Bäst i test: Bästa fettförbrännaren 2023

Uppdaterad 5 maj 2022

Att komma i god form kan man göra på olika sätt. Vissa föds med en fettförbränning som kan anses hög eller normal, medan andra måste jobba hårdare för att uppnå samma resultat. Med en effektiv fettförbrännare kan alla ta sig lika långt, speciellt de som vill fokusera på att forma kroppen med muskler genom träning men som också vill upprätthålla en hög fettförbränning. Vi har testat ett flertal av marknadens populäraste fettförbrännare och utsett BURN till den effektivaste och bästa fettförbrännaren 2023.

Testvinnare - Bästa Fettförbrännare 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Fettförbrännare 2023:

 • BURN - Bäst i test
 • Healthwell Chili Diet
 • Womens Best Burner Capsules
 • Jacked Execute Fettförbrännare
 • Jacked Ripped Caps

De 5 bästa Fettförbrännare i Juni 2023

 1. 1. BURN- Bäst i test

  9,5/10
  "Bäst resultat i våra test och utomordentliga kundomdömen".
  BURN
  Bäst i test
  Mängd
  120 kapslar
  Antal portioner
  60
  Pris / portion
  4,15 kr
  Antal aktiva ämnen
  10
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Innehåller naturliga ämnen
  • Bra pris
  • Kan köpas med eller utan koffein
  Nackdelar
  • Hög dos (4 kaps om dagen)
  • Stora kapslar

  Recension

  BURN x10 från Svenskt Kosttillskott är ett väldigt populärt kosttillskott för de som vill gå ner i vikt och är en vidareutveckling av föregångaren BURN x5. BURN x10 har gett bäst resultat i våra tester och har höga betyg från hundratals kunder. BURN innehåller 10 ämnen som alla bidrar till ökad förbränning, mer energi eller begränsning av sötsug. Det gör att den lämpar sig bra vid hård träning för dig som vill bibehålla energinivåerna och träna hårt samtidigt som du går ner i vikt. De aktiva ämnena består av örter, kryddor och teer, inga konstigheter och inga onödiga ämnen. Produkten innehåller även piperin (svartpeppar) som hjälper kroppen att ta upp vissa ämnen snabbare. 

  Kapslarna är tyvärr av bovint gelatin vilket betyder att produkten inte lämpar sig för vegetarianer. Kapslarna är relativt stora och tas två åt gången vid två tillfällen under dagen. Det gör att BURN är ganska intensiv att ta, men det rekommenderas att ta BURN under en period på 30 dagar (en hel förpackning) och sedan ta en paus. Utvärdera dina resultat under denna period för att se om du ska fortsätta med produkten eller prova något annat, det är inte 100 % säkert att fettförbrännare är lika effektiva för alla. 

 2. 2. Healthwell Chili Diet

  9,3/10
  "Effektiva kapslar till bra pris".
  Healthwell Chili Diet
  Mängd
  120 kapslar
  Antal portioner
  60
  Pris / portion
  9,92 kr
  Antal aktiva ämnen
  8
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Chili är en välbeforskad fettförbrännare
  • Passar vegetarianer
  • Lättsvalda kapslar
  Nackdelar
  • Stor dos (4 kapslar om dagen)
  • Chili kan ge biverkningar

  Recension

  Healthwell är Svenskt Kosttillskotts egna varumärke med produkter inom hälsokost som tillverkas enligt HACCP-standard (regelverk för giftfri och säker livsmedelsproduktion). Healthwell Chili Diet är en produkt framtagen för att höja kroppens naturliga fettförbränning. Chili Diet är baserad på de goda effekter som chili har visat sig ha på förbränning. Det finns flera studier som styrker att chili har en stärkande inverkan på metabolismen. Utöver chili innehåller Chili Diet även hallonketon och är förstärkt med biotin, både ketoner och biotin är viktiga för förbränningen av ämnen i kroppen och hjälper kroppen hantera underskott på energi. Även om du vill gå ner i vikt så måste du alltid se till att du får i dig tillräckligt med näringsämnen för att må bra. 

