Bäst i test: Bästa massagekudden 2022

Uppdaterad april 2022

Om du är stel i nacken eller har ont i ryggen så är en massagekudde helt fantastisk. Massagekuddar masserar och kan också värma det ömmande området för att förbättra cirkulation och mjuka upp stela muskler. Massagekudden kan du använda på kontoret eller hemma, som avslappning eller rehabilitering. Vi har testat massagekuddar från olika tillverkare och återförsäljare för att ta reda på vilken som är bäst. Nedan listar vi våra testfavoriter och vi tycker att alla 5 är prisvärda alternativ som fungerar bra.

Vårt test av massagekuddar

Massagekudden kan användas både för rehabilitering och i förebyggande syfte, men avseende på både träningsvärk och vissa skador. Det fungerar minst lika bra att bara sätta sig med kudden en stund för att slappna av efter en lång dag. Beurer och nykomlingen Flowlife är favoritmärken på marknaden och de erbjuder riktigt bra massagekuddar, men massagekuddar tillverkas av flera olika tillverkare som är intressanta att undersöka. Vi tittar på allt ifrån fysiska faktorer som material, sladdlängd och funktioner men även hur kudden är att använda. En bra massagekudde ska kunna ge känslan av en djupmassage, kännas bekväm mot nacken och hålla en god kvalitet och livslängd. Följande punkter är de vi tar hänsyn till i vårt test:

 • Material & komfort - Vilka material är massagekudden tillverkad i? Är materialet och fyllningen sköna? Kan man använda modellen länge utan att få några besvär?
 • Inställningar - Hur många program finns? Är programmen användbara och lätt inställbara?
 • Egenskaper - Hur lång sladd har modellen? Hur länge räcker batteriet? Hur lång tid tar laddningen? Hur verkar massagehuvudena?
 • Prisvärdhet - Är det en massagekudde som är värd priset du betalar? Hur är kvaliteten?

 1. Musclepillow

  9,6/10
  "Premiumkudde med många funktioner och stark massage".
  Musclepillow
  Bäst i test
  Program
  3 program
  Strömförsörjning
  Batteridriven
  Massagehuvuden
  4 st
  Fördelar
  • Många program
  • Infraröd värme
  • Smidig kudde
  Nackdelar
  • Något högt pris

  Recension

  Musclepillow från danska Musclepain är en riktigt premiumkudde. Den har mycket bra flexibilitet i inställningar och många funktioner som gör att du kan få en riktigt bra massage. Förväntningarna var ganska höga redan innan testet men Musclepillow överraskade oss men sin prestanda. Den har tre olika program som passar till de mesta från avslappning eller rejäl uppmjukning av muskler. Den har infraröd värme som tränger djupt ner i musklerna och släpper på stelhet och knutar, värmen kan också regleras i olika lägen. Du kan också bestämma riktning på rotationen med ett knapptryck för ytterligare anpassning. Det finns fyra knappar för av/på och de olika funktionerna direkt på kuddens övre sida vilket är behändigt. Nätet som spänner över massagehuvudena är bekvämt och möjliggör att massagehuvudena känns ordentligt mot huden. Den är därtill batteridriven vilket är ett stort plus för oss.

  Musclepillow får höga betyg av oss, om du vill ha en massagekudde som presterar bra och kan lägga lite extra på produkten så rekommenderar vi verkligen Musclepillow. Priset är något högt men Musclepain kör ofta rabatter och kampanjer så den går att få relativt billigt, runt 1000 kronor. Enda nackdelen är att vi gärna hade sett att den hade fjärrkontroll, det är skönt att skifta lägen utan att behöva sträcka armarna till kudden och hitta rätt knapp.

  Läs mer
 2. Flowpillow Heat

  9,4/10
  "En stark och flexibel massagekudde som är väl värd sitt pris".
  Flowlife Flowpillow Heat
  Bästa premiumvalet
  Program
  3 program
  Strömförsörjning
  Batteridriven
  Massagehuvuden
  4 st
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köp
  1-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Trådlös
  • Liten och lätt
  • Stark och effektiv
  • Svensktillverkad
  Nackdelar
  • Något högt pris

  Recension

  Flowlife är ett populärt märke när det kommer till massageprodukter, ett relativt nystartat svensk företag som växer snabbt. Deras produkter är innovativa och håller en hög kvalitet, Flowpillow är inget undantag. Det är en av få massagekuddar som är sladdlös vilket är ett stort plus. Att kunna bära med sig kudden och använda var som helst gör produkten väldigt flexibel. Bara en sån sak att skifta från huvud till vader kan vara bökigt om du har en nätansluten kudde.

