Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bästa massagepistolen 2021

Uppdaterad maj 2021

Massagepistoler har blivit väldigt populära tack vare deras effektivitet och smidighet. Du kan när som helst få bra punktmassage som mjukar upp, påskyndar återhämtning och minskar muskulära besvär. Med olika massagehuvuden får du stor flexibilitet och kan massera olika muskelgrupper och på olika sätt. Vi har testat de mest populära massagepistolerna för att se vilken som presterar bäst och rekommenderar följande 5 massagepistoler.

Vilken massagepistol är bäst?

I vårt test har vi betygsatt följande punkter:

 • Egenskaper – Vi tittar på antal slag per minut och framför allt slaglängden som påverkar massagens effekt och hur den upplevs. Övriga inställningar är också intressanta, som antal vibrationsnivåer och hur olika massagehuvuden fungerar.
 • Batteri – Batteritiden är i princip alltid tillräcklig för flera massager. Lång batteritid är bekvämt, men inte jätteviktigt då massagepistolen är lätt att sätt på laddning när den inte används.
 • Resultat – Hur känns kroppen efter massage? Vår testpanel testar pistolerna både efter träning och på träningsfria dagar och betygsätter efter hur de upplever att massagen hjälper till med träningsvärk och avslappning.

 1. Flowgun Pro 2.0

  9,7/10
  "Nya Flowgun Pro 2.0 överträffar alla förväntningar"
  Flowlife Flowgun PRO 2.0
  Bäst i test
  RPM
  1400 – 3200 rpm
  Slaglängd
  10 mm
  Antal huvuden
  6 st
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köp
  1-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Premiumpistol
  • Mycket stark och tyst
  • Många massagehuvuden
  • Användarvänlig och flexibel
  • Prisvärd massagepistol
  Nackdelar
  • Kan upplevas något stor

  Recension

  Nya Flowgun Pro 2.0 från Flowlife är en av de starkaste massagepistolerna på marknaden. Den kommer packad med teknik och program som gör massagen förstklassig. En lättanvänd, stilren och effektiv massagepistol med brett användningsområde som passar alla.

  Med sex olika program kombinerat med sex olika massagehuvuden så får du ett omfattande massageutbud med stor flexibilitet. Programmen innefattar slagfrekvens mellan 1400 slag i minuten upp till 3200 slag i minuten samt ett intervallprogram som varierar slagfrekvensen. Antalet program gör det lätt att hitta rätt nivå för rätt muskel, utan att vara förvirrande många. Och med det fantastiska intervallprogrammet så får du en varierad massage som passar såväl återhämtning som behandling och avslappning.

  Vikten är på 1 kilo vilket är imponerande lite för en så gedigen massagepistol. Den är även tystgående och kan användas överallt utan att störa. Flowgun Pro 2.0 kommer inte över 60 dB i ljudnivå. Batteritiden är mycket god och variera mellan ungefär 4 och 10 timmar beroende på program och användning. För att gå från helt utladdad pistol till fullt laddad så krävs cirka 4 timmars laddning.

  Flowlife är ett premiummärke när det kommer till massagepistoler. Det märks att de strävar efter att leverera högkvalitativa produkter med lång livslängd som därtill är användarvänliga och stilrena. De har ökat i popularitet kraftigt senaste åren, med flera återvändande kunder och goda betyg från flera oberoende tester och marknadsundersökningar. När du köper Flowgun Pro 2.0 så får du dessutom 100 dagars nöjd kundgaranti samt hela 2 års garanti. Det finns en stor mängd återförsäljare och tillverkar av massagepistoler men få kommer ens i närheten av att mäta sig med Flowlife.

  Läs mer
 2. Flowgun Go 2.0

  9,5/10
  "Ny uppgraderad massagepistol från Flowlife med hög användbarhet"
  Flowlife Flowgun GO 2.0
  RPM
  2000-3200 rpm
  Slaglängd
  10 mm
  Antal huvuden
  6 st
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köp
  1-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Hög prisvärdhet och snygg design
  • Praktisk väska för ökad smidighet
  • Bra variation på massagehuvudena
  • Högt antal slag per minut
  Nackdelar
  • Laddtiden fortfarande 4h som modellen innan

  Recension

  Flowlifes massagepistoler är kända för att hålla en hög kvalitet och de har mycket goda omdömen. Både livslängden på batteriet och på motorn är bättre än flera andra tillverkares modeller. När det gäller Flowgun Go 2.0 har denna modell flera likheter med föregångaren. Antalet massagehuvuden är 6 stycken, det finns 5 vibrationsnivåer och batteritiden är 5 timmar.