  Chili Diet gav goda resultat i våra tester, flera i testpanelen kunde se en signifikant viktnedgång under testmånaden. För några personer uteblev effekten helt. Viktminskning är komplicerat och alla produkter ger inte samma effekt, prova därför en förpackning (30 dagar vid rekommenderat intag) och utvärdera dina resultat. Tabletterna är relativt små och mer lättsvalda än andra produkter. 

 3. 3. Womens Best Burner Capsules

  9,2/10
  "Nyttig produkt som kan hjälpa dig att gå ner i vikt".
  Womens Best Burner Capsules
  Mängd
  120 kapslar
  Antal portioner
  60
  Pris / portion
  2,00 kr
  Antal aktiva ämnen
  16
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Innehåller många vitaminer
  • Vegansk
  • Ger bra energi
  • Endast en kapsel om dagen
  Nackdelar
  • Inte lika bra resultat i viktnedgång som andra produkter
  • Dyr produkt

  Recension

  Womens Best är ett australiensiskt företag som har specialiserat sig på kosttillskott och träningsutrustning till kvinnor och tjejer. Burner Capsules innehåller en lång rad örter och växter, vissa med stark vetenskaplig evidens och andra utan. Men tillsammans skapas en effektiv synergi som är tänk att hjälpa dig att gå ner i vikt och samtidigt som kroppen får i sig de mineraler och vitaminer den behöver. Den huvudsakliga ingrediensen är kolin som är ett viktigt ämne vid fettförbränning. Kolin har visat sig ha goda effekter på metabolismen i flertalet internationella studier. Kapslarna är veganska och har en form som gör att de är lätta att svälja. 

  Womens Best Burner Capsules är en imponerande produkt, det är lite som ett multivitamin i miniatyr med fokus på fettförbränning. Du får i dig många nyttiga ämnen samtidigt som den mentala fokus och energi höjs. Vi såg goda resultat på upplevda energinivåer i våra tester men ingen tydlig viktnedgång över hela gruppen. Vi provade produkten under 30 dagar så det kan behövas mer tid, eller så påverkade andra faktorer. Burner Capsules har blivit väldigt uppskattade över hela världen och den får ständigt höga betyd hos butiker och i marknadsundersökningar. 

 4. 4. Jacked Execute Fettförbrännare

  9,0/10
  "Mycket effektiv men innehåller synefrin".
  Jacked Execute Fettförbrännare
  Mängd
  60 kapslar
  Antal portioner
  30
  Pris / portion
  8,30 kr
  Antal aktiva ämnen
  8
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Märkbar skillnad i fokus och energi
  • Ökar förbränningen och gav bra testresultat
  • Mycket bra hungerkontroll
  Nackdelar
  • Ganska dyr produkt
  • Innehåller synefrin

  Recension

  Jacked Execute tillverkas av det amerikanska företaget Jacked som är kända för sina effektiva kosttillskott. De tar ofta steget längre och har mer potenta PWO:s, mer kaloritäta gainers och här en extra kraftfull fettförbrännare. Jacked Execute hjälper dig med hungerkontroll, bibehållen mental skärpa och ökad fettförbränning. I våra test levererar Jacked Execute mycket bra, en märkbar skillnad i fokus och energi kunna uppmärksammas hos flera av testpersonerna och många i testpanelen kunde påvisa viktnedgång. Produkten innehåller flera växter och örter samt extra kolin (ett ämne som är viktigt vid viktnedgång) men även synefrin.