  Flowpillow kan ställas in på tre olika program, alla med eller utan värme. Det lugna tempot är avkopplande och behagligt, perfekt att avsluta eller börja massagen med. Medeltempot tycker vi är bäst, det fungerar vid muskelknutar, spänningar och bara för att det är skönt! Det högsta tempot är ett av de starkaste vi upplevt när det kommer till massagekuddar, perfekt för stora och stela muskler som behöver en rejäl omgång. Batteritiden stämmer överens med tillverkarens angivelse på 1.5-2 timmar vilket räcker gott och väl för en rejäl massage. Den smidiga storleken, flexibla program och att den är trådlös gör Flowpillow till en riktig vinnare, den är lätt att använda och gör precis det du vill att en massagekudde ska klara av. Vi blev inte besvikna på Flowlife denna gång heller!

  Läs mer
 3. Medisana MC840 Massagekudde

  9,3/10
  "En billig massagekudde som levererar en avslappnande massage".
  Medisana MC840 Massagekudde
  Mest Prisvärd
  Program
  2 program
  Strömförsörjning
  Nätansluten
  Massagehuvuden
  4 st
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket bra pris
  • Bra värmefunktion
  • Unik funktion med infrarött ljus
  Nackdelar
  • Bara en styrka
  • Massagen blir något enformig efter ett tag

  Recension

  Medisana MC840 är en lätt och tunn massagekudde med ett väldigt skönt tyg. Massagekudden ger precis som övriga kuddar i listan en shiatsumassage och du kan välja att slå på eller av värmefunktionen. Kudden har två olika program som egentligen bara är åt vilket håll massagehuvudena rullar åt. Det är en bra funktion som gör att massagen känns mer naturlig. Medisana MC840 har också en inställning för infrarött ljus som ytterligare ska mjuka upp och motverka stela muskler samt bidra till endorfinproduktionen.

  Kuddens massage är behaglig och lagom kraftfull. Men vi saknar att den inte har olika tempon, det blir lite tråkigt att bara ha samma kraft i massagen oavbrutet. Värmefunktionen är däremot mycket bra, om det är kombinationen av värme och infrarött ljus är svårt att svara på men den känns mer intensiv än andra kuddar. Med det låga priset i åtanke så tycker vi att Medisana MC840 är en massagekudde som är väl värd pengarna. Den passar utmärkt till dig som vill prova på en massagekudde och som mest vill ha den till lättare massage och avslappning.

  Läs mer
 4. Beurer Shiatsu MG147

  8,9/10
  "Ett bra alternativ för dig som vill ha en hårdare massage".
  Beurer Shiatsu Massagekudde MG147
  Program
  2 program
  Strömförsörjning
  Nätansluten
  Massagehuvuden
  4 st
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra styrka i massagen
  • Värmefunktion
  • Fjärrkontroll
  Nackdelar
  • Få programalternativ

  Recension

  MG147 från Beurer är lika Medisana MC840 i utförandet. Den har fyra massagehuvuden som kan rotera åt båda hållen och en värmefunktion som mjukar upp leder och muskler. MG147 ger en ganska hård massage, hårdare än Medisana MC840 och ungefär samma som Flowpillow. Den lämpar sig därför till dig som tränar och behöver en lite hårdare massage för muskelknutar, träningsvärk och stelhet.

  Kudden är nätansluten och har en fjärrkontroll som styr rotationshåll och värmefunktionen. Vi tycker att MG147 presterar bra och är prisvärd, den ger en skön massage men den håller inte samma nivå som de dyrare kuddarna Flowpillow och MG135.

  Läs mer
 5. Beurer Shiatsu MG 135

  8,4/10
  "Mjuk och behaglig massagekudde i stilren design".
  Beurer Massagekudde Shiatsu MG 135
  Program
  2 program
  Strömförsörjning
  Nätansluten
  Massagehuvuden
  4 st
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Universalstorlek
  • Värmefunktion
  • Extra lång strömkabel
  Nackdelar
  • Liten anpassning av massagen
  • Ganska dyr för få funktioner

  Recension

  Beurer MG135 är en snygg massagekudde som liknar en helt vanlig kudde. Den kan utan problem ligga framme i fåtöljen eller soffan när den inte används. Den har 4 massagehuvuden som kan rotera åt höger eller vänster. Massagen är mer för avslappning än behandling av stelhet och smärta. Kudden har universalstorlek (40x40 cm) så du kan klä den i ett vanligt överdrag om du hellre vill det. Med lång strömkabel, värmefunktion och behagligt tyg så får du en avslappnade massage som passar utmärkt efter en lång dag på jobbet så väl som efter träningspasset.