  Det som Flowlife har förbättrat med Flowgun Go 2.0 är att den håller ett högre antal slag per minut än sin föregångare. Ljudnivån är något lägre, under 60 dB, även om vi inte uppfattar någon jättestor skillnad, och den borstlösa motorn är kraftfullare. En nackdel med modellen är att laddtiden på batteriet är ganska lång, cirka 4 timmar.

  Det vi uppskattar mest med Flowgun Go 2.0 är den mycket höga användbarheten. Nu finns det förutom de 5 vibrationsinställningarna även ett intervallprogram där du kan köra 10-sekundersintervall. Intensiteten går lättare att variera på så vis och massagen blir behagligare och tar bättre. De 6 olika massagehuvudena arbetar tillsammans med vibrationsnivåerna och gör att olika typer av spänningar eller stelheter släpper fortare. Välj till exempel smalare huvuden om du vill ta mer på djupet. Bollhuvuden passar bra om du vill få bort anspänningar som sitter ytligare.

  Designen på Flowgun Go 2.0 är stilren och handtaget är ergonomiskt. Det går lätt att variera greppet efter behov. Ergonomin i maskinen ökar även genom att man har lyckats få ned vikten till 780 gram från 900 gram för föregångaren. Modellen kommer i två olika färger, blått och grönt, och med en praktisk väska.

  Läs mer
 3. Flowgun pocket

  9,3/10
  "Otroligt smidig och förvånansvärt stark massagepistol"
  Flowlife Flowgun Pocket
  Mest Prisvärd
  RPM
  2000-3200 rpm
  Slaglängd
  8 mm
  Antal huvuden
  4 st
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köp
  1-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket liten och smidig
  • Stark massage
  • Lång garanti
  Nackdelar
  • Något högljudd

  Recension

  Flowlife är ett svenskt företag som startades 2014 och har snabbt blivit en stor aktör inom rehab och träning. Deras olika massageprodukter har blivit väldigt populära tack vare kombinationen av kvalitet, funktionalitet, design och pris. Flowgun Pocket är en av deras senaste produkter som tar styrkan från originalet Flowgun och stoppar in i en mindre modell. Det gör att massagepistolen är enkel att bära med sig och lätt att använda för dig som tycker att massagepistoler kan vara tunga att jobba med. Flowgun Pocket väger bara 500 g och pistolen är i sig väldigt liten och enkel att hantera, oavsett vilka muskler du masserar.

  Användarvänligheten är det som gör Flowgun Pocket till en vinnare, det är stor skillnad att hantera en liten pistol jämfört med de större varianterna. Massagepistolens vibrationsnivåer ändras enkelt med en knapp som också startar och stänger av pistolen. De olika massagehuvudena byts enkelt, de dras av och trycks på plats utan besvär. Hela pistolen är mycket slimmad och det märks att den framtagen för att ge användaren en enkel men effektiv upplevelse.

  Läs mer
 4. Hyperice Hypervolt Bluetooth®

  8,7/10
  "En bra massagepistol som imponerar i låg ljudnivå"
  Hyperice Hypervolt Bluetooth®
  RPM
  2000-3200 rpm
  Slaglängd
  11 mm
  Antal huvuden
  5 st
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Tystaste pistolen
  • Snabb uppladdning
  • Bra batteritid
  Nackdelar
  • Högt pris
  • Erbjuder inget unik som billigare pistoler inte har

  Recension

  Hypervolt är en av de tystaste massagepistolerna som vi har testat. I övrigt är det en ganska vanlig massagepistol som har det du förväntar dig. Pistolen har tre nivåer och fem tillhörande massagehuvuden, det gör att du får all flexibilitet du behöver för att massera både stora och små muskler. Även på den starkaste nivån så uppgår pistolen bara till runt 50 Hz vilket är imponerande. Om du vill prioritera en tyst pistol att ha på kontoret eller i andra miljöer där du inte vill störa så är Hypervolt ett bra alternativ.

  Massagepistolen är lätt att kontrollera, en knapp för styrkenivå och en knapp för på- och avstängning. Undertill kan du se hur mycket batteri som är kvar på en LED-upplyst indikator. Batteriet håller i flera timmar och pistolen går snabbt att ladda upp. Om du vill ha en ännu kraftigare massagepistol så kan du köpa Hypervolt Plus som är en uppgraderad version med 30 % mer motorstyrka.

