Bäst i test: Bästa massagepistolen 2022

Uppdaterad april 2022

Massagepistoler har blivit väldigt populära tack vare deras effektivitet och smidighet. Du kan när som helst få bra punktmassage som mjukar upp, påskyndar återhämtning och minskar muskulära besvär. Med olika massagehuvuden får du stor flexibilitet och kan massera olika muskelgrupper och på olika sätt. Vi har testat de mest populära massagepistolerna för att se vilken som presterar bäst och rekommenderar följande 5 massagepistoler.

Vårt test av massagepistoler

Vi har testat flera olika massagepistoler och fortsätter att testa nya modeller allteftersom de kommer ut. Det finns många tillverkare idag och kvalitet och pris varierar kraftigt. I vårt test har vi betygsatt följande punkter:

 • Egenskaper – Vi undersöker alla tekniska detaljer som slag per minut, slaglängd, effekt och vikt. Vi värdesätter kraftfulla pistoler med stort effektomfång som skänker flexibilitet.
 • Användning - Vi testar noga massagepistolerna, hur de känns att använda och hur lätt det är att ställa in rätt inställningar och växla mellan program samt massagehuvuden.
 • Batteri – Batteritiden är i princip alltid tillräcklig för flera massager. Lång batteritid är bekvämt, men inte jätteviktigt då massagepistolen är lätt att sätta på laddning när den inte används. Vi tittar också på den faktiska uppladdningstiden och hur batteriet står sig i olika arbetstempon. 
 • Resultat – Hur känns kroppen efter massage? Vår testpanel testar pistolerna både efter träning och på träningsfria dagar och betygsätter efter hur de upplever att massagen hjälper till med träningsvärk och avslappning.

 1. Flowgun Pro 2.0

  9,7/10
  "Nya Flowgun Pro 2.0 överträffar alla förväntningar".
  Flowlife Flowgun PRO 2.0
  Bäst i test
  RPM
  1400 – 3200 rpm
  Slaglängd
  10 mm
  Antal huvuden
  6 st
  Batteritid
  5 h
  Vikt
  970 g
  Effekt
  252 W
  Mått
  24 x 18.5 x 5.8 cm
  Ljudnivå
  >60 dB
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köp
  1-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Premiumpistol
  • Mycket stark och tyst
  • Många massagehuvuden
  • Användarvänlig och flexibel
  • Prisvärd massagepistol
  Nackdelar
  • Kan upplevas något stor

  Recension

  Nya Flowgun Pro 2.0 från Flowlife är en av de starkaste massagepistolerna på marknaden. Den kommer packad med teknik och program som gör massagen förstklassig. En lättanvänd, stilren och effektiv massagepistol med brett användningsområde som passar alla.

  Med sex olika program kombinerat med sex olika massagehuvuden så får du ett omfattande massageutbud med stor flexibilitet. Programmen innefattar slagfrekvens mellan 1400 slag i minuten upp till 3200 slag i minuten samt ett intervallprogram som varierar slagfrekvensen. Antalet program gör det lätt att hitta rätt nivå för rätt muskel, utan att vara förvirrande många. Och med det fantastiska intervallprogrammet så får du en varierad massage som passar såväl återhämtning som behandling och avslappning.

  Vikten är på 1 kilo vilket är imponerande lite för en så gedigen massagepistol. Den är även tystgående och kan användas överallt utan att störa. Flowgun Pro 2.0 kommer inte över 60 dB i ljudnivå. Batteritiden är mycket god och variera mellan ungefär 4 och 10 timmar beroende på program och användning. För att gå från helt utladdad pistol till fullt laddad så krävs cirka 4 timmars laddning.

  Flowlife är ett premiummärke när det kommer till massagepistoler. Det märks att de strävar efter att leverera högkvalitativa produkter med lång livslängd som därtill är användarvänliga och stilrena. De har ökat i popularitet kraftigt senaste åren, med flera återvändande kunder och goda betyg från flera oberoende tester och marknadsundersökningar. När du köper Flowgun Pro 2.0 så får du dessutom 100 dagars nöjd kundgaranti samt hela 2 års garanti. Det finns en stor mängd återförsäljare och tillverkar av massagepistoler men få kommer ens i närheten av att mäta sig med Flowlife.