  Massagen är avslappnande men den ger inte det där ”extra” som en starkare kudde kan leverera. Priset är också relativt högt, men den kvalificerar in på listan tack vara den smidiga storleken, stilrena designen och extra långa strömkabeln som gör kudden lätt att använda och kan lämnas framme utan att den sticker ut.

  Läs mer

massagekudde kopguide

Köpguide till bästa massagekudden

De flesta massagekuddar påminner mycket om varandra och massagen känns ganska likvärdig för det mesta. Men det finns vissa kuddar som utmärker sig med inställningar och funktioner som ger det lilla extra. Om du inte hittar rätt kudde i topplistan ovan så kan du kika på följande punkter för att välja bäst massagekudde.

 • funktioner

  Program och funktioner

  De funktioner och program som finns idag är ganska begränsat. På de flesta kuddarna kan du ställa in hastigheten på massagehuvudenas rotation och ibland välja riktning på rotationen. Vissa kuddar har även infravärme eller någon form av värmefunktion. Värme mjukar upp muskler och leder extra bra och är en väldigt behaglig upplevelse som vi rekommenderar.
 • strömförsörjning

  Batteri eller sladd

  De mest moderna massagekuddarna är batteridrivna, och det är förståeligt. Det är betydliga smidigare att ha en batteridriven massagekudde än en nätansluten. Du kommer vilja ha massagekudden på olika ställen och frihet att flytta runt på den. Fördelen med de nätanslutna kuddarna är givetvis att du inte behöver ladda kudden eller byta batterier och att de brukar vara lite billigare.
 • användningsområden

  Massagehuvuden och användning

  En massagekudde låter som något som används för nacken och baksida huvud, men du kan faktiskt använda kudde var som helst. Den är väldigt bekväm att ha under vaderna eller bakom ryggen. Se därför till att designen på kudden är lämpad för användning på flera områden.

  Antalet massagehuvuden brukar vara fyra men kvaliteten på huvudena kan variera. En del känns lite bräckliga och masserar ganska klent medan andra är robusta och ger en rejäl massage. Det är såklart svårt att veta på förhand men ett tips är att inte välja de absolut billigaste kuddarna.
 • rengöring

  Rengöring

  Se till att massagekudden har ett avtagbart överdrag som går att tvätta. Det underlättar för att hålla kudden ren och fräsch. Om överdraget inte går att ta bort så ska det tåla att torkas av eller i värsta fall gå att beställa nytt från återförsäljaren eller tillverkaren.

Vanliga frågor om massagekuddar

Hur fungerar en massagekudde?

En massagekudde har i regel fyra massagehuvuden som roterar, vibrerar och ibland värmer. Det blir en slags shiatsumassage där kroppen utsätts för tryck. Du kan använda kudden överallt, men förslagsvis nack, ben och rygg. Vissa massagekuddar har olika hastigheter och vibrationsnivåer.

Finns det sladdlösa massagekuddar?

Ja, det blir allt mer populärt att välja batteridrivna massagekuddar. Det är mycket smidigare och går verkligen att använda överallt, i bilen eller på busshållplatsen eller andra ställen där nätanslutna kuddar inte hade fungerat.

Hur ofta kan jag använda en massagekudden?

Det är inga problem att använda kudden dagligen. Det är svårt att övermassera, men om du kör för länge så kan du bli obehagligt öm. 10-15 minuter räcker gott för avslappning och ökad blodcirkulation. Vissa kuddar stängs av när programmet är slut och de brukar i regel vara i 5-10 minuter.

Vad är en massagekudde bra till?

Ökad blodcirkulation, påskyndad muskelåterhämtning och avslappning är några fördelar med massage. Idag är massage en välbeprövad metod för att uppnå en rad olika hälsofördelar. Med just massagekuddar så är det avslappningen som är i fokus. Du behöver inte hålla i något eller hålla koll på någon tid, bara lägg dig ner och slappna av. 

Testvinnare - Bäst Massagekudde

 • Musclepillow
 • Flowpillow Heat
 • Medisana MC840 Massagekudde
 • Beurer Shiatsu MG147
 • Beurer Shiatsu MG 135
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
47 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5