  Läs mer
 5. Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler

  8,3/10
  "En massagepistol i budgetklass som faktiskt presterar"
  Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler
  RPM
  1200-2700 rpm
  Slaglängd
  12 mm
  Antal huvuden
  6 st
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket bra pris
  • Flera massagehuvuden och massagelägen
  Nackdelar
  • Kan inte mäta sig i styrka mot andra pistoler
  • Tråkig design

  Recension

  Massagepistolen Careical Recovery är en av de billigare alternativen som finns ute på marknaden just nu. Utformningen är lik de andra modellerna som existerar och massagepistolen kommer i ett svart utförande. 

  Utöver själva massagepistolen fås även 6 massagehuvuden, en förvaringsväska och självklart en laddare. De 6 huvudena kommer i flera olika utformningar för att passa till all sorts massage, på alla sorters ställen. När det kommer till de tekniska specifikationerna landar batteritiden i praktiken runt 4 timmar med en laddningstid om ca 2 timmar. Slaglängden är 12 mm vilket är en relativt stor rörelse sett till att massagepistolen övrigt är simpel och lätta med sin dryga 1 kg i vikt.

  Vid faktiskt användande kan man märka att det fattas lite tryck även om det högsta varvtalet är högt. Totalt finns det 20 olika hastigheter, att hitta en hastighet som passar alla ska inte vara några problem.

  Sett till sitt pris är massagepistolen fortfarande bra men det finns andra mer prisvärda alternativ som är något dyrare.

  Läs mer

massagepistol koepguid

Köpguide till bäst massagepistol 2021

Massagepistoler har snabbt blivit väldigt populära hos både professionella atleter, vardagsmotionärer och människor med kroniskt smärta eller liknande problematik. Massagepistolerna  är effektiva och prisvärda och resultatet av massage har brett vetenskapligt stöd. De används till allt möjligt från uppvärmning och återhämtning till behandling av smärta och stelhet. När du väljer massagepistol ska du titta på följande områden och egenskaper.

 • massage_pistolSlagen - Slaglängd och antal slag i minuten har båda stor påverkan på hur massagen upplevs och vilken effekt den har. Slaglängden är samma sak som styrkan på massagen, ju längre massagehuvudet rör sig desto hårdare upplevs massagen och desto djupare tar den. Lång slaglängd innebär också större flexibilitet då du kan gå från mjuk till hård massage. Antal slag per minut påverkar intensiteten i massagen. Ett högt antal slag per minut får massagen att kännas väldigt intensiv och ett lägre antal slag ger en mildare massage. Leta efter en pistol med goda valmöjligheter, det är viktigt att kunna variera intensitet och styrka på massagen.
 • volymLjudnivå – Ljudnivån är en ganska viktig aspekt. Du vill kunna lyssna på musik eller prata obehindrat över ljudet från pistolen. Moderna massagepistoler låter sällan mycket, som mest runt 60 dB. Det finns riktigt tysta pistoler som knappt hörs, men i regel gäller att ju kraftigare (och därmed effektivare och mer flexibel) pistol desto högre låter den.
 • batteriBatteritid – Batteritiden är nästan alltid som minst 2 timmar men kan sträcka sig upp till 8 timmar i bästa fall. Om du främst använder massagepistolen hemma så räcker 2 timmar gott och väl men om du tycker om att ta den med dig så kan det vara värt att kika på pistoler med längre batteritid.
 • vågVikt – En massagepistol väger omkring 1 kg. Det finns mini-varianter som väger så lite som 500 gram och mer rejäla apparater på uppemot 1.5 kg. Om du ofta masserar svåråtkomliga ställen så är det bekvämt med en lätt massagepistol, det blir förvånansvärt tungt snabbt att massera med en pistol på över 1 kg. Och om du bär den med dig till gymmet så är det också väldigt smidigt med en liten och lätt pistol.
 • massagepistolMassagehuvuden – Nästan alla massagepistoler har utbytbara huvuden. De olika massagehuvudena har alla olika användningsområden och är anpassade för olika typer av massage och muskelgrupper. Vi rekommenderar att köpa en pistol med minst två huvuden, en för punktmassage och en för allmänmassage.
massagehuvuden

Tips för en lyckad massage

Att använda en massagepistol är inte svårt. Det är inte knepigare än att starta pistolen och börja massera. Men det finns lite tips och tricks som gör massagen mer effektiv. 

