Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bästa massagepistolen 2021

Massagepistoler har blivit väldigt populära tack vare deras effektivitet och smidighet. Du kan när som helst få bra punktmassage som mjukar upp, påskyndar återhämtning och minskar muskulära besvär. Med olika massagehuvuden får du stor flexibilitet och kan massera olika muskelgrupper och på olika sätt. Vi har testat de mest populära massagepistolerna för att se vilken som presterar bäst och rekommenderar följande 5 massagepistoler.

Vilken massagepistol är bäst?

I vårt test har vi betygsatt följande punkter:

 • Egenskaper – Vi tittar på antal slag per minut och framför allt slaglängden som påverkar massagens effekt och hur den upplevs. Övriga inställningar är också intressanta, som antal vibrationsnivåer och hur olika massagehuvuden fungerar.
 • Batteri – Batteritiden är i princip alltid tillräcklig för flera massager. Lång batteritid är bekvämt, men inte jätteviktigt då massagepistolen är lätt att sätt på laddning när den inte används.
 • Resultat – Hur känns kroppen efter massage? Vår testpanel testar pistolerna både efter träning och på träningsfria dagar och betygsätter efter hur de upplever att massagen hjälper till med träningsvärk och avslappning.

 1. 1. Flowlife Flowgun massagepistol
  9,7/10
  "Mycket effektiv massagepistol, kraftfull och tystgående"
  Flowlife Flowgun massagepistol
  Bäst i test
  RPM
  1400 – 3200 rpm
  Slaglängd
  10 mm
  Antal huvuden
  6 st
  Till Butik
  2990 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Premiumpistol
  • Mycket stark och tyst
  • Många massagehuvuden
  • Användarvänlig och flexibel
  • Prisvärd massagepistol
  Nackdelar
  • Kan upplevas något stor

  Flowgun från Flowlife är en kraftfull massagepistol med smidig design. Den avger upp till 3200 slag per minut och har sex olika massagehuvuden för att ge användaren så stor flexibilitet som möjligt. Trots sin storlek och effekt är pistolen väldigt tystgående oavsett vilken av de fem vibrationsnivåerna du väljer (30-50 dB beroende på vibrationsnivå). Batteritiden är helt fantastiskt, över sex timmar har vi kunnat använda pistolen innan den behövt laddas. 

  Flowlife är ett premiummärke när det kommer till massagepistoler. Det märks att de strävar efter att leverera högkvalitativa produkter med lång livslängd som därtill är användarvänliga och stilrena. De har ökat i popularitet kraftigt senaste åren, med flera återvändande kunder och goda betyg från flera oberoende tester och marknadsundersökningar.

  Läs mer
 2. 2. Flowlife Flowgun pocket
  9,5/10
  "Otroligt smidig och förvånansvärt stark massagepistol"
  Flowlife Flowgun pocket
  RPM
  2000-3200 rpm
  Slaglängd
  8 mm
  Antal huvuden
  4 st
  Till Butik
  2290 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Mycket liten och smidig
  • Stark massage
  • Lång garanti
  Nackdelar
  • Något högljudd

  Flowlife är ett svenskt företag som startades 2014 och har snabbt blivit en stor aktör inom rehab och träning. Deras olika massageprodukter har blivit väldigt populära tack vare kombinationen av kvalitet, funktionalitet, design och pris. Flowgun Pocket är en av deras senaste produkter som tar styrkan från originalet Flowgun och stoppar in i en mindre modell. Det gör att massagepistolen är enkel att bära med sig och lätt att använda för dig som tycker att massagepistoler kan vara tunga att jobba med. Flowgun Pocket väger bara 500 g och pistolen är i sig väldigt liten och enkel att hantera, oavsett vilka muskler du masserar.

  Användarvänligheten är det som gör Flowgun Pocket till en vinnare, det är stor skillnad att hantera en liten pistol jämfört med de större varianterna. Massagepistolens vibrationsnivåer ändras enkelt med en knapp som också startar och stänger av pistolen. De olika massagehuvudena byts enkelt, de dras av och trycks på plats utan besvär. Hela pistolen är mycket slimmad och det märks att den framtagen för att ge användaren en enkel men effektiv upplevelse.

