska inte vara obekväm
 • Effektivitet - Hur snabb och hur bra är pumpen på att pumpa bröstmjölk
 • Tillbehör - En bra pump kommer med allt man kan tänka sig behöva, för pumpning, rengöring och förvaring
 • Pris - Priserna varierar rätt mycket mellan produkterna men har även stor inverkan på övriga faktorer

 1. 1. Medela Swing Maxi Flex
  9,7/10
  Medela Swing Maxi Flex Elektrisk dubbelbröstpump
  Bäst i test
  Antal tillbehör
  15
  Dubbelpumpning
  Ja
  Handsfree
  Nej
  Manuell
  Nej
  Till Butik
  2599 kr
 2. 2. Elvie Enkel Elektrisk Bröstpump
  9,3/10
  Enkel Elektrisk Bröstpump
  Antal tillbehör
  17
  Dubbelpumpning
  Nej
  Handsfree
  Ja
  Manuell
  Nej
  Till Butik
  3229 kr
 3. 3. MAM Bröstpump 2in1
  9,1/10
  MAM Bröstpump 2in1 Elektrisk/Manuell
  Antal tillbehör
  11
  Dubbelpumpning
  Nej
  Handsfree
  Nej
  Manuell
  Ja
  Till Butik
  1199 kr
 4. 4. Medela Freestyle Flex Elektrisk Bröstpump
  8,8/10
  Medela Freestyle Flex Elektrisk Bröstpump
  Antal tillbehör
  24
  Dubbelpumpning
  Ja
  Handsfree
  Nej
  Manuell
  Nej
  Till Butik
  3999 kr
 5. 5. NUK First Choice+
  8,4/10
  NUK elektrisk bröstpump First Choice+
  Antal tillbehör
  9
  Dubbelpumpning
  Nej
  Handsfree
  Nej
  Manuell
  Nej
  Till Butik
  1995 kr

brostpump baby

Köpguide till den bästa bröstpumpen

Ofta handlar man en bröstpump innan man är helt säker på hur ofta och hur mycket den kommer komma till användning. Som tidigare nämnt så kan en manuell pump räcka för dina behov och i så fall kan man spara ganska mycket pengar på en sådan. Det säkraste valet man kan göra är dock att täcka alla situationer som kan uppstå genom att köpa en elektrisk pump som går att använda på båda brösten samtidigt.

 • milkTillbehör
  Fler tillbehör kan först framstå som att det krånglar till det och att det blir mycket att hålla koll på men i långa loppet är det bättre att ha för många än för få. De flesta pumpar kommer med det mesta man behöver men desto fler tillbehör desto mindre är risken att det uppstår en situation där du inte har allt du behöver. Om man till exempel inte haft tid till att diska, inte använt redan pumpad mjölk eller liknande. Med ett barn i huset ser prioriteringar och ork väldigt annorlunda ut. Fler tillbehör kan verka krångligare men få tillbehör kan definitivt vara mer krångligt.
 • woman2Effektivitet & komfort
  Att ha en batteridriven pump gör det enklare att kunna pumpa var man vill. En dubbelpump gör även att du behöver spendera mindre tid med att pumpa och växla bröst, vilket gör att du kan fokusera på annat. Om det känns irriterande att behöva spendera tid och sitta ”fast” med bröstpumpningen är ett handsfree alternativ definitivt att rekommendera. Det innebär att du kan syssla med annat medan pumpen mjölkar. Det finns många alternativ här och det är bara att du ställer dig frågan vad du tror kommer passa dig bäst och känna dig mest bekväm med.
 • breast pump2Inställningar
  Det kan ofta vara värt att se över hur många inställningar och vilka sorters inställningar det finns på pumpen. För att pumpen ska vara så komfortabel som möjligt vill man gärna ha möjligheten att börja långsamt och sedan kanske öka på. Ännu bättre är det om pumpen har programinställningar som efterliknar ett barns sugmönster.
 • bluetooth2Extra Funktioner
  Att kunna spåra och hålla koll på sin pumpning kan vara väldigt skönt, det finns nog med saker att tänka på när man har ett ammande barn. Att ha tillgång och möjlighet att koppla pumpen till en app gör det enkelt att hålla koll på mängder och spenderad tid men kan också underlätta med planering och varnar om batterinivåerna är låga. Handsfree funktion är också något som är väldigt uppskattad hos vissa, eftersom det ger en mer frihet under pumpningen.

Vanliga frågor om bröstpumpar

Vilken bröstpump är bäst?

I vårt test fick Medela Swing Maxi Flex högst betyg utefter ett antal faktorer i kombination såsom pris, komfort och effektivitet. Din situation och behov behöver inte ställa samma krav, konsultera gärna vår köpguide högre upp på sidan.

Hur lång tid tar en bröstpumpning?

Det beror på om du har dubbelpumpnings funktion eller inte men med en enkel bröstpump tar en session mellan 10 och 20 minuter.

Vad innebär handsfree?

Att du inte behöver hålla i bröstpumpen och den har inte massa sladdar och kablar. Du kan helt enkelt hålla på med annat medans du pumpar.

Vilken typ av bröstpump ska jag välja?

Detta är väldigt individuellt beroende på hur ofta du kommer att använda pumpen. Det enklaste och mest komfortabla alternativet är en elektriskt pump eftersom det minimerar ditt jobb så du kan fokusera på annat.

Testvinnare - Bäst Bröstpump

 • Medela Swing Maxi Flex
 • Elvie Enkel Elektrisk Bröstpump
 • MAM Bröstpump 2in1
 • Medela Freestyle Flex Elektrisk Bröstpump
 • NUK First Choice+
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-20 17:07:15