check16Läs på om de olika musklerna och muskelgrupperna och lär dig hur de löper längs med kroppen. Då är det lättare att fokusera på rätt muskel.

check11Starta pistolen innan du sätter den mot kroppen för att undvika obehag eller blåmärken.

check12Börja långsamt och höj succesivt. Lyssna på kroppen och massera inte oftare än några minuter per dag till en början.

check13Slappna av i muskeln och låt massagepistolen jobba fritt. Spända muskler kommer att förhindra flera fördelar med massagen.

check1415-30 sekunder räcker om du vill värma upp muskeln inför träning. Och runt 2 minuter brukar vara lagom för återhämtning och behandling av träningsvärk.

check15Pressa inte pistolen mot kroppen, låt den glida fram och tillbaka över den muskel som du masserar. Bra försiktigt att lägga press bara om du känner att du behöver komma åt längre ner i muskeln.

Använd rätt massagehuvud

Liten boll – Förmodligen det vanligaste massagehuvudet. Den lilla kulan är enkel att använda på alla muskelgrupper, små som stora. Den ger en bra punktmassage som tar på djupet.

Stor boll – Perfekt för stora ytor som benmusklerna i framsida och baksida lår. Täcker in en stor yta och masserar både brett och djupt.

Platt huvud – Det platta huvudet tar mindre på djupet och ger istället en bred och skön massage över hela massageytan. Det lämpar sig därför väl till skulderbladen men är bekäm över hela kroppen och gör mindre ont om du skulle råka träffa ben. Nästsista huvudet på bilden ovan.

Gaffel – Gaffeln är särskilt framtagen för ryggraden och nedre ryggen, det förgrenade huvudet gör att du kan massera erector spinae (musklerna som löper längs med ryggraden) utan att träffa kotorna. Vader och nacke går också att massera med gaffeln. Andra huvudet på bilden ovan.

Kula – Det minsta massagehuvudet är kulan eller spetsen och är perfekt för trigger-punkter och intensiv massage. Använd inte detta massagehuvud längre än 10-20 sekunder då det tar väldigt effektivt. Sista huvudet på bilden ovan.

Vanliga frågor om massagepistoler

Vilka fördelar finns det med en massagepistol?

Massage överlag bidrar till en bättre hälsa genom att påverka flera olika områden. Massagepistolen kan bidra till ökad fysisk prestation, snabbare återhämtning, förbättrad blodcirkulation, minskad träningsvärk och generell värk samt stressreducering och bättre sömn. Det finns gott om vetenskapligt stöd som påvisar fördelarna med massage och massagepistoler.

Hur ofta kan jag använda massagepistolen?

Det beror mycket på individen men ett par minuter per muskelgrupp är säkert att massera med pistolen. Om du har särskild problematik som värk eller stelhet så får du trappa upp och känna efter hur din kropp reagerar på massagen. Om du är helt ny så räcker några minuter per muskelgrupp en gång om dagen för att sakteliga trappa upp och massera längre eller oftare.

Är det ofarligt att använda massagepistol?

Om du är frisk och kry och inte masserar för hårt eller länge så uppstår sällan problem. Men det finns situationer då du ska undvika massagepistolen, till exempel vid stukningar, sträckningar och feber.

Kan jag använda massagepistolen om jag är gravid?

Ja, det går att använda massagepistolen men det är väldigt viktigt att du vet hur. Konsultera alltid din läkare innan du provar och läs på ordentligt hur du ska göra och vilka områden du ska undvika. De allra flesta upplever någon form av smärts under graviditeten och massage kan absolut hjälp, men som sagt konsultera läkare, läs på ordentligt och lyssna på din kropp.

Hur fungerar en massagepistol?

Massagepistolen masserar genom att huvudet hastigt slår fram och tillbaka. Detta ökar blodflödet och lossnar på muskelknutar. Massagepistoler kommer med flera olika huvuden som kan bytas ut för att komma åt olika muskelgrupper och triggerpunkter.

Behöver jag en massagepistol

En massagepistol är ett väldigt smidigt verktyg för att värma upp, rehabilitera och massera musklerna. Men det är inget måste, du kan få liknande effekter genom vanlig uppvärmning, foam rolling, och olika återhämtningsmetoder som traditionell massage. Om du har en slant över eller vill satsa extra på träningen så hjälper massagepistolen mycket.

Testvinnare - Bäst Massagepistol

 • Flowgun Pro 2.0
 • Flowgun Go 2.0
 • Flowgun pocket
 • Hyperice Hypervolt Bluetooth®
 • Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
88 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5