  Läs mer
 3. 3. Flowlife Flowgun Go!
  8,8/10
  "En bra massagepistol men den mäter sig inte med övriga Flowgun-serien i varken prestation eller pris"
  Flowlife Flowgun Go!
  Mest Prisvärd
  RPM
  1700-2800 rpm
  Slaglängd
  10 mm
  Antal huvuden
  6 st
  Till Butik
  1690 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Prisvärt alternativ
  • Smidig att bära med sig
  • Många massagehuvuden
  • Bra slaglängd
  Nackdelar
  • Inte den starkaste pistolen

  Flowlifes mellanklass, både i storlek och pris, är Flowgun Go. Flowgun Go är kombinationen av Flowgun Massagepistol och Flowgun Pocket. Den kombinerar prestationen hos Flowgun Massagepistol med de smidiga dimensionerna hos Flowgun Pocket. Flowgun Go kan användas hemma såväl som på gymmet eller jobbet. Den är ergonomiskt utformad och har bra viktfördelning vilket gör den bekväm att massera med. Du kan också välja mellan sex olika massagehuvuden och fem vibrationsnivåer vilket gör att du i princip alltid kan behandla muskelknutar och triggerpunkter på rätt sätt. 

  Flowgun Go är ett bra val för den som vill ha en smidig och stark pistol utan att gå upp i prisklass till de riktigt kraftiga apparaterna. Den väger något mer (runt 900 g) än övriga pistoler i samma storleksklass vilket kan vara ansträngande om du masserar svåråtkomliga områden ofta eller har svårt att greppa tyngre saker under lite längre tid. Batteritiden är god och matchar i test tillverkarens uppgifter om fem timmar, laddtiden är runt 2.5 till 3 timmar. Den högpresterande pistolen låter aningen mer än andra alternativ men vi upplever inte att det på något sätt är irriterande högt. 

  Läs mer
 4. 4. Gymstick Massage Gun
  8,7/10
  "En massagepistol i budgetklass som faktiskt presterar"
  Gymstick Massage Gun
  RPM
  1200-2800 rpm
  Slaglängd
  8 mm
  Antal huvuden
  5 st
  Till Butik
  1099 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Mycket bra pris
  • Flera massagehuvuden och massagelägen
  Nackdelar
  • Kan inte mäta sig i styrka mot andra pistoler
  • Tråkig design

  Gymstick är ett finsk företag som gjort sig internationellt kända tack vare unika idéer och koncept. Gymsticks massagepistol innehåller fem olika massagehuvuden varav ett är väldigt unikt. Det är lite lätt krokformat och fungerar väldigt bra när du är i behov av punktmassage, den masserar intensivt en punkt men ger även en mjuk massage runt om. Pistolen har tre vibrationslägen vilket räcker långt, men om du vill ha ännu större valmöjligheter så rekommenderar vi andra pistoler. Batteritiden ligger på omkring tre timmar vilket också räcker för de allra flesta.

  Gymsticks massagepistol är imponerande för sitt pris. Den har inte den bästa prestandan på marknaden ,men med flera inställningsmöjligheter, relativt låg vikt och helt okey massagekraft så får du en användarvänlig produkt som levererar bra för ett pris som ingen konkurrent kommer under.

  Läs mer
 5. 5. Hyperice Hypervolt
  8,4/10
  Hyperice Hypervolt
  RPM
  2000-3200 rpm
  Slaglängd
  11 mm
  Antal huvuden
  5 st
  Till Butik
  2999 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Tystaste pistolen
  • Snabb uppladdning
  • Bra batteritid
  Nackdelar
  • Högt pris
  • Erbjuder inget unik som billigare pistoler inte har

  Hypervolt är en av de tystaste massagepistolerna som vi har testat. I övrigt är det en ganska vanlig massagepistol som har det du förväntar dig. Pistolen har tre nivåer och fem tillhörande massagehuvuden, det gör att du får all flexibilitet du behöver för att massera både stora och små muskler. Även på den starkaste nivån så uppgår pistolen bara till runt 50 Hz vilket är imponerande. Om du vill prioritera en tyst pistol att ha på kontoret eller i andra miljöer där du inte vill störa så är Hypervolt ett bra alternativ.