  Läs mer
 2. Flowgun Go 2.0

  9,5/10
  "Ny uppgraderad massagepistol från Flowlife med hög användbarhet".
  Flowlife Flowgun GO 2.0
  RPM
  2000-3200 rpm
  Slaglängd
  10 mm
  Antal huvuden
  6 st
  Batteritid
  5 h
  Vikt
  790 g
  Effekt
  135 W
  Mått
  24.5 x 15 x 6 cm
  Ljudnivå
  <60 dB
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köp
  1-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Hög prisvärdhet och snygg design
  • Praktisk väska för ökad smidighet
  • Bra variation på massagehuvudena
  • Högt antal slag per minut
  Nackdelar
  • Laddtiden fortfarande 4h som modellen innan

  Recension

  Flowlifes massagepistoler är kända för att hålla en hög kvalitet och de har mycket goda omdömen. Både livslängden på batteriet och på motorn är bättre än flera andra tillverkares modeller. När det gäller Flowgun Go 2.0 har denna modell flera likheter med föregångaren. Antalet massagehuvuden är 6 stycken, det finns 5 vibrationsnivåer och batteritiden är 5 timmar.

  Det som Flowlife har förbättrat med Flowgun Go 2.0 är att den håller ett högre antal slag per minut än sin föregångare. Ljudnivån är något lägre, under 60 dB, även om vi inte uppfattar någon jättestor skillnad, och den borstlösa motorn är kraftfullare. En nackdel med modellen är att laddtiden på batteriet är ganska lång, cirka 4 timmar.

  Det vi uppskattar mest med Flowgun Go 2.0 är den mycket höga användbarheten. Nu finns det förutom de 5 vibrationsinställningarna även ett intervallprogram där du kan köra 10-sekundersintervall. Intensiteten går lättare att variera på så vis och massagen blir behagligare och tar bättre. De 6 olika massagehuvudena arbetar tillsammans med vibrationsnivåerna och gör att olika typer av spänningar eller stelheter släpper fortare. Välj till exempel smalare huvuden om du vill ta mer på djupet. Bollhuvuden passar bra om du vill få bort anspänningar som sitter ytligare.

  Designen på Flowgun Go 2.0 är stilren och handtaget är ergonomiskt. Det går lätt att variera greppet efter behov. Ergonomin i maskinen ökar även genom att man har lyckats få ned vikten till 780 gram från 900 gram för föregångaren. Modellen kommer i två olika färger, blått och grönt, och med en praktisk väska.

  Läs mer
 3. Flowgun pocket

  9,3/10
  "Otroligt smidig och förvånansvärt stark massagepistol".
  Flowlife Flowgun Pocket
  Mest Prisvärd
  RPM
  2000-3200 rpm
  Slaglängd
  8 mm
  Antal huvuden
  4 st
  Batteritid
  4 h
  Vikt
  495 g
  Effekt
  100 W
  Mått
  15 x 14 x 4 cm
  Ljudnivå
  60 dB
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köp
  1-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket liten och smidig
  • Stark massage
  • Lång garanti
  Nackdelar
  • Något högljudd

  Recension

  Flowlife är ett svenskt företag som startades 2014 och har snabbt blivit en stor aktör inom rehab och träning. Deras olika massageprodukter har blivit väldigt populära tack vare kombinationen av kvalitet, funktionalitet, design och pris. Flowgun Pocket är en av deras senaste produkter som tar styrkan från originalet Flowgun och stoppar in i en mindre modell. Det gör att massagepistolen är enkel att bära med sig och lätt att använda för dig som tycker att massagepistoler kan vara tunga att jobba med. Flowgun Pocket väger bara 500 g och pistolen är i sig väldigt liten och enkel att hantera, oavsett vilka muskler du masserar.

  Användarvänligheten är det som gör Flowgun Pocket till en vinnare, det är stor skillnad att hantera en liten pistol jämfört med de större varianterna. Massagepistolens vibrationsnivåer ändras enkelt med en knapp som också startar och stänger av pistolen. De olika massagehuvudena byts enkelt, de dras av och trycks på plats utan besvär. Hela pistolen är mycket slimmad och det märks att den framtagen för att ge användaren en enkel men effektiv upplevelse.