  Anledningen till att Jacked Execute inte får toppbetyg av oss är just att den innehåller synefrin. Synefrin är ett centralstimulerande ämne som vid höga doser sätter kroppen i stress vilket höjer fokus, minskar hunger och ökar förbränningen. Men synefrin har visat sig ha negativa effekter på hjärta och blodtryck. Det finns inga fastställda gränsvärden och ämnet är fortfarande helt lagligt att använda i kosttillskott men kan innebära risker. Med det sagt så är synefrin ändå ett mycket potent ämne och om du vill gå in för en kort, intensiv viktnedgång så kan Jacked Execute vara ett mycket bra hjälpmedel.

 5. 5. Jacked Ripped Caps

  8,9/10
  "Mycket bra pris, men något sämre effekt".
  Jacked Ripped Caps ‐ för din fettförbränning
  Mängd
  120 kapslar
  Antal portioner
  60
  Pris / portion
  2,48 kr
  Antal aktiva ämnen
  7
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Innehåller mycket koffein
  • Bäst pris
  • Höga kundbetyg
  • Innehåller många doser
  Nackdelar
  • Gav svaga resultat i vårt test
  • Kan resultera i illamående

  Recension

  Jacked Ripped Caps är ett bra alternativ till Jacked Execute om du vill undvika synefrin. Ripped Caps innehåller örter och chili, chili har en god effekt på förbränningen i kroppen och har studerats för detta ändamål i flera olika studier. Produkten innehåller även mycket koffein som gör att du kan ta kapslarna bara för energins skull om du skulle behöva. 

  Jacked Ripped Caps gav lägst resultat på viktnedgång i testet. Men den levererade bra när det kommer till energi och hungerkontroll, helt klart en prisvärd produkt eftersom priset är ett av de lägsta när det kommer till fetförbränningsprodukter.

kvinna i god form

Din köpguide till den bästa fettförbrännaren

En fettförbrännare fungerar väldigt individuellt jämfört med exempelvis ett proteinpulver. Ett proteinpulver innehåller inte särskilt många aktiva ämnen än just protein, som det också har gjorts mycket studier kring och hur det fungerar i kroppen. Att fettförbrännare skiljer sig mycket i innehåll beror på att våra kroppar är alla olika och för att trigga en högre fettförbränning kan skilja sig mycket från person till person. I vår köpguide har vi sammanfattat olika saker att ta hänsyn till för att på enklast möjliga sätt hitta en fettförbrännare som fungerar bra direkt.  

 • amnen molekyler

  Aktiva ämnen 

  Ett stort antal aktiva ämnen ser till att man lätt får i sig ett eller flera ämnen som ökar fettförbränningen. Eftersom nästan inga fettförbrännare bara innehåller en eller två ingredienser kan det vara svårt att veta exakt vad som fungerar på den egna kroppen. En fettförbrännare med flera aktiva ämnen behöver nödvändigtvis inte vara mycket dyrare, men brukar underlätta att hitta något som sätter igång och ökar fettförbränningen i kroppen.
 • betyg

  Recensioner från konsumenter 

  Det som fungerar för de allra flesta, kommer högst troligt även att fungera för en själv. Ett bra sätt att bilda sig en uppfattning om fungerande fettförbrännare är att se vad recensioner från konsumenter säger. Är det ett fåtal recensioner med höga betyg ska man fortfarande ta betyget med en nypa salt, men när det finns över 100 betyg är underlaget tillräckligt stort för att vara trovärdigt. Man får komma ihåg att de allra flesta kommer inte ens betygsätta en produkt.
 • diet

  Kost & kosttillskott 

  Fördelen med kosttillskott är att de gör allting enklare. I en kapsel kan man få i sig ett flertal av de nyttiga ämnena istället för att köpa 10 olika livsmedel och äta lite av varje. Fördelen med naturliga fettförbrännare via livsmedel är att det tas upp effektivare av kroppen och lyckas man hitta det som fungerar, kan man krydda sin kost med enbart det ämnet. Ett tips om man inte vill få i sig en fettförbrännare som kosttillskott över en längre period är att hitta en fettförbrännare som fungerar, och sedan köpa livsmedel som innehåller vissa av dessa ämnen och prova om det går få samma effekt helt naturligt.  
 • huduvaerk