  Massagepistolen är lätt att kontrollera, en knapp för styrkenivå och en knapp för på- och avstängning. Undertill kan du se hur mycket batteri som är kvar på en LED-upplyst indikator. Batteriet håller i flera timmar och pistolen går snabbt att ladda upp. Om du vill ha en ännu kraftigare massagepistol så kan du köpa Hypervolt Plus som är en uppgraderad version med 30 % mer motorstyrka.

  Läs mer

massagepistol koepguid

Köpguide till bäst massagepistol 2021

Massagepistoler har snabbt blivit väldigt populära hos både professionella atleter, vardagsmotionärer och människor med kroniskt smärta eller liknande problematik. Massagepistolerna  är effektiva och prisvärda och resultatet av massage har brett vetenskapligt stöd. De används till allt möjligt från uppvärmning och återhämtning till behandling av smärta och stelhet. När du väljer massagepistol ska du titta på följande områden och egenskaper.

 • massage_pistolSlagen - Slaglängd och antal slag i minuten har båda stor påverkan på hur massagen upplevs och vilken effekt den har. Slaglängden är samma sak som styrkan på massagen, ju längre massagehuvudet rör sig desto hårdare upplevs massagen och desto djupare tar den. Lång slaglängd innebär också större flexibilitet då du kan gå från mjuk till hård massage. Antal slag per minut påverkar intensiteten i massagen. Ett högt antal slag per minut får massagen att kännas väldigt intensiv och ett lägre antal slag ger en mildare massage. Leta efter en pistol med goda valmöjligheter, det är viktigt att kunna variera intensitet och styrka på massagen.
 • volymLjudnivå – Ljudnivån är en ganska viktig aspekt. Du vill kunna lyssna på musik eller prata obehindrat över ljudet från pistolen. Moderna massagepistoler låter sällan mycket, som mest runt 60 dB. Det finns riktigt tysta pistoler som knappt hörs, men i regel gäller att ju kraftigare (och därmed effektivare och mer flexibel) pistol desto högre låter den.
 • batteriBatteritid – Batteritiden är nästan alltid som minst 2 timmar men kan sträcka sig upp till 8 timmar i bästa fall. Om du främst använder massagepistolen hemma så räcker 2 timmar gott och väl men om du tycker om att ta den med dig så kan det vara värt att kika på pistoler med längre batteritid.
 • vågVikt – En massagepistol väger omkring 1 kg. Det finns mini-varianter som väger så lite som 500 gram och mer rejäla apparater på uppemot 1.5 kg. Om du ofta masserar svåråtkomliga ställen så är det bekvämt med en lätt massagepistol, det blir förvånansvärt tungt snabbt att massera med en pistol på över 1 kg. Och om du bär den med dig till gymmet så är det också väldigt smidigt med en liten och lätt pistol.
 • massagepistolMassagehuvuden – Nästan alla massagepistoler har utbytbara huvuden. De olika massagehuvudena har alla olika användningsområden och är anpassade för olika typer av massage och muskelgrupper. Vi rekommenderar att köpa en pistol med minst två huvuden, en för punktmassage och en för allmänmassage.
massagehuvuden

Tips för en lyckad massage

Att använda en massagepistol är inte svårt. Det är inte knepigare än att starta pistolen och börja massera. Men det finns lite tips och tricks som gör massagen mer effektiv. 

check16Läs på om de olika musklerna och muskelgrupperna och lär dig hur de löper längs med kroppen. Då är det lättare att fokusera på rätt muskel.

check11Starta pistolen innan du sätter den mot kroppen för att undvika obehag eller blåmärken.

check12Börja långsamt och höj succesivt. Lyssna på kroppen och massera inte oftare än några minuter per dag till en början.

check13Slappna av i muskeln och låt massagepistolen jobba fritt. Spända muskler kommer att förhindra flera fördelar med massagen.

check1415-30 sekunder räcker om du vill värma upp muskeln inför träning. Och runt 2 minuter brukar vara lagom för återhämtning och behandling av träningsvärk.

check15Pressa inte pistolen mot kroppen, låt den glida fram och tillbaka över den muskel som du masserar. Bra försiktigt att lägga press bara om du känner att du behöver komma åt längre ner i muskeln.