  Läs mer
 4. Hyperice HyperVolt BT

  8,7/10
  "En bra massagepistol som imponerar i låg ljudnivå".
  Hyperice HyperVolt BT
  RPM
  2000-3200 rpm
  Slaglängd
  11 mm
  Antal huvuden
  5 st
  Batteritid
  3 h
  Vikt
  1130 g
  Effekt
  60 W
  Mått
  23.7 x 16 x 6.3 cm
  Ljudnivå
  60 dB
  Fri frakt över 500 kr
  30 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Tystaste pistolen
  • Snabb uppladdning
  • Bra batteritid
  Nackdelar
  • Högt pris
  • Erbjuder inget unik som billigare pistoler inte har

  Recension

  Hypervolt är en av de tystaste massagepistolerna som vi har testat. I övrigt är det en ganska vanlig massagepistol som har det du förväntar dig. Pistolen har tre nivåer och fem tillhörande massagehuvuden, det gör att du får all flexibilitet du behöver för att massera både stora och små muskler. Även på den starkaste nivån så uppgår pistolen bara till runt 50 Hz vilket är imponerande. Om du vill prioritera en tyst pistol att ha på kontoret eller i andra miljöer där du inte vill störa så är Hypervolt ett bra alternativ.

  Massagepistolen är lätt att kontrollera, en knapp för styrkenivå och en knapp för på- och avstängning. Undertill kan du se hur mycket batteri som är kvar på en LED-upplyst indikator. Batteriet håller i flera timmar och pistolen går snabbt att ladda upp. Om du vill ha en ännu kraftigare massagepistol så kan du köpa Hypervolt Plus som är en uppgraderad version med 30 % mer motorstyrka.

  Läs mer
 5. Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler

  8,3/10
  "En massagepistol i budgetklass som faktiskt presterar".
  Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler
  RPM
  1200-2700 rpm
  Slaglängd
  12 mm
  Antal huvuden
  6 st
  Batteritid
  4 h
  Vikt
  994 g
  Effekt
  20 W
  Mått
  24 x 14 x 6.5 cm
  Ljudnivå
  <50 dB
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket bra pris
  • Flera massagehuvuden och massagelägen
  Nackdelar
  • Kan inte mäta sig i styrka mot andra pistoler
  • Tråkig design

  Recension

  Massagepistolen Careical Recovery är en av de billigare alternativen som finns ute på marknaden just nu. Utformningen är lik de andra modellerna som existerar och massagepistolen kommer i ett svart utförande. 

  Utöver själva massagepistolen fås även 6 massagehuvuden, en förvaringsväska och självklart en laddare. De 6 huvudena kommer i flera olika utformningar för att passa till all sorts massage, på alla sorters ställen. När det kommer till de tekniska specifikationerna landar batteritiden i praktiken runt 4 timmar med en laddningstid om ca 2 timmar. Slaglängden är 12 mm vilket är en relativt stor rörelse sett till att massagepistolen övrigt är simpel och lätta med sin dryga 1 kg i vikt.

  Vid faktiskt användande kan man märka att det fattas lite tryck även om det högsta varvtalet är högt. Totalt finns det 20 olika hastigheter, att hitta en hastighet som passar alla ska inte vara några problem.

  Sett till sitt pris är massagepistolen fortfarande bra men det finns andra mer prisvärda alternativ som är något dyrare.

  Läs mer

massagepistol koepguid

Köpguide till bäst massagepistol 2022

Massagepistoler har snabbt blivit väldigt populära hos både professionella atleter, vardagsmotionärer och människor med kroniskt smärta eller liknande problematik. Massagepistolerna är effektiva och prisvärda, och resultatet av massage har brett vetenskapligt stöd. De används till allt möjligt från uppvärmning och återhämtning till behandling av smärta och stelhet. När du väljer massagepistol ska du titta på följande områden och egenskaper.

 • energy management

  Effekt

  Effekten är en avgörande faktor för att massagehuvudet ska orka trycka ifrån massagepistolen och inte stanna upp när man trycker hårt. Ett vanligt spann som de flesta massagepistoler hamnar inom är 50 – 250 W. Spannet är relativt brett, men är också något som tydligt kommer att återspeglas i priset. En massagepistol som kan leverera 100 W brukar räcka för att tillfredsställa de allra flesta, men är man en person som alltid få be om hårdare massage får man istället börja kika på modellerna som har en maxeffekt om 250 W.
 • massagepistol slaglaeng

  Slaglängd

  Slaglängden är alltså längden som massagehuvudet rör på sig. Den här längden i kombination med hastigheten och effekten kommer att avgöra hur intensiv massagen kommer att kännas. Slaglängden är inget som går att variera på hos dagens modeller utan är fix från början. Nästan alla massagepistoler hamnar någonstans mellan 8 – 12 mm i slaglängd. Modeller med lång slaglängd kommer alltid att kunna göra det som de korta också kan, men tyvärr inte tvärt om. En lång slaglängd är att föredra när man vill ha en mer djupgående massage. Vid fall där man inte vill ha det kan man enkelt bara lätta på trycket.
 • massagepistol rpm