  Bieffekter 

  Som med alla kosttillskott ska man aldrig överdriva. Följer man doseringsanvisningar och mår bra brukar det fungera fint att fortsätta, men vissa kan vara mer känsliga mot olika ämnen än andra. Några vanliga bieffekter som förekommer om man överdoserar eller är känslig mot vissa ämnen i fettförbrännare är illamående, yrsel, hjärtklappning och att man blir väldigt varm. Att bli väldigt varm är något som många inte ser som en bieffekt utan ett kvitto på att vissa verkande ämnen i fettförbrännaren fungerar.

Vårt test av fettförbrännare

Det går att träna på flera olika sätt för att bränna mer fett. Det effektivaste sättet är långvarig låg- till medelintensiv träning. Detta är också något som gör att träningen tar väldigt lång tid, tid som de flesta som snabbt vill komma i form ofta spenderar på att bygga muskler på istället. När muskeluppbyggandet kombineras med en hög fettförbränning, antingen genom timtals med ytterligare träning eller en fettförbrännare har man ett recept på framgång. I köpguiden längre ner har vi gått igenom de viktigaste punkterna kopplade till fettförbrännare, men vad testet primärt utgått ifrån är följande:

 • Praktiska tester - Personer med identiska träningsscheman och kost har testat olika fettförbrännare och placebopiller för att sedan utvärdera viktminskning och visuell skillnad.
 • Ingredienser & aktiva ämnen - Olika fettförbrännare kan skilja sig åt från varandra relativt mycket. Vi har gått igenom vilka ämnen som fungerar och sållat ut fettförbrännare med många utfyllningsämnen.
 • Prisvärdhet - Man ska alltid få valuta för pengarna. En fettförbrännare med många doseringar eller ett lågt pris kommer bara att bli dyrare i längden om effekten uteblir. En fettförbrännare ska vara effektiv och inte enbart billig.

Vanliga frågor om fettförbrännare

Vilken fettförbrännare är bäst?

En stor genomgång senare har vi kommit fram till att den bästa fettförbrännaren 2023 är BURN. Fettförbrännaren innehåller ett flertal potenta ämnen som många konsumenter anser fungera bra, och som också har bekräftats av vår testpanel. 

Är fettförbrännare olagliga?

Fettförbrännare som säljs av stora, välkända aktörer i Sverige är inte olagliga. Köper man fettförbrännare från en utländsk leverantör finns risken att dessa inte följer samma krav som finns i Sverige och EU, och skulle kunna anses som olagliga.

Vilken fettförbrännare fungerar bäst för mig?

Att direkt veta vilken fettförbrännare fungerar bäst är svårt. Många anser att BURN fungerar bra, men undantag kommer alltid att finnas. Alla kroppar är unika, men generellt finns ämnen som tenderar att fungera bra på de allra flesta.

Kan jag öka min fettförbränning helt naturligt?

Ja. Fettförbrännare innehåller extrakt från helt naturliga ämnen. För att veta vilka naturliga ämnen fungerar på just dig, går det att prova sig fram genom att köpa ämnen som förekommer i fettförbrännares innehållsförteckning och känna efter vilka effekter som uppnås.

Har fettförbrännare några bieffekter?

Listan på tänkbara ingredienser i fettförbrännare är lång. Vi har enbart undersökt receptfria tabletter som oftast innehåller olika typer av örter, växtextrakt och mineraler. Biverkningarna beror till stor del på innehållet, men vissa har upplevt upprörd mage, huvudvärk och insomningssvårigheter i samband med olika fettförbränningstabletter. Kom ihåg att huvuddelen av din viktnivå ska vara fokuserad på hälsosam och balanserar träning och kost.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
56 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5