Använd rätt massagehuvud

Liten boll – Förmodligen det vanligaste massagehuvudet. Den lilla kulan är enkel att använda på alla muskelgrupper, små som stora. Den ger en bra punktmassage som tar på djupet.

Stor boll – Perfekt för stora ytor som benmusklerna i framsida och baksida lår. Täcker in en stor yta och masserar både brett och djupt.

Platt huvud – Det platta huvudet tar mindre på djupet och ger istället en bred och skön massage över hela massageytan. Det lämpar sig därför väl till skulderbladen men är bekäm över hela kroppen och gör mindre ont om du skulle råka träffa ben. Nästsista huvudet på bilden ovan.

Gaffel – Gaffeln är särskilt framtagen för ryggraden och nedre ryggen, det förgrenade huvudet gör att du kan massera erector spinae (musklerna som löper längs med ryggraden) utan att träffa kotorna. Vader och nacke går också att massera med gaffeln. Andra huvudet på bilden ovan.

Kula – Det minsta massagehuvudet är kulan eller spetsen och är perfekt för trigger-punkter och intensiv massage. Använd inte detta massagehuvud längre än 10-20 sekunder då det tar väldigt effektivt. Sista huvudet på bilden ovan.

Vanliga frågor om massagepistoler

Vilka fördelar finns det med en massagepistol?

Massage överlag bidrar till en bättre hälsa genom att påverka flera olika områden. Massagepistolen kan bidra till ökad fysisk prestation, snabbare återhämtning, förbättrad blodcirkulation, minskad träningsvärk och generell värk samt stressreducering och bättre sömn. Det finns gott om vetenskapligt stöd som påvisar fördelarna med massage och massagepistoler.

Hur ofta kan jag använda massagepistolen?

Det beror mycket på individen men ett par minuter per muskelgrupp är säkert att massera med pistolen. Om du har särskild problematik som värk eller stelhet så får du trappa upp och känna efter hur din kropp reagerar på massagen. Om du är helt ny så räcker några minuter per muskelgrupp en gång om dagen för att sakteliga trappa upp och massera längre eller oftare.

Är det ofarligt att använda massagepistol?

Om du är frisk och kry och inte masserar för hårt eller länge så uppstår sällan problem. Men det finns situationer då du ska undvika massagepistolen, till exempel vid stukningar, sträckningar och feber.

Kan jag använda massagepistolen om jag är gravid?

Ja, det går att använda massagepistolen men det är väldigt viktigt att du vet hur. Konsultera alltid din läkare innan du provar och läs på ordentligt hur du ska göra och vilka områden du ska undvika. De allra flesta upplever någon form av smärts under graviditeten och massage kan absolut hjälp, men som sagt konsultera läkare, läs på ordentligt och lyssna på din kropp.

Hur fungerar en massagepistol?

Massagepistolen masserar genom att huvudet hastigt slår fram och tillbaka. Detta ökar blodflödet och lossnar på muskelknutar. Massagepistoler kommer med flera olika huvuden som kan bytas ut för att komma åt olika muskelgrupper och triggerpunkter.

Behöver jag en massagepistol

En massagepistol är ett väldigt smidigt verktyg för att värma upp, rehabilitera och massera musklerna. Men det är inget måste, du kan få liknande effekter genom vanlig uppvärmning, foam rolling, och olika återhämtningsmetoder som traditionell massage. Om du har en slant över eller vill satsa extra på träningen så hjälper massagepistolen mycket.

Testvinnare - Bäst Massagepistol

 • Flowlife Flowgun massagepistol
 • Flowlife Flowgun pocket
 • Flowlife Flowgun Go!
 • Gymstick Massage Gun
 • Hyperice Hypervolt
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
52 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-05-17 16:29:54