  RPM

  Rounds per minute, eller slag per minut som det heter på svenska är ett mått på massagehuvudets hastighet. Med fler slag per minut känns massagen intensivare. Beroende på vad för sorts massage man är ute efter kan det ena kännas bättre än det andra. Dagens toppmodeller kan komma upp till ca 3200 slag per minut, men kan också ställas ner för lägre intensitet. En trend de senaste åren har varit att nyare modeller får ett högre värd på max slag per minut, men redan som det ser ut idag kommer det att vara svårt att märka tydliga praktiska skillnader från de topphastigheter som råder i dagsläget. Däremot är det stora skillnader på exempelvis 2000 rpm och 3200 rpm.
 • olika former

  Antal huvuden

  Nästan alla massagepistoler kommer med flera olika sorters massagehuvuden. Precis som vid en vanlig massage kan olika grepp och tekniker användas för att komma åt svåråtkomliga muskelgrupper. Massagepistolens lösning på problemet är att inkludera olika sorters massagehuvuden vid köpet. Vissa kan vara smala, spetsiga och hårda för intensiv punktmassage, medan andra kan vara stora, runda och mjuka för att komma åt en större yta. Eftersom olika tillverkare av massagepistoler har olika implementationer av kontakten till massagehuvudet kan det vara svårt att köpa fler massagehuvuden i efterhand av tredje part. Med de flesta massagepistoler följer det med åtminstone 4 massagehuvuden vilket brukar räcka till de vanligaste användningsområdena.
 • battery 3

  Batteritid

  Batteritiden är faktiskt något som tenderar att vara förvånansvärt bra hos många modeller sett till hur länge massagepistolen används per gång. Många modeller har batteritider om 4-5 timmar med viss variation sett till prisklass. Med tanke på att massagepistolen används i ungefär en kvart åt gången får man flera gångers användning innan det är dags att ladda batteriet. En stor fördel med lite längre batteritid är också att batteriet kommer att slitas långsammare. En ökning med bara några timmar kan bli en stor procentuell ökning mellan två olika modeller, vilket innebär en lika stor procentuell ökning i batteriets livslängd. Ett större batteri är alltid bättre.
 • heavy

  Vikt & viktfördelning

  Majoriteten av massagepistolerna håller sig under 1 kg i vikt där de lättaste modellerna brukar landa på ca 0,5 kg. Det är få massagepistoler som har en högre vikt bara för viktens skull, utan dessa brukar vara effektivare och starkare på olika sätt jämfört med lättare alternativ. Det säger sig självt att en lättare massagepistol kommer att vara smidigare att använda på sig själv, medan en tyngre med bättre specifikationer kan vara att föredra om man är två som ska massera varandra. Viktfördelning kan också vara något att uppmärksamma. Man vill inte att pistolens egen vikt ska få den att på ett onaturligt sätt att luta åt olika håll, utan den största delen av vikten ska vara där man greppar vilket dagens modeller inte brukar ha haft det svårt att lyckas med.
 • sound4

  Ljudnivå

  En av aspekterna där skillnaderna är som minst oavsett märke, modell och pris är ljudnivån. För att en massagepistol överhuvudtaget ska kunna utföra sin uppgift krävs en viss miniminivå av specifikationer och egenskaper. När dessa specifikationer och egenskaper väl uppfylls har man redan här kommit upp till en ljudnivå om ca 50 dB. När man härifrån förbättrar massagepistolens egenskaper blir inte ljudet avsevärt mycket högre. Därför hamnar de flesta kring 60 dB. Är man väldigt känslig för ljud kommer det att vara svårt att hitta mycket tystare alternativ utan man får nästan räkna med att det är kring 60 dB som gäller. 
massagehuvuden

Tips för en lyckad massage

Att använda en massagepistol är inte svårt. Det är inte knepigare än att starta pistolen och börja massera. Men det finns lite tips och tricks som gör massagen mer effektiv. 

check16Läs på om de olika musklerna och muskelgrupperna och lär dig hur de löper längs med kroppen. Då är det lättare att fokusera på rätt muskel.

check11Starta pistolen innan du sätter den mot kroppen för att undvika obehag eller blåmärken.

check12Börja långsamt och höj succesivt. Lyssna på kroppen och massera inte oftare än några minuter per dag till en början.

check13Slappna av i muskeln och låt massagepistolen jobba fritt. Spända muskler kommer att förhindra flera fördelar med massagen.

check1415-30 sekunder räcker om du vill värma upp muskeln inför träning. Och runt 2 minuter brukar vara lagom för återhämtning och behandling av träningsvärk.

check15Pressa inte pistolen mot kroppen, låt den glida fram och tillbaka över den muskel som du masserar. Bra försiktigt att lägga press bara om du känner att du behöver komma åt längre ner i muskeln.

Använd rätt massagehuvud

Liten boll – Förmodligen det vanligaste massagehuvudet. Den lilla kulan är enkel att använda på alla muskelgrupper, små som stora. Den ger en bra punktmassage som tar på djupet.

Stor boll – Perfekt för stora ytor som benmusklerna i framsida och baksida lår. Täcker in en stor yta och masserar både brett och djupt.

Platt huvud – Det platta huvudet tar mindre på djupet och ger istället en bred och skön massage över hela massageytan. Det lämpar sig därför väl till skulderbladen men är bekäm över hela kroppen och gör mindre ont om du skulle råka träffa ben. Nästsista huvudet på bilden ovan.

Gaffel – Gaffeln är särskilt framtagen för ryggraden och nedre ryggen, det förgrenade huvudet gör att du kan massera erector spinae (musklerna som löper längs med ryggraden) utan att träffa kotorna. Vader och nacke går också att massera med gaffeln. Andra huvudet på bilden ovan.

Kula – Det minsta massagehuvudet är kulan eller spetsen och är perfekt för trigger-punkter och intensiv massage. Använd inte detta massagehuvud längre än 10-20 sekunder då det tar väldigt effektivt. Sista huvudet på bilden ovan.

Vanliga frågor om massagepistoler

Vilka fördelar finns det med en massagepistol?

Massage överlag bidrar till en bättre hälsa genom att påverka flera olika områden. Massagepistolen kan bidra till ökad fysisk prestation, snabbare återhämtning, förbättrad blodcirkulation, minskad träningsvärk och generell värk samt stressreducering och bättre sömn. Det finns gott om vetenskapligt stöd som påvisar fördelarna med massage och massagepistoler.

Hur ofta kan jag använda massagepistolen?

Det beror mycket på individen men ett par minuter per muskelgrupp är säkert att massera med pistolen. Om du har särskild problematik som värk eller stelhet så får du trappa upp och känna efter hur din kropp reagerar på massagen. Om du är helt ny så räcker några minuter per muskelgrupp en gång om dagen för att sakteliga trappa upp och massera längre eller oftare.

Är det ofarligt att använda massagepistol?

Om du är frisk och kry och inte masserar för hårt eller länge så uppstår sällan problem. Men det finns situationer då du ska undvika massagepistolen, till exempel vid stukningar, sträckningar och feber.

Kan jag använda massagepistolen om jag är gravid?

Ja, det går att använda massagepistolen men det är väldigt viktigt att du vet hur. Konsultera alltid din läkare innan du provar och läs på ordentligt hur du ska göra och vilka områden du ska undvika. De allra flesta upplever någon form av smärts under graviditeten och massage kan absolut hjälp, men som sagt konsultera läkare, läs på ordentligt och lyssna på din kropp.

Hur fungerar en massagepistol?

Massagepistolen masserar genom att huvudet hastigt slår fram och tillbaka. Detta ökar blodflödet och lossnar på muskelknutar. Massagepistoler kommer med flera olika huvuden som kan bytas ut för att komma åt olika muskelgrupper och triggerpunkter.

Behöver jag en massagepistol

En massagepistol är ett väldigt smidigt verktyg för att värma upp, rehabilitera och massera musklerna. Men det är inget måste, du kan få liknande effekter genom vanlig uppvärmning, foam rolling, och olika återhämtningsmetoder som traditionell massage. Om du har en slant över eller vill satsa extra på träningen så hjälper massagepistolen mycket.

Testvinnare - Bäst Massagepistol

 • Flowgun Pro 2.0
 • Flowgun Go 2.0
 • Flowgun pocket
 • Hyperice HyperVolt BT
 • Careical Recovery Massagepistol för ömma muskler
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
95 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5